/spanien/barcelona/forum/10569.aspx/spanien/barcelona/forum/10569.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Blaugrana91
2012-03-18 18:52
Jag är så trött på argumentet att Messi måste spela i något annat lag för att kunna bevisa sin storhet...

Spelar ingen roll vart Messi hade spelat han hade dominerat i vilket lag som helst.
Sätt Messi i Inter och Inter hade skjutit upp i tabellen.
Barcelona Dale Paliza
2012-03-18 18:51
Hombre -Vamos por la Décima: t o m i Madridtidningen Marca röstade mer än 50% för att Messi är tidernas bäste! Han gjorde fem mål i sin sista CL-match...lika många som Maradona gjorde i EC under drygt sju år i Napoli...
Barcelona ardan
2012-03-18 18:48
"Visst presterade den riktiga Ronaldo i sina lag men hur många CL vann han? Är inte även det ett kriterium för hur bra en spelare kan anses vara? "

Ouuff jag kunde inte ha sagt det bättre!!
Culinho
2012-03-18 18:47
Den som vill följa Real Madrid - Malaga kan se matchen i länktips. En mycket bra sida som streamar regelbundet. Schema finns längre ner på sidan. Alla streams är fria från lagg, rekomenderas starkt!
Barcelona EL Corazon - King of Barcelona
2012-03-18 18:47
Hombre -Vamos por la Décima

Pele räknas som en av de allra bästa och han spelade ju endast i Brasilien och avrundade karriären i USA. Han bevisade ju inte sin storhet på den stora scenen direkt mer än i VM.
Barcelona DM1982
2012-03-18 18:39
Hombre -Vamos por la Décima

Varför ska Messi lämna Barcelona för att kunna räknas som den bästa någonsin? Känns mer som om folk tycker det eftersom han knappast kommer lämna på en lång tid och därmed kan man säga "ja, han är bra men han har bara spelet i Barcelona och för mig kan man inte räknas som den bästa någonsin".

Det är bristande logik. Om han vinner ligan, cupen, CL plus diverse andra cuper med Barcelona så är det det som ska räknas, inte om han går till ett annat jäkligt bra lag.

Många brukar ta upp Ronaldo (inte den riktiga) och säga att han minsann lyckades i två lag och två ligor. Det stämmer bra men samtidigt får man inte glömma att det Manchester United som Ronaldo spelade i var ett av världens bästa lag någonsin (uttjatat uttryck). De var fruktansvärt bra och tränades, i mitt tycke, av världens bästa tränare.

Det är knappast så att Ronaldo spelade i Everton och lyckades göra dem till ett superlag, han kom till ett superlag.

Visst presterade den riktiga Ronaldo i sina lag men hur många CL vann han? Är inte även det ett kriterium för hur bra en spelare kan anses vara?
Barcelona Gio Style
2012-03-18 18:33
@!Sergio_ Busquets!:

Ursäkta mig en liten stund men:
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAAHAHAHAH

Kan ha varit det roligaste klippet jag sett det här året hahaha. Ray Hudson <3
Barcelona Bernie
2012-03-18 18:33
Bevis på att Leo INTE var offside igår kväll...
Real Madrid Hombre -Vamos por la Décima
2012-03-18 18:24
El Corazon

Yes och med potentialen att bli den bäste någonsin.

Captain

Jag har egentligen två kriterier på Messi för att han ska räknas som genom tidernas bästa.

1. Prestera med landslaget och ge det kräsna argentinska folket ett VM-guld.

2. Prestera i en annan omgivning. Visst det låter galet, men detta är ett lag som Messi vars spelidé är skräddarsytt för Messi. Visst han behöver inte gå till Stoke, men ett annat lag som inte är Barca. Det är då för mig mycket mer värt än att ta ännu en titel med Barca. Dem stora spelarna ska också kunna prestera i olika omgivningar. Titta på Ronaldo fenomenet t.ex, han är med i historieböckerna hos PSV, Barca, Inter och Real Madrid.
Culé - Messi y Alexis
2012-03-18 18:19

Glad att Torres blev två-målskytt. Hoppas det lossnar nu för honom. Grym anfallare, när han är i form.
Real Madrid Tony
2012-03-18 18:17
Jag lider med Abidal. Jag hoppas han kommer tillbaka starkare än någonsin. Det är väldigt sorgligt att sådant händer. Vi få bara be till Gud och hoppas att operationen blir lyckad.

Anims Abidal!
Barcelona EL Corazon - King of Barcelona
2012-03-18 18:15
Hombre -Vamos por la Décima

Enkel fråga. Tycker du Messi tillhör de allra bästa i historien?
Barcelona el Maestro: this one’s for you, Abi!
2012-03-18 18:07
Cristiano är målgörare. Få är bättre än honom att göra mål. Messi är däremot mer än en målgörare. Han är en ”playmaker" som få kan mäta sig med. Inte så konstig om han ständig jämförs med de allra största genom tiderna.
Tror dock att man ska vänta att kalla Messi den största spelaren genom tiderna tills han lägger av men jag är å andra sidan säker på att han kommer att vinna fler titlar i Champions League och fler ligatitlar än någon annan. Han är bara 24 år ännu. Barça har en lysande framtid så länge Messi spelar för klubben, om han klarar sig utan skador
Barcelona Capitán - El tiburón
2012-03-18 18:05
Hombre//

"Inne" att kalla Messi för tidernas bästa? Nej, det tycker inte jag. Då kan man väl lika gärna kalla att han "inte vunnit VM" argumentet för "inne". Brukar ju vara de flestas svar på varför han inte kan rankas på samma nivå som Maradona, Pélé, etc.
Och att han inte skulle sticka ut med Ronaldo, Zidane, Ronaldinho som konkurerande spelare tycker jag inte heller stämmer.
Messi slår ju rekord efter rekord och har i princip vunnit alla stora titlar som går att vinna (utom VM då ja), samt att han endast är 24 år.
Han lyckas med otroliga målskörder säsong efter säsong. Han lyckas mer än ofta ta sig igenom försvar, vare sig det är Real Madrid eller Valladolid, Vidic eller någon mittback från segundan.

Jag tycker att det är alldeles för svårt att göra jämförelser med spelare som lirade för 40-50 år sedan. Men att prestera så som Messi gjort nu sedan 06/07 (kanske även 05/06) betyder ju åtminstone att han tillhör den absoluta toppen, även rent historiskt.
Barcelona Hetfield
2012-03-18 17:51
Hombre

Då är din åsikt värd att lyssna på.
Real Madrid Hombre -Vamos por la Décima
2012-03-18 17:49
Hetfield

Messi...
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-03-18 17:48
Vidic: "What makes it difficult to play against Barça is that they play without striker, and their possession. That makes teams frustrated."

Intressant att höra Vidic säga det. Många gånger har man ju som Barcasupporter saknat just att ha en striker inne i boxen.
Barcelona Hetfield
2012-03-18 17:48
Hombre

Vem är bäst enligt dig, Messi eller C.Ronaldo?

Enkel fråga.
Real Madrid Hombre -Vamos por la Décima
2012-03-18 17:42
barcetia - #ANIMSABIDAL

Jag tycker att det är "inne" att kalla Messi för genom tidernas bästa. Precis som det är inne att kalla Silva och Mata för en av världens bästa spelare för att dem dominerar PL när dem faktiskt var minst lika bra i La Liga. Det är lätt enligt mig att följa strömmen och kalla Messi för genom tidernas bästa spelare så fort han gör 4 mål mot Leverkusen eller Valencia. Det är då dem så kallade populisterna kliver fram och med gott samvete kan skriva/säga att Messi är genom tidernas bästa. För mig är det extremt respektlöst mot dem som redan har spelat.

En annan sak som är viktig att betona är att man får just nu får uppleva Messi, vilket gör att genom tidernas bästa kommer på tal. Låt oss säga att vi får uppleva Pele, Maradona, Zidane, Fenomenet och Ronaldinho på samma gång. Jag har svårt att se Messi sticka ut i den konkurrensen och då hade det inte varit på tal om genom tidernas bästa.

Sen finns det inget objektivt kriterium för vem som ska vara genom tidernas bästa, det är alltid subjektivt. Jag säger att har man fått uppleva Zidane och Ronaldo så säger man bara inte att Messi är genom tidernas bästa. Men sen har man visst förståelse för att en del blir nyfrälsta av Messi.
Real Madrid Daniel Andersson
2012-03-18 17:36
Spanien levererar, El Nino :D
elbraco - Bojan y Thiago
2012-03-18 17:31
Fan vad glad man blir för Torres :D
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zamboza
2012-03-18 17:27
Messi är bättre än Maradona. Real legenden Michel som mött Maradona och J.Clemente tycker det. Galliani tyckte ju att Messi var bäst genom tiderna. Rudi Völler anser att Messi är på samma nivå som Pele och Maradona. Grameme Souness tycker också att Messi är bättre än Maradona. Finns många exempel på stora personer inom fotbollen som tycker att Messi är minst lika bra eller bättre.
Barcelona barcetia - #ANIMSABIDAL
2012-03-18 17:20
Hombre

Inget snack om saken.. men det förhindrar dock inte ett möjligt faktum om att Lionel Messi är världens bästa genom tiderna. Dock är han inte den största legenden genom tiderna, ett VM hade varit nog för att rätta till det.

Messi som spelare är ett fenomen. Det roliga är att folk brukar använda "Maradona var bättre", men Maradona själv tycker tvärtom. Att Messi är den största genom tiderna.
Real Madrid Hombre -Vamos por la Décima
2012-03-18 17:20
El Corazon

Nja, han gjorde så gott han kunde. 33 mål på 35 matcher med en lång skadefrånvaro på 2 månader. Men det sket sig i CL, annars hade han mycket väl kunnat vinna skytteligan, han hade redan gjort 7 mål fram till åttondelen. Laget var det stora problemet då man oftast svek när det gällde.
Barcelona EL Corazon - King of Barcelona
2012-03-18 17:13
Hombre Imte fan gjorde Ronaldo någon särskilt grym säsong 2010.
Postat via SvenskaFans-appen
Real Madrid Hombre -Vamos por la Décima
2012-03-18 17:06
barcetia - #ANIMSABIDAL

Det handlar mer om prestationen i sig, det är en stor prestation att leda sitt lag till VM-guld. Det är samma sak som att en spelare som inte vinner titlar kan anses vara bäst i världen. Vi kan ta Ronaldo som exempel, han kom sexa om guldbollen 2010 trots att han gjorde en bättre säsong och var/är en bättre spelare än Forlan, Xavi Iniesta och Sneijder. Problemet var att han gick titellös och hans lag var inte ens nära att vinna CL. Ett VM-guld gör helt klart en spelare mer erkänd och större än vad han är.
Barcelona Keite
2012-03-18 16:53
Torres 2 målskytt!!!! VAD HÄNDER?!!! :O
OMFG!!
Barcelona FC BarcelPKK
2012-03-18 16:47
Mobbad !!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-03-18 16:39
FC BarcelPKK

Nää, du skojar?
Barcelona FC BarcelPKK
2012-03-18 16:37
Torres målskytt för Chelsea !
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: