/spanien/barcelona/forum/11248.aspx/spanien/barcelona/forum/11248.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barclasico
11/9/2011 19:55
jahaa
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
11/9/2011 19:51
Ronaldo har blivit mer av en målskytt och mindre komplett i mina ögon. Ronaldo för tre år sedan hade gjort kaos med Dani Alves utan understöd. Men som tur är lyckas han inte längre finta eller besegra sina motståndare längre. Nu hugger han på allt i straffområdet i stället.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
11/9/2011 19:43
För mig har intelligens alltid varit viktigare när man diskuterar om någon är komplett. Som Sid Lowe nämner i artikeln så bortser Ronaldofans från effektivitet, delaktighet, taktiskt kunnande, vision, beslutsamhet, assists och kontroll av spelet när de vill jämföra spelarna.

Klockren artikel förövrigt, tack för den!
elbraco - Bojan y Thiago
11/9/2011 19:40
Ronaldo var en mer komplett spelare för tre år sedan, framförallt under hans tid i United. Nu är han mer ett muskelpaket som är satans snabb och skjuter hårt.
Det är sällan han tar sig förbi en spelare en mot en numera, han saknar magin han har haft och han har noll intelligens och teamwork i sig. Om det är komplett så vet jag inte vad.

Messi är för övrigt väldigt starkt bygg för hans längd. Ronaldo är ett under rent fysiskt sett men begreppet "komplett" passerade han för läänge sen.
Atlético addeh
11/9/2011 19:28
Har heller aldrig förstått argumentet att Ronaldo skulle vara mer komplett än Messi. Leo är svårstoppad, inte bara för sin snabbhet, utan även för sin styrka. Att han är kortare än Cristiano har ingenting med den fysiska styrkan på planen att göra. Är jag inte fel ute brukar väl Ronaldo vara den som ligger mest och tuggar gräs.

Messi är en fullständigt komplett fotbollsspelare.
Real Madrid BB-Barceloneta
11/9/2011 19:28
Kanske varit uppe här tidigare men tycker att den här supportern är för jävla skön! Hahaha! http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQT4R932X_1LYMWZ-UyhguXB4dJEWrO2zA94aGt18SjY5fkn0lgNQ
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
11/9/2011 19:18
Vad betyder komplett? Verkar som att alla använder det argumentet när de försöker att stärka Ronaldos status.

Se länktips där Sid Lowe med siffror förklarar att Messi är minst lika "komplett"
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
11/9/2011 19:16
Det är väl klart att Kaka säger att Ronaldo är bäst. Hade ni inte tyckt att det hade varit konstigt om Villa sa att Ronaldo är bättre än Messi?

Men nuförtiden använder sig Ronaldofansen av begreppet "komplett" för att slippa säga bättre. Det är intressant tycker jag.

Ronaldo lär vara starkare och större fysiskt och skjuta bättre med båda fötterna, men jag värderar Messis intelligens mycket högre än det fysiska. Messi förstår fotboll på ett bättre sätt och är mer nyttig för laget i helhet.

Samlar man alla geniala passningar och assister i båda spelarnas karriärer så tror jag Messi skulle ha mycket kraftigt övertag.

Med det sagt, Ronaldo är en mycket professionell spelare och är alltid i god fysisk och psykisk form och strävar alltid efter att bli bättre. Det ska han ha cred för!
Atlético addeh
11/9/2011 18:51
LAM

Håller med. Det vore inte rättvist mot Rafinha i fall Tello fick starta före honom. Om det nu ändå skulle ske tror jag det vore för att Pep vill ge Villa speltid centralt i banan, och alltså skippa en falsk nia helt. Då skulle väl Deulofeu få spela till vänster också, hans favoritkant.

Hoppas ändå Rafinha får starta. Känns inte som Villa kommer få spela som spjutspets när det vankas viktiga matcher så då kan han lika gärna spela som ytter även i sådana här matcher.

På tal om el Guaje har jag en känsla av att han kommer vara väldigt egoistisk ikväll.
Barcelona Rodriiguees
11/9/2011 18:50
Kaka kanske bara att han är mer komplett fysiskt osv. För det är han ju! Men det betyder inte per automatik att han är en bättre fotbollsspelare än chief Messi! ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona den närkingska älgen
11/9/2011 18:47
Att dom orkar. Låt dom hållas. De lär få det svart på vitt när Messi vinner guldbollen i december.
elbraco - Bojan y Thiago
11/9/2011 18:36
Kaka (Madrid): "Messi is excellent with all the cool stuff he has, but Cristiano is more complete than Messi." #fcblive

"with all the cool stuff he has"....?? Vad fan betyder det? Han sa även att Ronaldo är mer "comprehensive".

jag som trodde Kaká var en av få som INTE hade låtit sig bli mindfuckade av Mourinho. Han verkade vara en gentleman, men jag antar att Casillas is all Real have left.
ponta p
11/9/2011 17:57
Varför skulle det vara annorlunda att spela med 2 vänsterfotade mittbackar än 2 högerfotade?
Barcelona Hetfield
11/9/2011 17:50
Nvm.
,Sami
11/9/2011 16:55
Någon mer än mig som blir trött på det här snacket?
Barcelona L.A.M Nr 10
11/9/2011 16:50
Sports elva var riktigt intressant. Puyol före Piqué, Iniesta istället för Cesc och Tello före Rafa. När det gäller anfallspaltsen så har Rafa varit en av Barca B's bästa spelare den här säsongen och det vore ju ett hån om inte han får starta. Enda skälet vore väl att Villa ska få plats i mitten men det går väl att möblera om så det blir bra för Villa vare sig Rafa är på planen eller inte. Iniesta ser jag helst på bänken även om han fick vila två matcher i rad innan Sán Mamés. Huruvida Puyol är redo för 90 minuter vet man aldrig nuförtiden. Han kan spela 100 % en match för att sedan ha lite skadeproblem några matcher. Men kan han starta så tycker jag han bör göra det.
Real Madrid BB-Barceloneta
11/9/2011 16:45
Intressant att sport väljer Tello framför Rafinha med tanke på hans insatser i segundan. Men grundelvan är densamma som de flesta gissar på. Det är bara vissa platser som är svårt att gissa sig till, det är en muttbacksplats, mittfältsplats och en forwardsplats. Där måste Pep ha en bra dialog med de inböandade spelarna
Postat via SvenskaFans-appen
,Sami
11/9/2011 16:39
Vad tycker ni om den här elvan?
Atlético addeh
11/9/2011 16:36
LAM

Tack så mycket.

Det som är svårast med Pep är att veta vad han tycker. Vi har ingen aning om hur han ser spelarna, och vem han anser hålla högst nivå. Vi får vänta och se, men ikväll både tror och hoppas jag på en liknande elva som den i införrapporten.
Barcelona L.A.M Nr 10
11/9/2011 16:28
addeh

Bra införrapport. Du fick mig att ändra min åsikt, jag tycker också din startelva känns som den perfekta ikväll, och även som den mest troliga, även omdet är otroliogt svårt att gissa en elva när Pep är managern när vi har ett cupspel framför oss där många ordianrie spelare är borta.
Real Madrid BB-Barceloneta
11/9/2011 16:07
L.A.M Nr 10 Du har helt rätt om mittbackarna, tänkte faktiskt inte på det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
11/9/2011 16:03
BB-Barceloneta

Håller med dig om den elvan förutom mittbacksparet. Det funkar inte med två vänsterfotade spelare som mittbackar. Antingen får Piqué eller Puyol spela där istället för Abidal, eller om de två verkligen inte borde starta så kan man peta ner Busquets som mittback, vilket borde funka idag då vi möter ett Segunda B-lag.
Real Madrid BB-Barceloneta
11/9/2011 15:50
Roligt med cupen ikväll, kul och se hur ungtupparna står sig med några rutinerade bredvid sig. Min startelva: Pinto JDS Fontas Abidal Maxwell Sergi Roberto Keita Cesc Deoulofeu Villa Rafinha Fontas måste spela merparten av matchen annars känns det väldigt konstigt, sen kan man formera på många olika sätt på mitten men jag tror Pep kollar av lite hur spelarna känner sig och jag tror att Keita Cesc är de som ska spela idag då de inte spelat jättemycket senaste tiden
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MESSI.CORLEONE
11/9/2011 15:25
Fcbarcelona#

tack så mkt
Barcelona Hetfield
11/9/2011 15:15
elbraco

Jag vet inte, men hela Inter är skum. Jag har svårt att tro att deras händer är renare än Juventus, skillnaden är väl att Moratti är bättre på att sopa bort spåren.

Om man ska ta det i ett större perspektiv, hur stor chans finns det att en liknande mutaffär finns i la liga eller PL?
elbraco - Bojan y Thiago
11/9/2011 15:13
Hetfield

Vieri har stämt Inter & telefonbolaget men bara för att dom buggade hans telefon. Eller, buggade, tjuvlyssnade snarare.
Barcelona Hetfield
11/9/2011 15:11
elbraco

Enligt Moggi så har Moratti varit inblandad, och det sägs att de har telefonsamtal som bevis. Jag tror att även Vieri sa något om att Inter fuskade under hans tid i Inter.

Moggi har fått 5 års fängelse, det kommer han inte att få. Det lär sluta med max 1 års fängelse och böter.
elbraco - Bojan y Thiago
11/9/2011 15:04
Hetfield

"Originaldomen" säger att dom kommer få fängelsetid, men jag tror som du säger att dom inte kommer få någon tid.

Nu är jag inte jätteinsatt i Calciopoli (kollar lite wikipedia atm) men vad jag visste tidigare är att Moratti själv är väl inte inblandad till samma höga grad som de andra? Det är framförallt Juve, Milan, Fiorentina och Lazio som är the bad guys i den här sagan - iaf i själva mutaffärerna. Dock ska Moratti ha påståtts muta ett stort telefonbolag för att kunna bugga spelares och domares telefoner, men i själva mutaffären var han aldrig inblandad.

Såg en dokumentär om det för ett bra tag sedan där Moratti målades upp som offer i skandalen då Inter bara vann matcher mot lätt motstånd men hade svårt mot vissa storlag och de fick domarna mot sig i matcher etc.
Barcelona FC Barcelona #10
11/9/2011 14:54
MESSI.CORLEONE

21:00
Barcelona MESSI.CORLEONE
11/9/2011 14:49
Hek cules

jag försöker hitta vilken tid argentina möter bolivia på fredag men de gick inte bra. Kan någon hjälpa mig?
Annons: