/spanien/barcelona/forum/10569.aspx/spanien/barcelona/forum/10569.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético addeh
2011-09-19 21:20
1.70

Läste precis en intervju med Thiago på den officiella hemsidan där han tar upp just att han fått en mer defensiv roll, så det ligger helt klart något i det du säger. Han menar dock att det inte alls är några problem för honom - tvärtom, han känner sig bekväm.
Barcelona Frodo
2011-09-19 21:19
1.70-ligan

Intressant iakttagelse som jag också har tänkt på. En av anledningarna till att jag var emot köpet av Cesc var för att han aldrig varit bra som CM utan gjort sig bäst som AM precis bakom en striker liknande en klassisk nr 10. Hittills har Cesc inte startat en enda match på det "riktiga" mittfältet men det har än så länge bara varit positivt tack vare Peps genidrag att spela med två falska nior. Man kan låta mittfältarna fortsätta dirigera tempot samtidigt som man låter Messi och Cesc utbyta positioner högt uppe i banan.

Thiago har varit riktigt bra hittills. Han har spelat väldigt långt nere vilket ställer höga krav på honom att inte tappa bollen enkelt. Om man ska dra en tidig slutsats så spelas Thiago mer i Xavi-rollen. Men mycket tyder på att Pep vill införa 3-4-3 på riktigt och således få plats med många av våra mittfältare.

Precis som L.A.M Nr 10 nämner så är Cesc en väldigt direkt spelare och gör sig bättre högre upp i planen. Pep nämnde även något intressant om Cesc häromdan. Han sa att Cescs position är väldigt anarkisk (han får röra sig fritt) och att han framöver kanske skulle prövas i en mer statisk roll (riktig mittfältare).

Vi får se hur det går. Hittills har inte Cesc närvaro varit något hinder för Thiago utan det är snarare våra yttrar som varit kalla ett bra tag som fått flytta på sig.
Barcelona Mch
2011-09-19 21:12
Intressant åsikt från en realsupporter som jag läste:
'Jag som Madrid anhängare börjar allt mer känna att vi tappar trovärdighet, det går ej att applicera ett "vi mot världen/ underdogs" perspektiv på klubben som anser sig vara världens största. Det funkar i Chelsea och i Inter inte i Real.

Mourinho har lyckats skapa någon snevriden bild där varje uteblivet resultat kan skyllas på utomstående faktorer utan att ifrågasättas. Han saknar förmågan att ta både framgångar och motgångar som en man och som en representant av världens största klubb."

Måste säga att det är skönt att vissa av de har en riktig verklighetsuppfattning.
Atlético addeh
2011-09-19 21:07
L.A.M Nr 10

Känns ju faktiskt som, när Thiago är fullt redo att verkligen ta en ordinarie plats i startelvan, som vi kommer få se honom tillsammans med båda Iniesta och Cesc. Den sistnämnde då i en position högre upp i banan jämte Messi.
Barcelona A.Gaudi
2011-09-19 21:06
Säkert några som hört den. men här är en P3-dokumentär om Franco Regimen som är väldigt intressant. Man får en bra inblick i spaniens mörka historia och ökad förståelse om varför barcelona kallas mes que un club.

Det är typ någon enstaka minut om fotboll men en bra historialäxa för alla spanska fotbollsfans.
Barcelona den närkingska älgen
2011-09-19 21:00
Intressant med Thiago kontra Cesc. Jag själv var också mot ett köp av Cesc, men jag har också ångrat mig och har insett att köpa Cesc var naturligtvis ett bra drag av Pep.

Jag tycker inte att att den ene hämnar den andres utveckling och vise versa. Cesc gör det fruktansvärt bra som falsk nia och Thiago gör det väldigt bra på det centrala mittfältet, men jag tror även att de skulle kunna byta plats och låta Thiago spela ytter med sin snabbhet som vapen och Cesc i Xavis roll.

I framtiden, utan Xavi och Iniesta, tror jag att anfallet består av Messi, Pedro och Sanchez och mittfältet av Busquets, Thiago och Fabregas. Thiago och Cesc kommer nog inte heller ha så uppenbara roller som Xavi och Iniesta har idag utan snarare anpassar det efter motståndet..
Barcelona Barclasico
2011-09-19 20:54
våra barca klacken är rena cirkusen... bara vi hade en sån klack!
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-09-19 20:54
Vi får ju inte helle glömma Iniesta, som bara är 27 år och troligen kommer vara på topp minst 5-6 år till.

Jag tycker att Fábregas utan tvekan är bättre på en position högre upp som en slags falsk nia/falsk ytter brevid Messi. Han är en mycket mer direkt spelare än Xavi, Iniesta och även Thiago. Jag tror det beror på att han spelat mycket i PL, men det känns som han går mer direkt mot mål och slår inte lika många passningar i sidled. Resultatet av det är att han får mycket bättre målskörd och gör mer assist. Han är också bättre än de ándra mittfältarna på de längre crossbollarna.
Atlético addeh
2011-09-19 20:42
1.70

Jag kan inte riktigt hålla med dig. Att Thiago inte briljerar lika mycket beror väl helt enkelt på att det är allvar nu jämfört med försäsongen. Det ligger något i att han spelar längre ned i banan än Cesc när de spelar tillsammans, men han är fortfarande väldigt delaktig i det offensiva spelet.

Jag ser i alla fall ingen märkbar skillnad på just Thiagos position på försäsongen kontra nu.

Jag tror dock, precis som du, det blir Thiago som tar över Xavis roll i framtiden. Egentligen vore det mer logiskt att Fábregas tar den rollen, men han är ju så fasansfullt bra i offensiven med sina djupledslöpningar och sina passningar. Det är absolut en intressant fråga, det behöver nödvändigtvis inte finnas något direkt svar heller. Varken nu eller i framtiden. Rollerna behöver inte bli lika tydliga som nu, att Xavi är mer tillbakadragen och Iniesta mer offensiv. Fast det handlar ju naturligtvis om deras personliga egenskaper som spelare också.

Både Thiago och Cesc är bra offensivt. Båda har målsinnet och blicken för spelet för att kunna spela högt upp i banan. Samtidigt har båda den taktiska biten i sig och skulle kunna klara av att ta en mer tillbakadragen roll. Jag hävdar att Cesc är tveklöst bäst i världen på att lyfta bollar över backlinjen vilket gjorde att en roll längre ned i banan inte skulle vara så dåligt för honom. Samtidigt hävdar jag att Thiago är både mer teknisk och har ett bättre skott.

Det är en svår fråga. Tiden får utvisa svaret, förhoppningsvis.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-09-19 20:36
1.70-ligan

Jag var i alla fall emot ett köp av Cesc för att jag trodde han skulle hämma Thiagos utveckling genom att ta speltid från honom. Såhär i efterhand har det ju visat sig att Thiago inte alls fått mindre speltid, han har startat tre raka matcher i ligan och eftersom Cesc hittils gjort både spelmässig och poängmässig succé så kan jag knappast ångra att vi köpte honom.

Hittils har ju inte ens Cesc startat som mittfältare utan falsk nia. Thiago har ju spelat brevid Xavi varje ligamatch så man kan ju inte säga att spanjorbrassen har tagit Xavis roll. Däremot har han varit lite mer försiktig än vanligt, men jag tror som du säger att det kommer variera lite. Mot Villarreal var han rätt offensiv medan han mot Real Sociedad och Osasuna var mer tillbakadragen och anonym.

I framtiden efter Xavi slutat så tror jag Thiago eller Iniesta tar hans roll helt, medan Cesc spelar längre upp. Nu ser man ju varför Pep hela tiden vill ha Cesc även om han trodde så mycket på Thiago, han ville hela tiden spela med Cesc i anfallet brevid Messi och med Thiago som roterande mittfältare. Alla trodde att Cesc skulle hämma Thiagos utveckling men nu spelar han falsk nia och Thiago får starta ganska många matcher. Pep är fan ett geni:)
Barcelona 1.70-ligan
2011-09-19 20:24
Kom och tänka på en sak. Nu när Cesc har kommit spelar Thiago oftast lite längre tillbaka i banan än tidigare på försäsongen. Kanske inte utgångsläget, men han följer inte med upp i anfallen lika ofta längre - och är inte heller riktigt lika briljant. Är det priset vi får betala för Cesc succé?

Jag hoppas inte det. Det behöver inte vara så! För det första så har Thiago fortfarande varit bra under inledningen av säsongen. Det måste poängteras. Mot Villarreal var han riktigt jäkla bra och kom då även med mer upp i anfallen. Egentligen handlar det kanske bara om på vilket humör och vilken form han har för dagen. I Thiagos ålder och steg i karriären är man i regel inte briljant varje match. Att han var hetare för en månad sen kanske inte alls het med Cesc att göra, utan bara är helt naturligt. Och snart blixtrar han till igen. Jag hoppas och tror på det!
Egentligen är det ju bara väldigt positivt att ha två så bra mittfältare till i truppen denna säsongen. Med tiden kan de nog bli helt briljanta tillsammans, som Xavi/Iniesta är idag. Eller rättare sagt lika briljanta hela tiden..

Men det är ändå en intressant sak att ta upp. Det rådde ju delade meningar här innan Cesc köptes om vem av honom och Thiago som skulle ta Xavis roll när han är borta. Och hittills har det ju blivit Thiago. Kommer det fortsätta så även i framtiden tro? Det är ju lite synd för båda spelarna att inte få visa upp hela sitt register. Thiago är ju även briljant lite längre upp i banan och Cesc kan spela längre bak också.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-09-19 20:17
Tycker verkligen inte man ska riskera Piqué redan på onsdag mot Valencia. Han har varit borta flera veckor och ett par dagars träning är knappast tillräckligt för att starta på Mestalla. Med all respekt för Piqué så hade hans skada för det första kunnat komma tillbaka om han spelar så tidigt och för det andra har han dåligt matchtempo och det skulle bara vara sämre för laget.

Absolut bästa just nu är att köra med Puyol och Mascherano som mittbackar alternativt Abidal istället för Mascherano med Adriano som vänsterback. När Abidal spelar till vänster så går han dock oftast ändå in och bildar trebackslinje vilket bäddar för Alves att göra det han är bäst på, fullständigt äga hela kanten och vara med i alla anfall.
Barcelona Blaugrana91
2011-09-19 20:02
Härligt att Pique börjart träna som vanligt igen, tänk att vi snart kan spela med ordinarie backlinje igen, när hände det senast? Var ett tag sen. :P

Bara Iniesta och Sanchez kvar nu på skadelistan, Iniesta väntas bli tillbaka i början av Oktober och Sanchez i början av november.
Barcelona 1.70-ligan
2011-09-19 19:45
Men Pique kommer inte starta mot Valencia, kanske mot Atletico om vi har tur :) Fast jag hade hellre sett att våra offensiva spelare kommer tillbaka just nu, med allt respekt för Pique som är en av världens bästa backar. Det behövs mer rotation på offensiva spelare eftersom det sliter mer att spela i offensiven.

Btw, Soldado tränade inte med Valencia idag, tänk om han missar matchen :P
elbraco - Bojan y Thiago
2011-09-19 19:40
hetfield

skall komma ihåg det!

enligt goal.com så har pique börjat träna för fullt idag.
Barcelona Hetfield
2011-09-19 19:35
elbraco

Haha, fair enough. Jag blev bara nyfiken.

Bojan lär starta mot Siena enligt senaste rapporter, så kolla på matchen, det är på torsdag, klockan 22.
elbraco - Bojan y Thiago
2011-09-19 19:26
basaric

haha, fint jobbat!

Hetfield

nja, jag hade lite ambitioner att börja kolla på Roma nu när mitt kärleksbarn Bojan lämnade men eftersom dom spelar som en påse hundskit numera så har inte det blivit av. däremot har jag börjat kolla lite mer på andra matcher när tillfället ges, framförallt är det skoj att se lag som napoli och udinese som namnmässigt inte bör vara i toppen av Serie A men är det ändå (okej, napoli kanske bör vara det denna säsongen men inte förra direkt).

sedan följer jag lite en milanblogg, mest eftersom de som skriver den är riktigt underhållande, så då blir det att man kollar lite på milans matcher med :)

men som sagt, har tyvärr inte börjat följa roma tillräckligt än! kan ha varit så att jag har lurat dig då jag brukar ha bra koll på resultat och uppdaterar mig väldigt ofta på livescore!
Barcelona basaric - Cesc? No! Gago? Yes!
2011-09-19 19:19
elbracoo

Det är en tävling på unibet, det går ut på att ha minst rätt.

Du kan läsa mer om den på länktips.
Barcelona Hetfield
2011-09-19 19:19
elbraco

Det är bara av ren nyfikenhet, det verkar som att du har blivit lite småkär i Serie A, har jag rätt :P? Du verkar följa Roma och följer de flesta matcherna i Serie A.

Jag kan ha fel :P
elbraco - Bojan y Thiago
2011-09-19 19:15
vad är det för tävling?
Barcelona basaric - Cesc? No! Gago? Yes!
2011-09-19 19:00
Andra kupongen i första deltävlingen
1:a Muhamed Basaric – vinner den exklusiva 0 rätt-tröjan som kommer med posten.
2:a Olof Hedman – vinner en helårsprenumeration av tidningen Offside.
3:a Peter Börken Johansson – vinner en helårsprenumeration av tidningen Offside.

Som ni ser så kom jag etta, men jag undrar om någon av er vet om det finns möjlighet att byta ut tröjan mot tidningen offside?
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-09-19 18:36
El Clasico i en final hade lätt varit drömmen. Om Real hade koncentrerat sig på spelet så hade det varit en drömfinal spelmässigt, men det hade blivit en besvikelse om det blir lika fult och gnälligt som i våras. Allt beror ju på vilka som möts innan också. Barca kan ju möta United eller Real i kvarten eller semin.

En match som jag verkligen hade velat se är United-Real Madrid. Jävlar vad intressant det hade varit. De har inte möts än med Reals nya galacticos-lag, jag tror att senaste gången var 2003. I alla fall tror jag United hade vunnit i ett dubbelmöte, men det knappt. Det hade som sagt varit otroligt roligt att se dessa lag mot varandra och hur de skulle spela. Känns som Real är bäst i kontringsspel och när de möter United så kanske de måste föra matchen.
Barcelona el Maestro!
2011-09-19 18:20
Angående Champions League. Jag är inte säker på om Barca kan nå final igen men jag blir inte förvånad om Man United når final igen. United har nått final 3 gängar sedan 2008. Det är rekord. En vinst och två förluster.

Det hade varit bästa om det blir Barca vs United igen för tredje gången. Denna gång har United lärt sig sina läxor, tror jag. De har börjat med kortpassningsfotboll och det går fort när de väl befinner sig i motståndarnas planhalva.

Sir Alex utvecklar och utvecklas vidare trots sin höga ålder...
Barcelona Hetfield
2011-09-19 18:01
En sak till som de flesta glömmer bort. Man C saknar vinnare. Kun har bara vunnit EL, Dzeko har väl inte vunnit något speciellt, Nasri har inte vunnit något, Silva har väl inte heller vunnit några stora titlar (nåja, EM och VM, men han spelade knappt i VM). De saknar vinnare, man kan inte vinna utan vinnare.

Atlético addeh
2011-09-19 17:59
Tror som Hetfield att City behöver minst något år till på sig innan de kan hota på allvar i Champions League. Det är världsspelare, men det tar ett tag att spela ihop sig. Dessutom kan vi inte glömma att flera av spelarna i viss mån saknar erfarenhet från spel i CL.

Håller dock fast vid att City vinner Preamier League. United ser starka ut, även om man får allt när det gäller domslut med sig, men jag tror deras stadskonkurrenter blir för svåra.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-09-19 17:57
Jag tror absolut inte City vinner CL. När de möter Barca, Madrid eller till och med United så kommer de få det oerhört tufft. De behöver något mer än bara superstjärnor, de behöver ett bättre lagsspel vilket man knappast får över en natt eller med en rik ägare som bara köper, köper och köper. Gruppen blir det såklart svårt pga lottningen men jag tror man grejar den, sen får vi se i åttondelen vilka man stöter på. Grejen är ju att City troligen kommer tvåa så de kan direkt möta tex Barca och Madrid, och då kan det säga stopp redan med 16 lag kvar.
Barcelona barcetia - Asexis7
2011-09-19 17:57
Hetfield

Skulle vilja säga att det är tvärtom faktiskt. De har en väldigt stark backlinje, som är duktig i luften. De har ett bra mittfält med Nasri och DS samtidigt som dom har en världsklass forward i Aguëro. Kombinera detta med en framtida världsmålvakt i form av Hart så har du ett farligt lag som kan orsaka mycket skada under 2 diskvalifikations matcher. Samtliga spelare har även erfarenhet vilket är ett plus i kanten.

Citys probem i ligan är att deras spelare spelar inte för klubben utan för den egna fickan, och kan då spela väldigt nonchalant ifall man eder eller mter dåliga lag.
Barcelona Hetfield
2011-09-19 17:48
Återigen, titta på lagen som har vunnit CL de senaste åren, det är lag med en stark stomme. Man C har på pappret väldigt härliga spelare som skulle få de flesta lagen att darra av skräck, men samtidigt så är det som en väldigt stor ballong. Det minsta lilla trycket så spricker den, det krävs inte mycket för att ta ner Man C.

Det är just där Man C faller, de har för få karaktärsspelare som presterar även när laget är dåligt. Nej, Man C kan utmana om PL men i CL är de chanslösa.
Grace/Wastelands
2011-09-19 17:47
L.A.M Nr 10

Jo, visserligen. Men City har väl ett spel som är på gång. Båda lagen bygger ju på lagspel med individuella prestationer. Jag tror inte City går och vinner. Men att säga att dom är alldeles för dåliga är att ta i. Jag ser dom som en av 4 utmanare.
elbraco - Bojan y Thiago
2011-09-19 17:46
United kommer vinna Pl igen tror jag. city har som hetfield skriver ett riktigt bra lag men tyvärr är det för många nyinköpta. klubbkänslan och sammanhållningen tror jag inte sitter där den ska riktigt ännu. nästa år kanske.

fan vad kul att napoli vann igår. det ger mig förhoppningar om att dom inte var ett one-year-wonder utan faktiskt kan satsa en hel säsong ut. deras problem förra året var väl att dom inte hade tillräckligt med bredd som höll klass men nu har dom ett starkt mittfält och dessutom en goran pandev som kan slängas in.
ska bli spännande att följa!
Annons: