/spanien/barcelona/forum/1060.aspx/spanien/barcelona/forum/1060.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Thierry Henry
2016-06-19 21:17
@Rambla~:


Ja Barbosa ät gabigol. Jesus verkar ha mer potential i mitt tycke. Vore fantastiskt om vi kunde knipa honom
Barcelona Rambla~
2016-06-19 20:51
Gio Style Är det Barbosa som är "Gabigol" eller finns det en tredje Gabriel? Nä fan, de borde hålla sig borta från spelare som är delägda av flera grupper. Blir bara kaos och fiasko av det hela.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-06-19 20:30
Hoppas Embolo sänker fransmännen!
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2016-06-19 20:28
Såg nu att det gäller vår Douglas, gött att slippa honom! Bara att slänga 5 spelare till i adriano, vermaelen, arda, munir och sandro
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2016-06-19 20:14
Barcelona have reached a deal with Brazilian club Cruzeiro on the transfer of right back Douglas (25). They'd pay 2M for 60% of rights. [md] Hahaha en ny Douglas!
Postat via SvenskaFans-appen
Vlom
2016-06-19 20:12
Barcelona have reached a deal with Brazilian club Cruzeiro on the transfer of right back Douglas (25). They'd pay 2M for 60% of rights. [md]


Brazilian team Cruzeiro offer right back Douglas (25) a five-year contract. The Brazilian player has not yet accepted the offer. [md]


Barcelona Kröjff
2016-06-19 19:36
Diskussionen om Messi kontra Gabriel Batistuta för med sig ett gott exempel på varför man inte "alltid" kan förlita sig på statistik, när man bedömer en spelares kvalitet. Nån pekar på att Batistuta har ett ungefär dubbelt så högt målsnitt som Leo Messi i landslaget, varpå nån annan frågar sig varför Gabriel Batistuta spelade så förhållandevis få matcher för Argentina.

Men om man då föreställer sig i fantasin att Messi från skillnad till Batistuta hade fört sitt land till final i var och varannan viktig turnering så som centralfigur och spelfördelare, enär Batistuta inte ens hade nått slutspel trots sina många mål, utan fått finna sig i att åka hem direkt efter gruppspelet varje gång, så skulle det ju kunna vara svaret på den sistnämnda frågan. Men betyder ett så´nt scenario att Batistuta nödvändigtvis var sämre än Leo Messi?

Om man svarar ja på den frågan så får man nog också ta sig en funderare på om Maradona trots färre mål i landslaget än Messi, inte faktiskt var en bättre spelare med tanke på att han inte bara gick i bräschen och förde Argentina till två VM-finaler, utan också i hög grad bidrog till att en av dem gav laget och landet en vinst av ädlaste valör. Och för driva det hela till sin spets, kan ju också nämnas att såväl Zlatan Ibrahimovic som Wayne Rooney gör fler mål än Messi, per spelad match i nationselvan.

Så vad försöker jag säga med detta inlägg? Att Ibra är bättre än Messi eller att Rooney kan mäta sig med Batistuta i sina bästa stunder? Absolut inte. Inte heller att Maradona var en bättre fotbollsspelare än "La Pulga". Nej, inte nödvändigtvis tvärtom heller för den delen. Bara att man inte kan förlita sig på statistik som riktmärket framför alla andra, när man tittar på enskilda spelares kvalitet.

För i mångt och mycket blir fotboll en bedömningsport så fort man lägger allt fokus på en och annan spelare, istället för att se till laget som sådant och dess resultat. Och min egen bedömning är att Batistuta snarare ska bli jämförd med Cristiano Ronaldo än Lionel Messi. Och i min bok är argentinaren helt överlägsen portugisen, oavsett vilken sida jag vaknar på. Siffror säger inte allt. Sju?
Barcelona Gio Style
2016-06-19 18:43
Anser att Gabriel Barbosa är mer talangfull än Gabriel Jesus.
Han spelar på ett mognare sätt och levererar alltid en slutprodukt.
Gabriel Jesus är dock en av Brasiliens kanske 3 största talanger och mer spektakulär, kan dock överarbeta som ungdomar oftast gör.
Barcelona Gio Style
2016-06-19 18:25
@El Conejo:

Skitsnack!
Visst känns en extrainsatt version som spelas i USA oseriös men i år är samtliga världsstjärnor med (Neymar enda undantaget) vilket inte alltid är fallet annars.
Alla presskonferenser, alla känslor på plan, alla uttagningar pekar på motsatsen. Du må se det som ett jippo men alla landslag vill vinna här.
Barcelona Liunil Masse
2016-06-19 18:24
[QUOTE=Blaugrana91]Tänk på att det kan vara rykten också, är ganska säker på att klubben kommer annonsera hans förlängning ganska snart. För övrigt om det stämmer så bör man anmäla den där smutsklubben PSG till Fifa. Att försöka övertala Neymar bakom ryggen på Barca är äckligt. Hatar PSG, speciellt det där svinet dem har till president. [/QUOTE] Det är rykten varje dag, exakt varje dag. O vad gör hans agent går ut i snackar om att klubbar är intresserade o beredda att betala hans klausul bla bla, kan han inte bara hålla käft? Sen hans pappa går också ut o snackar en massa, pengakåt jävel. Man hör inte Suarez agent gå ut o snacka en massa skit som triggar tidningar att fortsätta. Mycket oproffesionellt beteende från Neymar också utanför plan. Nä vet inte, gilla Neymar väldigt mycket för ett år sen, nu är det som bortblåst. Kan inte var den enda?
Postat via SvenskaFans-appen
Vlom
2016-06-19 18:23
Deco: "Ronaldinho var mer talangfull än Messi och Cristiano Ronaldo. När vi inte visste vad vi skulle göra, så skapade han chanser för att göra mål. Ronaldo var ung, atletisk och väldigt tävlingsinriktad. Messi har jobbat väldigt hårt för att göra vad han gör med bollen i Barca, men det Ronaldinho gjorde var fullständigt naturbegåvning. Han hade en speciell förmåga. Varje gång när vi gav honom bollen, så kunde han göra olika typer av mål."


Barcelona KristoferDelija
2016-06-19 18:19
Spanien video när laget sjunger tillsammans.
Jordi Alba ser så jäkla rolig ut hela tiden hhahaha
Barcelona the cameroonians
2016-06-19 18:19
[QUOTE=Rambla~]Förra gången det värvades från Palmeiras var det en viss Keirrison. Det gick ju så där. Då var ett visst Traffic delägare. Någon som sätter emot att så är inte fallet den här gången? Dags och tvätta pengar igen I guess. [/QUOTE] Det är ett väldigt knepigt ägandeskap när det kommer till Gabriel Jesus rättigheter. Palmeiras äger 30%, hans familj 15% hans agent 32,5.% och en entreprenör resterande 22,5%. Den sistnämnde har under det senaste året försökt sälja sitt innehav, och gud vet hur det egentligen står till. Det där med delägarskap är riktigt tricky, och det är lätt att det kan bli stämningar vid en övergång när inte alla parter känner sig nöjda, typ som med DIS och Neymar. Enligt brasilianska källor verkar det dock som att spelaren vill stanna i Palmeiras nästa säsong, men det hindrar inte ett köp om det inkluderas en tillbaka-låning av spelaren. Kan dock inte tänka mig att Barça ska gå för en oetablerad yngling med Lucho som tränare. I så fall är det sportchef och ledning som initierat köpet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-06-19 18:05
[QUOTE=Liunil Masse]The renewal of Neymar (24), whose current contract expires in 2018, is in doubt after PSG made him a new offer worth 50M gross a year. [md] Neymar gör sig verkligen omöjlig att gilla. [/QUOTE] Tänk på att det kan vara rykten också, är ganska säker på att klubben kommer annonsera hans förlängning ganska snart. För övrigt om det stämmer så bör man anmäla den där smutsklubben PSG till Fifa. Att försöka övertala Neymar bakom ryggen på Barca är äckligt. Hatar PSG, speciellt det där svinet dem har till president.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-06-19 17:52
The renewal of Neymar (24), whose current contract expires in 2018, is in doubt after PSG made him a new offer worth 50M gross a year. [md] Neymar gör sig verkligen omöjlig att gilla.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-06-19 17:15
Förra gången det värvades från Palmeiras var det en viss Keirrison. Det gick ju så där. Då var ett visst Traffic delägare. Någon som sätter emot att så är inte fallet den här gången? Dags och tvätta pengar igen I guess.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2016-06-19 17:02
Barcelona have made a 17+4M bid for Palmeiras forward Gabriel Jesus (19). Has a 24M buyout fee this summer, will become 40M later. [sport] Han ser ut som en väldigt intressant spelare, liknar Neymar under hans tidigare dagar i spelet. Man får givetvis ta dessa highlights med en nypa salt.
Barcelona Rambla~
2016-06-19 16:04
Usch, tillbaka till helveteshålan nästa säsong då. Hoppades på Girona.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-06-19 15:17
Osasuna vann finalen över Girona och är tillbaka i La ligan.
Barcelona DM1982
2016-06-19 15:08
Batistuta var, som jag minns det, en renodlad striker som höll sig framme framför mål hela tiden. Han var inte med och byggde upp anfallen med boll som Messi gör. Båda är grymma målskyttar men jag vill påstå att det är större prestation av Messi att göra så många mål från sin position.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-06-19 14:55
Messi är fortfarande ung och om han blir frisk och skadefri resten av karriären kommer han att passera 75 mål i landslagströjan. Trots det att han inte är den typ som sover i straffområdet och väntar på att bli servat utan är överallt på plan och i första hand en playmaker.. Det är det som gör Messi unik att han är lika bra som playmaker som anfallare och avslutarare. Komplett !
Barcelona Liunil Masse
2016-06-19 14:51
[QUOTE=Dûssel]Messi har en fri roll. Precis som i barca. Imponerande statestik av batistuta! Kan helt enkelt vara så att batistuta var bättre i landslaget än Messi. Man behöver inte leta förklaringar till allt som messis position. [/QUOTE] Tvivlar starkt på att Batistuta stod vid mittcirkeln o fördela genomskärare till medspelare likt Messi. Rätt solklart för mig att Messi hade gjort många fler mål i landslaget om han bara nosat i straffområdet o inte befunnit sig bredvid mittfältarna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mdawg
2016-06-19 14:51
@Dûssel:


Tvivlar starkt på att han var bättre än Messi i landslaget. Ett målsnitt är inget mått för att bedöma vem som är bäst. Något som är rätt uppenbart är att Messi har agerat typisk spelfördelare i Argentina i många år nu, alltså legat längre bak i planen än vad han vanligtvis gjort i Barcelona.
Barcelona Dûssel
2016-06-19 14:49
@Liunil Masse:

Messi har en fri roll. Precis som i barca. Imponerande statestik av batistuta!
Kan helt enkelt vara så att batistuta var bättre i landslaget än Messi. Man behöver inte leta förklaringar till allt som messis position.
Barcelona Liunil Masse
2016-06-19 14:22
[QUOTE=Vlom]Gabriel Batistuta: 54 landslagsmål på 77 matcher (0,70 mål i snitt per match). Lionel Messi: 54 landslagsmål på 111 matcher (0,49 mål i snitt per match). [/QUOTE] Messi spelar ju som mittfältare i Argentina.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-06-19 14:17
@Barca4life98:


Jesus eller Barbosa? Den frågan låter otäckt likt den som pöbeln fick av den romerska folkdomstolen, när Jesus blev korsfäst och banditen Barabbas blev benådad på bekostnad av honom. Själv röstar jag på att vi släpper båda två.
Barcelona Barca4life98
2016-06-19 14:01
Vem är bäst av Gabriel Jesus och Gabriel Barbosa? Vi har ju ryktats vilja ha båda?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-06-19 13:48
Insignes agent i kontakt med Barcelona
I Napoli utvecklades Lorenzo Insigne till en av lagets farligaste vapen förra säsongen. Efter succén verkar det nu finnas intresse från Barcelona att värva de italienska 25-åringen. Insignes agent Fabio Andreotti berättar nu för radiokanalen Radio Marte att han har haft kontakt med Barcelona.

”Det finns kontakt med Barcelona men det är andra klubbar som också är intresserad”, säger Andreotti.

Insigne har tre år kvar på kontraktet med Napoli.
Barcelona Santiago Cazorla
2016-06-19 13:34
Tror Messi har 32 assists för Argentina. Sedan har han även mest assists genom tiderna i Copa America med 9 st.
Barcelona enkos
2016-06-19 13:25
Ronaldo EM:s mest ineffektiva

Cristiano Ronaldo har ännu inte gjort
mål i sommarens EM. Detta trots att han
är noterad för flest avslut - fler än
vad Sverige mäktat med som lag.

Ronaldo en tung kväll i går när hans
Portugal återigen kryssade, 0-0 mot
Österrike. Storstjärnan bommade även en
straff i matchen, och har fortfarande
inte lyckades göra mål i turneringen.

Enligt nyhetsbyrån Reuters är Ronaldo
noterad för 20 (!) avslut hittills i de
två första matcherna för Portugal -
fler än någon annan i EM. Det innebär
även att han har fler avslut än vad nio
andra EM-lag har mäktat med.
Läs mer på svt.se/sport

Samtidigt har Ronaldo i de mästerskap han deltagit skjutit 36 frisparkar och gjort 0 mål !
Annons: