/spanien/barcelona/forum/10662.aspx/spanien/barcelona/forum/10662.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barca-nist
2/2/2012 00:02
1.70 -Ligan

förhoppningsvis lyssnar vi på denna låten efter matchen och dansar Alves & abidal dansen nästa vecka!
Barcelona 1.70-ligan
2/1/2012 23:58
Jag är lite bitter, hade velat gå med en skön känsla tills nästa möte. En känsla av att vi har ena foten i finalen..Nu blir det en vecka va ovisshet istället.

Aja, får väl avsluta kvällen med nåt positivt. Det är så jäkla kul att vi numera har två så pass bra "utfyllnadsspelare" i anfallet att använda oss av. Syftar självklart på Tello och Cuenca! Bra på lite olika saker men båda är farliga på sitt sätt. Hade aldrig räknat med att vi skulle ha så mycket nytta av nån av dem före säsongen, men nu halvvägs in är den ena uppflyttad permanent och den andre stärker sina odds för var dag som går. Fantastiskt.

.. och vi får väl "tacka" Bojan och Jeffren för denna minisuccé. Utan deras sorti hade nog inte dessa herrar fått chansen. Och jag tror jag har sett tillräckligt mycket av dem för att till 100% kunna stå bakom detta påstående: Tello och Cuenca är bättre och gör framförallt truppen bättre.

Jag sa kallade dem innan för utfyllnadsspelare. Skulle vilja ta tillbaka det. Åtminstone i Cuencas fall. Han är mer än så, en spelare som är bra nog att starta även lite svårare matchen. Tello är väl fortfarande mest till för utfyllnad men fortsätter han såhär lär det inte dröja länge innan han flyttas upp han också - om bara det finns plats.
Annars är nog risken stor att mer än en kontringsspelande klubb hör av sig. Fyfan vilken drömspelare Tello är för ett sånt lag med sin snabbhet!
Barcelona Barca-nist
2/1/2012 23:55
El capitano[Culee]- Faris

alla är inte som Mourinho!
Barcelona NoGo™
2/1/2012 23:53
Det har säkert redan tagits upp men fan vad vi brände lägen alltså, det håller inte att missa så mycket som de gjorde.

Åhh Leo borde dunka in sina straffar, han missar alltid när målvakten väntar ut han..
Barcelona El capitano[Culee]- Faris
2/1/2012 23:52
S91

Aa google translate juu ;)
Barcelona Rambla~
2/1/2012 23:52
Frodo

Snarare trianglar när det gäller Xavi och Iniesta. :)


den närkingska älgen

Nu halkar ju Pinto men visst, det är hans ansvar när han lämnar sitt straffområde. Det hade nog inte varit läge att beklaga sig över ett rött kort där.
Barcelona Barca4eva
2/1/2012 23:52
Bra resultat även om vi borde ha kunnat sätta en 2:a!
Barcelona S91
2/1/2012 23:51
El capitano[Culee]- Faris

Hahaha!

"Slipsen är öppen."
Barcelona den närkingska älgen
2/1/2012 23:47
Rambla~

Just hur den regeln skall tolkas är jag inte säker på, men jag tycker ändå att Pinto borde visats ut. Hans arm är ju inte intill kroppen, den släpar bakom honom och om den inte varit där hade Valenciaspelaren i princip haft öppet mål.
Barcelona El capitano[Culee]- Faris
2/1/2012 23:46
De e en man de !! Valencias president vägrar prata om domaren trots att han vet att det kanske var rött kort på Pinto.

Citat från honom:
`` Det var en bra match båda spelade bra och visst har Valenica en chans att gå vidare ``
Barcelona Frodo
2/1/2012 23:46
Rambla~

Jag tyckte att Cesc återigen var medioker som mittfältare. Hans inställning är förstklassig men hans dåliga kortpassningsspel och oförmåga att styra matcherna sinkar laget.

Cescs problem är att han ser fotbollsplanen som en rak vertikal linje. Xavi och Iniesta ser den som en rektangel.
Barcelona Barcelona10Messi
2/1/2012 23:45
Mina tre bästa ikväll: Carles "Tarzan" Puyol Javier Mascherano Cesc Fabregas(?) Mina tre sämsta ikväll: Lionel Messi Alexis Sanchez Gerard Pique(?)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2/1/2012 23:43
Är det verkligen alltid rött kort för hands på målvakten utanför straffområdet? Det är väl mer en bedömningssak av domaren? Nu spelar det ju mindre roll när han missade det helt. Det är ju en viss skillnad om man råkar få bollen som nuddar ens underarm eller om man istället gör en medveten rörelse med handen/armen för att försöka ändra bollens riktning.
Barcelona Barca-nist
2/1/2012 23:39
Nu är det så också att många lag har hittat lösningen med Messi, spela tuffare, fulare och även kanske nöja sig med gult kort!

Det förminskar Messis chanser både spelmässigt och effektivitet. Hur många gula kort tog inte Valencia ikväll? De protesterade inte ens för det verkade som det var planerat!

Jag håller med att Messi har tappat lite men vi måste va medveten om att många motståndare har studerat Messi noga och Pep måste hitta en bra lösning för det.
Jag tror när passningsspelet fungerar bättre så fungerar även Messi bättre per automatik, vi kan inte förlita oss enbart på Messi.

Barcelona måste alltid ha flera alternativ än bara fortfarande lilla Leo.
Barcelona Rambla~
2/1/2012 23:39
Jag tycker personligen att Cesc gjorde en bra match. Efter Puyi är han den som sliter mest och visar bäst inställning. Abidal och Mascherano kan väl läggas till den skaran också.
Barcelona den närkingska älgen
2/1/2012 23:39
Ikväll tycker jag att vi kan vara nöjda med det mesta utom avsluten. Alexis och Alves borde gjort mål, och Messi tog många felbeslut, höll för länge i bollen etc. Men även han är mänsklig. Dock borde han gjort mål på straffen. Ett läge från elva metet skall fan alltid vara mål. För övrigt är det kul att se att vi kan spela med ett mittfält bestående av Thiago, Busquets och Cesc och ändå inte göra bort oss på Mestalla. Kul att Pep vågade vila Xavi och Alves, den förstnämnda behövde det nog verkligen. Puyol är ju för underbar, TVÅ helikoptrar på rad. Zizou-klass. Cuenca och Tello förtjänar även dem beröm för sina insatser, Tello borde definitivt fått mer speltid.

TIll sist; Glöm inte att vi ska vara glada att vi fick fullfölja matchen med 11-man. Pinto både kunde och borde blivit utvisad i första.
Barcelona LeoMessi
2/1/2012 23:39
Dill - Busquets!!

Det var jag som skrev att pique var retard. Jag skrev det då han var nära att fixa ett baklängesmål, han blandade och gav den här matchen. Jag är medveten om att han är en av världens bästa mittbackar. Han rankades väl högst sist. Visst det var barnsligt av mig men jag har suttit här och försökt "chilla ner" dom andra.
Barcelona Barcelona10Messi
2/1/2012 23:38
Riio: Tror inte det är en option tyvärr.. Spec inte på hemmaplan o mot "smålagen" då Messi jättegärna vill göra mål.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2/1/2012 23:37
Personligen är jag inte direkt missnöjd med resultatet och spelet, bara besviken på Messis inställning.

Man gjorde en helt Ok match, vi kontrollerade matchen ganska bra, var längesen vi hade sån kontroll på spelet överlag på Mestalla, annars brukar det vara ganska jämnt både sett till chanser och bollinnehav, nu var vi bättre på allt.

Enda problemet var väl att bollen inte ville in, maximalt med oflyt (Som vanligt alltså). Messi missar straff, Sanchez missar två lägen där det bara ska vara mål och inget annat, när vi sen gör 2-1 så är det så klart offside, slutligen skjuter Alves i stolpen...Nej som sagt maximalt med oflyt.

Men vi har ändå väldigt bra förutsättningar inför returen, vore mycket konstigt om vi inte går vidare nu.

Bäst idag var Puyol, grym på alla sätt som finns!
Även Tello imponerar återigen på den korta tiden han får. Hoppas han får fler chanser.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2/1/2012 23:37
Barca gör inte ens en dålig match idag. De släpper in ett mål mot Valencia i en cupmatch, kommer tillbaka, skapar lägen, är närmast segern och har bra resultat med sig hem. Som sagt, de spelade matchen som en cupmatch, alltså som den borde spelas, på resultat.

Individuella misstag av Messi, Alves och Alexis offensivt, individuella misstag av Pique, Abidal, Mascherano och Thiago defensivt, det är ett lagspel och ingen av dagens spelare förtjänar onödigt mycket skit. Tycker att inställningen var mycket bra och alla kämpade på.

Förstår helt enkelt inte att majoriteten här inne är nere efter ett kryss mot Valencia på bortaplan i en cupmatch som är det enda de har möjligheten till att vinna den här säsongen.

Glöm inte gräset (åkern) som var ospelbar, ojämn och inte vattnat och glöm inte att Villa, Iniesta, Xavi, Alves, Pedro inte startade.

Få lite perspektiv!
Barcelona el Maestro!
2/1/2012 23:35

Moix (director): "You have to value the referees at the end of the season. We don't wait for referees at the car park." #fcblive

Hehehe. Det var roligt!
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2/1/2012 23:33
Sluta och skriv nonsens. Mina damer och herrar njut av braveheart. :)
Barcelona Rambla~
2/1/2012 23:31
Frodo

Vi kan nog vara överens om att han måste ha ett sjukt nogrannt och väldigt avancerat upplägg när det gäller rehab och att förebygga skador. Där är det mycket avancerad streching kan jag lova. Killen är ju aldrig skadad numera. Du minns hur det var förut när han fortfarande var tonåring och kom upp i laget. En sträckning efter vart tredje ryck typ.
Barcelona Rambla~
2/1/2012 23:29
Jag tror att ni blandar ihop överdrivna inlägg där kritiken saknar substans med oss som försöker diskutera på en sansad nivå. Diskutera sådant som är mindre bra, vad som kan göras bättre. Tankar om laguttagning, vila spelare osv osv. Istället lägger ni ihop all inlähh i en enda stor hög och drar alla över en kam.
Barcelona Frodo
2/1/2012 23:29
Barcelonito / Lucho Enrique 21

Jag menar givetvis i relativa termer. Jag jämför de senaste omgångarnas Messi mot den "vanliga" Messi.

Rambla

Jo, fysteamet borde ta ett ordentligt snack med Messi. Eller, nu vet vi ju inte hur hans träningsupplägg och fysiska status ser ut men jag har svårt att tänka mig att det är positivt att spela så många minuter som Messi gör varje säsong. Han kan ju riskera att slockna som megastjärna för tidigt.
Barcelona Rambla~
2/1/2012 23:26
Barca-nist

Där håller jag med dig. Jag har faktiskt inte ens läst dessa inlägg och missat det där. Det brukar jag göra, jag hoppar helt enkelt över sådana inlägg. Inte vidare givande att läsa, det håller jag med dig om.
Barcelona Dill - Busquets!!
2/1/2012 23:26
Snälla läs det här allihopa.

Sluta jiddra fram och tillbaka, det e fan komiskt, varje gång efter en dålig/halvdålig match e det samma sak. Det skapas två sidor i grunden, de som klagar och de som föröker chilla ner de andra. Jag tillhör inte sidan som klagar sönder sitt liv, många av er har säkert inte ens varit med tillräckligt länge för att veta vad motgång är. Det här är inte motgång människor. 2008 är alllt jag har att säga i det ämnet.

Sen tycker jag inte man ska chilla ner föör mycket heller, vi är barcelona vi är mycket bättre än det här men man ska komma ihåg att det är bortamatch mot valencia. Vissa av er tänker som calcio-fanatikerna som fått för sig att varenda lag i spanska ligan är urusla förutom real och barca?? Det är ju inte så.

Vi kanske inte tar en trippel i år, men för guds skull sluta klaga. Läste här hur vissa skrev "retard" till pique under matchen. SERIÖST vad fan är det med er, kritik är en sak, det är alltid bra att lyfta fram saker som kan förbättras i laget man älskar, men att kalla en av världens bästa mittbackar för en retard, när han dessutom spelar i ditt egna lag is beyond me. Väx upp.

Till sist håller jag helt med hetfield. Vi glömmer hur mycke messi spelar, jag önskar han var en terminator, men la pulga är mänsklig. Give him a break (med dubbel innebörd)
Barcelona Keite
2/1/2012 23:24
Bilder från matchen
Barcelona Larsson1333
2/1/2012 23:23
Alltså, alla vet ju att Messi mår bra av att spela mycket, han vill ju verkligen alltid spela oavsett motstånd och resultat.

Men nu med alla skador som kommit är det klart att det blir tufft för han, dels för att han får spela extra mycket hela tiden och dels för att det blir mycket större ansvar för honom när Xavi/Iniesta är borta då Messi får ytterligare en uppgift i spelet.

Det är bara att inse att världens bästa spelare inte kan vara magnifik året om, även han måste få ha sina svackor, men som det känns nu kan man vila honom en match och ge Tello chansen tycker jag!
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2/1/2012 23:23
Sen vad är detta för skitsnack om Messi ? killen är en människa relax. Han kan inte avgöra allt han är ju liksom ingen robot. Tyckte ändå att han var rätt så bra en normal spelare helt enkelt.
Annons: