/spanien/barcelona/forum/10092.aspx/spanien/barcelona/forum/10092.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona !Sergio_ Busquets!
2012-06-02 20:17
Hahahhahahaha fan vad bra, med det drar jag mig nu ut.
Barcelona petersays
2012-06-02 20:13
Kan inte alla bara kolla på denna bild? Alltid aktuell, och nu mer än någonsin.
Real Madrid | IKER | CASILLAS | Un icono, modelo y leyenda! |
2012-06-02 20:12
!Sergio_ Busquets!

Som jag tidigare påpekat har flertalet utav mina inlägg härinne på sistone skrivits med syfte att argumentera kring din jämförelse mellan Zidane samt Iniesta och i samma veva teorin, och inget annat. Inte förrän du frågade mig om vem jag ansåg vara bäst mellan Messi och Zidane gav jag mig in i den diskussionen, varpå jag inte ödslat någon tid alls på onödiga saker och ting.
Real Madrid 'Balotelli - El Mejor Jugador del Mundo
2012-06-02 20:11
Sergio

Han menade väl att Messi är den bästa han sett under sin tid som fotbollstittare då han missade Zidanes storhetstid. Själv gillar jag inte den här debatten på något sett då jag inte förstår vilka kriterierna är för att kunna nämnas i samband med "världens störste/bäste". Till slut så faller allt på egna subjektiva åsikter. Ser inga konstigheter med att några föredrar Messi och andra Zizou. Själv gillar jag dock att lägga Zidane under kategorin "världens bästa mittfältare", men det är bara jag det.
Barcelona MESSI.CORLEONE
2012-06-02 20:11
L.A.M Nr 10

Co Sign.
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-06-02 20:11
Stream till Hollan vs Nordirland. För ni som vill se hur bra vår afellay kan vara
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-06-02 20:02
Angående priset 2010. Frågan är ju om man ska gå efter titlar eller hur pass bra spelaren är individuellt? Messi är enligt mig och troligtvis majoriteten av världens befolkning den bästa individuella fotbollsspelaren, vilket han också var under 2010. Ser man på titlar vinner Sneijder ligan, CL och cupen samt kommer till final i VM. Xavi och Iniesta(och några andra men det är väl dessa som konkurrerar om priset) vinner ligan, VM och kommer till semi i CL. VM är större än CL. Italienska cupen är inget att hänga i julgranen, mer titeln som fullbordar "trippeln".

Vart jag vill komma är att många säger att Sneijder hade det perfekta titelåret men både Xavi och Iniesta var på i stort sett samma nivå. Endast en cuptitel var skillnaden, där VM är större att vinna än CL dessutom. Sneijder kom iofs till final i VM, men Xavi och Iniesta gick till semi i CL så där har holländaren inte heller jättestor fördel. Sen, det viktigaste av allt, både Xavi och Iniesta är betydligt bättre än Sneijder, om man vill räkna in kvalité också.

Så, individuellt Messi. Titelmässigt Sneijder, Iniesta eller Xavi. Blandning blir det väl Xavi(eller Messi då han trots allt är rätt överlägsen spelmässigt). Tycker Xavi hade en bättre säsong än Iniesta, som var skadad mycket och missade dubbelmötet mot Inter.

Edit: Tar bort det om Zidane och Messi. Tycker inte det är rättvist då jag inte sett Zidane över hela hans karriär.
Barcelona !Sergio_ Busquets!
2012-06-02 19:59
| IKER | CASILLAS | Un icono, modelo y leyenda! |

Jag har inte heller vittnat Zidane men det spelar absolut ingen roll. Jag är alltid ett youtube-klick ifrån alla hans höjdpunkter i karriären och det är inte så att Zidanes karriär var en hemlighet mellan de som vittna han spela och honom.
Kommer du ihåg Messis solorush mot Leverkusen på bortaplan som slutade med ett stolpskott? Kommer du ihåg Messis frispark i ribban mot Málaga? Kommer du ihåg Messis stolpskott i sista sekunden mot Getafe? Troligen inte. Men du kommer ihåg Messis fem mål mot Leverkusen på hemmaplan eller hur? Du kanske till och med kommer ihåg att Messi gjorde hattrick mot Málaga. Varför? För mål räknas som statistik och statistik lagras. Rent statistiskt (i klubblagsnivå) har Messi varit bättre än Zidane på grund av alla mål och assister som har lett till titlar, kom ihåg att han har fler titlar än Zidane.
Sedan om Zidane kunde helikoptern bättre än Messi eller om Messi kommer förbi lättare är totalt irrelevant. Titlar och statistik räknas och där kör Leo över Zidane

Det reageras från alla håll när man säger att Messi är bättre än Péle fastän typ ingen har sett Péle spela.

Om vi tar Mourinhos kommentar som var någonting liknande: Messis 50 mål var värdelösa för att han inte vann något

Vad gjorde då Zidane under de sex titellösa säsongerna som var så underbart?

Det är sånt här jag går på när jag säger att Leo är bättre än Zidane. Bara iår har Messi gjort fler mål än vad Zidane gjorde under de fem åren han spelade i Real.

Efter all diskussion så anser du ändå att Messi är bäst. Varför tjafsade du emot?
Real Madrid | IKER | CASILLAS | Un icono, modelo y leyenda! |
2012-06-02 19:35
!Sergio_ Busquets! //

Ny och ny. Snarare du som missuppfattat det hela och därmed uttryckt dig utefter det. Nu när du väl frågar så svarar jag enligt följande:

Jag är inte tillräckligt gammal för att ha bevittnat Zidane i hög grad, något som mer eller mindre är A och O när man ska bedöma någon samtidigt som saker och ting inte är självklart, såsom i fallet Iniesta-Zidane. Av den anledningen är Messi den bästa spelaren som jag personligen bevittnat under min livstid sedan jag började förstå fotboll och allt vad det nu innebär.

Sedan, vad andra som bevittnat båda anser om detta... Ja, det är en annan femma.
Barcelona !Sergio_ Busquets!
2012-06-02 19:29
Iker

"Du nämner att teorin inte bevisar något, men ändock drar du förhastade slutsatser kring den. Makes no sense."

Jag tycker att Messi är bättre, teori eller icke teori, när jag "drar förhastade slutsatser kring den" så försöker jag bevisa att er teorin inte bevisar något. Jag tycker inte Henry var större/bättre än Péle/Maradona och jag tycker inte att Villa är större/bättre än Raul. Men den teorin bevisar det. Sedan la du till individuella priser då blev det en annan diskussion. Ganska kul och se hur teorin bara ändras till Zidanes fördel. Men ok. Nu enligt den NYA TEORIN blir Zidane den bästa spelaren som någonsin har spelat.

Tycker du att han är det ja eller nej?
Barcelona MESSI.CORLEONE
2012-06-02 19:27
Jag älskar all snack som har med Leo o göra, så för min del kan ni som redan är inne på ämnet fortsätta hela kvällen :)

Kan inte vi för en gång skull, jämföra Cristiano med någon annan legend förutom Leo? Fan, han står ju alltid utanför :P
Real Madrid | IKER | CASILLAS | Un icono, modelo y leyenda! |
2012-06-02 19:14
SamMajid //

Snälla, lägg ned. Det sista man ska göra är att dra alla över en och samma kam. Finns väldigt många Madridistas - däribland mig själv - som gratulerat Messi för sina priser och erkänt hans storhet, vilket med andra ord innebär att han i stor utsträckning förtjänat det som han hittills åstadkommit under sin karriär.
-
!Sergio_ Busquets! //

Övertala mig? Jag har inte någonstans här nämnt min ståndpunkt kring diskussionen om vem som är bäst Zidane samt Messi emellan. Det enda jag har gjort är att förtydliga teorin som du felaktigt tolkat. Därav har jag ingen aning om vad det är du vill övertala mig om.

Du nämner att teorin inte bevisar något, men ändock drar du förhastade slutsatser kring den. Makes no sense.
Barcelona B-Guden
2012-06-02 19:07
Goolazo H.

Då kunde ju lika gärna iniesta vunnit ? När världen s bästa spelare utses röstar man på den spelare man anser är bäst inte den som gått längst med sitt lag + Messi är en mycket bättre spelare än Sneijder Sneijder hade en one of säsong, messi har presterat det senaste 5 åren nu och har den sneaste 5 åren varit en bättre spelare än sneijder.

Sneijder hade inte ens nåt och göra på top 3 listan (Xavi Iniesta Messi) det året, för dom vann pga deras försvar (Inter) Knappst på Sneijder offensiv som barca gör dom vinner pga offensiv spel och därför förtjänarmessi priset, om nån i inter skulle vunnit kunde det varit en försvarare

skrev snabbt nu ska bort därav fel i texten
Barcelona SamMajid
2012-06-02 19:01
| IKER | CASILLAS | Un icono, modelo y leyenda! |

Tror inte att det spelar någon roll vad Messi än uppnår och gör, för er kommer ändå alltid Cristina att vara bäst. Även om Messi skulle vinna VM 4 gånger med Argentina så skulle ni säkert säga att han ändå måste göra över 550 mål för att vara en av de bästa, bara för att Pelé gjorde det. Och skulle han göra det så skulle ni säga att han inte är bäst eftersom han inte vann VM när han var 17 år gammal.

Goolazo H.

Det är du som är ett skämt. Så Guldbollen är ett skämt sedan 2009 för att Messi vinner den? Det finns inget som säger att han inte förtjänade att vinna den 2010, folk röstade på honom för att han var bästa individuella spelaren just det året, inte för att de gillade honom. Att hans VM inte var den bästa är en annan femma, men i helhet var han magisk det året och även bättre än Snejder som inte ens blev en av de tre kandidaterna till att vinna.
Barcelona !Sergio_ Busquets!
2012-06-02 18:54
Iker

Aja, jag orkar inte med Zidane vs Messi diskussionen längre. Jag tycker Messi är bättre och ni tycker Zidane är bättre.

Jag tycker inte att den konstiga teorin bevisar något, med anledning ni kan läsa längre ned. Medan ni tycker att den bevisar allting.

Jag kommer aldrig kunna övertala er och ni kommer alldrig kunna övertala mig.

End of discussion.
Barcelona petersays
2012-06-02 18:52
Skönt att se att man äntligen släpper Henrique som aldrig ens fick chansen under Pep. Stackars jävel. Och skam på klubben för en så uselt genomförd värvning och uselt hanterad situation. Pengar och heder åt skogen! Se nu till att sälja Keirrison också om inte Tito av någon outgrundlig anledning vill ge honom en försäsong. Betänk att Keirrison funnits i klubben tre år och inte ens fått spela en försäsongsmatch!! (Om jag inte minns fel). Vidrigt!

PS Fy fan vad ni är tråkiga. Sluta tjafsa nån gång! DS
Barcelona SamMajid
2012-06-02 18:51
Någon som vet om man får träffa spelarna om man åker till Barcelona? Och i så fall, hur? tacksam för svar!
Real Madrid Goolazo H.
2012-06-02 18:50
Asså priset om världens bästa är ett skämt och inget annat sen 2009.. Sluta upp med skitsnackaet. Sneijder vann allt med Inter där han själv var stor bidragande till plus så tog han sitt Holland till VM final. Priset ska gå till han som gjort bäst ifrån sig det året, inte vem som är den bästa spelaren!! Skippa skitsnacket Messi har fått 1 helt oförtjänt. Messi kommer vinna igen i år.. Inte för att han varit bra. Utan för att dom flesta gillar han mer än Ronaldo. Inte för han är bättre eller har uppnått något mer än Ronaldo. Helt sjukt att Kaptenen för ett lag för rösta? Förbundskapten? Skämt och inget annat som sagt.
Barcelona EL Corazon - King of Barcelona
2012-06-02 18:50
| IKER | CASILLAS | Un icono, modelo y leyenda! |

Priserna i sig ger en fingervisning av vem som har varit mest dominant
Real Madrid | IKER | CASILLAS | Un icono, modelo y leyenda! |
2012-06-02 18:46
!Sergio_ Busquets! //

Ja, du nämner det själv. Hur kommer det sig då att Iniesta är bättre än Zidane enligt teorin som du så gärna nämner att Madridistas eller "Messi-hatare" påpekar? Dvs. Om du följer den till punkt och pricka och därmed inte vänder och vrider på den...

Som sagt, en kombination av allt krävs mer eller mindre för att man ska nämnas bland de allra bästa. Med andra ord succé på klubblagsnivå, landslagsnivå samt på det individuella planet.
Barcelona !Sergio_ Busquets!
2012-06-02 18:40
| IKER | CASILLAS | Un icono, modelo y leyenda! |

Jag fattade inte vad du skrev i inlägget under. Men om det gäller kollektiva priser så har Messi 18 och Zidane 13. Individuella priser har Messi 77 och Zidane 45. Du skrev att de skulle va en kombination av kollektiva och individuella priser och här har du statistiken. På klubbnivå! Landslagsnivå har Zidane åstadkommit mer.

Barcelona H.Alavi - Magico!
2012-06-02 18:34
!Sergio_ Busquets!

Mama mia tote la smor! (har faktiskt ingen aning om vad jag precis skrev).
Men jag hoppas att det betyder: Mama mia du sänkte precis allihopa på ett slag. Ett slag!
Real Madrid | IKER | CASILLAS | Un icono, modelo y leyenda! |
2012-06-02 18:27
!Sergio_ Busquets! //

Du verkar inte vara medveten om att den där teorin som du föredrar att gå på handlar om en kombination av att vinna individuella priser samt kollektiva titlar. Du uppfattar det som att teorin går ut på att det enbart handlar om kollektiva titlar med tanke på hur du uttrycker dig:

"Jag sa att om man tar den dumma teorin som många Messi-hatare använder för att trycka ner Leo och lyfta Zidane, med den teorin så blir Iniesta bättre än Zidane."

Du verkar inte begripa att du argumenterar kring teorin på ett felaktigt sätt. Eller för att uttrycka mig på ett mer uppenbart sätt - du tolkar teorin fel.
Barcelona !Sergio_ Busquets!
2012-06-02 18:12
| IKER | CASILLAS | Un icono, modelo y leyenda! |

"Ja, jag förstod poängen. Förövrigt måste jag nämna att din jämförelse Iniesta samt Zidane emellan faller kort."

"handlar det enbart heller inte om kollektiva titlar som det ser ut som att du försöker få till det som i dina motargument. Det gäller föga förvånande att vinna individuella priser i kombination med kollektiva titlar ifall man vill nämnas bland de allra bästa"

Haha, först säger du att du förstår poängen och genast i nästa mening så bevisar du att du inte fatta poängen. Jag sa aldrig att Iniesta var bättre än Zidane. Jag sa att om man tar den dumma teorin som många Messi-hatare använder för att trycka ner Leo och lyfta Zidane, med den teorin så blir Iniesta bättre än Zidane.

Om frågan var vem som har bäst individuella priser så blir det ju ingen match mellann Zidane och Messi.

Messi Vs Zidane
Fifa Ballon d'or 3 - 1
Fifa World Player of the Year 3 - 3
Young Player of the year: 3 (World Soccer Young Player of the year) - 2 (Legue 1 Best Youth Player)
World Soccer Player of the Year 2 - 1
ESM Team of the Year: 5 - 4
Golden Shue: 2 - 0
La Liga Top Scorer: 2 - 0
Copa del Rey Top Scorer 2 - 0
La Liga Player of The Year 3 - 0
La Liga Foreign Player of the Year: 3 - 1
Uefa Team of the Year 4 - 3
Uefa Club Footballer of the Year 1 - 1
Onze d'Or 3 - 3
L'Équiepe Champion of Champion 1 - 1
Fifa World Cup Al Star Team - 0 - 2
Uefa Team of The Year 4 - 3
Fifa World Cup Dream Team 0 - 1
FIFPro World Xl 5 - 2
Fifa World Cup Golden Ball 0 - 1

Detta var alla stora individuella priser och de slutade 12 - 3 till Messi. De priserna som Zidane har fler i individuellt är från landslagssammanhang, där vi alla vet och alla cules med vett i huvudet erkänner att Zidane har lyckats bättre.

Dessutom, om du är intresserad så kan jag också nämna att totalt har Messi tagit emot 77 kända individuella priser medan Zidane har tagit emot 45. Lägg också på minnet att Leo är 24, han har åtta år kvar tills han når Zidanes sista år (om Zidane la av i 32 års åldern, är inte säker på hur gammal han va när han la av)

Men all denna statistik, kollektiva och individuella priser spelar väl ingen roll för Zidane har vunnit VM en gång mer en Messi
Barcelona Josep Guardiola
2012-06-02 17:57
Messi är bäst, så enkelt är det. Zidane har inget o göra bland de allra bästa genom tiderna Pele,Messi,Maradona...
Real Madrid | IKER | CASILLAS | Un icono, modelo y leyenda! |
2012-06-02 16:16
barcetia - ¡Javi Martinez, por favor! //

Aha ok, då förstår jag! Men, det sättet att tänka på är inte realistiskt enligt mitt sätt att se på saken, nämligen att Messi som spelar i Malmö ska kunna göra en bättre säsong rent individuellt än exempelvis Cristiano Ronaldo som spelar i Real Madrid. Hur man än vänder och vrider på det är man beroende av sina lagkamrater för att saker och ting ska gå ens väg, på såväl det individuella planet som kollektiva planet.

Med det sagt är jag nu tvungen att kila iväg. Ha det!
Barcelona B-Guden
2012-06-02 16:13
med tanke på att förra året ville alla madridstas att Ronaldo skulle vinna pga sitt målrekord i la liga, trots messi tangerade CL mål rekordet och vann CL och La Liga, han var även den som gjorde mest assist tillsammans med Özil. ronaldo vann Skytteligan i La liga och vann Copa del rey

Och i år då vann Real Ligan, Barca vann Copa del rey Messi slog La liga Rekordet med 50 mål, han slog Europa Rekordet slog CL Rekordet slog mest mål i en match rekord, åkte ur mot CL Vinnarna, var magisk i supcercupen mot er där vi vann med totalt 5-4 messi 3 mål 2 assist

Bara för Real vann ligan i år måste Ronaldo va bäst då ? (De flesta) Säger emot sig själva varje år beroende på vem dom vill ska vinna

Jag säger så här jag tycker Messi är bäst och det pga att han är delatig i spelet gör magiska mål och enkla mål, och att han även är den spelare som ligga i toppen av assitligan är otroligt
Barcelona barcetia - ¡Javi Martinez, por favor!
2012-06-02 16:10
IKER CASILLAS

Menade inte på det sättet.. om spelare i sig spelar i världens bästa lag / världens näst bästa lag är det självklart att han kommer att få det.

Men säg att Cristiano spelar i Real Madrid, vinner CL och cupen men Messi som är en bättre spelare och gör individuellt en bättre säsong i Malmö FF, kommer inte kunna få priset eftersom han inte vunnit samma priser.

Var mer så jag menade. Menade inte på dagens spelare utan menade mer generellt av spelare X och Y i lagen U och Z :-)

Vinner Ronaldo EM tycker jag att han förtjänar Ballon d'Or, OM MAN GÅR EFTER BALLON D'ORS "KRITERIER". Om man ska ta priset för vad det är, bästa spelaren anno 2012 tycker jag Messi borde vinna oavsett utgången från EM.
Real Madrid | IKER | CASILLAS | Un icono, modelo y leyenda! |
2012-06-02 16:01
barcetia - ¡Javi Martinez, por favor! //

Kan du med handen på hjärtat säga att Messi förmodligen inte kommer vinna priset som världens bästa fotbollsspelare nästa gång priset delas ut? Messi spelade som bekant i ett lag som under den föregående säsongen presterade lite sämre än Real Madrid, men inte på något vis kan jag tänka mig att du tänker i banorna som gör gällande att Cristiano Ronaldo - med tanke på att han är den främsta konkurrenten - troligtvis (enligt ditt antagande) kommer bli världens bästa fotbollsspelare.

Sedan, när du nämner ni, hur tänkte du där? Alla tänker och tycker inte likadant...
Barcelona Barca - King / Messi mr. Golazo
2012-06-02 16:00
Skillnaden att zidane inte vann ballon D är på grund av att messi är omänskligt bra. Det finns ingen spelare som håller så hög nivå i så många matcher. Därför spelar det ingen roll vem som vinner em eller vm. Och de som röstar är inte barca supportrar. Annars vet alla att de enda som röstat emot messi är madridididiidi och portugiser. Zidane va bra, men va han lika dominant i varje match som Messi;)? MESSI MESSI MESSI<3
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: