/spanien/barcelona/forum/10436.aspx/spanien/barcelona/forum/10436.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético addeh
2012-02-14 13:04
LAM

Vila Messi? Det kommer aldrig hända, och ska aldrig hända i en sån här match. En Messi ur form är fortfarande en Messi med en magisk vänsterfot och en som drar på sig tre man vart han än befinner sig. Bara med hans närvaro på planen vinner vi otroligt mycket på.
Barcelona Smogen
2012-02-14 12:27
Ibillay

Den där videon är inget bra att kolla på, nu kommer jag vara förbannad hela dan....hoppas Barca vinner ikväll så släpper det nog.
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-02-14 12:25
addeh

Cesc tycker jag ska spela. Messi kan få vila. Killen är verkligen inte i form. Jag vet att det även med Messi ur form blir mycket lättare med honom på planen men jag tänker på framtided, jag vill ha en frisk och pigg Leo i andra matcher.
Barcelona Damido
2012-02-14 12:20
Någon snäll själ där ute med aftonbladet plus som orkar lägga upp Erik Nivas artikel angående Barcelona?

Edit: fanns på puertan av alla ställen, postar in den häär.Tack Hassan!

De förlorar mot Osasuna, tappar ligan till Madrid och får folk att undra om deras gyllene era är över nu.

Men nä, Barcelona är fortfarande ett av tidernas allra bästa fotbollslag.

Det är just därför det är så spännande att se dem gunga till.

Det är en otacksam jävla sport.

Inte ens nio månader har gått sedan vi satt där på Wembley och diskuterade om det här var det bästa lag som någonsin utövat fotbollssporten.

Inte ens fyra veckor har passerat sedan FC Barcelona åkte till Madrid och stod som segrare på Bernabéu för andra gången på en månad.

Här står nu människor likafullt och gnäller.

Tre och en halv säsong har gått sedan Pep Guardiola tog över som manager, och under den tiden har Barcelona vunnit tretton tunga titlar.

Ändå får han nu skarp kritik.

Det är en otacksam jävla sport – och det är den grundläggande spelregel som bara ständiga segrar kan skydda dig ifrån. Du är aldrig bättre

än den senaste matchen, aldrig högre rankad än den nuvarande tabellplaceringen.
Distanserade ligalosers

När FC Barcelona landade i tyska Rheinland vid lunchtid i går så gjorde de det inte som regerande Champions League-mästare – de gjorde det som hopplöst distanserade ligalosers.

I lördags gjorde de sin hittills allra sämsta halvlek under Guardiola. Utan vare sig Xavi, Iniesta eller Cesc på mittfältet var de inte längre FC Barcelona. De var istället ett ganska bekvämt gäng som vunnit så många bucklor att de inte längre tycktes vara särskilt intresserade av att stångas med beslutsamma motståndare en frostigt frusen kväll i tjurfäktningens Pamplona.

I kväll det väntas bli mellan fyra och fem minusgrader i Leverkusen, läkemedelsfabrikantens stad mellan motorvägarna.
Rätt att kalla sig historiens bästa lag

Efter förlusten mot Osasuna i lördags samlade Pep Guardiola sina spelare i omklädningsrummet, uppmanade dem att ”resa sig och demonstrera varför vi är bra”.

När han nu gjorde sin obligatoriska presskonferens i Leverkusen såg skägget ändå lite glesare ut än vanligt. Ögonen var ännu lite sorgsnare, ordvalet ytterligare ett hack mer avvaktande.

– Jag känner till Bayer Leverkusen väl, och det är det som bekymrar mig. Det är ett klassiskt tyskt lag. Om vi inte lyckas kontrollera bollinnehavet så får vi problem. De är fysiskt starkare än oss, och kommer att vara tyngre än oss då vi inte har bollen.

Så vad vill jag då med allt det här?

Leda en kris i bevis? Hissa skrällflaggan hela vägen upp i masttoppen, för att sedan själv ställa mig uppe i utkiken och gasta om hur Barcelonas storhetstid nu är på väg mot sitt slut?

Nä, naturligtvis inte.

Jag tillhör själv de som menar att detta Barcelona har en legitim rätt att lansera sig själva som historiens bästa lag, och i grund och botten tror jag också att deras högstanivå är minst lika hög i år som den var i fjol.

Men samtidigt vet jag ju hur otroligt svårt det är att hålla igång en segermaskin över tid. Den som inte gör någonting stagnerar snabbt av förutsägbarhet och mättnad. Men den som mixtrar en liten aning för mycket med framgångsreceptet förlorar den unika sammansättning som var förutsättningen för triumferna från första början.
Ser fram emot en riktig fotbollsmatch

Det är på just den balansbrädan som Pep Guardiola försökt behålla fotfästet den här säsongen, och det är precis där han fortfarande står och väger.

Han svajar nu – mer än han någonsin tidigare gjort – men har man tillgång till både världens mest intrimmade grundspel och världens individuellt bästa spelare ska det förbenat mycket till innan man ska falla.

Förmodligen daskar väl Barcelona till Leverkusen med en fyra, fem bollar redan i kväll, reagerar på de sanna mästarnas sätt.

Men kanske får de ändå svettas lite i kylan?

När lottningen kom gav jag Bayer Leverkusen fem procents chans att slå ut Barcelona. I dag skulle jag nog korrigera den uppskattningen till tio procent.

Möjligheten är fortfarande inte vidare stor, men ur mitt perspektiv har alltså Barcelona blivit dubbelt så sårbara på bara ett par månader.

Hade de här lagen mötts i december hade jag väntat mig en ensidig uppvisning. Nu ser jag fram emot en riktig fotbollsmatch.
Atlético addeh
2012-02-14 12:13
Fan då, Xavi har återigen problem med vaden.

Frågan är om Busquets är fullt spelklar, vilket jag tror han är. Det blir ändå svårt att spekulera i en startelva. Jag väljer Thiago före Fábregas som mittfältare sju dagar i veckan, dessutom är han en av våra formstarkaste spelare. Tvivlar på om Cesc kommer petas till förmån för en naturlig anfallare, hade annars gärna sett två renodlade yttrar på planen idag.

Det finns ju visserligen ytterligare ett alternativ - att spela trebackslinje. Frågan är hur Pep tänker.
Barcelona Ibillay
2012-02-14 11:31
Några av domartabbarna mot oss i år
,Sami
2012-02-14 11:30
Kanske inte blir någon Xavi idag.

Xavi had again calf problems during Sunday's training session. The staff will later today decide if he can play tonight. #fcblive [md]
Barcelona I.Cuenca
2012-02-14 11:25
Ursäkta alla stav fel är mitt tangentbord (tack mitt underbara arbete)
Barcelona I.Cuenca
2012-02-14 11:24
SamMajid

Glöm inte Bort att Leverkusen är ett bra hemma lag,, och visst Pep är världens bästa tränare på hemma plan :-)

Men Pep är inte världens bästa tränare på borta pla,, att vi vunnit över Mdrid en på bortaplan visst det är starkt men det är samma motstånd hela tiden,, att vina borta matcher mot olika det är en styrka och den har vi inte O.B.S i nuläget
Barcelona SamMajid
2012-02-14 11:04
Vi ska inte kryssa ikväll, VI SKA VINNA!!!
Underskatta inte Barcelona och det de har gjort de senaste åren, det är ett fantastiskt lag med spelare som andra lag drömer om! (plus att vi har Pep, världens bästa tränare!) Bayer Leverkusen är inte att underskatta, men dom är inte Bayern Munchen. Kan vi vinna mot Real Madrid i Bernabéu så vinner vi mot Leverkusen i Tyskland!

Visca Barca y Visca Catalunya!
Barcelona Riiio!!
2012-02-14 10:46
Mascherano åkte alltså på sitt andra gula kort i spelartunneln mot osasuna och missar tillsammans med Alves matchen mot Valencia. Hoppas verkligen att Masch startar och spelar hela matchen ikväll och att man INTE riskerar Busquets för att ha honom helt fit till helgen mot Valencia..

Ikväll vänder vi denna jävla formdipp och drar till med något mål framåt!!!!
Atlético addeh
2012-02-14 10:31
I.Cuenca

Pep känner bara till en spelstil, och den kommer vi alltid använda oss av. Det betyder däremot inte att vi måste satsa allting framåt. Som du säger, ett kryss räcker för att ha en kanonläge inför returen. Dock så tror jag såväl Pep som spelarna gärna vill vinna den här matchen, inte bara för sin egen skull, utan även för oss supportrar.
Barcelona I.Cuenca
2012-02-14 09:24
Vet att detta kan vara ett galet tänk,,, MEN vore det fel att vara lite försiktigare idag med tanke på vårt usla borta spel? menar ska vi verkligen satsa allt framåt?

Kryss ikväll och jag är hel nöjd :-)
Barcelona petersays
2012-02-14 09:20
Missade att Mascherano hade snackat till sig ett andra gult kort i tunneln efter matchen i lördags, och därmed missar även han nästa ligamatch. Ganska onödigt..
barcaff4
2012-02-14 07:17
Jag menade vad emblemet betydde
Barcelona basaric - ?#AnimoElGuaje
2012-02-14 04:18
Gilla min sida på facebook. Upptaderar med nyheter hela tiden!
Barcelona !!ANTIMADRIDISTA!!
2012-02-14 01:15
barcetia - AJE AJE AJE, VILLA EL GUAJE!

Innan jag lägger mig och sover så vill jag bara klargöra för dig att samma Guti som du försvarar kritiserade Rooney hårt i media för att Rooney kommenterade hur idiotiskt pepes agerande mot messi var. Godnatt
Barcelona Ibillay
2012-02-14 01:13
När släpps biljetterna till Copa del rey finalen?
Barcelona Ibillay
2012-02-14 01:12
Mot CL!
Barcelona !!ANTIMADRIDISTA!!
2012-02-14 00:53
barcetia - AJE AJE AJE, VILLA EL GUAJE!

Till att börja med kan jag läsa, om du inte förstår det på riktigt efter vår diskussion så uppmanar jag dig broderligt att börja gå på dina lekitioner, annars kanske du inte fixar betyg för att komma in på gymnasiet.

Jag ska hjälpa dig att minnas vad du skrev:
"Snackar dynga? Hur tänker du där? Guti har all rätt i att säga som han säger, och givetvis har han rätt,

finalen ska och borde INTE spelas på Santiago Bernabeú."

Du skriver att Guti givetvis har rätt och att finalen varken bör eller ska spelas på SB. Att en passionerad cule som dig försvarar just Guti på det sättet förblir ett frågetecken för mig, varför finner du ett behov av att försvara honom på det sättet? Eftersom Guti har sagt att finalen (jag betonar) inte ska spelas på SB och du skriver att han givetvis har rätt så betyder det att du tycker att det är rätt att finalen inte ska spelas på SB. Jag förstår inte hur du kan vilja att finalen ska spelas där när du så starkt poängterar att Guti har så rätt och när du skriver "finalen ska och borde INTE spelas på Santiago Bernabeú".
Barcelona barcetia - AJE AJE AJE, VILLA EL GUAJE!
2012-02-14 00:27
ANTIMADRIDISTA

Madrid-vänliga argumentation? När fan skrev jag att jag inte vill att den ska spelas på Bernabeu? Vilken culé vill inte höra cant del Barca höras från Bernabeus högtalare?

Vad jag skrev var att det är orealistiskt och förståeligt från Reals synpunkt att den inte ska spelas där. Lär dig läsa.
Barcelona Zmaj od Bosne
2012-02-14 00:20
Bara man vinner finalen, det är det viktigaste!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona !!ANTIMADRIDISTA!!
2012-02-14 00:17
barcetia - AJE AJE AJE, VILLA EL GUAJE!

Vilka matcher jag tittar på helgerna har ju faktiskt du ingen som helst aning om, därför menar jag att det är fel av dig att spekulera i det. Att chansa på vilka matcher jag tittar på för att bevisa att du visst har passion tycker jag inte är relevant.

Din IQ spelar för mig ingen som helst roll, det som stör mig är din Madrid vänliga argumentation för vart CdR-finalen ska spelas.
Barcelona barcetia - AJE AJE AJE, VILLA EL GUAJE!
2012-02-13 23:56
ANTIMADRIDISTA

Kul att du påstår att jag är passionslös medan jag tvivlar på att du hellre spenderar en lördag med att kolla på Juvenil A än att kolla på säg en match som United - Chelsea?

Tro du vad du vill, bara för att jag inte har en IQ lägre än en badboll betyder inte det att jag saknar passion.

Barcelona Corazon
2012-02-13 23:53
Jag ber å hoppas att matchen inte spelas på mestalla, vi har alltid haft problem på den mattan som förövrigt inte håller bra klass. Bernabeu är vår andra favorit arena efter camp nou : )
Barcelona Dill - Busquets!!
2012-02-13 23:42
Antimadridista

Tror det el braco menade var att kärleken för klubben bör ändå gå före hatet för rivalen :P

Praktexemplar på motsatsen är ju vissa individer inne i puertan, ska dock inte nämna namn =)
Barcelona !!ANTIMADRIDISTA!!
2012-02-13 23:30
Härligt förresten att man får negativ kritik för nicknamnet, kanske skriver i puertan utan att veta om det, hur som helst är jag antimadridista varje dag i veckan och inte bara timmarna efter varje el Clasico. Det är väll skillnaden.
Postat via SvenskaFans-appen
Real Madrid BB-Barceloneta
2012-02-13 22:58
Nu har i alla fall talesmannen för spanska fotbollsförbundet gått ut med att om inte Real Madrid går med på att spela finalen på Bernabeu så kommer den att spelas på Mestalla
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona !!ANTIMADRIDISTA!!
2012-02-13 22:40
Spelar det någon roll för er om vi vinner ligan, cupen eller CL, bryr ni er när mou går till fysiskt angrepp mot Tito, bryr ni er när pepe stampar på messis hans? Om det spelar någon roll för er så är finalarena högst aktuell.
Postat via SvenskaFans-appen
,Sami
2012-02-13 21:51
Äh för mig spelar det ingen roll vart finalen spelas i Umeå eller Borås eller Kiruna. Bara vi vinner finalen!!
Annons: