/spanien/barcelona/forum/11024.aspx/spanien/barcelona/forum/11024.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Hetfield
2011-11-28 18:50
Coach Pep

På rak arm så kommer jag ihåg att Messi har gjort huvudmål mot Man U (finalen) och mot Zaragoza (då Zlatan spelade). Det är ju där problemet ligger, han vinner inte precis huvudkamper.

LAM

Men Zlatan har inte rollen att dribbla längre, han är en targetspelare i Milan, så vart i ligger logiken att han måste komma förbi spelare? Han kan ju komma förbi spelare om han ville det, han har tekniken och en hyfsat bra snabbhet.

Frodo

Fast Zlatan är ju spelintelligent.
Barcelona barcetia - Asexis7
2011-11-28 18:49
Ni som säger att Messi inte har bra huvudspel måste ha missat Messis nickchip mot Rubin Kazan. Hans huvudspel är bra, ruggig spänst men han är fruktansvärt kort.

Barcelona Frodo
2011-11-28 18:39
Problemet när folk nämner stora fysiska atleter som Zlatan, Cristiano, Yaya med flera är att de oftast inte tar hänsyn till intelligens. Ta spelare som Xavi och Pirlo som två lysande exempel. Bryter man ner deras egenskaper så kan man få intrycket av att de inte är mycket att ha. Men deras ruggiga intelligens och spelförståelse gör de till kompletta mittfältsmaestros.

Med den argumentation vissa för så är Pique eller Abidal vår mest kompletta spelare vilket enligt mig är fel. Messi är exempelvis en striker, winger och playmaker allt i ett. Att han är kort gör honom inte till mindre komplett för det. Iniesta är också kort men har en adaptionsförmåga, intelligens och teknik som gör det möjligt för honom att spela på väldigt många positioner i flera olika system.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-11-28 18:34
Hetfield

Det spelar väl ingen roll att det inte är meningen att han ska dribbla? Att vara komplett betyder ju att man klarar av alla sorters spel och motstånd och gör de mesta bra i fotboll. I så fall spelar det väl inte någon roll att Messi har dåligt huvudspel då det inte är hans uppgift att göra nickmål?
Coach pep-
2011-11-28 18:31
Hetfield

Hur vet vi att Messi inte har bra huvudspel? :P

Han får inte chansen ofta att bevisa sig direkt med sin ringa längd. Annars tycker jag min minnas att han allt som oftast gjort mål när han fått chansen med huvudet.
elbraco - Bojan y Thiago
2011-11-28 18:30
addeh

det var det jag menade, hur petade han in xavi där bland attackers? nåja, det kanske var en översättningsmiss eller något.

klart ribery tillhör världstoppen, tillsammans med robben gör han bayern till det lag med kanske världens bästa kantspelare, det krävs ingen kärnfysiker för att förstå. det min poäng var är att Ribery pratar väldigt ofta om sig själv och hur bra han är, och inte sällan nämner han Messis namn i samma mening vilket blir löjlig till slut.


Barcelona L.A.M Nr 10
2011-11-28 18:29
Óm vi snackar offensivt komplett så håller jag Messi högst. Snackar vi komplett både i anfall och försvarsspelet så är Yaya Touré en stark kandidat. Även Dani Alves.
Barcelona Hetfield
2011-11-28 18:27
Cristiano: Han kan inte slå en passning, och har inte spelförståelse.

Messi: Inget bra huvudspel.

Det går att hitta fel hos de flesta spelarna, man jag anser att Zlatan är faktiskt komplett. Jag kan även hålla med om att Yaya Toure är komplett. Notera att en komplett spelare inte behöver vara en toppspelare, det betyder bara att man saknar svagheter.
Barcelona Silva
2011-11-28 18:23
Lite svårt att säga vem som är komplett då man, som ni säger, definierar det på olika sätt. Jag ser Cristiano som en komplett spelare.

Jag skulle nog säga att Yaya Touré är en komplett spelare. Han är bra på allt och kan spela mittback, defensiv mittfältare, agera spelfördelare och som han visade i City förra året som släpande anfallare. Han har snabbheten, tekniken, fysiken, spelintelligens, han har ett fruktat skott, och han är ett hot i luftrummet.

Rooney är väl ett annat namn som kommer upp när man snackar om kompletta spelare.
Coach pep-
2011-11-28 18:17
Hetfield

Jag håller helt med dig om att Zlatan är komplett och en grym lagspelare men jag tycker Messi är världens mest komplette. Messi har allt Zlatan har (utom längden) och mer. En viktig egenskap som jag tycker Zlatan saknar är avslutningförmåga när han hamnar en mot en mot målvakten. Han placerar nästan aldrig utan väljer att bomba varje gång och missar målet 9 gr av 10 när han får friläge. Det var som Mourinho en gång sade: Zlatan måste lära sig att göra enkla mål. Och bättre huvudspel borde han också ha med tanke på hans fysik. Om man sen belyser vad Zlatan är bäst på tycker jag det är hans passningsspel och fantastiska förmåga att hitta luckor ingen annan ser. Han kanske har världens bästa passningar bland centerforwards.

Annars kan jag inte se hur någon spelare i världen är mer komplett än Messi.
Barcelona Frodo
2011-11-28 18:15
Jag tror att många har olika definitioner på vad komplett innebär. Oftast ser man fysiska atleter kallas för kompletta. En sån som Ronaldo är långtifrån komplett då han saknar fotbollshjärna. I Sverige försöker man bara få fram "kompletta" spelare dvs en massa stora atletiska typer som ska kunna lite av allt men som i slutändan inte har några spetskompetenser överhuvudtaget när man jämför med de i övriga världen.
Barcelona Hetfield
2011-11-28 18:12
Hyder

Det är förvisso sant, men Zlatan är fortfarande en bra frisparksskytt, vilket gör honom komplett. Sen så köper jag inte det att han inte kan komma förbi en spelare, han väljer att inte göra det då det tar så mycket energi och hans roll i laget är en sorts targetspelare. Om hans uppgift var att dribbla så kan han fortfarande.

Sen så är han ruskigt snabb för storleken, jag skulle aldrig kalla honom för långsam eller seg. Därför är han komplett, enligt mig.
Andreas-
2011-11-28 18:10
Matchen mot Rayo är en perfekt match o ge en sån som Soriano chansen. Har inte lust o se Pedro, Alexis o Villa få spela match efter match trots att dem inte lyckas med ett skit.

Ge Soriano en chans, Rayo på Camp Nou slår vi ändå.
Barcelona Hyder
2011-11-28 18:06
Hetfield

Zlatan har inte samma förmåga att ta sig förbi sin gubbe längre. Han är inte lika kvick idag som när han spelade i Ajax och Juventus. Om du dessutom drar in en egenskap som "frisparkar" på Zlatan är enligt mig lite konstigt. Hur många frisparksmål har du sett killen göra det senaste året? Är Zlatan bra på frisparkar så är Keita snabbast i världen.

Annars har Zlatan rätt många egenskaper som är ovanligt att se i en så pass storväxt spelare. Absolut.
Barcelona Riiio!!
2011-11-28 17:58
3 hemmamatcher nu på 10 dagar. Önskar att vi efter dessa 3 matcher har kanske 11 eller 12-0 i målskillnad och att Villa, Pedro och Sanchez gör minst 2 mål var på dessa 3 matcher och spelar bra i övrigt (alla tre borde få speltid för att hitta formen)... sen att Pique och Puyol nu får spela ihop en längre period!
Barcelona Hetfield
2011-11-28 17:44
Lagspelare har väl mer med attityden att göra, och att man är ojämn beror ju på att han matchas för hårt, det har inte ens med saken att göra.

Spelmässigt så har han ingen svaghet. Man kan säga att han inte är snabb, men med tanke på hans ålder och kroppsstorlek så är det få av den typen som är lika snabba.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-11-28 17:44
Zlatan presterar aldrig i större matcher. Det är också något man måste göra för att anses vara komplett. Sen som addeh säger så är han inte snabb heller och har svårt att ta sig förbi sin gubbe.
Atlético addeh
2011-11-28 17:40
Hetfield

Zlatan är knappat någon lagspelare, inte särskilt snabb, och dessutom ganska ojämn. I min bok är det kriterier som måste uppfyllas för att få titeln världens mest komplette fotbollsspelare.
Barcelona Hetfield
2011-11-28 17:38
Jag vet att folk säger att C.Ronaldo är världens mest kompletta spelare, men om man ska vara ärlig, hur mycket jag än ogillar Zlatan, så är han faktiskt världens mest kompletta spelare. Alla andra toppspelarna har ju en viss svaghet, men Zlatan är faktiskt komplett.

Sen gör det inte Zlatan till världens bästa spelare, man han har ju allt. Styrka, huvudspel, passningsspel, spelförståelse, målskytt, frisparkar osv.
Atlético addeh
2011-11-28 17:30
elbraco

Xavi borde inte räknas som anfallare, det är enda felet jag hittar.

Angående Ribery så tycker jag man kan jämföra honom med världens allra bästa fotbollsspelare. Fransmannens höst har varit sagolikt bra och när han spelar på sin högsta nivå tillhör han tveklöst världstoppen.

---

Kan för övrigt inte beskriva vilken glädje det är att se Iniesta träna igen. Han behövs till det grövsta just nu. Kanske lite vågat att spela honom från start mot Rayo imorgon, men ett inhopp hade varit välbehövligt.
,Sami
2011-11-28 17:04
elbraco - Bojan y Thiago
Gå in här och läs.
elbraco - Bojan y Thiago
2011-11-28 16:58
,Sami

Jag kanske har missat något men hur vet du att det är Gerndt?
Barcelona jonas_
2011-11-28 16:41
Kolla länk på Vidic.

Det har ju snackats lite om honom tidigare år, är det bara jag som hemskt gärna skulle se ett mittlås i form av Piquenbauer-Vidic?
Vitlök
2011-11-28 16:37
Exakt vad skulle han göra i Barca som de befintliga spelarna redan gör? Han har ingenting i barca att göra.
Barcelona barcetia - Asexis7
2011-11-28 16:22
Tänk om Recoba hade hälften av Cristianos vilja.. nostalgi.
,Sami
2011-11-28 16:21
Alexander Gerndt har misshandlat frugan. Hur fan kan man göra nåt sånt. Jävla idiot!!
elbraco - Bojan y Thiago
2011-11-28 15:46
Dagens goda nyhet: Vilanova har fått alta medica, han får alltså lämna sjukhuset och återhämtar sig nu hemma.

Dagens, för vissa, andra goda nyhet: Keita har fått flera erbjudanden från England, Tyskland och Italien och kommer sitta ner med klubben inom en snar framtid för att bestämma sig om malierns fortsatta karriär.
Barcelona NoGo™
2011-11-28 15:33
Trevlig video som man blir glad av, hoppas nu vi kan fortsätta i samma spår på Nou Camp nu.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-11-28 15:27
Jag tycker Ronaldo är överskattad men samtidigt överdriver flera culés. Man kan inte ta i från honom att han gör extremt mycket mål och alltid är på rätt plats vid rätt tillfälle. Han är snabb och effektiv framför mål. Gör det honom till en ruskigt bra fotbollsspelare? Ja, det tycker jag det gör. Gör det honom till top 3 i världen? Nja, tveksamt.
Hutch
2011-11-28 15:26
Senor Grande Pep

Jag känner icke samma sak, bara att Messi är rätt överlägsen i dagsläget.

Chilexis

10 December.
Annons: