/spanien/barcelona/forum/10974.aspx/spanien/barcelona/forum/10974.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rodriiguees
2011-12-05 22:07
Chileno Haha, vilken skojare!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MESSI.CORLEONE
2011-12-05 22:03
Haha mannen jag är invandrare med men vafan håller du på med?
Verkar som om du skryter grovt med din gettho svenska ey yaw para brushann vi ska bomba real yaoo...
Barcelona Barca4eva
2011-12-05 22:02
Snubben skönaste inlögget mannen bror älskar dej Nobelpriset till denne man!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Trippeln
2011-12-05 21:59
Finns ingen chans att jag ens försöker.
Chileno 4 life
2011-12-05 21:49
blatte brosan va ska man göra
kikka en spliff sen du fattar
elbraco - Bojan y Thiago
2011-12-05 21:46
hur fan ska man orka läsa det där?

lite meningsbyggnad tack.
Barcelona Éluc
2011-12-05 21:46
Nope, jag tänker inte ens försöka läsa det där.
Chileno 4 life
2011-12-05 21:44
abo0oo grabbar alltså lite självrespekt borde ni ha egentlingen ni kan inte mena allvar om ni inser att valdes e bättre än casillas då skäms jag att vara barca 4 life .
han har räddat oss visst det kan jag inte neka men kolla alla målen han släpper in dom e som hedman klass liksom slänger sig med fötterna iställe för me kroppen jag hatar den sättet att spela när man är målvakt ni som kommer ihåg senegal matchen vet vilken typ av målvakts spel jag snackar om , varför inte värva en målvakt ala van deer sar eller reina skulle lätt flytta valdes till b laget kan någon säga imot detta liksom o hålla handen i hjärtat o säga att valdes är en topp målvakt . han funkar tack vare våra backar liksom täng er muslera han från uruguay som spelar i galatasaray en modärn målvakt som kan spela både me fötterna o händerna rör sig som en ål . walla grabbar valdes e bra men inte topp 5 o för att vara topp på alla positioner behövs det en topp målvakt så att pep kan våga spela me 3 backs linje . man borde oxo sälja alves för feta pengar o köpa in isla så att vi kan göra laget lite mer tekniskt i högra sidan alves springer som fan men han filmar lite för mycket och äventyrar säkerheten bakåt hellre isla en alves nya generationen spelare , skulle madrig klippa isla då skulle deras hägra sida se vass ut om man jämför med nu liksom där dom har flera alternativ me ramos arbeloa och lass , vi måste ta han för marängerna
elbraco - Bojan y Thiago
2011-12-05 21:39
Guardiola: "We're looking for a girlfriend for Cuenca. He already has one? Ok, then I've messed up." #fcblive
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-12-05 21:39
Haha. Guardiola slutar inte att förvåna mig.

Idag inför matchen i morgon har han sagt: Guardiola: "Of course I've already thought about how we'll play against Madrid, but I still want to talk with Tito."

"We're looking for a girlfriend for Cuenca. He already has one? Ok, then I've messed up."

"The important thing this week is not the clasico but that Sarkozy and Merkel save the Euro on Friday."
Barcelona 1.70-ligan
2011-12-05 21:35
Ja, egentligen borde ju kanske Pique riskera att hamna på bänken men jag är ganska säker på att han återfinns i startelvan. Vi behöver längden framförallt, sen är han vår bäste passningsspelare där bak. Sen tror jag det i slutändan blir Puyol som spelar brevid honom men Mascherano förtjänar verkligen att vara med i kampen in i det sista. Det finns ingen anledning att spela en 99% frisk Puyol med en sådan spelare tillgänglig.

Länkar till en skön bild. Fan vad sugen blir på matchen imorgon när man ser denna - mitt i all el clasico-hysteri :)
Förrsten, Deulofeu bara växer och växer, på alla håll..
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-12-05 21:33
Hur vi än spelar på lördag så måste vi komma ihåg att det kommer att vara Guardiolas övertygelse att just den elvan ska vinna matchen åt oss.

Backlinjen kommer att vara intressant och jag hoppas att vi kan forma en fyrmanna-linje i Alves-Puyol-Piqué-Abidal. Och spela likt vi gjorde för ett år sedan då vi slog de med 5-0. Med Puyol lite som en libro och Piqué och Abidal längre ut på kanterna.

Fan... vi är snart där mina vänner. Fem dagar kvar!
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2011-12-05 21:24
När Valdes gör en tabbe det snackas om den i hela hans karriär...
...men när Casillas gör en tabbe så glöms den på några sekunder.
Barcelona den närkingska älgen
2011-12-05 21:23
1.70-ligan

Just det du nämner kanske kan tala för att Villa trots allt får chansen från start. Med Cesc har du helt rätt i att Messi och Alexis skjuts fram ytterligare i banan vilket i sin tur skulle leda till, 1) en längre väg att löpa för spelarna både hemåt och framåt och 2) ge Messi en ännu större defensiv börda, och jag är av åsikten att det är bättre att han inte behöver ta de långa löpningarna hemmåt även om presspelet högt upp i banan är avgörande.

Anågende mittbacksfrågan är det för mig givet med Pique och Puyol. Vi vet att de fungerar ihop och El Capita om någon är ju de stora matchernas man.

Eluc

Cosign på allt. Möcke bra.


Culé - Messi y Alexis

Den släpps väl först efter prisutdelningen i januari?
Barcelona Éluc
2011-12-05 21:19
Culé - Messi y Alexis

Isåfall vore det väl redan klart vem som har vunnit Ballon d'Or? Eller journalisternas nomineringar kanske inte finns med i den PDF-filen, vem vet.
Atlético addeh
2011-12-05 21:18
Culé - Messi y Alexis

Det kommer nog först efter att vinnarna presenterats.
Barcelona Éluc
2011-12-05 21:17
1.70-ligan

Ah, just det. Puyol/Mascherano-frågan är väldigt intressant. Vår kapten är ju trots allt en spelare som ska spela alla stormatcher då han inte bara lyfter sig själv i dessa, framförallt mot Real, men kanske mest av all blir hela försvaret mer samspelt och visar en betydligt lugnare tillvaro med Puyol i försvaret. Samtidigt har Mascherano varit vår klart bästa försvarare den här hösten och hans snabbhet är något som varken Piqué eller Puyol har, vilket kan visa sig vara otroligt vitalt mot Reals snabba yttrar vid omställningarna.

Jag lutar nog ändå lite mer åt Puyols håll, men jag skulle absolut inte klaga om Mascheranos namn är det som står kritat bredvid Piqués på lördag.
Atlético addeh
2011-12-05 21:17
1.70

Puyol kommer spela, var så säker. Piqué & Mascherano duellerar om den sista platsen. Kan inte tänka mig att el capitá, helt skadefri och i bra form, petas nu. Det vore helt obegripligt.

För mig är Piqué given bredvid Puyol. Hans längd är viktig i straffområdet, och hans samspel med kaptenen är alltid bra.
Culé - Messi y Alexis
2011-12-05 21:14
En fråga, har PDF-filen med alla röstningar osv kommit ut? I så fall, länka gärna!
Atlético addeh
2011-12-05 21:13
Mojito

Ja det stämmer nu när du säger det. Kaká var riktigt bra i 1-0-matchen. I våras på Camp Nou var han dock inget större hot.

Vi ska nog inte helt utesluta att antingen Di María petas till förmån för en defensivare Coentrão, som i sådana fall skulle spela till vänster och hjälpa Marcelo, eller någon av spjutspetsarna (läs Benzema eller Higuaín), vilket skulle förpassa Cristiano till en central anfallsposition. Allt beror på hur mycket Mourinho vågar.
Barcelona 1.70-ligan
2011-12-05 21:13
Eluc

Du tar upp en bra sak där, som motiverar ännu mer varför Alexis bör starta. Hans hemjobb är bland de bättre jag har sett. Vill på något sätt ha in både Alexis och Cesc i startelvan, samtidigt som jag vill se Villa på plan med.. svårt att få ihop det dock.

De enda egentliga frågetecknen jag har är vilka som ska spela utav:
Cesc / Villa?
Mascherano / Puyol?

Sett till formen borde Cesc och Masche spela men samtidigt vet man ju att både Villa och framförallt Puyol växer i sådana här matcher. Även om det finns spelare som gör det bättre just nu är det svårt att peta dem i dessa matcher... där är jag lite kluven som sagt - i övrigt har jag min elva helt klar för mig.

Alves-Masch/Puyi-Pique-Abidal
-------------Busquets-------------
----Xavi-----------------Iniesta----
--Messi----Villa/Cesc----Alexis--

Spelar Cesc istället för Villa blir han en släpande länk mellan mittfältet och Messi/Alexis, som skjuts fram ytterligare ett snäpp.
Barcelona Blaugrana91
2011-12-05 21:07
Bläckfisken Messi har tippat Barcelona som vinnare i El Clasico. ;)
Barcelona Blaugrana91
2011-12-05 21:03
Chileno 4 life

Ehh jag hoppas du skämtar med den kommentaren.

Valdes har på senare år vuxit till att bli en av världens bästa målvakter.

Din kommentar är pinsam.
Barcelona jeon
2011-12-05 21:03
chileno 4 life

Där har du verkligen fel.. om du säger så, så tror jag aldrig du sett valdes i action, liksom är det hans fel att Barca är så bra?! har du sett honom mot madrid där han räddat oss och när han medverkat i svåra matcher där han faktist får press på sig, det är då som han är som bäst! att casillas är bättre kan jag inte säga något om det jag vet är att han har det tuffare i madrid eftersom de har ett sämre lag iaf förrut nu börjar det bättra sig. käckar till frukost det dummaste jag hört.


Barcelona Éluc
2011-12-05 21:00
En nyckel i matchen för vår del blir att neutralisera Di María på deras högerkant, förutsatt att Ronaldo och Di María inte byter position eftersom den förstnämnde hade stora problem mot Alves i supercupen. Detta genom att Alexis som förmodligen startar som vänsterytter får jobba hem en hel del och ge understöd till Abidal, som hur bra han än är alltid haft problem mot kvicka tekniska spelare, även om han själv är ganska snabb. Samtidigt gäller det för Alves att återigen hålla koll på Ronaldo på sin kant, något jag är övertygad om Guardiola är väl medveten om.

Detta blir alltså lite som Real gjorde mot oss i CdR-finalen på Mestalla. Di María jobbade hem och hjälpte till i defensiven otroligt mycket på sin kant, vilket resulterade i stora svårigheter för Alves på vår högerkant. Kan vi plocka bort Di María och Ronaldo ur matchen med hjälp av dem ovanstående medel är nog mycket vunnet, då vi har alltid varit bäst att försvara oss mot en centralt anfallsspel.

Vidare känns hela vår startelva ganska given förutom en position, nämligen den centrala anfallspositionen mellan Messi och Alexis. Jag föredrar som skrivet tidigare Fábregas i den positionen då han bidrar med mer för vårt spel än vad Villa gör, då den sistnämnde för tillfället egentligen endast är bättre på att pressa och kan möjligtvis vara något snabbare. När det dock kommer till passningsspelet, bollkontrollen, samspelet med Messi (som f.ö. kan bli en nyckel för att luckra upp Reals defensiv), huvudspelet samt djupledsspelet, även fast Villa även han löper väldigt bra i djupled, så har Fábregas aktioner på den biten visat sig vara mer effektiva.

Startelvan på pappret borde i mitt tycke alltså lyda:

Valdés
Alves Piqué Puyol Abidal
Xavi Busquets Iniesta
Messi Fábregas Alexis

Fullkomligt övertygad om att detta är den ultimata uppställningen på lördag.

Vidare känns det väldigt oroväckande angående hur vi kommer att hantera Reals höga, intensiva och samtidigt väldigt intelligenta presspel. Klarar vi oss att spela oss ur situationerna, speciellt i försvarslinjen, är nog en hel del vunnet, vilket även gäller för Real kring vårt presspel. Jag är dock skeptisk till huruvida vi klarar av detta under matchens gång, då vi stundtals haft stora svårigheter att hantera situationer där vi pressas (främst vid försvaret på egen planhalva) av betydligt sämre lag än Real (se Rayo Vallecano förra veckan under dem första 30 minuterna).

Innan Levante-matchen var jag dessutom djupt oroad över vår rörlighet, offensiva löpningar och kanske framförallt viljan att pressa. Men det känns som att förlusten mot Getafe kom i rätt skede av säsongen, hur konstigt det än må låta. Mot Levante visade vi från minut ett att viljan, glöden och hungern alla finns kvar inom varje respektive spelare, och det är trots allt något vi själva befogar över, oavsett hur bra Real spelar.
Chileno 4 life
2011-12-05 20:58
till Blaugrana91 :
locito barca 4 life i hjärtat men vi måste erkänna att casilas äter valdes till frukost spelar man i barca kan till och med isaksson vara målvakt dom har inte värvat målvakt enbart för han e från ungdoms sidan men lyssna väldigt simpelt han funkar med bra backar han skulle ju inte liksom platsa i real eller i chelsea eller liverpool däe han har dom 3 bästa framör siog
Barcelona Blaugrana91
2011-12-05 20:52
Chileno 4 life

Ska man gå efter dem senaste säsongerna och även denna så är Valdes bättre än Casillas.

Tycker Casillas blir sämre för varje år, eller han gör allafall mer tabbar enligt mig.
Chileno 4 life
2011-12-05 20:48
så här ligger det till . sluta spekulera vem som spelar bla bla bla en sak är säkert vi tar det här ingen snack om saken om det e så att vi spelar med b laget så vinner vi mot dom . real kommer nog gråta hella året efter förnedringen som komma skall.
vi har .
casillas vs valdes 1-0 real
messi vs ronaldo - 1-1
sanchez vs di maria 2-1 barca
xavi+iniesta+cesc vs alonso khedira özil 5-1
pique+puyol vs ramos ,pepe 7-1
alves+abidal vs coentrao arbeloa 9-1
pep vs mourinhio = pep snackar inte han visar att taktiken funkar på planen men mou han bara gaggar hela tiden så länge han inte vinner titel i la liga ska han bara njuta av att se oss spela hhahahahaha, ursäkta min blatte svenska men pa lo que saben saben chupalo fuerte viva chile y viva el niño maravilla y mirar para ariba con barca
Barcelona den närkingska älgen
2011-12-05 20:40
addeh

Det är absolut inte omöjligt, men jag tror på Lass med tanke på att han har startat de tre senaste matcherna (vill jag minnas) som högerback. Det beror nog på om Mourinho vågar spela offensivt eller fegar lite. Spelar han md tre defensiva mittfältare är det viktigt att vi utnyttjar kanterna, främst genom Alves men även Messi får gärna söka sig ut dit så mycket som möjligt.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2011-12-05 20:38
addeh

Nja, Kaká har väl ändå imponerat mer än Özil i alla fall, särskilt bra var han i 1-0 mötet på Camp Nou tyckte jag. Håller dock med om att han inte presterade på topp i våras. Å andra sidan verkar han få starta mot Ajax, så jag vet inte hur Mou resonerar.
Är dock precis som du själv skriver inne på att Mou kommer köra utan någon offensiv mittfältare, kanske snarare Coentráo, Khedira och Xabi för att öka upp kreativiteten något. Vore dock som sagt guld med Lass på mitten :-)

Mallenco dömer alltså, tja allt är bättre än Muniz "slicket" fernandez eller Itturalde "kortdragaren" Gonzalez...!

Edit: Minns jag så fel, tydligen Borbalan som dömde finalen... my bad.
Annons: