/spanien/barcelona/forum/10395.aspx/spanien/barcelona/forum/10395.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Xaviesta
2011-12-14 19:55
Hetfield

Grattis, min vän. Du har just bevisat att varje gång Barca gör nåt rikitgt jävla bra, och Marca (alternativt klubben Real Madrid själv) tar bort fokus från det så FUNKAR det. Inte bara på omvärlden, utan även internt bland Barcafansen. Du är ett levande bevis för att folk spelar dom rätt i handen. Fram till igår var det ingen som nämnvärt diskuterade Villas vara eller icke vara i Barca. Jämför bara med hur det låter härinne idag. Du är en av de sämsta culés jag "träffat på". Inte för dina åsikter om Villas prestationsbrist och om hans eventuella fortsatta existens i Barcelona, utan pga det vidriga sättet du framförhåller det. Du gör det med avsmak och det märks i sättet du skriver. Ingen äkta Barcafan rentav spyr galla över en av sina spelare på det sättet du gör. "Jag skiter i han och hans känslor" och bla bla bla. Nä du grabben, gå och kamma dig.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-12-14 19:53
Sony Anderson, vilka tider! :)

Du glömde Litmanen dock, 21 matcher på 2 säsonger, 3 mål! Kung!
Barcelonistas
2011-12-14 19:49
Fuera de juego


- Ja, vad finns det egentligen att säga som inte redan har nämnts. Jag trodde på Barcelona inför matchen och det var jag helt ensam om i den här panelen, så jag kunde åtminstone gå rakryggad ut från klassikern - som neutral. Barcelona har, hands down, ett bättre lag. Det hade man innan matchen, efter matchen och framförallt under matchen. Barca vann rättvist och förutom Real Madrids höga press under de inledande 20 minuterna så kunde egentligen inte Madrid störa Barcelona. Visst, Ronaldo missade två grova målchanser, men sådant händer och Barca var inte 100% effektiva heller.

De flesta trodde att ligan kunde avgöras i lördags. Även om Real Madrid hade vunnit den här matchen så hade inte ligan varit avgjord. Madrid är, bevisligen, fortfarande ett sämre lag än Barcelona och mina pengar går oavkortat till en katalansk ligaseger i maj. Det går inte att blunda för det Pep Guardiola gör och det går inte heller att prata bort Barcelonas dominans med saker som filmningar eller tråkigtspel. Barca vann, återigen, matchen mot alla kritiker och "haters".

Man visade ännu en gång att man är bäst, men frågan är om det kommer att räcka i dessa kritikers ögon. Jag tror inte det. Men om jag hade varit Barcelona-supporter så hade jag struntat i det och fortsatt vara i min bubbla. En underbar bubbla om man håller på Barca. En bubbla som gärna får spricka för resten av Europa. Jag är inte en av dessa haters, jag njuter av att se ett av de bästa klubblagen genom tiderna. Synd att inte fler kan göra det.

Läs resten på FDJ.
Barcelona Rioja
2011-12-14 19:47
addeh

Nej jag ser inga tecken på att han skulle vara mätt. Dáremot har det säkert påverkat honom att Sanchez har ökat konkurensen. Men ska Barcelona kunna konkurera under en hel säsong måste man ha fler spelare än vad som får plats i startelvan, Villa är i det avseendet en lyx att ha i laget. Han klagar inte i media, han tjafsar inte med Guardiola och är socialt väl itegrerad med resten av laget.

Lycka till att hitta en spelare av samma kvalite som Villa med sånna vänskapsband till resten av A-laget. Att köpa in en ny spelare är ingen garranti att det görs fler mål oavsett vad denna har presterat i andra lag. Bra exempel på detta är Sony Andrsson, Givanni, Saviola och andra misslyckade spelare som köptes in för att göra de slentrianmessiga 30 målen.
Barcelona Hetfield
2011-12-14 19:46
Barcelona Hetfield
2011-12-14 19:46
Jag tänker säga detta om Villa. Jag är ganska säker på att om Villa hade dragit till Chelsea eller Liverpool så hade han dominerat där, men i Barcelona så har han gjort sitt. Framgångsreceptet till detta Barcelona har varit att man har gjort sig av med spelare som inte längre bidrar, vare sig det beror på deras prestation på plan eller om det beror på deras attityd utanför planen. Om man ska följa det här "ja, men han kämpar mycket och är en trevlig grabb" så hade Barcelona aldrig blivit såhär bra, för då hade man haft en massa spelare som inte gör det Pep vill att de ska göra.

Slutsatsen är att det är en fin tanke att ha kvar spelare som är trevliga, men det resulterar inte i något. Villa kan dra in en hel del pengar och man sparar på hans enorma lön, men det kan läggas åt sidan åt faktumet att en annan spelare som har många år kvar i klubben kan få hans speltid och plats i laget. Jag bryr mig bara om Barcelona, jag skiter i Villa och hans känslor. Tro inte att jag ogillar Villa, jag gillar honom, men just nu är han bara ett hinder och en börda för Barcelona och jag ser hellre en av Pedro/Sanchez/Cuenca på hans plats, de har flera år kvar i klubben och utvecklas ständigt medan Villa har nått den högsta potentialen.

Om laget vill ha en spelare som är trevlig och springer mycket så finns det gott om sådana spelare, gränsen går vid att hitta en spelare som faktiskt bidrar till det här laget. Sen vare sig man vill hålla med eller inte, men Villa är en striker och en striker ska göra mål. Han har missat otroligt många målchanser iår och det är inte bra i min bok, särskilt när man har kostat nästan en halvmiljard och har en enorm lön. Jag förväntar mig inte att en renodlad ytter ska bomba in ett mål vid varje bra målchans, men jag förväntar mig att en striker ska göra sitt jobb.

Återigen, jag bryr mig bara om Barcelona. I ett långsiktigt perspektiv så hör inte Villa i Barcelona, och jag förväntar mig att han har tillräckligt med självdistans att han försvinner till ett lag där han faktiskt kan bidra, för det kan han göra. Barcelonas framgångar beror på utveckling, om man ska behålla spelare som inte bidrar mer så sätter man stopp på utveckling, och detta i sin tur betyder att laget blir sämre och att Pep inte kan göra det han vill göra. Men om man vill dalta med spelare och säga "jag är den största Barcelona fansen för att jag stöttar alla spelarna i laget" så kör på det, men det är inget jag vill se i Barcelona. Framgång och långsiktighet är min grej.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-12-14 19:44
Man måste tänka på att säsongen är lång och mycket kan hända under våren, men just för tillfället s¨är han nästintill katastrofal och har varit så mestadels av säsongen 11-12. Fortsätter han såhär ska han säljas i sommar, inget cnack om saken för mig. Men som sagt, mycket kan hända av det som är kvar av denna säsong så vi ska inte skrika "sälj honom!" redan nu, tycker jag.
Atlético addeh
2011-12-14 19:32
Rioja

Ingen signal på mättnad? Tycker Villa har sett allmänt ointresserad och loj ut hela säsongen. Visst, han springer, men i avslutningsfasen har han varit snudd på bedrövlig och inte visat några större aggressioner efter missarna.

Jag tror inte Villa kommer säljas i januari, men jag både tror och hoppas att man lägger ut honom till försäljning kommande sommar. Han har ju tidigare sagt att han inte vill lämna Spanien, vad vore då inte bättre att sälja honom till Málaga? De har problem med målskyttet och el Guaje hade nog tillfört mycket där.
Barcelona Xaviesta
2011-12-14 19:28
Coach Pep

Dig borde man ju bjuda in på kaffe för fan, äntligen en likasinnad.
Exakt så är det, och det var tex av den enkla anledningen (plus en del mellanstadie attityd i omklädningsrummet kan jag tänka mig) som Zlatan fick lämna klubben. Det hade inte spelat nån roll om han så hade gjort 70 mål den säsongen. Han var usel i allt annat som hade med spelet att göra. Vi snackar positionsfel, feltajmade löpningar, inget grovjobb alls i defensiven osv. Det värsta jag vet är folk som bara räknar mål.
Barcelona Manita-Barcelona > Real Madrid
2011-12-14 19:23
Undrar också vart Comprende håller hus.
Postat via SvenskaFans-appen
Coach pep.
2011-12-14 19:21
Xaviesta

Dessutom är Villas primära uppgift inte ens att göra mål. Många verkar glömma det. Man ska inte döma honom utefter hans målskörd utan snarare hur han rör sig, offrar sig och samarbetar med lagkamrater. Messi är den som ska stå för 90 procent av anfallets målskörd. Det låter sjukt med tanke på hur djupt ner på plan han spelar och bidrar med assist, men så bra är han helt enkelt. Anfallsspelet är anpassat efter honom, så att han ska få ut sitt bästa och göra flera mål nästan varje match. Att resten av anfallarna ska spruta in mål är egentligen inte av högsta intresse utan snarae hur bra de är i övrigt med och utan boll.

Om man verkligen ville att Villa ska börja ösa in mål kunde vi spelat med honom som spjutspets och Messi på kanten. Vi hade förmodligen varit ett väldigt bra lag då med, men vi är ännu bättre när Messi får plats centralt och ges mest utrymme av alla.
Barcelona el Maestro, vinn för Tito Vilanova!
2011-12-14 19:21
Rioja:

Håller med det du skriver om Villa.
Jag hoppas att Villa stannar denna och nästa säsong också. Villa är en anfallare av typ Di Natale. Han kommer att leverera fram till dess att han är några år över 30 år.
När han väl sticker så kommer den lille brassen i Santos att ersätta honom. Jag tror att det blir så. Neymar stannar i Santos fram till säsongen 2013 sen kammar Rosell hem honom.
Så var inte så enögda, Villa är en Barca-anfallare, han passar in i laget. Det uppskattar Pep, som vi alla vet.
Barcelonistas
2011-12-14 19:19
J.DosSantos

Spårlöst försvunnen haha.
Barcelona J.DosSantos
2011-12-14 19:18
Ngn som sett till "comprende" efter krossen i Madrid? Skulle vara såå roligt att höra hans kommentarer...
Barcelona Xaviesta
2011-12-14 19:17
Off topic:

Egentligen hade Villa och Messi spelat bäst ihop i en 4-4-2 uppställning. Inget jag nånsin vill se i Barca, men kan ni tänka er dom två i Lagerbäcks gamla landslag? Ingen kunde döda en match och få den att sluta 0-0 som Lasse. Ingen kunde nöta ut ord som "organiserade", "kompakta" och "försvar" som Lasse heller. Med Messi och Villa på topp hade Lagerbäck äntligen kunnat se den där VM-guld fantasin som han smygru***de till gå i uppfyllelse, för några mål bakåt hade vi inte släppt till, och helvete vad många vi hade gjort framåt! :)
Chileno 4 life
2011-12-14 19:16
a
Barcelona Rioja
2011-12-14 19:13
Vad spelar det för roll att Villa är 30? Han har minst 5 säsonger kvar innan han lägger av, varför ska han då säljas? Många spelare blir bara bättre med åldern, kolla på Di Natale exempelvis.

Det finns inget som tyder på att Villa skulle vara mätt, han hade ju knappt vunnit något innan han kom till Barcelona.
Atlético addeh
2011-12-14 19:08
Måste hålla med Hetfield i Villa-diskussionen. Tycker visserligen inte han rent spelmässigt varit urusel, men det spelar ingen roll då han gör på tok för lite mål och heller inga assist. Vi lade inte €40M på honom för att springa upp och ned längs flanken, utan för att han skulle göra mål. Den här säsongen har han bränt alldeles för mycket lägen. Det är helt omöjligt att bortse ifrån.

Alexis har varit bra varenda gång han har fått chansen, och nu på sistone verkat pricka in formen ordentligt. Detsamma gäller Cuenca, som bara blir bättre och bättre för varje match. Pedro var bra mot Bate och verkat vara på god väg mot normal nivå.
Hutch
2011-12-14 19:05
Barcelonistas

Ja självklart är Villa en viktig tillgång för vårt anfallsspel. Han håller alla försvarare sysselsatta och jag kan lova att det inte är kul att hela tiden försöka hålla koll på denna virvelvind. Det har inte gått som jag hoppats nu andra säsongen där jag trodde att han anpassat sig i sin roll ännu bättre och att han nu skulle explodera ännu mer. Men det är för tidigt för att säga att han är slut, självklart.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-12-14 19:01
Men Hetfield har ju faktiskt en poäng. Jag har skyddat Villa hela tiden, men om hans form inte förbättras så riskerar han att säljas under sommaren då han har en hög lön och vi fortfarande kan få pengar för honom.

I dagsläget finns det väl ett antal spelare utifrån som skulle kunna göra ett bättre jobb i laget än vad Villa gör. Sen så ska man inte luras av hans målstatistik, hade han spelat i mitten hade han garanterat gjort mycket mer mål. Men det rättfärdigar faktiskt inget tyvärr. Är det ytterforward vi vill ha som gör både mål och defensivt arbete så finns det dom som gör det bättre än Villa också.

Villa är en spelare med ambitioner, märker han att han håller på tappa sin plats allt oftare så sticker han nog själv. Det är ingen Saviola precis so byter bänk mot bänk.
Barcelona Xaviesta
2011-12-14 18:54
Coach Pep

Kunde inte sagt det bättre själv! Folk glömmer ofta att han egentligen ska spela på mitten i sin naturliga roll. Sett till detta faktum, gör han det alltså fantastiskt på kanten. Det är som att ta en F1-förare och slänga in honom i en rallybil. Han får ju självklart lära sig att köra bil på ett helt nytt sätt. Villa ska inte underskattas för att han vart lite ur form på sistonne. Han har varit med förr, och han ska givetvis vara kvar enligt mitt tycke.

Men jag tycker att Sanchez är ordinarie på kanten för tillfället. Bäste man för dagen skall spela. Men om Villa spelar upp sig i några matcher i sträck och helt plötsligt blir "hetare" och Alexis dippar något, ja då ska ju självklart Villa spela. Och en Villa i form vill nog ingen back i världen möta.
Barcelonistas
2011-12-14 18:53
Hutch

Sant det där. Vill har haft chanser som han borde ha förvaltat mycket bättre. Men det viktiga tycker jag ändå är att det skapas bra lägen när Villa spelar i anfallet. Hade han varit lite effektivare framför mål och gjort dom där målen mot Valencia borta och Milan etc. Så tror jag inte att vi hade ens diskuterat detta om Villa nästan säker på det.

Med Zlatan som Center tom så skapade vi nada i anfallet. Och näsan sprang knappt det hade varit oroväckande om det gällt Villa. Men så har inte fallet varit om Villa, han springer pressar jobbar hårt i defensiven, han har haft lägena men inte kunnat göra mål på dom bara. Vilket under tiden har lett till att Villa har fått dåligt självförtroende tack vare ineffektiviteten.

Så bara för att en spelare just nu inte är så effektiv så ska han bort? För eller senare så kommer han sätta ditt lägena, jag har spelat fotboll i 8-9 år har själv varit i en liknande situation som Villa. När du missar hela tiden sjunker ditt självförtroende, och när du får nästa läge blir du stressad, man tänker för mycket ( va ska jag göra, passa skjuta? var ska jag skjukta etc)


Detta är bara tillfälligt när det gäller Villa, han kommer att leverera för oss. Jag är i alla fall väldigt glad att vi har en spelare som Villa i laget!:
Coach pep-
2011-12-14 18:47
Vissa verkar ha övernaturliga krav på Barcelonas spelare här inne. Att alla ska vara i toppform 365 dagar om året. Det verkar inte spela någon roll att laget går som tåget. Lite mer klubbkänsla och kärlek till spelarna efterlyses.

Villa förtjänar att stanna i laget då man räknar med att han kommer vara avgörande för säsongen precis som den förra. Det finns ingen annan centerforward i världen som kan göra det lika bra på kanten i Barcelona som en Villa i form, det är min uppfattning. Villa har varit riktigt dålig i år men det är tvärtom emot vad många tror svårare att spela i Barcelona än i andra lag. Dessutom börjar det här med centralforwards på kanterna bli ett gammalt koncept. Uppenbarligen behövs det inte längre då vi klarat oss bra utan i år med renodlade wingers istället, samt en djupledslöpande Fabregas som måste ses som ett helt nytt anfallsvapen av rang.

Anfallet klarar sig utan Villa för det mesta vilket gör att iaf jag inte har något emot om han inte lyckas prestera helatiden. Jag är nöjd om han gör det när det verkligen gäller. Jag tänker mer på laget än Villa i sig och då kvarstår ju faktumet att det knappast är dåligt att ha en Villa i laget som är bra för omklädningrummet och samtidigt kan vara A pch O för hur det går för oss under våren. Det är små marginaler i CL, det vet alla.
Barcelona Hetfield
2011-12-14 18:45
Haha men jisses, vad är detta? Villa har varit usel, ska man inte lyfta upp det och kritisera det?

Men visst, om det innebär att vara en riktig "fan" så : Villa är bäst och han får lägga skorna på hyllan i Barcelona.
Barcelona Xaviesta
2011-12-14 18:43
Det enda Hetfield gör är att sprida negativ energi omkring sig. Vill man se Sanchez och Cuenca spela mer kan man lyfta dem två istället för att trycka ner Villa och kritisera åt höger och vänster. Jag gillar ALLA spelare i Barca, även dom som är ur form. Även dom som kostat mycket att få hit. Jag är inte direkt ett fan av Pinto tex, men jag vet hans värde i omklädningsrummet för dom andra och då är det autmatiskt ok att han är i klubben.

Slutpoäng: Jag gillar ALLA spelare i Barca för jag fullkomligt älskar klubben. Lyft hellre den du vill se, istället för att sänka den du inte vill se. Svårare behöver det inte vara. Sluta anta saker hela tiden. Jag spelar akustisk gitarr, men du antog att jag spelade elgitarr, precis som du antar att Villa är mätt och slut som spelare.
Barcelona Barcelona!!
2011-12-14 18:42
Även om Villa inte är i form är han bättre än Torres, som har varit riktigt dålig sedan han kom till Chelsea..Hoppas verkligen inte att det stämmer att det kan bli en bytesaffär mellan Chelsea och Barca...
Barcelona Barca4eva
2011-12-14 18:37
Man får väl se hur våren blir för Villa innan snacket går igång?
Postat via SvenskaFans-appen
Hutch
2011-12-14 18:37
Villa är inte slut. Vi kan alla enas om att han för tillfället inte spelar med ett stort självförtroende och det skiner igenom i matcherna. Men han är fortfarande en oförutsägbar anfallare som kan göra livet surt för alla försvarare.

Barcelonistas

Jag tycker att Villa fått rätt mycket boll att jobba med. Messis instick letar sig ofta till en löpande Villa, och denna säsongen har det funkat prima. Han har dock inte förvaltat sina lägen han fått.
Barcelona barcetia - Asexis7
2011-12-14 18:33
Kom ihåg att Hetfield gav Sanchez mycket kritik också för några veckor sen.
Barcelona Hetfield
2011-12-14 18:31
Fast Villa är 30 år, så "en lång väg" är ju inte ens värt att lägga ner på honom.

Återigen, ser hellre att tiden som går till honom istället går till Cuenca eller Pedro, men det är kanske bara jag.

-------------

Jag har kritiserat prislappen för Sanchez och sagt att han ska prestera i relation till prislappen, det har han gjort. Därför ska han ha den kred han förtjänar.

Period.
Annons: