/spanien/barcelona/forum/10392.aspx/spanien/barcelona/forum/10392.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gabriel
3/5/2012 20:20
Och allt detta med att vi fått fördelar i Europa, det har blivit så jävla överdrivet och överhypat så att det inte finns. Folk blundar för alla motslut vi fått emot oss även i Europa, just eftersom vi lyckats vinna ändå. Klart att det inte uppmärksammas då.

Chelsea matchen. Jag kan acceptera att Pique's hands är så solklar som den bara kan bli. Det ska vara straff. Straff där, mål och vi är ute. Men det är också den enda situationen i den matchen som ska vara straff. Men folk glömmer Abidals helt galet felaktiga utvisning, ingen pratar om den. Eller om straffen på Henry i det första mötet? Varför?

Sen pratar folk om Arsenal och Van Persies utvisning. Den är inte i närheten lika felaktig som Abidals. Det är "dålig känsla" av domaren att visa ut honom. Om ni frågar mig så nej, jag tycker inte att V.Persie borde blivit utvisad. Men det är fortfarande via regelboken. Och varför glömmer folk bort att vi blev rånade på ett korrekt mål i det första mötet på Emirates? Ingen pratar om det, varför?

Inter, behöver jag ens nämna det? Varför är det inga, förutom culés, som pratar om Inters väg till vinst? Inte bara mot oss, utan även mot Chelsea hade de sjukt mycket fördelar med sig av domarna. Varför pratar inga om det för?

Barça har i Europa fått med sig och emot sig. Så är inte fallet i Spanien!
Barcelona L.A.M Nr 10
3/5/2012 20:16
addeh

Ja, han kanske startade det men det tråkiga är att alla supportrar, både culés och maränger, dras in i det hela och alltid ska skylla en fölust på något. Jag tyckte Real var barnsliga när de skylle allt på domaren i våras men nu är ju vi nästan lika barnsliga. Även jag själv försöker att inte klaga på andra saker och fokusera mig på fotboll bara men det kan som sagt vara svårt ibland. För fotbollens och El Clasicos skull så bör alla fans försöka att fokusera mer på matcherna som stundtals kan vara riktigt underhållande.
Atlético addeh
3/5/2012 20:08
LAM

Fast som du i det närmsta antyder har de senaste el Clásicos urartning enbart med Mourinho att göra. Det finns ingen som kommer kunna ändra min åsikt kring det. Hans fulspel, oavsett om det är bra eller dåligt för Madrid just i stunden, både innan, under och efter matcherna har gjort det hela till en stor cirkus. Det finns ingen annan skyldig än just honom. Sedan har det naturligtvis spunnits vidare, med att han är "hjärnan" bakom allt råder inga tvivel om.
Barcelona L.A.M Nr 10
3/5/2012 20:05
En sak måste man i alla fall säga, att folk borde hålla käft om "Fc Uefa", "Fifalona", osv, som inte bara låter töntigt utan också ljuger något enormt. Nästa gång någon säger att vi får mer fördelar än andra kommer jag bli riktigt arg.
Barcelona L.A.M Nr 10
3/5/2012 20:00
Jag tror att folk oftast diskuterar domarnas insatser då de inte vill erkänna sig besegrade. Vi ser Real Madrid och Mourinho efter varje El Clasico ta upp något annat, inte bara domarna, i ett försök att ta bort skulden från sitt egna lag. Det är bara fegt och man vinner ändå inget på det i längden. Det man kan vinna på är att diskutera egna misstag och ett sätt att bli bättre på. Även om vi inte har så stor påverkan så hoppas jag Pep och co tänker likadant.

Det blir bara tråkigt när andra saker ältas hela tiden i stället för själva fotbollen. Xaviesta var inne på det, jag är trött på att saler runt omkring ska ta fokus från det vi alla älskar. Jag tänkte på en sak, när var senaste gången det efter ett El Clasico mestadels snackades om själva matchen och spelet? Länge sedan, förmodligen innan Mourinho kom till Madrid. Det är bara tråkigt. Vad är man för supporter om man aldrig ens kan snacka om spelet på planen? Vi är ju alla fotbollssälskare också, glöm inte det.

Äh, nu går jag till överdrift kanske. Hoppas ni förstår min poäng i alla fall.
Atlético addeh
3/5/2012 19:55
tarrak

Jag håller med dig att vi egentligen bara borde knipa käft med tanke på diverse domslut med oss i Europa de senaste åren, men det går samtidigt inte blunda för Madrids, som du ville få det till, slumpmässiga domslut med sig i ligaspelet. Och det är verkligen inte bara den här säsongen. Jag tycker Madrid fått precis lika mycket med sig ifrån domarna även tidigare år, åtminstone sett till de 4-5 senaste säsongerna. Vissa grejer har varit så extremt tydliga genom åren att det nästan varit lite för löjligt att ens diskutera. Kan fortfarande inte släppa Kamenis solklara röda kort för ett par år sedan som han fick upphävt inför matchen mot oss. Och nej, det är inte långsökt att Madrid skulle haft en finger med i det spelet.

Sedan bör tilläggas att det alltid finns två sidor av myntet. Oftast kan jag ta att folk kallar oss för Uefalona och hela den grejen, men ibland går det överstyr. Lika mycket som Chelsea skulle haft straff mot oss den där fantastiska vårdagen då Iniesta satte igång en rejäl baby boom i Katalonien, lika mycket fördelar hade Inter när de slog ut oss i Champions League-semifinalen året därpå, med både ett felaktigt mål (solklar offside på Milito) och Bojans helt obegripligt bortdömda mål på Camp Nou.

Precis som Gabriel vägrar jag att tro på att Madrids fördelar bara har med slumpen att göra.
Barcelona Gabriel
3/5/2012 19:48
Vissa väljer att tro på en konspiration, andra inte, medans jag tror att många som faktiskt tror på det inte vågar erkänna det i risk av att bli stämplade som "pinsamma". Själv vägrar jag att blunda för det självklara. För mycket, konstiga saker har hänt den här säsongen. Och det står jag för!
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
3/5/2012 19:46
Tack red för spärren av min namne! Och tack ni som uppmärksammade det :)

/1.70
Barcelona el Flaco - Anims Guaje!
3/5/2012 18:46
Jag håller i grund och botten med tarrak och Xaviesta, trots att jag själv bidrog med ett inlägg som ifrågasatte domarkommitténs trovärdighet. Under hela säsongen har jag inte kommenterat domarnas misstag mot oss eftersom jag har valt att tro att såna misstag sker hela tiden.

Det var först när Sánchez Arminio, ordföranden för domarkommittén, gick ut och sa att man skulle ställa Piqué till svars för sitt uttalande som jag exploderade. Det var något som jag inte kunde svälja. Spelare och tränare har alltid kritiserat domarnas insatser mot de. Varför ska man nu helt plötsligt kliva in i handling?

Sen så köper jag inte för en sekund domarkommitténs senaste kommentar, om att Mourinhos agerande mot domaren i parkeringen inte var lika allvarligt som incidenten med Piqué. Give me a break!

Jag är övertygad om att ligan inte är köpt, att det inte finns någon konspiration mot Barcelona och att Real Madrid är etta eftersom de har varit starkare än oss på bortamatcherna. Men att domarkommittén helt plötsligt har vaknat och insett att någon har kritiserat de och måste statuera ett exempel tycker jag bara är fjantigt.
elbraco - Bojan y Thiago
3/5/2012 18:43
Xaviesta

jag vet vad "på gott och ont" innebär men det verkade som du i slutändan tyckte att det var dåligt med tanke på att du skrev att det sänker nivån på forumen.

nåja, skitsamma.
barcaff4
3/5/2012 18:42
bästa själv målet
Barcelona Trippeln
3/5/2012 18:39
1.70-ligan

Varför tar du inte grejen via pm med honom, försöker du skämma ut honom framför alla i forumet? Ge hans nic tillbaka svårare än så är de inte..
barcaff4
3/5/2012 18:38
hehe vet inte om någon postat detta.
Barcelona Trippeln
3/5/2012 18:35
Nu till lite godare nyheter, vår match sänds på TV10! :D
Barcelona Hetfield
3/5/2012 18:31
Xaviesta

Ingen fara :)

1.70-ligan

Kan du inte byta nick? Det finns oändligt många nick du kan välja, varför måste du välja hans?
Barcelona 1.70-ligan
3/5/2012 18:30
Om folk håller på och "stjäl" varandras nick kommer forumet haverera eftersom det blir omöjligt att veta vem man diskuterar med. Om du vill fortsätta skriva får du hitta på ett eget nick. Mvh Red
Barcelona Éluc
3/5/2012 18:27
Jimenez (spokesperson Spanish referee committee): "Why complaint against Pique? We act depending on the media impact of statements."

Jimenez: "Mourinho insulting ref at parking, statements Ramos, Casillas, Xabi, Arbeloa? Can't remember if we filed complaint in those cases"
barcaff4
3/5/2012 18:26
Xavi får inte lämna även om psg ger superbud. Xavi behöver vi.
Barcelona Xaviesta
3/5/2012 18:19
Hetfield

Det var så jag uppfattade det, men då ber jag om ursäkt och tar bort den meningen!
Barcelona Hetfield
3/5/2012 18:17
elbraco

Då hänger jag med.

Xaviesta

Jag läste inte ens det du skrev, det var därför jag frågade vad elbraco menade. Du kan lägga ner med "han är lite som han är", så onödig attityd.
Barcelona Xaviesta
3/5/2012 18:15
elbraco - Bojan y Thiago


"På gott och ont" betyder att det är både bra och dåligt att man kan kolla upp sekvenser ur matchen direkt efter slusignal. Förr kunde man diskutera det på en normal nivå hemma hos en polare - idag är det pajkastning mellan Puertan och Ramblan över vem som fått flest fördelar och vilken domare som suger mest osv

Det är inte så att domarna var bättre förr. Men de blir överanalyserade i dagens fotboll, och självklart lyser då misstagen starkast. Collina är enligt mig den bästa domaren genom alla tider. Men jag är övertygad om att hade han dömt fotbollsmatcher 2012 hade han blivit så sönderanalyserad av dagens teknik att han hamnat i klass med Itturalde i slutet av säsongen.

Förstår du min poäng? :) Jag har inget emot yngre folk alls. De kan (de flesta)lika mycket fotboll som näste man. Men faktum kvarstår att 90-talister växt upp med fantastiska möjligheter att vända en fotbollsmatch in och ut med en laptop/iPhone, medan 80-talister växt upp med VHS-videokasetter där man var tvungen att ringa hem till morsan och be henne spela in matcherna man missade haha. Lite olika världar ibland bara.
Barcelona Trippeln
3/5/2012 18:03
elbraco - Bojan y Thiago

Det du säger stämmer till viss del men jag måste även påpeka att vi inte vart skämda med att ha ''turen'' på vår sida gällande straffsituatuoner? :)
elbraco - Bojan y Thiago
3/5/2012 17:57
Hetfield

för att Xaviesta skrev att de flesta här inne är 90-talister som är vana vid att kolla upp saker snabbt över Internet på gott och ont och påstod att detta kunde sänka nivån på flera forum då man oftast börjar prata om domare istället för matchen.

Jag menade på att jag tycker det är bra att man kan kolla upp eventuella straffsituationer eller dylikt snabbt och lätt över Internet.

Trippeln

såg den med. Nu är det ju inte 12 avgörande situationer, tror vi vann i de flesta matcherna (dock ej t.ex. Valencia 2-2) och någon var inte straff imo (situationen där Keita får en knuff i ryggen t.ex.) och då kan man räkna på handen hur många som har blivit direkt avgörande.
Jämför detta med antal straffar som vi har fått lite för enkelt med oss och voilá så hade det inte framstått lika tydligt att domarna är emot oss. Man får försökta vara opartisk ibland :P
Barcelona Trippeln
3/5/2012 17:52
När jag ser respektabla medlemmar inom forumet skriva på det sätt som de gjort där det uppmärksammas allt som vi har fått uppleva den här säsongen så stärker det hur berövade vi faktiskt har blivit.

Inte en gång, inte två utan ett dussin gånger har vi blivit bestulna. Jag såg nyss en video på forumet på 12 straffsituationer där vi inte belönats med straff. Vid den nionde straffsituationen mot Espanyol slog jag handen i bordet av frustration och började skrika rakt ut i ren och skär ilska.

Champions Leauge är hoppet som jag inte kommer ge upp.

Edit: Länktips på brott mot fotbollen... http://www.dailymotion.com/video/xp86xe_barcelona-12-penales-no-senalados-en-26-jornadas_sport
Barcelona Hetfield
3/5/2012 17:46
elbraco

Varför drog du upp åldern? Jag är också 90:a, det spelar väl ingen roll.
elbraco - Bojan y Thiago
3/5/2012 17:40
Xaviesta

Jag håller med dig till stor del men man får också inse att de flesta av oss inte aspirerar till att bli domare i internationella domstolen i Haag utan är SUBJEKTIVA supportrar.

Och du säger det själv, domaren existerar under 90 minuter och förtjänar att analyseras precis som vi analyserar de resterande 22 spelarna.

Jag avskyr konspirationsteorier, som jag skrev tidigare idag, men samtidigt tycker jag inte att domaren ska vara immun mot kritik. Missar han givna straffsituationer så skall han ha kritik, precis som Messi ska ha kritik om han missar öppet mål.

Och ja, jag är 90:a, och jag tycker att det är bra att världen kan se att Pepe stampar medvetet på Messis hand på Youtube dagen efter. Jag är också glad över att det finns samma möjlighet för spanska fotbollsförbundet att se det (om dom väljer att bortse från det är en annan historia). Så om jag missar det under matchen, om domaren missar det, om spelarna runtomkring missar det, så finns det en chans att han blir straffad ändå. Blir han inte det så är det bara ytterliggare bevis på hur jävla... jag ska inte säga korrupt, men hur konstigt spanska fotbollsförbundet dömer.
Barcelona Xaviesta
3/5/2012 17:38
Barcadinho

Jag tycker fortfarande inte att Real är bättre än oss. De har GJORT det bättre i år, men de är absolut inte ett bättre lag än Barca. Herregud, bara titta vad vi ställt till med de senaste åren! :) Det krävs bra mycket mer än såhär för att tippa ner Barca till en andra plats, globalt sätt. Just därför svider det i hjärtat extra mycket i år pga sättet vi "tillåter" de att vinna ligan på. Som sagt, en CL-titel i år och Barca blir odödliga. Då har jag inget emot att vi "mellanlandade" i ligan i år för att tanka planet och vinna spektaklet i förhoppningsvis tre nya år igen.
Barcelona Barcadinho.
3/5/2012 17:29
Det finns inte så mycket att göra åt saken att marängerna har 10 poäng försprång. Hur vi än vrider på saker och ting så återstår en liten o enkel sak. Marängerna har varit ett snäpp bättre än oss i ligan den här säsongen. Vår högsta nivå är fortfarande högre, men vi har varit en aning sämre i det långa loppet.
Barcelona tarrak
3/5/2012 17:22
Xaviesta

Möcke bra skrivet!
Barcelona Xaviesta
3/5/2012 17:19
tarrak

Precis. Största anledningen är som du själv belyser Internets och framförallt YouTubes intåg i våra dagliga liv. Men även ålder har ett stort finger med i spelet. De flesta i dessa forum (inte alla) är 90-talister och har växt upp med att snabbt kunna kolla upp saker och ting. Detta är på gott och ont och frågan är nu om det inte snarare SÄNKER nivån i alla forum istället för att höja dom. Ingen snackar om spelet längre, alla babblar om domare och annat skit som inte ens ska ha fokus egentligen.

När man går på cirkus vill man se djuren, inte de som spikat ner tältet i gräset. När man går på en konsert vill man se artisten, inte ordningsvakterna längs fram, eller har jag fel? Varför är det inte så med fotbollen längre? Är detta början på slutet? Jag är medveten om att jag låter överdramatisk nu, men det är för att jag ser vart kurvan pekar. Den som klarar att se helhetsbilden bör vara en smula orolig för utvecklingen.

Den som snackar om konspiration och domare och fan och hans moster har helt enkelt tagit fel klubb till sitt hjärta. Jag sympatiserar med Barca och deras filosofi. Jag tycker att Guardiola är den bästa tränare jag sett när det kommer till presskonferanser. Därför snackar jag aldrig om domaren efter en match. Har vi förlorat? Då får vi titta på vad vi gjort fel under matchens gång och slipa det till helgen därpå. Domaren har INGEN som helst makt att påverka utgången av en match såvida VI SJÄLVA inte påverkat den först.

tarrak fattar detta, L.A.M Nr 10 fattar detta och säkert många många fler här inne. Men ni som fortfarande inte fattar.. tja, vad ska man säga? Fortsätt fiska tummen upps med era barnsliga inlägg a la El Pasillo-trollet i Puertan. Fortsätt använda könsord i varje mening och fortsätt hävda er likt Simba i Lejonkungen innan han fått sin man runt nacken. Den som ryter högst är dock den som är saklig, objektiv och har förmågan att tänka logiskt.

Alltså, för att tjata ut det än en gång:

När vi vinner gör vi det med skicklighet och utav egen kraft. När vi förlorar är det pga oss själva. I min värld existerar en domare endast under de 90 minuter det är match. Efter att han blåst av matchen existerar han inte längre. Då ska man snacka om varför vi inte lyckades göra våra "vanliga" 4-5 mål, då ska man snacka om vilka av våra spelare som brast i kollektivet osv. Domaren EXISTERAR INTE efter att han blåst av matchen. Med det tankesättet höjer vi nivån och vi diskuterar fotbollen istället för domaren.
Annons: