/spanien/barcelona/forum/11007.aspx/spanien/barcelona/forum/11007.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
elbraco - Bojan y Thiago
2011-09-24 18:12
Canal+ är ju fan overkliga...visar Modo - LHC istället för Valencia - Sevilla...
Barcelona el Maestro!
2011-09-24 18:11
"Jag hoppas verkligen vi fortsätter med QF, alla andra klubbar har sponsorer det behövs idag, därför måste vi också ha det.
€30 MIiljoner extra varje år gör faktiskt ganska stor skillnad."

Håller med där. Man får tänka på att ekonomi är också avgörande i konkurrensen om framgång med andra klubbar i ligan och i Europa.
Barcelona Blaugrana91
2011-09-24 18:07
Just nu diskuteras Qatar Foundation, även Faus säger att om man väljer att inte fortsätta med QF kommer man vara tvungen att hitta andra lösningar, som att sälja spelare.

Jag hoppas verkligen vi fortsätter med QF, alla andra klubbar har sponsorer det behövs idag, därför måste vi också ha det.
€30 MIiljoner extra varje år gör faktiskt ganska stor skillnad.
Barcelona el Maestro!
2011-09-24 18:03
Man kan ha åsikter om Rosell som president. Jag tycker själv att han rider på Laportas framgångar men jag kan inte komma ifrån att Barca behöver de där 25-30 miljoner euro man får av Qatar. 25-30 miljoner euro per säsong är inte fy-skam och det kan verkligen göra skillnad.
Jag välkomnar mer än gärna den summan som kan förbättra klubbens ekonomi i det långa loppet.
Barcelona Hyder
2011-09-24 18:01
Hetfield

Kan du ge exempel på en spelare vi hade kunnat ta upp i A-laget från B-laget som skulle kunna göra det Alexis kan? Det resonemanget funkar inte. Nolito var för gammal och hade inte de spetsegenskaperna Pep efterfrågade och ingen annan ytter fanns att tillgå under sommaren som hade kunnat gå in i en stormatch och palla för trycket.

Chyg och Zlatan var självfallet inga bra köp, snarare så långt åt motsatt håll som man kan gå. I dagens fotbollsvärld får man helt enkelt punga ut en summa som 26milj för att få en spelare av kvalité.

Min poäng med Carroll-aspekten var att priserna på marknaden skjutits upp i höjden. Om olika klubbar går in och betalar överpriser trissas medelpriset på spelare upp med tanke på att efterfrågan på nya spelare inte sjunker. Det är ekonomi one-on-one. Det är väldigt svårt att hitta ett lägre pris på spelare som kan tillföra konstruktiva saker för ett lag som Barcelona. Det är inte lönt att köpa mindre bra spelare för mindre summor eftersom att vi har en akademi som backar upp vår verksamhet. Därav köper man riktigt bra spelare utifrån (läs Villa och Alexis) för att sedan komplettera med egna produkter.

Kun hade varit rolig att se i Barcelona. Han är en otrolig spelare. Saken är bara den att om han hade köpts in så hade med största sannolikhet inte Cesc. kunnat köpas in. Sandro värnar om pengar och tycker inte om att betala priser som City är beredda att punga ut.
Barcelona Albiceleste
2011-09-24 17:57
Någon med stream till valencia- sevilla matchen ?
Barcelona tarrak
2011-09-24 17:48
Heywood

Om man läser styrelsen egna ord så har man budgeterat för €20 miljoner i överskott den kommande säsongen. Detta efter att ha minskat skulderna med €26 miljoner. Självklart behöver man då inte sälja spelare för att man förlorar €30 miljoner i intäkter.
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-09-24 17:41
tarrak.

Tror också att det är en skrämselpropaganda, men han har ju en fetisch till att se positiva siffror i böcker. Skulle inte förvåna mig om han skulle göra något radikalt.

Han har ju redan under sin period som president gjort lite udda beslut.

- Cruyffs hederstitel
- Försäljningen av Chyg, när Guardiola försärkar honom om att han ska vara kvar ytterligare en säsong
- Dealen med Qatar

Däremot hade han väl inte överlevt om han hade sålt Messi :-)
Barcelona tarrak
2011-09-24 17:41
Bernie

Vad syftar du på?
Barcelona Bernie
2011-09-24 17:39
tarrak

Jag hoppas du skojar. lol
Barcelona tarrak
2011-09-24 17:38
Heywood

Ren skrämselpropaganda från Rosell. Även om jag kan förstå att det är välkomna pengar, så står Barcelona knappast och faller med Qatar-dealen. Hela Rosells agenda har gått ut på att han ska förbättra ekonomin (vilket inte är speciellt svårt med tanke på hur det såg ut under Laportas tid), men även om han skulle misslyckas och vi är kvar på samma nivå som idag, skulle det i praktiken bara innebära att transferbudgeten reduceras till hälften.
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-09-24 17:29
Till lite viktigare saker än fantasy-värvningar.

Om medlemmarna röster nej till samarbetet med Qatar har Rosell sagt att då måste nog klubben sälja några spelare.

Vad tror ni händer?
Barcelona tarrak
2011-09-24 17:26
addeh

På vilket sätt skulle vi gått all in på Aguero? Har man inte pengarna, så har man inte. Eller tycker du att ledningen skulle låna ännu mer, ett år efter att Rosell blivit vald under löftet att sanera ekonomin.

Hetfield

Inte för att var den, men jag har satt dig motivera många av dina drömvärvningar med att "Kan man köpa Zlatan för €70 miljoner kan man väl lägga €50 miljoner för..."
Barcelona Hetfield
2011-09-24 17:21
Men om man ska använda Carroll som referens så kan man ursäkta många dumma köp. Då kan man säga att det inte var så farligt med Zlatan för att Carroll kostade 40 miljoner. Chyg var ingen flopp för att Torres kostade det dubbla osv. Det argumentet håller inte, ett överpris är ett överpris.

Jag tycker att priset för Sanchez är av astronomiska proportioner. 26 miljoner plus 11 miljoner i klausuler, vilket lär gå in med tanke på hur framgångsrikt Barcelona är, så ser vi att man har betalat 37 miljoner för en spelare som La Masia massproducerar. Jag är emot själva principen att lägga sådana summor på spelare som inte har bevisat mycket eller som jag inte tycker har det lilla extra. Jag har bra magkänsla när det gäller spelare, och tills jag har blivit bevisad om det motsatta så är Sanchez inte världens bästa köp.

Jag tycker det jag tycker, jag tycker att Sanchez har en typisk beachboy kropp, väldigt explosiv men lär inte hålla i längden. Om han visar sig bli nästa Ronaldinho så välkomnar jag köpet, men tills vidare så sitter jag på min stol av pessimism.
Atlético addeh
2011-09-24 17:20
Hetfield

Silva och Villa är två helt olika spelare. vi har redan kreativa spelare, vi behövde en målskytt.

Angående Kun så håller jag med, vi borde gått all in för honom istället för Alexis - oavsett priset. Så fruktansvärt bra är han.
Barcelona barcetia - Asexis7
2011-09-24 17:19
Kun är en anfallare. Sanchez är en winger. Vi behövde en winger, därför köpte vi Sanchez.
Barcelona Hyder
2011-09-24 17:18
Hetfield

"Endast" i den bemärkelsen att Alexis har egenskaper som är som klippt och skurna för en plats på kanten i Barcelona. Samtidigt var det många stora klubbar som ryckte i honom och om man ska tro på Alexis och Udinese så bjöd exempelvis City mer pengar men chilenaren ville endast komma till oss. Med tanke på att det snackades om 45milj euro plus mindre klausuler så är 26milj rena reapriset.

Killen är alltså född 88 och har inte ens fyllt 23 ännu, det är från och med förra säsongen och framåt som han förhoppningsvis blommar ut ordentligt. Om man har lite koll på hur prisskiftningarna ser ut i dagens fotbollsvärld så kan man samtidigt förstå att 26milj minus i likvida medel inte är speciellt mycket. Vi pratar alltså om en marknad där Carroll köptes för 40milj euro och Torres för upp emot 52 milj.

Kan du åtminstone förstå resonemanget med att Silva är som bäst centralt, bakom anfallslinjen och inte som ytter? Det är väll "the bottom line" om man ser till hur du känner för att vi, så att säga, inte köpte honom. Angående Kun är det ju i princip samma resonemang.
Barcelona Shanghai - Pepe vs John Cena
2011-09-24 17:17
Den där "Hetfield" vill ha Agüero, Cavani, Silva, Götze och jag vet inte vem mer. Seriöst när det spekulerades om att Barca vill köpa Sanchez så börja du dregla.
Barcelona Hetfield
2011-09-24 17:17
Heywood

Jag hade sett Silva på vänsterkanten, då kunde Iniesta och Silva skifta väldigt mycket under matchens gång beroende på motståndet. Iniesta drar ut på kanten och Silva flyttar in centralt, och vice versa. Det hade gett oss en oerhört varietet, La Masia massproducerar kvicka yttrar.

Dessutom är jag ytterst tveksam om Kun hade kostat så mycket ifall både Barcelona och Kun var ivriga, då hade man inte behövt köpa ut honom.

Shanghai - Pepe vs John Cena

Jag ville inte spoila för dig, men du vet väl att WWE är fejk?
Barcelona Blaugrana91
2011-09-24 17:12
Barcelona Blaugrana91
2011-09-24 17:12
Hetfield

Och närmare €65 Miljoner för Aguero vore bättre?

Jag hade också gärna sett Kun i Barca, men hans pris var alldeles för högt för både Barca och Real.

Och Sanchez har potential att bli en världsspelare. Tycker det är lite dåligt av dig att kalla honom en "one hit wonder", han har inlett sin tid i Barca mycket bra, bara synd att han åkte på en skada. Men jag tror han kommer bli en bra värvning.

Hans pris €26 Miljoner+€11 Miljoner är ett bra pris om man ser till andra värvningar som görs.

Ja Villa kostade mer än Silva, men Villas spelartyp var vi mer i behov av än Silvas.
Barcelona 1.70-ligan
2011-09-24 17:10
Jösses... det spelar nog ingen roll vad Sanchez kommer göra framöver, Hetfield kommer fortfarande oja sig över att vi inte köpte Kun för nästan dubbla priset.

Och ang. Silva så spelar ju inte han och Villa på samma position så det där snacket om att vi köpte honom istället känns bara allmänt konstigt. Vi köpte väl Cesc istället då - även om det fortfarande känns konstigt att säga så, då Silva aldrig har varit ett alternativ.
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-09-24 17:09
Hetfield.

Var hade du placerat Silva i laget? Hur objektivt och brett jag än försöker att se på det - så ser jag en spelare som vi utnyttjar endast hälften av hans fulla kapacitet. Samma sak gällde Özil. Vi värvade inte honom för att vi hade redan Iniesta i laget.

Agüero hade kostat oss för mycket. 65-75 miljoner hade han kostat. Var hade vi fått de pengarna ifrån?

Barcelona hade kontakt med Agúero, Rossi och Sanchez. I slutändan blev det Sanchez. Hans profil plus hans pris blev det som avgjorde.
Barcelona Hetfield
2011-09-24 17:02
"Endast"? Hur är 26 miljoner + 11 miljoner i klausuler "endast"? Det är smått äckligt att betala sådana summor för en one-hit-wonder som gjorde en bra säsong.

För det andra så kostade Villa mer än Silva (jag har för mig det), så det är snarare idiotiskt att lägga sådana summor på Villa som är äldre än Silva.
Barcelona Hyder
2011-09-24 16:49
Med tanke på att vi endast betalade 26milj euro plus klausler om 11milj för Alexis förstår jag inte hur man kan ifrågasätta just den värvningen. Speciellt med tanke på att han tillför väldigt mycket med sina spetsegenskaper. Han är snabb, ettrig, målfarlig och kan göra saker på egen hand. Dessutom är hans försvarsspel utomordentligt bra för att vara en offensiv ytter. I mina ögon är han som klippt och skuren för Barcelona. Kun är mer lik Villa i sin spelstil än vad han är en ytter, vilket han hade agerat som hos oss.

Angående Silva så är han helt makalöst bra just nu. Mycket på grund av att han får spela precis bakom anfallet för att styra spelet själv. Han är inte fast ute på en kant i City. Det hade han varit hos oss. Det är väll ganska logiskt varför varken Silva eller Kun blev köpta av oss. Att sedan City kommer och erbjuder massor av pengar till Atl.Madrid och Valencia gör ju inte saken mindre logisk. Självklart är det bättre för klubbarna i Spanien att sälja till utomstående istället för att göra ligakonkurrenterna starkare. Det är inte så att vi simmar i euros.
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-09-24 16:48
Hetfield.

Vad skulle vi med Silva till? Han skulle inte tillföra särskilt mycket till vårat spel. Han skulle inte spela som han gör i City hos oss.
Barcelona tarrak
2011-09-24 16:41
Angående Kun så sa Florentino Peréz att han skulle kostat €90 miljoner för Real att köpa loss. Riktigt vad de siffrorna baseras på förstår jag inte, då den rapporterade klausulen och skatter skulle landat runt €65 miljoner, men Florentino kan sin ekonomi så det borde ligga något i det. Antar att Atlético inte skulle vilja sälja för lägre pris till Barcelona heller, när det fanns utländska alternativ, så det är inte konstigt att man valde Alexis istället.
Barcelona el Raval
2011-09-24 16:36
Hetfeld

el s*it?

--

Vem bryr sig om Kun/Silva eller vem som helst. Vi köpte Cesc, som har överträffat allas förväntningar, inklusive mina. Cesc for president!
elbraco - Bojan y Thiago
2011-09-24 16:32
varför skulle vi köpa kun som är en striker som sällan jobbar hem när vi istället använder våra yttrar som jobbar mycket defensivt och inte gör jättemånga mål?
Profilen som Sanchez passar in på exakt typ...

kun är en bättre spelare, men för mig är det som att säga "varför köpte vi inte evra istället för adriano". för att dom inte används på samma sätt.

jag hade också velat se aguero före alexis men man måste anpassa spelarköp efter taktik...tycker det är rätt obvious.

och torres har målat igen! nice.
Barcelona Hetfield
2011-09-24 16:26
Jag såg nyss passningen från Silva. Alltså seriöst, vilken lirare! Fyfan, jag kommer aldrig släppa faktumet att vi köpte el s*it istället för Silva.

Sanchez istället för Kun. Ja, Barcelonas värvningspolicy är inte direkt klockrent.
Annons: