/spanien/barcelona/forum/1078.aspx/spanien/barcelona/forum/1078.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona FCB_Messi
2016-07-17 18:05
Såg ett klipp på youtube nyss med Gabriel Jesus . Och ska ja vara helt ärlig så blev jag inte ett dugg imponerad. Och då är det ändå ett youtube klipp vi pratar om, där det är så lätt att höja spelare till skyarna. Han behöver definitivt träna på sin snabbhet iallafall om han ens ska komma i närheten utav neymar i framtiden . Turken som Dortmund köpte , emre mor eller vad han hette , är mycke mer intressantare för mig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2016-07-17 17:33
[QUOTE=the cameroonians]Barça Liga games after midweek CL fixtures next season: Leganés (A), Celta (A), Valencia (A), Sevilla (A), La Real (A), Osasuna (A). Brutal. Real Madrid's Liga games after midweek CL fixtures next season: Espanyol (A), Eibar (H), Athletic (H), Leganés (H), Sporting (H), Depor (H). Bra jobbat av förbundet, inte alls planerat va? [/QUOTE] haha...la liga, Tebas, Oerez och Real classic. Men det råkar vara vara slumpen vet du. precis som tex. den magiska CL littningen förra året. ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-07-17 17:17
Barça Liga games after midweek CL fixtures next season: Leganés (A), Celta (A), Valencia (A), Sevilla (A), La Real (A), Osasuna (A). Brutal. Real Madrid's Liga games after midweek CL fixtures next season: Espanyol (A), Eibar (H), Athletic (H), Leganés (H), Sporting (H), Depor (H). Bra jobbat av förbundet, inte alls planerat va?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2016-07-17 16:42
Barcanist Exakt, håller med dig!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcanist
2016-07-17 15:41
Varför är det så många som vill ha bort Mathieu? Är jag den enda som verkligen känner att de 20(?) miljoner € man la på honom har betalat av sig?

Hans mål mot Real Madrid förra året på Camp Nou (på Messis frispark) och sen det enda målet mot Celta Vigo i den efterkommande matchen hjälpte oss brutalt mycket i jakten på ligatiteln. Han har gjort det bra.

Varför sälja honom för en struntsumma som €7m när han kan agera inhoppare och avlastare i matcher som mot Getafe och andra struntlag. Dessutom behöver han numera inte täcka upp vänsterbacksplatsen för Alba om Alba skadar sig, vilket innebär att vi har +1 reserv för mittbackspositionerna.
Barcelona Blaugrana91
2016-07-17 15:33
[QUOTE=El Pistolero #9]För det första, källa?? För det andra, hur vet du att han kommer bli MINST lika bra som Neymar? Sen om Real värvar Gabriel Jesus, så är det för vi inte har råd med att värva en back-up till MSN och Gabriel Jesus. Vår ekonomi är som bekant shit. [/QUOTE] Vi har råd att slänga upp €24M men är det värt det när klubben uppenbarligen söker en annan spelarprofil? Antagligen inte.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-07-17 15:31
[QUOTE=Barca - Puyol]The 19-year-old appears set for a switch to the Spanish capital, as the Champions League winners ready to pay his €24 million release clause Grattis till Real som värvar Gabriel Jesus. Ibland undrar man vad Barca gör... Real värvar en spelare som kommer bli minst lika bra som Neymar. Jobbigt att se när Real köper honom så billigt. [/QUOTE] Återigen så ska vi inte värva någon bara för att spelaren inte ska gå till Real, är ju ett fullständigt idiotiskt resonemang. Vi ska värva spelare vi är i behov av. Och sen när blev €24M för en 19 årig talang billigt? Visst killen har talang och kan mycket väl bli något, men kan likväl floppa om han går till en storklubb med en gång.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-07-17 15:31
[QUOTE=Barca - Puyol]The 19-year-old appears set for a switch to the Spanish capital, as the Champions League winners ready to pay his €24 million release clause Grattis till Real som värvar Gabriel Jesus. Ibland undrar man vad Barca gör... Real värvar en spelare som kommer bli minst lika bra som Neymar. Jobbigt att se när Real köper honom så billigt. [/QUOTE] För det första, källa?? För det andra, hur vet du att han kommer bli MINST lika bra som Neymar? Sen om Real värvar Gabriel Jesus, så är det för vi inte har råd med att värva en back-up till MSN och Gabriel Jesus. Vår ekonomi är som bekant shit.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca - Puyol
2016-07-17 15:19
The 19-year-old appears set for a switch to the Spanish capital, as the Champions League winners ready to pay his €24 million release clause Grattis till Real som värvar Gabriel Jesus. Ibland undrar man vad Barca gör... Real värvar en spelare som kommer bli minst lika bra som Neymar. Jobbigt att se när Real köper honom så billigt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-07-17 14:47
Enligt Mundo Deportivo kommer Messi att förlänga kontrakt med Barca till 2021.
Barcelona Kröjff
2016-07-17 14:17
PS. Eftersom LennyRomarios eminenta inlägg om kampanjen med syfte att få culés att stå upp som en man för att stödja multimiljonären Messis grova skattebrott, dels förde in ett samhälleligt perspektiv och dels bytte ut argentinaren mot en viss portugis för att med all rätt peka på hur missriktat den debatt som följde delvis faktiskt var, vill jag också ta tillfället i akt att påminna oss rättshaverister vad Ronaldo anbelangar, att Barack Obama fick Nobels Fredspris strax efter sitt installationstal mitt under brinnande flerfrontskrig. Och med det i åtanke, är det ju faktiskt inte särskilt uppseendeväckande om nu Cristiano Ronaldo föräras ännu en Ballon d'Or för 2016. Färdig.DS
Barcelona Kröjff
2016-07-17 13:27
Eftersom folk tröttnat på den uttjatade jämförelsen mellan Messi och Ronaldo, så tänkte jag variera temat såtillvida att jag byter ut argentinaren mot den likaledes lillvuxne Griezmann istället. Om vi uppehåller oss vid det EM:et i Frankrike så kan man bl a konstatera följande: Fransosen var MINST dubbelt så effektiv målskytt. Vad gäller dribblingar man mot man, så är Griezmann liksom de flesta av världens spelare i toppklass, fullkomligt överlägsen Ronaldo. Överstegsfinter när man befinner sig utom räckhåll för mannen mitt emot, räknas liksom inte i min värld. Vidare har Griezmann en långt större aktionsradie, från vilken han ofta levererar passningar som Cristiano Ronaldo i bästa fall bara kan drömma om. Dessutom är fransonsens spelsinne och speluppfattning vida överlägsen, vilket inte minst visar sig i uppspelsfasen där han deltar i lika hög grad som vid avsluten. Och det med en finess som förser hans lagkamrater med en mängd olika alternativ istället för skäll, gester och gnäll. Å som om detta inte vore nog, så slår Griezmanns främsta nickmål i detta EM Ronaldos dito i mina ögon, i såväl själva utförandet som ackuratess. Om vi sen tillåter oss att skumma på ytan en liten stund till, så är det någonting som säger mig att även Griezmanns frisparkar varit betydligt farligare. Trots att de flesta kommentatorerna gör sitt bästa för att trissa upp förväntningarna i all den stund portugisen bredbent stirrar mot vad som verkar vara försvarsmuren nio gånger av tio, även om publiken på läktaren ofta får sin beskärda del av den fruktade träffbilden över tid; i mina ögon en sammanfattning så god som någon. Så vad är det då som gör Ronaldo till en större spelare än Griezmann, om man bortser från fysiken? Ja,inte är det mycket, om ens något. Inte nu för tiden i alla fall. Åtminstone inte i fotbolls-EM 2016. Så heller inte under den gångna säsongen i sin helhet. Ronaldo må ha en hel del meriter i bagaget, men dom kan kan inte leva på här och nu. Oavsett vad en å annan hävdar som bestående. Däremot delar jag inte uppfattningen att Alex Ferguson är ute och cyklar när han beskriver Cristiano Ronaldo som väldigt speciell. Bara det faktum att jag med flera ägnar portugisen så mycket uppmärksamhet, talar väl för att "gubben" faktiskt har rätt. Så nu har jag lättat på trycket och ämnar lyda den gode the cameroonians råd genom att sätta mig ned i båten igen,för att i stillhet fortsätta avnjuta semestern. .
Barcelona the cameroonians
2016-07-17 09:58
Duda Ja, en riktig högerback som spelat på positionen frekvent vore såklart mer optimalt än att ha en mittfältare och en winger som nu är fallet. Jag tror dock inte att sportledningen haft någon speciell scouting på den positionen under året som gått då de var säkra på att Alves skulle stanna längre. Verkar som att de är nöjda med det de har, och såklart skulle alla bli överlyckliga om det visar sig att någon av Vidal/Roberto visar att de kan hantera högerbacksrollen med bravur, Tror inte vi kommer märka någon större skillnad i de lite mindre matcherna, men i de större kommer Alves såklart att saknas då det var där han tände till och visade klass under förra säsongen. EDIT: Visste du att Fabinho spelat 1 säsong i Real Madrids B-lag? Never join the dark side ;-)
Barcelona the cameroonians
2016-07-17 09:22
@El Pistolero #9:
Han har aldrig sagt att Ronaldo FÖRTJÄNAR att vinna Ballon D´or utan detta är vad han sa (utan att vi vet den egentliga frågan bakom): Portugisiska; - Ganhar título conta muito. Ele ganhou a Champions League, agora a Euro... Está bem próximo (a Bola de Ouro). É um grande jogador também, não tem nenhum blefe nisso - disse, em evento da Gillette, patrocinadora do craque. Svenska; Att vinna titlar väger tungt. Han (Ronaldo) vann CL och nu EM. Det är väldigt jämnt. Han är utan tvekan en bra spelare - sa storstjärnan under ett event med Gilette som sponsrar honom. Vi vet ju inte vilken fråga journalisten ställde heller som sagt. Kan ju vara så enkelt som att han undrade om Neymar kunde se Ronaldo vinna guldbollen - och då är det ju ett hyfsat normalt och ödmjukt svar. Nu har media vridit det och folk tolkar det som att Neymar sagt det här utifrån en helt annan frågeställning, typ "vem tycker du ska vinna guldbollen". Så sitt lugnt i båten, det här är bara en PR-kupp (återigen) från Ronaldos sida.
Barcelona Duda
2016-07-17 04:53
Är det bara jag som tycker att vi borde gå "all in" på en högerback så fort som möjligt? Jag tycker att man borde ta letandet mer seriöst, för jag tänker på tider innan Dani Alves när vi hade Belletti, Zambrotta, Oleguer osv, som ändå hade ganska begränsade kvalitéer, och det är sjukt egentligen, för dom va ju inte direkt dåliga fotbollsspelare.

När vi väl tröttnat på att lira med halvbra högerbackar och tillslut köpte in Dani Alves, så hade vi inte bara säkrat högerbacks positionen för flera år framöver, men även köpt in en spelare av absoluta världsklass. Dani Alves hade alla kvalitéer vi alltid önskade att vår högerback skulle ha, både offensiva och defensiva.

Nu står vi där igen utan en riktig högerback och jag är rädd att vi kommer glömma gamla misstag, och återgå till att lira med högerbackar som egentligen inte är högerbackar, eller att vi köper någon halvbra bara för att fylla upp den positionen.

Nu vet jag att det inte finns ett hav av bra spelare på den positionen och med dom kvalitéerna som Dani hade, men menar bara att man inte ska vara så nonchalant. Cedric Soares tycker jag va grym för Portugal, Fabinho (Monaco) hade en grym säsong. Personligen så gillar jag verkligen Hector, även om han är lite valpig fortfarande. Men säkrar man honom nu så har man även säkrat den positionen i många år framöver. Vänta inte utan agera nu direkt!
Barcelona Lionel "Rey" Messi
2016-07-17 02:46
[QUOTE=El Pistolero #9]Stämmer det att Neymar sagt att Ronaldo förtjänar Ballon D'or?!?! Om det stämmer så är han helt jävla pantad. Han hjälper ju Ronaldo att vinna skiten trots att han är mil ifrån världens bästa fotbollspelare.... [/QUOTE] Oklart om det stämmer, källkritiken bland folk är inte skithög nuförtiden. Har han dock sagt det är han ju dum i huvudet. Han får bevittna tidernas bästa i träning och match varje dag. Borde inte diskuteras ens. Läste nyligen en intervju med Ney, där han hade blivit tillfrågad om han sett EM finalen, varav svaret var nej då han inte har nerverna för att kolla på fotboll. Han verkar inte kolla på fotboll och det kan på ett sätt förklara varför han tycker CR förtjänar det. De flesta som tycker att Ronaldo är bättre är de som bara kollar livescore och statistik. Folk tror helt seriöst att en Ronaldo, som gjorde mål i 2 av 7 matcher, var den som vann EM åt Portugal. Han hade flest skott av alla men mäktade enbart med 3 mål. Jämför det med Messi som gjorde 5 mål på 5 matcher, varav 3 på 30 minuter. Lägg därtill 4 assist och fantastisk överlag där han var motorn i Argentina. Han lyckades alltså från en väldigt djup mittfältsposition göra 5 mål. Samtidigt gjorde CR 3 mål trots att han var som en predator i straffområdet. Folk tar upp hans 3 assist, haha säger jag. 1 kan räknas som det, de andra 2 är inte i närheten av assist. Skottet som räddas av Kroatiens målvakt och blir till retur för Quaresma räknas alltså som assist. Helt sjukt, då borde Messis skott i CL finalen också göra det. Skottet som Nani styrde in mot Wales räknades även det som assist. Det är en assist MEN intentionen var aldrig att passa, han sköt tydligt för att göra mål och det blev ett misslyckat skott som Nani styrde in. Så då står vi där med 3 mål och 1 assist på över 600 minuters speltid, och det mot högst mediokra landslag. Frankrike och Kroatien är de enda riktigt bra resten är inga höjdare. Låt mig inte börja på hans CL kampanj där han gjorde 11 av 16 mål mot Shakhtar och Malmö. I finalen? Där lekte han kurragömma i 120 minuter och väntade på det som skapat hans ökända namn Penaldo. Den här säsongen har varit så jävla orättvis. Det har varit himmel och helvete för CR och Messi. Ena har förlorat 3 stora finaler på 3 år och fått ta på sig all skit, medan den andra vunnit sina efter enormt turliga lottningar och oförtjänta vinster. Messi har fått vara spelmotorn och den som varit tvungen att trolla medan CR avslutat kollektivens hård jobb och ta all skuld för sig själv. Riktigt orättvis kan fotboll vara. Nu har CR börjat nämnas i tidernas bästa diskussionen och det får mig att vilja spy och lämna planeten. I mitt tycke en rejält överskattad spelare som lever på sitt PR-team som en på forumet skrev om nyligen(minns ej namnet) Folk tycker att han är den mest kompletta målskytten, det de inte ser är hur många avslut han tar varje match. Klart som fan att han ska göra några mål. Vi vet iallafall vem som är den bästa någonsin med mil. En av väldigt få som ger mig glädje i dagens passionslösa fotboll förstörd av media och pengar. Tack för allt Leo.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona >The Reporter<
2016-07-17 02:39
Vår sportdirektör skall enligt uppgifter ha befunnit sig på Santos's match inatt och kollat på Gabigol men framförallt Lucas Lima som är en offensiv innemitt. Tittar man på klippet har han ett jävla bra driv och teknik. En sådan vi behöver nu när iniesta tappat farten. Påminner lite om Messi i stilen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-07-17 01:06
Hehe MD har nu gått ut och förnekat att klubben är intresserade av att värva Mahrez. Anledningen är att han inte är profilen man söker. Säger MD det så är det nog så med tanke på deras kontakter.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-07-17 00:40
Stämmer det att Neymar sagt att Ronaldo förtjänar Ballon D'or?!?! Om det stämmer så är han helt jävla pantad. Han hjälper ju Ronaldo att vinna skiten trots att han är mil ifrån världens bästa fotbollspelare....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-07-16 23:07
Dessutom verkar Arsenal spränga banken för Higuain, så tror inte snåla Wenger spenderar så mycket mer, men kanske har fel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-07-16 23:01
[QUOTE=enkos]Han är närmast Arsenal där Wenger vill ha honom till varje pris. [/QUOTE] Nja enligt France Football som är ursprungskällan är Barcelona favoriter.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-07-16 22:54
@El Pistolero #9:

Han är närmast Arsenal där Wenger vill ha honom till varje pris.
Barcelona MrKnowledge
2016-07-16 21:17
Munir är ju också en 9a. Tycker han har presterat bäst där
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-07-16 21:16
[QUOTE=El Pistolero #9]Riyad Mahrez has rejected a new contract at Leicester City and is open to a move to FC Barcelona | MD | Hade älskat Mahrez i Barca. Men det är ingen 9a, utan en ytter på Messis position så förmodligen bara bullshit. [/QUOTE] Håller tummarna för att det stämmer. Visst han är ingen 9a, men man kan vila MSN och flytta runt lite i anfallet. Typ Suarez vilas, Messi flyttas in centralt och Mahrez till höger. Eller Messi ner på mittfältet Mahrez till höger. Men som sagt jag tvivlar på en värvning, dels för att han inte kommer ha en startplats, men också pga priset. Visst kan vi skjuta till mer pengar, men kanske inte är värt det?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-07-16 21:02
Senaste nytt angående tröjsponsoravtalet;

Marknadsdirektören Manel Arroyo kommer enligt MD att kalla till en presskonferens under kommande vecka för att presentera en förlängning med Qatar Airways. Summan kommer bli betydligt mindre än de €65 miljoner/år det pratats om, men å andra sidan kommer det att endast löpa över 1 år och inte innehålla något first refusal som det tidigare avtalet gjorde, och som uppenbart gjort det svårare att förhandla med andra företag. Det senare enligt ARA.cat

Arroyo kommer också att redogöra för vad som egentligen hänt över det senaste året gällande förhandlingarna. Vi kommer säkert också att få mer information om avtalet med NIKE och det nya avtalet med Betfair som presenterades tidigare i veckan.
Barcelona the cameroonians
2016-07-16 20:47
Ah, där ser man så dålig koll jag har på den biten. Då drar jag tillbaka mina funderingar kring Vietto.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-07-16 20:39
[QUOTE=the cameroonians]Gamla "underbarnet" Ganso är klar för Sevilla, undrar om detta betyder att de gett upp Vietto? För visst är han anfallare!?! Skulle inte förvåna om Monchi har gjort det igen och brassen blommar ut nu när han nått mogen ålder. [/QUOTE] Nope, offensiv mittfältare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-07-16 20:38
Riyad Mahrez has rejected a new contract at Leicester City and is open to a move to FC Barcelona | MD | Hade älskat Mahrez i Barca. Men det är ingen 9a, utan en ytter på Messis position så förmodligen bara bullshit.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-07-16 20:38
Gamla "underbarnet" Ganso är klar för Sevilla, undrar om detta betyder att de gett upp Vietto? För visst är han anfallare!?! Skulle inte förvåna om Monchi har gjort det igen och brassen blommar ut nu när han nått mogen ålder.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-07-16 20:08
[QUOTE=Smogen]Så var det väl för oss också? Det sjuka är snarare att med tanke på att vi inte fått värva spelae så borde vi ju sparat lite pengar, men det enda som verkar ha hänt är att ekonomin ändå blivit sämre trots att truppen är för tunn. [/QUOTE] Fast vi satsade över 1,5 Miljarder säsongen innan, självklart märks det av så här i efterhand. Det är därför intäkterna måste öka. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: