/spanien/barcelona/forum/1054.aspx/spanien/barcelona/forum/1054.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Himne del Barcelona
2016-04-03 11:23
@jerkasss:

Om Barcelona har varit bättre sedan Messi kom tillbaka?
Nej, det har ju varit övertydligt hur mycket Barcelona som lag har lidit (särskilt Suárez och Neymar) av att få tillbaka värdens bästa spelare som bara låser upp matcher på löpande band genom att antingen slå en öppnande passning eller själv kan med att ge laget ledningen när de andra spelarna missar lägena han skapar åt dem. Utan Messi hade förmodligen Barcelona redan stått där som klara ligamästare och varit storfavorit till att ta hem Champions League.
Barcelona Lionel Messi n10
2016-04-03 11:18
Det handlar inte om att Barca inte är bättre än så för det är vi igår gav vi dom vinsten med för många missade lägen och spelare som inte alls var motiverade. Nummer två är att när vi väl leder 1-0 fattar jag inte varför tokpressa där dom spelar sig ur vår press och vi är helt öppna där bak.
Det är stort problem vi har där vi absolut inte kan stänga matcher utan alltid när vi väl leder ska vi slappna av vilket Enrique måste se till och ordna.

Vi leder fortfarande ligan och titeln i slutändan är viktigast då det är det ända som kommer kommas ihåg, skrivet från mobil kan bli lite fel någonstans.
Barcelona Tiki-Taka
2016-04-03 11:17
1-0 och en man mer efter 22 minuter, då hade matchen varit vunnen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-04-03 11:12
@neymar JR:


Luis Enrique: "This game asks 100% from you and this team has a real fighting spirit. The players are very motivated

Så något hände när domaren blåste igång matchen..?!?
Dybala21Messi10
2016-04-03 11:09
kom igen, Messi har varit galet bra iår också. Kolla hur många real spelare som var runt omkring han hela tiden igår. Minst 4 spelare, vad ska han göra då?
Barcelona neymar JR
2016-04-03 10:45
Det är ju svårt att spela en viss taktik när spelarna visar den inställningen. Frågan är om inte det hade varit bättre att rotera lite den här matchen. Men det största problemet är att våra spelare såg trötta ut i andra halvlek. För att ge ett exempel Messi såg piggast ut och sprang mest...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona jerkasss
2016-04-03 10:45
Alla tjatar om hur dålig inställningen var, men nästan ingen leker med tanken att detta tyvärr är så bra vi är i år. Det gör jag. Har inte sett en riktigt bra insats på länge nu. Dessutom måste man våga fråga sig: Har barca varit bättre sedan messi kom tillbaka? Förra våren lyckades messi på nått vänster hitta sitt gamla anno 2009-ryck. Har inte sett det i år och jag e rädd för att det kan vara avgörande för framgången i cl.
Barcelona A good coach is everything!
2016-04-03 10:41
LE förlora matchen rejält igår det är nog ingen som kan säga något annat.. Zidane spela ut LE totalt tyvärr ..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2016-04-03 09:39
Det var ett jävla tjat på Bales bortdömda mål och Ramos röda kort.

Är man så jävla efter att man blundar för straffen som Messi blev blåst på i början av matchen. Straff eller frispark plus andra gula kortet på Ramos. Där och då avgjordes matchen oavsett hur bra/usel resterande match var.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Tiki-Taka
2016-04-03 09:33
Tappar vi poäng mot sociedad...då är ligan plötsligt öppen !
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona wallmannen
2016-04-03 09:13
I den första halvleken tycker jag spelet var klart godkänt. En bit in i andra halvlek blev det sämre. Dåliga bolltapp och förlorad kontroll.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona the cameroonians
2016-04-03 09:13
Än en gång fallerar Lucho med sin taktik i ett Clasico.

Först var det att sätta Mathieu från start som vänsterback i en position han nästan aldrig spelat på sedan han kom till klubben.

Och igår spelar han Messi centralt och går i fällan när det gäller Reals låga försvarsspel och kontringar.

Frågan är om spelarna ens hann träna på detta sättet att spela, för vissa spelare fick ju bara ett pass i kroppen efter landskampsuppehållet. Weird.

Samtidigt måste man återigen sätta frågetecken för Luchos och lagets oförmåga att slå vakt om och behålla en ledning.
Valencia
Depor
Villarreal
Real
För mycket sådant den här säsongen och snart kommer matcher där vi inte har råd att tappa. Utan att veta misstänker jag att det är byten på "fel" mittfältare som är en anledning och där vi tappar positionering i centrala delar av banan.

Barcelona är som bäst när vi tänker attack (särskilt sedan MSN tillkom) - igår kändes det på förhand som om alla inblandade var nöjda med ett kryss och den inställningen kommer man tyvärr inte långt med. Och givetvis blir resan än kortare om motståndarna ges möjlighet att spela enligt sin plan.

Tillbaka till ritbordet?
Nej, men tillbaka till den spelidé som gav 5 titlar och en svit om 39 förlustfria matcher.

Och varför just i den match där Johan Cruyff hyllas?
Han grät nog både innan och under matchen på sitt moln uppe i himlen - men av två helt skilda anledningar. Tack Johan, Förlåt Johan.
Barcelona Zyzz
2016-04-03 08:48
Förlusten svider fortfarande. Att sviten på 39 matcher i rad utan förlust bryts på hemmaplan (där vi inte förlorat en match på hela säsongen) mot just Real och att det råkar vara just Ronaldo som gör avgörande målet...det svider nått så in i helvete. Att vi samtidigt knappt skapar en enda farlig målchans i matchen och att spelet är segt och fantasilöst gör inte saken bättre. Det känns verkligen inte lägligt att pricka in denna dåliga form inför slutspurten i CL, ligan och cupen. Igår påminde laget och spelet om Tata Martinos tider... Suck.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-04-03 04:48
Kolla denna bilden :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-04-03 03:04
[QUOTE=Vampíro]Hur i helvete förlorade vi mot tio man? [/QUOTE] För att vi försvara med för lite spelare pga vissa spelares inställning.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Yaya24
2016-04-03 02:52
Kan inte sova, hoppas Bravo blir såld i sommar.
Barcelona Smogen
2016-04-03 02:47
Tvingades se matchen i efterhand, och fy fan. Inte sedan 4-1 förlusten på bernabeu under Rejikards sista år har jag sett ett Barcelona med sämre inställning. Det svider att säga det, men det var tyvärr en riktigt välförtjänt förlust. Visst, att många av spelarna varit i sydamerika medan real laddat inför matchen, men det räcker inte. Att inte kunna springa i 90 minuter är fan inte ok. Jag köper en förlust om man ändå kämpar, MEN det gör man inte här. Det känns som att spelarna inte orkar bry sig. Vad fan är det? 98 000 fans, flera miljoner fans som kollar, match mot värsta rivalen, hyllningsmatch för Cruyf och ändå skiter flera spelare i att kämpa. Fy fan. Så otroligt lågt att jag skäms.
Förlust är ok, att inte kämpa är däremot för jävligt.
Barcelona Reymar
2016-04-03 02:43
@Vampíro:

Har du dina ytterbackar långt inne på offensiv plan halva och du då tappar bollen så blir du ju sönder kontrad. I det här fallet får carvajal löpa fritt 40 meter vilket leder till andra målet. Det konstiga är varför vi spelade så högt och lät oss bli kontrade gång efter gång när ett kryss hade varit okej.
Barcelona Vampíro
2016-04-03 02:31
Hur i helvete förlorade vi mot tio man?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Sam20
2016-04-03 01:55
Messi har varit lite mindre bra de senaste matcherna. Vilket gör att han kan tända till på tisdag och då kmr alla blunda bort problemen som vi har. Möter vi Bayern är vi körda i semi har vi inte chans tror jag. Och i finalen har vi 60/40
Barcelona Sam20
2016-04-03 01:52
Om vi får real i finalen eller i semi så vill jag att vi bokstavligt käkar upp dem. Krossa dem
Barcelona Davids3
2016-04-03 01:47
Detta var första El Clasico på Camp nou utan Xavi sedan 1998 :'(
Barcelona CRset
2016-04-03 01:46
Jag förstår och delar din mening kring spelarnas inställning idag. Men samtidigt är vi nog det enda laget i världen med Apple som förebild kring "energisparläge". För de är precis de vi använder oss av i var och varannan match. Det upplevde jag även under Pep:s tid hos oss, att vi exempelvis: älskar att leda 0-2 mot Arsenal i CL på bortaplan för att sedan gå ner i tempo och släppa in 2 mål bara för och "spara" oss. Samtidigt är det ett väldigt bra sätt att använda sig utav ifall man är trygg i det man gör och har en spelartrupp som ser en helhetsbild. Som dessutom har ett slutligt mål som man strävar efter och vet att alla spelare måste vara tillgängliga vid de stora ögonblicken. Det är något detta Barca har, en trupp med rutin och ett tydligt mål att år efter år vinna allt. Dem lär sig av sina misstag efter tidigare års misslyckanden av att upprepa en trippel, så då krävs det uppoffringar i vissa matcher med både rotation och inställning för att i slutändan nå de stora målet.

Tror inte alla spelar idag var mentalt 100% för den här matchen. Utan fokuserade mer på mötet på tisdag mot Atletico. Som är en mycket viktigare match, där ett bra resultat behövs för att slippa svettas på bortaplan. Jag såg Messi för några dagar sedan när han spelade mot Bolivia och var spelsugen som jag inte sett hon vara på väldigt länge ( som dessutom såg väldigt svettig ut i slutet av matchen) något som är extremt sällsynt för att vara Messi.

Det är tråkigt att behöva se Barca agera som de gjorde idag, då o då i stora matcher men... i längden står vi där och lyfter 3 pokaler i slutet av säsongen och då gör det mig inget ifall vi förlorar nån slutspelsmatch här och där eller tappar ett El Clasico vi borde vinna. För det är ändå i slutändan titlarna som räknas och inte några enskilda matcher. Förr eller senare skulle vårt rekord på antal matcher utan förlust ändå ta slut. Så lika bra att det gör det i en match som inte är så avgörande än att vi är oslagbara hela och förlorar en CL final. Dessutom är det bra för truppen att få uppleva en förlust och komma ner med fötterna på jorden igen.

Finns alltid något positivt att hämta, trots en förlust, i en viktig match, i ett El Clasico.

@Capitan:
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-04-03 01:40
När en spelare som Rakitic visar mer anamma och passion i hans lilla tå än men i en El Calasico match. Då får man en sån här match vi fick idag. skillnaden mellan denna upplaga av barca i den här vårterminen och den föra vårterminen är att Messi lede laget med din energi och vilja. Jag orkar inte gå in på varför Barca sänker alltid tempot så fort de tar ledningen i matcherna. i all Mourinho style. skriver från mob. ni får ursäkta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Sam20
2016-04-03 01:40
Bara klack håller samma klass som Sverige. Inte bra 90 000st på camp nou och man hör Barca i nån minut sen tyst och hör Barca igen sen tyst. Totalt hörde man Barca i 4 min. För fan de är classico om jag vore där skulle jag skrikit Barca tills min tungan inte skulle ha orkat röra sig. Kollar man på Alianz arena så är Man långt efter.
Barcelona Sam20
2016-04-03 01:28
Ät fortfarande arg men inte förbannad, ju mer jag skriver desto lugnare blir jag??. Vi måste överaska motståndaren genom olika elvor.

Alve mash Pique Alba
Rak busq ini
MSN

Samma fucking startelva varje stormatch vi måste ändra något eller spela samma mittfält i 45 sen ändra. Vi är långt ifrån trippel ligan tar vi copa och CL kmr bli riktig to svårt. Kolla Bayern dem kan samma Elva men olika formationer. Bayern dem har så mkt val Medan vi har bara 433
Barcelona Sam20
2016-04-03 01:17
Förra säsongen han roterade mkt vilket gjorde att vi var friska och färska till slut spurten. Nu när han har roterat mindre och spelarna är slitna så har ingen aning va han ska göra. Ingen av våra key spelare har åkt på en skada som kan skada oss där har lucho haft tur. Han har vart beroende av individuellt brillians från vissa spelare när spelet inte stämmer. MSN har räddat hans arsle jag minns i super cupen FY FAN va han roterade och underskattade GROVT revansch sugna Bilbao och de blev slakt. Har inte idioten lucho lärt sig hållll Messi till höger speciellt när vi håller på förlorar om Messi spelar centralt hur fan ska vi göra mål då. Återigen neymar va hållde man på med han dribbla för mkt och gick mkt centralt. Suarez de såg ut som han hade druckit. Den här vinsten får vara wake up call för tranaren inga Mera set back. Vi har inte råd med mer setback en förlust nästa vecka I real matchen och pang atheltico ar med u racet och ligan blir helt öppen har vi riktig otur kan real Vinna ligan. Dem har en chans.

De konstiga är att lucho säger att vi tänker vinna mot real och slå ut dem från liga racet men han säger till laget gå halv fart för att vi har en match på tisdag. Asså du måste skoja vi har bägge matchen hemma och athletico saknar sina 3mittbackar.

Ända sättet att besegra Barca är genom parkera bussen och vara effektiva på kontring och hörnor,

När vi gör första målet så går assisterande fram till luchi och snackar. Va FAN snackar ni om hela tiden,
Barcelona A good coach is everything!
2016-04-03 00:56
Bäst på plan Rakitic spm han slet och sprang den enda som förstod värdet av matchen verkade det som !
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Sam20
2016-04-03 00:50
Jag trodde lucho hade lärt sig från sina misstag från Levante och granada matcherna där Dem parkerade bussen
Barcelona Sam20
2016-04-03 00:49
När laget leder med 1-0 så går sänker man tempot vrf. De är Barcas problem man tror att när man leder kan man gå på halvfart. Man kan göra 3 byten för fan gö dem byten idag gjorde lucho 1 byte. Våra senaste matcher i ligan har vi inte imponerat och vi har vunnit med tur men idag tog turen slut.
Annons: