/spanien/barcelona/forum/10404.aspx/spanien/barcelona/forum/10404.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gabriel
3/5/2012 19:48
Vissa väljer att tro på en konspiration, andra inte, medans jag tror att många som faktiskt tror på det inte vågar erkänna det i risk av att bli stämplade som "pinsamma". Själv vägrar jag att blunda för det självklara. För mycket, konstiga saker har hänt den här säsongen. Och det står jag för!
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
3/5/2012 19:46
Tack red för spärren av min namne! Och tack ni som uppmärksammade det :)

/1.70
Barcelona el Flaco - Anims Guaje!
3/5/2012 18:46
Jag håller i grund och botten med tarrak och Xaviesta, trots att jag själv bidrog med ett inlägg som ifrågasatte domarkommitténs trovärdighet. Under hela säsongen har jag inte kommenterat domarnas misstag mot oss eftersom jag har valt att tro att såna misstag sker hela tiden.

Det var först när Sánchez Arminio, ordföranden för domarkommittén, gick ut och sa att man skulle ställa Piqué till svars för sitt uttalande som jag exploderade. Det var något som jag inte kunde svälja. Spelare och tränare har alltid kritiserat domarnas insatser mot de. Varför ska man nu helt plötsligt kliva in i handling?

Sen så köper jag inte för en sekund domarkommitténs senaste kommentar, om att Mourinhos agerande mot domaren i parkeringen inte var lika allvarligt som incidenten med Piqué. Give me a break!

Jag är övertygad om att ligan inte är köpt, att det inte finns någon konspiration mot Barcelona och att Real Madrid är etta eftersom de har varit starkare än oss på bortamatcherna. Men att domarkommittén helt plötsligt har vaknat och insett att någon har kritiserat de och måste statuera ett exempel tycker jag bara är fjantigt.
elbraco - Bojan y Thiago
3/5/2012 18:43
Xaviesta

jag vet vad "på gott och ont" innebär men det verkade som du i slutändan tyckte att det var dåligt med tanke på att du skrev att det sänker nivån på forumen.

nåja, skitsamma.
barcaff4
3/5/2012 18:42
bästa själv målet
Barcelona Trippeln
3/5/2012 18:39
1.70-ligan

Varför tar du inte grejen via pm med honom, försöker du skämma ut honom framför alla i forumet? Ge hans nic tillbaka svårare än så är de inte..
barcaff4
3/5/2012 18:38
hehe vet inte om någon postat detta.
Barcelona Trippeln
3/5/2012 18:35
Nu till lite godare nyheter, vår match sänds på TV10! :D
Barcelona Hetfield
3/5/2012 18:31
Xaviesta

Ingen fara :)

1.70-ligan

Kan du inte byta nick? Det finns oändligt många nick du kan välja, varför måste du välja hans?
Barcelona 1.70-ligan
3/5/2012 18:30
Om folk håller på och "stjäl" varandras nick kommer forumet haverera eftersom det blir omöjligt att veta vem man diskuterar med. Om du vill fortsätta skriva får du hitta på ett eget nick. Mvh Red
Barcelona Éluc
3/5/2012 18:27
Jimenez (spokesperson Spanish referee committee): "Why complaint against Pique? We act depending on the media impact of statements."

Jimenez: "Mourinho insulting ref at parking, statements Ramos, Casillas, Xabi, Arbeloa? Can't remember if we filed complaint in those cases"
barcaff4
3/5/2012 18:26
Xavi får inte lämna även om psg ger superbud. Xavi behöver vi.
Barcelona Xaviesta
3/5/2012 18:19
Hetfield

Det var så jag uppfattade det, men då ber jag om ursäkt och tar bort den meningen!
Barcelona Hetfield
3/5/2012 18:17
elbraco

Då hänger jag med.

Xaviesta

Jag läste inte ens det du skrev, det var därför jag frågade vad elbraco menade. Du kan lägga ner med "han är lite som han är", så onödig attityd.
Barcelona Xaviesta
3/5/2012 18:15
elbraco - Bojan y Thiago


"På gott och ont" betyder att det är både bra och dåligt att man kan kolla upp sekvenser ur matchen direkt efter slusignal. Förr kunde man diskutera det på en normal nivå hemma hos en polare - idag är det pajkastning mellan Puertan och Ramblan över vem som fått flest fördelar och vilken domare som suger mest osv

Det är inte så att domarna var bättre förr. Men de blir överanalyserade i dagens fotboll, och självklart lyser då misstagen starkast. Collina är enligt mig den bästa domaren genom alla tider. Men jag är övertygad om att hade han dömt fotbollsmatcher 2012 hade han blivit så sönderanalyserad av dagens teknik att han hamnat i klass med Itturalde i slutet av säsongen.

Förstår du min poäng? :) Jag har inget emot yngre folk alls. De kan (de flesta)lika mycket fotboll som näste man. Men faktum kvarstår att 90-talister växt upp med fantastiska möjligheter att vända en fotbollsmatch in och ut med en laptop/iPhone, medan 80-talister växt upp med VHS-videokasetter där man var tvungen att ringa hem till morsan och be henne spela in matcherna man missade haha. Lite olika världar ibland bara.
Barcelona Trippeln
3/5/2012 18:03
elbraco - Bojan y Thiago

Det du säger stämmer till viss del men jag måste även påpeka att vi inte vart skämda med att ha ''turen'' på vår sida gällande straffsituatuoner? :)
elbraco - Bojan y Thiago
3/5/2012 17:57
Hetfield

för att Xaviesta skrev att de flesta här inne är 90-talister som är vana vid att kolla upp saker snabbt över Internet på gott och ont och påstod att detta kunde sänka nivån på flera forum då man oftast börjar prata om domare istället för matchen.

Jag menade på att jag tycker det är bra att man kan kolla upp eventuella straffsituationer eller dylikt snabbt och lätt över Internet.

Trippeln

såg den med. Nu är det ju inte 12 avgörande situationer, tror vi vann i de flesta matcherna (dock ej t.ex. Valencia 2-2) och någon var inte straff imo (situationen där Keita får en knuff i ryggen t.ex.) och då kan man räkna på handen hur många som har blivit direkt avgörande.
Jämför detta med antal straffar som vi har fått lite för enkelt med oss och voilá så hade det inte framstått lika tydligt att domarna är emot oss. Man får försökta vara opartisk ibland :P
Barcelona Trippeln
3/5/2012 17:52
När jag ser respektabla medlemmar inom forumet skriva på det sätt som de gjort där det uppmärksammas allt som vi har fått uppleva den här säsongen så stärker det hur berövade vi faktiskt har blivit.

Inte en gång, inte två utan ett dussin gånger har vi blivit bestulna. Jag såg nyss en video på forumet på 12 straffsituationer där vi inte belönats med straff. Vid den nionde straffsituationen mot Espanyol slog jag handen i bordet av frustration och började skrika rakt ut i ren och skär ilska.

Champions Leauge är hoppet som jag inte kommer ge upp.

Edit: Länktips på brott mot fotbollen... http://www.dailymotion.com/video/xp86xe_barcelona-12-penales-no-senalados-en-26-jornadas_sport
Barcelona Hetfield
3/5/2012 17:46
elbraco

Varför drog du upp åldern? Jag är också 90:a, det spelar väl ingen roll.
elbraco - Bojan y Thiago
3/5/2012 17:40
Xaviesta

Jag håller med dig till stor del men man får också inse att de flesta av oss inte aspirerar till att bli domare i internationella domstolen i Haag utan är SUBJEKTIVA supportrar.

Och du säger det själv, domaren existerar under 90 minuter och förtjänar att analyseras precis som vi analyserar de resterande 22 spelarna.

Jag avskyr konspirationsteorier, som jag skrev tidigare idag, men samtidigt tycker jag inte att domaren ska vara immun mot kritik. Missar han givna straffsituationer så skall han ha kritik, precis som Messi ska ha kritik om han missar öppet mål.

Och ja, jag är 90:a, och jag tycker att det är bra att världen kan se att Pepe stampar medvetet på Messis hand på Youtube dagen efter. Jag är också glad över att det finns samma möjlighet för spanska fotbollsförbundet att se det (om dom väljer att bortse från det är en annan historia). Så om jag missar det under matchen, om domaren missar det, om spelarna runtomkring missar det, så finns det en chans att han blir straffad ändå. Blir han inte det så är det bara ytterliggare bevis på hur jävla... jag ska inte säga korrupt, men hur konstigt spanska fotbollsförbundet dömer.
Barcelona Xaviesta
3/5/2012 17:38
Barcadinho

Jag tycker fortfarande inte att Real är bättre än oss. De har GJORT det bättre i år, men de är absolut inte ett bättre lag än Barca. Herregud, bara titta vad vi ställt till med de senaste åren! :) Det krävs bra mycket mer än såhär för att tippa ner Barca till en andra plats, globalt sätt. Just därför svider det i hjärtat extra mycket i år pga sättet vi "tillåter" de att vinna ligan på. Som sagt, en CL-titel i år och Barca blir odödliga. Då har jag inget emot att vi "mellanlandade" i ligan i år för att tanka planet och vinna spektaklet i förhoppningsvis tre nya år igen.
Barcelona Barcadinho.
3/5/2012 17:29
Det finns inte så mycket att göra åt saken att marängerna har 10 poäng försprång. Hur vi än vrider på saker och ting så återstår en liten o enkel sak. Marängerna har varit ett snäpp bättre än oss i ligan den här säsongen. Vår högsta nivå är fortfarande högre, men vi har varit en aning sämre i det långa loppet.
Barcelona tarrak
3/5/2012 17:22
Xaviesta

Möcke bra skrivet!
Barcelona Xaviesta
3/5/2012 17:19
tarrak

Precis. Största anledningen är som du själv belyser Internets och framförallt YouTubes intåg i våra dagliga liv. Men även ålder har ett stort finger med i spelet. De flesta i dessa forum (inte alla) är 90-talister och har växt upp med att snabbt kunna kolla upp saker och ting. Detta är på gott och ont och frågan är nu om det inte snarare SÄNKER nivån i alla forum istället för att höja dom. Ingen snackar om spelet längre, alla babblar om domare och annat skit som inte ens ska ha fokus egentligen.

När man går på cirkus vill man se djuren, inte de som spikat ner tältet i gräset. När man går på en konsert vill man se artisten, inte ordningsvakterna längs fram, eller har jag fel? Varför är det inte så med fotbollen längre? Är detta början på slutet? Jag är medveten om att jag låter överdramatisk nu, men det är för att jag ser vart kurvan pekar. Den som klarar att se helhetsbilden bör vara en smula orolig för utvecklingen.

Den som snackar om konspiration och domare och fan och hans moster har helt enkelt tagit fel klubb till sitt hjärta. Jag sympatiserar med Barca och deras filosofi. Jag tycker att Guardiola är den bästa tränare jag sett när det kommer till presskonferanser. Därför snackar jag aldrig om domaren efter en match. Har vi förlorat? Då får vi titta på vad vi gjort fel under matchens gång och slipa det till helgen därpå. Domaren har INGEN som helst makt att påverka utgången av en match såvida VI SJÄLVA inte påverkat den först.

tarrak fattar detta, L.A.M Nr 10 fattar detta och säkert många många fler här inne. Men ni som fortfarande inte fattar.. tja, vad ska man säga? Fortsätt fiska tummen upps med era barnsliga inlägg a la El Pasillo-trollet i Puertan. Fortsätt använda könsord i varje mening och fortsätt hävda er likt Simba i Lejonkungen innan han fått sin man runt nacken. Den som ryter högst är dock den som är saklig, objektiv och har förmågan att tänka logiskt.

Alltså, för att tjata ut det än en gång:

När vi vinner gör vi det med skicklighet och utav egen kraft. När vi förlorar är det pga oss själva. I min värld existerar en domare endast under de 90 minuter det är match. Efter att han blåst av matchen existerar han inte längre. Då ska man snacka om varför vi inte lyckades göra våra "vanliga" 4-5 mål, då ska man snacka om vilka av våra spelare som brast i kollektivet osv. Domaren EXISTERAR INTE efter att han blåst av matchen. Med det tankesättet höjer vi nivån och vi diskuterar fotbollen istället för domaren.
Barcelona tarrak
3/5/2012 17:19
Gabriel

Ungefär så, ja. ;)
Barcelona Gabriel
3/5/2012 17:13
tarrak

Ok, så du tror att det är slumpen att Pepe inte straffas i efterhand när han trampade Messi på handen? Också slumpen att Mourinho kan håna domare på parkeringsplatser utan att åtgärder tas? Eller att Casillas kan be domaren gå och fira med Barçaspelarna utan att något sker. Det är också slumpen? Lika mycket slump som att så fort någon Barça spelare uttalar sig om domarmisstag så sätter man ner foten direkt. Allt är bara en slump. Alla domarmisstag, omgång efter omgång - som gynnar Real och missgynnar oss, upprepar det, VARJE OMGÅNG, allt det är en slump.

En olycklig slump. Ok.
Barcelona Barca-nist
3/5/2012 17:07
fel vid länkningen, försöker igen !
Barcelona J.Guardiola- King
3/5/2012 17:07
tarrak
Co-Sign!!!
Barcelona Barca-nist
3/5/2012 17:06
Marängen i Les Rambles

Real supportrarna är inte så fina så du ska leka oskyldig här.
Barcelona tarrak
3/5/2012 17:02
Gabriel

Lika lite som att jag har tyckt att hela Uefalona-tjafset haft berättigande under senaste åren, lika lite tycker jag att vi culés ska gnälla nu när vi fått en del domslut mot oss den här säsongen. Jag tror inte på några omfattande konspirationer som ska gynna vissa lag, utan det handlar om enskilda misstag.

Sen tror jag säkert att Mourinho har lyckats med sitt mål att skrämma domarna till viss del, men det samma kan nog sägas om våra spelare eviga klungbildande och gnällande runt domarna. Vi har vunnit ligan välförtjänt de tre senaste åren, den som säger annat är en dålig förlorare i min bok, men detsamma gäller de som förminskar Madrids fantastiska prestation den här säsongen. Jag kan ta att vi kommer tvåa den här säsongen, nästa år vill jag se att Barcelona är så bra igen att man vinner mot Osasuna och Espanyol oavsett hur domaren blåser.
Annons: