/spanien/barcelona/forum/10570.aspx/spanien/barcelona/forum/10570.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2012-01-26 09:57
Så här dagen efter måste man ställa sig följande fråga;

Vad hände i andra halvlek?
Vi förlorade till att börja med halveken med 2-0 och bollinnehavet med 49-51.
Felpassningsprocenten vet jag inte, men normalt passningsskickliga spelare som Busquets och Piqué passade även de fel ett antal gånger.

Så, berodde detta på att Madrid gjorde det bra, eller var det en produkt av att Barca tappade fokus? I mina ögon en mix av båda. När Ramos nickade in vad många trodde var reduceringen borde detta ha startat en väckarklocka eller två för både spelarna och Pep. Dags att stänga matchen. Så blev det inte.

Det Real lyckades med var att störa matchrytmen för Barca, dels med byten och mer löpvilliga spelare, dels genom att inte vara lika kompakta. Man kan tycka att det sistnämnda borde gynnat Barca, men sanningen är att vi är bättre på att styra matcherna mot lag som backar hem. Blir det för mycket ytor och en mot en spel hamnar vi lättare ur positioner, och bolltapp blir därför mer kännbara. Därför blev det också allmän förvirring i försvarsspelet och som en följd av detta ett ryckigt anfallsspel. Xavi kunde inte ratta laget som han brukar.

Det var också tydligt att spelarna inte hade rätt fokus under 90 minuter. Jag vet inte om detta beror på att man i tidigare matcher så uppenbart neutraliserat Real ju längre matcherna gått, eller om de är trötta efter tufft matchande.

Peps stora dilemma är ff att få Cesc att förstå vilka positioner han ska ta, detta blev särskilt tydligt när Iniesta utgick. Det gäller såväl offensivt som defensivt.
Cesc funkar bäst i en fri roll, den fanns dock inte, och i mina ögon (och så här i efterhand) borde Thiago kommit in och balanserat mittfältet och Cesc skulle då fortsatt haft en fri roll.

Dock: vi är vidare och det är det viktiga i turneringar. Vi presterar inte på topp, Real gör en bra match och det slutar 2-2. Är försprånget krympt mellan lagen? Mentalt sett ja, fotbollsmässigt nej. Vad detta får för effekt framöver kan vi bara sia om, men en sak är säker. Barca stays winning!

Barcelona J, Bottom
2012-01-26 09:52
Det verkar som Madrid vann spanska cupen, ligan och cl igår så glada och stolta de är. Är det normalt att bete så efter alla förluster skam man har i laget och ändå vara stolt över det ?

Hur fan kan de säga att Ramos mål borde godkännas, enligt Madridista är det skandal, skulle vi göra ngt liknande mål hade alla sagt FC Uefalona!

Fack va less man blir på folket!
Barcelona !!ANTIMADRIDISTA!!
2012-01-26 09:38
Jag fattar inte hur de kan få busis till hands, är det meningen att man ska hugga av armarna innan man möter madrid? Ramos mål är världens tydligaste vem fan som helst fattar ju att man inte kan dra ner en spelare och sedan nicka in den? Det är bara att se reprisen så ser man hur det äckliga slisket drar ner honom. Lass på Messi däremot är solklart gult och därmed skulle vi va en man mer sista 45.. Madrid kan inte ta oss, inte ens då vi spelar dåligt
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4eva
2012-01-26 09:36
Fan att Iniesta och Alexis är skadade, hoppas Pedro kommer i form och att Thiago sköter det bra. Den senare lär väl få en hel del speltid. Alexis är inte borta alltför länge ifall inget går snett men man undrar ju hur det är med Iniesta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Éluc
2012-01-26 09:34
Vad är det senaste kring Iniestas skada? Alexis blir ju "endast" borta 1-2 veckor men Andrés skada verkade allvarligare och TotalBarca skriver att han väntas vara borta minst ett par veckor. Är det här bekräftat?
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2012-01-26 09:32
De kan beröma sitt lag hur mkt de vill men faktum är att de ÄR UTE. Så det spelar ingen roll. Barca var inte bra och endå kunde de matcha plastlaget. KOM IHÅG ATT VI GICK VIDARE MOT DE MED ANDRA MÅLVAKTEN. ANDRA MÅLVAKTEN!!!!!
Barcelona !!ANTIMADRIDISTA!!
2012-01-26 09:21
Kul att svinen menar att vi har dommarna med oss efter de sjuka fördelar dom fått i ligan av dommarmisstag..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Thiago Next no.1 - Anims Villa
2012-01-26 09:19
Barcelonito Co sign!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelunatic
2012-01-26 09:13
Uppskattar Madrids fotboll i den här matchen. Om Barca vinner på nyanser så segrar Madrid på desperation (som kan slå över när den inte fungerar).
De spelade rätt utifrån sin stil och kapacitet i den här matchen och bjöd upp, men saknade kyla och flyt i avsluten.
Barca hade nyanserna, fokus i avslut - och flyt trots att de stressades till slarv, som ju bra lag brukar ha.
Om Real var kloka skulle de fokusera på att de i den här matchen visade att de har en fotboll som kan räcka mot Barca och utveckla den - och inte lägga allt fokus på domare och orättvisor, igen. Man utvecklas inte av att tycka synd om sej själv.
Barcelona Barcadinho.
2012-01-26 08:59
...
Barcelona Barcadinho.
2012-01-26 08:58
Vi har diskuterat då och då vad som kommer hända med Barca när Pep slutar. Vi frågar oss om han kommer skriva på ett nytt kontrakt och fortsätta nästa säsong.
Men samma sak gäller portugisen. Jag tror att marängerna sitter på en ännu skakigare framtids situation ang deras tränare. Jag har diskuterat den här saken hemma i ett par månader nu. Det har inget med gårdagens match att göra. Det ser ut som att Mou är sliten av att jobba med sin klubb och jobba i Spanien. Jag har en stark känsla av att han drar efter den här säsongen, oavsett om han vinner titlar eller inte.

Och vad händer med lagbygget då utan honom kan man väl fantisera. Jag tror inte att det kommer hålla sig ihop så bra som nu. Han lyckas fortfarande hålla alla trådar i någorlunda bra balans. Det kommer bli svårt för en ny tränare att hålla balansen kvar.
Min dröm är dock att Barca ser till att påskynda hela processen. Förstora deras lagbygge genom att helt enkelt vara det bättre laget.
Jeffson
2012-01-26 08:49
Hahaha hela puertan vimlar av människor som är jättenöjda!

Detta är fantastiskt! Jättenöjda över att fått till en spännande match mot Barcelona hahaha.

Själv är jag jävligt besviken på att det ens blev spännande men ändå otroligt nöjd med att vi är vidare och att madrid är ute.
Barcelona Mangi
2012-01-26 08:35
Barcalito Jag gillar varenda mening du skriver!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4eva
2012-01-26 08:18
G/W

+1

Det är ju sjukt äckliga personligheter folk har. Tittar de sig aldrig i spegeln och säger "Vad fan håller jag på med?"?

Jösses. De är äldre än 20 men lika omogna som småbarn.

Sedan kommer de med kommentarer som "Varför leker du ängel" eller "Varför leker du polis".
Det deras hjärna inte tillåter dem förstå är att om man anklagar någon för att leka ängel/polis så är man själv demonen/boven, man gillar inte att bli tillsagd.

Slutsatsen är väl att deras IQ är för lågt för deras ålder.

-tar på sig poliskepsen-
Postat via SvenskaFans-appen
Anderson Luís de Abreu Oliveira
2012-01-26 07:55
Lass borde fått rött och Barca borde inte slagit av i andra halvlek. Därför dom har något att älta över.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2012-01-26 06:26
Äh, de får påstå vad de vill, Marca skriver vad madridistas i Madrid tycker. Det är väl lite ironiskt att de fiskar efter så många obefintliga straffar efter alla obefintliga straffar de har fått den här säsongen. Lite skam i kroppen hade inte skadat. Dessutom har de intalat sig själva att Alves på nåt vänster förtjänade rött kort!

Den idioten som anser sig blivit rånad efter gårdagens förlust borde ställa sig frågan: Vad hade hänt om Pepe fått sitt röda kort i första matchen och om Lass åkt ut i den här matchen innan alla "straffsituationer", i båda fallen i ett läge där Barcelona hade ledningen. För ingen av de påstådda "straffsituationerna" och tydligen Alves "brutala" tacklingar var så jävla uppenbara som Pepe och Lass uteblivna röda kort, eller? Eller ändrade Abidals nagel riktning och hastighet på Ramos halvförsök till bissa? Var inte Pepes första tackling på Alexis lika mycket straff som Puyols mot Benzema? Ibland önskar jag att vi förlorade mot dom och se om vi skulle hitta på så många ursäkter(nej, det gör jag inte egentligen förresten). Vi har för fan vunnit matchen och kritiserar vårt eget lag!

Nej, det här är en madridistas försvarsmekanism, den har vi sett förr. Att ljuga för sig själv och varandra hjälper dom att acceptera förlusten och lättare gå vidare. För guds skull, de kunde gå vidare efter 1-3 förlusten genom att skylla på otur. OTUR ffs, otur som egentligen är oförklarlig, något som egentligen inte finns, ren filosofi, något påhittat! Och nu är vi förvånade att de skyller på verkliga händelser som de väljer att se jävligt enögda på? Haha!

Det jag vill att alla ni här inne ska känna är tillfredsställelsen som vinsten för med sig. Att deras hopp väcktes i 20 minuter men ändå inte fick uppleva segern och all adrenalin och hopp förvandlades till besvikelse, agg och hat. Känn glädje att de är stolta över sin knappa förlust, de är glada att de kunde ge Barca en match, inte ledsna över förlusten.

Njut av det! Njut av vinsten och njut av sättet madridistas hanterar förlusten på!

Det är guld värt!
Wena
2012-01-26 05:41
sitter just nu inte i sverige sa det kanske ser lite konstigt ut. inne i puerta klagar man att dom borde ha gatt vidare, straff utvisning hit och dit men har star jag stold och sager det ar barca som ar vidare och det ar ingen som kommer att komma ihag laget som "nastan" slag ut barca i cupen tack och hej visca barca =)
Barcelona Andreas V.V
2012-01-26 05:15
Drog ett el Clasicó på Fifa, verkligt är det stundtals i alla fall.
Pepe blev utvisad.
Barcelona Éluc
2012-01-26 04:35
När spelas semifinalerna i CdR? Är det nästa eller nästnästa vecka?
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2012-01-26 02:54
Det är historiskt att Marca är såpass emot deras egna lag. Äntligen agerar de lite neutrala i sådana frågor. Den som påstår att de där situationerna är straffsituationer ljuger antagligen för sig själv. Busquets kan inte ha armen i mer naturlig ställe och inte ens madridspelaren som sköt begärde straff. Skottet på abidals nagel ändrar varken riktning eller hastighet. Löjliga saker som diskuteras.

Enda stora misstaget domaren gjorde idag var att inte visa ut Lass. Inget annat! Att Pepe kom undan med bara ett gult trots sparken på Alves och armbågen på Cesc, Fine, det kan jag köpa. Problemet är att han inte ens skulle få spela den här matchen, eller?

Både vi och madridistas vet vad som hade hänt om Pepe hade blivit utvisad i första matchen och Lass i andra matchen med Barcaledning.

Allt annat är att lura sig själva, det vet de också om egentligen. De låtsas bara inte veta av förklarliga skäl.
Barcelona Blaugrana91
2012-01-26 02:44
Keite

Vad tusan har hänt med Marca? Barcelonavänliga numera? :P

Visca Marca! ;)
Barcelona Keite
2012-01-26 02:38
haha till alla madridistas. MARCA ger Barca all rätt angående domaren

-Lass och Pepe borde blivit utvisade
-Ramos mål, bra bortdömd
-Inget straff av Abidal, Puyol eller Busquets

Fortsätt skylla på domarn ni


/no hase falta desir nada mas
Barcelona Zlatan-da man
2012-01-26 02:35
Hahahah läste lite på reals forum, gick real vidare?? Har jag missat något?
Barcelona Sentuary
2012-01-26 02:34
Haha.. man slutar aldrig förvånas längre. ''För mig har Sanchez floppat. Han kostade nästan en halv miljard kronor.'', så Ronaldo med en påkörd CDR-titel i fickan har lyckats? Vad kosta han? En miljard kanske?
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2012-01-26 02:32
Tillfredsställelsen man får när en madridista är glad trots förlust mot Barcelona! <3

På sistone har de njutit när de har förlorat med små marginaler. Det leder till:

Bekräftelsen man får när en madridista är glad trots förlust mot Barcelona! <3
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2012-01-26 02:29
Ryo.

Ja, Cescs position i Barcelona är inte central mittfältare. Tycker han är briljant i den rollen som falsk 9:a eller i en högre utgångsposition än Xavi och Iniesta.

Han hade aldrig utvecklats till den spelare han är idag utan Wenger och Premier League. Han hade blivit en fantastisk mittfältare, men han hade inte gjort lika många mål eller kunnat slå de längre perfekta passningar.
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2012-01-26 02:24
Det enda som höll kvar real i matchen var våra defensiva misstag och domarnas inkompetens. Sanchez blev felaktigt avblåst för offside 2 grr i första som skulle lätt till frilägen. Messi skulle haft straff då apan välter omkull honom i straffområdet och ramos drar ner en helt frispelad sanchez men vi får bara frispark. lägg där till lass diarras solklara röda som han borde fått som real spelarna snackar bort och att pepe återigen klarar sig kvar på plan en hel
match trotts svandyk armbågar i ansiktet på motspelare och fula tacklingar. Nej
usch! Reals stora chanser i första va alves tafatta frispelning av higuain och ett
långskott från özil och några halvdana sittuationer som vi själva ställer till med.
Vi spelar på en Anna nivå än real och att det blev jämt siffermässigt i kväll är
pga att Barca slår av på takten och bjuder in real. Inte förens det står 2-2
vaknar vi igen och kontrollerar resten av matchen. Det är tragiskt att ens kalla
detta el clasico längre city har svårare att slå swansea än vi har att slå real nuförtiden
Barcelona Andres inesta - El Illusionista
2012-01-26 02:24
Enligt min tycke var vårt största fel att vi höll samma offensiva linje i andra halvlek. När vi borde bara bakat hem och gått på kontringar och hållt i bollen istället. För att MARICONES kom ut desperata och vi borde ha spelat på deras desperation. Det blev för stora ytor när de flyttade upp varenda jävla man.

Om lass hade fått sitt andra gula kort som var väldigt välförtjänt hade matchen sätt väldigt annorlunda ut. Dessutom kom båda deras mål på försvarsmisstag. Alla vet att mirakel inte sker två gånger.
Ryo Miyaichi !
2012-01-26 02:21
Heywood Jablome - Por qué, Messi?

"Du har ju sett på Arsenal."

- Haha, ja det kan man säga :D

Özil var faktiskt grym idag, första gången jag sett honom bra i el clasico.

Jo, han var faktiskt riktigt bra som CM när han slog igenom hos oss, men sen utvecklade han ju sitt målsinne och djupledsspringande, så sen dess passar han ju mer som en 10a. Dock borde han göra ett bättre jobb som CM hos er än vad han gjort, men det kommer nog med tiden!
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2012-01-26 02:16
Ryo Miyaichi !

Du har ju sett på Arsenal. Cesc har väl aldrig riktigt vara en central mittfältare. Han ska spela högre upp och få göra sina djupledslöpningar. Det var otur när Iniesta gick ut och Cesc blev flyttad centralt.

Busquets tyckte jag stod fel och sålde sig alldeles för lätt mot Özil. Han har i alla matcher haft Özil i sin ficka - till och med när Spanien mötte Tyskland. Men inte idag.
Annons: