/spanien/barcelona/forum/11018.aspx/spanien/barcelona/forum/11018.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona 1.70-ligan
2012-01-16 20:09
Rosell (president): "Rumours about Neymar? That's not an issue now. We'll see in 2014, when his contract with Santos ends." [com radio]

Rätt gott att höra ändå. Ser hellre att man går efter andra spelare tills Neymar ev är redo och skulle behövas.
Chileno 4 life
2012-01-16 20:00
pepe missar va?
Coach pep.
2012-01-16 19:26
L.A.M Nr 10

Jag tror faktiskt tvärtom. Enligt egen utsago har Pep ju sagt att han stannar så länge det finns harmoni och glädje i truppen, vilket det rimligtvis bör göra om vi fortsätter kamma hem titlar. Ärligt talat så tror jag Pep kommer stanna i många år till eftersom det finns mycket kvar att få ut av det här unika laget. Pep vet att spelarna behöver honom och trivs med honom extremt bra så han lär inte lämna i första taget. Om det går dåligt en längre period dock så befarar jag att han lämnar. Ingen hemlighet att Pep är perfektionist och passionerad cule så om saker och ting inte går hans väg finns en större risk att han lämnar över tränarposten till någon annan och drar vidare. Han kommer att vänta till den absolut rätta tidpunkten och den är relativ.
Atlético addeh
2012-01-16 19:18
Hutch

Sent svar på det du tidigare skrev angående Rafinha. I nuläget är han så klart inte material för det brasilianska landslaget, men hans potential är otroligt stor och fortsätter han utvecklas som han gjort de senaste åren kan han utan tvekan bli en man för el brazil.
Barcelona el Maestro!
2012-01-16 19:01
Pepe kommer aldrig spela en hel säsong.
Han är skadebenägen just på grund av hans sätt att spela. Han sparkar alltid i luften om han missar bollen vilket gör att han träffar ibland motspelaren på alla möjliga ställen. Han springer också konstigt vilket gör han landar på gräset/marken tungt med fötterna.
Det är bara en tidsfråga innan han blir skadad med ett par veckors frånvaro. Annars är han hyffsad bra back.
Jag hade gärna sluppit honom med tanke på att ha alltid ska spela som en drama Queen i el clasicon.
Barcelona Barca4eva
2012-01-16 18:59
Ryo Miyaichi !

För den neutrale var det en ganska skön match, ja.

Angående Iniesta-grejen så tycker jag att han föll alldeles för lätt. Det fanns kontakt men nej, domaren gjorde rätt som friade.

Real Madrid BB-Barceloneta
2012-01-16 18:56
L.A.M Nr10 Jag är inne lite på samma linje som du, vinner vi mycket så tror jag han känner sig färdig men om han inte lyckas vinna nåt så tror jag han stannar. Men jag tror inte det är omöjligt att han stannar även om titlarna trillar in. Hans eviga expirement med laget är ett tecken, det känns som att han vill utveckla laget än mer. Och jag tycker att 3-4-3 ger en extra dimension då vi trycker på med än mer folk i offensiven. En till anledning till att han kan tänkas stanna är den eviga kampen med Mourinho, att han tryggas lite extra av att få knäppa han på näsan. Jag tror inte att det är tillräckligt med anledning att få han kvar om han nu skulle börja tänka på att lämna. Nu till din fråga: Om jag ska välja ett av dina alternativ så tar jag titlar i år och att han lämnar. Missförstå mig inte nu, jag vill verkligen att Pep ska stanna och vinna titlar. Det skulle vara drömmen, men jag tror inte det händer. Därför tar jag hellre ett tränarbyte efter säsongen eftersom jag tror att det är lättare för nästa tränare att komma in och ta över Barca efter säsongen eftersom att nivån på dagens Barca är så extremt hög, förmodligen världens bästa lag. Det tror jag gynnar oss i framtiden. En ny tränare kan komma in och fortsätta på Peps fantastiska bygge och krydda med egna idéer och nytt blod för att fortsätta våra framgångar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-01-16 18:45
Ryo Miyaichi !

Jag kanske är en pessimist men känslan är sådär. Jag vet dock att jag var det inför den förra matchen också och att jag brukar vara det inför alla stormatcher. Jag tror Mourinho satsar på grisfotboll den här gången även fast det är Santiago Bernabéu. Man kommer att spela med tio man bakom bollen och hoppas på en lyckad kontring. Men det är deras hemmaplan, vilket gör att jag skiter i om Barca spelar runt bollen tills någon i Real(Pepe) får psykbryt. 0-0 är okej, övriga oavgjorda resultat är bra inför returmötet. Om Real spelar defensivt så är det deras problem. Vinner de dock och ställer upp en mur på Camp Nou blir det jobbigare. Då måste vi naturligtvis framåt.
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-01-16 18:32
Jag tror som jag varit inne på tidigare att Pep vid en lyckad säsong med många titlar(dubbeln, ligan och CL) kan tänka sig att avsluta karriären i Barca. Blir vi dock blåsta på Real och titellösa finns det mycket större chans att han stannar.

OM den här teorin skulle stämma, vad väljer ni? Trippel och Pep lämnar eller att vi blir titellösa och han stannar?
Barcelona Thiago Next no.1 - Anims Villa
2012-01-16 18:23
DM1982

Också missade domaren en av de klaraste handsen på Abidal.
Barcelona DM1982
2012-01-16 18:20
Ryo Miyaichi !

Det är möjligen kontakt där på Iniesta men han kör det klassiska knycket med kroppen vilket gör att det ser ut som en dykning. Jag tyckte inte det var straff men det behöver heller inte vara gult kort. All kontakt måste inte vara straff och om det inte är straff så måste det inte vara filmning.

Annars var det mest löjligt att domaren delade ut fyra gula kort i matchen för hands. Känns överdrivet.
Barcelona Thiago Next no.1 - Anims Villa
2012-01-16 18:15
Ryo Miyaichi !

Min magkänsla säger 0-2, vilket du kan du se på tippningen;)
Ryo Miyaichi !
2012-01-16 18:11
Tråkigt men väntat att Abidal har förnyat. (För vem vill inte ha en sådan spelare som Abidal i sitt lag.. ;) )

Annars måste jag bara flika in lite om matchen igår, väldigt otåliga var ni här inne, jag sa att matchen skulle sluta 5-2 när det stog 2-2, fick nästan rätt! Men det är liksom Barcelona i ett nötskal, speciellt på hemmaplan, så man tackar för dom enkla 1.40x pengarna igår!

Vad säger ni om Iniestas straffsituation? Jag är lite 50/50 där, en del av mig säger att det är straff och den andra säger att iniesta överdriver situationen lite väl mycket, men är det tillräckligt för att få ett gult? Nej det tror jag inte.

Vet att det var ett par här inne som kollade på Swansea-Arsenal igår, jäklar va bra swansea var alternativt vad dåliga vi var, men jag kan verkligen inte ta något ifrån dom, Sinclair & Dyer såg väldigt intressanta ut.

Nåja, hur känns det inför el clasicot på onsdag? magkänslan säger att Real kommer vinna 3-2, konstigt nog. Annars brukar min magkänsla alltid säga Barcelona... Finns det några nyckelspelare avstängda/skador som berör bägge lagen?

Cheers
Barcelona Thiago Next no.1 - Anims Villa
2012-01-16 18:10
Gio Style

Klart du får ta diskussionen, tyckte bara den tenderar till att bli pajkastning av istället. Var själv rätt trött och irriterad på allt domartjafs. Jag är också vanligtvis mer av en betraktare och skriver mera när jag känner för det:P

Det börjar väl bli dags för Guardiola att förnya, brukar ju bli vid den här tidpunkten ungefär, om det nu händer, vilket jag verkligen hoppas på.
Barcelona Hetfield
2012-01-16 18:07
Jag undrar verkligen vad som krävs för att Pep ska värva, jag förstår mig inte på den killen. Antingen så värvar han spelare för hutlösa priser, eller så värvar han inget när det behövs.

Pedro är skadad, Sanchez lär dra på sig en muskelskada förr eller senare, Villa är långtidsskadad (och slut), Afellay är borta och Cesc är känd för att gå sönder titt som tätt. Cuenca är bra, men det är ingen spelare som dominerar matcher på egen hand. Äh, jag blir bara irriterad på Pep ibland, först 3-4-3, nu så ska han inte värva.
Barcelona Gio Style
2012-01-16 18:01
Thiago Next no.1 Anims Villa! Varför envisas så många med att ha så våra namn :P

"Varför fokusera på domarsotuationer? När vi får skylla oss själva istället för att skylla på domaren."

Helt ärligt nu, jag nämnde aldrig domaren. Vid enda tillfället jag nämnde honom var när jag påpekade att reals motståndare har åkt på 5 röda på dem senaste 15 tävlingsmatcherna i jämförelse med Barcelonas 1.
Kan vara intressant info för vissa samt att det är bra om vissa maränger läser det och inte säger saker som "där kom det obligatoriska röda kortet" när Barcelonas motståndare åker på ett rött.

Någon annan skrev några inlägg under mig en hel uppsats om detta och hela forumet blir nersmutsad av sånt snack. Jag brukar faktiskt ignorera sånt snack då det får mig att vilja spy. Anklagelser om fusk hit och dit m.m.

Jag är vanligtvis mer av en betraktare här i forumet, läser mest då det ibland finns guldkorn bland alla mutanklagelser. Jag var lite trött imorse, irriterad på all skit som skrivits och kände att jag var tvungen att lägga mig i. Klart jag får ta diskussionen om jag vill det, det är ju trots allt ett forum.

Men detta är passé nu, du skriver vanligtvis vettiga saker så fortsätt med det istället för att vi ska fokusera på sånt här onödigt.

Abidal förnyat, underbart!
För mig är han världens bästa vänsterback, trots att en del inte håller med.
Han är ju ett fysiskt fenomen, har är SJUKT snabb. Syns inte alltid då han aldrig behöver maxa, han jobbar ikapp motståndarna. Han är urstark och kylig som få. Han är komplett enligt mig! Tycker däremot att det var lite respektlöst (utan att veta exakt hur saker gått till) med 1 år med option på två. Borde vart tvärtom, men det var kanske det han själv föredrog?
Barcelona Thiago Next no.1 - Anims Villa
2012-01-16 17:49
Grym krönika Taher!
Barcelona Blaugrana91
2012-01-16 17:38
Härligt att Abidal förlänger, nu är det bara Pep och Cuenca som återstår.
Vitlök
2012-01-16 17:18
MadridForEver

Du skriver " Jag hoppas verkligen han spelar mot er på onsdagen. Då ska ni se vilken försvarare han är!"

Ja............ Vi har redan sett vilken försvare han är. Vi har redan sett hur Messi rundat honom och flera gånger. Vi har redan gjort massa mål med honom som er försvare. Barca bryr sig inte ett dugg om om hans försvarskvalitér. Det är hans mentala tillstånd som vi är rädda för. Peppe är likt en legosoldat som på Facisten MOU's order kan bryta allas ben. Han har inte särskild mycket i skallen. Han hör inte hemma på en fotbollsplan. Han borde skickas till ett mentalsjukhus.

Barcelona Roja y Azul - FCB
2012-01-16 16:44
Xavi: "With so many clasicos, of course we'll lose one day, but I hope that day isn't near. The later, the better." #fcblive #elclasico
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-01-16 16:36
Roja y Azul - FCB

Grymt skönt. Personligen tror jag att Abidal kan spela på topp flera säsonger till, förvånad att man till en början endast ger honom ett ettårskontrakt. För mig hade han kunnat stanna fyra år till.
Barcelona mariwani
2012-01-16 16:21
Det här kanske är för svårt och komplicerat, men jag tycker inte det är fel med förslag. Jag är trött på de larviga användarnas kommentarer på det här forumet, det är inte ett seriöst forum under vissa tillfällen vilket är väldigt synd. Medgångsupportar till Barcelona är ofta här inne och gör inget annat än att skriva ner en massa skit om klubben. Jag tror att det får många seriösa fans att rymma ifrån vårat forum, vore det därför inte härligt att skapa en sida för barcelona supportrar med krav på användarna som gör det omöjligt för användare att komma in och bara skriva skit saker utan att de blockeras? Är det här möjligt tror ni? Ursäkta ev stavfel, jag skriver från mobilen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Sentuary
2012-01-16 16:16
Hahaha, kolla länktips
Barcelona Roja y Azul - FCB
2012-01-16 16:16
Eric Abidal (32) will renew for 1 year, with an optional extra 2 years. The deal has been closed this morning. #fcblive [catalunya radio]
Barcelona Barcadinho.
2012-01-16 16:13
Jag håller också med att den senaste omgången har gett oss en smak av hur en riktigt fotbollsmatch och en spännande liga kan se ut. Båda barca o real fick kämpa ordentligt för att vinna. De behövde tom lite/mycket hjälp av domaren och flytt.
Det är så det ska vara. Det ska någorlunda ofta vara svårt att plocka trepoängare.
Men vi får väl se om det var ett undantag, förmodligen var det.
Barcelona Barcadinho.
2012-01-16 16:06
1.70+addeh -

Jag har hört en gång i tiden en mening som sammanfattar det hela kort och bra - "Du som älskar fotboll älskar livet".

Och jag tror att det finns en substans runt detta. De flesta fotbollsfantaster som jag har träffats (kvinnor och män) varit fan i mig ofta de mest livliga personer som jag har umgåtts med.
Barcelona God is a five letter word - Messi
2012-01-16 15:53
Fint o fylla år samma dag som Keita! =)
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-01-16 15:48
En sak jag och många andra klagat på är att Real vinner matcherna även fast de kanske inte dominerar spelet fullt ut. Vad hände igår? Matchen var relativt jämn och Betis bjöd definitivt upp till dans. Det var ett öppet spel med många mål men vi vann. Tre poäng är så jäkla viktigt i alla matcher nu att jag bara är glad om vi vinner. Dessutom gör vi fyra mål vilket är riktigt bra betyg för anfallsspelet. För försvaret däremot så ska man inte släppa in två mål på hemmaplan mot Betis, men å andra sidan har vi inte släppt in mål på Camp Nou när det gäller ligaspel den här säsongen än, och den där sviten skulle ju ändå brytas förr eller senare.

På onsdag är det El Clasico alltså. Kändes som det var igår man sprang runt hoppandes av glädje efter 3-1-segern, och nu är det alltså dags igen. Inget av lagen går in i matchen med den bästa formen direkt, vilket gör matchen intressant på det sättet. Hoppas Real Madrid än en gång försöker spela fotboll, vilket jag är rädd för inte kommer funka. Efter supercupen fick Mourinho mycket luft under vingarna då det var väldigt jämnt även fast han valde att spela offensivt, men efter senaste matchen tror jag han går tillbaka till den gamla grisfotbollen med Pepe i spetsen.
Barcelona DANI ALVES
2012-01-16 15:44
Pepe är nog den smutsigate spelaren som någonsin spelat fotboll, real köpte honom inte för att spela fotboll dom köpte han för att skada andra spelare.
Coach pep.
2012-01-16 15:41
Usch, hjärnan nästan förtränger att ytterligare en klassiker står på tröskeln. Att man måste stå ut med åsynen av Madrid och Mou igen.

Orkar inte ens tänka på Real Madrid.. Någon som såg Milan - Inter igår? Ganska otippat att Inter vann men jag trodde faktiskt på dem innan matchen. Inter kom till derbyt med en 5-0 seger i bagaget och allt att spela för. Milan var starkare men Inter har några smarta spelare och veteraner i laget så som Milito, Cambiasso och Zanetti vilket lönade sig. De spelade så italienskt det bara går och knäppte Milan på näsan som å sin sida hade spelövertaget men kunde tack vare sina korkade spelare inte låsa upp Inters försvar. Pato, Zlatan, Robinho, Cassano, Gattuso, Boateng, V.Bommel.. Inte direkt några guds barn eller spelgenier. Thiago Silva en annan femma dock, deras överlägset bästa och smartaste spelare.
Annons: