/spanien/barcelona/forum/10275.aspx/spanien/barcelona/forum/10275.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Hyder
2012-02-10 18:18
Hetfield

I hear you men undrar samtidigt om du minns hur duktig Llorente varit i landslaget? Llorente tar fler löpningar i djupled under en match än vad Zlatan gör under en hel säsong.

Varje gång han kom in i VM blev det farligt på grund av att han hittade de där löpningarna. När han sedan får bollen kan han välja att antingen skarva den med huvudet eller använda sig av fötterna. Om du mäter De Rosis kvalité i pengar (marknadsvärde på 35milj euro) kan vi lika gärna göra detsamma med Llorente som värderas till 35-45 milj euro.
Barcelona barcetia - AJE AJE AJE, VILLA EL GUAJE!
2012-02-10 18:15
Det är Tysklands år iår.
Barcelona Hetfield
2012-02-10 18:13
Hyder

Det är väl en fråga om spelsättet. Jag tror att Del Bosque föredrar spelare som kan gå på djupled och som är vassare på det sättet.

Det handlar inte om att Llorente är dålig, jag tror bara att han är för seg för det sättet Spanien vill spela (*host* Zlatan).
Barcelona Hyder
2012-02-10 18:11
Hetfield

Varför skulle inte Llorente få spela? Han har gjort det riktigt bra i landslaget tidigare och om han kan ta med sin nuvarande form till ett EM-slutspel så skulle det utan tvekan vara guld värt. En Fernando i toppform är för mig komplett. Han kan löpa, nicka, skjuta och använda sin styrka mot sina motståndare. Det är inte för inte som han har ryktats till både oss och Real Madrid.

Man kan inte argumentera att det skulle finnas riktiga, konkreta spetsalternativ när Villa är skadad och Torres inte är i form. Visst, Soldado och spelare som Mata och Muniain håller otroligt hög klass men Llorente är snäppet vassare som spets i anfallet.
Barcelona Hetfield
2012-02-10 18:01
addeh

Jag diggar hur du säger att Pirlo och De Rossi inte tillhör den absoluta världstoppen, men att du nämner Muniain och Soldado som exempel :P

Pirlo dominerar mittfältet i Juventus och har varit en viktig faktor till Milans framgångar de senaste åren, och dessutom är han given i startelvan. De Rossi har marknadsvärde på runt 35 miljoner och nästan alla toppklubbar har jagat honom i flera år. Killen är en komplett mittfältare och vann VM. Tillhör inte världstoppen? Please.

Hur du än vrider och vänder på det så har Italien bättre anfallare än Spanien, det kan nog ingen förneka. Dessutom är bredden något enormt.
Atlético addeh
2012-02-10 17:56
Hetfield

Fast du kan ju inte tänka enbart på rutin, man måste ju klämma in kvalitén också. Pirlo har visserligen gjort det bra i Juventus, och De Rossi har fått sig ett lyft igen, men ingen av dem tillhör den absoluta världstoppen.

Jag anser inte att någon i det italienska lag du rabblade upp tillhör den absoluta toppen. Balotelli har potentialen, men har sina berg och dalar. En Guiseppe Rossi i form hade gett Italien mycket kvalité, men frågan är hur fit han är inför EM och hur pass hans form är.

Såväl Spanien som Tyskland hade lekt med Italiens mittfält.

Spanien har ju en betydligt bredare anfallstrupp än Italien, och med mer kvalité dessutom. Llorente, Soldado, Villa, Mata, Muniain & Pedro klår i mina ögon Italiens dito. Dessutom finns även möjligheten att spela Cesc som La Rojas Messi, det vill säga i en släpande position. Då är dock frågan vilka som skall flankera på kanterna. Silva lär ta ena platsen.

På vänsterbacken har man såväl Jordi Alba & Nacho Monreal att täcka upp för den numer pensionerade Capdevila (eller petade, beroende på hur man ser det). Det är jag inte ett dugg orolig för skall bli någon akilleshäl för La Roja.
Barcelona Hetfield
2012-02-10 17:55
Det känns som att Holland har en väldigt bra startelva, men att deras bänk är rätt så mediokert. Sneijder har varit rätt så ljummen och skadad den här säsongen, Elia får knappt spela i Juventus, Afellay är långtidsskadad och deras backlinje håller inte måttet helt enkelt. Jag tror inte på Holland.

Däremot är Tyskland så ruskigt bra. Jag är väldigt imponerad av deras lag.
Real Madrid BB-Barceloneta
2012-02-10 17:46
De i grunden bästa landslagen i Europa just nu är Spanien, Tyskland och Holland. De har i alla fall dominerat de senaste åren. Jag tycker inte att Spanien är lika bra som tidigare, allt detta grundar jag på att de inte har en forward av absolut högsta klass. Villa långtidsskadad och Torres har en formkurva som verkligen går att ifrågasätta. Jag tror inte heller Holland är lika bra som tidigare, mycket av deras spel har kretsat kring Sneijder som varit väldigt skadedrabbad efter VM. Men där har de i och för sig en Van Persie som förmodligen gör sitt livs säsong. Tyskland däremot tror jag riktigt mycket på, de hade ett ungt och talangfullt lag i VM där deras viktigaste spelare för mig är Özil. Sen har de kanske världens bästa målvakt i Neuer. Jag tror på Tyskland som segrare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona den närkingska älgen
2012-02-10 17:46
Hetfield

Sjutk kul initiativ.

Att England blir floppen känns som du säger rätt givet. Dessutom floppar de i princip alltid, oavsett uppladdning, form och spelarmaterial etc. Sjukt hypeat landslag.

Jag tror att Tyskland vinner. De har ännu bredare (och även spetsigare) trupp än både Spanien och Italien även om spanjorerna har den bästa startelvan. Många unga och duktiga spelar så som Özil, Neuer och Khedira (kanske inte jätteduktig) har redan mästerskapsrutin och de har hur många unga duktiga spelare som helst. Det som jag tror fäller Spanien är precis som du säger bristen på en riktigt helt anfallare. Villa känns för osäkert, Torres är ju under isen och Llorente är lite för oprövad.

Frankrike har absolut möjligheten att överraska, men då gäller det att de arbetar ihop som ett lag och inte bråkar som under VM i Sydafrika. Om Kroatien inte haft både Spanien och Italien i gruppen hade jag trott på dom som en outsider, men i den gruppen får de det svårt.
Barcelona Hetfield
2012-02-10 17:46
addeh

Det där ju bara fel. Har inte Italien spetsegenskaper? Titta på laget : Buffon - Abate - Chillieni - Barzagli - Criscito - De Rossi - Pirlo - Giovinco - Cassano - Balotelli och Rossi.
Inte många rutinerade spelare? Buffon, Chillieni, De Rossi och Pirlo var med och vann VM sist (även ett par andra), knappast att det inte finns rutin.

Nä, jag tror inte ett dugg på Spanien. Mittfältet och backlinjen håller hög nivå, men jag tror att i slutändan så kommer deras anfallare att förstöra allt. Varken Negredo eller Soldado är några "stjärnor". Llorente håller hög nivå, men tvekar starkt på om de tänker starta med en sån "tung" spelare.

Sen att du håller Spanien som laget med starkaste truppen är lite konstigt. Anfallet är långt ifrån bra, och mittfältet kommer att segas ner med Xabi Alonso. Backlinjen tycker jag är ett stort frågetecken, särskilt på vänsterkanten. Fine, Jordi Alba är en fantastisk spelare, men kan han fylla på kanten i EM? Tveksamt.
Barcelona FC-Barcelona
2012-02-10 17:41
Suttit i 1 time och läst igenom vad som skrivits i Les rambles , underbart att sitta och läsa era fina diskussioner!

Keep it up cules!!...
Atlético addeh
2012-02-10 17:40
Hetfield

Jag går rakt emot dig och säger att Italien blir den stora EM-floppen. Man må kanske ta sig vidare från gruppen (även om det blir tufft) men man kommer inte vara med oss slåss om segern. Bred trupp må hända, men man saknar spetskompetens och har inte särskilt många rutinerade spelare.

Jag tror Spanien vinner, av den enkla anledningen att man har det klart starkaste laget. Tyskland & Frankrike blir de störa utmanarna. Tror Frankrike kommer överraska många. De har ett ruggigt starkt lag, framför allt en bra defensiv. Kanske Europas bästa försvarslinje med Sagna-Rami-Abidal-Evra. Det är väl möjligen bara Spanien som är bättre på den punkten.
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-02-10 17:35
Cred till dig Hetfield, startar alltid härliga diskussioner! :)
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2012-02-10 17:33
Italien har ingen chans. Ett mediokert landslag. Har ingenting att komma med och har inte heller nån spelidé, men jag diggar Osvaldo och Balotelli.

Frankrike har ett spännande lag på gång som du skriver. Benzema, Ribery, Valbuena, Abidal, Alou Diarra, Rami med flera kan ta dem riktigt långt. Ett fysiskt och smart lag.

I slutändan tror jag ändå Spanien står som mästare mot Tyskland. Anledningen stavas: Xavi.
Atlético addeh
2012-02-10 17:33
Shanghai

Du har rätt i att en säsong är lång och skador alltid ställer till det, men Muniesa kan ju trots allt spela med A-laget trots att han inte tillhör truppen. Allra viktigast för hans del är att få speltid och detta på en bra nivå, det får han i Segundan.
Barcelona Sentuary
2012-02-10 17:32
Haha rolig snubbe på Bernabeu. Länktips
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-02-10 17:32
Spanien kommer absolut vara en av favoriterna. Blir absolut inte förvånad om de vinner. Min största favorit är dock Tyskland. Man spelar rakt och kör över de flesta lagen, man underskattar ingen. Möter de Spanien lär det bli en rejäl fajt, men jag tror som sagt på Tyskland.

Man måste tänka på att EM är en kort turnering, i princip hälften av lagen skulle kunna gå till final. Frankrike är jag inne på lite också. Italien är förstås alltid med där och slåss. Holland skulle kunna gå långt. England och Portugal tror hag inte på, men samtidigt, får man det att stämma så kan man gå långt. Portugal har dock en grupp med Tyskland, Holland och Danmark(var det väl) så det finns stor risk att man ryker redan där.
Barcelona Hetfield
2012-02-10 17:31
Hyder

Hehe, jag räknade inte ens med Portugal bland kandidaterna :P
Barcelona Hyder
2012-02-10 17:29
Shanghai - SHOOT ME $12

Ja, du verkar ha förstått poängen. Lång säsong, skador kan uppstå, Muniesa kan hitta speltid. Inte annars. Därav, låt honom vara kvar i B-laget och ta upp honom vid dessa skeden av skador eller avstängningar.
Barcelona Hyder
2012-02-10 17:27
Hetfield

Nu tror inte jag heller att Spanien vinner men det finns ett klassalternativ som anfallare i Fernando Llorente. Kan han explodera kan det gå hyfsat bra i alla fall.

Tror annars också att Frankrike kan gå långt men även Tyskland. Italien tror jag inte alls på av den enkla anledningen att jag anser att det finns fler spelare med riktiga spetsegenskaper i andra lag.

Sedan tror jag att den största floppen blir Portugal. Visst, dem har Cristiano men han är varken en ledare eller en man för de allra största matcherna.
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2012-02-10 17:25
Hyder

Som sagt säsongen är lång och alla skador kommer (hoppas inte) så kommer säkert Muniesa eller nån annan ta chansen. Att Míster plockar upp Marc betyder att han har någon plan för honom.

Edit: Vi kan ta Puyol som exempel då. Han kan också spela som vänsterback.
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-02-10 17:25
Shanghai

Får vi några skador mitt under säsongen så flyttar vi upp honom då. Inte svårare än så.
Barcelona Hetfield
2012-02-10 17:23
Jag startar väl lite EM snack då det mesta har varit bråk de senaste dagarna.
Vilket lag tror ni blir årets flopp och vilket lag vinner EM?

Jag tror personligen att Italien vinner. De har nog den bredaste truppen, de har spelare som Matri, Osvaldo, Di Natale, Pazzini, Cassano, Balotelli och Rossi som kämpar om att få åka med laget. Jag tror däremot att årets mest underskattade lag är Frankrike som har fått in en riktigt bra tränare, dessutom så börjar de få till ett riktigt starkt lag med Ribery i högform. Ingen räknar med att de ska kunna göra något vettigt, därför är det ingen press på de längre.

Jag tror att inte att Spanien vinner för att deras anfallare inte håller längre. Torres är iskall, Villa kommer tillbaks från en skada och varken Negredo eller Soldado är några "höjdare" i mina ögon.

Årets flopp blir nog England. Jag behöver väl inte kommentera varför, men kort och gott så är en stor del av deras flopp pga. Terry som skapar för mycket trubbel.
Barcelona Hyder
2012-02-10 17:18
Shanghai - SHOOT ME $12

Med tanke på att Adriano och Alves finns att tillgå som högerbackar samtidigt som ett utav dem största löftena i Barça B stavas Montoya kan jag garantera att Muniesa inte kommer att finnas som ett alternativ på högerbackspositionen. Sedan går Puyol utan tvekan före också. Om man ska gå efter din logik kan vi lika bra räkna in Montoya som vänsterback också. Det funkar inte så när man planerar en trupp. Det är vad jag anser i alla fall.

Edit: Sedan förstår jag inte alls parallellen mellan Alves som ytter och Muniesa som högerback. Alves är högerfotad och extremt offensiv och i princip redan en extra ytter när han spelar som back. Muniesa är vänsterfotad.
barcaff4
2012-02-10 17:17
hetfield

håller med, liverpool vann ju förra så får se hur det går. Dem är bra mot stora lag som united, city och chelsea
barcaff4
2012-02-10 17:14
Är affelay tillbaka eller är han fortarande skadad om han är skadad när kommer han tillbaka.
Barcelona Hetfield
2012-02-10 17:13
Tråkig fotbollshelg....det är väl bara Man U - Liverpool som är intressant, resten är rätt så mediokra matcher. Nåja, bara bita ihop.

Hellre mediokra matcher än inga matcher alls.
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2012-02-10 17:12
addeh

Jag skriver också det själv att säsongen är lång och allt kan hända. Blir nån skadad tar reserverna chansen. (läs Cuenca och Tello). Syftet med att flytta upp honom är ju som sagt självförtroendet. Han får det självförtroende han gjort sig förtjänt av då han har varit stabil sen när han var 16-17 år. Han spelar som en mogen elitspelare som spelat en längre tid trots den ringa åldern.

Hyder

Varför skulle han inte kunna agera som en högerback ? Dude, det finns på kartan. Kan en högerback (Alves) spela som ytter så kan Muniesa spela som högerback. Inga problem det alls.

Sen kan han också spela som Pivote. Där har vi ett till alternativ att lägga.
Barcelona Hyder
2012-02-10 17:02
Shanghai - SHOOT ME $12

Muniesa som ett alternativ som högerback? Dude, det finns inte på kartan. Sedan, precis som "addeh" säger så är det ju väldigt onödigt att förstöra Marcs utvecklingskurva genom att låta honom nöta bänk. När man är ung och förmodligen ett tredje eller fjärde alternativ på två positioner så är det mycket smartare att fortsätta bygga på kunskaper i B-laget för att sedan få chanser med A-laget när de två eller tre första alternativen på dessa positionerna behöver vila eller är skadade. Med andra ord skulle det inte bli överdrivet mycket speltid för Muniesa om han blev permanent under Pep.
Atlético addeh
2012-02-10 16:56
Shanghai

Du säger det själv. Muniesa skulle bli tredjealternativ som vänsterback, och troligen femtealternativ som mittback (Abidal hade gått före när det väl gällt). Vad är då syftet med att flytta upp honom? Fördelen är att han regelbundet får träna med A-laget och blir en i gänget. Men speltiden hade blivit väldigt knapp och frågan är vad som egentligen är bäst. Han skulle likväl kunna träna kontinuerligt med A-laget även om han tillhörde Barça B. Dessutom skulle han kunna få speltid i den mån det behövs och i början av Copa del Rey. Personligen tror jag det hade varit det klart bästa alternativet, hur man än vrider och vänder på det.

På tal om våra ungtuppar måste jag bara ge Jonathan dos Santos lite extra cred. Vilken match han gjorde mot Sociedad! Vilket lugn, vilken känsla, vilken kämpainsats. Jag diggar verkligen mexikanen mer och mer för var dag som går. Hans kärlek till klubben är extremt tydlig och han har verkligen kämpat trots flera motgångar. Nu är hans tid här.
Annons: