/spanien/barcelona/forum/11029.aspx/spanien/barcelona/forum/11029.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona den närkingska älgen
2011-11-28 23:30
1.70-ligan

Hade ju varit en rätt intressant grej om Pep känner att han inte kan ta Barcelona längre än vad han har gjort. Och som spelat ser ut och hur han tar ut laget med försök till rotationer etc känns det nästan som att han gjort det. Han är ju en erkänt superduktig tränare, och om AVB hänger löst i Chelsea vore ju ett byte rent ut sagt jättebra, även om jag hoppas att Pep ger det ett år till (förutsatt att det inte går totalt åt helvete i år). Tyvärr är det inte möjligt då Peps kontrakt går ut efter säsongen, och det betyder ju att han skulle lämna klubben gratis.

Precis som du håller jag Luis Enrique som förstaval, och bakom honom Villas Boas.
Barcelona 1.70-ligan
2011-11-28 23:25
Är rätt övertygad om att AVB hade gjort det bra i Barca. Håller honom som nr 2 bland mina favoriter att ta över den dagen Pep lämnar, tillsammans med Löw och precis bakom Enrique.

Problemet är dock hur vi skulle få hit honom, OM pep lämnar inför nästa år? Vet att han hänger löst i Chelsea men jag tror ändå nånstans att man gärna vill ge honom tid att bygga på något. Så länge han inte floppar totalt när de inte släppa honom särskilt. Ja, det skulle vara om vi gav dem Pep. Men nä..vill inte se vår Pep i Chelski
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-11-28 23:17
Jag tror att André Villas-Boas hade varit en värdig ersättare efter Guardiola. Ja, hans resultat har sviktat i Chelsea, men han har inte spelarna till att spela den fotboll som han vill.

"Det finns mer ytor i fotboll är folk tror. Även om du spelar mot ett "low block"-lag så har du omedelbart fått halva planen.
Efter det, på offensivt mittfält, kan du locka en motståndare med bollen, locka honom att kliva fram eller i sidled för att öppna en yta. Men många spelare kan inte förstå spelet. De kan inte tänka eller läsa spelet. Saker har blivit för enkla för fotbollsspelare: höga löner, ett bra liv, max fyra-fem timmars arbetsdag. De har svårt att koncentrera sig, kan inte tänka kring spelet.
Barcelonas spelare är raka motsatsen. Deras spelare tänker ständigt kring spelet, kring hur de rör sig, om hur man ska locka en motståndare med hjälp av bollens position."
Barcelona den närkingska älgen
2011-11-28 23:05
Jag vet, but still, Balotellis var ju också ett skämt.
Barcelona Barcadinho.
2011-11-28 23:05
Malaga kommer säkert värva mer redan nu i januari. Kan inte tänka mig att ägaren plötsligt ska spara. Såna rika behöver inte spara.
Såg bara de sista 20 min men gillade skarpt inhoppet av den här lille Buonanotte, vilken energi.
Barcelona Barcadinho.
2011-11-28 23:00
den närkingska älgen - det var andra gula men ändå mycket märklig utvisning.
Värre än Balottelis case.
Barcelona 1.70-ligan
2011-11-28 22:59
Bilbao förlorade alltså mot Granada. Gött att alla lag gör årets match mot oss i år. Känslan kvarstår, det är inte vårt år i år. Men för den sakens skull är det inte kört, vi kan fortfarande vända på detta genom att höja oss ett par snäpp själva.
Barcelona Essienesque
2011-11-28 22:58
Måste ge en eloge till Pellegrini och hans Malaga över hur snabbt de har fått ihop det där laget.. Nu uppe på en 5e plats, med Levante som säkerligen kommer rasa.. Om de lyckas nå CL platsen kommer deras silly season bli allt annat än lugn..
Barcelona den närkingska älgen
2011-11-28 22:34
Den utvisningen Toulalan nyss fick mellan Malaga och Villeareal kvalar ju garanterat in på någon sorts lista över tveksamma utvisningar?
Barcelona 1.70-ligan
2011-11-28 22:15
Korrekt, jag uppfattade ditt påstående, men höll inte med dig. Därav mitt motpåstående att han faktiskt är rätt snabb, i alla fall efter ett par meter... men att man lätt luras av hans osexiga löpstil. Det går inte lika långsamt som det ser ut.
Grace/Wastelands
2011-11-28 21:26
Att han är långsam. Det förstod du väl ändå?
Barcelona Barca Barca
2011-11-28 21:19
Jag tror och hoppas att Pep tar tag i sig själv och laget. Först o främst borde han börja med att gå tillbaka till grundspelet, det är alltid en fördel att gå tillbaka till grunden och vårat grundspel är otrolig stabil o bra med ett 4-3-3... Valdes, Alves, Pique, Puyol, Abidal, Busquets, Xavi, Iniesta, Messi, Pedro och Villa. Det är grundstartelvan, som tog hem dubbeln förra säsongen, och ryggraden som kammade hem trippeln 08/09. Sen sakta men säkert slussa in Alexis och Cesc i startelvan. 3-4-3 planerna borde han lägga åt sidan. Det finns tyvär ingen tid att mixtra höger o vänster med startelva kombinationer, Real Madrid väntar på oss nästa vecka och då måste spelet sitta. Bästa sättet är att spela grundfotbollen som vi gjort dom senaste 3 säsongerna.

Ibland måste man ta ett steg tillbaka för att ta två frammåt. Grundspelet/grundstartelvan kan få oss att komma igång igen.
Barcelona 1.70-ligan
2011-11-28 21:05
Grace

Vad menar du med det? Okej, att han inte har den vackraste löpstilen, men när ångloket väl har ångat igång, går det både fort och är svårt att få stopp på
Atlético addeh
2011-11-28 21:03
Det har säkert redan nämnt med Iniesta har blivit friskförklarad efter sin skada. Underbara nyheter, och den lilla vampyren kommer finnas tillgänglig till morgondagens match.

Ska vi säga Xavi, Busquets & Thiago från start på mitten och låta Don Andrés hoppa in i början av andra? Eller så ger man honom förtroendet direkt.
Grace/Wastelands
2011-11-28 20:55
Angående Yaya Toure och komplett. Är det inte en fördel att kunna springa om man ska anses vara komplett? Han har ju kroniska ryggproblem och lunkar fram som en stenstod.

s.eto
2011-11-28 20:47
Hetfield

Är det ett medvetet val att zlatan inte tar sig förbi spelare? Det har inte och göra med att han knappt klarar av och ta sig förbi en gubbe tror du??

Sen så ser jag inte Zlatans huvudspel som en styrka iaf inte offensivt, det är inte ofta han gör nickmål.
Barcelona Barcadinho.
2011-11-28 20:09
Det mest OT inlägg den här månaden - men bara för att visa att fotbollen spelas inte bara på CN och super stora klubbar.

Fortuna Dusseldorf spelar om 5 min på eurosport 2. De leder bundesliga 2 bakom Eintracht frankfurt - snacka om att gå tillbaka till en klassisk tid.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-11-28 20:03
Hetfield

Håller verkligen med om att ta sig förbi sin gubbe är överskattat, man behöver det inte så mycket. Ok, Zlatan behöver inte ta sig förbi sin spelare men hur mycket behöver Messi nicka då? Huvudspel är väl också rätt överskattat, speciellt i Barcelona där vi oftast spelar längs marken. Sen kan jag tycka att det är fel att säga att Messi inte kan nicka. Han har bra spänst och är säker i avsluten med huvudet, bara det att han trots sin spänst oftast inte når högre än backarna och blir ofta bortknuffad.

Men jag tycker vi lämnar det där. Båda är kompletta spelare som är på de mesta.
Barcelona Alvés - Por Que?
2011-11-28 20:01
Fint! nu har vi fullt lag som vi kan matcha tills klassikern, hoppas Pep kör 4-3-3 och börjar köra in en 11 som ska spela El Clasico.
Coach pep-
2011-11-28 19:46
Hetfield

Precis.. Inte ens dribbelnissar med snabbhet räcker till, Walcott*host
Barcelona Hetfield
2011-11-28 19:37
LAM

Skillnaden är att det är ett medvetet val. Messi är INTE en bra huvudspelare, han kan inte vinna nickdueller. Zlatan KAN komma förbi spelare, sen att han väljer att inte göra det är en annan sak.

Det är väl ungefär som att säga att Messi har dålig teknik för att han sällan gör snygga finter, som Ronaldinho gjorde. Han väljer bara att använda kroppsfinter, ett medvetet val.

Coach pep

Jag håller med dig. Det är rätt så överskattat att kunna komma förbi en spelare, fotbollen har blivit smartare och mer taktisk. Det är därför "dribbelnissar" oftast försvinner när deras snabbhet minskat, medan spelare med spelförståelse klarar sig bra i hög ålder.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-11-28 19:34
Hetfield

Men du skrev ju att Messis svaghet var att han inte är såbra på huvudspelet. Han behöver inte det så ofta, Zlatan behöver inte dribbla så ofta. Du viftar ju bort argumentet att Zlatan har blivit sämre på att göra sin gubbe men du skriver att det är Messis stora svaghet att han inte kan nicka.
Coach pep-
2011-11-28 19:27
Det där med att vara bra på att göra sin gubbe är en överskattad aspekt inom fotbollen. Alltför många spelare blir överhypade bara för att de är bra dribblers och gör "coola" finter. Det beror mycket på att den allmäna fotbollsåskådaren saknar djupare insikt i sporten och uppmärksammar bara de som översetgar och dribblar mest. Därför får aldrig sådana som Busquets tillräckligt med cred och därför som tex. Iniesta och Xavi i folkmun aldrig nämns i samma mening som Messi och Ronaldo.

Zlatan är en annan spelare nu än för 5 år sen, han väger tyngre och tar smartare beslut i sitt spel. Bara för han inte kan göra sin gubbe längre är han inte en sämre spelare eller mindre komplett. Dribblingsförmåga är inte det viktigaste attributet om man ska se till hur komplett någon är.

Uefa och FIFA borde göra något och saken, tex en guldboll för bästa målvakt och försvarare. Så folk ser att fotboll inte bara är mål och dribblingar och slutar säga att fotboll är tråkigt jämfört med hockey för det aldrig blir mål.
Barcelona Hetfield
2011-11-28 19:22
Coach pep

Må så vara, men om man ska räknas som en komplett spelare så får man inte ha en svaghet, och Messi är inte den typen som vinner nickdueller precis.

Återigen, även om man inte är komplett så betyder det inte att man är dålig.
Barcelona Kodro11
2011-11-28 19:16
Kan förstå er alla som vill bänka Villa men att ni e redan trötta på Sanchez är mkt konstigt. Killen har varit skadad plus det tar alltid tid att vänja sig till nytt spelsystem. Vågar vi vila Messi imorgon,känns som ha kan vara lite sliten? Villa kommer ej starta imorgon , blir förmodligen Fabregas,Messi,Sanchez om vi kör 4-3-3 igen.
Coach pep-
2011-11-28 19:11
Hetfield

Ja, men nu spelar vi ju alltjämt längs marken och de enda gånger nickmöjliheter uppstår är när typ när Alves gör sina inlägg som nästan alltid går åt helvete. Sen ger Messi sig inte in i huvudkamper heller speciellt ofta, itne hans område. Snarare han som mestadels tar fasta situationer, gör inlägg eller chippar fram nickmöjligheter åt andra. Skulle han få direktiv om att bli mer involverad i huvudkamper skulle han säkerligen göra fler mål på huvudet. Jag tror inte han är dålig på den punkten, han kan hoppa riktigt jäkla högt. Men i slutändan är det onödigt att diskutera Messis huvudspel då det knappast är det som han står och faller på om man ska bedöma hur komplett han är.
Barcelona El Soap
2011-11-28 19:01
Frodo

Glöm inte Keita ;)
elbraco - Bojan y Thiago
2011-11-28 18:56
Hetfield

La han inte ett nyligen när Keita lyfte fram bollen?
Barcelona Hetfield
2011-11-28 18:50
Coach Pep

På rak arm så kommer jag ihåg att Messi har gjort huvudmål mot Man U (finalen) och mot Zaragoza (då Zlatan spelade). Det är ju där problemet ligger, han vinner inte precis huvudkamper.

LAM

Men Zlatan har inte rollen att dribbla längre, han är en targetspelare i Milan, så vart i ligger logiken att han måste komma förbi spelare? Han kan ju komma förbi spelare om han ville det, han har tekniken och en hyfsat bra snabbhet.

Frodo

Fast Zlatan är ju spelintelligent.
Barcelona barcetia - Asexis7
2011-11-28 18:49
Ni som säger att Messi inte har bra huvudspel måste ha missat Messis nickchip mot Rubin Kazan. Hans huvudspel är bra, ruggig spänst men han är fruktansvärt kort.

Annons: