/spanien/barcelona/forum/11018.aspx/spanien/barcelona/forum/11018.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Grace/Wastelands
2011-09-12 01:04
Forumet börjar snudda på Arsenals forum i sina sektfasoner "in arsene we trust" som skriks ut så fort någon har någon kritik att delge. Det är snudd på patetiskt att man inte längre kan kritisera varken Barcelona som lag, klubb eller Pep för hans laguttagningar.

Pep gör fel, acceptera detta. Det gör även spelare, det gör även jag. Men det är först när man isner och accepterar det som en förändring kan ske.

Pep vilade för många nyckelspelare i ett skede där spelarna inte ens är slitna i, spelarna som fick ansvaret att göra jobbet spelade värdelöst samtidigt som Sociedad tog chansen. Så enkelt är det.

Sedan är det fine, poängtapp sker. Det händer alla lag, men sättet som vi tappade poäng på är så jävla lätt att undvika. Sociedad hade knappt ett läge i första halvlek och vid ställning 2-0 ska det inte finnas en chans att man ska tappa det.

Sedan kan för min del Villa stanna kvar på bänken, jag ser inte honom som en kvaliteteshöjning när han kommer in på plan. Skitbra i la seleccion men gör fan inte mycket vettigt i Barcelona. Inte Pedro heller förtillfället, krävs en förbättring från dom två den här säsongen för att jag återigne ska ha stort förtroende till dom två.
Barcelona ronnie10
2011-09-12 00:59
Sen att vi torskade 2 poäng, menar inte att vi aldrig gör det, det är mer sättet vi gör det. Delvis ledde vi med 2-0 mot ett Real som i sanningens namn spelade jäkligt dåligt. Utöver det ställer han upp på ett sätt som luktar övermod, inte i linje med "det finns inga lätta matcher" som han själv uttalat sig.

Att lämna Iniesta, Villa, Messi och Mascherano utanför startelvan till förmån för Keita, Fontás och Thiago då vi redan har Piqué och Puyol och återigen spela utan center tycker jag kanske inte är "dåligt" i sig, men då han vet att det är en svår match tycker jag ändå det är överdrivet kaxigt på gränsen till att vara... Vill inte använda ordet hybris, men ni fattar vad jag menar. Han tenderar att spela väldigt många "oviktiga" matcher utan center, eller med Messi som "center" som mer spelar i en släpande anfallsroll mot sämre lag, vilket är väl kaxigt eftersom han uppenbarligen vet att det inte är bästa taktiken då han kör med center i alla de viktigaste matcherna. Det kanske är den bättre taktiken för att vinna med 8-0 men är det den bästa taktiken för att vinna över huvud taget? Tror inte det, och jag tror inte Pep tror det heller.

Jag tycker inte Pep är felfri. Han är en av de bästa coacherna around just nu, men det gör väl inte att man måste tycka att allt han gör är rätt? Jag tycker hans värvningspolicy varit värdelös, tvingat bort Eto'o (30+ kassar, laglojal som få, hög press) för att värva Zlatan (lat diva), och hundra andra VÄRDELÖSA värvningsaffärer där han scoutat ut särskilda spelare som vi betalat överpris för som sedan visat sig suga. Det har kostat oss mer än en miljard, hans affärer, i spelare som vissa aldrig ens spelat för Barca, och ingen av dem är kvar. Bara Zlatanaffären kostade oss en halv. Jag tycker han experimenterar för mycket med spelarpositioner. Jag tycker att hans vilja att ha en tunn trupp hade kunnat kosta oss enormt mycket, nu har vi haft ett jäkla flyt med skador. Men vi har fått spela Touré och Mascherano t.ex. som mittbackar i avgörande matcher i ligan och CL då vi haft så lite som 1 eller 2 skador. Vad skulle hända om vi fick 5?

Jag menar, med det laget han ställer på pappret ska han ju i princip vinna ligan varje säsong (okej 2/3) och CL vartannat. Jag är ganska övertygad av att Pep är mer beroende av Barcelonas trupp än vad truppen är beroende av Pep. Vad jag menar är att jag tror att Barcelonas trupp med Mancini som tränare skulle ha en bättre chans att vinna Ligan+CL än vad Citys trupp skulle ha med Pep som tränare.

Vet att det här inlägget också kommer dra på sig massor med arga ord, för man får inte kritisera laget man håller på om det går bra... Jag tycker tvärtom. Det är strävan efter perfektion som jag tycker är en självklarhet som fan, Barcelona är världens klart bästa fotbollsklubb, men jag hade önskat att vissa saker vore ÄNNU bättre, för jag skulle vilja vinna ÄNNU mer, så att Barcas fotboll gav mig ÄNNU mer glädje. Jag skulle inte byta ut Pep mot någon annan tränare, jag tror och tycker att han är en bästa för Barcelona, förmodligen i många år till... Men jag tycker inte att han är perfekt. Är det något att skrika över?

Nu har vissa i och för sig argumenterat på ett seriöst sätt för varför det är bättre att spela utan striker/s... Och jag förstår argumenten i sig, men håller inte med. Och det som stör mig lite är att jag tror inte att Pep egentligen tycker att det är bättre att spela utan center, trots att han gör det i kanske ca 65 % av matcherna så är det i de 35 viktigaste procenten av matcherna han spelar med center... CL-finaler, Classiker, CL-semis, Valencia borta i ligan...
AndreD
2011-09-12 00:42
Fan vad konstigt att se Forlan i Inter. Varför gick han till just det äckliga laget av alla?
Barcelona ronnie10
2011-09-12 00:41
barcetia - "Jag vet inte hur mycket..." då menar jag att jag inte vet i exakta procent. Jag har ju sett alla matcher, men jag har inte funderat på det så hårt.

Och jag menar det är inte alltid det spelas så, och jag tycker båda spelarna har varit mer framgångsrika de matcher de spelar i sina naturliga positioner.

Sen att han gjorde 5 mer assist som 23-åring än som 21-åring... Vilken spelare gör inte mer assist då den är 23 än 21? Han var ju klart, klart bättre den säsongen, är det jag menar. Klart Messi gör massor med assist och mål post-2009 (post-bäst i världen), det hade han gjort som vänsterytter också
Barcelona ronnie10
2011-09-12 00:37
jävlar vilken respons, trodde man inte.

Betyder inte att jag tycker Pep är dålig, ser att många tog mig för mer kritisk än vad jag var. Tycker bara han ska lugna med sig lite med att spela spelare ur sina positioner då det finns lika bra eller bättre spelare som har den positionen som naturlig, tänker särskilt på keita som pivote och Villa som ytter.
Barcelona B-Guden
2011-09-12 00:21
ronnie10

Gå och lägg dig
1 Pep har sagt att han vill ha spelare som kan spela på många positioner.
2 Messi har gjort mest assist och mål i europa 53 st tsm med ronaldo och 25 assist tsm med özil vadå ingen falsk nia ?
3 cecs är ingen centerforward ? Han spelar inte som centerforward utan falsk 9 ungefär samma roll han haft i arsenal fast dom haft en annan uppstälning.

sedan att pep vunnit 12 titlar på 3 år är väl okej, sedan 6-2 mot real och en 5-0 seger, spelar ut united totalt 2 gånger. haft lek stuga mot arsenal 2 gånger.
messi är en, striker spelfördelare dribbler avslutare och allt varför slösa bort det för villa ska kunna göra mer mål ? Spelar det nån roll för dig om det är villa eller valdes som gör mål ?
Varför kan inte masken spela back ? Han har vart lyssande där, keita är ingen pivote, nej men vi har haft strora skade problem i backlinjen vilket gjort att båda busquet och masken fått spela där.

att du är en medgångs supporter lyser rakt igenom, att säga att ligan förlorades i andra omgången för en oavgjord match är ju helt sjukt
sen är det bara att lära sig med pep kommer spelarna få lira på flera olika positioner.

anledningen till att vi inte köpt david silva eller en liknande spelare är för pep vill ha målfarliga yttrar det vill jag med speciellt när essi spelar centralt-
just därför jag inte gillar att iniesta lirar ytter
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-09-12 00:13
Varför man har en anfallare som vänsterytter beror väl helt och hållet på två anledningar:

Man köper en spelare och får den andre på köpet. Under vissa perioder av matcher går David Villa in centralt för att trycka upp backlinjen och djupledslöpningarna mellan ytterback och mittback behöver man en spelare som har en näsa för mål.

Anledningen till varför vi inte köpte Silva eller Özil är för att de är för lika Iniesta. Förstå det.

Vafan, det här är inte atomklyvning. Två saker måste vi konstatera; Vi kommer inte att få en striker i Barcelona så länge Messi finns kvar och vi kommer inte heller att ha en kreativ yttermittfältare i klubben. Vem ska han slå inlägg på?
Barcelona barcetia - Asexis7
2011-09-12 00:06
"Kom igen, han har ju en poäng i det han skriver. Vila hade gjort fler mål ifall han hade spelat centralt i anfallet. Jag håller med om att Villa spelar i fel position, ville man ha en vänsterytter så hade jag hellre sett att man satsade på Silva. "

Men vem fan bryr sig Villa? Låt han ligga på 5 mål/säsong sålänge vi vinner trippeln spelar det ingen roll? Hans inlägg SKRIKER gloryhunter så det inte är sant. Och Silva är inte vänster-ytter och hade failat hårdare än Villa då han gillar att vika utåt och det kan man inte direkt göra som vänsterytter.

Finns en uppenbar taktisk anledning till att vi var länkade till både Mata och Sanchez denna säsongen ;-)
Barcelona II Barça II
2011-09-12 00:04
Kom igen, han har ju en poäng i det han skriver. Vila hade gjort fler mål ifall han hade spelat centralt i anfallet. Jag håller med om att Villa spelar i fel position, ville man ha en vänsterytter så hade jag hellre sett att man satsade på Silva.

Tycker inte heller Keita borde vara med i startelvan, framförallt inte som pivote. Han är en bra backup spelere, men vi har bättre spelare i hans position som bör starta.

Men att säga att Real vinner ligan för vi tappar poäng i andra omgången håller jag inte med om.

Hur ni kan komma fran till att han är en medgångssupporter för det inlägget fattar jag inte. Han får väll ha en åsikt?

Heywood Jablome - Por qué, Messi?

"...vem som helst kan ju egentligen träna Barcelona. Ta in Gary Sundgren."

Du skojar va?


Barcelona Dill94
2011-09-11 23:57
Messis målskörd inte förbättrats?
Ursäkta, men va?

Ända sedan messi börjat spela falsk nia för ungefär 1 och ett halv/ 2 år sen, har han ju bombat in mål?
Barca förlorar en match och folk vill vidta radikala åtgärder...
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-09-11 23:56
ronnie10.

Jag vet, vafan är det med Pep egentligen? Jag har också lite klagomål på honom.

- Spela inte 4-3-3. Spela en rak 4-4-2.
- Låt Messi spela på högerkanten där han viker in. Hans position som falsk nia (med fördelarna att delta i passningsspelet, uppbyggnadsspelet djupare, hans passningar till djupledslöpande mittfältare, möjligheter för Villa och Pedro att löpa in på ytan mellan ytterback och mittback.) slutade med att han gjorde 53 mål och 24 assist är egentligen bara en parantes. David Villa bör spela centralt.
- Fabregas är verkligen ingen centerforward. Fabregas är en central mittfältare som känner till varenda centimeter av fotbollsplanen. Han ska spela central mittfältare. Jag tänker i de banor att han ska bänka Busquets och spela med Xavi-Fabregas-Iniesta.
- Mascherano som mittback? Det är tjänstefel. I Premier League tacklade han, vann bollar och fördelade spelet. Mascherano som mittback är så fel som det kan bli. Det visade sig i slutskedet av spanska ligan och i Champions League-finalen.... eller det hade gjort det om inte Real Madrid och United hade varit ur form.

...vem som helst kan ju egentligen träna Barcelona. Ta in Gary Sundgren.
Barcelona barcetia - Asexis7
2011-09-11 23:55
ronnie10

Det där inlägget fick mig att facepalma så många gånger att jag fick ett jack i huvudet. Tack för den.

Börjar mitt counter-inlägg med, Pep har vunnit 12 av 15 titlar, vem i helvete är du och "många fans" att ifrågasätta honom?

Nummer två. Messi är visst en center-nia. Förövrigt säger det mycket att du inte förstår hur dagens Barca kör när du addresserar Messi som just en CENTER-nia. Jag tror snarare att ordet du letar efter är falsk nia och det orkar jag inte förklara till dig vad det är.

Nummer tre. Den optimala positionen för Villa i dagens Barca är just högerytter. Han kan inte spela falsk nia då han inte kan agera kreatör, som är en av de viktigaste attributerna en spelare som spelar falsk nia behöver. Özil, Fabregas, David Silva, Juan Mata och Messi klarar dock av det.

Nummer fyra. Hur svårt är det att förstå att fotboll inte handlar om individuell framgång? Vem bryr sig om DV7 bara gjorde 18 mål, sålänge vi vann ligan och vann CL samma säsong? Det är inte väsentligt eftersom hans defensiva jobb och offensiva löpningar inte SYNS på en sådan statistik, som du förövrigt på ett fel sätt använder för att bevisa att du har rätt.

Nummer fem. "Messis assistskörd tar sig ju en törn av att han spelat så mycket center"

Jaså? Var har du fått den statistiken ifrån?

2008/2009 som ytter: 16 assister.
2010/2011 som falsk nia: 21 assister. från ESPN. källa i länktips.

Nummer sex. "Jag vet inte hur mycket Villa spelat ytter och Messi i en fri centerroll på senare"

Varför yttra dig om du inte vet?
Barcelona FC Barcelona #10
2011-09-11 23:50
CULEEEE

Håller faktiskt med dig när du skriver "Blir som en läxa för dem".
Man förlorar förr eller senare, bättre att förlora nu så att de måste kämpa än att man vinner, vinner och vinner och sedan kommer en förlust mitt under säsongen när man helst inte vill ha förluster.
Barcelona CULEEEE- mrfaariis
2011-09-11 23:48
FC Barcelona #10

Exakt det var det jag ville påpeka.

Typiskt medgångsfans !
Barcelona CULEEEE- mrfaariis
2011-09-11 23:47
ronnie10

Hahaha du skojar väl ?

Med just den taktiken så har barca lyckats vinna precis allt. Att man ska kritisera det efter en match där man har tappat poäng känns helt sjukt. Det är just en av de sakerna som är Barca är kända för att deras spelare kan spela på flera positioner. Snälla det är omgång 2 och dom har tappat poäng vem bryr sig, blir som en läxa för dem och jag lovar det kommer vara nyttigt för Barca. BARCA vinner allt i år igen !
Barcelona FC Barcelona #10
2011-09-11 23:47
Ronnie10

Hoppas du driver med ditt inlägg, speciellt detta:

"2-2 mot Sociedad.... suck... Jag ska komma ihåg den matchen, då vi förlorade en 2-0 ledning mot Sociedad, dagen Real vinner ligan om de vinner den med mindre än 3 poängs marginal. För då var det där vi torska ligan."

Kommer du ihåg vad som hände förra året?
Vi förlorade mot Hercules och vann ligan + CL.

Alla lag förlorar någon gång.
Barcelona ronnie10
2011-09-11 23:40
Jag vill belysa att jag och många fans med mig tycker Pep borde låta spelarna göra det de är bra på. Fabregas är ingen centerforward, Keita är ingen pivote, Busquets och Mascherano är inga mittbackar, Messi är ingen centernia, och framför allt: DAVID VILLA ÄR INTE EN YTTER.

Jag menar, visst, Villa är ju en spelare utav toppklass även som ytter. Messi är förmodligen bäst i världen även som center. Men då han spelar Messi och Villa tillsammans, är det oftast Messi som center och Villa som vänsterytter. Känns tråkigt att se Villa alltid ute efter långsidans linje, då det är i straffområdet och straffområdets absoluta närhet han har gjort sig känd som världens bästa målskytt. Det känns idiotiskt att ha världens bästa renodlade forward (finns ju "falska" strikers som gör mer mål, tänker förstås på Messi och C. Ronaldo) som vänsterytter. Jag kände samma om det Rijkaard ibland gjorde med Eto'o och Ronaldinho.

Dags att låta Villa spela center. Han är den enda centern vi har i truppen, och ändå får han inte spela där? 18 mål är ju mer eller mindre en pissäsong för en målskytt av Villas kaliber, kanske inte om han spelade i ett mittenlag som Valencia men i Barcelona ska han ligga på minst 25. Det gjorde Eto'o.

Jag menar en spelare som kan göra 29 mål i ligan på en säsong för Valencia, och har det bästa målsnittet i landslaget som hört talats om i modern tid (49 på 78... wow!) som vilket mer eller mindre är en massaker av spelare som Messi och Ronaldos motsvarande siffror de har 17 på 60 (Messi) och 29 på 83 (Ronaldo). Siffrorna blir än mer imponerande om man tänker delvis på det faktumet att han är Europé, och därmed är de flesta av hans matcher mot betydligt bättre motstånd än vad motsvarande Afrikansk, asiatisk eller concacaf-spelare har. Sen är ju också EM betydligt tuffare än Copa America, Africas cup of nations osv. Det andra som gör hans målsnitt extremt imponerande är att hans tävlingsmatch-målsnitt i landslaget är 35 mål på 48 matcher (i vänskapsmatcher 14 på 30).

Villa KAN göra 35 mål i ligan, om han spelar center och Messi ytter. Messis assistskörd tar sig ju en törn av att han spelat så mycket center medan hans målskörd inte utökas, så jag tycker det är fel position för Messi också för den delen. Messi skulle säkert gå +10 assist och Villa +10 mål om Villa cementerades som center. Jag skulle gissa att Villa gör 27 mål i ligan om han blir cementerad som center i år, och 17 om han fortsätter som ytter. Messi tror jag landar runt 30 oavsett position, men om han ska göra 10 eller 20 assist tror jag beror på om han spelar ytter eller ej. Det är också lättare att hitta en bra striker än en bra högerforward, så varför, varför inte spela Messi på positionen han är som bäst och detsamma för Villa? Jag vet inte hur mycket Villa spelat ytter och Messi i en fri centerroll på senare, men det är absolut mer än 50 % av matcherna. Och Villa skadas mycket mer av det än Messi, för Messi får ju en tokfri centerroll så han kan gå lite var han vill, medan Villa blir tvungen att stanna efter vänsterkanten i speluppbyggnaden. Han är ALLTID långt ut på vänsterkanten om man slumpmässigt tittar på planen en match. KOM IGEN.

2-2 mot Sociedad.... suck... Jag ska komma ihåg den matchen, då vi förlorade en 2-0 ledning mot Sociedad, dagen Real vinner ligan om de vinner den med mindre än 3 poängs marginal. För då var det där vi torska ligan.
Barcelona barcetia - Asexis7
2011-09-11 23:22
Rambla

"Pazza Inter"

lol.
Barcelona CULEEEE- mrfaariis
2011-09-11 23:09
Alvés - Por Que?

http://www.rojadirecta.me/goto/matrix-futbol.blogspot.com/2011/08/blog-post.html

Veetle mycket bra kvalite
Barcelona Abbe.
2011-09-11 23:09
Vilken svettig räddning av Alvarez i Espanyol-målet!
Barcelona Canaletes
2011-09-11 23:06
Fotbollskanalen Europa nu 23:10

Barcelona Alvés - Por Que?
2011-09-11 22:57
Någon som kollar på Espanyol - Bilbao som kan dela med sig utav en bra stream? Tack på förhand!
Barcelona Barcadinho.
2011-09-11 22:51
Det var en bra match eftersom båda lagen gick för vinst. Inter hade många bra anfall de med. Länge sen jag har sett en sådan offensiv inställning av två lag på plan i serie A under 90 min. Underhållning av rang.
Barcelona Barcadinho.
2011-09-11 22:47
Kan bli en intressant säsong i Italien.
För tidigt kanske att säga så, men det känns som att det kommer att bli jämnare.
Barcelona Alvés - Por Que?
2011-09-11 22:42
Läckert Palermo! Försvarsspel i Serie A håller inte hög klass.
Barcelona Rambla~
2011-09-11 22:39
Det finns inte längre något försvarspel i Serie A. Hela sju mål i denna match. :P
Barcelona Rambla~
2011-09-11 22:36
Och där nätar Forlan. Vilka jävla mål sen. Håll detta nu Palermo.
Barcelona II Barça II
2011-09-11 22:36
Serie A är helt underbar att skåda. Sjuk match ikväll. Det är inte över än..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2011-09-11 22:34
Så jävla underhållande Serie A nu för tiden. Börjar tröttna på den spanska ligan om jag ska vara ärlig. Visst älskar man Barca men matcherna är inte så här galna.
Barcelona Rambla~
2011-09-11 22:33
Haha mål igen, och vilket mål sen. Publiken är galen på La Favorita. Pazza Inter! :P
Annons: