/spanien/barcelona/forum/10817.aspx/spanien/barcelona/forum/10817.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona GerardPiqué3
2011-12-14 17:33
Hur är vårt spelschema i Klubblags- VM? När går semifinalen och sänds den på typ viasat eller Canal+ :)? Tack för förhand !
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Capitan Puyi
2011-12-14 17:32
Vi kan ju inte fortsätta sattsa på Villa när vi har spelare som faktiskt spelar bättre när de får chansen. Det här är en av de många underbara sakerna med Pep. Han vågar bänka de som spelare dåligt i förmån för yngre eller mindre sexiga namn som tar för sig. Om vi inte får ett monsterbud på Villa nu i vinter så är det bara dumt att sälja. Men sommaren, vem vet. Alexis, Messi, Fabregas, Pedro är bra där uppe sen pekar Cuencas utveckling bara uppåt.

Bud i sommaren så tycker jag vi ska sälja. Vore det inte för Villas höga lön så hade jag gärna haft kvar honom men vi kan inte se bortom det ekonomiska tyvärr. Sen så är det för tidigt för att värva en ny anfalls crack. Neymar får vänta. Cavani är inte ens aktuell så att diskutera honom känns bara onödigt.
Barcelona Hetfield
2011-12-14 17:32
Blaugrana91

Man måste ställa frågan : Är det värt att ge X chansen att få komma igång? Svaret på den frågan är nej när det gäller Villa.

Jag skrev tidigare att Villas marknadsvärde kommer att minska med åren, dvs. att det inte går att ge honom X antal år att komma igång, han är ingen ung talang.

Om t.ex: Neymar kommer (för en rimlig summa), så är han fortfarande ung och är värd ett par dåliga matcher för att komma igång. Villa är köpt som en stor stjärna (både som prislapp och hans lön), då ska man väl göra mer än att springa, eller hur?

Så nej, bara för att man gör sig av med en onödig klump så betyder det inte att man ska göra så med alla.

Xaviesta

Jisses, vilken douchebag du är.

Nästa gång du vill skriva till mig så försök ha en god ton, då kan man kanske ha en vettig diskussion. Men det är ju skönt att det finns sådana som dig, som kan lära oss dödliga om fotboll. Jag kommer att skriva det jag skriver, om du stör dig på det så vänligen f*ck off och sluta kommentera det jag skriver så gör jag detsamma med dig.
Barcelona Xaviesta
2011-12-14 17:27
Hetfield

Det börjar lukta Puerta här inne och det är väldigt onödigt. Dessa dagar är glädjens dagar för mig. Jag surfar fortfarande på vågorna från i lördags och vägrar bli upprörd. Sluta nu klaga på en av våra spelare - fine, om du vill att han ska säljas, jag har fattat det.

Jag tror inte du har varit med sålänge för att känna av skillnaden på "ur form" och "oduglig - sälj honom" ännu. Lyssna på Metallica istället, för fotboll är beyond your grasp tydligen.
Barcelona Blaugrana91
2011-12-14 17:27
Hetfield

Jag tycker du är llite väl hård mot Villa faktiskt, visst jag håller med han har verkligen inte varit på topp i år, vilket är synd för han är en bra spelare när han är i normal form.
Förra säsongen bidrog han som sagt mycket till laget och till dem titlar vi vann.

Villa är ingen dålig spelare, men hans problem nu verkar vara självförtroendet, får han spela och göra mål under en period tror jag han tar sig ur svackan.
T.ex. Benzema var usel under stora delar av förra säsongen, men Mourinho gav honom förtroende och se på honom nu, ett mycket större hot än Ronaldo i El Clasico.

Bara Pep fortsätter tro på Villa så tror jag att hans självförtroende ökar och prestationerna blir förhoppningsvis även bättre.

Han kostade klubben €40 Miljoner och skulle vi sälja honom nu skulle vi kanske få ungefär €25 Miljoner, då gör vi återigen en förlust och ska då enligt dig lägga upp ytterliggare €40-50 Miljoner för Neymar eller Cavani?

Vi kan inte köpa spelare för €40 Miljoner och sen så fort dem inte presterar på 100% sälja dem, för att sen köpa ytterliggare en €40-50 Miljonerspelare.

Vad händer om Neymar eller Cavani inte heller presterar efter dem högt ställda förväntningarna, ska vi sälja igen då?
Barcelona Hetfield
2011-12-14 17:22
Frodo

Han behöver väl inte bränna upp tröjan för att visa att han "grinar". Han går ju runt som en blöt hund och ser helt ointresserad ut.

Han köptes för 40 miljoner och sitter på en enorm lön, är det bara jag som har större krav än "äh, han springer mycket"? Seriöst, ska han inte prestera som en kung för de pengarna? Cuenca gör ett bättre jobb. Det är väl typiskt om han gör ett mål nästa match, sen är det helt plötsligt "grande Villa" igen. Suck.
Barcelona Frodo
2011-12-14 17:21
Hetfield

Nog förstår jag ditt resonemang och håller med dig till viss del men varför överdriver du så extremt bara för att visa din poäng? Henry gjorde 4 mål sin sista säsong och sprang knappt någonting. Hans inhopp mot Arsenal var bland det mest patetiska jag har sett där han bara lallade runt till publikens applåder.

Villa har redan gjort 9 mål den här säsongen och hittills har han inte grinat. Förbättrar han inte sina prestationer och om han börjar grina så är det bara att säga tack och hej.
Barcelona Hetfield
2011-12-14 17:17
Xaviesta

För det första så kan du sluta kalla mig för grabben, sluta vara en sån douchebag. Dina argument var lika logiska som Gadaffis.

Du säger att man ska behålla Villa för att han är en trevlig snubbe som råkar vara i en dålig form, enligt din logik så skulle man lika gärna ha kunnat behålla Henry eller Ronaldinho. En spelare ska prestera, om man inte presterar som en spelare som sitter på en stor lön och köptes för 40 miljoner så är det lika bra att skeppa iväg honom och få in lite pengar och ge den speltiden till spelare med en framtid i klubben.

Sen att du drar upp hans tidigare meriter och samtidigt säger att formen är en färskvara, då är det motsägelsefullt. Om du tänker dra upp hans tidigare prestationer för att rättfärdiga hans plats i laget så kan du inte heller dra upp att han är ur form för STUNDEN. Nej, han är mätt och 30 år, that's the problem. Jag kan väl också säga att Henry har vunnit allt som går att vinna, varför inte köpa tillbaks honom? Han sprang ju mycket och var omtyckt.
Barcelona Barca4eva
2011-12-14 17:14
Villa är kvar till sommaren, vad som händer då får vi se.
Barcelona Capitan Puyi
2011-12-14 17:12
Barcelonistas

Deras historia var inte ämnet. Du sa kallar de en lite klubb men det är exakt vad de inte är. Chelsea har de senaste 10 åren rönt framgångar i PL och kommit långt och hotat om CL. Det kan man inte förneka.

Romeu var fram till våren en spelare i Spaniens andra division. Han krigar just nu om en startplats i ett av PL bästa lag som kanske eller kanske inte har ett spännande projekt med långsiktig framgång. Mata, Sturridge, Romeu för att inte nämna fler är intressanta spelare att bygga ett lag runt. Som sagt om AVB får förtroende och kan föryngra leden så har de ett projekt som kan vara långsiktigt. Väntar du dig att en så pass grön spelare ska få en bättre plats än så?

Var lite mer realistisk och konsekvent i dina argument. Med en coach som AVB så ser jag inte en bättre plats för Romeu i dagsläget. Arsenal är påväg neråt och är helt beroende av Van Persie. Man U är ett nummer för stort för Romeu. Vad har du kvar? Vill du se killen i Italien eller Man C?
Barcelona Xaviesta
2011-12-14 17:11
Hetfield

Sluta nu grabben, Villa har vunnit skytteligan i Em och VM. Han gjorde två fantastiska löpningar och mål i 5-0 clasicot. Han avgjorde CL-finalen i våras med en underbart vacker placering som Van der Sar fortfarande drömmer mardrömmar om. Och hans vilja att löpa och kämpa har inte avtagit ett dugg. Han är bara helt ur form, och form är en färskvara. Jag tror att han har mycket kvar att ge.

Jag skriver aldrig något här inne om det inte makes sense. Whats the point isf?

P.S. Henry hade vunnit det mesta och förlusten i CL-finalen 06 tog hårt på honom. Hur ska jag få den där jävla bucklan? Jag går över till andra sidan för dom är bäst för tillfället. Sagty och gjort, -09 lyfter han det sista han hade kvar att vinna, och sen var det bara cash-money som gällde innan åldern helt tar ut sin rätt.

Villa däremot har haft en framgångsrik karriär i landslaget. Men vad hade han vunnit på klubblagsnivå? Vad jag försöker säga är att Villa har nog mer hunger kvar. Du får honom att låta avdankad för att han haft en formsvacka ett tag. Kamma dig, grabben.
Barcelona Barca4eva
2011-12-14 17:07
Barcelonistas

Långsiktigt*

;)
Barcelona Hetfield
2011-12-14 17:04
Xaviesta

That didn't make any sense. C.Ronaldo är ju trots allt ung och har presterat i ligan och i CL (förutom i el clasico), det är ju skillnad mot en Villa som är 30 år och inte har gjort mycket rätt. Enligt din logik så ska man behålla Villa för att han är en trevlig kille som inte ställer till med problem, men varför släppte man iväg Henry? Han trivdes ju mycket bra i laget och var nära vän med de flesta. Nä, dags att skeppa iväg honom, är rätt så trött på honom.

När man säger att man vill ha bort Villa så är det inte "Real Madrid/Chelsea" mentalitet, utan det är bara ren logik. Villa har inte presterat mycket, han är 30 år och sitter på en enorm lön, medan många underifrån väntar på deras tur. Dessutom minskar hans marknadsvärde desto längre tiden går. Han tar bara en onödig plats i laget och får spela mycket tack vare att han heter "Villa". Faktum att en relativt anonym B-lagsspelare i Cuenca kan överglänsa Villa säger mycket.
Barcelonistas
2011-12-14 17:04
Capitan Pyu

Snälla historiskt så har Chelsea aldrig varit någon klassisk klubb i Cl. Det är bara just nu som det gått lite bra i Cl och Pl. Sen visst, Chelsea kanske har en spännande projekt på gång men det betyder inte att det hela kommer bli succe eller hur?.

Chelsea-City-Madrid är klubbar som inte tänker långsiktigt, det enda man tänker på är att köpa spelare och vinna titlar. Man har inte tålamod för att satsa på ett projekt som kan leda dom till framgångar.
Barcelona Barca4eva
2011-12-14 17:03
Villa mot Torres...-pukes-
Barcelona Rambla~
2011-12-14 16:55
Byta Torres mot Villa? :P

Det skrivs att Chelsea är beredda att släppa iväg honom för ca 20m pund.

Nu passar ju knappast Torres in i vårt spel han heller.
Barcelona Xaviesta
2011-12-14 16:54
Hetfield

Puertan har haft interna bråk ända sen 1-3 matchen. Främst har de verbala slagsmålen handlat om Ronaldo. I 15 raka matcher var han deras kung, kejsare och ansikte utåt för Frisyrmakarna. I den 16:e matchen tog det tvärstopp, och då ville "puerta-fansen" att han ska bänkas och tom säljas kanske.

Nu sitter du och pratar i samma banor om David Villa, efter en halvknackig höst. Visst, Alexis och Cuenca ska spela sålänge dom gör det bättre. Men tar Villa chansen så ska han också vara med i leken igen. Zlatan gjorde sig själv och sin situation i klubben ohållbar, och man var tvungen att skeppa iväg honom till Milano. Villa har inte ställt till med något, och Xavi, Iniesta och resten räknar honom som en i familjen. Mitt tålamod med honom är LÅNGT ifrån slut.

Viva El Guaje!
Barcelona Hetfield
2011-12-14 16:45
Äh, ska man sitta och hoppas på att Villa helt plötsligt blir samma gamla Villa så kan man lika gärna köpa hem Ronaldinho och hoppas på att han briljerar på kanten.

Nej, bort med honom. I dagsläget så är Sanchez betydligt nyttigare för laget, dessutom har Pedro börjat komma igång och Cuenca har visat bra form. Villa får bänkas tills man hittar en ersättare, men han är så oduglig och mätt just nu, att det är ett hån mot resten av spelarna i laget. Skicka iväg honom till Chelsea.
Barcelona Capitan Puyi
2011-12-14 16:44
Barcelonistas

*facepalm

Jag hatar Chelsea aningen mindre än Madrid men att kalla de en skit klubb och inte erkänna att de varit och fortfarande är en storklubb är rent av befängt. Får AVB fortsatt förtroende och lite föryngrig så har Chelsea ett intressant lag. Det är ett pågående projekt och det är där en spelare utvecklas bäst. Man U är ett nummer för stort för Romeu och det är lite av ett krislag. Arsenal ska vi inte ens snacka om hur fasen kan du vilja ha en av våra spelare där? Jösses..
Barcelona Trippeln
2011-12-14 16:43
Messi > Ronaldo
Barcelona Xaviesta
2011-12-14 16:38
Älgen

Det ligger en del i det du säger.
Personligen vill jag se hellre se Villa spela sig i form redan nu inför EM (vilket han nog själv redan tänkt på) så han får en fantastisk vårsäsong vilket hade hjälpt oss i jakten på trippeln. Han känner de övriga i laget sen långt tillbaka och att han lämnar känns inte särskilt troligt.

Dock: gör han en absolut usel vårsäsong har han nog satt sin sista potatis i "Bacselona" (läspa fram detta).

Barcelona den närkingska älgen
2011-12-14 16:30
El Kaiser de Michoacán

Problemet är att om VIlla får en renässans och gör ett grymt EM kanske Pep och klubbledningen ger honom ett år till? Kanske inte jättetroligt, men man vet ju aldrig. Det känns ju, som du säger, inte så smart att ha en 400-miljonersspelare med den lönen som reserv. Då kan vi ju använda ungdomar istället.

Frågan är dock om man komma att slå till på en dyr offensiv spelare även nästa sommar? 09 var det Zlatan, i fjol Villa och i somras Alexis och Cesc. Det känns som att nästa stora värvning kan komma att rikta in sig på backlinjen, det vore det mest logiska.

Sedan vet jag att vissa här inne förespråkar en värvning av tex Cavani då han är en striker vilket kan vara bra att ha på planen, och det argumentet köper jag fullt ut. Men känns det inte som att Alexis numera visar mer och mer rena strikerkvaliteter? På så sätt kanske han verkligen är Villas ersättare samtidigt som vi kan växla mellan ett tremannanfall med Alexis-Messi-Pedro eller ställa Pedro åt sidan och då använda oss av Cesc som falsk nia?
Barcelonistas
2011-12-14 16:29
Romeu förtjänar att spela i en stor klubb, inte en small club som Chelsea. Varför inte Arsenal eller Man United istället för Romeu? Vem fuck vill liksom spela för en skit klubb som Chelsea?.
Barcelona R.E.M. god bless them
2011-12-14 16:26
DaviddSilva, ser det ut som fc barcelona behöver romeu
Barcelona Xaviesta
2011-12-14 16:20
Frodo

Spot on!
Real har däremot rört sig bort från sin egen filosofi där det nu bara återfinns Zidanes. Jag tycker synd om Casillas ibland..
Men ta inte upp den här teorin på puertan för då blir du nickspärrad av diktator Kaljic. ;)
Barcelonistas
2011-12-14 16:15
Davidsilva

Bara under Peps första säsong så har Barca vunnit mer titlar än hela eran pytte lutte lilla historia:). Trots alla miljarder ni spenderat senaste säsongerna så vinner ni inte ett skit, det måste kännas väldigt tungt :).
Barcelona Frodo
2011-12-14 15:39
Det är rätt lustigt att vi kör med Perez gamla strategi "Zidanes y Pavones". Det ironiska i det hela är att våra egna är "Zidanes" medan de inköpta cracksen är "Pavones". Nu var det en grov generalisering men det känns ofta så.
,Sami
2011-12-14 15:14
Eurosport 2 sänder den.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-12-14 15:14
tarrak/

"Med tanke på att han karriären igenom nobbat bud från utländska klubbar och att ingen spansk klubb förutom Madrid har råd med hans prislapp och framförallt hans lön, så finns det en stor risk att han blir kvar mot klubbens vilja"

Precis som du sa så är A. Madrid och Malaga alternativ. Dessutom kanske Villa resonerar annorlunda nu än tidigare om hans klubb visar tydliga signaler på att sälja honom. Innan har han ju varit Valencias största stjärna och kunnat välja och vraka på ett helt annat sätt än nu.

Pep gillar Villa, det märks ganska tydligt. Men att ha en spelare som reserv som kostade €40m i övergångssumma och lyfter ca €7m/år i lön är för mig ohållbart i längden.

Det perfekta vore ju om Villa skyfflade in mål i sommarens EM-slutspel och sedan kränger man Villa till Italien eller England för en saftig summa.
BARCA-més que un club
2011-12-14 15:02
Roya y Azul

OKey bra då vet man det tack.
Annons: