/spanien/barcelona/forum/10608.aspx/spanien/barcelona/forum/10608.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona L.A.M Nr 10
2/5/2012 15:44
Låt Zlatan gå till Real. Vafan ska de ens med honom till? Benzema är tusen gånger bättre och mer spelskicklig. Sedan finns även Higuaín.

Men är man köpeklubb så är man;).
Barcelona GerardPiqué3
2/5/2012 15:40
Rätta mig om jag är fel ute, men har för mig att Rosell å c.o såg till att en av punkterna i Zlatans övergång te Milan var att en vidareförsäljning till Madrid inte är möjlig.
Barcelona L.A.M Nr 10
2/5/2012 15:40
Att klaga på domarna gör bara att man aldrig kommer rätta till de felen som är den verkliga anledningen till poängtapp och en andraplats i ligan bakom Real Madrid. Fokuserar man på vad domarena gjort och inte gjort istället för skador och formsvackor på nyckelspelare, motivation, misslyckat(i vissa matcher) nytt spelsystem, så kommer man heller inte kunna bli bättre. Det är töntigt att klaga på domaren. De gör sitt bästa och kan göra misstag.
Barcelona SamMajid
2/5/2012 15:30
Skönt att höra att Busquets inte är långtidsskadad! hade inte varit så kul för pep...
Barcelona GerardPiqué3
2/5/2012 15:18
True true. Känns som att den precis som Milan - Napoli kan sluta precis hur som helst. Sjukt svårtippat
Postat via SvenskaFans-appen
elbraco - Bojan y Thiago
2/5/2012 15:16
Totoo!! Man U ryktas få tillbaka Nani, Rooney, Cleverley m.m så tveksamt om Chelseavinst?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona GerardPiqué3
2/5/2012 15:11
Vad tror ni om Chelsea - Man U? Vågar man sätta några lappar på Chelseaseger ?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Roja y Azul - FCB
2/5/2012 15:09
Startar Bojan för Roma?
elbraco - Bojan y Thiago
2/5/2012 15:00
Milan startar med tre ytterbackar på bänken, lal. Tror på 3-1 seger till Napoli men jag är sämst på att tippa. ABs livekille höll Milan som favoriter, men pallade dom inte med ett kontrande Lazio pallar dom nog inte Napoli. Möjligtvis att det är Napolis form som gör Milan favoriter men kolla bara på Milans mittfält. Jag ryser av obehag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Riiio!!
2/5/2012 14:57
Déu és Culé

Kommer börja löpträna nu innan mars i alla fall.
Barcelona Vamos Blaugrana
2/5/2012 14:56
Hade jag varit Guardiola så hade jag vilat Messi i kommande match, för att sedan ta in honom andra halvlek. Det känns som om han behöver de suget igen. Han har spelar omänskligt många matcher. Pep måste våga agera
Barcelona Hetfield
2/5/2012 14:45
Förövrigt är det härligt med så många bra matcher idag.
Barcelona Déu és Culé
2/5/2012 14:34
Är det någon som vet hur länge till Afellay beräknas vara borta?
Barcelona Hetfield
2/5/2012 14:33
Det här snacket om domarna börjar bli lite uttjatat. Man kan vrida och vända det hur man vill, men om Barcelona inte hade tappat så många onödiga poäng så hade man haft försprång i dagsläget. Det är inte en större hemlighet att domarna inte vågar gå emot Real Madrid pga. att Mourinho kommer att spy galla över de.

I slutet av dagen så ska man fokusera på Barcelona. Om de gör sitt jobb rätt så går det bra, tappar man onödiga poäng så får man skylla sig själv.
Barcelona barcetia - AJE AJE AJE, VILLA EL GUAJE!
2/5/2012 14:32
el Maestro!

Vi är inte Real. Vi lånar inte ut cantera. Lånar vi ut dem betyder det att vi i princip förlorat förtroende för dem.
Barcelona el Maestro!
2/5/2012 14:17
Thiago en mi corazón!:

Visst är det positivt med ynglingar som kan ersätta skador när det behövs mest. Det är en styrka som Barça har som klubb. Men jag tror att Tello är en spelare som passar in mer i Sevilla än Barça. Han är en klassisk ytter. I Barça är det mer naturligt att yttrar är mer kompletta än så., att det kan spela i andra positioner också. Det är därför Barça har Alexis, Pedro o.s.v.

Så om en eller två säsonger spelar Tello/Cuenca i Sevilla eller in annan klubb i La primera. Men då får man lite pengar av försäljningen i alla fall. Inte så illa det heller.
Barcelona Dill - Busquets!!
2/5/2012 14:11
Frågan e ju om puyol pallar lira mot valencia. Fatta mardrömmen om även han blivit skadad på onsdag.

Vad sägs om att han får lite vila och vi kör såhär? Mascherano har ju gjort det så bra som mittback, titta bara igår.

Pinto
Alves-Pique-Mascherano-Abidal
Xavi-J. Dos santos-Thiago
Messi-Cesc-Cuenca

Tello supersub så att högerbacken bajsar på sig.
Barcelona Thiago en mi corazón!
2/5/2012 14:06
Vi har fått något positivt med denna säsong hittils iallafall: Tello y Cuenca!
Barcelona el Maestro!
2/5/2012 14:00
Busquets är oersättning i Barça som defensiv mittfältare.
Jag hoppas därför att han hinner återhämta sig till onsdagens match. Han ger stabilitet i mittfältet både framåt och bakåt. Han är så otroligt viktig för att försvaret ska hålla, likaså när det gäller att hålla bollen inom laget, att återerövra den och att leverera bollen framåt med en enkelhet som få kan.

De som hejar på Barça och även stora delar av de neutrala håller Busquets högt när man pratar om defensiva mittfältare i världen. Busquets är ingen fotbollsspelare som stiger fram och gör mål men han gör sina medspelare ännu bättre. Han gör det i Barça och i sitt landslag. Hans tränare har hyllat honom för just detta(Pep och del Bosque).

Om man inte har noterat hur viktig Busquets är i Barça ännu så kommer man att notera det när han inte är tillgänglig längre. Vi får se hur Mascherano fungerar om nu Busquets inte är tillgänglig på onsdag men jag är tveksamt till att han kan fylla samma funktion som Busquets.

Hejar man på en rival till Barça är Busquets ett hatobjekt. Jag ser ingen konstighet i det egentligen då jag vet att skälet till hatet är i grund och botten vetskapen om hur viktig han är för Barça. De som ogillar Busquets hoppas idag antagligen på att han ska vara borta under en längre tid.

Jag säger ju snabbare vi får tillbaka Busquets desto bättre kommer det att gå för Barça i kommande matcher. Barça har en tuff schema framför sig.

Viscka el Barça!
Barcelona S91
2/5/2012 13:37
Barcelonistas

Då säger jag som Pep: Kommer det att ge oss poäng?

Anledningen till att bl a jag inte vill älta så värst om domslut är att det är en ond spiral - man ältar samma saker och mår bara sämre.
Barcelonistas
2/5/2012 13:29
Thiago

Kan vara tröttsamt men det är ochså den enda orsaken till att vi inte leder ligan. Jag bryr mig inte om vi har spelat dåligt borta, faktum är att om domsluten gått rätt så hade vi lett ligan före Madrid.

Vad ska krävas för att Real Madrid ska få en straff emot sig? Hur kommer det sig att vi inte får straffar när dom är så solklara?

Lägg därtill alla skador vi drabbats av, och det faktum att vi har haft lite problem borta så blir dessa felaktiga domslut oerhört avgörande. Jag är otroligt frustrerad på detta.
Barcelona L.A.M Nr 10
2/5/2012 13:26
Angående Tello och Cuenca så är det väldigt lätt att se Tellos kvalitéer, mycket lättare än Cuencas. Man ser att han är snabb och tar sig förbi sin back ofta. Cuenca känns mer komplett dock. Han är snabb, grym teknik, men även en bra spelförståelse och teknik på små ytor, där kan han vara lite lik Messi. I nuläget känns Tello hetare, men jag tycker fortfarande Cuenca bör vara högre i rangordningen då han presterat en mycket längre tid på hög nivå.
Barcelona 1.70-ligan
2/5/2012 13:24
Golden Barca

Barcastuff, Pep sa det efter matchen.

Älgen

Så lär det nog bli ja. Pedro är inte tillbaka till på onsdag i alla fall, enligt tidningarna. Hoppas han kommer tillbaka snart, ger ju lite mer möjlighet till vila för andra spelare i alla fall :)
Barcelona L.A.M Nr 10
2/5/2012 13:19
Hur många skador har vi? Villa, Fontás, Pedro, Afellay och Keita missar Valencia-matchen säkert. Sedan finns Alexis, Xavi och Busquets som alla är tveksamma till spel. Det känns som hela laget borde ha känningar på några ställen då de fått spela otroligt mycket den senaste tiden. Dessutom ska vi spela Pinto mot Valencia, känns väl sådär. Tror det kommer bli oerhört tufft där, krävs en mycket bra match av samtliga spelare för att vinna.

Pinto;
Alves, Piqué, Puyol, Abidal;
Xavi, Mascherano, Thiago;
Messi, Cesc, Cuenca:

Det är ändå en stark startelva vi kan ställa upp med, dock är spelarna slitna och många är inte i form. Frågetecken här för Puyol och Xavi, el capitáno har spelat rätt mycket den senaste tiden och frågan är om hans kropp klarar det? Förhoppningsvis. Xavi har vilat två matcher och om han är frisk bör han vara pigg och i bra form, annars är frågan om man inte ska vila honom här också och låta honom vara fullt återställd för nästkommande matcher. Alexis vet jag inte riktigt, han kanske kan starta, då får Cuenca eller Cesc kliva åt sidan.
Atlético addeh
2/5/2012 13:18
1.70

"Frågan är om han nästan inte är mer intressant än Cuenca"

Båda är väldigt intressanta och spännande men jag förstår vad du syftar på, och jag är beredd att hålla med dig. Cuenca var riktigt bra i flera matcher i höstas, men har inte alls levt upp till förväntningarna på sistone och inte utmärkt sig mycket. Han hade några bra aktioner mot Valencia vilket bådar gott, men han har inte alls lika lätt att ta sig förbi motståndaren längre som han hade i början.

Däremot tycker jag Tello & Cuenca kompletterar varandra på ett bra sätt. Den förstnämnde har snabbheten och större förmåga att ta sig förbi motståndaren, medan Cuenca har spelsinnet och finurligheten.

Golden Barca

Pep sade på presskonferensen inför matchen att Alexis hade känningar, därför spelade han inte igår.
GurraP
2/5/2012 13:17
Älgen Läste att Pedro inte kommer kunna spela på onsdag heller. Men jag fick en känsla av att han är på g. Hoppas han kan spela till helgen. När drar CL igång, förresten?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Thiago Next no.1 - Anims Villa
2/5/2012 13:17
Barcelonistas

Kan inte du bara lägga ner ditt domarsnack. Börjar bli drygt.
Barcelonistas
2/5/2012 13:14
Valencia - Real Madrid = 1 poäng (real)

Mallorca - Real Madrid = 1 poäng (real)

Getafe - Real Madrid = 1 poäng (real)

Tre matcher där Real Madrid borde ha tappat poäng, men där man tillslut har fått en hjälpande hand av någon högre makt.

Lägg därtill dom flertal matcher där vi borde ha vunnit om det inte vore för domarna.

Barcelona Golden Barca
2/5/2012 13:09
1.70 Ligan......Alexis hade känningar i går och därrför spelade han inte i går.

Vill gärna ha din källa på den uppgiften,
Barcelona den närkingska älgen
2/5/2012 13:06
1.70

Ett troligt scenario är väl att Xavi återigen startar på mittfältet tillsammans med Thiago och Mascherano (om nu inte Busquets kan spela på onsdag). Cesc lär få agera falsk nia bakom Messi och Cuenca. Börjar kännas som att spelarna behöver vila nu, synd bara att det inte går att rotera så mycket nu då alla är skadade. Typ. Någon som har koll på när Pedro väntas vara tillbaka?
Annons: