/spanien/barcelona/forum/10595.aspx/spanien/barcelona/forum/10595.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético addeh
2011-11-22 13:45
El Kaiser

Håller inte med dig. När Cesc spelat bredvid Xavi på mittfältet har han varit väldigt statisk. När han bytte av en skadad Iniesta mot Milan på Camp Nou hände i princip ingenting i andra halvlek från Fábregas sida. Han och Xavi gjorde ungefär samma sak. Tog emot, passade vidare. Tog emot, passade vidare.

Fenomenalt inlägg av Hyder också. Håller med honom till punkt och pricka.
Barcelona Hetfield
2011-11-22 13:44
Brist på något att göra så satt jag och funderade på hur Barcelona såg ut om man bara hade spelare under 25 år, ungefär som policy.

De Gea
Isla- Luiz- Pique - Alba
-------Busquets-----
Thiago------Fabregas
Messi--Balotelli---Cavani

Meningslöst, men rätt så coolt.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-11-22 13:40
Hyder/

Visst om man antar att statiskt betyder förmåga att utmana och går förbi, men jag (och Pep också antar jag) syftar i det här fallet på positioneringen på planen och då Cesc betydligt mer all over the place än vad Iniesta, Xavi, Keita och Thiago är när dessa spelar centralt.
Barcelona Hyder
2011-11-22 13:36
El Kaiser de Michoacán

För mig är Cesc mer statisk i den bemärkelsen att han inte kan ta sig förbi motståndare på egen hand likt Iniesta och Thiago. Han är en riktigt bra djupledslöpare, precis som du säger men de där egna genombrotten som Iniesta alltid gör har han inte riktigt på sitt register i samma utsträckning. Ser man bara till djupledslöpningar är Keita mindre statisk än Iniesta vilket i själva verket inte är sant.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-11-22 13:32
addeh/

Angående Cesc och Xavi och deras samarbete som du skrev om i inför-rapporten.

Jag kan hålla med om att dom knappast har rosat marknaden när de har spelat tillsammans men att det skulle vara för att de är för lika köper jag inte riktigt. Precis som Pep själv sa så är Cesc Barcelonas MINST statiska mittfältare och Xavi den mest statsiska med Iniesta och Thiago mitt emellan på den skalan. Att Cesc är minst statisk är inte svårt att se då han från tiden i Arsenal ständigt försöker sig på djupledslöpningar in i straffområdet.

Har sammarbetet Cesc-Xavi fungerat bra? Nja inte direkt. Är det för att dom är för lika? Nej det tycker inte jag i alla fall, snarare att Cesc fortfarande inte har anpassat sig fullt ut till den centrala mittfältsrollen ännu.
Atlético addeh
2011-11-22 13:31
den närkingska älgen

Keita är ingen spelare som likt Iniesta höjer tempot med några rappa steg och bryter mönstret. Han är ingen spelare som går på egna genombrott, ingen spelare som tar sig förbi två-tre spelare.

Spelare för spelare är Thiago den som är mest lik Iniesta, även om han är väldigt unik.
Barcelona den närkingska älgen
2011-11-22 13:23
addeh

Vi kommer ju inte sakna kreativitet även om Keita spelar, dessutom är han ju inget träben. Men jag hoppas som sagt på Thiago brevid Xavi av de anledningar du nämnde tidigare. Men jag tror inte att vi ska räkna ut Keita från startelvan på något sätt. Dessutom kanske Pep väljer en trebackslinje, och då finns det plats för båda om Cesc agerar falsk nia istället för innermittfältare.
Atlético addeh
2011-11-22 13:17
den närkingska älgen

Vi bör fokusera mer på vårt eget spel istället för Milans. Vad vore bäst för vårt spel, en långsam Keita som visserligen erbjuder tyngt, eller en mer kreativ spelare som Thiago? Jag tror alla kan komma överens om att Thiago är det bästa alternativet.

Anfall är bästa försvar, brukar man ju säga.
Barcelona Jeffren
2011-11-22 13:00
Men visst kan vi även köra med (Busquets,Xavi,Fabregas) så slipper vi Keita för oss som inte vill ha med honom,

Barcelona den närkingska älgen
2011-11-22 12:54
Anledningen till varför Pep skulle kunna spela med Keita istället för Thiago är ju just på grund av fysiken och tyngden centralt han tillför. Milans spelar sig allt som oftast genom mitten och kommer ha rejäl tyngd med van Bommel och Noccerino. Då kan det vara en idé att använda sig av Keita ifall det blir många dueller på mitten. Det om något är ett skäl till att låta honom spela. Nu tror och hoppas jag också att det blir Thiago som spelar och att vi kan spela vårt eget spel och inte gå i Milans defensiva fälla, men det är alltid intressant att spekulera i hur Pep resonerar.
Atlético addeh
2011-11-22 12:43
Varför skulle man vilja ha en mer fysisk spelare som Keita? Ur ett defensivt perspektiv har Thiago visat sig vara väldigt nyttig, och är en av de som brutit allra flest bollar i truppen. Vi vinner inte matcher på grund av fysiken, utan hur vi spelar. Thiago är bättre för vårt spel, därför ser jag det inte ens som en diskussion att Keita skulle spela. Men, tanken bör dock inte uteslutas, vi vet alla hur gott öga Pep har till maliern.
Barcelona Jeffren
2011-11-22 12:31
Håller med alla Ni som villa ha Thiago :-) sedan Fabregas cenralt smakar
mera:-)
Barcelona den närkingska älgen
2011-11-22 12:24
Keita är ju lite mer fysisk än Thiago, det är ju huvudanledningen till att ha honom på planen då Milan lär ställa upp med Noccerino och van Bommel som är två köttare. Jag föredrar, precis som Addeh, Thiago brevid Xavi på mittfältet imorgon då han är mer lik Iniesta i spelstilen än Cesc. Tror inte att vi behöver oroa oss för att Pep lirar med Keita som pivote, han spelade ju 90 i helgen och Busquets vilade helt.
Atlético addeh
2011-11-22 12:22
Som SamMajid är inne på ser jag det inte alls som en omöjlighet att Keita spelar från start imorgon. Att det vore fel är en annan sak. Inte att vi nödvändigtvis skulle förlora med maliern på planen, men han besitter knappast i närheten av den kreativitet som Iniesta gör. Den som kan ersätta Don Andrés bäst är Thiago, därför borde han enligt mig vara självskriven.

Ska Fábregas spela från start är det som falsk nia, varpå Messi i sådana fall skulle förpassas ut till kanten. Jag tror faktiskt det vore det allra bästa. Milans ytterbackar håller inte alls samma klass som deras mittbackar, och bara tanken på vad Messi hade kunnat göra med en lirare som Antonini får mig att dra lite extra på smilbanden.

Xavi & Thiago framför Busquets. Messi & Alexis på varsina flanker, Fábregas centralt. Det är vad jag hoppas på.
Barcelona Jeffren
2011-11-22 11:59
SamMajid

Varför Keita? har jag missat någon varning?
Barcelona SamMajid
2011-11-22 11:54
Förmodligen ställer barca upp med denhär startelvan imorgon:

Valdes

Puyol Piqué Mascherano Abidal

Xavi Sergio Keita

Alexis Messi Villa
Barcelona Jeffren
2011-11-22 10:59
Hur tror Ni Barca ställer upp i morgon?

Är super laddad och redan jävligt nervös

VISCA BARCA
Barcelona Abbe.
2011-11-22 10:37
Tito Vilanova reser inte med laget till Milan då han ska operera öronspottkörteln, om jag förstått det rätt. Hoppas allt går som det ska!
Barcelona Dill - Busquets!!
2011-11-22 00:14
Tur att det är CL imon med, så blir väntan på den riktiga matchen minde jobbig. Blir kul att se Napoli-City.

Helt okej mål av Adebayor ikväll finner ni i länktips. Tur att det inte blev bortdömt, haha.
Godnatt!
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-11-22 00:13
barcetia.

Ja, Valdano är verkligen en gentleman. Inte konstigt att det brast mellan honom och Mourinho. Han skrev en bok tillsammans med Emilio Butragueño. "Den vita boken" hette den eller något.

Boken skulle delas ut till spelare och ledare, främst utländska, och där stod det om vad Real Madrid stod för, vad som förväntades av spelarna som bar den vita tröjan. I boken stod bland annat: "Du får inte kritisera andra klubbar öppet. Framför allt FC Barcelona".

Jag antar att Mourinho var tvungen att få bort Valdano för att få spela "sin" fotboll mot FC Barcelona.
Barcelona barcetia - Asexis7
2011-11-22 00:03
Heywood

Om du trodde att det var det jag försökte implikera så vill jag be om ursäkt för det var det absolut inte! Men efter Raúls hush målgest mot oss på Camp Nou så gillar jag honom tyvärr inte. Respekt förtjänar han för sina prestationer men mer än så kommer jag tyvärr aldrig ge honom. di Stefano kommer jag aldrig heller gilla då han valde Real över oss, men som spelare och karaktär förtjänar han all respekt i världen. Den enda Real "legend" jag kommer gilla är Valdano. Mannen är klass från topp till tå.
Barcelona 1.70-ligan
2011-11-21 23:54
Barcelonistas

Det finns en handfull sådana matcher som irriterar mig i år. Dags att hitta toppformen nu.

Bona nit :)
Barcelonistas
2011-11-21 23:53
Jag blir arg när jag tänker på 2-2 matchen mot Milan. så jävla frustrerande att vi tappade hela matchen på en jävla skit hörna!.

Jag vill se våran riktiga topp nivå på onsdag.
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-11-21 23:48
barcetia.

Tro mig inte fel. Jag får inga positiva tankar när jag namnet Real Madrid. Men det finns ett par spelare som har representerat den klubben som förtjänar respekt. Raúl är en, Di Stefano och Valdano är två andra.
Barcelona 1.70-ligan
2011-11-21 23:47
Jag är inte lika segerviss som jag hade varit om vi hade haft don Andres och Alves tillgängliga. Men jag håller oss som favoriter ändå
Barcelona Dill - Busquets!!
2011-11-21 23:45
barcetia - Asexis7

Tror precis tvärtemot det du ska tippa, att det står 1-1 i halvlek men att barca spelar ut Milan i andra. Nesta och Thiago Silva gör så att siffrorna inte drar iväg allt för mycket.

Men lycka till med ditt odds ;)
Barcelona den närkingska älgen
2011-11-21 23:42
Kändes som ett troll? Right? Haha. Tycker inte vi ska snacka ned Milan. De har ju ett rätt bra lag och jag är rätt säker på att de vinner Serie A. Det är en storklubb med en vinnartradition som inte ska underskattas. Vi är ju naturligtvis bättre på varje position. Men det gäller fan att vara på tårna, annars kan det gå som i mötet på Camp Nou. Jag tror att vi vinner med kanske 2-0, möjligtvis 3-0, men vi kommer fan få slita och det krävs en riktigt bra prestation.
Barcelona barcetia - Asexis7
2011-11-21 23:42
Att Raúl är legend är det inte något snack om men att man skulle påstå att man gillar Raúl.. vet inte finns väl många culés som är diplomater, tyvärr kan jag inte påstå att jag är en av dem. De få Real spelare jag kommer gilla är Higuáin, Valdano, Gago och Guti. En av de för att jag gillar att jag skrattar åt honom för han är så dålig. Den andra för att han är i min favorit cantico(hejarklacksramsa) och två seriösa haha.
Barcelonistas
2011-11-21 23:41
Milan är fin och bra klubb med stor historia. Men det spelar ingen roll, vi är ett mycket bättre lag än Milan. Och jag förväntar mig att vi ska vinna och det med stil!.
Barcelona Barcadinho.
2011-11-21 23:37
Nån som är sugen på att klicka på gilla?

Sov gott.
Annons: