/spanien/barcelona/forum/11186.aspx/spanien/barcelona/forum/11186.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona el Maestro!
2011-10-11 18:50
Hetfield:

Pep gör vad som krävs av honom. Han leder laget till att vinna titlar. Han väljer de spelare som han vet kan prestera. Se på Pedro, han får ingenting gratis. Pedro jobbar häcken av sig. Varför arbetar inte Bojan på samma sätt?

De spelare som är missnöjda är spelare som inte har kunnat prestera och därför inte har kunnat ta plats. Det är naturligt.
Skyll inte på Pep. Jag vet att man inte kan vara jätte nöjd om man inte kan få speltid. Men det beror på att man inte kunnat prestera. Vad sjutton ska han då skylla på att han inte får spela.
Barcelona Hetfield
2011-10-11 18:47
Jag tycker att en person ska behandlas med respekt. Till och med Zlatan. Jag tyckte att Pep pissade i Bojans ansikte genom att slänga in Afellay, det står jag för.

Medan Afellay trixade i holländska ligan så bar Bojan mycket av laget under hans första säsong. Jag tycker att han förtjänar mer respekt.

Pep har gjort såhär och lär fortsätta med det. Han säger till Eto'o att dra, Eto'o stannar och de vinner trippeln. Eto'o försvinner, han ersätter med Zlatan och ber honom att dra iväg. Samma mönster lär upprepas. Pep är en underbar person, men han särbehandlar vissa spelare som jag inte behöver ta upp.

Rätt så smått bisarrt att Pep skrotar kantspelet för att få in en tung center, medan Eto'o vinner trippeln som ytter i Inter, bara för att återvända till samma sak med Villa igen. Nej, Pep gör många korkade saker, men man kan blunda för det pga. titlarna. Det är därför han kommer undan med dåliga köp.

el Maestro

Återigen, speltiden är sekundärt till det grundläggande respekten en tränare ska ha. Man pratar med spelaren.
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-10-11 18:44
Hetfield.

Han gjorde ju det? Han gick ut och käkade med honom. Vad som hände bakom stängda dörrar kommer vi aldrig att få veta. Men som Xavi säger: "Han sätter höga krav. Omänskliga krav ibland, men det enda han vill är att du ska sträva. Gör du inte det så har du förlorat honom".

Han har gjort så med några spelare, men resten som faktiskt är i majoritet älskar honom för hans närkontakt och det är en mänsklig psykologi. Att vara tränare på världstoppen innebär att du inte kan skaffa några vänner. Och den nivå vi håller är alla resultat av Peps beslut. De bra, men också de dåliga.

Fortsätter vi att vinna får han hålla på hur han vill.
Barcelona el Maestro!
2011-10-11 18:40
Hetfield:

"Ja, men har inte Bojan då visat att han besitter en enorm potential när han spelade som en stjärna under hans första säsong och tog över efter Zlatan mot slutet av säsongen? Vad har Afellay gjort jämfört med det då?"


Där håller jag med dig. Bojan var bra i den säsongen. Men säsongen efter har han gått ner sig rejält. Jag kände igen honom. Han presterade inte ett sk*t i de gånger han har fått speltid. Konsekvensen blev att han tappar tränarens förtroende.
Barcelona Hetfield
2011-10-11 18:36
Jag har väl inte sagt att Bojan ska fortsätta spela i Barcelona? Det är inte ens vad diskussionen handlade om, jag är glad att han drog och spelar där han får speltid.

Diskussionen handlar om Peps oförmåga att prata med spelare istället för att gömma sig. Zlatan var HANS köp, det var hans ess i rockärmen. Var det så svårt att prata ut med Zlatan? Bojan förtjänade den respekten och avslutet, det gav inte Pep. Där ligger problemet. Han har gjort samma sak med flera spelare.
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-10-11 18:34
Men han bestämde ju sig att lämna Barcelona efter finalen? Du var en av de rösterna som var extremt kritiska mot Bojan Krkic. Precis som du nu är mot Keita. Men så länge de ger en känga till Pep så är det dina favoriter igen?

Jag förstår inte hur man kan försvara Bojan Krkic i det här läget. Jag har en fantasti om att han i framtiden kommer att spela i Camp Nou och jag önskar honom det, men han tog på sig för stora skor. Afellay kunde bidra med något offensivt. Vilket han visade.
Barcelona el Maestro!
2011-10-11 18:32
"Det är ingen picknick att spela fotboll, man får lämna känslorna vid sidan om. Och tydligen var det problem med Zlatan som inte ville ställa sig i ledet och Bojan som förlorade i rankning."

Nej, det är verkligen inte. Det är ett jobb. Om du inte klarar av det så är det någon annan som kan prestera i ditt ställe.

Hetfield:

"Sen att han tar in Afellay istället för Bojan i CL finalen är ju bara ett stort hån."

Till skillnaden från Bojan presterade Afellay i de få minuter han hade fått spela. Assisten till Messi i den ack så viktiga matchen på SB var värd mer än den belöning han han fått. Det är så det fungerar i verkligheten också.
Barcelona Hetfield
2011-10-11 18:32
Heywood

Så antar att du köper Chyg resonemanget?

Jo, men matchen var i det läget där Barcelona dominerade, Afellay slängdes inte in för att göra något extra, han skulle bara pressa. Det klarar väl Bojan av? Dessutom så tycker jag att det hade varit ett värdigt avslut för Bojan att få avsluta hans tid i Barcelona i en CL-final, istället ger man den tiden till Afellay.

el Maestro

Ja, men har inte Bojan då visat att han besitter en enorm potential när han spelade som en stjärna under hans första säsong och tog över efter Zlatan mot slutet av säsongen? Vad har Afellay gjort jämfört med det då?

Man kan vrida på det om man vill. Bojan har yngre, är en egen produkt, känner alla i laget och har större potential. Afellay har inget att göra i ett lag som Barcelona, han är helt enkelt för dålig för att starta i Barcelona, det är bara fakta.
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-10-11 18:29
Hetfield.

Ja, fast hur presterade Bojan Krkic? Istället för att se det från Peps sida så får man faktiskt se det från Bojans sida att han inte presterade när han väl fick spela.

Undviker hellre än att ta tag i det? Nu vet vi bara en version. Och jag tycker att Bojan Krkic visar upp omognad när han ställer sig frågande varför han inte blev inbytt, varför han inte kände Peps förtroende.

Hade Bojan Krkic varit kvar i klubben hade ni istället gnällt på att han tar upp en plats. Precis som det är med Keita och alla andra spelare som inte når upp till Xavi, Iniestas och Messis klass.

Afellay var bättre än Bojan. Jag är säker på att Krkic inte hade gjort det bättre än honom.

Nu spekulerar du bara i att Pep använde sig av Rosell för att slippa konfrontera Chyg. Finns ju ingenting som talar för att Pep ville bli av med Chyg. Han om någon måste ha velat bevisa att Chyg var en bra försvarare.

Men det Bojan Krkic säger tar jag med en nypa salt. Visst, lite mer speltid kanske. Men vad skulle Pep ha gjort annorlunda? Han har varit en tränare i världsklass för den här klubben.
Barcelona Hetfield
2011-10-11 18:26
el Maestro

Pep tog ut Henry på käk, där pratade de ut och efter det så kom Henry igång. Jag tycker att Pep är otroligt konflikträdd. Han undviker hellre än att ta tag i det. Det kan ju inte vara en större hemlighet att Bojan mådde dåligt om båda undvek varandra, är det inte tränarens jobb att prata med spelaren?

Sen att han tar in Afellay istället för Bojan i CL finalen är ju bara ett stort hån. Afellay spelade som en påse kattskit, det enda vettiga han har gjort är väl passningen till Messi mot Real Madrid (vilket ältas hela tiden). Om båda är lika usla så kan man ju ge den chansen till en egen produkt som är yngre.

Heywood

Snälla, hur lätt är det att sälja Zlatan som hade bråkat öppet med klubben och som Pep ville bli av med? Ingen ville ge en hög summa för honom, lägg till hans höga lön. Dessutom så var det inte så mycket kvar av fönstret, det är klart att priset blev lågt. Barcelona ville bara bli av med Zlatan.

Ja, men Chyg är en gentleman och en intelligent person, han skulle aldrig pissa på Pep. Pep använde Rosell som ett sätt att bli av med Chyg. Om Pep hade kämpat för att ha kvar Chyg så hade Rosell aldrig tackat nej när han precis har blivit president.
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-10-11 18:23
Hetfield.

Sandro Rosell var desperat. Hade han verkligen sålt Zlatan för kaffepengar om han inte hade varit desperat? Chyg såldes för att han kunde undvaras. Pep sade innan och efter att han ville ha kvar honom.

Chyg gick ut i media och talade om att Pep alltid skulle vara hans vän. Jag har svårt att tro att han har svårt att säga farväl till en mittback som tydligen gjorde ett katastrofalt dåligt år.

Essienesque.

Tjänstefel var det väl knappast? Men jag tycker det är så märkligt hur i dag några månader sedan är Pep the bad guy och Bojan the good guy. Kom igen, alla ville ha bort honom från klubben förra säsongen. Varför ändrar ni er nu för att han gråter ut i media?

Det är ingen picknick att spela fotboll, man får lämna känslorna vid sidan om. Och tydligen var det problem med Zlatan som inte ville ställa sig i ledet och Bojan som förlorade i rankning.
Barcelona el Maestro!
2011-10-11 18:21
"Är det inte en tränares jobb att prata med spelarna? Han har ansvaret att ha koll på alla spelarna och se till att prata ut de."

Pep pratar med spelarna ofta i grupp. Bojan är med i truppen när Pep pratar med dem om taktik, spelidé, med mera. Vi vet ju inte heller om Pep verkligen inte har pratat med Bojan i vissa situationer, speciellt när det rör om taktiska delarna och liknande. Vi har bara hört Bojans version.

Tycker du att Pep ska kalla in varje spelare och tala om att han inte har presterat efter varje match? Det tycker inte jag. Vissa saker får man faktisk själv förstå vad det beror på. Alla spelare vet vad spelreglerna är, vad som krävs av dem.
Grundregeln är att visa i träningarna och när du får speltid att du kan prestera. Visar du det så får du belöning. Om inte, då får du vänta ett tag på bänken.
Barcelona Criff -Llourinho
2011-10-11 18:16
Tänk om man hade jobbat för ett Miljard företag, och får flera miljoner i lön varje år, och sen gnälla för man inte fick vara med på ett viktigt möte.
Jo tjena!
Barcelona Essienesque
2011-10-11 18:09
Heywood Jablome - Por qué, Messi?

Hur får du det till att Afellay hade gjort mer än Bojan för Barca den säsongen? Tyckte det va tjänstefel av Pep att inte byta in Pep i slutet av CL finalen istället för Afellay och det står jag fast vid.
Barcelona Hetfield
2011-10-11 18:08
el Maestro

Är det inte en tränares jobb att prata med spelarna? Han har ansvaret att ha koll på alla spelarna och se till att prata ut med de.

När man ignorerar en spelare så pekar man "f*ck you" rakt i ansiktet på personen. Det spelar ingen roll om det är Zlatan, man gör inte så.

Heywood

Strunt. Pep använde Rosells nya ekonomiska plan som ett sätt att skeppa iväg Chyg, till och med Pep fattade att det var ett misstag.

Tror du att Rosell hade sagt nej till Pep om Pep verkligen kämpade för att ha kvar Chyg. Smart av Pep, hatten av till honom.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-10-11 18:07
Bojan var tyvärr riktigt dålig det sista året. Jag tror man kan räkna på handen hur många godkända insatser han gjorde. Och det jag har sett av Afellay har han presterat mycket mer än Bojan, även om han inte fått så många chanser i Barca.

Bojan var inte bra 08-09, säsongen efter gjorde en bra avslutande månad vilket förmodligen räddade han kvar i Barca. Tyvärr så inser Pep och även alla fans att han inte kommer bli någon superstar i Barca, om han ska bli det måste han åtminstonde först till en annan klubb ett par år för i Barca räcker han helt enkelt inte till.
Barcelona el Maestro!
2011-10-11 18:02
Hetfield:

Det handlar visst om speltid. Hade Bojan fått tillräckligt med speltid hade han verkligen inte klagat på att Pep inte har pratat med honom enskilt. Vad jag förstår behandlar Pep alla likadant. Han försöker att prata helst med spelarna i grupp när det gäller taktik och sådant. Sen gäller det att man som spelare tar själv initiativ och exempelvis ber om ett samtal med chefen, om man är missnöjd.

Bojan säger själv att till och med hans familj och vänner har uppmanat honom om att prata med Pep men det blev aldrig rätt tid. Han vågade helt enkelt inte eller så kände han väl att Pep var upptagen hela tiden.

Jag kulle snarare vilja säga att det var fegt av Bojan att inte begära om ett samtal med Pep. Då kanske han hade fått höra varför han inte fick spela eller vad som krävs av honom för att han ska få speltid.
Sen återigen säger Bojan ingenting om att han inte presterade alls när han väl har fått speltid och vad det hade för effekt.

Det är väldig lätt att skylla på Pep i sammanhanget men mycket hänger också på att Bojan inte förmådde prestera. Det var likadant i Zlatans fall. Presterar du inte när du får många chanser så ska andra få chansen oavsett om du är egen produkt eller inte.
Barcelona FC Barcelona #10
2011-10-11 17:52
Någon som ska kolla på Venezuela - Argentina 02.50? :P
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-10-11 17:51
Fast... total ignoreras? Det här är Bojan Krkics version. Vi har inte fått höra Peps version och vi kommer nog inte att få göra det heller.

Bojan borde istället fokusera på Roma än att tala ut i media. I CL-finalen fick Puyol, Keita och Afellay hoppa in. Alla de tre spelarna hade gjort mer för Barcelona den säsongen.

Vi behöver inte leka änglar nu och försöka förstå Bojan, hälften här inne ville sälja honom förra säsongen. Han var bedrövlig.

Hetfield. F.Y.I, Pep ville behålla Chyg.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-10-11 17:48
Förväntade han sig verkligen att hoppa in i CL-finalen mot United när han var bedrövlig hela säsongen? Och man undrar varför han inte nämner att Pep bänkade självaste Zlatan med näst bäst lön i truppen för Bojan året innan.

Han beter sig lite barnsligt och oprofessionellt. Presterar du ingenting, förvänta dig ingenting. Jag kan förstå om Hleb, Keiresson, Caceres och Henrique säger nåt pga att de aldrig fick chansen men Bojan? Han fick många chanser och gjorde det dåligt. Presterar han sådär så kommer nog inte Pep ens ringa honom så han behöver inte vara orolig för det.
elbraco - Bojan y Thiago
2011-10-11 17:38
lånat ut honom. Bojan kunde inte blomstra ut för att han inte kunde få tillräckligt med speltid. en säsong i typ Sociedad hade gjort honom gott.

men jag klagar inte på att han gick till Roma heller...han är en favorit i vilket lag han än spelar i. tyvärr är det rent utsagt jävligt korkat av Lucho att använda han på samma position som han inte klarade av i Barca...ge han en central position och så hade Romas nya projekt om bollrullande och sprudlande offensiv betalat av sig tack vare katalanen.
Grace/Wastelands
2011-10-11 17:22
Vad skulle Barcelona och Pep gjort med Bojan? Han var helt bedrövlig sista året. Det är ingen dagisverksamhet även om han är katalan och egen produkt.
elbraco - Bojan y Thiago
2011-10-11 17:19
vänta bara tills Bojan har dunkat in sina 15+ mål för I Giallorossi...nåja, 10+ mål iaf.
Barcelona 1.70-ligan
2011-10-11 17:17
Bojan kan ju knappast ha känt sig utfryst av Pep. Hur många gånger har man inte sett de Pep pratat med, kramat om och uppmuntrat Bojan? T.o.m gjort honom till kapten ibland.
Det var väl först de sista veckorna när rykten spreds om att han skulle gå till Roma som det kom upp. Troligen pga det sätt som Zlatan lämnade sommaren innan. Men nej, Bojan var inte utfryst av Pep. Däremot kanske han inte fick så mycket speltid som han hade trott och hoppats på inför säsongen, och därmed känt sig lite åsidosatt. Man trodde ju han skulle få spela mer efter sin starka vår 2010... men det berodde ju på att Bojan själv inte presterade.

Tycker alltså inte Pep kan klandras i det här fallet. Hans relation med Bojan har varit bra. Uppenbarligen tog Bojan illa vid sig när han inte byttes in i CL-finalen men nog fan har han fått sina chanser och stöd. Gång på gång.
Jag tror Pep hade velat spela Bojan mer än han gjorde, men han var inte bra nog helt enkelt. Och när man är 20 år måste man spela mer för att utvecklas. Flytten till Roma var nog oundvikligt och det bästa för båda parter.

Kanske kan Bojan komma tillbaka om några år som en stjärna. Det hade varit kul, jag gillar killen. Men ärligt talat tror jag inte på det. Ser mer potential i Rafinha, Deulofeu osv, som också ska ha sin chans snart.
Barcelona Hetfield
2011-10-11 17:11
LAM

Då har du tydligen missat hela grejen.

"If Guardiola calls me now I would not go back to Barcelona," the youngster told TV3.

"I spent a long time without speaking to Guardiola. I could not find the right words when I used to see him.

"I do not think I got what I deserved there."

"I knew I would not be a starter for Barcelona. Even when we were 3-1 up at Wembley, the coach did not play me. From that moment I knew he did not count on me."

Det handlar nog mer om bara speltid, det handlar om respekt.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-10-11 17:07
Med Pep så kan en spelare antingen vara en av favoriterna eller helt utfryst. Man känner från först stund om Pep litar och tror på en spelare. Henrique har varit utlånad i tre säsonger nu och Pep verkar inte bry sig. Samma sak med Cáceres. Zlatan var efter julen ingeting för Pep. Han är en väldigt bestämd och envis tränare vilket kan vara både bra och dåligt. Se bara på vad han gjort med Busquets och vad han håller på och göra med Thiago. De två förstnämnda var inte ens några av de största talangerna i ungdomslagen men Pep trodde på dem, och nu är de ordinarie i Barcelona och Spanien.

Angående Bojan så har väl ingen sagt att han blev helt utfryst. Bojan gick ut och sa att han kände sig orättvist behandlad, själv tror jag han mer syftar på den lilla speltid han fick, vilket delvis är befogad då han inte gjorde någon glad den sista säsongen.
Barcelona Hetfield
2011-10-11 16:57
Det handlar inte om att man ska ge speltid bara för att Bojan är en trevlig pojke, det handlar om att behandla sina spelare med värdighet. Man kan inte välja att vända ryggen och ignorera personer, det är inte så livet funkar. Pep är en av mina favoriter, men han är också feg när det gäller sånt. Säg bara till personen, men ignorera inte.

Han gjorde samma sak med Chyg, han använde Rosell som ett sätt att fly undan för hans misslyckande. Pep visste att Chyg inte var bra nog när han väl fick spela i Barcelona, och han använde Rosells "vi har dålig ekonomi och måste spara på pengarna" som ett sätt att skeppa bort Chyg och inte få kritik.

Bojan klagar inte på speltiden, utan på det sättet han blev behandlad. Ingen spelare, inte ens Zlatan, förtjänar att frysas ut sådär. Ja visst, man ska kanske bänkas, men att totalt ignoreras av en tränare är bara dåligt gjort av personen och verkar visa brist på förståelse för den personen.

Pep är så, det är det som gör honom så bra. Han låter oftast hjärtat få göra besluten, därav att Keita får så mycket speltid, eller att Villa får flera chanser.
Barcelona Oleguer Presas-King of Barcelona
2011-10-11 16:49
Grymt bra skriver flaco.
Barcelona el Maestro!
2011-10-11 16:27
Om Pep behöll Bojan så vore det tjänstefel enligt mitt sätt att se på saken.

Vi vet alla att Bojan inte skulle få mer speltid när Alex och Cesc har anlänt. Bojan gjorde därför rätt när han valde att lämna Barca. Han kommer till en annan klubb där han kan få större möjliget att spela och utvecklas vidare.

Sen gnället om att Pep inte gav honom speltid förstår inte jag riktigt från Bojans sida. Fotboll är som arbetslivet i övrigt och tränaren ska leda laget framgång. Det är det han ska mätas på vid säsongens slut. Ska han ge spelare som inte kan prestera chans efter chans då kommer laget inte att vinna. Pep är som alla andra huvudtränare. Han ser till att laget vinner och är motiverade.

Jag tycker lite synd om Bojan men tyvärr kan jag inte skylla på Pep för att han inte fick chans lika ofta som han skulle vilja ha. Det berodde också på Bojans prestation när han väl har fått chans att spela. Han verkar ha glömt detta faktum.
Barcelona Hetfield
2011-10-11 16:01
Pep verkar ha en dålig ovana att ignorera spelare som han inte vill ha i laget. Bojan gick ut nyligen och sa att Pep ignorerade honom och att de inte pratade med varandra.

Zlatan gick ut och sa samma sak, Pep ignorerade honom när han inte ville ha honom i laget. Bojan sa även att han blev orättvist behandlad, jag håller med. Varför får Afellay stanna kvar när han är sämre än Bojan? Om man har två spelare som inte presterar så kan man väl behålla den egna produkten som är yngre.
Annons: