/spanien/barcelona/forum/10634.aspx/spanien/barcelona/forum/10634.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Blaugrana91
2012-01-13 22:16
gejboy123

Reals försvar är inte speciellt bra heller, de har släppt in 19 mål, mer än både Valencia och Levante för att nämna några.

Barca har dock bara släppt in 9 mål, måste vara bäst i europa?
Chileno 4 life
2012-01-13 21:45
jag har en fråga till er mina bröder va händer med barca om puyol får fnatt och lägger av eller byter klubb? kan vi leva utan en sån legend=?
Chileno 4 life
2012-01-13 21:45
jag har en fråga till er mina bröder va händer med barca om puyol får fnatt och lägger av eller byter klubb? kan vi leva utan en sån legend=?
Barcelona JohnGalt
2012-01-13 21:28
gejboy123

Räkna bort Barca och Reals målskörd så görs det få mål i La Liga. Är det då kanske offensiven i ligan som är dålig?
Barcelona gejboy123
2012-01-13 20:52
16-0 låter ganska rimligt med tanke på vilka jävla värdelösa pissförsvar alla la-liga lag utom real madrid och barcelona har
Coach pep.
2012-01-13 19:46
Xaviesta

Bra att du tar initiativ (bli medlem i redaktionen?) men när du säger att Les Rambles håller sämre nivå än Puertan och Uniteds forum så stämmer det ju inte för fem öre. Ärligt talat så finns det extremt många rötägg på alla storlagens forum. Svenskafans höll generellt sätt en högre nivå förut vill jag minnas, innan den nya designen och innan sidan var så allmänt känd, för några år sedan (vet inte om du var här då ja ej minns ditt nick, har själv relativt nytt nick och förnyat konto). Men trots allt så tycker jag att Barca forumet erhåller många av de flitigaste forumskrivarna på hela Svenskafans vilket gör att jag återkommer så ofta jag kan för att läsa.

Alla förstår dock inte att svenskafans inte är någon chatt eller ett klotterplank och med tanke på att Barca är inne i en period där vi flår fler nykommande yngre fans i vågor än vanligt så är det lätt hänt att nivån sjunker där medelåldern gör det. Har svårt att se Svenskafans bli lika bra som på gamla tider. Finns många forum där duktiga skribenter försvann eller bytte till andra forum efter nya designen bl a.
Barcelona Xaviesta
2012-01-13 19:17
,Sami

Man måste få skoja emellanåt. Hade forumet varit kapabel att hålla stilen som inne i Puertan så hade man kunnat föra vettiga diskussioner. Självklart har inte alla maränger där inne mogna åsikter alltid, men Puertan har särskilda regler som de måste förbehålla sig till. Jag anser att Kaljic är jävligt enögd när det kommer motargument i snack om hans kära Real Madrid och han må spärra utomstående fort som fan om dem inte håller med om det han säger. Men han och övrig redaktion där inne vet hur de ska få "sina egna" att hålla stilen i Puertan. I stort sett det enda positiva jag kan säga om honom.

Här på Rambles är det mer öppet hus och vem som helst glider in här och kör reklam för bloggar, one-liners och diskuterar matchbiljetter och flygtider istället för att ta det på PM osv. Då menar jag de ggr det gjort av två personer sinsemellan. Nivån här inne är JÄVLIGT låg, många har dålig koll på när Barca spelar nästa match, snackar silly-season om spelarflyttar som inte ens rör vårt eget lag osv. Ta bara häromdagen när det snackades mer här inne om Patos flytt till PSG än vad det gjordes på PSG:s forum.

Trots att det är ungefär samma åldrar (jadå, jag har jämfört) i både Puertan och Ramlan (och Uniteds forum tex) så finns det mer moget folk i dom andra två forumen. Jag gillar att diskutera - jag kallar inte folk som kör gubben-i-lådan här och skriver nåt på en mening eller två för skribenter. Ska man diskutera någonting får man motivera sina svar. Älgen gör det, Blaugrana91 gör det, Frodo gör det och säkert flera andra som jag inte kommer på sådär på rak arm. Men fortfarande alldeles för få som går att föra vettiga samtal med. Det är synd att en så pass stor klubb som Barcelona ska ha så dålig nivå på sitt forum. Här diskuteras nästan aldrig något som alla kan hänga med i och dela med sig av. Nån gång har jag sett "vilket var ert första besök på Camp Nou" och liknande - och det är skitkul. Fler såna diskussioner, tack! Istället för bullshit och silly-season och att tappa tron på laget direkt efter ett poängtapp. De gångerna är det knappt lönt att komma in här då man får leta med ljus och lykta efter kvalitativa inlägg med konstruktiv kritik, och istället ser man folk skrika efter hetsköp "för nu är det kört, nu förlorar vi ligan" osv.

Varför är det såhär på Rambles då? Är det Pinthorp, Mohammed och de andras fel? Självklart inte! Vem har tid att konstant sitta här och rensa och spärra de som behövs osv. Kan tänka mig att det gjordes när SvenskaFans var i sin puppa ännu, men det är så mycket folk nuförtiden att man förmodligen inte orkar till slut. Det är trots allt ens fritid det tar av. Hade Svenska Fans egna huvudredaktion kunnat ANSTÄLLA folk till sånt här hade vi sett bättre forum, inte bara här men överallt. Men då måste SvenskaFans växa ännu mer eftersom sådana resurser inte finns i dagsläget. Kan vi då inte alla hjälpas åt att höja nivån? Jag har själv många ggr låtit mina känslor gå överstyr när man sitter här och trycker tangenter och hamnar i onödiga diskussioner. Så kan det bli när känslorna svallar och man försöker göra sig förstådd via en dator. Men jag försöker allt som oftast leverera inlägg av kvalitet hellre, än att bara skriva två rader. Visst fan kan man ha kul emellanåt, som jag hade idag med Pinto som får hela Camp Nou att sjunga Por Que? :) Varför inte? Man är ju bara människa.

Till er som vill idiot-förklara det här inlägget nu: Tummen upp är inte lönt att fiska efter då folk härinne allt som oftare ger det till folk som förlöjligar den man själv ogillar, istället för att tumma upp ett bra inlägg så alla kan se vilka som är värda att läsas. Detta inlägget är skriven i all välmening även om den börjar starkt kritiskt mot vissa folk här i forumet och till hur den sköts. Jag nämner inga namn för jag är inte ute efter att smutskasta. Dem som tycker att forumet redan är bra som det är har delvis rätt, men visst fan kan det alltid bli bättre? Tänk om Pep tyckte att laget är bra som det är inför varje ny säsong... Kom ihåg att redaktionen inte kan göra hela jobbet åt oss - vi måste alla hjälpas åt att hålla nivån uppe! Det är allas ansvar. Det är vår skyldighet att bevara Barcas goda anséende utomlands, och pränta in den här i Sverige, och vi kan börja göra det här inne. Trots allt har vi en sak gemensamt allihopa:

Vi älskar FC Barcelona.
Barcelona Dani Alves y Iniesta <3
2012-01-13 18:56
Det finns en likhet med Coentrao och Mr burns :P Han ser ut som en yngre Mr.Burns
vad tycker ni?
Barcelona SamMajid
2012-01-13 18:44
På tal om Mourinho, ni som såg Real Madrid-Malaga borde ha garvar skitmycket när man såg att Mourinho var nära att slå fjärdedomaren :S
Barcelona el Maestro!
2012-01-13 18:37
Ryo Miyaichi !//

Ja, det jämnar ut sig i slutändan. Alldeles riktigt!
Det borde alla, med lite vett i skallen, förstå. Men Mourinho kommer aldrig att förstå och inte heller hans anhängare. Så här har Mourinho alltid varit, även innan han kom till Spanien. När domslut inte går i hans väg då rasar hela hans värld.
Jag funderar på om det kan ha att göra med att han aldrig har spelat professionell fotboll på den högsta nivån.
Alla som har varit fotbollspelare på elitnivå vet om att det inte löner sig att ständig klaga på domare och om domslut. .

Trevlig helg på er.
,Sami
2012-01-13 18:34
Ryo Miyaichi !
Tänk om alla kunde tänka som dig och inte tänka på Mourinhos rövhål.
Ryo Miyaichi !
2012-01-13 18:17
Eh varför hata när man kan älska, varför klaga när man kan hylla..

Det är rätt uppenbart att dom flesta Madrid-supportrarna lever i sin egna lilla värld, dock finns det vissa guldkorn, typ som min bästa vän - men han har inga problem alls med att hylla Barca, att Messi är bättre än Ronaldo(Som är väldigt dålig just nu) eller att erkänna att Barcelona är bäst och väldigt svårstoppade med sin spelstil.

Domslut kan gå åt alla håll, tror att i slutändan är det ingen som får grovt stora fördelar om man lägger ihop alla, även fast i stundens hetta kan man bli väldigt frustrerad.

Jag gillar inte Barca, men man kan inte blunda för storhet... Känner mig mest glad över att jag har fått uppleva magisk fotboll under min livstid än så länge, dvs Frankrikes storhetstid, Ronaldo, Arsenal 03-04, och nu Barcelona på senare år. Är dock lite ledsen att jag bara var 5 bast när Sverige tog brons i VM... :P

Vet inte vad jag tillför, kände bara för att skriva...

cheers
Barcelona el Maestro!
2012-01-13 18:10
Det som trollen skriver om kallar jag för avundsjuka, rakt igenom.
Om Barca har alltid domarna med sig, hur kommer det sig då att Barca inte fick straffet mot Espanyol senast? Det var solklart straff. Det såg alla.
Både Pep och spelarna i Barca inser att man får med sig domar ibland och att man får emot sig domar ibland. Ingen har uttalat sig om straffet mot Espanyol. Det är fotboll.
Hade detsamma hänt mot Mourinho då hade han gapat och skrivit så att hela universum hörde hur syn det är om honom och om Real Madrid.

Vi pratar om klasskillnad här, om du förstår. Han verkar också sakna klassen. Förvånad? Nej.
Barcelona SamMajid
2012-01-13 18:10
gejboy123

Får man kommentera ditt tippande? för tycker du överdrev lite där med att tippa 16-0 mot betis...
Barcelona gejboy123
2012-01-13 18:08
Haha pique och cesc lever verkligen en dröm, hur vanligt är det att spela i ett av värödens bästa lag med sin bösta barndomsvän lixom
Barcelona SamMajid
2012-01-13 18:06
Blaugrana91

word!
,Sami
2012-01-13 18:05
Blaugrana91
CO-SIGN Nice baby!
Hutch
2012-01-13 18:04
Raul Gonzales Blanco

Vad står på din agenda idag? In till Les Rambles och trolla loss? Jag skulle ljuga om jag påstår att jag inte blir småbesviken ifall vi åker ut ur cupen, och framförallt mot Real Madrid, men samtidigt så grämer jag mig absolut inte över det. Det är ingen bortförklaring ifall vi åker ur. Champions League, där snackar vi de stora grabbarna.
Barcelona Blaugrana91
2012-01-13 18:00
Raúl Gonzalez Blanco

Men jag sa väl knappast inte något om att ingen kan slå Barca? Självklart kan lag slå Barca.

Men varför ska man gå runt och vara rädd för ett annat lag undrar jag? Visst förstår om man känner respekt inför ett motstånd, men att vara rädd? Nej inte jag allafall.

Men ni Realfans kanske är rädda för Barcelona? Ja det bör ni kanske vara med tanke på hur det sett ut de senaste åren, vad vet jag?

Roligt att du säger att majoriteten av Barcas titlar är vunna på fusk och att Barca inte fått sitt erkännande trots dessa vinster.
Barcelona är just nu världens största klubb och det har man blivit tack vare de senaste åren, Barcelona är den klubb som har flest fans i världen, Barcelona är den klubb som har störst attraktionskraft när det kommer till att locka nya spelare till klubben. Folk världen över hyllar Barcelona, att sen massa bittra Realfans och haters sitter och intalar sig annat är knappast Barcas problem.

Sen säger du att titlarna klubben vunnit de senaste åren är på grund av fusk?
Man har fått domslut med sig liksom man fått massa domslut emot sig, det är så fotbollen ser ut. Men alla som har någon form av hjärna vet att allt det Barca vunnit de senaste åren är på grund av att man har varit och är världens bästa lag.
Men jag förväntar mig inte att du ska resonera så då du verkar sakna en hjärna.

Föresten ska vi prata om tilar som man fuskat sig till? Hur många av Reals titlar under 50-talet och längre fram fick man tack vare Franco?
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2012-01-13 17:53
Raúl.

Du kan tycka vad du vill om våra titlar - men vi har revolutionerat fotbollen. Och det är värt mer än Champions League, trippeln eller sex titlar på ett år.
Barcelona Hetfield
2012-01-13 17:52
" när hela ni inte fått erkännande av hela världen att ni vunnit dessa själva utan domarhjälp och massa fusk."

Om du spenderade mer energi och tid på att läsa böcker och fokusera på det du ska lära dig i skolan så hade du antagligen skrivit lite bättre.
Barcelona barcetia - AJE AJE AJE, VILLA EL GUAJE!
2012-01-13 17:52
Av hela världen? Sist jag kollade var detta bara Arsenal och Real fans åsikt. Vilken mörk värld det hade varit om hela vrlden bara bestått av dessa fansen.
Barcelona Barca4eva
2012-01-13 17:46
" när hela ni inte fått erkännande av hela världen att ni vunnit dessa själva utan domarhjälp och massa fusk."

Bara i Sverige...bara i Sverige.

Sheesh, att man aldrig lär sig.
Barcelona SamMajid
2012-01-13 17:44
Raúl Gonzalez Blanco

Hurdå fusk? som att ni inte vann cupen tack vare Pedros missdömda mål pga ´´offside med kroppen´´? jag vill inte ens gå in på hur många straffar Di María har filmat till sig sedan förra året eller när Peter Crouch blev utvisad förra sesongen mot Real Madrid.

Vi har marginalen på vår sida, thats it! Snacka ordentligt eller snacka inte! om det är så ni ser på hur vi vunnit titlar, då behöver jag inte ens förklara vilka dåliga förlorare ni är!
Real Madrid Raúl Gonzalez Blanco
2012-01-13 17:38
Du har uppenbarligen fått för mkt luft efter vinsterna (vissa mindre välförtjäna än andra för att lägga det mjukt). Take a chill pill, inte bra o vara så kaxig, en man är en match, men el clasico är nåt helt annat..

En främling säger till mig att han är en ärlig människa, det ser man inte ofta, då är väl atta pedofiler på nätet oxå det om de säger det..

Det ska jag hälsa de, kan oxå berätta för de att majoritetn av era titlar är oförtjänta, måste svida i vissas ögon när hela ni inte fått erkännande av hela världen att ni vunnit dessa själva utan domarhjälp och massa fusk.
Barcelona SamMajid
2012-01-13 17:32
Raúl Gonzalo Blanco

Rädd? efter allt vi har gjort mot er? minns du inte 5-0 matchen eller ska jag påminna dig om senaste clásico?

Om cupen nu är så viktig för din del bryr jag mig inte om men kom inte hit och tro att jag är en bortförklarare, jag är en ärlig människa och hade jag varit rädd för att vi ska förlora hade jag sagt det på en gång!

PS: Hälsa dom på Puertan 5-0 och att Messi är en levande legend!
Real Madrid Raúl Gonzalez Blanco
2012-01-13 17:29
Blaugrana91//

Nejdå, av ingen anledning, det finns absolut inget lag som kan vinna över er, vi kan lika gärna lägga ner alla andra klubbar... Dumb ass!
Barcelona Blaugrana91
2012-01-13 17:24
Raúl Gonzalez Blanco

Varför skulle han vara "rädd" för Real undrar jag?
Real Madrid Raúl Gonzalez Blanco
2012-01-13 17:23
SamMajid//

Man märker att nån är rädd när du säger att det inte gör nåt om man förlorar och att cupen ej är viktig.
Visst hade man förstått om du istället skrev: Jag vill vinna mot Real, men efter Cupen inte är så viktig gör det inget om vi åker ut efter Clasico.. Nån försöker bara hitta på bortförklaringar för om ni skulle åka ur mot oss.

Sen till att: "Det räcker med ligan och CL" Har ni prenumerat på dessa 2 pokaler eller hur är det? Snacka om att fått för mkt luft, det är tur att du inte är fotbollsspelare i Barca för att hade du blivit mätt efter eran trippel troligen.

Take it easy, blir troligen spärrad härifrån antar jag, men tack vare den här meningen nu så kommer jag inte bli spärrad bara för jag skrev den..
Real Madrid [Mesut Özil]
2012-01-13 17:18
Skön video om Pique o Cesc i länktips :)
Annons: