/spanien/barcelona/forum/10947.aspx/spanien/barcelona/forum/10947.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Hetfield
2011-09-08 14:10
Man får väl anpassa. Det är därför man har ekonomer i styrelsen, det handlar ju inte om att Barcelona ska få småsmulor, det handlar om att klubben ska få mindre.

En bra början kan vara att sänka lönetaket så att den hamnar runt 7 miljoner max.
Barcelona Manita-Barcelona > Real Madrid
2011-09-08 14:05
Rambla, du som har varit med i ett tag. Var det lika stor skillnad när det gäller tv-pengarna i slutet av 90-talet och i början?
Barcelona Rambla~
2011-09-08 14:01
Jo,. men hur gör man i dagsläget om det helt plötsligt skulle saknas €60-70M jämfört med budgeten?
Barcelona Hetfield
2011-09-08 14:00
Jag pratar om långsiktigt, de som har kontrakt har kontrakt. Sanchez tjänar väl runt 3 miljoner, utifrån vadå? Det är ingen crack, han ska få 1-2 miljoner och kämpa sig uppåt. Det är så det ska vara i alla lag enligt mig, man ska förtjäna pengarna utifrån prestationer och status.

Långsiktigt så leder det till att vi slipper betala så höga löner, särskilt när det äldre gardet kommer att sluta om ett par år.
Barcelona Rambla~
2011-09-08 13:58
Jo, men nu är det ju så att klubbarna har långtidskontrakt på flera av spelarna och de lönerna ska betalas ut kontraktstiden ut. Fast du tror kanske att spelarna går med på att omförhandla sina kontrakt och därmed sänka sin lön?

Det finns då en annan lösning som klubbarna kanske tvingas till. Släppa några spelare till de klubbar som inte är speciellt blyga när det kommer till att överbetala löner till spelare (trots att de inte drar in dessa pengar på sin egna verksamhet). Du vet nog vilka de klubbarna är.
Barcelona Hetfield
2011-09-08 13:53
Äh, om nu fördelningen skulle bli jämnare så skulle Barcelona och Real Madrid bli tvungna att sluta betala så höga löner.

Jag menar, Milito tjänade 3 miljoner. I vilken värld är det acceptabelt? Jag tror att det är bra, lönetaket sänks och man slutar ge monsterlöner till alla som kommer till klubben. Det blir en positiv effekt då klubben får förlita sig på lite billigare spelare och mer ungdomar från akademin.
Barcelona Rambla~
2011-09-08 13:40
addeh & El Kaiser

Skulle avtalet förändras över en natt (nu kommer detta inte och ske) vorde det ju katastrof för Barcelona och Real Madrid. Man måste komma ihåg att de har långvariga kontrakt med många spelare. De är alltså bundna av kontrakt att betala ut överenskommen lön till spelarna.

Alla är nog inne på att en förändring måste till men det måste bli genom en övergångsperiod av något slag.
Barcelona Viva Barcelona <3
2011-09-08 13:31
Nolito

Kolla länken (Champions League)
Real Madrid Nolito
2011-09-08 13:29
Var kan man hitta ett fullständigt spelschema (liga, CL, cupen)?
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-09-08 13:26
addeh//

Det är givetvis bara spekulation än så länge. Men bägge klubbarna har redan börjat titta på en Europaliga och vad skulle då hända om Barça och Madrid erbjuds kanske runt €70m istället för nuvarande €140m vid nästa förhandling om TV-avtal. Även om €70m är en jävla massa pengar (mer än vad Man Utd får till exempel) så är det ändå en halvering mot den nuvarande summan. Kan det vara en sådan händelse som får de två jättarna att på allvar ta det avgörande steget att lämna ligan?
Barcelona ferreira19
2011-09-08 12:56
Blaugrana 80, va brtalade du å vart åker du ifrån, funderar nämlingen att åka ner å beställa biljett där, hur gjorde du
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona !Sergio_ Busquets!
2011-09-08 12:51
Är det någon som vet om Pique är tillbak inför Milan matchen?
Barcelona Barca4eva
2011-09-08 12:37
Blaugrana80, ha det så kul :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana80
2011-09-08 12:33
bokade biljetter igår till Barca-Milan. åker söndag kommer hem på onsdag.. ville bara dela min glädje med er:)
Atlético addeh
2011-09-08 12:26
Håller fullständigt med El Kaiser de Michoacán. Det vore total katastrof om Barcelona och Real Madrid lämnade La Liga för någon Europaliga. Jag är helt för att fördelningen för TV-pengarna blir jämnare i Spanien, även om Barça & Madrid fortfarande skall dra in mest. Helt absurt att lag som Valencia & Atlético får in mindre på TV-intäkter än vad exempelvis Blackpool får.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-09-08 12:16
Det finns ju faktiskt väldigt mycket kvalité i mitten samt bottenlagen i Spanien, mer än i England enligt mig. Synd att TV-pengarna är så orättvisa vilket gör attr man inte kan behålla sina bästa spelare.

Hoppas verkligen det blir ett jämnare avtal då Barca och Real börjar bli för överlägsna. Jag vill verkligen inte ha någon Superliga då det skulle förstöra allt med de stora matcherna. En tuff svår match ska vara något man längtar och förbereder sig länge för. Skulle man möta grymma lag varje vecka skulle det inte vara samma sak.
Grace/Wastelands
2011-09-08 12:03
"Kolla vad spansk fotboll har producerat de senaste åren. Premier League-klubbarna handlar hellre från Spanien än från sitt egna land."

Det beror ju delvis på att de spanska spelarna kostar ungefär 1/3. De spanska klubbarna exklusive Barcelona och Real Madrid har inte råd att behålla sina spelare då typ 10/18 av dom hotas av konkurs varje säsong typ.

Detta problem har inte de engelska klubbarna som kan kräva högre summor för sina spelare.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-09-08 11:50
Rambla//

Tack för tipset om bloggen. Riktigt intressant läsning!

Jag är uppriktigt sagt orolig för att Real Madrid och Barcelona kommer försöka lämna La Liga för någon sorts Super Europa liga som man redan innan har uttalat sig positiva till om pengarna ska fördelas mer jämt. Detta hade varit katastrof, både för La Liga och för Madrid och Barça enligt mig.

Dock finns där inget tvivel om att spanska ligan behöver en mer jämn fördelning av pengarna för att bli mer intressant. Dock tror jag att det måste ske långsamt (precis som bloggen nämnde) pga att det är så jäkla mycket pengar mindre för Real Madrid och Barcelona.
Barcelona Hetfield
2011-09-08 11:27
De mindre lagen hade ju kunnat betala ut lönerna om fördelningen var jämnare. Jag tror inte att t.ex: Mallorca blir ett topplag bara för att de får mer pengar, men det ger bättre förutsättningar och de slipper dras med "konkurs" stämpeln hela tiden. Det är synd när ett lag som Mallorca tar en EL plats, men inte får spela för att de har dålig ekonomi. Det gynnar ju även Barcelona om ligan blir jämnare då intresset ökat. En av anledningarna till att folk drar sig från ligan är just tvåmansaspekten.

En av ligans mest äckliga aspekter är att de två stora namnen äger ligan och gör det till en tvåmansliga, både sportsligt och ekonomiskt.
Real Madrid Romeu
2011-09-08 11:21
Vad vet vi om Damiao?
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-09-08 11:20
Jag vet att situationen bland spanska klubbar är ohållbar. De sopar problemet under matten genom att sätta sig i för-konkurs. Men jag tror och har en stark tro att Spanien kan nå en supermakt om de bara spelar sina kort rätt.

Kolla vad spansk fotboll har producerat de senaste åren. Premier League-klubbarna handlar hellre från Spanien än från sitt egna land.
Barcelona Frodo
2011-09-08 11:14
Heywood Jablome - Por qué, Messi?

Hur ska man lyckas köra över allt och alla när man har en dålig administration? Ett lag som Rayo Vallecano tillåts flytta upp till la liga trots att de under det senaste året inte har betalat ut löner till spelare. Ca 10 miljoner extra till vissa lag kommer inte att automatiskt göra de till topplag.

Att införa ett kolletivavtal vad gäller TV-pengarna är ett nödvändigt steg men ett annat är gå hårdare mot klubbar som inte kan sköta sig. Just nu kan man fortsätta med sin verksamhet hur det än går. Rayo Vallecano är ett exempel och Real Betis är ett annat som de förklarade på senaste Eurotalk.

Det senaste året var Barcelona, Real Madrid och Numancia de enda som gick i vinst och då ska man komma ihåg att Numancia åkte ur.
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-09-08 10:57
Rambla.

Extremt intressant att läsa. Det som kommer att bli ännu mer intressant att följa hur Barcelona och Real Madrid kommer att agera - det är ändå en miljard svenska kronor som de kan bli av med som är en saftig inkomst.

Man blir så förbannad när man ser att engelska mittenlagen tjänar mer än de tänkta topplagen i Spanien. Spansk fotboll hade kört över allt och alla med jämnare fördelningar av pengar. Tro fan att klubbar som Everton, Aston Villa, Tottenham och etc kan värva in bra namn.
Barcelona II Barça II
2011-09-08 10:57
Ungefär sex miljarder människor har inte Facebook.
Barcelona el Raval
2011-09-08 10:49
AndreD

co-lol.
AndreD
2011-09-08 10:39
¡Barca! - Crèma Catalana

Lol vem har inte facebook nuförtiden?
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2011-09-08 10:00
Tack Rambla!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2011-09-08 09:40
Jag kan dessutom passa på att tipsa om en bra blogg som heter Total Football. Där kan man läsa om allt möjligt, tex det senaste om tv-avtalet.

Intressant att läsa hur LFP fram till 1996 förhandlade fram tv-avtalet gemensamt för alla klubbar. Den stora boven var Pay-per-view (betal-tv kanaler) som började erbjuda stora summor till klubbarna. Vilka klubbar var det då som bröt det tidigare avtalet? De stora klubbarna? Det skulle man ju kunna tro men faktiskt inte. Nej, utan det var de lite mindre klubbarna som såg sin chans att få till bättre avtal om de själva fick förhandla fram avtalen. Samma klubbar som idag går ihop och vill göra "revulotion". Ibland blir det inte alltid som man tänkt sig.
Barcelona Manita-Barcelona > Real Madrid
2011-09-08 09:39
Barcastuff_back gjorde sin nya twitter för att hålla oss uppdaterade som gamla Barcastuff. Men sen så gjorde barcastuff comeback med facebook och då la Barcastuff_back ner sin twitter. Nu är det någon som har gjort en ny barcastuff som heter barcastuff1.
Barcelona Rambla~
2011-09-08 09:31
Oroa er inte. Barcastuff_Back har bytt namn till Barcastuff1. Se länktips.
Annons: