/spanien/barcelona/forum/1089.aspx/spanien/barcelona/forum/1089.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Iniesta70
2016-11-28 08:30
Hur man tappar ett omklädningrum.
Man kan lätt dra paralleller till ett klassrum.
När man jobbar med en grupp individer så lägger man en standard , man lägger upp en struktur på hur man vill jobba och hur man ska få jobbet gjort.

Lion24 har varit inne på detta tidigare och för mig är det glasklart.
Jag kan jämföra med min arbetsplats , som är en högstadieskola , men jag har även jobbat med mellanstadiet.
Om jag har en plan , struktur , idéer som jag vill få alla att följa så måste jag jobba för det. Det kan vara skitjobbigt att få med de tre tuffaste killarna längst bak i klassrummet att följa samma regler och få dom att jobba lika hårt som de tre "snälla " flickorna längst fram i klassrummet.
Det kan gälla mobiler , det kan gälla att komma i tid...

Man kan bli "polare" med de man har ansvar för men i längden kommer det inte bära frukt...dom kommer hålla med dig , men "fuska" när du inte ser , dom kommer tumma på regler ...dom kommer maska , dom kommer till slut tappa respekten.
Nu vet jag ju inte om min hypotes stämmer...
Det kanske bara brister i det taktiska kunnandet....
Det kanske är en blandning av de båda sakerna...
Hur som helst så har ju Conte och Klopp fått två sjunkande skepp på rätt köl...

Nu tar jag en pause i skrivandet tills efter El Classico....inspirationen börjar tryta och jag vill helst inte sparka på nån som redan ligger...
Barcelona neymar JR
2016-11-28 08:00
11 spelare som inte visade någon inställning, samtliga på bänken visade knappt någon inlevelse. Vi har verkligen stora bekymmer, inte en enda jävel som vill ta tag i det. Är det på någon arena spelarna/tränaren borde vara motiverade att vinna så är det på anoeta. Varför värvar vi för 1 miljard + om vi inte gör några byten? Lucho kunde ha gjort 3 byten under pausen. Nej luta dig tillbaka och hoppas på det bästa.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Carles Puyol Beast
2016-11-28 02:29
Den dagen MSN gör "ett skit" jobb dvs att jobba hem, att Messi hjälper Rakitic, att Suarez hjälper busket, att Neymar hjälper till på Iniestas kant. Om detta hade hänt så hade vi legat före Real med minst 8 poäng. Alla lag har brister och vår största problem är MSN. Om dem inte funkar så är vi i stora problem. Man kunde se MSN tydligt idag hur lite dem hjälpte till på mitten. Dem backade sällan hem. Dem joggar hem där har vi ett stort problem. Om vi hade haft en tränare som Klopp då hade MSN bajsat på sig. Nog om MSN. En ska undrar jag, om spelarna visste om deras usla insats i första halvlek och då undrar jag var är deras värdighet i den andra halvlek?? Har man ingen som helst stolthet när man bär Barcas tröja?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2016-11-28 01:18
Lion24 & Carles Puyol Beast Japp, håller med er till 100 %. Jag har t.ex länge känt att MSN tror att de är större än resten utav laget. Speciellt den här säsongen. Om man kollar på klipp från träningar, firanden vid mål, attityd på planen gentemot olika spelare så märker man att MSN håller sig för sig själva. Hur många gånger ser man inte Neymar & Suarez vifta när Rakitic eller Digne skjuter/passar eller nåt? Dessutom så jobbar de inte hem (Neymar gör det ibland) vilket gör det grymt svårt för oss att få kontroll på matcherna. Man kan inte försvara med 7/8 spelare i dagens fotboll. Andra lag har blivit mycket, med betoning på mycket, bättre med bollen. Under 14/15 och mestadels utav 15/16 funkade allting som Lucho ville. Jag njöt utav spelet, vi slog Real utan Messi med 4-0!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2016-11-28 00:55
Det finns ingen chans att Lucho vill att spelarna ska spela på det här sättet. Just nu så ser vi inte Luchos taktik på planen, inte spelarnas heller, det finns ingen taktik. Varför? När du har så lite respekt för din tränare så gör du inte vad du blir tillsagd att göra. Luis Enrique har helt tappat omklädningsrummet och allt är bara hans egna fel. När du som tränare behandlar dina spelare som deltidsproffs, så kommer dina spelare agera som deltidsproffs. Med deltidsproffs menar jag den ständiga, massiva och extrema rotationen som pågår i klubben, spelarna får konstanta lediga dagar, det skapas aldrig någon stabilitet inom spelarna eftersom dom ständigt måste ''vilas'' och bytas ut. Då är du en deltidsproffs.

När du som tränare har gett massiv frihet till spelarna så kommer du aldrig få något tillbaka, inte på den här nivån. För att spelare ska prestera och konkurrera om alla titlar på den högsta nivån inom fotbollen så behöver man en tränare som själv är extremt disciplinerad, vissa skrattar åt såna saker här inne. Man ska aldrig förvänta sig att miljonärer som är extremt nöjda med sin livssituation ska ge sitt allt för någon som ger en konstant frihet. Förutom att dom här spelarna är deltidsproffs så är dom inte professionella längre. Den extrema friheten spelarna får kan leda till att nån åker vart som helst, nån säger vad som helst (tills alla fans börjar bajsa på sig av glädje), spelare kan håna andra lagkamrater framför andra och så vidare. Jag kan hålla på hela natten.

Allting är nästan alltid tränarens fel. Folk måste förstå att tränaren alltid lägger standarden inom en grupp. Under trippelsäsongen så tog spelarna ett stort ansvar genom att enas, men då hade vi ledare inom truppen. Vem ska ta det ansvaret nu? Jag kan se härifrån att spelarna inte gör vad Luis Enrique vill att dom ska göra, det är glasklart. Men förvänta dig inte att du ska få något tillbaka när du ständigt ger dessa stjärnor frihet och behandlar dom som deltidsproffs. För du kommer aldrig få något tillbaka. Jag vet inte vad jag ska tänka inför nästa veckas Clasico. Jag fruktar inte Madrid, dom har varit nästan lika mediokra som vi har varit så här långt. Skillnaden är att dom oftast har haft stolpe in. Men man ska heller inte komma ifrån att Madrid oftast spelat bra i stora matcher, kvalitén på deras spelare är också mycket högre än Sociedad eller Malagas för att ta ett exempel. Men jag har inga stora förhoppningar inför nästa vecka. Allt glöms till nästa träning, allt är fint och grönt. Spelarna får ledigt, det ställs inga krav på dom och så vidare........
Barcelona Carles Puyol Beast
2016-11-28 00:54
Hoppas att spelarna blir av med sina löner denna månaden för så som dem har gett bort poäng efter poäng denna månaden. Man blir så jävla arg för ingen visade arbetskapacitet. Mashe med några brytningar men han var för dålig i positionsspelet och orsakade målet för han halkar precis. Ett helvete som väntar oss och jag o många andra bör ta fucking TIME OUT. Detta var nog de sämsta som kunde hända för ligan är i Reals händer och dem vet hur dem ska ta hand om det. Vi har ingen ledare på plan, vissa ger 5 eller 10 min med inställning å vissa tacklingar men thats it. Såna dagar som man saknar Puyol. Han var den som visade hur laget kunde ändra på mentaliteten och vända på allt. Vi har blivit de laget som nästan alla lag kan ta poäng emot och detta är PINSAMT! Vi som brukar vara de laget andra lag fruktar men dagens upplagan av Barca är bland de sämsta jag har upplevt och sett. Sparka Lucho kommer inte hjälpa för just nu finns det ingen tränare som är ledig. Bänka spelare neej för vår bänk är för dålig. När vi väl köpte spelare så skulle vi köpt en "stjärna" en som kan ta sig in i elvan och bänka dem som är ordinarie men i dag har vi inte på bänken. Jag är mest besviken spelarna och Lucho går fan inte vara besviken på för han är värdelös eftersom han litar endast på MSN. Ledningen går inte lita på. MSN skadar oss grovt i år, ingen backar hem, vi tappar alltså 2-3 spelare när lag anfaller mot oss och detta var så detta hände. Dem rullade boll och MSN bara joggade hahaha örfila MSN hade varit perfekt i halvlek. Man brukar säga såhär, kaos kommer komma men i vårt fall så skapar vi kaos för oss själva. Vi är så bra på en sak, att ge Real poäng (försprång) och ge poäng till dagens motståndarna. Jag ska göra en Lucho, ta ledigt 2 dagar sen dag 3 ska jag till gymmet för att förberedda mig till Real Matchen hahahahaha. Detta säger en hel del om vår tränare. Ingen i laget förtjänar vara lediga för så som dem har spelat på sista tiden. Det är under all kritik. Spelarna fattar inte hur illa det såg ut idag. Ingen culés mår bra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-28 00:37
Tänker klistra in några klassiska Cruyff-qoutes och sen tänk på Luchos fotboll.

Johan Cruyff: "I go crazy when I see players standing still on the pitch. To play like that for me is out of the question."

"In possession, eleven men have to be in motion. Busy fine-tuning distances. It’s not a question of how much you run but where you run to."

Johan Cruyff: "Constantly creating triangles means that the ball circulation isn’t interrupted."

Cruyff: "Anyone with guts to use 4-3-3 in the right way will be rewarded in the end. As long as right players are chosen for the system."

"I still get very annoyed when I see lines that are far apart, which means that one part of the team is forced to cover enormous distances."

Johan Cruyff: "The trick is to keep the players close together. Only then you do create a situation whereby the ball can do the work."

Johan Cruyff: "Then success automatically depends on technique, which is necessary to use the ball and the space well."

Cruyff: "Winning is an important thing. But to have your own style, to have people copy you, to admire you, that is the greatest gift."

Johan Cruyff: "If you know that you are going to get beaten up, then at least make sure the team benefit from it."

Cruyff: Coaches get it right when they understand team is a collection of individuals, each one unique with unique talents to be developed."

Cruyff: "Best coaches did this for years. Our best trainers provide right solution in right format to the right player at the right time."

Johan Cruyff: "If you don't lose the ball in build up, then it's very hard to be counter-attacked."

Cruyff: "Success is one thing, but best thing is that you play the best football in the world. That's the greatest praise you can receive."

Johan Cruyff: "When they saw us playing, everyone was happy. If you can laugh and enjoy yourself, it's the most important thing there is."
Barcelona Iniesta70
2016-11-28 00:17
Ribohn fan Ta inte allt så allvarligt:) för det första då fanns det ingen bästa spelare i Barca i dag. På sin höjd så var det nån som var mindre dålig. Marsheranos agerande på 1-0 målet. Det om nåt var tragiskt. Men hej , det är ju min åsikt. Nån kanske tycker han Var matchens lirare och det skulle ju aldrig jag kalla tragiskt... Det är ju en åsikt. Det får man väl respektera även om man inte håller med.
Barcelona Ribohn Fan
2016-11-28 00:04
Iniesta70

Låter tragiskt.
Tragiskt också att du inte kan se att Mascherano är Barcas bästa spelare idag.
Barcelona Soko
2016-11-28 00:03
Vinner vi EL clasico och de två återstående matcher för året så firar vi jul och nyår som serieledare då Reals bortamatch mot Valencia spelas inte i december pga deras medverkan i klubblags VM.
Barcelona Iniesta70
2016-11-27 23:57
Rambla

Tycker vi bygger vidare på vårt fängelselag:) såg ju att Etoo låg risigt till.
Vi kanske inte behöver "sätta dit" Suarez för att få till en giftig anfalls trio.
Vi har ju också Marsherano att tillgå. Men efter dagens aktion så kanske han kan få bli vår vattenbärare:)
Bara inte nån av grabbarna tappar tvålen i duschen.....kan ju bli lätt "överkörda" om man går efter kvällens insats....
Barcelona Rambla~
2016-11-27 23:46
El Pistolero Efter kvällens insats av Real Soc så kan man på ett sätt förstå tankegångarna inom ledningen. De tänker så jävla kortsiktigt, det som såg så bra ut idag hos RS kan också funka i Barcelona resonerar de säkert. Eusebio, även om han knappast är någon legend i klubben så kan han den utan och innan. Spelade under Cruijff där han var typ en vattenbärare, assistent under Rijkaard och har tränat Barca B under 4 säsonger (eller var det 3?). På papperet ser det väl ändå ut som ett helt okej CV för en framtida tränare i Barca? Speciellt när han dessutom lyckats klä av Luchos lag på ett ganska så förnedrande sätt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona gozo1
2016-11-27 23:42
Han är iallafall ärligt kan han inte vara lika ärlig o säga att han inte längre kan vara tränare för Barca för att han inte är tillräcklig bra
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-27 23:38
Luis Enrique: "Focusing on the result, it’s the most positive result of the season. It’s almost a miracle that it’s ended 1-1" #fcblive Vet inte vad jag ska säga...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-27 23:33
@Rambla~:
Du hade nog rätt när du skrev för några dagar sen att han kommer ta över efter Lucho. Denna ledningen... Sjukt.
Barcelona Rambla~
2016-11-27 23:28
Doing analysis on @carrusel at moment, ex-Barca & Spain legend Luis Suarez says Real Soc's Eusebio will take over when Luis Enrique leaves. Framtiden se ljus ut. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70
2016-11-27 23:17
Monty Pythons life of Barca Regissör Lucho Huvudroll ? Ja, jag önskar att allt det här var fiktion , inte på riktigt. Värre parodi på Barca har jag aldrig sett på maken. Kan man verkligen ...VERKLIGEN ..få elva spelare att spela så desorienterat ? Helt utan struktur ? Så dåligt?....Tydligen,. Nog för att jag hann med ett par "ful-whiskey" men min kropp tål jävligt mycket ful-Whiskey. Och det kan man ju tacka Barca för , eller Lucho om jag ska va riktigt ärlig. Innan den här säsongen starta så blev jag salongs berusad på en sexa., nu kan jag dricka en halv flaska och fortfarande rabbla upp gamla älskarinnor från förr..... Den ena argentinaren är lika usel i eget straffområde som den andra är giftig i motståndarens. Fan , Marscherano , det här är ju matcherna du ska glänsa.... Lucho var så pass nöjd med grabbarna så han gjorde bara ett byte...ja , vem fan vill ens komma in till den här slakten? Tror grabbarna på bänken var rätt nöjda med att sitta kvar där. Nej , så här ser det ut när man litar på MSN och resten skava städare och kriga efter andra bollen. Men vad händer när man inte vinner andra bollen eller ens tredje bollen och inte ens kan skyffla iväg den till nån som har huvudrollen? Jo , det ser ut ungefär som ikväll. Kul , va? Som att fixa frissan , köpa det hetaste nya plagget , dricka ett par shoots , hamna på det hetaste utestället , dansa till Aviciis senaste och ändå gå hem själv... Ganska patetiskt ,va? Ja ungefär som Luchos gameplan. Det här var milt uttryck sorligt. Jag skiter i att vi bröt en trend. Den viktigaste trenden har Lucho redan brutit , vårt signum , det eleganta mittfältsspelet... Skål och godnatt....imorgon börjar laddningen inför El Classicon och för mig börjar den på systemet....
Barcelona DM1982
2016-11-27 23:11
[QUOTE=Reymar]Vad är det Messi tog tag i? Matchen? Det här är Neymars mål snurrar upp två spelare och serverar Messi på ett silverfat. Neymar som förövrigt var det enda hotet framåt Medans Messi och Suarez bar värdelösa. [/QUOTE] Målgörandet. Det var det Messi tog tag i. Neymars insats vid målet var magnifikt.
Postat via SvenskaFans-appen
Vlom
2016-11-27 23:10
Det var inte Barcelona som var dåliga ikväll, snarare var La Real fantastiskt bra. Vi blev fullständigt utspelade och hade åkt hem från Anoeta om deras mål godkändes.
Barcelona gozo1
2016-11-27 23:04
Nä att suares inte ska spela är bara idiotisk han kan ha en 5 bra minuter på 90 o göra 2 mål. Bara för att han är urform så ska inte han bänkas, han ger oss så mycket mer med sin ivriga försök hela tiden o drar på sig 2 mittbackar. Han är riktig jobbig o möta för mittbackar.
Postat via SvenskaFans-appen
Fuerza
2016-11-27 23:02
@Andreas-:


Suarez' senaste 5 veckor summerade.
Barcelona Kröjff
2016-11-27 23:02
Såg ni den stolta lilla grabben i barcatröja, som snabbt vecklade ut klubbens fana efter Messis mål? Blicken avslöjade såväl förbehållslös glädje som sann gnista; typ jävlar anamma där fick ni svar på tal! Som jag önskar att jag själv vore den pojken i skrivande stund, under just det ljusa ögonblicket. Och om och när blir dags för en eventuell videogenomgång av matchen, så hoppas jag spelare med stab, tar sig en extra titt på grabben. Där fanns ett patos i hela uppenbarelsen, som lyste med sin frånvaro på planen och i övrigt. Tyvärr lär väl emellertid även den killen utvecklas till en luttrad gnällspik, om det fortsätter så här. Men hoppas han får en julklapp redan nästa helg.
Barcelona Puyol5
2016-11-27 23:01
Vad har hänt med vårt spel? Tycker det sakta men säkert blivit mindre och mindre bollinnehav och mer och mer revolverfotboll där MSN ska dribbla sig igenom eller kontra fram målen samtidigt som vi tappar fullständigt bakåt. Lucho ville spela mer direkt vilket kunde varit positivt, men nu är det ju bara det som gäller? Inget bollinnehav för att trötta ut motståndarna och sen öppna upp i djupled, ne utan direkt upp till MSN.. som springer sig trötta istället för våra motståndare. Hur kan Barcelonas ledning acceptera att hela vår spelidé som gjort oss så dominata och ett riktmärke för andra, att den är totalt bortprioterat?

Säga vad vi vill om MSN, men just nu tappar dem sjukt mycket boll i sina omställningsförsök. Att Lucho inte ser detta och ber dem sakta ner ibland och låta bollinnhavet uppstå, ser jag som att han tappat kontrollen över gruppen – för det går inte att missa. Nej hoppas förändring kommer snart så vi kan hitta tillbaks till vårt spel och det som är charmen med barca.

Hade gärna sett Joachim Löw i Barcelona, tycker det spelet han velat spela med Tyskland är något som skulle bibehålla vår grundidé och sedan lägga nya idéer kring utveckling av det. Hur realistiskt det är att han skulle komma låter jag vara osagt, men hoppas någon i ledningen åtminstone ser över möjligheten och intresset.
Barcelona Barca4life98
2016-11-27 23:00
Tycker Lucho borde spela såhär i El Clasico; Ter stegen - Mascherano, Pique, Umtiti, Alba - Roberto, Busquets, Denis - Rafinha, Messi, Neymar Då tar man ut dom som har den bästa dagsformen på varje position.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona NoGo™
2016-11-27 22:59
@Rambla~:


Precis vad som kommer hända....
Barcelona gozo1
2016-11-27 22:58
Lucho gör så att zidane ser ut som världsklass tränare i våra ögon. Fan har inte lucho någon som helst idéer vägra göra något så att Barca kmr in i matchen och vinner slaget om mittfältet. När vi förlorar mittfältet så förlorar vi matcher.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona grande jw
2016-11-27 22:57
Gerard Piqué: "Winning La Liga playing like this will be impossible. We lacked attitude, especially in the first half." "Injury? I'm okay. I got a knock on the ankle but I think I'm okay." "As a team, we were not there on the pitch in the first half." "It's not often I can say this but we have to be happy with a draw" "Madrid has a 6 point lead on us but that's what interests me less now." Förövrigt väldigt konstigt att man åker till Anoeta, som man vet är den absolut svåraste bortamatchen varje säsong. Och så går man ut på planen, helt ointresserade att spela fotboll. Tycker de inte om sitt yrke? Hade de bråkat innan match? Vad sjutton är problemet? De ville inte ens vara på planen. Sociedad spelade bra men vi var fullständigt ointresserade. Vi var knappt över planhalvan första 30 minutrarna.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-11-27 22:56
@Reymar:


Några är på Neymar och du är alltid på Messi!

Roligt att se. Kvittar om Messi gör 6 mål. Så fort Barca spelar dåligt eller förlorar poäng så är det du alltid där och spyr, spyr och spyr så mycket du kan.

Utan Messi så skulle du inte kolla på någon mer i ligan den här säsongen. Det är fan tack vare Messi Barca ligger på andra plats.
Barcelona Rambla~
2016-11-27 22:56
Kan redan nu se hur Zidane kommer ställa upp nästa helg. Superdefensivt och aggressiv press och en massa omställningar. Mot ett Barca som ska spela offensiv frejdig fotboll (Hawaii under Lucho) för det är ju vad som alltid förväntas av Barca. En sopig Ronaldo kommer att få göra det han är bäst på, springa in i stora fria ytor vid omställningar efter Barcas oändligt många bolltapp. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-11-27 22:54
@Carles Puyol Beast:


Klart de förtjänar att vinna.
Snälla kom igen!

Frågan är snarare förtjänar Barca ens ligga på andra plats på tanke på hur vi har spelat hela säsongen. Så hård är jag mot Barca!

R.Madrid gör det R.Madrid gör. De tar sina poäng och ser inte ut som FC (Vi ber till högre makter och att Messi räddar oss).

Låt oss vara ärliga mot varandra.
Med det här spelet kommer inte ens ta oss förbi åttondelsfinalen i Cl.
Annons: