/spanien/barcelona/forum/11343.aspx/spanien/barcelona/forum/11343.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Raul Bravo- True Legend!
2011-07-30 11:50
Det var bland de roligaste jag läst i mitt liv. Finns de en mer patetisk människa än denna Kaljic?
Barcelona 1.70-ligan
2011-07-30 11:48
"Den 7:e januari 2007 studsade Gago fram på Riazor med sitt udda löpsteg iförd en ljuvlig Real Madrid tröja" - hihi
Barcelona 1.70-ligan
2011-07-30 11:46
Eusebio: "It's a shame what happened to Jonathan Soriano. He was doing great at the first team, this is a little setback." [fcbarcelona.cat]
Barcelona Hetfield - Sanchez is the next star
2011-07-30 11:42
Ni måste läsa "Mitt speciella adjö till Fernando Gago " av Kaljic.
Bland det bästa jag har läst, det är i klass med Mark Twain och Oscar Wilde.

Barcelona Hetfield - Sanchez is the next star
2011-07-30 11:40
Salcini

För det första så tror jag att Xavi inte kommer att spela lika mycket om Cesc och Thiago finns. Delvis pga. att man vill lämna större utrymme till de och delvis pga. att Xavi lär drabbas av skador. Han har ju redan nu problem med hälen och han har en knäskada från 06 (?) som han dras med.

Iniesta fick 10 minuter här och där, han gjorde nästan alltid bra ifrån sig även om han fick ett par minuter här och där, så jag ser inte hur det skulle vara en ursäkt för Thiago. Jag förstår bara inte varför man har så bråttom med Thiago, låt killen få ta det lugnt under hans första år i A-laget och få växa upp med resten.

Förövrigt så är inte Cesc en hund som man kan vissla och så springer han tillbaks till Barcelona, jag tror att i år är avgörande. Jag har svårt att se Barcelona fortsätta med häxjakten om Cesc väljer öppet att stanna kvar i Arsenal, det är ett långfinger till Barcelona.
Barcelona Salcini
2011-07-30 11:31
Hetfield:

Men dom här åren som Xavi fortfarande är en av de bästa mittfältarna i världen då? Vem kommer då få mest speltid av Thiago eller Cesc, om nu Cesc kommer i år? Troligtvis Fabregas. Detta är viktiga år för Thiago. År där han fortfarande verkligen utvecklas och behöver speltid och förtroende för att bli så bra som han kan bli. Jag tänker mig att det ultimata vore att spela in Thiago som man spelade in Iniesta. När han var 20 år, säsongen 02-03, så fick han spela 37 matcher i ligan(enligt wikipedia). Givetvis inte starter utan en hel del inhopp, men hur ska Thiago få den möjligheten till matchning om Cesc också ska ha sin del av kakan? Visst kan tanken vara att Cesc och Thiago ska bilda det framtida mittfältet. Men det är några år kvar tills dess. Xavi håller fortfarande, vi har fortfarande kvar Iniesta när Xavi slutar. Vi har dessutom nya talanger som börjar närma sig.

Jag tycker att man bör vänta med Cesc, se hur det går med Thiagos utveckling och vad som händer under honom. Märker man att "shit, vårt mittfält är inte lika slagkraftigt längre" och anser att Cesc skulle kunna tillföra lite spets. Värva in honom då, för en billigare peng!
Barcelona Hetfield - Sanchez is the next star
2011-07-30 11:04
“As of midnight, Pastore’s sale to Paris Saint-Germain is practically official for €43m,” announced Palermo President Maurizio Zamparini.

Galen värld. Pastore för 43 miljoner euro. De måste göra något åt detta, det är bara en tidsfråga innan 1 miljard per spelare blir normalt. De får väl fan lägga tak på hur mycket man får spendera och sätta stopp för de där oljeschejkerna som kommer och tar över lagen. Man blir bara äcklad.
Barcelona Hetfield - Sanchez is the next star
2011-07-30 10:50
Men för 120:e gången, Cesc är inte tänkt som en ersättare till Thiago. Det är tänkt att båda ska bilda ett par och bli Barcelonas framtida mittfält. Det är som Sid Lowe (?) skrev i en artikeln om varför man ska köpa Cesc och det är just för att han ska kunna axla rollen som mittfältare och växa upp med Thiago.

Återigen, ni tror väl inte på allvar att Pep har dreglat efter Cesc i alla de här åren bara för att låta honom få sitta och värma bänken? Han har givetvis en plan för, likaså för Thiago. Xavi blir inte precis yngre och man behöver en rutinerad backup. Cesc kommer inte att ersätta Thiago, period.
Barcelona II Barça II
2011-07-30 10:46
Canaletes

Tack.
Barcelona 1.70-ligan
2011-07-30 10:24
Criff

"Hellre värva spelare vi verkligen tänker satsa på än att bara värva massa osäkra kort som får värma bänk."

Givetvis! Men varför jag är tveksam till en värvning mot Cesc är just av den anledningen. Vad sänder det ut för signaler till Thiago? Tänker inte Pep satsa på honom? Litar han ej på honom?
Jag tror att Pep litar på Thiago... men då känns Cesc ganska överflödig. Eller det borde åtminstone vara viktigare att prioritera en back. Men det verkar ju som att de är fast beslutna att värva honom och det är väl lika bra att acceptera det. I slutändan är det viktigaste att Pep är nöjd med truppen, inte jag.

..Och jävlar vilket mittfält vi skulle få :) bara att hoppas att Pep vågar använda alla spelare - det är A och O. Men det är ganska troligt att han gör, då han, som du säger, har spelare han vågar satsa på.
Cesc/Thiago kan i de allra flesta matcher göra ett lika bra jobb (nästan) som Xavi/Iniesta. Sen finns Keita och, i nödfall, Afellay dessutom. Men holländaren är nog tänkt som anfallare. Och Keita lär få spela en del som pivote för att avlasta Busquets, om Mascerano behövs som back. Det är nog så Pep har tänkt, för att alla ska få speltid och vara nöjda.

Alltså - köps Cesc får man väl vara nöjd, trots allt. Är Pep nöjd är jag nöjd! Men samtidigt kan man ju undra hur Pep tänker gällande backlinjen. Varför är Milito kvar, apropå ditt citat: "Hellre värva spelare vi verkligen tänker satsa på än att bara värva massa osäkra kort som får värma bänk."
Barcelona Criff -Llourinho
2011-07-30 10:16
Barcelona Criff -Llourinho
2011-07-30 10:08
1.70, fler från B-laget lär flyttas upp isåfall. Hellre värva spelare vi verkligen tänker satsa på än att bara värva massa osäkra kort som får värma bänk.
Då kkan man hellre använda sig av de egna ungdomarna.


Silva21, Hans anställning hos ab går ut sista Juli. Så från & med imorgon slipper du läsa hans misstag.
Barcelona 1.70-ligan
2011-07-30 09:49
If Barcelona don't sign Cesc, the club don't plan to sign any other player this summer, even if Milito and/or Jeffren would leave. [rac1]

Stämmer det är det idioti på hög nivå. Men jag undrar ifall det verkligen stämmer - Pep har ju för tusan själv sagt att han behöver en större trupp i år.
Barcelona Barca Barca
2011-07-30 08:35
Hej mina kära barca bröder. Har varit på semester nu i en vecka och skulle vara tacksam ifall någon kunde snabbt sammanfatta vad som har hänt under senaste veckan. Nya rykten, vad händer med Cesc eller kanske inget alls ? tacksam för svar :)
Barcelona Canaletes
2011-07-30 04:39
II Barça II

och http://www.youtube.com/watch?v=tydKtsLM-68
Sammanfattar rätt bra
Barcelona II Barça II
2011-07-30 02:49
Vad gör Bill Gates med Rosell och Pep?
Barcelona Canaletes
2011-07-30 01:01
Skön reporter som frågar Rosell om Bill Gates kan hjälpa till med Cesc-affären haha
Barcelona Canaletes
2011-07-30 00:59
Silva21

Killen är katastrof allvarligt. Han har hållt på så där hur länge som helst. Man börjar tror att han gör det med flit ffs.
Barcelona Silva21
2011-07-30 00:50
Nu fortsätter jag och snacka off topic men jag är verkligen tvungen.

Jag tror väl att alla känner till den ökände Patrik Sjögren, sportjournalist på Aftonbladet. Nu har han skrivit en artikel om att två spelare lämnar sina klubbar och går till en annan. På en artikel med TRE meningar skriver han fel på vilka klubbar de går ifrån och vilka lag de går till. Nu har han dock ändrat någon mening efter alla arga kommentarer längre ner på sidan, men han har inte ändrat de fullt ut. Herregud, han skriver fel på varje artikel han publicerar. Han är sportjournalist för Sveriges största tidning, och fortfarande är han inte borta.

Det är inte bara denna artikel som sagt, han skriver fel jämt. Kan tycka synd om honom ibland när alla skriver elaka kommentarer men när det händer om och om igen så är någonting fel. Seriöst, jag blir helt galen när jag ser felen.
Barcelona Canaletes
2011-07-30 00:48
haha kolla på Piques reaktion när han hör Xavi svara
Barcelona Rambla~
2011-07-30 00:41
Om det är någon som är sugen på fotboll så spelar Argentina - Mexiko i U-20 Vm just nu. Målvakten, Andrada, som vi är intresserade av står för Argentina. Bra stream från Fifa.
Barcelona Vamos Blaugrana
2011-07-30 00:33
B-Guden //
Känns som en rejäv satsning om man väljer att köpa fabregas nu ifall thiago inte blir bra eller för att xavi lägger av om 2-3 år?
Rätta mig om jag ahr fel men har inte fabre redan skrivit på ett långt kontrakt för inte så länge sedan?

Tycker inte vi behöver fabreags just nu om han nu kommer så vet jag inte var han ska spela och det låter inte som en bra ide att flytta upp iniesta till anfallet eftersom vi redan har sanchez/pedro/affelay..
Barcelona J.Guardiola- King
2011-07-30 00:05
Maxwell håller helt klart som vänsterback, åtminstone en säsong till. Han är ju tredje valet på den platsen efter Abidal och Adriano men att ha Maxwell i truppen skadar inte då dessa spelare behöver vila då o då eller vid en skada. Milito däremot håller tyvärr absolut inte längre och är alldeles för dålig för att ens platsa i truppen.

Ifall Milito skulle lämna så kan det tyckas att det är för få mittbackar men egentligen så finns det 5 st i truppen som är mittbackar/kan spela som mittback och är jävligt bra där ( världsklass). Vi har Pique, Puyol, Abidal, Marscherano och Fontas som inte är världsklass än men som har potentialen iaf. Det räcker absolut med dessa spelare. Och det här är alltså om Milito skulle lämna, gör han inte det så spelar det inte så stor roll egentligen förutom att man har en spelare som kostar mycket i lön och som kommer spendera mest tid på bänken.

Dessutom så skulle det vara otroligt dumt att värva en ung mittback just nu då det finns flera unga mittbackar i Barca som i framtiden kan bli något för A-laget; Muniesa, S.Gomez, Bartra m.fl.

Så skit i att värva en back, skit i att värva en spelare överhuvudtaget då truppen är komplett, kanske en mittfältare.
Barcelona Blaugrana91
2011-07-29 23:54
1.70-ligan

Jag tror att det kan finnas en chans att klubben köper en mittback även om Cesc kommer. Jag tror att Cesc kommer att kosta oss ungefär €38 Miljoner sen har ju Rosell sagt att man om det behövs kan använda lite av nästa års transferpengar redan nu, så det finns nog pengar att köpa in en mittback också som sagt, dock ingen superdyr såklart.

Jag skulle bli otroligt nöjd om vår Silly Season sammanfattades så här:

Ut:
Bojan
Milito
Jeffren (Verkar ju dock som han kommer stanna)

In:
Alexis Sanchez
Cesc Fabregas
Thiago
Fontas
Soriano (Tycker han förtjänar en chans i A-laget)
Ny mittback.

Gällande en ev. ny mittback så hittade jag detta:

Centre-back options if Milito leaves: Sebastian Coates (20 Nacional URU) Matias Silvestre (26 Catania ARG) Jan Vertonghen (24 Ajax BEL) [md]


Barcelona 1.70-ligan
2011-07-29 23:43
B-guden

Jo, men enligt mig har vi endast två reserver i backlinjen som duger mot allra bästa motstånd: Mashcerano och Adriano.
Bakom dessa finns en intressant Fontas och två spelare som är på nedgång i Milito och Maxwell. Plus Busquets då, men inte heller han har övertygat mig om att han håller. Han gör sig bäst på mitten helt enkelt.

Det är för tunt tycker jag. Eller det är för dålig kvalité snarare, för jag tycker inte nödvändigtvis att vi behöver ytterligare en spelare defensivt utan vad jag vill är att någon av Milito/Maxwell byts ut mot ett bättre alternativ. En spelare som håller god klass nu och ett par år framöver. Då blir jag helnöjd.

Vet att vissa inte anser att vi behöver en defensiv förstärkning, men detta är vad jag tycker. Enligt mig är det där vi är störst behov av ett nyförvärv
Barcelona B-Guden
2011-07-29 23:35
1.70-ligan

Jag tror pep litar sig på sina allrounds spelare

Mittbackar Pique Puyol Fontas Milito ( Abidal Masken Busquet) + B-laget
Höger Alves Adriano (Puyol Montonya stavning?)
Vänster Abidal Maxwell Adriano (Puyol Fontas)

Som jag ser det gillar pep att spela sina spelare på flera positioner
Barcelona FC Barcelona #10
2011-07-29 23:31
L.A.M Nr10

"Gago kollar Aguero som kollar boll."

HAHAHAHAHAHAHAH, snacka om fail utav personen som skrev det :o
Barcelona Winning breeds hatred
2011-07-29 23:22
L.A.M Nr 10 Haha, no shieeet. FotbollsAnalen är så jävla sköna (dumma i huvudet)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan
2011-07-29 23:19
Om nu Cesc köps, vilket barca verkar ha bestämt sig för att göra... tror ni en mittback köps in ändå? Jag kan köpa att en anfallare till inte blir av men vi behöver en försvarare till! Oavsett om Milito lämnar eller inte. Gärna en som även kan spela ytterback. Det ultimata hade varit Sakho men det känns inte så troligt. En annan bra värvning hade varit Vertonghen, men inte eller det känns så troligt. Åtminstone inte om Cesc köps...

Blir riktigt besviken om ingen back köps och man istället skramlar ihop alla pengar för att ha råd med Cesc. Det enda som kan få mig att bli nöjd igen är om Botia köps in nästa sommar. Men då måste jag gå besviken i ett år först :P
Barcelona B-Guden
2011-07-29 23:15
Vamos Blaugrana

Ingen ska han peta, han ska ersätta Xavi om nåt år enligt mig sen vad pep har öfr planer har jag ingen aning om.
Vänta tills Xavi lägger av och köp cesc då OM inte thiago varit bra.
Väntar vi tills Xavi lägger av så är cesc kontrakt mycket mindre och det betyder billigare väljer cesc att signa ett nytt kontrakt då är det hej då till barca cesc.
om jag fick bestämma.

Det som oroar mig mest med en ces värvning är att Iniesta flyttas upp i anfallet och cesc spelar mittfältare och det är det sista jag vill,
Annons: