/spanien/barcelona/forum/11100.aspx/spanien/barcelona/forum/11100.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Manita-Barcelona > Real Madrid
2011-11-17 21:25
Fantastisk video. Njut.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2011-11-17 21:22
B centre back Bartra has rejected offers from Madrid and English clubs -one worth 2M a year- but only wants to renew if he's promoted. [ona]

Lyft upp honom, vi behöver en ny mittback oavsett!
Atlético addeh
2011-11-17 21:10
Rioja

Nu har det visserligen inte gått mer än en tredjedel av säsongen men visst kan man hoppas på Sabadell. Det hade varit mer än trevligt (och kul för klubben) ifall de gick upp.

Cuenca var ju utlånad till Sadabell ifjol, och hade väldigt stor nytta av att de använder ett liknande spelsystem.
Barcelona Rioja
2011-11-17 21:07
Vad gäller just b-lagspelarna så tycker jag att man borde sammarbeta med Sabadell som har möjligheten att gå upp i Primera. Det skulle vara bra om man kunde låna ut spelare så de kunde få erfarenhet i högstaligan. Madrid och Getafe har just ett sånt sammarbete och det har ju gett resultat.

Just Sabadell är perfekt då klubben styrs och tränas av gamla ex barsa och la masia spelare. Hela klubbens verksamhet är upplagd efter barsa. Man kör med samma spelsystem som Pep så spelarna skulle enkelt kunna anpassa sig fort. Cuenca som ju anpassat sig rekordfort till laget spelade just i Sabadell den föregående säsongen.
Barcelona Rioja
2011-11-17 20:52
Gai var en väldigt duktig spelare i Peps lag säsongen 2007-2008, han spelade de flesta matcherna och gjorde många mål. Sen blev han skadad säsongen 2008-2009 och kom inte tilbaka helt förrän till den följande säsongen. Pep gav han chansen på försäsongen 2009-2010 men han övertygade inte.

Sen valde han efter en risig säsong att dra till Man City där han nu ruttnar bort istället för att ge sig själv chansen i Barcelonas B-lag där han hade haft större möjligheter att utvecklas, om inte för att spela i A-laget så för att spela i ett annat la liga lag.

Jag tror att Gai är offer för sin egen hype, hans agent har säkert en del i det. Det var för bra för att vara sant när han gick till City och så blev det också. Hade han verkligen haft lite självinsikt så hade han valt att skriva på för en mindre klubb där han hade haft möjligheten att spela.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-11-17 20:15
Oriol Romeu har imponerat enormt men det är så tuff konkurrens på mitten vilket gör att jag blir väldigt kluven till om vi ska ta hem honom eller ej. Jag tycker vi väntar en säsong till och se hur allt utvecklar sig.
Barcelona Alvés - Por Que?
2011-11-17 20:14
Själv hoppas man på att styrelsen och Pep verkligen tänker till och verkligen tar vara på Oriol Romeus återköpsklausul på några miljoner då han har imponerat stort i Chelsea i CL och ligan när han har fått chansen, samt att han var bland som spelarna som stack ut rejält i Masian.
Barcelona Silva
2011-11-17 19:54
Gai skrev på twitter att skulle lämna om han inte får chansen i A-laget men tog det snabbt tillbaka pga. arga City-fans.

Nej, han imponerar tydligen inte på Mancini i och med att han har gett yngre spelare chansen i Carling Cup. Såg matchen mot Wolverhampton när City vann med 5-2 och var väldigt imponerad av Denis Suarez (17 år, kom till City från Celta Vigo i somras). Väldigt lik David Silva i spelstilen.

Har hört att han imponerat för Israel i internationella sammanhang men inte mer än så. Tråkigt att skadorna satte stopp för honom.
Atlético addeh
2011-11-17 19:48
Shanghai

Det har du rätt i. Tack för rättningen. Tänkte nog på Riverola.
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2011-11-17 19:38
addeh

Roberto är född 1992.
Barcelona Criff -Llourinho
2011-11-17 19:00
Gai spelar i Citys reservlag.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-11-17 18:44
Men var spelar han i City då? Han har så vitt jag vet aldrig gjort en A-lagsmatch eller i alla fall inte någon jag hört talas om. Men det spelar ingen roll var han spelade, han var en otroligt talang men är helt bortglömd nu. Så kan det gå.
Barcelona 1.70-ligan
2011-11-17 18:33
Gai tillhör City om jag inte minns fel
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-11-17 18:29
Gai skulle vara nästa superstjärna men failade grovt. Vet inte var han spelar nu men hör aldrig talas om honom så kan inte vara någon superklubb direkt.
Barcelona 1.70-ligan
2011-11-17 18:10
addeh

Skulle valt precis samma elva som du. Fan vad kul det vore om allihopa nådde A-laget en vacker dag! Det är inte omöjligt att åtminstone 8-10st utav dem faktiskt gör det.

Bubblare precis bakom som också har en rätt stor chans att nå A-laget då mycket fortfarande kan hända: Sergi Gomez, Dongou och Espinosa.

PS. Jag kommer också ihåg Gai AKA den nye Messi ;)
Atlético addeh
2011-11-17 18:04
När det gäller Barcelona dras ju alltid kopplingar från A-lagspelare med ungdomsspelare. Om vi tar fjolårets elva, skulle nog deras arvtagargeneration, om man helt ser utifrån La Masía, se ut ungefär så här:

Valdés
Alves Piqué Puyol Abidal
Xavi Busquets Iniesta
Pedro Messi Villa

Pol Balleste
Montoya Bartra Muniesa Grimaldo
Thiago Samper Roberto
Cuenca Rafinha Deulofeu

De allra hetaste namnen på varje position. Det domineras så klart av den gyllene generationen -91 som Montoya, Bartra, Thiago & Cuenca tillhör. Även Planas, Romeu & Tello för att nämna några ingår ju i samma generation. Gai Assulin också, om det är någon som minns honom. :-)

Det var bara en parentes.
Barcelona 1.70-ligan
2011-11-17 17:56
addeh

Vi skulle nog klara oss, ja. Men vi skulle inte direkt förbättras av att tappa en sådan spelartyp. Men det är ju bara vad jag tror.

LAM nr 10

Det är sant, men som du säger, så har Keita spelat så mycket som pivote på sistone, att jag tror att Romeu skulle kunna ersätta honom ändå. Så pass lika spelare har de numera blivit. Har ingen aning om hur Romeu skulle fungera som tvåvägspelare dock. Å andra sidan är ju inte Keita optimal som pivote och det känns som det är en sådan vi mest är ute efter...

Jag har för mig att Samper från början var en Xavi-typ men numera brukar agera pitvote. Så han kanske skulle klara av både rollerna. Perfekt ju. Håller tummarna för den grabben
Atlético addeh
2011-11-17 17:53
LAM

Fast skulle Keita ersättas just nu är det en pivoté vi söker efter, då vi fått upp Thiago och värvat Cesc. Att värva en mer offensiv mittfältarare vore det mest patetiska vi kunde göra.

Angående Samper har han, åtminstone de matcher jag har sett, spelat som pivoté. Bakom honom finns även Wilfred Kaptoum som är ett år yngre och spås en lysande framtid.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-11-17 17:43
Oriol Romeu spelar inte ens på samma position som Keita. Han är pivote och Keita brukar i och för sig spela som pivote då och då men ska vara högre upp i planen på Iniestas normala plats. Samper är 95:a, vilket betyder att han fortfarande är väldigt ung och väldigt mycket kan hända. Vet dock inte om han är pivote eller är bäst i Xavis roll men har för mig att han är en oerhört passningssäker Busquets-typ.
Atlético addeh
2011-11-17 17:43
1.70

Vi vinner alla stora matcher utan Keita, jag tror vi skulle klara oss utan honom permanent faktiskt. Men det är ju bara vad jag tror.
Barcelona 1.70-ligan
2011-11-17 17:33
addeh

Jag tycker vi behöver ersätta Keita den dagen han lämnar eftersom vi då tappar en av få spelare som kan erbjuda tyngd och huvudspel - vilket varken Sergi Roberto eller JDS direkt är kända för.

Tycker helt klart de Rossi vore en av de mest spännande alternativen på marknaden nästa sommar om han nu står kontraktslös. Men Oriol Romeu är den jag hoppas mest på.

Då uppstår det dock ett dilemma. Om Romeu gör bra ifrån sig tycker jag inte det är mer än rätt att plocka hem honom. Man bör göra det!
Samtidigt skulle det sätta käppar i hjulet för unge Samper, som jag hoppas jättemycket på. Han har reda nobbat utlandskontrakt och väntar tålmodigt på att slå igenom i Barca. Vilket han även har stor chanser till att kunna göra så småningom.. vad händer med honom om Romeu återvänder?
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-11-17 17:31
Det där med att man är storväxt som yngre är riktigt intressant. Jag har alltid varit ganska kort och fått kämpa mot ofta större motståndare. Nu har jag växt ikapp lite och när jag nu går in i närkamp mot en i min storlek så vinner jag väldigt ofta. Och det kommer nog bli ännu bättre för mig senare. Spelare som Messi, Xavi och Iniesta har säkert alltid varit mycket mindre både till längd och sett till muskler men har tack vara sin teknik klarat sig. Nu dominerar de mot alla.
Atlético addeh
2011-11-17 17:21
Frodo

Precis, ett kvitto på att Bartra faktiskt gjorde bättre ifrån sig än Fontás. Man kan tycka att det är konstigt att inte Bartra var den som blev uppflyttad, men jag tycker det är ganska logiskt ändå. Pep har själv tränat Fontás och sett mer av honom än Bartra, dessutom är han två år äldre.

Fontás har alltid varit ganska storväxt. Kan det vara så att han på ungdomsnivå stack ut bland alla canteranos och därför kunde dominera? Bara en tes.
Atlético addeh
2011-11-17 17:18
1.70

Eller så skippar man att värva en ersättare till Keita och använder de spelare som redan finns att tillgå. Thiago & Xavi har spelat i mer defensiva roller, dessutom finns både Jonathan dos Santos & Sergi Roberto att tillgå underifrån. Sedan finns ju alltid Mascherano kvar, vilket inte bör glömmas bort.

Lämnar Keita mot all förmodan till sommaren, anser inte jag att vi behöver värva någon ersättare.
Barcelona Frodo
2011-11-17 17:17
addeh

Du har rätt om att Bartra bidrog mer till att Barca B kom trea förra säsongen. Bartra blev nominerad till top 3 bästa försvarare i liga adelante och inte Fontas.

L.A.M Nr 10

Bartras kontrakt går ut i år och frågan är om han vill skriva på för ytterligare ett år i Segundan.
Barcelona 1.70-ligan
2011-11-17 17:14
Fontas lär starta mot Zaragosa. Eller lär är väl fel ordval, men jag känner på mig det!

------------------------------------------------------------------------

Byter ämne lite.. Om nu Keita lämnar efter säsongen, vore det inte isåfall värt att försöka knyta till sig de Rossi?
Italienarens kontraktsförhandlingar med Roma sägs ha gått i lås och han kan komma att gå på free transfer nästa sommar i "värsta fall", sett ur Romas perspektiv. Och då har de Rossi själv sagt att han är mest intresserad av en utlandsflytt. Frågan är hur han skulle reagera om Barca hörde av sig?

Vad tycker ni? Jag tycker det vore jäkligt intressant, men det är mycket som ska klaffa också. Snackar alltså bara "om utifall att" Keita och de Rossi lämnar sina respektive klubbar i sommar.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-11-17 17:06
Fontás måste först och främst få spela fler matcher men jag skulle inte gråta om han såldes i sommar. Bartra är en mycket större talang som är två år yngre och dominerar i B-laget samt är ordianrie i U-21. En sak jag inte gillar med utlåningar och försäljningar med återköpslausuler är att spelarna aldrig kommer tillbaka, i alla fall inte när Pep varit tränare. Blir man utlånad så är det ett tecken på att man aldrig kommer platsa i Barcelonas trupp. Se på Botía. Han gör succé men blir ändå inte tillbakaköpt.

Hur som helst tycker jag ändå Montoya är given att flyttas upp nästa säsong. Killen är en extrem talang, skolas han rätt lär han bli ordinarie. Konkurrensen kommer vara hård till en början men Alves är åtta år äldre vilket betyder att ynglingens tid definitivt kommer. Bartra kan stann i B-laget en säsong till i mitt tycke då det värsta som finns är att det blir som Fontás. Vi kommer nästa säsong ha Piqué, Puyoo och Abidal som lär spela mycket som mittbackar. Busquets kommer gå före Bartra i tuffare matcher och Puyol kommer gå före när han kan spela. Enligt mig finns det ingen poäng i att flytta upp spanjoren. Problemet blir då hur man ska motivera en stor talang som Bartra att spela i Segundahn ett år till. Man borde locka med speltid i framförallt Copa Del Rey, men även ligan ibland. Men han kan fortfarande stanna i B-laget och spela matcher med dem.

Så backuppsättninngen nästa säsong skulle bli:
HB: Alves, Montoya
MB: Puyol, Mascherano, Piqué
VB: Abidal, Adriano

Mittbacksuppsättningen kan se lite tunn ut men tänk på att både Busquets och Abidal gör bra jobb där också, och som tidigare nämnt ska Bartra få en del speltid även om han tränar med B-laget.
Atlético addeh
2011-11-17 17:05
elbraco

Det är naturligtvis skillnader när det gäller tempo i högsta respektive andradivisionen. Dessutom får vi inte glömma bort att Bartra var den som dominerade i försvaret när Barça B kom trea förra säsongen, inte Fontás. Den senare bar däremot ofta kaptensbindeln och var viktig ur det perspektivet.
elbraco - Bojan y Thiago
2011-11-17 16:49
På tal om något helt annat så är det lite komiskt att clownen Blatter så fort han hamnade i den här rasismhärvan publicerade en bild på Fifa där han kramar om en random svart man (någon som har jobbat med apartheid eller liknande).

En jäkla massa spelare, t.ex. louis saha, ferdinand, frimpong, joe jordan (spurs andretränare som gattuso bråkade med), tony pulis har reagerat och många kräver hans avgång.

frimpong hade den skönaste kommentaren; "if blatter ever come to arsenal im gonna frimpong him."
elbraco - Bojan y Thiago
2011-11-17 16:43
Frodo

nej, det var lite klumpigt uttryckt av mig. "hype" är det väl inte men jag tycker ändå att det är oförtjänt många som backar upp Fontás när man kritiserar honom och kommer med argument som "ja, men han var en stabil kugge när Barcelona B hamnade 3:a" osv. Inte nog med att det är en gammal bedrift, det är också en sämre liga. det kanske var miracle work från Lucho Enrique, men antingen så har Pep gjort ett misstag med Fontás genom att inte spela honom, eller så är han klart överskattad och kan då inte ha varit en så pass viktig kugge i B-laget.
Annons: