/spanien/barcelona/forum/10396.aspx/spanien/barcelona/forum/10396.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Coach pep.
2012-01-09 22:14
Akram [Los Gladiadores]

Haha. Snacka om att göra en höna av en fjäder. Nej, min poäng var inte att gräva i samhällsproblem. Det var att försöka framhäva, om än aningen grovt och sarkastiskt, hur dumt det är på alla sätt och vis att Ramos är i den elvan före exemplariske Abidal och hans sanslösa säsong, och samtidigt ge en pik åt övervåldet som förekommer i fotbollen i vilket Ramos och Pepe kan ses som två av huvudaktörerna i.

Okej. Jag överdrev. Ja. Det är bara en världselva. Om jag vill dig något ytterligare? Nja, vill heller fortsätta denna diskussion. Det var inte ens jag som startade den. Du kunde PM:at mig om du tog så illa vid dig så kunde forumet slippa detta från första början istället för att säga det nu. Men antar att du verkligen var angelägen att få mig avstängd från mitt eget lags forum för min grova sarkasm som tydligen inte passade just dig som råkar vara här här på besök. Det är väl inte här inne du ska förvänta dig några förhärliganden av din idol Ramos.

Istället för att göra analyser av mig som person baserat utifrån ett internetkonto och ett sarkastiskt foruminlägg föreslår jag att du tar dig an mod-jobbet på Reals sida. Där behövs dina hårda tag, personanalyser och intolerans garanterat mer än här.

Tack.
Barcelona Riiio!!
2012-01-09 22:13
Arshavin hade Fabregas som nr 3 i omröstningen
Barcelona Andreas V.V - "Pagar"
2012-01-09 22:07
DM1982

Ja, håller tummarna för det.
Barcelona DM1982
2012-01-09 22:06
Skulle vara grymt om han går in och gör mål.
Barcelona Andreas V.V - "Pagar"
2012-01-09 22:04
Episk Comeback på Emirates strax, Thierry Henry.
@Viasat Fotboll.
Barcelona El Nino Maravilla
2012-01-09 22:02
Vart är det ni ser vem som röstade på vem?

Tacksam för svar :)
Barcelona den närkingska älgen
2012-01-09 21:58
El Pipa

Du har rätt i att man inte kan hänvisa till antal insläppta mål, men när man har så få skott på sig är det ju väldigt viktigt att ha en bra målvakt som alltid kan vara på tårna och svara för fina räddningar när han väl sätts på prov.

Sedan vet jag inte om det var du som undrade om det gick att rösta på landsmän, annars hoppas jag att han som undrade det läser här. Kolla hur Messi röstade så märks det ju att man kan rösta på landsmän.

Alla som kan måste fan slå på Viasat fotboll nu, Henry hoppar in och gör comeback för Gunners. Det lär bli sjukt jävla mäktigt.
Barcelona Xaviesta
2012-01-09 21:57
Jag undrar ibland varför många saknar helt förmågan att tänka logiskt. Hur kunde en del tro att Rooney skulle vinna pris för sin bicy? Visst, den var snyggast. Men Messis och Neymars var prestationer där den senares höll högre klass, fullt rättvist. Rooneys var en total lucky shot. Plockar du hem priset för något, ska det vara för prestationen och inget annat. Ganska logiskt eller hur?

Valdés är en fenomenal målvakt, fantastisk med fötterna, och skräddarsydd för Barcas tiki-taka. Men i ett "vanligt" lag är Casillas snäppet bättre, fullt rättvist. Det här är logiska saker som man bör begripa per automatik.

Och precis som folk påpekar, Messi vinner för TREDJE året i rad priset för världens bästa spelare, framröstad av sina egna fotbollskollegor världen över! Kräver den titeln fortfarande diskussioner undrar man ju på fullt allvar om folk snackar rappakalja för att de är rastlösa, eller för att de verkligen gillar den här sporten.
Barcelona Man1
2012-01-09 21:57
Ta inte åt er när Madrid fansen hatar på oss. Nu får vi fira att Leo återigen blev världens bäste! Visca Barca!
Barcelona Abbe.
2012-01-09 21:56
Zlatan röstade, hör och häpna, på Pep Guardiola som bästa tränare. Mourinho och André Villas-Boas på andra- respektive tredjeplats.
Real Madrid El Pipa
2012-01-09 21:53
Blaugrana91

Jag har aldrig hävdat att Reals mittfält/backlinje ska vara bättre än Barcas. Men det är bara att konstatera, Valdés får färre skott på sig, och släpper då in färre mål. Inga konstigheter.

Försöker inte ta något från Er, de senaste åren talar för sig självt. Men att hänvisa till insläppta mål som en mätare för en målvakts prestationer är löjligt.
Barcelona Frodo
2012-01-09 21:51
Så här röstade Messi som är Argentinas lagkapten:

1. Xavi
2. Iniesta
3. Kun Agüero
Barcelona Blaugrana91
2012-01-09 21:50
El Pipa

"Naturligtvis släpper Valdés in färre mål, då Barca har ett bollinnehav på 60-80% och därmed sällan är särskilt pressade defensivt. "

Där kom det, bara väntade på det.

Valdes behöver aldrig göra något eftersom resten av laget gör allt jobb, men samtidigt är Barcas försvar överskattat Reals är ju mycket bättre, det är ju Barcas mittfält som är anledningen till att de vinner, det är på grund av deras mittfält som överskattade spelare som Messi och Villa gör mål, fast egentligen är ju mittfältet ganska överskattat, jag menar Özil och Xabi Alonso är ju sååå mycket bättre än Xavi och Iniesta, det är på grund av Messi som Barca vinner, utan honom är Barca ett mittenlag.

Och Pep är för övrigt överskattad, vem som helst kan ju träna Barcelona.
Men utan Pep kommer Barcas era ta slut....

Detta är ungefär som Realfans och andra haters överlag resonerar.
Alltid lika komiskt. :)

Barcelona Riiio!!
2012-01-09 21:48
Det e helt sjukt att Reina och Valdes aldrig kommer komma upp i någorlunda många landskamper men det är för att alla tre målvakter är födda samma år eller där nånstans.. Casillas har mer rutin än de båda och är den bättre av dem men Valdes är absolut inte mycket efter. Speciellt inte om man kollar klubblag. Valdes har spelat upp sig nått jävulskt medans Casillas tappat lite senaste åren. i Landslaget är däremot Casillas klockren och varit det i sort sett alla landskamer senaste 4 åren!

Henry värmer upp och hela Emirates ställer sig upp * MÄKTIGT*
Barcelona Gonzalez_Barca
2012-01-09 21:48
Hahahahaha fusk @ röstningen??

Nuno Gomez blev plötsligt lagkapten för Portugal och självklart röstade han på Cristiano = 5p till Cristiano. Komiskt
Barcelona El Nino Maravilla
2012-01-09 21:44
Grande Casillas

Håller med om att Casillas är en bättre målvakt, däremot är det inte så stor skillnad som de flesta Madridistas får det att se ut som. Anledningen till det är väl att Casillas de senaste åren börjat göra fler misstag än vad han brukade, tillskillnad från Valdes som gör väldigt få nu förtiden. Bortsett från den mot Madrid var det längesen han gjorde något stort misstag. Men när Casillas är som bäst är han överlägsen, dock visar han inte det lika ofta nu som då.
BARCA-més que un club
2012-01-09 21:36
HERREGUD ATT NI FORTFARANDE DISKUTERAR VEM SOM ÄR VÄRLDENS BÄSTA SPELARE DET HAR REDAN BEKRÄFTATD ATT MESSI ÄR DET .

PUNKT SLUT.!!

MESSI IS WOLRLD BEST PLAYER EVER .
Real Madrid Grande Casillas
2012-01-09 21:35
H - El pipa es un crack

Precis det jag tänker på när jag jämför målvakter emellan, och där har Casillas ändå något speciellt.

Tompa & Blaugrana91

Absolut inte, Victor har spelat upp sig rejält de senaste säsongerna, men kommer nog aldrig komma upp i Casillas högsta nivå. Det är vad jag tror i alla fall.
Real Madrid El Pipa
2012-01-09 21:35
Blaugrana91

Antalet insläppta mål är överhuvudtaget inte relevant. Naturligtvis släpper Valdés in färre mål, då Barca har ett bollinnehav på 60-80% och därmed sällan är särskilt pressade defensivt.

den närkingska älgen

Idiotiskt att ta bort den regeln om det stämmer..
Barcelona den närkingska älgen
2012-01-09 21:33
/H - El Pipa es un crack

Jo, från och med 2011 var det tillåtet att rösta på landsmän.
Real Madrid /H - El Pipa es un crack
2012-01-09 21:32
Barcelonito / Lucho Enrique 21

Casillas får inte rösta på spanska landslagspelare.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2012-01-09 21:31
Förresten, nu kan Casillas sluta fjanta sig med att vägra rösta på Barcelonaspelare och sina landslagskompisar som spelar i Barca.

Barcelona Tompa
2012-01-09 21:30
Grande Casillas:
Jag instämmer i att Casillas är bättre än Valdes, så är det. Är ändå mycket nöjd med den målvakten vi har. Victor Valdes har höjt sig mycket sedan han blev vår förstemålvaktBarcelona Blaugrana91
2012-01-09 21:26
/H - El Pipa es un crack

Men herregud vad vissa Realfans ska hänga upp sig på småsaker...

Barcelona har varit världens bästa lag de senaste 4 åren och då tänker jag inte bara på allt man vunnit utan även spelmässigt.

Sluta tjata nu tack.

Grande Casillas

Håller dock inte med dig gällande att Valdes "Inte är i närheten av Casillas".
Casillas kanske är bättre men Valdes är absolut inte långt efter.
Jag menar vem har de senaste åren släppt in minst mål?

Real Madrid Akram [Los Gladiadores]
2012-01-09 21:25
Coach pep.

Mitt sista inlägg här och det är direkt riktat till dig. Det du skrev var på alla sätt förkastligt. Du tar inte upp samhällsproblemen som verkligen finns,jag är redo att hålla med dig om att offentliga personer har ett ansvar att agera moraliskt, du hävdar helt enkelt att en spelare som Ramos inte förtjänar att vara med i världslaget framför Abidal för att Ramos, enligt din mening, är en av många orsaker till att barn växer upp till att bli mördare.

Läs igenom det stycket ett par gånger och känn efter om poletten trillar ner. Herregud, om din mening var att belysa ett samhällsproblem så gav du dig in i ämnet från helt fel vinkel, du står helt enkelt offside.

Det finns inte en spelare i dagens samhälle som inte begår ett eller annat fel,när adrenalinet pumpar gör man dumheter. Jag säger absolut inte detta för att försvara Ramos och jag gillar inte hur du försöker få mig att framstå som en försvarare av omoraliskt beteende när du säger att jag väljer att försvara honom framför dig, och din åsikt. Jag hävdar att det du skrev och din åsikt i frågan är helt off.

Det finns många spelare, ledare och andra figurer som har större inverkan än Ramos, på vad barn väljer att göra senare i sina liv.

För mig handlar det inte ens om Ramos som person och spelare, utan hur du, utifrån din tankeprocess kommer fram till att en spelare inte förtjänar att vara med i ett världslag framför en annan för att du hävdar att den spelaren är en förebild för framtida mördare. Hör du inte hur illa det låter?

Vill du mig något ytterligare ber jag dig kontakta mig via PM, tror inte att forumet har glädja av att följa vår diskussion.
Real Madrid /H - El Pipa es un crack
2012-01-09 21:25
Grande Casillas

Det finns ingen målvakt i världen som man kan kalla för matchvinnare, en målvakt som vinner matcher. Där i ligger skillnaden enligt mig mellan Iker Casillas och dem vanliga målvakterna. Casillas gör matchavgörande räddningar varje match trots att han spelar i ett lag som dominerar spelet i princip varje match.

Iker Casillas - En målvakts legend!
Barcelona Tompa
2012-01-09 21:25
Grattis Lionel Messi - bäst i världen för tredje ¨ret i rad och killen är bara 24 år...

Vad gäller den eviga "debatten" om vem som är bäst Messi vs Ronaldo så är det väl snart bara en del marängfans + eventuellt de flesta portugiserna som tycker att Ronaldo är bättre. Messi är ett fenomen och så länge Ronaldo ständigt överträffas av Messi när de möts så är det bara löjligt och påstå att han är bättre. Det vet naturligtvis även de mest inskränkta marängfansen med och det svider, så klart.

F.ö. Xavi 3-a igen, som vanligt... Tycker den fantastiske Xavi - en av de bästa mittfältarna någonsin snart jobbat ihop till att få utmärkelsen en gång innan han slutar.

FORCA BARCA!
Real Madrid Grande Casillas
2012-01-09 21:20
Läst lite längre ner att ni ska vara besvikna över att Victor Valdes inte blev uttagen i den sk. världselvan.

Den finns en väldigt enkel motivering till det, Iker Casillas stavas det. Han är odiskutabelt bättre. Victor är ingen dålig målvakt, men att ens påstå att han skulle vara i närheten av Casillas tycker jag är befängt.

Man kan dra en enkel jämförelse där med Cristiano Ronaldo och Messi. Hade inte Messi spelat under den här perioden hade CR vart överlägset bäst i hela världen. Men nu finns ju Messi, och han ÄR helt klart en bättre fotbollsspelare, därav får han priset BallOn d'Or som han enligt mig kan ta en 5 år i rad.
Real Madrid /H - El Pipa es un crack
2012-01-09 21:19
Blaugrana

Man vinner för att man är bäst och inget annat.

Enligt statistik så var Real Madrid det bästa kalenderåret 2010, man vann flest matcher. Men det spelar ingen roll utan det är titlarna som räknas.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2012-01-09 21:18
Messi har fler röster än nr 2-18 tillsammans. Ganska överlägsen känns han som! :)
Annons: