/spanien/barcelona/forum/1118.aspx/spanien/barcelona/forum/1118.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Vlom
2016-04-06 13:41
@Barcelonistas:


Att Abidal blev felaktigt utvisad eller att Thierry Henry skulle ha fått en solklar straff med sig är två saker som man inte brukar tala öppet om.

Konfirmeringsbias kallas det.
Barcelona grande jw
2016-04-06 13:31
Såg matchen på plats igår och jag fick nästan en chock när jag kom hem och läste alla kommentarer om att det var en domarskandal och att domaren dömde för Barca. När man sitter och tittar på plats så händer ju allt extremt snabbt och man får ingen chans att se någon repris. Därför missade jag helt Suarez situationer och alla detaljer som man ser så tydligt på repriserna. Men i det stora hela så dömde domaren verkligen inte för Barca. En situation som alla tycker var matchavgörande. Men vissa saker känns relativa. Hur man faktiskt vill se på saker o ting. Vem pratar om att domaren dömde bort kanske 30 min av speltiden då Oblak tog över 1 minut på sig vid varje inspark. Alltså det var verkligen så skrattretande att jag tog upp klockan och började räkna själv. Han skulle haft gult redan i första halvlek. Barca är ett lag som är så beroende av rytmen i spelet och Atletico grisade ner matchen från första minuten och ville inte ens gå ut och ta inkasten som även där ibland rann iväg med flera minuter. Som domare måste man sätta en tillräcklig nivå för att matchen ska ha ett underhållsvärde och kunna genomföras utan avbrott var 3e minut. Han tappade det totalt och höll en så låg nivå att Atletico kom undan med ALLT förutom Torres röda kort. Det var verkligen det värsta jag sett någonsin på en fotbollsplan och då har man ändå lidit igenom Chelseas bussar och maskande och mycket annan skit. Någon skrev att effektiv matchtid då bollen var i spel var 57 minuter och det förvånar mig inte alls. Kompensation för Torres röda kort kanske. Men då var det minst lika matchavgörande. Sånt här grisspel kanske är jätteeffektivt och kul för Atletico att dom hittat sin grej som fungerar för dom. Men om alla lag skulle applicera deras taktik att fullständigt slakta fotbollen som sport så kommer det knappt finnas några fotbollsfans kvar ute i världen om några år.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2016-04-06 13:22
@Barcelonistas:

Ja, efter Chelsea var hatet starkt, det håller jag med om. Men då berodde det på någonting i alla fall, man tyckte Chelsea skulle haft straffar och blabla, och det fanns i alla fall tveksamma situationer.

Nu är det liksom bara allmänt hat. Du går in i matchen med hat och sen är varje tvivelaktig situation en anledning för att spy ut det hatet.

Jag tror också att Mourinhos år i Real Madrid kan ha cementerat hatet ytterligare, även om varje vettig människa snarare borde hata Mourinho.
Barcelona Barcelonistas
2016-04-06 13:17
LennyRomario - Barcelona var nog tom mer hatade då av andra fans. Jag tror nog att mycket har att göra med Chelsea matchen 2009, den matchen i kombination med den enorma dominansen från vår sida.
Postat via SvenskaFans-appen
Vlom
2016-04-06 13:16
Filipe Luis: "I think Barcelona is protected. I don't know what has to be done for one of their players to get sent off"

Källa: Marca
Barcelona Reymar
2016-04-06 13:16
Til alla hatare, Om vi nu favoriseras av Uefa varför får vi alltid tuffast möjliga motstånd medans Real alltid får lättaste motståndet? Någonsin tänkt på det? Uefamadrid är mer passande.

Även om vi vann igår kväll kan jag inte släppa hur enkelt Atletico gjorde mål. Två raka passningar och vips så var det mål. Billigt mål som kan få stor betydelse nästa match. Busquets är den största anledningen till målet killen ska täcka ytan framför back men står i ingenmansland vilket gör att Pique måste stöta och lämnar en yta som Torres utnyttjar. Sen kan man gnälla på att Alves upphäver offsiden och att ter stegen borde räddat men Busquets är anledningen till att vi släpper in mål.
Vlom
2016-04-06 13:14
@Anglosax in Catalunya:


Jaha, vad tyckte Miguel Ángel Gil Marín angående vårdslösa satsningarna som Lucas och Augusto ställde till med och som ska resultera ett direkt rött kort?
Barcelona LennyRomario
2016-04-06 13:11
@Zibarca ~ MESMARizing:

Jag tycker det står ganska tydligt vad jag vill komma fram till? Anledningar till att folk vill hata oss. Och som sista anledning hade jag att jag tror folk hatar oss mer nu, med stjärnor som väcker känslor. Du och många andra håller inte med om det.

Förstår du nu?
Vlom
2016-04-06 13:08
@Zyzz:


Marängerna har tydligen glömt att Sergio Ramos skulle ha blivit utvisad efter att ha sparkat ned Messi och medvetet armbågat Alves inne i deras straffområde.
Barcelona LennyRomario
2016-04-06 13:07
@Gabriel:

Tycker du det? Ja, du kanske har rätt. Det kanske bara var jag själv som gillade oss mer då :)
Barcelona LennyRomario
2016-04-06 13:06
@Vlom:
Jag svarar inte på dina inlägg längre, förutom när jag talar om att jag inte svarar på dem. Moment 22.
Barcelona jerkasss
2016-04-06 13:05
Messi måste komma i bättre form om vi ska ha chans i CL! Igår vann vi på tur
Enda ljusglimten var Neymar
Vlom
2016-04-06 13:03
@LennyRomario:
Att det rådde ett starkt ogillande skedde även under Pep-eran och som intensifierades efter att Zlatan lämnade oss. Messi har fått väldigt mycket skit hemma i Sverige av en rad anledningar redan då också.
Barcelona Gabriel
2016-04-06 13:00
Lenny Romario Vi var precis lika hatade med Xavi, Valdes, Puyol, Pedro och Villa som vi är nu. Kanske tom mer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zibarca ~ MESMARizing
2016-04-06 12:56
[QUOTE=LennyRomario]Ett objektivt försök att förklara varför. Nummer 1, och långt för alla andra, är såklart att vi vinner otroligt mycket. Resten består av komponenter som att Alves och Busquets filmar rätt mycket (gillas inte av människor uppväxta med engelsk fotboll), att vi har Unicefsymboler och skurkstater på samma tröja (dubbelmoral), möjliga fiffel med värvningar och spelare som inte vill betala skatt. Sammantaget är det nog relativt enkelt att hata Barcelona, om man inte gillar dem. Jag tror att det var svårare att hata oss när laget i högre grad bestod av hemvävda spelare som Valdes, Puyol och Xavi. Och vi hade hade "snälla" pojkar som Pedro och David Villa. Nu är vi precis som alla andra, med superdyra stjärnor på topp som väcker känslor (ingen normal människa kan dock hata Messi). [/QUOTE] Fast de va exakt samma visa när vi hade Valdes, Puyol, Xavi, Pedro och Villa i laget. Vad vill du komma fram till?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zamboza
2016-04-06 12:54
Med tanke på att många spelare var och spelade vm kval och efter det spelat 2 tuffa matcher på kort tid mot Madrid lagen vore det kanske läge att vila en del spelare mot Sociedad, trots att gapet minskat till Madrid lagen har vi ändå råd att tappa poäng med tanke på att dem återstående lagen kvar att möta inte är övermänskligt.

Jag ser gärna följande elva: Bravo-Vidal, Bartra, Vermaelen, Adriano-Roberto, Arda, Rafinha- Messi, Munir, Neymar

Returen mot Athletico är oerhört viktigt och vi behöver därför ha fräscha spelare. Neymar var het igår och bör fortsätta så.
Barcelona LennyRomario
2016-04-06 12:49
@Barcelonistas:
Ett objektivt försök att förklara varför. Nummer 1, och långt för alla andra, är såklart att vi vinner otroligt mycket. Resten består av komponenter som att Alves och Busquets filmar rätt mycket (gillas inte av människor uppväxta med engelsk fotboll), att vi har Unicefsymboler och skurkstater på samma tröja (dubbelmoral), möjliga fiffel med värvningar och spelare som inte vill betala skatt. Sammantaget är det nog relativt enkelt att hata Barcelona, om man inte gillar dem. Jag tror att det var svårare att hata oss när laget i högre grad bestod av hemvävda spelare som Valdes, Puyol och Xavi. Och vi hade hade "snälla" pojkar som Pedro och David Villa. Nu är vi precis som alla andra, med superdyra stjärnor på topp som väcker känslor (ingen normal människa kan dock hata Messi).
Barcelona Neymar N11
2016-04-06 12:42
Att folk hatar Barca är helt enkelt på grund av deras överlägsenhet senaste decennium. Vi har varit med vunnit flest titlar än någon annan klubb och spöat många toppklubbar osv. Sagan om Zlatan är ett annat fall som har gjort att det är många där ute som hatar vår klubb. Detta hat kommer aldrig ta slut tyvärr.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2016-04-06 12:41
Hur orkar ni ens bry er om alla hatkommentarer kring Barça? Det har pågått sen 2010 nu. Enda sens vi tog våran första trippel har hatet bara vuxit sig starkare. Sverige måste vara det land med mest Barcelona haters. Personligen bryr jag mig inte ett smack om vad alla haters säger. Dom är avundsjuka. Vi har vunnit allt som går att vinna och gjort det om och om igen på kort tid. Däremot är jag riktigt oroad över vår nuvarande form. Vi borde vara som bäst just nu men istället ser vi riktigt bedrövliga ut. Med det här spelet kan vi vinka hejdå till att försvara Champions League och bli det första laget som vinner det igen. Kan bli bye bye redan nästa match mot Atletico. Vi måste skärpa oss. Framför allt måste Iniesta och Messi bli sig själva igen. Utan de två är vi körda.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-04-06 12:22
Anglosax - så har det ju alltid varit dom största spelarna kanske får lite mer fördelar. Men så är det ju i alla lag? Real,Bayern,PSG osv. Så jag förstår inte all denna hets med att det bara är i Barca...m
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-04-06 12:15
Kollade matchen på en pub igår och måste säga de va ett tag sen jag så mycket hat. Det skreks allt möjligt så fort Barca hade bollen. När Barca fick en frispark så pekade man finger mot TVn och skrek. Med mycket alkohol som man själv hade druckit blev bråk också efter matchen mot en snubbe som kanske va 35-40 år gammal som höll på Real. Att åka ner till en pub med enbart syftet att sprida hat är sjukt pinsamt Hur fan kan man hata ett lag som Barca som sedan Pep tog över kanske varit de bästa laget genom tiderna? Som spelar bra fotboll har spelare som Messi Neymar Iniesta som visar magi? Det röda kortet på Torres är solklart. Hur man ens kan ifrågasätts detta är bara sjukt? Torres är inte ens närheten av bollen hur kan man missa det? Fanns tom någon annan Atletico spelare som borde haft rött. Det här hatet mot oss har funnits ett bra tag nu,värsta jag varit med om.
Postat via SvenskaFans-appen
Anglosax in Catalunya
2016-04-06 11:51
"Om det Torres gjorde motiverar ett rött kort så borde samma kriterier gälla Luis Suarez. Fotbollen får inte vara en sport där de största lagen bestämmer villkoren."
- Miguel Ángel Gil Marín

Rätt solklar analys. Ignorera rösterna som hävdar att Torres inte förtjänar två gula och titta istället till problematiken att Suarez får bete sig som han gör på plan, i princip ostraffat.
Barcelona Blaugrana91
2016-04-06 11:41
Pinsamt att så fort vi får något med oss så vaknar exakt ALLA haters, men är det däremot tvärtom så är det helt tyst... Nåja komiskt att se allt hat, men blir ännu roligare om vi nu vinner CL igen. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Krabban94
2016-04-06 11:31
@Z_Z:Jå det var det jag menade med MMA. Han har inte fått kort och det har inte uppmärksammats någonstans heller. Sport har skrivit om det typ men ingen annan (varken fans eller medier).
Barcelona Zibarca ~ MESMARizing
2016-04-06 11:26
De tragiska med allt klagande är att det speglar hur dagens samhälle ser ut. Kolla bara i skolan eller samhället överlag, de finns inget som heter "eget ansvar", det är alltid någon annans fel. De ser man överallt idag. Förr, om en unge kom hem med ett dåligt betyg så fick den skäll. Kommer dem hem idag med ett dåligt betyg så är det läraren som får all skit. Dem ser inte sitt eget fel men har inga problem att skylla ifrån sig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2016-04-06 10:56
FreeYourMind Haha. Ja, sådant där är jag med om hela tiden. Senast imorse när jag kom till jobbet och hör hur "domaren hjälpte oss vinna" och "uefalona" etc. Det jag brukar göra i sådana situationer är alltid att fråga om de sett matchen eller kollar highlights/läst aftonbladet-chatten. Fick glatt visa upp Torres båda kort för kollegan som genast förstod att "jaha, det var ju faktiskt rött kort". Jag tycker alltid det är kul att ta diskussionen. Samma sak när Chelseamatchen kommer upp. Då är det bara pilla fram youtube och söka på "Abidal red card vs Chelsea", så har man jämnat ut den diskussionen...
Barcelona Z_Z
2016-04-06 10:32
@Krabban94:


Roligaste är alla Realfans som gnäller över Suarez efterslängar sett till att deras älskling CR7 slagit och sparkat på spelare otaliga gånger bara denna säsong och väl knappt ens fått ett kort.

Med det sagt så tycker jag dock helt klart att Suarez skulle fått ett rött i matchen för de han gjorde, men Atletico hade ju även de kunnat få något/några till röda. Domaren tappade tyvärr matchen rejält.
Barcelona Krabban94
2016-04-06 10:23
Ful eftersläng av Suarez, det nekar jag inte...

Men har ni märkt vilket uppståndelse det blivit efter den?
Då andra tränar MMA i vart fjärde match (i snitt) i La Liga nämns ingenting...

Folk är bara så otroligt bittra över att vi vunnit så mycket de senaste åren och försöker hitta alla små kryphål för att trycka ner oss. Vi köper domare etc. underhållande bara att se vad folk hittar på för ursäkter.

Med framgång föds avundsjuka..
Barcelona Katalano
2016-04-06 09:41
Barcelonistas

Du gnäller på spelet i första halvlek. Du som följer Barca så mycket måste väl insett vid detta laget att vi i de allra flesta matcherna börjar spela fotboll först i andra halvlek? Det är bara i undantagsmatcher som vi spelat bra redan från avspark.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-04-06 09:24
Det jag vill komma fram till er.

Lägg inte tid och energi på om det var rött, gul eller om vi skulle ha rött eller grön grönt. Ni kommer aldrig att övertyga hatarna.

Jag tycker att vi borde lägga tid på varför Messi har fått spela på mitten så mycket. Han blir så lätt låst när han är på samma position dessutom mot bra lag.

Vad hände med alla positionsbyte från föra säsongen? Vad hände med rörelserna mellan trion och mittfältarna ?

Hur har vi kunnat gå tillbaka till Tata's spel?

Så många frågor.

Var är lion24? :-)..

Väntar på dina analyser :-)--
Annons: