/spanien/barcelona/forum/1128.aspx/spanien/barcelona/forum/1128.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Shanghai
2016-08-01 14:47
Jag hittade en annan. Varför sade inte kommentatorn Maradonas eller Pelés namn?

Det var egentligen inte den jag syftade på, han som jämförde en ishockey spelare med Messi var svensk.
Barcelona Shanghai
2016-08-01 14:43
Att Messi är tidernas bästa fotbollsspelare kommer inte enbart från mig eller dig som culé, utan det har sagts av legendarer redan vid 22 års åldern. Att utse en spelare som tidernas bästa vid en så låg ålder av legendarer som har just utövat sporten och har vunnit vitala titlar talar på det viset säger väl en hel del för er?

Jag minns inte riktigt men det var antingen vinter OS eller VM och en i tv-rutan jämförde en ishockey spelare med Messi, det säger ju väl en hel del när man inkluderar honom även i andra sporter.
Barcelona Kröjff
2016-08-01 14:31
Neymar N11

Du har nog missuppfattat mig lite grann. För jag är nog egentligen inne på samma linje som du; d v s att den troliga frånvaron av stora landslagstitlar, säkerligen kommer att hållas emot Messi den dag han blir historia. Men det betyder inte att jag behöver hålla med dom som anför det som ett avgörande argument. För i så fall borde jag ju också tycka att "die Bomber" (Gerd Muller) var en bättre spelare än Johan Cruyff. Och tro mig, det gör jag verkligen inte.
Barcelona Neymar N11
2016-08-01 14:19
Vill inte göra höna av en fjäder men hur man än vrider och vänder så rankas Landslags titlar betydligt större. Messi är den enda spelare som jag har följt sen hans debut mot Albacete i ligan, jag har läst hans biografi skriven av Guillem Balague. Jag har stor respekt för honom som spelare och som en individ. Ibland måste man tänka realistiskt också, jag brukar inte skriva så ofta härinne utan läser mestadels. Om jag har varit otydlig eller gjort någon ledsen så ber jag om ursäkt för det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-08-01 14:04
Om vi vänder på så har Maradona aldrig vunnit CL titel. Han har misslyckats även i Barcelona och Sevilla. Det Maradona vann på klubbnivå går inte ens att jämföra med det Messi vann. Sen har Maradona spelat VM fyra gånger och råkat vinna en. Om han var så så ledare varför torska han finalen mot Tyskland 1990 ?
Mesi var bara 3 minuter från möjligheten att vinna VM.
Barcelona Neymar N11
2016-08-01 13:54
Kröjff Jag har stor respekt för dig som skribent men sanningen är tyvärr att Messi kommer inte få den erkännande som Maradona eller Pele fick som tidernas bästa spelare. På klubblags nivå JA men även där finns det f*rskallar som drar upp att Messi har aldrig spelat utanför Katalonien osv. Syftet med mitt inlägg var bara att Messi hade möjlighet att tysta andra supportar och hatare genom att vinna VM eller CA men han misslyckades. Hade han gjort det så kunde ingen argumentera mot att han är tidernas bästa. Detta är va jag tycker
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-08-01 13:36
Jag har aldrig riktigt förstått den där fundamentalistiska titelsjukan, när man tittar på individuella spelares skicklighet. Exempelvis att Pelé helt enkelt är en större och bättre fotbollsspelare än Messi eftersom "han" från skillnad till den senare, förde sitt landslag till VM-titlar; tre stycken närmare bestämt. Eller att Diego Armando Maradona är bättre än Leo Messi med hänvisning till att han utöver en VM-titel med Argentina, ska ha varit själva arkitekten bakom att den tidigare titelösa klubben Napoli lyckades ta den italienska dubbeln 1987 och därtill ännu en ligatitel 1990 (någon ligatitel med FC Barcelona erövrade han emellertid inte).

På grundval av samma synsätt drivet till sin spets, så borde väl också Tomas Brolin räknas som en större spelare än Zlatan, eftersom den förstnämnde utöver att tas ut i världslaget i anknytning till VM i USA, också ”förde” Sverige till ett VM-brons. Något som Zlatan Ibrahimovic bevisligen aldrig varit ens i närheten av att göra. Och låt oss leka med tanken att Pep Guardiola lämnar Premier League titellös efter X antal säsonger. Betyder det i så fall att Claudio Ranieri är en bättre tränare, när som italienaren de facto lyckades med bedriften att föra ett nedflyttningstippad Leicester till en högst oväntad ligavinst förra säsongen?

Barcelona LennyRomario
2016-08-01 13:24
@Neymar N11:

Oerhört svårt att svara på. Var ju en helt annat tid då. Fotbollen hade ju inte blivit fullständigt galen ännu. Argentina hade typ 6-7 utlandsproffs i truppen. Brasilien hade två utlandsproffs i sin trupp!

Men Argentina och Bilardo spelade ju en dåtidens Mou fotboll. Det var disciplinerat och sedan skötte Maradona det mesta framåt. Det här är naturligtvis efterhandsanalys, kan inte påstå att jag tänkte så när jag var 10 år gammal. Däremot spelade de ju ännu tråkigare 1990, och det behövs det ingen efterhandsanalys för att konstatera.

Men Maradona gjorde 5 mål och 5 assist, varav ett mål var briljant och ett var omtalat. Det är ju absolut inte ett helt grundlöst påstående att han vann VM på egen hand.

Men om man ska gå på oddsen så lyckas jag hitta att Brasilien var favorit och Argentina var andrahandsfavorit. Utgår man ifrån det så kan man tro att lagen var relativt jämna, i alla fall vad gäller favoritskap. Sen är det ju svårt att säga om Argentina skulle vara andrahandsfavoriter om Messi/Maradona blev skadade och missade turneringen.


Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2016-08-01 12:52
@Neymar N11:

Du måste vara en real supporter
Barcelona Neymar N11
2016-08-01 12:29
Argentinas landslag med Maradona var det ett bättre lag än den nuvarande med Messis??? Kan nån som har följt Maradonas Tid i landslaget svara tack. Messi är utan tvekan den bästa men problemet är neutral fan som kommer att säga direkt att Messi lyckades aldrig vinna med ARG eller 4 final förluster. Ingen kommer nämna Higuains missar kan jag garantera. Jag är ingen real supporter för er som misstänker det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2016-08-01 12:04
Förstår inte varför vi inte bara köper Gabigol. Vi har en första option på spelaren och han är ung, utvecklingsbar och har en hög potential. Istället tvingas man läsa rykten om okända sydamerikaner och en medelmåtta som Gignac. Tror inte Gabigol är anledningen varför Robert åkte till Sydamerika, för med tanke på att vi har en första option på spelaren i fråga så känns det som att det hade varit en relativt enkel affär att få igenom ifall vi var intresserade.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona barcagurl
2016-08-01 11:01
Gignac tror jag bara är ett löst rykte. Men vem som helst förstår väl att det inte är enkelt att hitta en skitbra anfallare som vill agera reserv till världens bästa anfall? Gignac hade mer passat in i marängernas elva är barcas haha. Jag tror ledningen hittar en bra lösning, det tycker jag dem gjort hela sommaren! Värvat ungt och en väldigt fin och bred trupp! Vi blir svårare än någonsin i år. Tror på trippeln :) i de mer enklare matcherna så kan man sätta in typ deniz, andre och vila iniesta rakitic osvosv så de är fit for fight i de svårare matcherna. Fan vad jag är redo och taggad för säsongen!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2016-08-01 11:00
Gignac....haha....då kan vi ju lika väl köra med Mathieu eller Douglas som anfallsalternativ. Tror vi ska sitta lugna i båten tills ett riktigt rykte börjar ta form.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Himne del Barcelona
2016-08-01 10:04
Det är kusligt på riktigt att Messi har lyckats kopiera båda målen som Maradona är mest känd för. Får rysningar varje gång jag ser solomålet mot Getafe.
Barcelona Gabriel
2016-08-01 09:46
Gignac måste väl ändå vara det sämsta alternativet? Jag spelar nog hellre med Munir då.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-08-01 09:40
Lenny Romario För att nu inte nämna passningsfoten, blicken för spelet. En split vision som alltid gjorde det mödan värt, att som medspelare sätta sig själv i rörelse mot nya djärva mål. Och fortfarande gör så i Messis fall, enär Maradona numera mestadels ägnar sig åt navelskådande.
Barcelona LennyRomario
2016-08-01 09:23
Idag kör vi Maradona vs Messi alltså? Jämförandet är som en aldrig upphörande cykel där bara namnet på jämförande objekt ändras, för att sedan återkomma någon månad senare.

Men hey, det är ju trevligt! Jag håller nog Messi högre, om inte annat för det unika i att varit så fruktansvärt bra så fruktansvärt länge.

CRset påstår sig ha granskat Maradona, och kommit fram till att Maradona inte ens är i närhetens av dagens Ronaldo. Seriöst?
Eller menar du med granska att du kollat på wikipedias statistiksida? Det gör inte Maradona rättvisa.

Ge valfri Maradona-video en chans och jag är helt övertygad om att du ser likheterna med Messi. Inte nog med vänsterfoten utan rörelsemönster, låg tyngdpunkt och fantastiska soloraider. Sen kan man fortfarande tycka att Messi är bättre. Men Ronaldo? Han är inte i samma mening, inte ens i samma stycke. Jämför inte genier med maskiner.
Ska du jämföra Ronaldo med någon så är det väl snarare en målmaskin som Gerd Muller eller nåt.
Barcelona enkos
2016-08-01 09:12
Att spansk fotboll är inte anpassad för lokal publik är senaste i raden av beviset där returen i spanska supercupen mot Sevilla på Camp Nou börjar kl. 23.00 på en onsdags kväll! Matchen kan då hålla på till halv 2 på natten!!
Barcelona Rambla~
2016-08-01 08:34
Gignac? När man trodde att det inte kunde bli värre. :D
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona fcbTobb
2016-08-01 08:20
D.Suarez nr6 Umtiti nr15 Samper nr16 Andre Gomes nr21 och Digne får nr typ 23 eller 24 beroende på vilken mer som lämnar. Sen får backup anfallaren till msn nr 19 Är vad jag tror och hoppas :)
Barcelona CRset
2016-08-01 03:34
@Thierry Henry:
Barcelona Thierry Henry
2016-08-01 03:13
@papillon:
Careca kom inte fören Maradonas 3dje säsong i Napoli. Då hade han redan lett dom från den 13e plats dom kom på säsongen innan han anlände till att vinna både italienska cupen och serie a helt på egen hand dom 2 följande säsongerna. Careca va med och vann den andra ligatiteln uefacupen och italienska supercuoen av Maradona 5 titlar i Napoli. Careca va 1 spelare i en annars medelmåttig trupp. Och enda anledningen till att Napoli kunde locka över Careca dit eller att dom ens hade råd med honom va tack vare framgångarna Maradona fört dom till säsongerna innan. Han va desdutom knappast mycket bättre än dagens Cavani. Så min jämförelse med Malaga står sig. Napoli hade blott 2 italienska cup titlar innan Maradona och har blott vunnit 2 italienska cup titlar efter maradona. Han är en gud i Neapel och hans insatser där och betydelse för den klubben kan duinte hitta någon motsvarighet till i fotbollsvärlden om du så för ditt liv försökte. Att säga att han ej kan jämföras med Messi eller någon annan är löjeväckande. Det är en av dom absolut bästa spelarna genom tiderna vi diskuterar.
Barcelona Thierry Henry
2016-08-01 02:55
@MessiLionel:Precis. Dom spela med en sten (hård läderboll) och backarna kunde gå in och sparka skiten ur sina motståndare utan att få ens så mycket som ett gult kort. Ändå lyckades Pelé göra det han gjorde på en fotbollsplan. Betänk det för en stund. Må så vara att Messi är bäst genom tiderna oavsett vad för dig. Personligen gillar jag fakta och statistik. 3 VM guld och över 700 officiella mål i sin karriär är bevis nog för mig. Visst va fotbollen mer primitiv förr oCH spelarna fick knappast samma träning då som nu. Sporten va knappast lika utvecklad då som nu heller. Men Pelé va en pionjär och drev sporten framåt på egen hand. Han dominera sin era fullständigt. På ett sett ingen annan spelare gjort förut. Pelé va inte lika bra tränad dom Messi och sporten va inte lika utvecklad men han dominera med dom verktyg som va tillgängliga för honom på ett sett ingen spelare klarat av före eller efter honom. Hade Pelé fått din fotbolls uppfostran på la masia samtidigt som Messi fått det och åtnjuter alla teknologier och kunskap som Messi åtnjutit så är jag säker på att han vart bäst även idag. Han va komplett och så naturligt tekniskt begåvad som man kan bli.
Barcelona papillon
2016-08-01 02:02
Thierry Henry

Dåtidens Napoli som nutidens Malaga? En sån som Careca spelade ihop med Diego så speciellt dåliga var inte Napoli som folk vill få det till.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona MessiLionel
2016-08-01 01:45
@Thierry Henry:

Under Peles tid spelade de fotboll med en sten och utan offside. Med eller utan landslags titlar är Messi den bästa någonsin. Slut diskuterat!
Barcelona Thierry Henry
2016-08-01 01:16
@CRset:
Jag tror du borde hålla dig till saker du förstår dig på. Att du jämför Maradona med Ronaldo talar sitt tydliga språk om att du är vilse i det här ämnet. På vilja grunder jämför du Maradona med Ronaldo? Antalet mål? Maradona under sin peak dominerade matcher som ingen annan spelare vart i närheten av. Dock var hans storhetstid betydligt kortare än Messi och Pelés. Mycket av det berodde nog på festandet och drogerna. Men det är ingen tvekan om att han är en av världens 3 bästa spelare genom tiderna. Han kunde göra vad han ville på plan. Va han på humör så va han ostoppbar. Framgångarna han förde Napoli och Argentina till talar sitt tydliga språk. Nej han spela inte ensam i lagen men ingen annan spelare har vart så essentiell för sina lag och vart så betydande för sina lags framgångar som han har vart. Argentina på 80 talet kan jämföras med dagens Portugal eller Holland i slagkraft utan Maradona, och att vinna serie a (världens då överlägset bästa liga) med Napoli på den tiden är motsvarigheten till om Messi skulle fört Malaga till vinst i la liga idag. Ska man gå efter titlar och statistik så är Pelé tidernas bästa spelare. Det är även han som dominerat världsfotbollen under längst tidsspann Det fanns på hans tid en drös legendariska spelare som Di Stefano, Puskas, Garincha, Best, Charlton Eusebio etc men ingen av dom kom i närheten av Pelé. Dessa faktum begraver frågan för mig. Pelé är tideras bästa. Messi har rivaliserats av Ronaldo genom hela sin karriär och misslyckats föra Argentina till några troféer. Det gör att han halkar efter tyvärr. Vem som är näst respektive 3dje bäst av honom och Maradona är en smaksak. Maradona förstörde mycket för sig själv. Men att säga att han inte är i närheten av någon fotbollspelare, vem det än må vara, är komedi som bäst
Barcelona CRset
2016-08-01 00:38
@Dr Pepper:
Ett skämt att ens jämföra Maradona och Messi. Jag har granskat Maradona och vad den killen har åstadkommit och han är inte i NÄRHETEN AV MESSI. Han är inte ens i närheten av dagens Ronaldo. För de första hade Maradona Balotelli's personlighet, dvs en diva som rökte, festade, samt slängde ur sig bullshit och klagade på allt som rörde sig på två ben. Det vill säga ingen personlighet som man rekommenderar ens barn att se upp till. För det andra så har Maradona sin bästa säsong inte ens närheten Messis sämsta säsong när det gäller mål. Då Maradona som bäst i Europa skarspade ihop 23 mål som bäst och då första året i Barca. I Napoli snittade han 17-18 mål. Vilket för mig är bedrövligt. För det tredje så är han inte heller i närheten av Messi när det gäller assist. Sedan ska man gå till titlar, så tror jag Arsenal spelarna har skrapat ihop lika många titlar som Maradona under sin karriär. Maradona lever på ett VM som enligt alla Maradona-fanatiker bärgade på egen hand. Vilket också är fel. För isf så tog ju Thomas Muller Tyskland på egenhand till ett VM guld senast eftersom han gjorde hela 5 mål. Vidare, kan man bara jämföra individuella priser. Där både Ronaldo och Messi har en hel bok full med dessa. Hade Maradona haft den karriären som krävs för att rankas som tidernas bäste, så hade han inte spenderat halva karriären i Argentina till en början för att sedan endast vara kvar 1 år i barca och på grund av sin speciella personlighet lämna klubben för att gå vidare till ett Napoli som varken nu eller på den tiden var något topplag i Serie A. Utan hade då gått till ett Juventus som dominerade italiensk fotboll. Är mer vettigt isf att jämföra Pele och Messi, då Pele på sin tid var utomjordisk och förde Brasilien till två raka VM guld och som gjorde över 1000 mål. Det om något är argument till att vara betraktad som en av tidernas bästa. Men Messi's bok skrivs forfarande och än har han rekord och titlar att plocka för att stärka övertygelsen om att vara tidernas främste.
Barcelona Skurhink
2016-08-01 00:20
Så sant att D.Alves kommer att saknas han va så mycket mer än en högerback! Spelmotor och snacka om dom stora matchernas man! Men det finns helt ärligt inte just några allternativ på marknaden som erbjuder så mycket mer än vad Roberto och Vidal gör. Bellerin är absolut ingen garanti och på tok för dyr iår!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-07-31 23:24
@Ribohn Fan:


Jag tror att vi kommer märka vilken stor pussel D. Alves var den här säsongen.

Nu gäller att Vidal eller Roberto tar den platsen.

Men Barca har varit efter en tredje anfallare. Nej, jag vill inte ha en 39 gammal anfallare.

Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-07-31 23:22
Sant att vi kanske ska hålla ut innan vi skjuter ner ledningen.

Men, men jag köper inte ekvationen att ingen vill anfallare vill komma till Barca för att vi har trion. Kolla på de andra storlag.

P.s det var samma föra säsongen, Barca ville ha en anfallare till. Det räckte med Munir och sandro tyckte dem.

Vi har haft tur med skador.

Shiit. Man, Chelsea, Man City, Arsenal, Psg, R.Madrid, at Madrid och Bayen har bättre bänk när det gäller våra forwards.

Annons: