/spanien/barcelona/forum/11204.aspx/spanien/barcelona/forum/11204.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Hetfield
2011-09-20 13:25
Hur ofta lyckas Villa eller Pedro göra det? Villa springer ju runt som en vilsen hund och Pedro utmanar ytterst sällan (vilket han inte ska göra heller).

Det är väl utmärkt att man får in en anfallare som är nog den bästa anfallare i världen på att göra mål på ett tillslag. Pass, boom rakt in i mål.

Om man kan köpa en dribbelnisse för 40 miljoner (i värde) så kan man lägga lite mindre för el matador. Han erbjuder något unikt, vi har redan gott om tekniska spelare och korta spelare. Det är nog det Pep vill ha.
Hutch
2011-09-20 13:22
Är det verkligen optimalt att spela med en Cavani på ytterplatsen? Att han uppnår alla krav till att spela ytterforward i Barcelona är det inget snack om, men får han ut max av sin kapacitet på den positionen? Cavani är iaf en spelare som gärna deltar i presspelet och jobbar hem, det gör han i en ytterposition i Barcelona. Hur hög är sanningshalten i ryktet tro?
Grace/Wastelands
2011-09-20 13:22
Hur ofta lyckas Cavani ta sig förbi sin försvarare genom utmaning då?

Jag är tveksam
Barcelona Hetfield
2011-09-20 13:21
Nja, han spelade ju faktiskt som ytter i Uruguay. Dessutom så kommer många av hans mål på vänsterkanten. Äntligen får vi in en anfallare som kan göra mål direkt istället för att behöva 77 chanser per match (ja, jag syftar på Villa). Om priset är bra så slå till, om det är över 30 miljoner så nej tack.

Dessutom så sa Neymar att han inte tänker gå till Barcelona eller Real Madrid då konkurrensen är alltför hög, så vi kan stryka bort honom.
Grace/Wastelands
2011-09-20 13:16
Cavani kommer ju inte direkt vara superhet som ytter när han är stillastående. Han spelar just nu i ett där han gör typ 50 % av sina mål på kontringar. När senast gjorde vi mål på en kontring. Tror inte alls på att Cavani hade varit så troligt bra här. Känns lite som att ha van Nistelrooy eller Torres på en kant.
Barcelona Hetfield
2011-09-20 13:10
Jaaaaaaaa! Det ryktas äntligen om Cavani! Åh, nu blev man glad. Cavani är lång, men han är otroligt smal och snabb, så det är ingen "Zlatan" typ.

Perfekt spelare på alla sätt. Cavani-Messi-Pedro, vem vill bråka med det laget?
Barcelona 1.70-ligan
2011-09-20 13:05
misstänker att Hetfield går igång på ryktet som placerar Cavani i Barca i framtiden. Pep ska följa honom noga denna säsong, sägs det. Hans längd ska även vara något Pep vill åt.

Personligen tror jag inte det finns någon sanning bakom detta ryktet. För det första inbillar jag mig att Pep avskräcktes långa forwards för all framtid efter Zlatan :p
Sen lär Cavani vara svindyr och vi behöver verkligen inte lägga de pengarna på en anfallare varken nu eller några år framöver. Dock hade det varit bättre att lägga pengarna på honom än Nyemar...

Men som sagt, nej tack! Spar pengarna till en bra försvarare istället om vi nu ska köpa någon crack i framtiden.
Barcelona Smogen
2011-09-20 12:52
Ok, tänkte nästan det. Bara att gå in varje dag o kolla helt enkelt. Vi är några som tänkte se Sevilla matchen men just nu finns det kanske sammanlagt 15 platser på hela arenan.
Men har för mig att det var samma grej när jag var där för några år sedan...
Barcelona tarrak
2011-09-20 12:35
Smogen

Säsongskortsinnehavarnas platser släpps så fort de meddelat klubben att de vill sälja, så läget ändras hela tiden. Den stora majoriteteten brukar göra det sista veckan innan match, så oftast finns det mer och mer lediga platser ju närmare matchen man kommer.
Barcelona den närkingska älgen
2011-09-20 12:25
Smogen

Den första september släpps biljetterna till hemmamatcherna, de finns att köpa om du klickar på länken. De som har säsongskort kan ju sälja sin plats för en specifik match, jag tror att det sker genom klubben och att man köper biljett på samma sätt.
Barcelona Smogen
2011-09-20 11:44
Tjenare!

När är det de flesta biljetter släpps för matcher på Camp Nou? dvs. när säsongsinnehavarnas biljetter m.m. kommer ut?
Barcelona Dani Alves=The King
2011-09-20 11:42
Fjäll for President !!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona den närkingska älgen
2011-09-20 11:41
elbraco - Bojan y Thiago

Grace/wastelands inlägg är mycket grandiost (bra beskrivning!).

David Fjäll är enligt mig den bästa programledaren för sportprogram där inriktningen ligger på paneldiskussioner så som i Eurotalk. Jag var till en början skeptisk till om hans lite mer avslappnade och sköna stil skulle funka i andra, större sammanhang. Det har ju dock visat sig att han kan vara ett seriöst ankare i tex fotbollskväll eller under SVT:s hockeysändningar men samtidigt pendla över till den sköna personligheten och avslappnade intervjustilen när det är läge för det. Glömmer aldrig när han gjorde reportage under fotbollsvm, det var så jävla bra men även roligt.

Sladjans förre detta och Amandas nuvarande roll i PL-studion är så jävla onödig. Sätt en laptop framför Niva, Ola eller Bosse P slipper den stackars människan sitta själv i hörnet, rabbla onödiga fakta som ingen bryr sig om eller redan vet. De skulle ju dessutom kunna minska lönebudgeten så här i de tuffa tiderna vi trots allt lever i. Håller med om Ola Wennström. Tycker dock att han har skärpt till sig sedan han gick till Viasat. Han var ju mest i vägen på fyran och verkade mest intresserad av att tävla med Ekwall i vem som kunde le snyggast i i kameran.

Jesper Hussfeldt? Lite narcissistisk tycker jag. Synd, Bank och Birro är ju riktigt bra. Birro brukar få mycket skit, men han drar alltid in massa känslor och ibland ett lite annorlunda perspektiv. Gillar det.

Annars är ju Niva den överlägset bästa TV-experten att ha i en studio, han är ju skön och inte lika manusstyrd som Rit-Ola som jag tröttnat en del på. Som kommentatorer tycker jag att de flesta på Viasat gör ett bra jobb. Särskilt Holmgren, Strömberg och Strömblad. Canal + har ju Lasse Granqvist och Jens Fjällström, annars är det rätt trista personligheter dom har att bjuda på. Tycker dock att Lasse borde kommentera istället för att leda studion, hade varit roligt att höra honom kommentera Barcas 5-0 seger mot Real i fjol.
elbraco - Bojan y Thiago
2011-09-20 10:38
grandiost inlägg av Grace/wastelands. håller absolut med dig angående Fjäll. Han verkar vara den enda sportkommentatorn som har fått sig jobb av genuint intresse för fotboll och sport i allmänhet. Resten har antagligen gått ut journalisthögskolan och tänkt: "åh, sportjournalist. sitta hemma och titta på fotboll hela dagarna. Yes!".
viasats jobbposition där man som sladjan och numera någon random brud sitter och läser högt från en dator är det bästa beviset på detta.

Fjäll lyckas både få med humor och kunskap och även om han är subjektiv ibland så är han det utan bitterhet och med glimten i ögat. satt och kollade på vasaloppet i våras (?) där fjäll sprang runt bland skidspåren och intervjuade åkare. jag har ingen aning om han hade någon kunskap om skidåkning sedan tidigare men han gjorde ändå ett riktigt bra jobb då han kunde få igång ett samtal av rent intresse istället för att bara ställa den patenterade frågan: "hur känns det?".

Ola wennström brukar jag försvara och jag tänker göra det igen. hans jobb är att vara programledare - inte att vara kommentator, och som programledare tycker jag han är bra. hans fotbollskunskaper är väl inte direkt på topp men så länge han har kunniga personer bredvid sig som han kan dela ut frågor till är jag bara glad över att dom inte har någon jävla mupp som programledare.
man kan dra en paralell till per lernström (eller vad fan han heter) i Idol.
Han är inte där för att sjunga - han är där för att leda ett program!

vill avsluta med att säga att jag vet inte om jag hade velat "förstöra" fjälls karriär genom att sätta honom i en mer kommersiell kanal, typ tv4, för där kollar bara idioter som älskar gaphalsen Hussfeldt. han kan vara kvar i SVT där han fick mycket beröm för sitt jobb i VM & Vasaloppet.

blev också jättelångt men jag skyller, inte på fylla, utan på en jävligt förkylning som visserligen har gjort mig lika dizzy som en rejäl spritfylla.
Barcelona Katalano
2011-09-20 09:00
Grace/Wastelands

Intressant det du skriver om:

"Det är synd att fotboll ska behandlas av amatörer för amatörer och inte rikta sig till nördarna som faktiskt på allvar bryr sig om fotboll."

Jag håller med dig till 100%. Det är ibland svårt att rikta sig till "den stora skaran". Jag tycker Niva är den absolut bästa experten i TV. Han verkar ha ett närmast oändligt register med fotbollsinformation. MER NÖRDIG FOTBOLL ÅT FOLKET!

Angående Fjäll tycker jag framförallt att det verkade som att så många gillade Fjäll härinne just pga att han hyllade Barcelona. Det är inte en bra anledning att slänga in honom i en Stor TV-Kanal. Sen har jag själv inte riktigt gillat honom heller. Jag tycker att många andra tillför mer till Eurotalk än honom.


"Eurotalk är inte ämnat att vara direkt objektivt"
Det varit en intressant idé med att ha supportrar med i studion till vardera lag som möts. Supportrar som har stor koll och kan diskutera sakligt. Antar att det hade spårat dock, när för mycket känslor blir inblandade.

Hutch
2011-09-20 08:53
BARCA- més que un club

Du vet det alltså? Hur har du den förmågan? Hur kan jag också ta del till den? Då vet jag vad jag ska förvänta mig, awesome. Tack.

MESSI.CORLEONE

Det finns anledningar att oroa oss. Vi spelar på Mestalla, Valencia är formstarka och har en farlig djupledslöpande Soldado. Det gäller att täppa till på kanterna. I Valencia utnyttjas kanterna stort och det centrala mittfältet fungerar som en slags krigstig där yttrarna skär in, innermittfältarna trycker upp och anfallarna möter boll.
BARCA-més que un club
2011-09-20 07:25
Vi kommer vinna på onsdag punkt slut.

Messi sänker valencia inga problem ...
Barcelona MESSI.CORLEONE
2011-09-20 02:59
Det har inte funnits ett fotbollslag som är kapabel till att krossa FC Barcelona. Valencia matchen ska bli mycket enklare än vad många tror. De kommer att jogga boll som alla andra herrar gör gentamot våra och bara för att de har en forward i form(jag hoppas att han lirar och får våra försvarare att svettas lite)behöver vi inte oroa oss. Vi har tyvärr inte Iniesta och Pique på plan men Pep har tack o lov lyckats med sin spelide om att oavsett vem det är som spelar, så ska vi dominera matchen helt o hållet oavsett motstånd.
Grace/Wastelands
2011-09-20 01:21
barcetia - Asexis7

Jag är på ett sätt benägen att hålla med dig. Thiago har skött det strålande lite längre ner på mittfältet. Fabregas känns som han är ämnad att binda samman med Messi där uppe och göra en del mål och assist. Thiago (som är min personliga favorit) tycker jag vore intressant som en mer dikterande mittfältare om han kan bli lite jämnare och visa den briljans han stundtals har i varje match. För när Thiago är på g så är han fan i klass med Messi, men hans lägstanivå är fortfarande förhållandevis "osynlig" i ett otroligt spelglatt Barcelona. Han besitter en fysik blandat med en teknik som ingen annan i truppen egentligen har. Han har ett helt sinnessjukt löpsteg som påminner mycket om Ronaldinhos när han inte var dålig.

Katalano

Eurotalk är inte ämnat att vara direkt objektivt, och man behöver inte vara subjektiv om man hyllar ett visst lag. Så länge man inte gör det på bekostnad av något annat är det inte direkt subjektivt. Jag gillar Fjäll skarpt. Han har både koll på saker och ting samtidigt som han hade gett en humor som svensk tv aldrig någonsin ens påträffat. Men om han hade fått en roll i svensk tv lär det vara en typisk "snacka lite vid rink-side" som hans roll är ibland inom hockeyn.

Förövrigt spyr jag på viasats studio. Ola Wennström alltså, man ser så tydligt när han slutar lyssna på någon av bisittarna, Lagerbäck, Ola Andersson eller Niva. Wennström brukar efter typ halva expertens harang uppenbart sluta lyssna och istället börja formulera nästa mening som han själv ska säga så fort denne nämnde bisittare är klar. Det är fruktansvärt jävla respektlöst och det finns fan ingen jävla touch från hans sida att få ett ämne att på något sätt alls beröra det nyss nämnda.

Sen hon som sitter vid datorn ska jag inte ens börja tala om. Det är synd att fotboll ska behandlas av amatörer för amatörer och inte rikta sig till nördarna som faktiskt på allvar bryr sig om fotboll. Det är endast Niva och Eurotalk som faktiskt riktar sig till nördarna och Niva får ju en väldigt återhållsam roll.
Istället så anpassas de flesta fotbollssändningarna efter jävla blåbärsfansen som bryr sig ungefär en gång i halvåret, så ska dom som håller i det förklara offisde och så blir allt fokus på Zlatan för det är den enda spelaren som de icke-insatta vet vem han är. Nu har jag driftat in mig på landskamper, men det är trist att fotbollen hamnat i händerna på folk som inte kan ett dyft och som riktar sig till folk som kan än mindre.

Kul förövrigt att Viasat suttit hela hösten (so far) och snackat om hur dålig De Gea är trots att han varit formidabel i United hittils. Han gjorde ett par misstag och helt plötsligt skulle man ägna hela försnack åt hur dålig han är och vilken osäker post han utgör för United. Sån jävla populism så jag spyr. Jag orkar snart inte ens titta på fotbollssändningar längre då dom som håller i det är i regel totalt inkompetenta. Niva, Fjäll, Dahlqvist, Jens Fjällström, Lasse Granqvist och till viss del Niklas Holmgren är dom jag står ut med. De flesta andra är så fruktansvärt dåliga så jag vill begå mord på någon ansvarig.

Detta blev väldigt lång. Jag är full. Skål
Barcelona barcetia - Asexis7
2011-09-19 23:58
What's the fuss about? Thiago's tekniska flair har lurat er i att tro att han är en attackerande mittfältare, vilket han iofs sköter bra men för att kunna ersätta Xavi behövs någon som kan bossa mittfältet. Cesc är nog inte lika kapabel till det som Thiago kan bli. Därför ser jag det bara som positivt att Thiago tvingats ner längre ner i banan.

Vamos Thiago!
Barcelona Katalano
2011-09-19 23:57
Låter som att många här gillar Fjäll bara för att han hyllar Barcelona. Jag är inte ett dugg imponerad av honom och vill inte se honom i någon stor kanal. Som expert ska man vara mer objektiv.
Barcelona Alvés - Por Que?
2011-09-19 23:50
David Fjäll vilken kung, täpper till käften på Borell. Alltid hyllat Barca han borde vara med i Fotbollskanalen Europa istället för den där bruden som inte kan någonting
Atlético addeh
2011-09-19 23:33
LAM

Eftersom Alexis är skadad och spelprogrammet är väldigt tufft just nu kommer Pedro få sina chanser, även om han nu inte skulle starta mot Valencia.

Frodo

Håller med dig helt. Vill också se Cesc i en roll högre upp mot Los Ché och att Thiago och Xavi fortsätter på mittfältet. Det tror jag vore det absolut bästa, vi behöver mycket bollinnehav på onsdag.

1.70

Tror också Thiagos mer defensiva roll kommer göra honom väldigt nyttigt. Det syns redan tydligt hur han utvecklat sitt defensiva tänk och hela den taktiska biten. Men det klart, med Pep och Xavi som rådgivare kan det knappast gå dåligt.
Barcelona Gonzalez_Barca
2011-09-19 23:31
El Nino Maravilla
Coach pep-
2011-09-19 23:25
Hej cules. Inte varit aktiv här på ett bra tag men bra att ni lyfter upp Peps influenser i lagbygget då han är den verkliga nyckeln bakom lagets framgång. Finns många spelare i laget som har yttrat sig om det.

Det enda som stör mig med Guardiolas ideologi är att taktiken ibland känns aningen naiv i Champions League spel. Må så vara ett lyxproblem men jag syftar på matcher som 2-2 mot Milan där Pato fick göra ett gratismål, 2-2 mot Arsenal i våras och även mot Arsenal på Camp Nou där Bendtner bjöds på en gratischans som kunde skickat ut oss ur turneringen om den resulterat i mål. Inget nytt att Barca ofta låtit motståndarna kontra in mål som lätt kunde undvikits bara vi spelat mer resultatinriktat och försvarsorienterat för en stund. Ibland känns det naivt helt enkelt, att aldrig ställa om till riskminimering och stänga en viktig match. Att låta Pato rinna igenom efter 25 sek symboliserar de scenarion vi återigen kommer ställas emot om Pep inte vill stänga matcher. Jag kanske överdriver då vi alltid gått långt i CL senaste åren, men tycker ändå det finns ett problem när det gäller att spela på resultat.

--------

På tal om någonting annat vill jag säga att jag bevittnade Barca - Milan på Camp Nou och att det var den lamaste tillställningen jag varit med om. Jag satt bredvid asiater, katalanska pensionärer och pappor med barn där ingen av dem sjöng det minsta lilla. Faktum är att enda gången ens hälften av de 80 000 personerna på plats samtidigt sjöng något var när den andefattiga Barca klacken bakom mål på högst 100 pers trummade igång den sedvanliga "klapp klapp Barca" som inte lät som något annat än en fånig dagisramsa och ett tafatt försök till att skapa stämning bland medelmåttiga fotbollsentusiaster som inte vet vad läktarkultur är.

Annat var det uppe vid Milan-sektionen som höll igång och hyllade sitt lag i 90 min. Inte konstigt kanske då de var organiserade supportergrupper men ändå. Redan långt innan matchen började gjorde den tillresta skaran Milan-fans sig hörda genom att sjunga högt både i tunnelbanorna och utanför Camp Nou innan match. Visst var det en skön och autentisk upplevelse att se riktiga Milan-fans men jag gick mest omkring och undrade var de riktiga Barca supportrarna befann sig, för inte fan såg jag något annat än turister som lät sig överröstas av Milan supportrarna. Kan bara konstatera som så att den moderna fotbollen är skadad och det går inte att tala om fotboll som folkets sport längre.

Vill man uppleva läktarkultur är Camp Nou inte rätt adress. Det var inte kul att som Barca supporter inte kunna sjunga fullt ut på sin egen arena. Man visste ju att Camp Nou inte låter högst men att det skulle vara såhär illa kunde jag inte föreställa mig.
Barcelona El Nino Maravilla
2011-09-19 23:13
Är det någon som vet vart man kan hitta sparken av Pepe mot Levante igår? Har själv letat men verkar vara svår grej och hitta.

Tacksam för svar!
Barcelona Siempre Barça
2011-09-19 23:11
asså Fjäll är så jävla bra, han måste komma till tv4sport,canal plus eller viasat
Barcelona 1.70-ligan
2011-09-19 23:08
Sorry för OT, men hahah kolla på turken!
Barcelona 1.70-ligan
2011-09-19 23:05
Krossa? Tror jag inte. Men visst, det blir en svår match och det gör det inte bättre att vi saknar spelare som Alexis, Pique och Iniesta. Men om alla är pigga och på tå ska barca givetvis bara klara favoriter ändå.

Förövrigt kanske Soldado missar matchen. Hade ju inte varit helt fel, även om det känns dumt att säga så :P
Barcelona Shanghai - Pepe vs John Cena
2011-09-19 22:57
Har dålig känsla inför Valencia. Tror dem kommer att krossa Barca. Vi har alltid svårt mot VCF vart än vi spelar. Tycker att det var bästa och svåraste laget Barca mötte förra säsongen.
Annons: