/spanien/barcelona/forum/10653.aspx/spanien/barcelona/forum/10653.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
DivineNerd(Man utd fan)
2011-10-20 20:31
Grace/Wastelands
Tack för ett välformulerat inlägg, så som även dina tidigare inlägg. Jag får ursäkta er andra som svarar till mig men de flesta inlägg har jag funnit onödiga att besvara.

Okej, here we go again. Att sätta spelare mot varandra blir ibland problematiskt vilket jag tidigare förklarat eftersom att olika spelare fungerar i olika spelsystem. Det är av den anledningen Liverpool betalade 35 miljoner pund för Carrol när dom istället kunde ha betalat mindre för en annan spelare. Och precis som någon nedanför skrev angående Rooney på en vänsterkant så är det så ni tänker, X skulle inte peta Y i vårat lag = Y är en bättre spelare.
När du alltså skrev 2-3 spelare skulle platsa i våran startelva förutsatte du att de skulle spela i Barcelona och inte Hammarby eller Dortmund. Det finns lysande exempel på detta mellan Barcelona vs United. Barcelona som inte möter lag med stora forwards har inte lika stort behov av Vidic, istället har dom behov av Pique.

Bör det inte bli samma effekt på en United supporter är givetvis en rimlig fråga och det är den du har ställt. Min slutsats är att det inte är i samma utsträckning. Detta tack vare Barcelonas spelsystem och Guardiolas briljans. Guardiola är en mycket stor faktor till att Barcelona går så bra och det är verkligen hans lagbygge. Jag tror att Guardiola ofta får ut max av en spelare ex: Xavi, Iniesta, Pique, Messi, Pedro, Alves, Busquets. Ibland lyckas han dock inte, som med David Villa. David Villa är väl beviset på att min hypotes stämmer, för även om många här inser att han inte får spela på sin bästa position ser man ändå folk som skriver negativa saker om honom som spelare. Jag som objektiv (i detta fall) tycker att David Villa är en långt mycket bättre spelare än Pedro.

Även Manchester United är ett lag som ofta får ut väldigt mycket av sina spelare (även om man inte lyckats lika bra som barca). Spelare som Oshea, Fletcher, Smalling, Chicharito, Valencia, Park är egentligen alla väldigt begränsade som individualister. En överskattning på dessa spelare är därmed trolig.

Avslutningsvis så förlåt till alla som uppenbarligen kände sig provocerade, och förlåt för att jag har varit generaliserande. Väl mött // Unitedfan
Barcelona tarrak
2011-10-20 20:30
Frodo

Vad du än gör, nedvärdera inte den nya Beckenauer!
Barcelona barcetia - Asexis7
2011-10-20 20:23
"Get some fucking hard English lads with passion!"

Hahaha lol'd hard. Inte ens de typiska engelska tränare är så tröga som vissa svenska engelska supportrar. Redknapp värvar friskt från andra ligor, likaså Ferguson..
Barcelona Frodo
2011-10-20 20:18
DivineNerd(Man utd fan)

Din ton på inläggen är det inget fel på då du inte verkar försöka provocera. Däremot är din logik bristfällig och ligger på typisk anglofilnivå.

Det är fruktansvärt korkat att ifrågasätta om Pedro skulle ta en plats i Stoke. Du vet att Stokeargumentet är ett ironiskt skämt va? PL är inte NFL med enorma typer som manglar sönder allt fysiskt vilket du verkat tro. Har du hört talas om Zola? Han var en pocketspelare i Chelsea förr. Silva och Kun i City, Mata i Chelsea, Modric i Tottenham, Scholes i United, flera i Arsenal (Cesc, Nasri, Wilshere), Barry Bannan i Aston Villa och säkert många andra spelare i övriga PL-lag (jag har inte så bra koll på de mindre lagen).

Kvalitet går alltid före storlek. Det är folk med din syn som tror att storlek är allt som gör att Sverige fortfarande harvar runt i 80-talet och Allsvenskan är kass.

Pennant lirar väl i Stoke och han var en katastrof i Spanien. Du måste sluta leva i en bubbla. De bästa fotbollsspelararna produceras inte i England. England kommer inte att vinna varje turnering. Owen, Woodgate, Beckham och Pennant gjorde inga avtryck i Spanien.

Vad gäller ditt påstående att det är barcafans som hävdar att Messi är bäst genom tiderna är det också felaktigt. Det är inte bara barcafans som säger det utan det sägs av folk på annat håll. Kan man inte se Messis storhet är man bra dum. Maradona själv håller honom på samma nivå. Före detta lagkamrater till Maradona från 86 (guldmedaljlaget) håller Messi högre.

Messis lagkamrater som Ronaldinho, Eto´o, Henry, Deco, Xavi, Iniesta, Villa med flera håller honom som bäst och då är/var de själva oerhört stora spelare. I Argentina har 4 tränare i rad haft Messi som obestridlig nummer 1 trots att landet har monsteranfallare som Kun, Tevez, Higuain, Lavezzi, Milito och Di Maria. Om 4 oberoende tränare klassar Messi som oumbärlig trots alternativen kanske det säger en hel del om hans klass? Eller så kanske fler av de inte ens är bra enligt dig för att de inte spelar i PL och har bevisat sig i Stoke så Peter Crouch är bättre i "systemet"?

Messi själv säger inget om att han är bäst. Han säger att Maradona är det trots att han aldrig har sett honom spela. Och där har vi problemet. Såna som dig som säkert inte sett Pele och Maradona spela drar upp de i ett försök att smutskasta Messi. Pele själv attackerar Messi och Maradona varannan vecka för att han känner sig hotad. En britt som Souness som mött Maradona säger att Messi är bättre än Maradona. Det finns många oberoende journalister, spelare och fotbollstittare som hävdar samma sak. Jag tänker dock inte säga att Messi är bättre än Maradona. Varför? För att jag aldrig har sett Maradona spela.

Jag kan väl avsluta med att säga att vi borde köpa nya spelare så att vi blir bättre. In med Heskey, Bent och grabbarna! Våra spelare är mediokra men systemet vattentätt. Att få in world beaters från fotbollens moderland England hade gjort oss oslagbara. Get some fucking hard English lads with passion! Get stuck in! Roar!!!
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-10-20 20:14
Det verkar vara sjukt svårt att förstå för anglofiler att stora, starka, benknäckare INTE är det man vinner på i fotboll. I alla ligor så finns det exempel på att de med teknik lyckas. Teknik är det viktigaste i fotboll. Det man lär sig som nioåring, hur man tar emot bollen, hur man spelar på ett tillslag, hur man slår en hård säker pass på fem meter. Allt det där verkar de flesta engelska spelare ha uppenbara problem med. Pedro spelar väldigt rakt i Barca då han agerar som en snabb, mer löpande ytter, men han är fortfarande riktigt bra med bollen och hade varit en av de bästa teknikerna i PL.

Det är nog dags för anglofiler att inse att "sparka, spring, tackla" fotbollen inte är den dominerande, som det kanske var på 80-90-talet.
Barcelona barcetia - Asexis7
2011-10-20 20:12
Din pajas, att de är bättre har ingenting med platsningen att göra. En spelare som är bättre än Rooney kanske inte hade petat Rooney i United. Det har med olika roller att göra. Kan Rooney utföra samma jobb som Pedro/Sanchez på en vänster/högerytter roll? Nej det tror jag inte.
Grace/Wastelands
2011-10-20 20:07
Ja, vi är subjektiva. Du är inte det på samma grunder förstår jag? Du smiter fortfarande från att ens ta i frågan "varför skulle din åsikt i ämnet vara mer objektiv än min?" Det kan du endast grunda på att jag skriver på Barcelonas forum och nte på ert fantastiska forum. Du får gärna förklara detta närmare, har du några sm helst belägg för det du säger eller är det som vanligt när ni anglofiler kommer hit och hyllar oss med er överlägsna existens på våra forum att vi ska tacka och bocka nbär ni säger objektiv sanning om att vår liga egentligen suger. Jag förstår inte, vad får din siffra på 4 united spelare av 11 att platsa i Barcelona att bli objektiv men när någon här hävdar kanske 2 så är det subjektivt.

För sanningen måste ju alltid vara så att lagen är nästan exakt jämna, det är ju mycket mer troligt och objektivt sant än att det laget som har 5-1 på er faktiskt har bättre spelare på de allra flesta positioner. För vi som sett matcherna lagen emellan ju inte blunda för den sanning att United stundtals spelade ut Barcelona och var minst lika bra i båda matcherna och att resultaten således endast var otur.

Det där var skriven med ett uns sarkasm om du ej förstod det. Barcelona spelade ut United i båda mötena, räcker inte det för dig att förstå att våra spelare är bättre än Uniteds på de flesta positioner? Är det något att skämmas för? Vore det inte mer pinsamt om det faktiskt var så att Uniteds lag var minst lika bra men när vi väl möts så blir ni ändå totalt utspelade?
Barcelona Blaugrana91
2011-10-20 20:07
Abbe.

Jo byggnaden är otroligt mäktig!

Verkar som om sändningen inte funkar på Barcas hemsida, så ni som vill se använd Abbes länk, den funkar.
DivineNerd(Man utd fan)
2011-10-20 20:04
Grace/Wastelands
Jag vill inte vara stötande men det verkar som att många här (inkl du) har svårt med läsförståelsen. Om du scrollar tillbaka till början av våran diskussion så kommer du att se att jag har berättat på vilket sätt ni ofta är subjektiva i hur ni värderar spelare. Att Barcelona är bättre på de flesta positioner håller jag med om, skulle säga att det är 4 spelare i Uniteds startelva som är starkare än Barclelonas.
Barcelona Abbe.
2011-10-20 20:04
Blaugrana91

Extremt mäktigt. Vilken byggnad!
DivineNerd(Man utd fan)
2011-10-20 20:04
Grace/Wastelands
Jag vill inte vara stötande men det verkar som att många här (inkl du) har svårt med läsförståelsen. Om du scrollar tillbaka till början av våran diskussion så kommer du att se att jag har berättat på vilket sätt ni ofta är subjektiva i hur ni värderar spelare. Att Barcelona är bättre på de flesta positioner håller jag med om, skulle säga att det är 4 spelare i Uniteds startelva som är starkare än Barclelonas.
Barcelona Blaugrana91
2011-10-20 20:03
Fin inledning av invigningscermonin. :)

Effekterna på byggnaden var läckra!
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-10-20 20:03
Kan hända att Barca och Realfans överskattar sina spelare ibland. Men vi är världens bästa lag samt räknas som ett av de bästa lagen genom tiderna så det skulle väl vara konstigt om vi inte hade några av de absolut bästa spelarna på varje position? Valdés är så sjukt underskattad, han har varit bättre och jämnare än Casillas hur länge som helst nu men ändå så är det ett skämt att jämföra de två. Piqué är världens bästa mittback, inget snack om saken. Sen kommer Thiago Silva som jag tycker är otroligt duktig. Därefter kommer Vidic som ändå är en fruktansvärt bra back när han är i form.

Dani Alves är världens bästa högerback. Abidal är en av de bästa vänsterbackarna. Busquets måste vara den mest komplette pivoten. Han är kanske ingen köttare som de i England men han kan spela på ett tillslag, har fantastiskt spelförståelse och vinner ofta närkamperna pga smarthet. Xavi, Iniesta och Messi behöver man inte säga något om. Villa var ansedd som en av de absolut bästa strikerna innan Barca, inte längre men han är fortfarande riktigt bra.

Och till slut Pedro. Vadå inte platsa i Stoke? Är du skön eller? Han skulle ha överlägset bästa tekniken i det laget och vara en av de snabbaste. Han skulle lätt blivit en av PL's bästa yttrar. Och Nani är verkligen inte bättre. Han är en dålig kopia av den yngre Ronaldo. Har alltid haft svårt för dribbelgubbar som inte vet vad lagsspel betyder.
Barcelona barcetia - Asexis7
2011-10-20 20:01
DivineNerd

United är bättre än Barcelona på fler positioner"

Ja, det såg vi ju både 2009 och 2011 på Stadio Olimpico samt Wembley.

de Gea hade aldrig platsat i dagens Barca (för dåligt fotspel)
Evra hade aldrigp latsat i dagens Barca (för dåligt defensivt)
Vidic hade aldrig platsat i dagens Barca (för trög helt enkelt)
Ferdinand hade platsat, men är både gammal och skadebenägen.
Era högerbackar behöver jag inte ens nämna då vi har vrldens bästa högerback, eller är du en av de som tycker Smalling är "the best since sliced bread"
Anderson, Carrick, Fletcher, Cleverley. Pahaha, tillåt mig skratta, inte en enda av de är bättre än Thiago. Sorgligt nog hade Keita tagit en startplats och ni alla hade suttit o grupprunkat åt honom på Stretford End.
Vi har världens bästa trio framåt, ingen som kan säga nej till det, Rooney hade möjligen platsat men det är ingen som vet ifall han hade klarat av och vara vänsterytter.

Om du verkligen på riktigt tror att United har MÅNGA spelare som är bättre än våra på olika positioner, tycker jag synd om dig. Det är som en United-kompis som jag har som råkade uttrycka sig på det allra dummaste sättet förra säsongen, nämligen att Rooney är ungefär lika bra som Iniesta på offensiv mittfltspositionen. Oh snap vilka ljushuvuden ni har som fans alltså.
Grace/Wastelands
2011-10-20 19:59
Skulle inte du sluta skriva? Trodde du skrivit ditt sista inlägg nedanför.
DivineNerd(Man utd fan)
2011-10-20 19:58
Alla ni som säger ''Och så kommer Stokeargumentet upp igen'' KAN SCROLLA NER OCH LÄSA OM VAD JAG SKREV. Jag skrev absolut INTE att Barcelona skulle få spö av Stoke eller att små spelare har svårt i PL. Jag förespråkar snarare små tekniska spelare i PL eftersom att många av lagen spelar med stora långsamma spelare får dessa mer yta att jobba på.
Barcelona Blaugrana91
2011-10-20 19:55
För dem som är intresserade så invigs nya La Masia om 5 minuter, invigningscermonin sänds live på Barcas hemsida om 5 minuter alltså. :)

Såg att Abbe redan nämnt detta.
Grace/Wastelands
2011-10-20 19:54
DivineNerd(Man utd fan)

Du verkar helt ha missat allting jag syftat på, antagligen medvetet, fast nej, antagligen bara på din uppenbara dumhet.

Jag har inte hävdat att din åsikt om att Vidic och Ferdinand är bättre än Puyol och Piqué i sig är fel. Men att du har någon slags rätt att hävda det som en objektivtet är det jag har problem med. Det spelar ingne roll vem du jämför, vem kan backa upp att dina åsikter är objektiva och våra är subjektiva?

Det är allt du behöver svara på, men det kommer du inte lyckas svara på.
Sedan är din jämförelse rätt rolig då jag spontant endast ser två-tre platser där Uniteds spelare kan tänkas vara bättre. Men det känns onödigt att fortsätta plaska omkring i dne diskussionen då den bygger på subjektiva värderingar av spelare och anpassning till olika spelsystem och ligor.
DivineNerd(Man utd fan)
2011-10-20 19:52
Grace/Wastelands
Går du tillbaka så kan du tydligt se att jag har spunnit vidare på diskussionen på era maner och det var inte alls här diskussionen började. Eftersom denna diskussion inte leder någonstans blir detta mitt sista inlägg där jag försöker sammanfatta vad jag tycker:
Villa är bättre än Hernandez, Messi är bättre en Rooney, Pedro är bättre än Rooney, Iniesta är bättre än Young, Xavi är bättre än Ando, Busquets är bättre än Carrick, Abidal är bättre än Evra, Vidic är bättre än Pique, Puyol är bättre än Ferdinand, Dani alves är bättre än Smalling, Valdes är bättre De gea.
''alternativt skärp dig'' som du sade. Är det okej?


Nej skämt åsido. Reals och Barcas smutskastning mot varandra sker ständigt och på låg nivå. Här är Real madrid dom värsta men även Barcelonas fans är goda kålsupare. Detta håller du med om, eller?

Benzema skulle antagligen inte ta en startplats i Barcelona, i t.ex. United skulle Benzema gå före Pedro eller?

Att Ferdinand och Vidic har varit kanske de två absolut viktigaste spelarna i Uniteds lagbygge och varit helt nödvändiga för att Uniteds massiva framgångar de senaste fem åren(Världens mest framgångsrika lag) kan du inte förneka. Varför skulle det då vara subjektivt att kalla dessa världens bästa mittbackspar?

Jag läser ditt svar om jag får något men svarar antagligen inte tillbaka.
Barcelona Abbe.
2011-10-20 19:45
Här kan ni följa invigningen av det nya La Masía.
elbraco - Bojan y Thiago
2011-10-20 19:43
Grace/Wastelands

Haha, precis. Och korta spelare kan inte lyckas i PL. Nani, Nasri, Aguero, Silva, Arshavin, Mata, Walcott, Javier Hernandez, Young, Tevez och Cesc är alla undantag. Det är ingen som vet varför men så är det.

Den regeln gäller egentligen bara för Xavi, Messi och Iniesta för uppenbarligen saknar dom något, förutom storleken, som gör att dom skulle lyckas i PL.

Just den regeln är extra gällande om man dessutom fliker hur dom skulle klara sig mot STOKE (världens segaste lag) en REGNIG (för det gör ju så att bollen rullar extra snabbt och det är ju som vi alla vet en KLAR nackdel för passningsspelare) dag i Oktober (dvärgarna från Katalonien skulle väl antagligen frysa ihjäl. Deras kroppstemperatur funkar inte som oss andra, dom fryser ihjäl om tempen sjunker under 25+).
Grace/Wastelands
2011-10-20 19:38
Hoppas ju vi möter United återigen i finalen så dom får ännu mer att gråta över i år. Om dom ens klarar gruppspelet dvs.
Barcelona Riiio!!
2011-10-20 19:36
Vi är klara för åttondel om vi vinner nästa match va??
elbraco - Bojan y Thiago
2011-10-20 19:36
"Vidic-Ferdinand är världens bästa mittbackspar och har varit det i åtminstonde 3 år. Varför skulle det vara ironiskt?Vidic och Ferdinand tillsammans med Evra VDS och Rooney har varit de största faktorerna till CL titeln 2008 och PL titlarna man tagit. Att Vidic är bättre än Pique och Ferdinand är bättre än Puyol tycker jag och United är bättre än Barcelona på fler positioner"

HAHA, tillåt mig asgarva åt ditt försök till att vara objektiv. Ferdinant och Vidic kanske har varit det bästa paret men inte längre. Rio har haft långa skadeproblem och är inte lika stabil länge som han en gång var. Vidic är en duktig back men samma som Ferdinand så är han inte den back han en gång var heller. Att du sedan tar upp VdS och Evra vet jag inte varför då detta är en mittbacksdiskussion.

Att Vidic skulle vara bättre än Pique är en mening man skulle kunna läsa i ett manus för en parodi och att Ferdinand > Puyol håller jag verkligen inte med om men där är jag öppen för diskussion.

Pique har tagit bort Ronaldo under fler el clasicón och det är väl allt man behöver säga. Jag skulle vilja se serben eller Rio klara av det.

Precis som Grace/Wastelands skrev så verkar det som att du tycker att VI är SUBJEKTIVA när vi har en åsikt om att våra spelare är bättre och att DU är OBJEKTIV när du tycker att Uniteds spelare är bättre. Logik?

Jag har en idé. Vi kan ju ställa eran bästa elva mot våran bästa elva i en CL-final där allt står på spel och så ser vi vilka som är bättre.

Ooooh, my bad. Verkar som det redan har hänt. Två gånger på tre år.
Grace/Wastelands
2011-10-20 19:33
Alltså seriöst. Om Stoke är ett sånt jävla lag varför vinner dom inte PL? Är Stoke det nya bästa laget i Europa eller? Det känns bara som att man använder ett PL-lag som argument för att de engelska lagen minsann måste vara de bästa för dom möter ju och vinner över Stoke. Tråkigt för spanska, italienska och tyska lag som aldrig möter Stoke som därmed aldrig kan bli Europas riktiga bästa lag (näst Stoke då förstås). Det argumentet är så patetiskt att jag vill spy. Jag orkar inte med det låtsasargumentet igen som är så genomskinligt uselt och bara en ursäkt för att inte riktigt erkänna ett icke-engelskt lag som bäst. För det vore ju pinsamt att ett icke engelskt lag är bäst på den engelska sporten fotboll som engelsmän uppfann och förfinade på bakgatorna i Birmingham och Manchester.

Vidare så ser man ju den engelska fotbollens dominans genom alla de engelska spelarna som dominerar guldbollen vinnarna de senaste 10 åren. Och alla de stora engelsla profilerna som vinner PLs; la Ligas, serie a:s och CL skytteligan år efter år. Och Englands briljans i VM och EM. Listna kan göras lång.

Det är spanska, italienska, portugiska och sydamerikanska spelare som gör PL till ligan den är, och dom är inköpta på grund av PL:s pengar inte på grund av deras underbara akademier. Men fortfarande spelar de bästa spelarna INTE i PL. Konstigt det där.
Barcelona Blaugrana91
2011-10-20 19:32
DivineNerd(Man utd fan)

Är knappast så att det enbart är Realfansen som använder dem där korkade argumenten jag nämnde förut, dem flesta Barcahatarna gör det.

"Suck" så kom återigen Stoke upp...
Ni PL fans snackar som att det är världens bästa lag, är väl bara en tidsfråga innan Stoke dominerar världsfotbollen?...

När ni inte har några bra argument drar ni till något med Stoke, när man diskuterar att Barcelona är världens bästa lag så kommer direkt något PL-fan och säger, men hur skulle Barca klara sig mot Stoke på en lerig åker?

Eller när man diskuterrar att Messi är världens bästa spelare, då kommer någon och säger, men hur skulle Messi klara sig mot Stoke?

Och nu menar du att Pedro inte skulle ta plats i Stoke? Hmm....

Kanske dags för Barcelona att bjuda in Stoke till Camp Nou så att vi kan mäta våra krafter med värdslaget Stoke.

Gällande jämförelsen av startelvor så tycker jag att Barcas startelva är bättre än både Unteds och Real på i princip samtliga positioner.
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-10-20 19:23
Divine.

Nu kommer Stoke-argumentet också. Är de verkligen så jäkla bra? Jag tror att Pedro kan kasta långa inkast - det borde väl innebära att han får en startplats?

För att göra saken mer intressant: Jag hade velat se Parker i Sevilla eller Valencia. Till och med i Real Betis. Jag hade velat se honom försöka hänga med mittfältarna i spanska ligan.

Det handlar inte om att spelare är skräddarsydda eller inte - det finns en struktur i laget och man får rätta sig efter den. Tekniskt skickliga spelare med spelförståelse klarar sig överallt. Oavsett lag, liga eller spelsystem.
Barcelona El Nino Maravilla
2011-10-20 19:18
Haha vilken pajas. Vidic & Ferdinand bättre? Hur kan dom vara det när Rio missar mer än halva säsongen 3 år irad, och inne på fjärde nu. Att Vidic skulle vara bättre än Pique är ett skämt. Vidic försvinner oftast i stora matcherna, och just mot största rivalerna Liverpool har han 4 röda kort på mindre antal säsonger, och det säger väl allt. Till skillnad från Pique som imponerat varje match mot våra rivaler.
Grace/Wastelands
2011-10-20 19:17
Konstigt att inte United vunnit över oss med tanke på att 3/4 i er backlinje är klart bättre, Nani är klart bättre än Pedro, Rooney är ju minst jämnbra med Messi och Carrick är jämnbra/bättre med Xavi.

Heywood Jablome - Por qué, Messi?

Nog bara det disillusionerade united-fanet som vet exakt men oavsett ämne så har han uppenbarligen rätt och är mindre enögd än oss som övervärderar alla våra spelare. Jag har sett den här argumentationstekniken förut och är fortfarande inte övertygad om dess briljans men den verkar populär.
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-10-20 19:17
Vad är det som egentligen diskuteras?

Huruvida Barcelona- och Real Madridfans överskattar sina spelare? Så kanske är fallet, men det finns en tanke bland alla supportrar till engelsk fotboll som säger att om man inte spelar eller presterar i Premier League så är man inte duktig.

Gör någon mål i Italien håller ligan låg klass, gör någon mål i Spanien så är det dåligt försvarsspel.
Annons: