/spanien/barcelona/forum/10932.aspx/spanien/barcelona/forum/10932.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona el Maestro!
2011-11-12 19:08
För England är den här matchen en taktisk match. Capello vill se om han ibland kan försvara mot vissa lag vid behov.

Jag tycker att han får ut den han vill ha från matchen så här långt.
Han ställer upp som Mourinho brukar spela mot Barca. 9 män framför målet och en försvarare(Pepe) på mittfältet.
Barcelona el Maestro!
2011-11-12 19:04
Nej, in med Cesc och ut med Silva. Cesc rör sig mer framåt mot mål medan Silva tenderar att röra sig sidledes hela tiden.
Atlético addeh
2011-11-12 19:02
Andreas V.V

"Efter några öl". Skräll... ;-)

Håller dock med dig, Lasse funkar riktigt bra som expertkommentator. Föga förvånande att han inte sett något av Jordi Alba. Finns det överhuvudtaget någon svensk medianisse som kollar på spansk fotboll? Hade varit en grej om det varit Botía, eller kanske Monreal, men Alba spelar ändå i ett av Spaniens bästa lag och har varit med ganska många år nu även i Champions League. Nåja, Lasse är ursäktad.
Barcelona Vampíro
2011-11-12 18:56
England är riktigt piss, de har inget att hämta i EM den här gången heller. Kommer bli fiasko som vanligt, Capello har lyckats lura en hel nation på sjukt mycket pengar utan att åstadkomma ett skit.
Barcelona Andreas V.V - "Pagar"
2011-11-12 18:55
Hetfield

Lagerbäck är kung, härlig att lyssna på, speciellt efter några öl.
Han har så skön röst ; )
Barcelona Gonzalez_Barca
2011-11-12 18:52
Kom nyss hem och slog på TVn, en fråga bara.. har England rört bollen?
Barcelona 1.70-ligan
2011-11-12 18:51
addeh

Håller med,in med Cesc!
Atlético addeh
2011-11-12 18:50
Nu tog Lagerbäck upp det faktum att Spanien, till skillnad från Barcelona, inte har någon Messi som kan trixa upp försvar på egen hand och sätta upp farten. Därför borde man, enligt mig, antingen sätta in deras bästa alternativ för en spansk Messi, Fábregas, eller köra med en renodlad striker och serva honom med bollar.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-11-12 18:45
Någon vettig stream? :)
Atlético addeh
2011-11-12 18:43
Spanien saknar en anfallare där uppe, en målskytt. Att använda Silva som ytteranfallare är fullt realistiskt, men då måste man ha en till målskytt i laget, inte köra med dubbla pivoté. Det finns ingen spanjor som ligger centralt just nu.

Som jag ser det finns det två alternativ. Nummer ett är att sätta in Llorente istället för Alonso, och spela ett 4-3-3 med Athletic-anfallaren som sjutspets. Alternativ nummer två vore att spela ännu mer som Barcelona, och sätta in Fábregas istället för Alonso, och använda Cesc som falsk nia. La Rojas Messi.
Barcelona Man1
2011-11-12 18:43
Busquets sämsta start jag har sett. Hoppas han skärper sig.
Barcelona 1.70-ligan
2011-11-12 18:41
Fan vad dålig Busquets är just nu..
Barcelona Cuule * Thiago Alcantara
2011-11-12 18:34
Hur ser startelvan ut ? :D
Barcelona Hetfield
2011-11-12 18:32
Jag trodde aldrig att Lagerbäck skulle bli en bra expertkommentator....
Barcelona Vampíro
2011-11-12 18:27
Del Bosque är så tråkig, varför ska han alltid spela med dubbla pivotes? Bort med Alonso och in med en till kreativ spelare, Mata, Cesc, vem som helst, det är slöseri på talang. Kul dock att Jordi Alba äntligen fått chansen.
Barcelona Larsson1333
2011-11-12 18:22
Varför ska Del Bosque ALLLTID spela med i stort sett alla våra spelare, låt Xavi vila någon gång för fan. Likadant med Pique, killen har ju varit skadad ett tag för fasen. Skulle inte förvåna mig om någon åker på en skada..
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-11-12 17:42
addeh

Ja, det gör jag väl också egentligen. Men det gör så ont att förlora talanger, även om man vet att de flesta till slut inte komme hålla måttet för en startplats i A-laget.
Atlético addeh
2011-11-12 17:39
LAM

Den här säsongen var han för gammal för Juvenil, ja. Jo visst, fast skulle Montoya flyttas upp hade ju Dalmaus chanser till att nå A-laget varit väldigt minimala. Jag förstår hans beslut helt och hållet faktiskt.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-11-12 17:38
Det kanske bara är jag men det känns som om Alves vilat mer än vanligt den här säsongen. Och som addeh säger så blir han bara äldre och äldre, nästa säsong kommer han att vara 29 år. Det känns perfekt för Montoya att komma upp då, få känns lite på A-laget och sedan säsongen efter det kanske börja ta över på allvar.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-11-12 17:36
addeh

Om han bara är ute efter speltid så kunde han väl ha stannat i Juvenil A. Eller han kanske är för gammal för den nivån? Det är synd att han inte stannade, om Montoya flyttas upp nästa säsong hade han kunnat bli ordinarie för Barca B, då som 20-åring, vilket inte är fyskam det heller.
Atlético addeh
2011-11-12 17:32
el Flaco

Jag tror inte vi behöver vara särskilt oroliga. Som sagt, klubben har visat tydliga tecken på att man vill satsa på Montoya. Hittar man ingen kontraktslösning och låter han lämna för vilken klubb han vill vore det grovt tjänstefel.

Flyttas Montoya upp inför nästa säsong finns naturligtvis risken att situationen blir densamma som med Fontás. Men i ärlighetens namn, Alves blir bara äldre, och lite vila emellanåt skulle inte ens han ta skada av. Och även om Montoya inte skulle få speltid varje vecka tror jag han hade utvecklats och mått bra av en uppflyttning. Bara att träna med gubbarna varje dag och åka med överallt är en erfarenhet i sig och något man växer av.

Hur det däremot blir med mittbacksfrågan i framtiden kan nog ingen svara på. Lånas Fontás ut? Flyttas Bartra upp? I sådana fall, blir det samma situation som med Fontás? Plockas Botía tillbaka? Lägger vi astronomiska summor på en ny back? För ja, värvar vi lär det inte bli någon blåbärslirare.
Barcelona 1.70-ligan
2011-11-12 17:30
Hetfield

Jag förstår inte riktigt grejen. Om en klubb har en spelare som man anser har en enorm potential, som skulle kunna blomma ut och ge dem både framgång och stora pengar på sikt... ja, då är det klar som f*n att de vill ha bra betalt för att sälja redan nu. Annars är det ju ingen idé att sälja.

Sen är det ju upp till storklubben om man vill köpa för det priset. Och vill man det så anser väl båda parter att spelaren är värd pengarna. Det är ju knappast alla talanger som går för jättesummor...

Men visst kan man tycka att priserna inom fotbollen är för höga överlag.. och visst finns det extremfall. Vissa spelare blir överhypade, som t.ex Neymar - den som skulle köpa honom just nu skulle få betala ett sjukt överpris.
Och så finns det ju extremfall åt andra hållet, där klubben inte får in alls de pengar man borde kunna få för en spelare. Ofta för att de köps i ännu tidigare ålder. Arsenal har lyckats plocka ett par sådana exempel ifrån La Masia

Barcelona el Flaco
2011-11-12 17:24
Hetfield/

Håller med dig. Mycket av det beror på de mindre klubbarnas vilja att cascha ut på sina bästa spelare när de stora elefanterna knackar på dörren, vilket å ena sidan är fullt förstårligt. Sen har man även agenterna som har fått en större huvudroll och man kan diskutera ifall det är på gott eller ont.

Intressant att du skrev just 15 miljoner euro. Det är precis vad som kostar klubben att ha igång La Masia under ett år. Föredrar att försätta på det spåret och plocka fram unga talanger varje år. Hellre det än att köpa in en Neymar där man inte riktigt vet vad man får.


addeh/

Just nu handlar det mycket om hur det går med förhandlingarna för Montoyas del. Rico skrev ju för några dagar sen att det ser ljust ut, men inget är klart än. Förhandlingarna har pågått länge och från och med januari nästa år får han förhandla med vilken klubb som helst. Knepig situation. Är rädd för att han kommer hamna i samma sits som Fontas ifall han flyttas upp, dvs. mest få sitta på bänken med tanke på att Dani Alves sällan får vila.
Atlético addeh
2011-11-12 17:23
LAM

Med tanke på att han inte fick så mycket speltid i Segundan ifjol tvivlar jag på om han tagit plats i ett A-lag. Möjligtvis som reserv, men i det här fallet kan jag nästan garantera att Dalmau var ute efter speltid. I en klubb som Valencia, där deras startman som högerback passerat 30, har han dessutom goda chanser som jag ser det att i framtiden gå hela vägen upp till A-laget. Mycket beror nog på vad som sker i nästa sommars transferfönster hos Los Ché. Värvar man en ung talang som Azpilicueta eller Mallo sjunker Dalmaus chanser att nå A-laget väldigt snabbt.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-11-12 17:21
För tillfället känns Montoya som den som har störst chans att flyttas upp, möjligen tillsamans med Bartra. Har för mig att ledningen tidigare sagt att man ska flytta upp två och köpa två varje sommar, vilken man gjorde den här transferfönstret. Nästa säsong blir det väl Montoya, Bartra och Sergi Roberto som har störst chans.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-11-12 17:18
Frågan är varför Dalmau gick till Valencia B? Ska han ha speltid hade han väl kunnat gå till ett A-lag istället. Finner det riktigt skumt att man går från ett B-lag till ett annat, som dessutom är mycket sämre och ligger en(?) division under.

Frodo

Ja, jag glömde nästan Pedrito. Med den formen han haft den här säsongen så känns en plats i startelvan långsökt, men mycket kan naturligtvis ändras på de månader som är kvar tills truppen släpps. Tror nog ändå inte han är ordinarie till slut, blir nog Llorente eller Cesc.
Atlético addeh
2011-11-12 17:17
el Flaco

Att klubben sålt både Hector Bellerín och Albert Dalmau visar ju ändå att man tror enormt mycket på Montoya. Hoppas nu bara han får chansen att visa vad han går för även i A-laget. Som jag ser det är det dags att någonting händer inför nästa säsong. Helst en uppflyttning, varpå Maxwell försvinner, och Adriano helt och hållet blir vänsterback. I annat fall en utlåning.

Hetfield

Det var ju precis det jag påpekade. :-)
Barcelona Hetfield
2011-11-12 17:14
el Flaco

Syftar på allt. Det räcker med att en ung talang gör ett par mål och göra ett par fina finter så är man helt plötsligt värd mer än 15 miljoner.

Vad är det som händer med fotbollen. Ska man inte behöva förtjäna ett stort namn och att få "äran" att bli dyr?
Barcelona el Flaco
2011-11-12 17:12
Hetfield/

Syfter du på det här med Neymar eller något annat?
Barcelona Hetfield
2011-11-12 17:12
addeh

Det är inte så konstigt att spelare från Swansea har så mycket rätt i passningsspelet, efter Barcelona (tror jag) att Swansea har mest bollinnehav i Europa.
Annons: