/spanien/barcelona/forum/10713.aspx/spanien/barcelona/forum/10713.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-02-25 15:53
OT men Arshavin återvänder till Zenit på lån resten av säsongen. Det var som fan!
Barcelona B-Guden
2012-02-25 15:44
Okej vad jag fattar är det ett bråk mellan Rosell, Laporta och Cruyff.
Jag är inte så insatt men vet att Rosell tog bort hedersordförande eller nåt från Cruyff.
För mig har ingen som utesluter Cruyff från klubben nåt att göra i vår klubb speciellt inte när man sätter sitt före klubben som Rosell gör, jag tror alla Barca supportar vet hur mycker Cruyff betyt och kan komma betyda för Barca.

Skulle gärna vilja att nån som är mer insatt i det här talar om vad allt handlar om ? Varför är dom ovänner, varför gilar inte Rosell Cruyff och tvärtom `?
Barcelona Tyga
2012-02-25 15:32
Egentligen har ingen här koll ifall Rosell har varit bra eller inte. Han gör ett osynligt arbete som inte syns och vi speciellt VI som sitter här på svenskafans vet inte ett piss vad han gör. Vi kan inte utgå från konsperations teorier som någon kommer på. Det räcker med skitsnack om Rosell nu!

Laporta gjorde också ett smutsigt jobb ifall vi ska gå efter vad pressen sagt. Köpt ett privat jet för klubbens pengar? det borde egentligen räcka för att ta ner honom men de flesta här sitter och rövslickar cruyff och laporta för ni tror att man är ett mer "fan" då. Hahha riktigt skämt asså!
Atlético addeh
2012-02-25 15:31
1.70

Beror väl till stor del på att det kommit nya uppgifter under den senaste veckan, som el Flaco tog upp tidigare idag.
Barcelona barcetia - AJE AJE AJE, VILLA EL GUAJE!
2012-02-25 15:30
Maxwell gör inte bra insatser. Tyvärr.

Men Keita gör det. Ibland väldigt bra insatser som inte märks av folket. Han duger endast som syndabock.
Barcelona barca_joe
2012-02-25 15:27
Seny:

Håller med dig till 100% Keita får en del skit ibland här, men han är en som aldrig gör en dålig arbetsinsats och det ska han hyllas för. Maxwell är också en sådan. Inte ett pip om att han inte fick spela, han krigar på och gör bra insatser varje gång han fick spela, det är dom spelarna som är så otroligt viktiga. Allt kretsar inte bara kring stjärnorna i klubben. Slitvargarna som kan sitta en hel säsong och spela en CL final likt Sylvinho då det behövs är de som verkligen ska få lika mycket hyllningar!
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-02-25 15:24
Jävlar vad ni toksågar Rosell helt plötsligt. Har det slagit ned någon bomb idag eller är det bara snillen som spekulerar?
Hoppas ni inte uppfattar frågan som provocerande, jag undrar bara. Har varit ifrån internet hela dagen.
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-02-25 15:19
Jag tycker ni börjar överdriva lite om Rosell. Okej, han gillar inte Cruyff eller Laporta men jag är helt säker på att han också vill det bästa för klubben. Om det var upp till honom så tror jag Pep hade stannat ett väldigt långt tag. Visst har han gjort några misstag och går lite för långt med sin anti-Cruyffgrej, men ingenting är för att få bort Pep från klubben. Dock kan det sluta riktigt illa om han fortsätter så jag tycker både Rosell och Pep borde snacka ihop sig om Peps framtid i klubben, och vad Rosell får göra och vad hanj inte bör göra.
Barcelona Barcadinho.
2012-02-25 15:15
el flaco -

Absolut. Jag kommer respektera Peps beslut om det grundar på personliga skäll som slitage och stress. Eller om han väljer sluta om Tito inte tänker fortsätta.

Men jag kommer bli besviken om han slutar på grund av allt politiskt spel. Det är många falanger hit och dit och varje president vill städa och bygga sin egen manskap.
Laporta och Rosell var ihop från början men drog sen isär som två fienden, riktigt jäkla fienden. Rosell avgick ju då som vicepresident under Laportas tid och det måste finnas starka anledningar till både hans avgång, plus all kritik och attacker efteråt (inkluderat en bok som Rosell skrev med bittra attacker på Laporta). Vi vet inte mycket om vad som har hänt mellan de två.

Cruyff hederspresident var egentligen ett politisk spel av Laporta. Det kom under samma tid som Laporta stod mot förtroendeval emot honom. Hans position var på väg att gå under. Så han försökte visa ett gemenskap genom att hedra Cruyff med en titel som inte existerar i klubbens stadga, och utan att fråga medlemmarna. Här kommer Pep in i bilden. Han var med i själva ceremonin. Se länken.

Jag vill inte försvara Rosell, utan jag vill visa att det är mycket smuts bakom oavsett vem som sitter i makten.

Det känns liksom att Pep har gått in i det politiska spelet ovanför i styrelsen genom att uttrycka sig offentligt om vissa frågor. Lika mycket är det så att Rosells falang vet mycket väl vilken sida Pep trivs bäst med. En del gillar säkert inte det.

Alltså, jäkla tråkigt att en så bra tränare för klubben kommer att försvinna pga politik och inte annat. Det är kanske ett lärodom för framtiden. Vad vet jag. Bättre kanske ändå och hämta en framtids tränare som är totalt blankt av allt spel. Jag vill inte ha en kompis anställning som ersätter Pep. Det ska vara en duktig man och inte nån kompis.

Sånt spel - Only in Braca.
Atlético addeh
2012-02-25 15:11
Logiken tryter när Sandro försöker motarbeta Pep, så som hans försök att få bort flera ur hans tränarstab, samtidigt som han vill att Míster skall förlänga ytterligare ett år. Jag tror alla inom klubben vet vad som är bäst, och det är att Guardiola stannar. Jag begriper mig inte på hur Rosell tänker. Ge Pep det förtroende han förtjänar.

Det är sånt här om någon jag stör mig på när det gäller presidenter. Att alltid blanda sig in utan att ge sina tränare fullt utrymme och handskas på egen hand.

Sandro verkar försöka få bort allt som har med Cruyff inom klubben. Ja, förutom historian då, den försvinner aldrig. Och tur är väl det.

Det är dags att Camp Nou tar saken i egna händer snart.
Barcelona Seny
2012-02-25 14:35
Namn: barca_joe
Sänt: 2012-02-25 12:49

ditt inlägg fick mig att tänka till. som culé märker man hur bortskämd man är när man tar vissa saker för givet. det klippet fick mig att inse hur speciell klubb vi hejar på och vilka spelare vi fått njuta av: en magiker som gaucho, en gudabenådad spelare som messi, ett hjärta som puyol, ett lejon som eto'o, genier som xavi och cruyff, legender som maradona, ett fenomen på uppgång i ronaldo, en evigt löpande alves, andra tunga namn som koeman, lineker, nadal, laudrup, rivaldo, romario, kluivert, kubala, ramallets, personligheter som stoichkov och oleguer, fina killar som thuram, beletti, iniesta,larsson sylvinho, keita, gio vB, henry, edmilson, giuly och även stämningshöjare som pinto, och detta är bara ett axplock på sköna killar som representerat denna vackra tröja och visserligen har jag inte vart ett fan när de flesta här har spelat men det är inte många klubbar som kan skryta med såna killar. och sagan är inte slut på länge till, så njut kära culés, njut :)
Culé - Messi y Alexis
2012-02-25 14:34
el Flaco - Anims Guaje!

Indeed.
När är nästa mandatperiod?
Barcelona el Flaco - Anims Guaje!
2012-02-25 14:11
Frodo/

"Men för mig är valet enkelt mellan Rosell vs Pep."

För majoriteten av culés är det en no brainer. Och Rosell kommer inte överleva en mandatperiod till om han är orsaken till att Pep lämnar.
Barcelona el Flaco - Anims Guaje!
2012-02-25 14:09
Rambla/

Med tanke på hur kåt Rosell är när det gäller brassar skulle det inte förvåna mig ifall han försöker övertala sin favorit Scolari att efterträdda Pep.

En sak som jag stör mig mycket på Rosell är hur nästan allt det han lovade eller pratade om under presidentkampanjen har visat sig vara falskt. Han sa att han skulle sträva efter att bli av med alla -ismos som ständigt plågat harmonin kring klubben och det har snarare blivit tvärtom sedan han blev president. Alla falanger tycks blivit ännu tydligare de senaste åren.

Sedan skröt han nästan om den goda relationen han hade med Pep sedan tiden i Nike och nu ser man inget av den där så kallade vänskapen de emellan. Det ryktas snarare att Pep vill lämna just pga Rosell. Sedan sa Rosell att man inte skulle göra nedskärningar i laget om man hade Qatar Foundation som sponsor och ändå försökte han göra sig av med ett par av Guardiolas närmsta kollegor.

Än så länge har mina farhågor om Rosell ökat, mer än något annat.
Barcelona Frodo
2012-02-25 14:07
Pep har undvikit kritik från katalansk media de senaste åren tack vare lagets fina resultat. Men nu på sistone har MD kritiserat honom en hel del. Det är allmänt känt att MD är Rosells hejdukar. Det här är trots allt Barcelona. Det politiska maktspelet bakom kulisserna är väldigt smutsigt och det skulle inte förvåna mig om Rosell och hans styrelse skulle vilja få bort Pep.

När det haglade skott från Madridhåll mot Pep och laget förr så ställde sig Laporta och dennes ledningen i vägen och tog kulorna. Pep får inte lika mycket stöd av nuvarande ledning trots upprepade attacker och infiltration från Madridpressen.

Rosell är inte dum. Det är klart att han öppet måste säga att han vill ha kvar Pep för annars skulle han bli utjagad ur Katalonien. Det är svårt att veta vad som egentligen sägs i bakgrunden. Men för mig är valet enkelt mellan Rosell vs Pep.
Barcelona Pep, The Creator
2012-02-25 13:59
Abbe.

Aah okej, tack för det. :) Hade ingen aning.
Barcelona Rambla~
2012-02-25 13:51
el Flaco

Intressanta synpunkter. Jag tror också att Pep nobbar Inter och istället tar ett eller två sabbatsår. Det lär han dessutom behöva efter de säsongerna som tränare för Barca. Skräckscenariot är väl då att Rosell erbjuder Eusebio att ta över efter Pep. :P
Barcelona Abbe.
2012-02-25 13:46
Pep, The Creator

Jernemyr och Sjöstrand spelar i Barças handbollslag och klubben ville väl göra ett inslag om spelarna och Sverige.
Barcelona el Flaco - Anims Guaje!
2012-02-25 13:38
Rambla/

Hur mycket jag än tyckte om Txiki var det nog lika bra att han lämnade när Rosell väl tillträdde som president. Hur länge hade de två stått ut med varandra, arbeta och planera om laget i en och samma rum? Det hade varit en getingbo. Och ja, Txiki är väl mer proCruyff än vad Zubi är, men tanken var nog att man ville omge Pep med någon som han litade på och hade en god relation med sedan tidigare.

När det gäller Eusebio och García har jag svårt att förstå varför en av de ska vara mer cruyffista än den andre. Eusebio satt i Rijkaards tränarstab, som Cruff värderade väldigt högt. Men rykten från Spanien säger trots allt att ledningen inte gav Óscar García förtroendet för B-laget just pga sina nära band med Cruyff och då får jag väl utgå från det.

Jag tror inte på Interryktet. Om Pep inte fortsätter lär han ta ett sabbatsår och ladda om batterierna. Så länge han har energin för att stanna kvar hade jag velat se honom på Barças tränarbänk en lång tid framöver.

Men om Guardiola skulle lämna, och det beror på den dåliga relationen med styrelsen, ska det bli intressant att se hur Camp Nou reagerar mot Rosell, Jag personligen kommer vara den första som skriker "Rosell, dimission!".
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2012-02-25 13:34
Rosell driver klubben som ett privatägt företag med inriktning och fokus på omvärlden (globalt), tvärtemot Laporta som satsade väldigt loklat och höll lokala värden som var knutna till klubben väldigt högt.

Någon annan som ser det komiska i hur Rosell anklagat Laporta för att använda klubben som personlig hävstång i den politiska karriären och missbruka klubbens ekonomi - för att sedan själv använda makten att skada klubben ännu mer genom att pissa på traditioner och legender.
Inte konstigt om Pep (som person) funderar på vad som håller på att hända inom klubben.

Med det sagt så får framtiden utvisa om mina farhågor om Rosell är rätt, eller om han faktiskt fattat rätt beslut i frågorna.
Det enda jag vet är att Laporta klarade av att vara president i både goda och dåliga tider, och det är jag tveksam till att Rosell inte kommer klara av på samma sätt.

Ett bevis på att Sandro saknar omdöme är att han förespråkade Mourinho som tränare 2008, något som jag tror att han själv känner ågren för i nuläget. Att det sedan var Cruyff som gick ut och sa detta i media gör inte saken bättre och det är delvis därför de inte "kommer överens".

Edit: marca skriver idag att Pep skall ha meddelat sin agent att inte lyssna på andra klubbars intresse. Om han väljer att inte förlänga kommer han ta ett sabbatsår (hur nu Marca ska veta detta...). Inter har tydligen lockat med en årslön på €20 miljoner netto.
Barcelona Pep, The Creator
2012-02-25 13:29
Vad sjutton är det här?
Jag kan spanska men det handlar ju bara om mat och svenska kändisar, vad har det med FCBarcelona att göra? :P
Barcelona Rambla~
2012-02-25 13:24
el Flaco

När det gäller Zubi, tänkte jag på att flera ville att Txiki skulle få fortsätta. Han var väl mer Cruyffs man än Zubi? Eusebio har inte gått igenom canteran som tränare och lärt sig Cruyffs filosofi på det sättet som Garcia har gjort, om du försyår hur jag resonerar? Lägg till Godo-gruppen och lite annan skit här och där, så börjar man fan undra om det inte ligger något i de teorierna.

Nog är man rätt så oroad nu över om Pep kommer att förlänga eller inte och det stör mig hur Inter och Moratti hänger över Pep som gamar och förösker locka honom till sig. Seriöst, vad fan ska han göra i Inter? De får ju byta ut hela laget om de vill spela fotboll så som Pep föredrar. :P
Barcelona Gio Style
2012-02-25 13:23
Till dem flesta futureelvorna:
Ni har Messi med som är född 87 och har ersatt Alexis med bl.a Tello och Neymar. Ni vet att Alexis nästan är 89:a? Har han då sålts/bänkats eller vad har ni tänkt er? :)
Barcelona el Flaco - Anims Guaje!
2012-02-25 13:18
Rambla/

När den gäller den första punkten så skrev jag igår om att Eusebio är väl även han en Cruyff-lärljunge så det finns väl inget motiv att petningen av Óscar García och utnämningen av Eusebio ska vara antiCruyff relaterad?

Sen så var väl utnämningen av Zubi som sportchef strategiskt då han och Pep har en god vänskap sedan deras spelardagar tillsammans. Däremot kan jag tro att Guardiola har gått till Rosell och försökt få honom att backa när det gäller anmälan mot Laporta och undanrensningen av allt som har att göra med Cruyff.

Och när det gäller själva anmälan mot Laporta så håller jag med dig att Rosell hade hela tiden hållit igång en kampanj för att smutskasta Laporta och diskreditera denne när det gällde klubbens ekonomiska situation. Det var uppenbart från första början då det var Rosells enda ingångsvinkel att kunna attackera Laporta. Däremot röstade fortfarande medlemmarna i frågan och då kan inte ens Pep lägga in någon slags veto mot det beslutet som man kom fram till.

Slutligen tror jag på att det kan finnas personliga anledningar till att Pep tvekar på att förlänga, som t.ex. tillbringa mer tid med familjen. Sen är jag övertygad om att Pep inte kommer fortsätta utan Tito vid sin sida. Vilanovas fortsatta förbättring kommer vara avgörande.
Barcelona Rambla~
2012-02-25 13:09
el Flaco

Förresten, när det gäller häxjakten och anmälan mot Laporta. Visst var det medlemmarna som fick rösta i frågan, men vem var det som så fanatiskt drev frågan och på ett sätt har påverkat många medlemmar?
Barcelona Rambla~
2012-02-25 13:07
el Flaco

Jag läste följande på ett forum angående Pep och varför han tvekar att förlänga. Vad tror du, kan det ligga någonting i det? Detta är alltså teorier som florerar i staden och skriven av en person som bor och lever där.

There are two competing theories:

1/ He's given Rosell an ultimatum to stop the witchhunt against everything that smells of Cruyff (court cases against Laporta, Eusebio in, Zubi in, support of group Godó, Oscar out) and Rosell has refused. More than that a lot of folk believe that Rosell and his group want Pep out too

2/ His wife Cristina has asked him to give it up so they can have a famiily life.
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2012-02-25 13:04
Trippeln

Pedro har en liten chans även Mascherano, men inte Alves då han behöver mycket snabbhet och uthållighet. Vem minns Zambrotta i Juventus ? han var ju liksom en Ferrari, idag är han en avdankad porrstjärna.
Barcelona el Flaco - Anims Guaje!
2012-02-25 13:00
Barcadinho/

Jag personligen har full förståelse för Pep ifall han inte vill förnya pga av rådande situationen med styrelsen, där det sägs finns de som ifrågasätter hans sätt att styra laget och andra som är allmänt trötta på honom. Det vore logiskt att inte vilja fortsätta där ifall de längst upp inte längre tror på en.

Med det sagt tror jag den främsta anledningen till att han har valt att inte förlänga än beror på personliga teman som Tito Vilanovas hälsa och även sin egen. Du talade om att situationen är stressigt för ledningen, spelarna och fansen, men den som verkligen har haft det stressigt de senaste fyra åren är Pep. Jobbigt har tärt på honom, både mentalt och fysiskt. Tycker att han har gjort sig förtjänt av rätten att bestämma när han vill förnya.

När det gäller temat kring Laporta håller jag däremot med dig. Den anmälan som styrelsen hr valt att göra med ex-presidenten är inte taget på eget initiativ, utan något som man kom fram till i medlemsförsamligen 2010. Medlemmarna röstade i frågan och då kan Pep absolut inte lägga sig i och hindra klubben från att fortsätta med att ta det till domstolen. Oavsett hur pass nära vänskap Guardiola har med Laporta och många från den gamla ledningen så måste el mister acceptera medlemmarnas vilja.
Barcelona barca_joe
2012-02-25 12:49
Man ska vara evigt tacksamma för alla spelare som har burit Barcas färger. Dom ger sina liv för klubben och laget för att vinna och göra oss supportrar stolta och glada. Spelare som inte får rubrikerna så ofta är oftast de viktigaste i ett lag.

Sylvinho var en vänsterback jag gillade otroligt mycket. Trots att han inte var förstavalet så gick han in och gjorde en bra insats varje gång och jag hörde aldrig någonsin att han klagade på varken Pep eller Rijkaard.

Största minnet jag har av honom är något jag aldrig kommer glömma. Han spelar CL finalen mot United pga Abidals avstängning och som han spelade. Stängde sin kant helt och hållet och visade alla vilken klasspelare han var. Hans tårar efter slutsignalen då han kramar om Messi visar verkligen hur mycket han brann för fotbollen och hur mycket och länge han kämpat för att vinna CL.

Grande Sylvinho, aldrig glömd!
Barcelona B-Guden
2012-02-25 12:42
Länns lite efterbliviet av mig men läre fråga.
Varför har gillar inte Rosell cryuff ?
Annons: