/spanien/barcelona/forum/11150.aspx/spanien/barcelona/forum/11150.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Messidinho_10
2011-09-26 17:51
Mår du bra lill grabben?
Barcelona Shanghai - Pepe vs John Cena
2011-09-26 17:48
Killar jag avskyr Cristiano, men när han får bollen så skapar han magi och petar in mål från ingenstans. Han är så magnifik totalt överlägsen idag. Skulle vilja säga att han är nästan bättre än vår Messi. Det är sanningen killen spelade i United och han smällde in över 30 mål på 2-3 säsonger. Han flyttar till antagonisterna och blir ännu värre galen på att göra mål. Vad ska han göra mer ?
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-09-26 17:35
Sid Lowe sade någonting intressant förra veckan om uppställning 3-4-3:

"Med Guardiola handlar det inte om att underhålla, men att han har behovet av att ligga steget före alla andra. Han är väldigt medveten om att alla tittar på de och att alla försöker att hitta motmedel mot att stoppa de. Det är anledningen till att han vill att laget ska vara oförutsägbart"

3-4-3 kommer att bli svår att bemästra, men vi kan inte luta oss tillbaka på 4-3-3 varje år. 3-4-3 fungerar på hemmaplan, det är på bortaplan som vi kommer att få svårigheter att spela den. Och antagligen kommer vi att slopa den på bortaplan också. Speciellt efter Valencia-matchen.
Barcelona Barcadinho.
2011-09-26 17:34
Shanghai - Pepe vs John Cena.

Ju, med det finns andra saker som har blivit bättre jämfört med tidigare.
Ta tex gräsmattan. Förut fanns det en del åkrar och gräsmattor med massa med vattenpolar överallt. Jag undrar hur CR eller Messi skulle hantera det.

Folk från Barcas håll klagade inför el clasico förra säsongen att Mou gav en order att inte klippa gräset. Gräset var alltså 3-3,5 cm istället för 2-2,5 som det brukar. Vilket lyx problem.

Eller det brutala spelet som fanns förut. Maradona gick sönder många gånger inte för små snälla tacklingar. Det var karate kids spel han fick emot sig många gånger

Eller all kunskap som finns idag om frysträningar, mediciner, kost. För var det lite massage och köra på (lite korstecken kanske för stöd från ovan).

Det är alltså nästan omöjligt att jämföra olika tider. Dagens spelare är mer kompletta men förutsättningarna som de har är lyxigare än tidigare.
Barcelona DM1982
2011-09-26 17:34
Shanghai - Pepe vs John Cena

Det är snarare så att man inte kan ta dig seriöst. Det är fullständigt uppenbart att du inte har någon som helst koll på hur försvararna spelade under Maradonas tid. Den misshandeln som han åkte på under matcherna finns inte längre, nu skyddas spelarna. Brutala försvarare som endast siktade in sig för att skada, det var Maradonas vardag både i Barcelona och i Napoli. Det har hänt enormt mycket för att skydda spelet och spelarna.

Maradona skulle utan problem fixa dagens spel, det är jag fullständigt övertygad om.
Barcelona Hetfield
2011-09-26 17:31
Man ska väl säga att Pelé spelade i den brasilianska ligan hela livet, och då pratar vi om den perioden då fotbollen inte ens var så utvecklat.

Han avslutade karriären i USA, så Pelé är inte ett dugg relevant idag. Maradona är en annan sak, men även fotbollen under hans tid var annorlunda där en spelare kunde dra ett helt lag, det skulle aldrig gå idag. Messi är Messi för att han har bra spelare runt om sig, han hade inte kunnat ta Napoli till en ligatitel på egen hand.
Barcelona Vamos Blaugrana
2011-09-26 17:30
Det märks att folk inte gillar Ronaldo här inne haha
Hutch
2011-09-26 17:29
Shanghai

Inte seriöst? Visst att fotbollen utvecklats avsevärt, men det där var ju inte särskilt smart skrivit. Med tanke på dagens träning och förutsättningar hade Pelé och Maradonas talang förmodligen räckt till spel på yttersta elitnivå.

Jag tycker i varje fall inte att Ronaldo skall nämnas bland de största. Dit får han jobba sig upp. Stirra dig inte blind på alla mål han gör.
Barcelona FC Barcelona #10
2011-09-26 17:20
C.Ronaldo en av dem bästa genom tiderna?

Går du på någonting?
Kan man få provsmaka?

Du kan inte vara seriös när du säger att C.Ronaldo som faktiskt inte har bevisat så speciellt mycket, är en av världens bästa genom tiderna...

Sure, han har snabbheten men han har tappat (Enligt mig) grovt mycket sedan tiden i United. Förut kunde han dribbla sig förbi i princip vem som helst, nu ser man inte det lika mycket..
Barcelona Shanghai - Pepe vs John Cena
2011-09-26 17:17
Hutch


Jag tar inte Pelé och Maradona seriöst. Förr i tiden var inte försvararna så fysiskt starka som idag. Jag menar dessa herrar skulle aldrig klara dagens fotboll. Det är tempo idag. Allt går snabbt och försvararna är rätt så intelligenta jömfört med från 60-talet osv. Så Ronaldo är naturligtvis en av dem bästa enligt mig.

Ja, han är komplett. Han har är bra på alla attributer som finns. Han är den spelaren alla tränare önskar sig i sitt lag.
Barcelona Blaugrana91
2011-09-26 17:16
Ronaldo är en bra spelare absolut, men jag håller honom inte ens som tvåa i världen.

Messi är solklar 1a, därefter kommer Xavi och sedan Iniesta, sen kommer Ronaldo.

Läste i Puertan förra veckan då Real tappade poäng två gånger om, då var det väldigt många Realfans som erkände att Messi är så mycket bättre än Ronaldo. Men nu när Ronaldo fått göra x-antal straffmål är han plötsligt bättre än Messi igen (enligt dem), fantastisk logik tycker ni inte? :)
Barcelona Gonzalez_Barca
2011-09-26 17:15
Håller med er om att Cristiano (jag vägrar kalla honom för hans efternamn, smutsar ner brassen Ronaldo) är en sjukt bra spelare, men idag långt ifrån de absolut bästa. Som alla fanboys gör så kollar de bara på statistik, där är Messi bättre, men även Rooney, Aguero, Gomez och fram tills förra veckan innan Cristianos straffkavalkad så hade Fabregas bättre statistik.

Hittills den här säsongen har Cristiano tillfört noll. Jag vågar till och med påstå att Nani har presterat bättre. Att Cristiano har gått från en teknisk underbarn till en Inzaghi typ är inte bra (eller jo för oss men..). Efter hans assist till Benzema förra veckan som va grymt snygg så började alla på en gång snacka, men grattis, han gjorde en snygg assist efter 10 år som proffsspelare.

Hutch
2011-09-26 17:08
Shanghai

Ronaldo en av de bästa spelarna genom tiderna? Hur då menar du? Han får visa brutalt mycket mer ifall han skall nämnas bland denna kategori. Tona ner hyllningarna till Cristiano vettja. Han är inte ens bäst just nu, det är Messi, och Ronaldo kommer en bit efter.

Ronaldo komplett? Han har som tidigare skribenter skrivit, tappat en del egenskaper såsom förmågan att göra en gubbe, det funkar helt enkelt inte nuförtiden. Han är en jävel på kontringar, det kan jag ge honom.
Barcelona Hetfield
2011-09-26 17:06
C.Ronaldo är en duktig spelare, men jag håller honom långt efter de allra bästa. Det är bara så. Jag tycker att C.Ronaldo har för många svagheter för att de ska överväga hans styrkor. En stor spelare ska aldrig ge upp eller vara så begränsad som spelare,C.Ronaldo saknar ju helt och hållet spelintelligens.

C.Ronaldo har dumpat Real Madrid om och om igen när de har behövt honom och han spelar för sig själv. Men om man gillar spelare som gör "peta in" mål så visst.
Barcelona Thiago - Next no.1 - MESSI FOTBOLLSGUDEN!
2011-09-26 16:56
Haha så fort medlemmar i Puertan börjar kritisera Ronaldo får de påhopp.
Barcelona DM1982
2011-09-26 16:44
Ronaldo är nog inte lika bra som han var i ManU men å andra sidan var ManU riktigt, riktig bra när han spelade där.

Det som egentligen är intressantast är att spanska ligan har de två absolut bästa spelarna i Ronaldo och Messi. Tävlingen dem emellan kommer, när den är färdig, vara en episk saga. De hetsar varandra till stordåd och många mål, personligen tycker jag det är roligare än att jämför dem allt för mycket mellan dem. Jag vill ha Messi i laget, Ronaldo skulle inte funka för vårt spel men han funkar väldigt bra för Real.

Det är två fenomenala spelare, vi ska vara glad över att vi får se dem i spanska ligan.
Barcelona Shanghai - Pepe vs John Cena
2011-09-26 16:43
Man måste ta av sig glasögonen och erkänna att Cristiano är f*n sjuk. Han spottar in mål det gör inget om det är straffar det är ändå mål. Han öser in mål som en galning och är den mest kompletta spelaren i världen.

Han är arrogant, självisk, respektlös med mera, men han är f*n i mig komplett som sagt och är en av dem bästa spelarna genom tiderna i denna branschen.

Jag kan hålla med honom att han är snygg, rik och bra. Det är därför många som är avundsjuka (jag är en av dem). Han kan få vilken tjej han vill och all mera. Livet leker för Cristiano Ronaldo!
Barcelona Pep_Guardiola
2011-09-26 16:36
Ronaldo är väl lika bra nu som innan, däremot är Real Madrid ett sämre LAG än United är/var, fler egon och mindre samspelt i Real.

Har för övrigt ett antal matchtröjor 2011/12 över om någon är intresserad.

Hemmatröjan med Messi och Alexis tryck, samt bortatröjan med Messi och utan tryck.

Maila beb3000@hotmail.com om intresse finns
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-09-26 16:35
Ja, han är mer effektiv framför mål och har blivit mer av en målskytt än en ytteranfallare.

Ska bli intressant att se vad som händer med Ronaldo den här säsongen. Graham Hunter på skysports har ju talat med Uniteds fysteam och de säger att Ronaldo brukar ringa till ledarstaben och prata om hur det är i laget.

Sedan är ju frågan om Zidane sätter press på Perez och Mourinho om att Benzema ska starta så mycket som möjligt. En spelare som har möjlighet att göra 20-30 mål per säsong.
Barcelona Vamos Blaugrana
2011-09-26 16:23
Heywood Jablome - Por qué, Messi? //
Känns också som om han var van vid en annorlunda roll då också även om han fick en mer central roll, han var en bättre dribbler förr inget snack men han är mer effektiv och målfarlig nu helt klart.
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-09-26 16:18
Vamos Blaugrana.

Den Ronaldo som var i Manchester United hade lekt sönder Dani Alves under supercup-mötet på Camp Nou. Dani Alves mötte Ronaldo majoriteten av matchen helt ensam utan understöd. Högt uppe på plan, lågt nere på plan. Ronaldo kom inte förbi en enda gång.

Ronaldo i Manchester United hade utnyttjat det på ett helt annat sätt.
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-09-26 16:16
Ryo.

Cesc har varit helt fenomenal. Tidningarna är helt överlyckliga över att ha honom i laget och Xavi sade förra veckan att Cescs närvaro har gjort honom bättre.

Han och Messi verkar ha ett telepatiskt samarbete med varandra.

Till och med de på forumet som försökte förringa Cecs kvalitéer och var emot en värvning har vänt sin kappa och är överlyckliga över att ha honom.

Han var nära att göra ett drömmål i lördags! Länktips.
Barcelona Vamos Blaugrana
2011-09-26 16:14
Lite väl överdrivna argument om ronaldo, killen är galen och är förmodligen bättre nu än vad han någonsin varit skillnad är väl att barcelona har varit i vägen alla gånger sedan han kom från United ?
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-09-26 16:13
Om tre dagar ska Laporta tala med Catalunyua radio. Han skulle ha gjort det under morgonen, men han fick lämna återbud av personliga skäl.

Han nämner också att han har ätit middag med Cruyff och Guardiola under veckan.

Undrar verkligen vad han kommer att säga. Guardiola sitter i en position idag som inte kan vara särskilt bekväm.

Cruyff och Laporta går inte ihop med Rosell. Guardiola är tränare under Rosell. Om tre dagar ska alltså Laporta tala. Intressant.
Ryo Miyaichi !
2011-09-26 16:10
Jag personligen tycker Ronaldo har gått ner sig lite. Han 'dominerar' inte på samma sätt längre. Gör inte så många långskottsmål eller drar sin gubbe ala Ronaldo style längre.. Han kan ju komma upp i den gamla nivån igen för vi alla vet ju vilken spelare han kan vara. Han borde börja fokusera mer på spela fotboll än att klaga och se sur ut...
Barcelona Hetfield
2011-09-26 16:07
LAM

Nej, jag undrade bara. Jag visste inte om du höll med eller om du bara sa vad du tyckte om Rooney :P

Ja, jag håller Rooney betydligt högre än C.Ronaldo. Ta bort C.Ronaldos snabbhet så har man....typ Vucinic.
Barcelona Capitan Puyi
2011-09-26 16:05
L.A.M Nr 10

3 frisparksmål i ligaspel eller överlag alla turneringar. Låter nästan osannolikt killen får ju minst 2 bra lägen per match.
Ryo Miyaichi !
2011-09-26 16:03
Jag undrar hur många år irad Messi har prenumation av ballon door. Det är sjukt hur bra han är .. Hoppas det lossnar för honom i landslaget oxå.


Cesc är en av mina favoritspelare, hur har han skött sig nu inledningsvis för er? Lika bra som för oss antar jag när jag kollade statistik! Har bara sett några få minuter av Barca iår.

Jag vet att det fanns några här inne som inte tyckte att cesc var en av världens bästa när han spelade hos oss - har det ändrat nu när han bär eran tröja?

Cheers!
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-09-26 16:02
Frodo

Intressant att du tog upp det här med frisparkar. Fortfarande tycker folk att han är bäst i världen på det. I United gjorde han väldigt många frisparksmål men förra året gjorde han som sagt endast tre och den här säsongen har han inte gjort något än. Han får ju 2-3 riktigt bra lägen per match så man kan tycka att han borde göra mer än att skjuta i muren eller samt sätta ungefär var fyrtionde.

Messi är dock en underskattad skytt på liggande boll. Han måste ha gjort minst lika många som Ronaldo förra säsongen, vilket inte är så mycket men det är som du säger skrattretande att folk tycker han är överlägsen Messi där och till och med bäst i världen.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-09-26 15:57
Hetfield

Ja. Men kändes tråkigt och bara skriva "co-sign":)
Annons: