/spanien/barcelona/forum/1053.aspx/spanien/barcelona/forum/1053.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Vlom
2016-05-11 21:32
I länktipset hittar ni den omtalande dokumentären om fotbollens korruption som SVT har gjort.

Namn som Bartomeu och Luciano Moggi (Juventus f.d. sportchef) blir intervjuade av journalisten som har gjort dokumentären.
Barcelona the cameroonians
2016-05-11 21:14
Intressant program, men inget nytt under solen för oss som följt klubben de senaste åren. Lite synd att det är ett par faktafel kring t. ex Mès que un club och dess innebörd (Bartomeu förklarar det bättre...) samt det att 86% av medlemmarna röstade för QA. Det var ju 86% av den fjärdedel av medlemmarna som faktiskt röstade, inte av 140.000.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-05-11 20:58
Intressant program, men samtidigt vi behöver ha en tröjsponsor för att kunna fortsätta vara i topp. Men givetvis bör man skrota Qatar Airways, dessutom kommer dem bara med skambud. Så hög tid att byta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2016-05-11 20:33
Alla borde kolla på 1:an nu! Hyperintressant dokumentär om fotbollens korruption, det pratas just nu om Barcelona och Qatar och det hård även in på mes que un club osv.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-05-11 19:40
[QUOTE=Mxm Ciilow ]missa inte och titta på svt1 kl 20:00 [/QUOTE] Kommer väl förmodligen dyka upp på SVT play efteråt?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mxm Ciilow
2016-05-11 19:40
uppdrag granskning har gjord en program om våran älskade lag
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-05-11 19:40
Gerard Lopez will remain Barcelona B coach next season but he's questioned. More is expected of him. Club President believes in him. [sport] Han har ju failat brutalt. Inte nog med att han failat sportsligt, även gjort helt sjuka grejer som att låta sin Madridista vän träna med laget, sånt där ska ge sparken oavsett vad han lyckats med sportsligt egentligen. Fan ska han stanna för?!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mxm Ciilow
2016-05-11 19:37
missa inte och titta på svt1 kl 20:00
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-05-11 18:54
Medan ledningens "egna" tabloid MD skriver om värvningar väljer Sport att skriva om la Masia via Josep Capdevila.

Som det ser ut nu kommer alla tränarna i akademin att stanna på sina respektive poster, det gäller således även B-lagets Gerard Lopez där krönikören bekräftar mina farhågor om att Bartomeu inte vill skicka ut sitt eget val trots en medioker säsong där såväl resultaten som träningarnas intensitet ifrågasatts från flera direktörer i styrelsen.

I akademin kommer det tyvärr att ske en rejäl utrensning eftersom flera spelare som varit avstängda pga transfer-banen nu kommit tillbaka och gjort att flera årgångar dras med 7-10 spelare för många per lag. Detta är ju ohållbart både rent praktiskt men också utvecklingsmässigt. De ansvariga för la Masias yngre lag, Roura och Altimira, kommer därför att behöva informera ett stort antal ungdomar att de inte kan fortsätta i klubben.

Fortsätter i akademin kommer däremot la Masias egen skyttekung Pablo Moreno att göra. Han spelade med Infantil A (U-13) denna säsong och gjorde inte mindre än 69 mål... sanslöst. Klubben funderar nu på att låta talangen hoppa över en årskull och gå direkt upp till Cadete A för att ge honom en riktig utmaning.

Någon som däremot inte helt oväntat ser ut att lämna klubben (med Luchos välsignelse) är Sandro Ramirez. 20-åringen har ju varit skadad under större delen av 2016 och klubben kommer som bekant att i stället förlänga med Munir. Man hoppas få mellan €7-10 miljoner för las Palmas-sonen och han är fri att förhandla och själv leta klubb - precis som Adama också var förra sommaren. Förhoppningsvis gör Sandro ett bättre val och tittar inte enbart på lönekontot. Det har tidigare ryktats om Tottenham, men det har aldrig kommit något konkret bud från London-klubben.
Barcelona Liunil Masse
2016-05-11 18:44
[QUOTE=Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR]]Reymar Tillräckligt med pengar? Riktigt tveksam faktiskt. Vi har ju 600-ish miljoner att värva för och det anses som "lite" pengar. Dessutom, vi har en efterbliven ledning. Andra lag som Bayern hade kunnat köpa dessa spelare för 60M medans vi skulle hamna på 100M. Sorgligt men sant [/QUOTE] Fast räknar du in spelarna han nämner som ska säljas så hade vi haft råd ju?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-05-11 18:43
Ivan Kelava (Granada goalkeeper) "My team-mates say that Real Madrid could give us a bonus."
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR]
2016-05-11 18:41
Reymar Tillräckligt med pengar? Riktigt tveksam faktiskt. Vi har ju 600-ish miljoner att värva för och det anses som "lite" pengar. Dessutom, vi har en efterbliven ledning. Andra lag som Bayern hade kunnat köpa dessa spelare för 60M medans vi skulle hamna på 100M. Sorgligt men sant
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2016-05-11 18:08
Nu när vi har fått in Suárez kan vi göra oss av med Arda. En mittback, högerback, vänsterback och anfallare behövs. In med Marquinhos, Bellerin, Rodriguez och Gameiro/Ben Arfa. Gör oss av med Arda, Alves, Vermaelen, Mathieu, Sandro, Adriano, Bartra, Munir och vi har tillräckligt med pengar att köpa in nya spelare och förbättra truppen.
Barcelona Liunil Masse
2016-05-11 17:05
[QUOTE=Barcadinho.]Finns mycket som kan göras bättre på precis allt. Men det är inte alltid så lätt att pricka rätt på precis alla små och stora val o beslut. Vi kämpar mot stora skulder men det gör nästan alla andra stora klubbar. Vi har inte en ägare som kan föra in obegränsad med pengar. Bayern är ett mot exempel men de har en annan tillvaro. Deras stora sponsorer är delägare i klubben och därför har större ansvar på att stödja klubben. De har inte heller en konkurrens i ligan, vilket gör att deras investeringar på spelare o löner kan var mindre relativt Barca o Real som trissar varandra. Det är balans gång mellan stora värvningar för att nå sportsliga framgångar och låg ekonomi. Smakar det så kostar det och det fins en positiv korrelation mellan pengar o framgång, även om då o då får man smäll i käften från Leicester o flera underdogs. Finns inte en enda klubb som bara lyckas med sina värvningar. Det är ofta relativt små procent som verkligen lyckas. Jag tycker inte att Barca är ovanligt dåliga på det. Vi kan tänka på alla våra senaste misslyckaden om vi vill, men likaså tänka på Rakitic, Alba, Suarez, två bra målvakter, Neymar. Alla de är rätt nya och är ryggraden för det nuvarande lag. La Masia har haft en gyllene generation förut. Svårt att upprepa det. Det är också lite tur. Här finns det mer o göra men det finns inte en annan klubb som gör det bättre än oss? Svårt att utbilda el upptäcka nya messier o xavier . Det är en dröm som många klubbar har, men inte så lätt att nå i verkligheten. Alltså, mycket att göra, mycket går fel, men det är svårt. Ingen här vill att vi ska vara som Arsenal, aldrig värva super dyrt med uteblivna titlar som följd. FC Barcelona är unik klubb för den politiska katalanska identiteten. Det kommersiella är ett hot, men än så länge är det inte totalt borta. Det finns en politisk spel i regionen och det spills alltid på vår klubb. Det kommer kanske komma en dag där allt är borta, vi får se. [/QUOTE] Grymt inlägg! Kan inte hålla med mer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2016-05-11 16:59
Ursäkta för små fel. Svårt med mobiler :-)
Barcelona Barcadinho.
2016-05-11 16:55
Finns mycket som kan göras bättre på precis allt. Men det är inte alltid så lätt att pricka rätt på precis alla små och stora val o beslut.
Vi kämpar mot stora skulder men det gör nästan alla andra stora klubbar. Vi har inte en ägare som kan föra in obegränsad med pengar. Bayern är ett mot exempel men de har en annan tillvaro. Deras stora sponsorer är delägare i klubben och därför har större ansvar på att stödja klubben. De har inte heller en konkurrens i ligan, vilket gör att deras investeringar på spelare o löner kan var mindre relativt Barca o Real som trissar varandra.
Det är balans gång mellan stora värvningar för att nå sportsliga framgångar och låg ekonomi. Smakar det så kostar det och det fins en positiv korrelation mellan pengar o framgång, även om då o då får man smäll i käften från Leicester o flera underdogs.
Finns inte en enda klubb som bara lyckas med sina värvningar. Det är ofta relativt små procent som verkligen lyckas. Jag tycker inte att Barca är ovanligt dåliga på det. Vi kan tänka på alla våra senaste misslyckaden om vi vill, men likaså tänka på Rakitic, Alba, Suarez, två bra målvakter, Neymar. Alla de är rätt nya och är ryggraden för det nuvarande lag.
La Masia har haft en gyllene generation förut. Svårt att upprepa det. Det är också lite tur. Här finns det mer o göra men det finns inte en annan klubb som gör det bättre än oss? Svårt att utbilda el upptäcka nya messier o xavier . Det är en dröm som många klubbar har, men inte så lätt att nå i verkligheten.

Alltså, mycket att göra, mycket går fel, men det är svårt. Ingen här vill att vi ska vara som Arsenal, aldrig värva super dyrt med uteblivna titlar som följd.

FC Barcelona är unik klubb för den politiska katalanska identiteten. Det kommersiella är ett hot, men än så länge är det inte totalt borta. Det finns en politisk spel i regionen och det spills alltid på vår klubb. Det kommer kanske komma en dag där allt är borta, vi får se.
Barcelona Vampíro
2016-05-11 16:38
Instämmer angående D. Suàrez jag har blivit otroligt imponerad av hans spel i Villarreal den här säsongen. Fin teknik samt att han jobbar hårt, perfekt för en MITTFÄLTARE i Barça. Marcelino ska ha cred han också som gjort ett bra jobb med honom. Tycler dock inte att det är en 'riktig' värvning även om ledningen självklart kommer presentera honom som det. Typiskt Barça.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2016-05-11 16:07
[QUOTE=neymar JR]Dm1982 Rafinha likaså, han har också en fantastisk attityd. [/QUOTE] Instämmer, killen har verkligen krigat sig till en plats i a-truppen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-05-11 15:30
Dm1982 Rafinha likaså, han har också en fantastisk attityd.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2016-05-11 15:24
@Junta Dimision:


Mycket bra första värvning, Suarez har verkligen visat framfötterna och det viktigaste, en bra attityd. Något för Halilovic att tänka på, han kommer inte tillbaka om han inte ändrar sig markant.

Spelare som Roberto och nu även Suarez visar att det är bra attityd och hård träning som leder någonstans. Föredömen.
Barcelona Z_Z
2016-05-11 14:58
@Barca Barca:


Inte ens vår ledning kan väl misslyckas med den där värvningen.
Barcelona Barca Barca
2016-05-11 14:36
Haha, våran inkompetenta ledning ska köpa David Alaba från självaste Bayern Munchen...Hur va de nu, tomten existera eller ?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2016-05-11 14:35
Första värvningen snart klar.
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2016-05-11 14:20
@Barclasico:killen har precis förnyat. roliga tidningar haha
Barcelona Barclasico
2016-05-11 13:49
Barça made contact with David Alaba about joining this summer. the club would like him to play midfielder. [Mundo Deportivo]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2016-05-11 13:15
Jag håller med om Gameiro när det kommer till hans pris, ålder och att man aldrig skulle kunna sälja honom vidare däremot tycker jag att det är en grym spelare. Hans målsnitt för Sevilla är oerhört imponerande och han har verkligen klivit fram i år när de sålde Bacca. Han har definitivt kvaliteter för att spela i Barça även om jag hellre vill att man tittar på andra alternativ.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cessi - 3
2016-05-11 13:06
Helt sjukt vad dåliga val Lucho gör. Vad ska vi göra med en 29 år gammal Gameiro som kostar 20m? Köp Denis Suarez som kan avlasta både Neymar och Messi på kanterna. Han är billigare, yngre, spansk och har känslan för klubben.
Barcelona Z_Z
2016-05-11 12:53
@Reymar:


Han syftar på Iniesta.
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2016-05-11 12:53
Asså vad är det för spelare LE vill ha???? Jag fattar inte ser han inte alla andra topplag hur dom värvar?

Jävla amatör
Barcelona Reymar
2016-05-11 12:51
@neymar JR:

Är Suarez redan 32 år??
Annons: