/spanien/barcelona/forum/10596.aspx/spanien/barcelona/forum/10596.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-10-06 12:43
Vi har ju haft ännu tunnare trupp tidigare säsonger men inte såhär många skador. Jag tror att det handlar om en dålig försäsong tillsamans med tillfälligheter. Tror inte vi kommer ha såhär många skador resten av året då spelarna tränat upp sig.
Grace/Wastelands
2011-10-06 12:36
Försäsongen är ju dessvärre enda tiden på året laget är mobilt då det inte är bundet till ett spelschema. Och därmed tycker presidenter och dylikt att man ska åka runt som ett karnevaltåg över världen och tjäna pengar vilket i det närmaste alltid förstör det sportsliga på ett eller annat sätt.

Tragisk utveckling av fotbollen, men det är ju bara en skildring av samhället i stort. Mycket vill ha mer.
Barcelona Gonzalez_Barca
2011-10-06 12:33
Hetfield

Jag förstår inte varför man kan hålla försäsongen till endast Europa, varför ska man åka till Asien och USA för?

$$$
Barcelona Hetfield
2011-10-06 12:32
Skadorna beror väl på främst två saker, det är en tunn trupp och en helt onödig försäsong. Tunna truppen innebär ju att alla får speltid så att alla blir nöjda i laget, men samtidigt så innebär det att spelarna matchas hårt. Onödig försäsong är ju alla resor och matcher i värme.

Jag förstår inte varför man kan hålla försäsongen till endast Europa, varför ska man åka till Asien och USA för?
Barcelona Shanghai - You Can't See Me
2011-10-06 09:33
Kan nån översätta vad han säger om Messi och Xavi ?
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2011-10-06 08:58
Stämmer det att dom löjliga avstägningarna på mourinho och tito gäller bara för Supercupmatcher..(tito borde inte fått någonting mourinho borde fått 5 + matcher och det i La liga)
Barcelona Rambla~
2011-10-06 08:29
Coach pep-

Du tänker på Paco Ayestarán, som tidigare var assisterande och fystränare hos Liverpool tillsammans med Benitez. De två jobbade tillsammans redan på den tiden när Benitez var i Tenerife och sedan Valencia. Denne Paco gick aldrig till Barcelona. Han var i Benfica en säsong och sedan i Valencia i en säsong. Något läkarteam har Barca verkligen heller inte värvat från Liverpool. Ricard Pruna har varit chefsläkare sedan Rijkaards tid.

Barcas fystränare Lorenzo Buenaventura och Paco Seirul•lo är bland de bästa man kan ha.

De tog faktiskt upp skadeproblemen i Barca i senaste Revista de la liga. De trodde att mycket berodde på den halvtaskiga försäsongen. Det är under den perioden spelarnas muskler ska stärkas för de kommande säsongen. Många träningar fick ställas in pga klimatet, allt för varmt i tex USA att träna. Copa America är en annan bov. För vissa spelare blev de två supercup-matcherna en försäsong.

Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-10-06 03:12
Inte så konstigt när Barca går till CL- och CdR final och vinner ligan med den koncentrationen de gör det på. Barca spelade mest matcher av alla lag i Europa förra säsongen. Många får knappt vila, Messi, Mascherano, Alves och flera andra spelade även i Sydamerikanska mästerskapet.

Någon ordentlig vila har faktiskt inte våra spelare fått sen Guardiola tog över, mycket tack vare att vi går så långt i alla mästerskap och att nästan alla våra spelare är ordinarie i sina landslag. Det tar på krafterna hos de äldre som Xavi och Puyol och våra spelare är knappast några muskulösa kraftpaket och får hårda smällar av alla lag.

Det här med skador är en blandning av otur och ren logik hur dumt det än låter. Iniesta är tillbaka, Abidal nästan där, Cesc är nog tillbaka till nästa veckas ligamatch, Pique och Puyol likaså.

Alexis upp till 1 månad kvar, Villa oklart men borde inte vara så länge ändå. Afellay ser vi nästa säsong.

Ändå leder vi ligan och CL-gruppen måste tilläggas!
Coach pep-
2011-10-06 00:10
tarrak

Ja, Barcelonas medicinska team kan man ju knappast klaga på. Har för mig att Barca värvade ett läkarteam från Liverpool (eller om det var en fystränare) varefter skadorna hos Liverpool ökade markant och vice versa i Barca. Så på den fronten borde det inte finnas några frågetecken.

I alla fall så syftade jag mer på att Barcaliret på sätt och vis är skonsamt och minskar chansen för skador under match eftersom det ständiga bollförflyttandet och massiva bollinnehavet gör att man slipper fysiskt spel och närkamper. Motståndarna tittar på (förutom när Mourinho står för motståndet och tycker att misshandel är okej). Den enda i elvan som har någon chans att brottas med motståndare och vinna närkamper i anfallsväg är Messi.

Iofs så uppkommer långt ifrån alla skador under en säsong efter fysiska sammandrabbningar under match men hur som helst så tror jag det faktum att bollen alltid är i Barcas ägo och att man anfaller man lugnt och metodiskt gör att skaderisken minskas. Inte lär den öka iallafall. Det finns ju inget annat lag som använder sig av så lite fysik som Barca under matcher. Om man skiftar kanal från en Barcamatch till vilken annan som helst är det som att gå från en teaterföreställning till ett slagfält.
Barcelona tarrak
2011-10-05 23:02
Coach pep

Nej självklart är det inte bara tur att vi har drabbats av väldigt få skador under Pep. Han införde en helt annan mer noggrann och vetenskapligt grundad träningsstrategi med fler fystränare och större användning av tekniska redskap för olika tester. Det är bara se hur Messi gick från glaslirare till Stålman med Juanju Braus hjälp.

Jag vände mig bara mot de som verkar hitta någon abnormalitet i att Barcelona drabbas av en fyra-fem skador. För mig är det ingen anledning till att leta orsaker i yttre omständigheter (även om jag är säker på att Pep och gänget undersöker saken), utan snarare normalfallet för hur det brukar se ut hos de flesta klubbar.
Barcelona Barcadinho.
2011-10-05 22:26
Jag tycker inte heller att vår skadelista är så ovanligt lång. Tittar man på andra lag så ser man att det händer samma sak i alla klubbar i vissa perioder. Just nu har t ex också Milan, Arsenal och i viss mån United också rätt många eller många skadade spelare borta. Viktiga spelare som Rooney eller Cavani redan missat matcher pga skador.

Det är klart att en försäsong är också en faktor, men inte bara den enda. Det finns många faktorer.
Med vissa spelare är det dessutom en ackumulerad situation. Som t ex med Cesc eller Inietsa som deras skador återkommer emellanåt. Kroppen är inte helt hundra, även om man är tillbaka till spel efter rehab.
Ibland kan det också bero på rent otur som t ex med Alexis. Sättet som han landade i tacklingen såg på en gång inte bra ut.

Vi har snarare haft tur med skador tidigare.
En faktor är också som nämns nedan att vår spelstil är energisnål. Det hjälper förstås att undvika skador. En annan faktor kan vara ett bra fysprogram eller tom vädret kan vara en faktor, men återigen också tur.

Det är som i naturen. T ex, Vissa somrar blir ovanlig regniga och kalla. Samma sak med en fotbollslag. Inga stora och många skador tre år - då kan man förvänta sig något annat fjärde året.
Coach pep-
2011-10-05 22:00
tarrak

Håller med om att vi haft tur med skador senaste åren, men jag undrar om det bara är tur? Jag tycker att sättet vi spelar på är en av anledningarna till att vi har mindre skador än andra storlag. Syftar på det massiva bollinnehavet och att tiki-takan inte ger särskilt mycket tid för motståndare att tackla våra spelare, då våra spelare allt som oftast tar emot bollen och släpper iväg den till näste man direkt. Hur ofta ser man t.ex. Messi nuförtiden gå på egna räder? Han väggspelar sig igenom motståndarna istället. Vi spelar ingen direkt fotboll där spelare divar och blottställer sig för tacklingar, utan bygger upp anfallet väldigt långsamt medan motståndarna backar hem och väntar in. Är inte säker men tror detta har spelat in i varför skadehistoriken blivit grönare under Pep.
Barcelona tarrak
2011-10-05 21:19
Sen tycker jag inte att de skador vi drabbats av är anmärkningsvärda, tvärtom har vi blivit bortskämda under senare år med avsaknaden av skador. Minns exempelvis hur Madrid hade ett tvåsiffrigt antal samtidigt på skadelistan under Schusters sista tid i klubben.

Men visst, det är en oroväckande start på säsongen och det blir tufft för vår slimmade trupp om det här fortsätter.
Barcelona barcetia - Asexis7
2011-10-05 21:15
1.70-ligan

Om vi utgår ifrån ditt argumenteringspunkt(att Tevez inte är helt fuckt och att vi hade haft oändligt mycket pengar så hade jag fortfarande inte köpt Tevez. Han är för det första, alldeles för mobil(svenska ordet? help me somebody!) och för det andra, är han alldeles för lik David Villa annars för att kunna ge oss ett annat alternativ. Man kan sammanfatta Tevez som en hybrid mellan Samuel Eto'o och Zlatan Ibrahimovic.

Vad Pep alltid letar efter och vad jag tycker är udnerbart, är nya alternativ. Frågan är, vilken ny dimension hade Tevez tillfört? Nada tror jag. Däremot hade det varit intressant att försöka med en mer hårt jobbande Zlatan Ibrahimovic, som t.ex Fernando Llorente eller hör och häpna, Kevin Davies. Men i.om detta redan är ett misslyckat exempel, och vi vet med ganska stor säkerhet att två ballhoggers nästan alltid blir misslyckat, så är det högst osannolikt och ganska dumt att köpa en lång, stor stark forward. (som spelar mer än 70% från start)

Anledningen till att vi köpte Alexis Sanchez imo är för att Pep insåg att när det kommer en formsvacka bland forwardsen(vanligtvis tenderar detta att hända samtliga 3, MVP, under samma tillfälle åtminstone 2-3 matcher per år) så har man en spelare som på riktigt kan utmana, och komma bakom backlinjen för att göra ett s.k FIFA mål. Ni vet det där jobbiga målet när man kommer förbi backlinjen och slår en passning snett bakåt så att den mötande spelare lätt kan peta in den.. ja, såna där mål. Denna dimension fanns med 2008/2009 med Thierry Henry.

En annan möjlig dimension som jag tänkte på denna sommaren var att man köper Sanchez och Rossi/Mata. Rossi/Mata endast för anledningen att dessa kan spela både kantspelare(i Rossis fall ytterforward) och centralstrikers. Och nej, ni som tror att jag sitter och säger att Mata är en central striker a'la Dider Drogba. Men en falsk nia hade Mata mycket gärna kunnat vara och det hade lagt en helt annan, mycket äcklig(på ett positivt sätt) dimension. Med

Sanchez - Mata - Messi

eliminerar vi alla typer av central punktmarkering a'la Pepe på Messi. Pepe ställs nu inför ett dilemma, ska han följa Messi, som han av Mourinho blivit guidad att punktmarkera och brutalt misshandla, eller ska han stanna kvar i mitten? Stannar han kvar i mitten, ökar risken markant för att Messi bryter in och kommer till ett läge LÄNGRE upp på banan. Följer han med Messi, öppnas det otroligt mycket plats för Xaviesta/Fabriago att make the magic.

Tror vi på det sättet hade uppnått ännu en 5-0are mot Real. Wall of text, I know, sorry, men orkar inte plugga mer och detta var min enda utväg :-P
Barcelona tarrak
2011-10-05 21:08
Självklart hade det varit bättre med en längre och mer samlad försäsong, men det kan knappast ges som förklaring i förhållande till tidigare säsonger. Förra året hade vi ännu fler spelare som anslöt ännu senare och dessutom tvingades iväg till Mexiko efter bara några dagars träning. De spanska VM-spelarna (nästan halva laget) började träna så sent som den 9 augusti och spelade första matchen den 20 augusti.
Barcelona barcetia - Asexis7
2011-10-05 21:05
Det var som en användare på ett annat forum sa för 2 månader sen(som visade sig vara äckligt klokt, han är även läkarspecialist för idrott haha så de kanske förklarar lite)

"Barca's biggest opponents this year won't be Real nor Manchester, it will be hamstring injuries"
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-10-05 20:18
Graham Hunter delar med sig av sin åsikt och talar om att försäsongsträningarna var en anledning till att skadorna kommer så tätt nu.
Barcelona basaric - Cesc? No! Gago? Yes!
2011-10-05 20:16
Villa's injury seems to be a muscle fatigue. #fcblive
Barcelona 1.70-ligan
2011-10-05 20:08
addeh

det verkar röra sig om en säkerhetsåtgärd med Villa. Han sträckte baksida lår (?) i slutskedet av träningen... vad äre med Barca och hamstringsskador?!

Hursomhelst, skönt att detta likt Abidals skada, inte blev av den allvarligare sorten. Men ändå väldigt oroande att så många är på bristningsgränser i laget. Nu ska de bannemej få vila, hoppas klubben sätter ned foten och kräver det. I Villas fall är det helt ju fullständigt givet att inte spela honom nu, när Spanien redan är klara.
Atlético addeh
2011-10-05 20:03
Coach pep-

Äh, bryr mig inte ett smack om vad Ibra säger eller inte säger. Han är inte vårt bekymmer längre.

Inte ens värt att tänka tanken på hur det vore om Villa skulle säga något liknande, eftersom han aldrig skulle det.

---

Aj då, chans på ytterligare en skada. Tur då att så många spelare är på gång igen. Det verkar dock inte, enligt de första rapporterna, särskilt allvarligt med Villa. Lär inte vara något långvarigt i alla fall.
Barcelona 1.70-ligan
2011-10-05 20:01
Men det hade fortfarande varit en klasspelare att krydda truppen med inför upplösningen av säsongen. Inte för att toppa startelvan med för att öka konkurrensen och ge Pep ett extra vapen att ta till...Lite som Real gjorde man Adebayor ifjol typ, även fast Tevez är en bättre spelare. Nu är det inget alternativ dock, jag vill inte ha killen. Pratar bara OM UTIFALL ATT han/situationen kring honom hade varit lite annorlunda.
Atlético addeh
2011-10-05 20:00
Håller helt med barcetia angående Tevez. Ser inte alls hur en spelare som vill flytta hem till sin familj, alltid strular runt och dessutom sagt att han inte vill spela fotboll på högsta nivån särskilt länge skulle passa in i Barcelona.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-10-05 20:00
Men vad är det här? Tre anfallare skadade och även Cesc som spelat mycket som falsk nia. Undra hur startuppställningen ser ut mot Racing, förmodligen flyttar Adriano eller Dani Alves upp som högerytter.
Barcelona basaric - Cesc? No! Gago? Yes!
2011-10-05 19:56
Yeah, nu har även Villa skadat sig.....
Barcelona barcetia - Asexis7
2011-10-05 19:54
"Hade inte Tevez varit så strulig som han är, hade han känts klockren att ta hit på lång eller nåt. Men å andra sidan, hade han inte varit så strulig som han är, skulle han nog inte heller vara aktuell att lånas ut :P "

Whaaaaat?!! NOoooooo!!! Även om han inte hade varit helt handikappad i huvudet, så är det ingen hemlighet att en av de största till att Argentina gång på gång failar när Carlitos är på planen är att han och Messi inte kan komma överens. Messi är en ball-hogger. Carlitos är en ball-hogger. Man kan bara ha en ball-hogger bland de 3 sista spelarna annars blir det kallabalik..
Barcelona 1.70-ligan
2011-10-05 19:48
Alves - Por Que?

Ibi är borta typ resten av säsongen, Alexis en månad till och Iniesta/Cesc är båda precis tillbaka från skada efter uppehållet. En skada på Villa hade varit riktigt illa. Vi behöver åtminstone ha 3 renodlade anfallare tillgängliga, även om Cesc/Iniesta också kan spela där. Hoppas det inte är någon fara.

Hursomhelst tycker jag nog klubben bör fundera på att förstärka offensiven i vinter. Trots allt. Jag sa tidigare idag att jag tycker defensiven bör vara prio nr 1, och det tycker jag i och för sig fortfarande, men där lär man inte kunna få tag på något bra alternativ mitt under säsongen ändå. Så det kanske är bättre att sikta in sig på någon man verkligen vill ha tills sommaren istället, på den positionen.

... i anfallet däremot, vet vi redan att vi är en man kort en bra tid framöver. Och som det ser ut nu ska det till att mindre mirakel för att inga mer ska hamna på skadelistan under säsongens gång. Man kanske klarar sig fram till jul med den trupp man har men sedan börjar ett mer intensivt matchande - och framförallt viktigare matcher.
Då hade det varit perfekt med en spelare till att förfoga över. Det ger Pep mer möjligheter och kan även innebära en extra boost för laget. Det behöver bara vara en relativt kortsiktig lösning. Typ ett lån, eller en äldre rutinerad spelare! Jag tvivlar på att det kommer att ske, men jag hoppas i alla fall att ledningen undersöker marknaden nu framöver (både offensiva och defensiva spelare, vilken lagdel som än förstärks innebär en extra boost för laget).

Hade inte Tevez varit så strulig som han är, hade han känts klockren att ta hit på lång eller nåt. Men å andra sidan, hade han inte varit så strulig som han är, skulle han nog inte heller vara aktuell att lånas ut :P
Barcelona 1.70-ligan
2011-10-05 19:38
Heywood

Barcetia skrev det nedan
Barcelona Alvés - Por Que?
2011-10-05 19:38
Villa abandona el entrenamiento de la Selección Española por una posible lesión. No parece grave. Os mantendremos informados en SPORT.es...

Villa missade dagens träning med landslaget, det kan vara en möjlig skadad men det verkar inte var allvarligt utan kan vara en säkerhetsåtgärd bara. Hoppas... nu när vi snart har full trupp igen utan skador(förutom Ibi då)
Coach pep-
2011-10-05 19:37
addeh

På tal om Ibra så tycker jag han visar noll respekt för Milan fansen efter hans uttalande om att han inte brinner för fotbollen lika mycket längre, och att det inte är kul att spela. Tänk om Villa hade sagt samma sak, mitt under pågående säsong.

Det gick väl inte riktigt som Zlatan tänkt sig i Barcelona och nu resonerar han att bara för han passerat sin topp i karriären och inte kan bli större så är det inte kul längre. En sann krigare och legendar den där Zlatan.. Eller ett skolboksexempel på hur storhetsvansinnet kan ta över glädjen att spela fotboll.
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-10-05 19:35
170.

Var läser du det? Nu väntar vi bara på att Xavis akilleshäl ska börja ge honom problem igen och att Messi skadar sig.
Annons: