/spanien/barcelona/forum/10238.aspx/spanien/barcelona/forum/10238.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Trippeln
2012-03-05 17:52
När jag ser respektabla medlemmar inom forumet skriva på det sätt som de gjort där det uppmärksammas allt som vi har fått uppleva den här säsongen så stärker det hur berövade vi faktiskt har blivit.

Inte en gång, inte två utan ett dussin gånger har vi blivit bestulna. Jag såg nyss en video på forumet på 12 straffsituationer där vi inte belönats med straff. Vid den nionde straffsituationen mot Espanyol slog jag handen i bordet av frustration och började skrika rakt ut i ren och skär ilska.

Champions Leauge är hoppet som jag inte kommer ge upp.

Edit: Länktips på brott mot fotbollen... http://www.dailymotion.com/video/xp86xe_barcelona-12-penales-no-senalados-en-26-jornadas_sport
Barcelona Hetfield
2012-03-05 17:46
elbraco

Varför drog du upp åldern? Jag är också 90:a, det spelar väl ingen roll.
elbraco - Bojan y Thiago
2012-03-05 17:40
Xaviesta

Jag håller med dig till stor del men man får också inse att de flesta av oss inte aspirerar till att bli domare i internationella domstolen i Haag utan är SUBJEKTIVA supportrar.

Och du säger det själv, domaren existerar under 90 minuter och förtjänar att analyseras precis som vi analyserar de resterande 22 spelarna.

Jag avskyr konspirationsteorier, som jag skrev tidigare idag, men samtidigt tycker jag inte att domaren ska vara immun mot kritik. Missar han givna straffsituationer så skall han ha kritik, precis som Messi ska ha kritik om han missar öppet mål.

Och ja, jag är 90:a, och jag tycker att det är bra att världen kan se att Pepe stampar medvetet på Messis hand på Youtube dagen efter. Jag är också glad över att det finns samma möjlighet för spanska fotbollsförbundet att se det (om dom väljer att bortse från det är en annan historia). Så om jag missar det under matchen, om domaren missar det, om spelarna runtomkring missar det, så finns det en chans att han blir straffad ändå. Blir han inte det så är det bara ytterliggare bevis på hur jävla... jag ska inte säga korrupt, men hur konstigt spanska fotbollsförbundet dömer.
Barcelona Xaviesta
2012-03-05 17:38
Barcadinho

Jag tycker fortfarande inte att Real är bättre än oss. De har GJORT det bättre i år, men de är absolut inte ett bättre lag än Barca. Herregud, bara titta vad vi ställt till med de senaste åren! :) Det krävs bra mycket mer än såhär för att tippa ner Barca till en andra plats, globalt sätt. Just därför svider det i hjärtat extra mycket i år pga sättet vi "tillåter" de att vinna ligan på. Som sagt, en CL-titel i år och Barca blir odödliga. Då har jag inget emot att vi "mellanlandade" i ligan i år för att tanka planet och vinna spektaklet i förhoppningsvis tre nya år igen.
Barcelona Barcadinho.
2012-03-05 17:29
Det finns inte så mycket att göra åt saken att marängerna har 10 poäng försprång. Hur vi än vrider på saker och ting så återstår en liten o enkel sak. Marängerna har varit ett snäpp bättre än oss i ligan den här säsongen. Vår högsta nivå är fortfarande högre, men vi har varit en aning sämre i det långa loppet.
Barcelona tarrak
2012-03-05 17:22
Xaviesta

Möcke bra skrivet!
Barcelona Xaviesta
2012-03-05 17:19
tarrak

Precis. Största anledningen är som du själv belyser Internets och framförallt YouTubes intåg i våra dagliga liv. Men även ålder har ett stort finger med i spelet. De flesta i dessa forum (inte alla) är 90-talister och har växt upp med att snabbt kunna kolla upp saker och ting. Detta är på gott och ont och frågan är nu om det inte snarare SÄNKER nivån i alla forum istället för att höja dom. Ingen snackar om spelet längre, alla babblar om domare och annat skit som inte ens ska ha fokus egentligen.

När man går på cirkus vill man se djuren, inte de som spikat ner tältet i gräset. När man går på en konsert vill man se artisten, inte ordningsvakterna längs fram, eller har jag fel? Varför är det inte så med fotbollen längre? Är detta början på slutet? Jag är medveten om att jag låter överdramatisk nu, men det är för att jag ser vart kurvan pekar. Den som klarar att se helhetsbilden bör vara en smula orolig för utvecklingen.

Den som snackar om konspiration och domare och fan och hans moster har helt enkelt tagit fel klubb till sitt hjärta. Jag sympatiserar med Barca och deras filosofi. Jag tycker att Guardiola är den bästa tränare jag sett när det kommer till presskonferanser. Därför snackar jag aldrig om domaren efter en match. Har vi förlorat? Då får vi titta på vad vi gjort fel under matchens gång och slipa det till helgen därpå. Domaren har INGEN som helst makt att påverka utgången av en match såvida VI SJÄLVA inte påverkat den först.

tarrak fattar detta, L.A.M Nr 10 fattar detta och säkert många många fler här inne. Men ni som fortfarande inte fattar.. tja, vad ska man säga? Fortsätt fiska tummen upps med era barnsliga inlägg a la El Pasillo-trollet i Puertan. Fortsätt använda könsord i varje mening och fortsätt hävda er likt Simba i Lejonkungen innan han fått sin man runt nacken. Den som ryter högst är dock den som är saklig, objektiv och har förmågan att tänka logiskt.

Alltså, för att tjata ut det än en gång:

När vi vinner gör vi det med skicklighet och utav egen kraft. När vi förlorar är det pga oss själva. I min värld existerar en domare endast under de 90 minuter det är match. Efter att han blåst av matchen existerar han inte längre. Då ska man snacka om varför vi inte lyckades göra våra "vanliga" 4-5 mål, då ska man snacka om vilka av våra spelare som brast i kollektivet osv. Domaren EXISTERAR INTE efter att han blåst av matchen. Med det tankesättet höjer vi nivån och vi diskuterar fotbollen istället för domaren.
Barcelona tarrak
2012-03-05 17:19
Gabriel

Ungefär så, ja. ;)
Barcelona Gabriel
2012-03-05 17:13
tarrak

Ok, så du tror att det är slumpen att Pepe inte straffas i efterhand när han trampade Messi på handen? Också slumpen att Mourinho kan håna domare på parkeringsplatser utan att åtgärder tas? Eller att Casillas kan be domaren gå och fira med Barçaspelarna utan att något sker. Det är också slumpen? Lika mycket slump som att så fort någon Barça spelare uttalar sig om domarmisstag så sätter man ner foten direkt. Allt är bara en slump. Alla domarmisstag, omgång efter omgång - som gynnar Real och missgynnar oss, upprepar det, VARJE OMGÅNG, allt det är en slump.

En olycklig slump. Ok.
Barcelona Barca-nist
2012-03-05 17:07
fel vid länkningen, försöker igen !
Barcelona J.Guardiola- King
2012-03-05 17:07
tarrak
Co-Sign!!!
Barcelona Barca-nist
2012-03-05 17:06
Marängen i Les Rambles

Real supportrarna är inte så fina så du ska leka oskyldig här.
Barcelona tarrak
2012-03-05 17:02
Gabriel

Lika lite som att jag har tyckt att hela Uefalona-tjafset haft berättigande under senaste åren, lika lite tycker jag att vi culés ska gnälla nu när vi fått en del domslut mot oss den här säsongen. Jag tror inte på några omfattande konspirationer som ska gynna vissa lag, utan det handlar om enskilda misstag.

Sen tror jag säkert att Mourinho har lyckats med sitt mål att skrämma domarna till viss del, men det samma kan nog sägas om våra spelare eviga klungbildande och gnällande runt domarna. Vi har vunnit ligan välförtjänt de tre senaste åren, den som säger annat är en dålig förlorare i min bok, men detsamma gäller de som förminskar Madrids fantastiska prestation den här säsongen. Jag kan ta att vi kommer tvåa den här säsongen, nästa år vill jag se att Barcelona är så bra igen att man vinner mot Osasuna och Espanyol oavsett hur domaren blåser.
Real Madrid Marängen i Les Rambles
2012-03-05 17:00
Myrran

Vadå släpp inte in idioter? det var inte bara Ultras som buade ut nationalsångenpå Mestalla. Man vet om att Barca och Bilbaos supportrar endast vill ha Bernabeu så att de kan bua ut nationalhymnen och ge Spaniens kung ett stort jävla långfinger. Jag personligen skiter i sånt, då alla har rätt att göra vad dom vill i en demokrati. Med alla som har sunt förnuft vet om att man bör ha lite respekt för saker och ting. Inte konstigt att de flesta spanjorer i landet är på Reals sida när det gäller den här frågan. Tror du att de gillar när katalaner och basker buar ut nationalsången mitt framför miljontals tittare?
Real Madrid Marängen i Les Rambles
2012-03-05 16:54
Gabriel


Atletico höjer sig när det är derby, sen att dom är kassa och alltid torskar mot Real är något helt annat.


"Det kan ha o göra med att Barça varit så överlägsna i så många år nu och verkligen vill vinna/ta poäng mot dem till varje pris."


Varför skulle det vara långsökt? alla vill ju slå de regerande mästarna, och Barca har vunnit ligan 3 år i rad, klart som fan att de andra lagen vill slå just Barca, och att de då höjer sig lite extra än vad de gör mot Real. Är det konstigt tycker du?
Barcelona Gabriel
2012-03-05 16:50
tarrak

Föredrar du att vi culés ska acceptera det faktum att vi blir missgynnade vecka in och vecka ut och blunda för det faktumet?

Personligen har jag tröttnat på skiten. Jag hade aldrig sagt något om det hände någon gång då och då. Men denna säsongen har det gått över gränsen. Det är varje vecka som det pågår bullshit.

Varför ska vi ta "push over" - rollen?
Barcelona Myrran
2012-03-05 16:50
Marängen i Les Rambles

1: Släpp inte in idioterna som vi inte ens släpper in på Camp Nou då, en lösning

2: Gaspart avgick den 12 feb 2003, du kanske ska läsa på vår historia?

3: Fine, går väl med på den

4: Kan det ha något med Copa del REY, kunga huset i madrid, det centrala läget så det är enklast för alla att komma dit plus att det är en stor kapacitet?

5: Går väl inte hem här?
Barcelona Gabriel
2012-03-05 16:48
Marängen i Les Rambles

Höjer sig Atletico när det är derby mot er? Haha, är det ett skämt eller för du kan inte mena allvar?

Hetfield har rätt, alla lagen i ligan går in med en helt annan inställning när de möter Barça än när de möter Real. Jag påstår inte att de lägger sig, och det gör nog inte Hetfield heller, men det är en stor skillnad på inställningen. Det kan ha o göra med att Barça varit så överlägsna i så många år nu och verkligen vill vinna/ta poäng mot dem till varje pris. Men även det tycker jag är rätt så långsökt, borde inte vara så stor skillnad på inställningen - men det är det.

Sen har Barcelona absolut inte varit lika bra den här säsongen som tidigare år, det håller jag med om. Men man kan fortfarande inte blunda för alla skumma saker som pågår. Barcelona missgynnas ständigt samtidigt som Real Madrid får enorma fördelar, både på och utanför planen. Klubbarna döms inte på lika villkor, det kan nästan alla se och det är inte rättvist!
Barcelona tarrak
2012-03-05 16:47
Xaviesta

Måste hålla med om att det är alldeles för mycket domartjafs, inte bara här, utan bland fotballsfans generellt. Förr i tiden (innan internet och framför allt Youtube) klagades det visserligen på domare och visst fanns det konspirationsteorier om vilka lag som fick mest hjälp, men dagen efter matchen var det glömt och man gick vidare. Idag får fotbollsdiskussionerna knappt plats bland allt domartjafs. Det spelar ingen roll vilket forum man går in på, så sitter det fullt med supportrar och dissikerar vartenda domslut i ett försök att bevisa vilken fruktansvärd komplott som motarbetar det egna laget.

Missade domaren en spelare som var 5 cm offside? Konspiration! Lyckades den 24:e superslowmotionvinkeln visa att bollen snuddade fingertopparna? Konspiration! Blåser domaren två frisparkar åt fel håll? Hela jävla förbundet och samtliga domare är uppenbarligen köpta och har bestämt sig för att krossa det egna laget.

Visserligen kan jag förstå frustrationen hos culés som har fått stå ut med en helt sinnessjuk häxjakt de senaste åren, men jag fattar ändå inte hur man vill sänka sig till Mourinho & co:s beteende. Domarna är ändå utom våran påverkan, så varför inte bara visa att vi är större och kan ta ett nederlag med högt huvud? Som Dani Alves sa någon gång: Excuses are for losers.
Barcelona MVP - 2011
2012-03-05 16:46
Marängen i Les Rambles

Vill inte vara petig men CdR-finalen har spelats på S.Bernabeú 29 gånger, sannerligen inte över 50.
Real Madrid Marängen i Les Rambles
2012-03-05 16:29
Angående Copa del Rey, jag kan förstå varför Real Madrid inte vill att finalen spelas där.

1. Barca och Bilbaos Supportrar skämde ut sig vid finalen 2009 när de buade ut nationalsången mitt framför kungen, med tanke på hur patriotiska spanjorer i Madrid kan vara så är det inte så konstigt att de inte vill ha sånt beteende på Bernabeu.

2. När Real kom till final 2004 så skulle matchen spelas på Camp Nou, med då vägrade Barca med Gaspart i spetsen att låna ut arenen, ni kanske ska läsa på er historia?

3. Real har redan från början sagt att det ska hållas diverse projekt/renoveringar, så arenen står inte till förfogande.

4. Copa del Rey finalen har spelats på Bernabeu över 50 gånger, medan Camp Nou och San Mames har hållt i finalen 3 gånger, sammanlagt!

5. Bilbao är en hycklarklubb, de kan först börja med att låta Spanska Landslaget spela en match på San Mames innan de börjar komma med sina krav.
Real Madrid Marängen i Les Rambles
2012-03-05 16:21
Hetfield

Inte ens du själv tror på det där. Real ligger tio poäng före för att de har varit bättre på bortaplan än vad Barca har varit. På hemmaplan har inget av lagen haft några problem. Sen påstår du att lagen lägger sig mot Real Madrid? urlöjligt! det är en ursäkt endast förlorare kommer upp med i brist på annat.


Barca har slaktat varenda lag som besökt Camp Nou den här säsongen, la dom också sig innan matchen ens började? visst kan hålla med om att Espanyol kämpar mer när de möter Barca, men inte så konstigt när det är ett derby. Finns ingen större rivalitet mellan Real och Espanyol. Atletico gör ju samma sak, de höjer sig när det vankas derby.


Sen att Real kommer sluta som Chelsea eller Inter när Mourinho lämnar är knappast troligt. Ledningen och dess Socios kommer aldrig acceptera något sånt. Real Madrid har kanske den lägsta snittåldern bland storlagen ute i Europa, lite skillnad mot Inter och Chelseas trupper som kryllar av dinosaurier utan någon hunger efter titlar.
Barcelona Ronaldinho Jr.
2012-03-05 16:19
Inte så oväntat att de inte vill att ett katalanskt och ett baskiskt lag ska spela i deras borg. Tråkigt men sant
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-03-05 16:09
Namn: 1.70-ligan
Sänt: 2012-03-05 13:52

Alltså, snälla! Byt namn. Skaffa dig ett eget.
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-03-05 16:09
Barcelona Barca-nist
2012-03-05 15:02
Real Madrid i en nötskal!
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-03-05 14:58
Jag försöker vara objektiv och inte börja med konspirationsteorier, men just nu är det väldigt svårt. Med rättvisa bedömningar hela säsongen hade vi knappast legat 10 poäng bakom. Däremot håller jag med Xaviesta också. Det är när vi gör en tveksam insats som det finns risk att domarna försöt för oss. Kolla matchen i lördags, vi får ett rött kort samt ett par uteblivna straffar men vinner ändå med 3-1 till slut. Kolla sedan mot Espanyol, vi spelar skit hela matchen och precis i slutet ska vi ha en straff men blir rånade. Kör vi på 100 % av vår förmåga kommer inget domslut i världen förstöra för oss, spelar vi bara på 80 % så finns det stor risk.

Ni snackar om att allt löser sig om vi vinner CL men faktum är att det gör ont att ligga 10 poäng bakom i ligan. Jag tycker vi bör ge Madrid en rejäl kamp i vår, gör vi det så spelar vinst eller förlust mindre roll. Jag vill inte att vi ger upp nu. Jag vill inte ha en Pasillo vilket det i nuläget är stor risk för. Vi ska kämpa på i ligan så kommer avståndet till slut att krympa.
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2012-03-05 14:57
Sports framsida är så rätt: 10 won against 12.
Barcelona Hetfield
2012-03-05 14:46
Det bästa för ligan och för Real Madrid vore om Mourinho drog till PL. Mourinho har lyckats att göra djupa sår mellan Barcelona och Real Madrid. Visserligen har det alltid varit rivalitet, men jag har aldrig varit med om det här. Det har alltid varit en ömsesidig respekt mellan lag som är helt borta.

Real Madrid kunde ta en förlust med heder och de kunde spela fotboll istället för att gå ut och skada spelare. Om man lägger undan domarna för en stund, så är det nästan lika irriterande hur vissa lag spelar som ett allstar team när de möter Barcelona, men mot Real Madrid är det ungefär "ooops, missade jag markeringen där....nåja". Det är väl bara Athletic Bilbao som spelar vettigt mot de. Detta är inte längre konspiration, det har gått förbi det stadiet, nu är det bara ytterst suspekt. Inte ens Juventus fick så många klara fördelar, och de blev dömda.

Man kan säga vad man vill om Mourinho, men hans ständiga gnäll och tjat lönar sig i slutändan. Domarna är livrädda för att inte blåsa för straff, de vet att hela Real Madrid kommer att hänga ut personen efteråt.

Det är inte heller en större hemlighet att huvudstaden får fördelar. De får enorma "lån" från banker med minimal ränta, och domarna ser efter de. Jag vill verkligen att ligan går igenom ett stålbad likt Serie A där alla korrupta människor försvinner, men jag tänker inte hålla andan. Det är rätt så givet att staten föredrar Real Madrid och så kommer det alltid att vara. Det är inte så konstigt att alla ogillar Real Madrid i Spanien. De förtjänar det och de lär bli än mer ogillade.

Jag är otroligt stolt över Guardiola och Barcelona. De hade kunnat göra som Real Madrid genom att ta upp alla fördelarna Real Madrid får, men istället biter de ihop och pressar på. Jag skulle inte byta ut Guardiola mot Mourinho, inte ens om jag personligen fick 1 miljon kronor. Det är ett hemskt pris ett lag måste betala för att få Mourinho. Titta på Chelsea och Inter, de är ett skugga av sitt forna jag. Se och lär, detta lär hända med Real Madrid också.

Nåja, jag är glad att jag valde "rätt" lag. Om jag hade haft en sådan tränare och ett lag full av vidriga spelare så hade jag nog grävt ett hål och bara gömt mig.
Barcelona Keite
2012-03-05 14:20
HAHAHAHA MAXI LOPEZ .. xD

Gör en Ronaldinho
Annons: