/spanien/barcelona/forum/10034.aspx/spanien/barcelona/forum/10034.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Diar Iniesta Shekha
4/19/2012 17:47
Att en pajas som Drogba får avgöra och sänka oss är en skam för fotbollen. Jag hoppas att Guardiola kör bara avslut på träningarna tills på tisdag med spelarna.. Hur fan kan man missa då där mycket? Folk säger att Chelsea hade Kiniesiskamuren, visst jag kan hålla med tills vis del men vi hade jävligt många lägen också. Vi sumpade de och vi får skylla oss själva ärligt talat. Vad har hänt med Fabregas? Är det så svårt och sätta in en boll? Jag skrek så jävla mkt när Busquets missa, jag skrek så mycket att jag tappa rösten, jag kunde inte sova inatt. Jag kunde inte heller bygga något i skolan idag.. Hur svårt kan det vara att sätta en boll?

Jag hoppas att vi spelar ännu bättre på Camp Nou och ärligt talat jag börjar bli trött på att Cesc ska spela i anfallet, sätt han på bänken tills han börjar skärpa sig.. På Camp Nou brukar vi spela mycket bättre och samtidigt har vi 98 000 fans i ryggen. Jag kan inte tänka mig att Chelsea skulle bli offensivare där. Det är bara gasa på. Milan hade ett skott på Camp Nou som träffa målet(blev mål), Chelsea hade ett skott på mål igår (blev mål). Måste bli bättre på den punkten.
Barcelona Gabriel
4/19/2012 17:43
L.A.M Nr 10

Jag håller tyvärr inte med dig. Jag tycker inte resultatet är det som avgör vare sig man gjort en bra match eller inte. Isåfall hade man kunnat ha 90 % bollinnehav och 20 ribb/stolpskott i en match men ändå förlorat på en kontring av motståndarlaget med 1-0. Så enkelt fungerar det inte. Men, vi är av delade åsikter och jag respekterar det.

Andreas-

Vad är det som du delvis håller med om? Förstår inte riktigt det. Jag har aldrig nämnt något om att vi inte har svårare mot lag som spelar med den taktiken som Chelsea gjorde igår. Det enda jag sa var att de inte utförde den taktiken så bra som många vill få det till och att jag har sett sämre lag än Chelsea göra en bättre insats gällande den taktiken. Sen håller jag självklart med dig om att vi har svårare mot lag som väljer att stänga sig än mot lag som väljer att spela fotboll mot oss, men det säger väl sig självt.

Jag skulle vilja vända på det istället. Vi är inte bara det bästa laget i världen, vi är också det bästa laget i världen på att spela mot en sån taktik. Jag har sett Man U och Real Madrid spela mot sånna försvar och taktiker, om än dock inte så ofta, och de har verkligen skapat nada i de matcherna. Men vad föreslår du att vi gör för att hitta en lösning till just den taktiken? Pep testade med att köpa in Zlatan, vi alla såg hur det gick.

Nah, faller vi så faller vi med våran metod och med våran tro på vårat egna sätt, precis som när vi vinner. Åtminstone tills någon kommer på en smart lösning till den taktiken. Att vi inte vann igår har inget med Chelseas taktik att göra, utan med vår ineffektivitet.
Barcelona Éluc
4/19/2012 17:34
Hetfield

Jag bygger det jag säger på det jag faktiskt sett av Neymar. Visserligen har han gjort en hel del vackra mål, men samtidigt är det en hel del bolltrixande för att han ska kunna agera "striker".
Barcelona Hetfield
4/19/2012 17:30
Eluc

Jag kan inte påstå att jag har sett Neymar många gånger, men av det jag har sett så är han betydligt mer rak på saken än vad du vill få honom att framstå.

Jag tror bara att det är en fördom att en brasilianska anfallare måste vara teknisk och bara dribbla, men av det jag har sett av Neymar så är han väldigt bra på att göra mål för hans ålder. Man glömmer ju bort hur ung han är, han har ju många år kvar innan man kan kalla honom för en produkt.
Barcelona Éluc
4/19/2012 17:24
Hetfield

Pedro är ju en av dem få spelare vi har i laget som faktiskt går direkt på mål, med undantag för delar av matchen där han och laget i helhet kan fastna i bolltrillande i sidled och bakåt. Jag tvivlar starkt på att Neymar är en bättre spelare när det kommer till just avslutsmomenten, då han känns mer som en dribbler i ren sambaanda än en klinisk avslutare.
Andreas-
4/19/2012 17:23
Gabriel Jag håller delvis med, men fortfarande kvarstår problemet att lag som ställer bussen ger oss en bra mycket tuffare match. Chelsea ligger 6a (pissdåligt) i PL. Vi har lekt med dem som dominerat PL senaste 20 åren i våra två senaste finaler. Ta finalen på Wembley. Är vi effektiva? Nej herregud, vi kunde o borde gjort 3-4 mål till egentligen. Igår borde vi gjort iaf 1-2 mål. Men det är bra jävla skillnad på 1-2 mål o 6-7 mål. Vi har haft sjukt svårt för Chelsea om man jämför med Arsenal o United. Det är pga en enda sak, taktiken... Vi skapar mycket bättre chanser mot lag som inte ställer bussen, samtidigt som dem inte är speciellt farliga offensivt. Chelsea ställer bussen o känns 10 x farligare när dem ställer om mot oss kontra när United/Arsenal anfaller mot oss. Det är som sagt dags att krossa den taktiken i små bitar nu. Så slipper vi ha den där jävla stenen på våra axlar. Att åka ut vore för övrigt en extremt stor skandal. Går egentligen inte att sätta ord på besvikelsen o hur dåligt det skulle vara.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Hetfield
4/19/2012 17:17
Eluc

Pedro är en fantastisk avslutare när han är i bra form, däremot så skulle jag inte räkna honom som en striker. Om man tittar på Cavani eller Neymar så märker man att de är strikers, både går mot målet så fort de får bollen. Det är sånt Barcelona behöver, för mig blir det för mycket med Pedro och Sanchez samtidigt.

Barcelona skapar många chanser, det är knappast där problemet ligger, det är snarare att förutom Messi så är det så många som missar. Jag gillar både Neymar och Cavani, men jag håller Cavani högre då jag helt enkelt tycker att han erbjuder tyngd och fler mål, vilket saknas i dagens Barcelona.
Barcelona H.Alavi - Magico!
4/19/2012 17:12
Känns som att varje gång vi åker på en förlust så är det inte den enda smällen utan vi får alltid en skada på köpet. Så jävla trött på det.

Anims Alexis!
Barcelona Dill - Busquets!!
4/19/2012 17:12
Och Cesc som var helt DÖDLIG framför mål hela jävla hösten. Vad fan har hänt? Börjar också fundera, Vad kan han göra på mittfältet som inte xaviesta kan göra bättre? För just nu vill jag helst se Busq xavi iniesta bilda mittfältstrio både på lördag och söndag. Gamla goda XIB som vi körde över lag med förra säsongen. Fabregas kanske kan bli taggad av bänkningen. Längst fram pedro messi tello!
Postat via SvenskaFans-appen
AndreD - Ànims Abirey
4/19/2012 17:09
Hur kan vi missa så mycket? Helt jävla sjukt
Barcelona Gonzalez_Barca
4/19/2012 17:07
Gabriel

Det roliga är att _alla_ hyllar lag som spelar defensivt mot Barca och lyckas med det, men när Grekland vann EM 2004 så hatade hela världen dem för att de körde extrem defensiv och vann alla sina matcher med 1-0..
Barcelona Bernie
4/19/2012 17:03
Jaha, Alexis tveksam till spel på lördag. :/
ragnarök
4/19/2012 17:02
Det är inte första matchen som Cesc sumpar enormt bra målchanser. Det har pågått i flera veckor nu, han kan inte hålla sig kall vid frilägen. Jag vet inte om det är meningen med att chippa vid friläget som han får av Messi, eller om det var en felträff. Det där ska i alla fall bara vara mål. Han var otroligt blek igår. Alexis borde också hängt dit en, och nog kan man begära mer av Busquets snedträff i slutminuten. Fan för ineffektiviteten. Det är den som fäller oss för vi gör en grym match.
Barcelona L.A.M Nr 10
4/19/2012 17:01
Hetfield

I så fall länns ju Cavani som ett mycket bättre val. Neymar är väl rätt lik Alexis i spelstilen fast ännu mer trix. Knappast en vad jag kallar "effektiv" spelare.
Barcelona Éluc
4/19/2012 17:01
Hetfield

Fast det där vet jag inte. Pedro är ju en av Europas vassaste av slutare i form, och det är väl det sistnämnda han inte varit i på ett bra tag. Jag är helt övertygad om att vår bästa anfallstrio i form är Pedro - Messi - Alexis. Två hårt arbetande yttrar som kan löpa konstant i 90 minuter, där en är mer teknisk av sig och har lättare att hålla i bollen medan den andra är en betydligt bättre avslutare.

Pedro har väl dragit i ca 50+ bollar? Kolla in samtliga dessa så ser du hur bra han faktiskt är på att avsluta, så det är snarare dags för Pedro att komma i form än för oss att köpa Neymar (som inte alls är en så klinisk avslutare som många verkar ha för sig) eller Cavani.
Barcelona L.A.M Nr 10
4/19/2012 16:59
Gabriel

Håller med till viss del. Tycker inte vi gjorde en otroligt bra match. Det gör man inte om man har förlorat och missat så klara mplchanser. Men hyllningarna till Chelsea är som du säger väldigt överdrivna. Vi skapade tex dubbelt så många chanser igår som mot Levante. Där var det i princip bara ett snyggt mål och en billig straff, annars hade vi inte så mycket.
Barcelona Hetfield
4/19/2012 16:57
Problemet är väl att Barcelona saknar spelare som kan göra mål på sina chanser. Det är bara Messi som är en klinisk anfallare, varken Sanchez eller Pedro är strikers och de kommer alltid att vara hårdjobbande spelare som öppnar ytor än att göra mål. Det finns gott om sådana spelare, det finns en som gör mål.

Det är därför jag förespråkar för ett köp av Neymar eller Cavani. Det behövs en spelare som bara skjuter in bollen vid bra lägen, inte bara passar runt.
Barcelona LennyRomario
4/19/2012 16:54
Andreas.
Har läst mitt meddelande igen och kan faktiskt inte ens se att jag skrivit om matchen 09? Tycker jag bara skriver om matchen igår?
Att det inte var en stabil seger 09 har väl ingenting med att göra med saken? Det är DU som ser samband i matcher där lagen backar hem, inte jag.

Men visst, om du vill....Barca skapade nada 09, de skapade massor igår.
Chelsea backade hem båda gångerna. Så om du nu ska se något slags mönster i det borde det ju rimligen vara att Barcelona årsmodell 2012 är grymt mycket bättre på att skapa chanser mot ett Chelsea som backar hem?
Wena
4/19/2012 16:53
Gabriel

Kunde inte säga det bättre än dig.. Matchen kunde ha slutat 1-4 om vi suttit våra chanser. Förstår inte varför folk klagar här inne. Det gäller bara att sätta dom där chanserna i camp nou.
Barcelona Gabriel
4/19/2012 16:49
Herregud vad många överdriver Chelseas insats igår, framför allt utomstående. Det är helt sjukt egentligen. Vi skapar minst 4 solklara lägen där det bara ska vara mål på men ineffektiviteten hos Fabregas och Sanchez når inga gränser - och därför hyllas Chelsea. Har jag missat något eller? Det var knappast så att de raderade ut oss. Visst, jag håller med om att vi inte skapade hur mycket lägen som helst men vad förväntar sig folk egentligen? Att vi ska skapa 10 målchanser på Stamford Bridge i en semi final eller, det funkar inte så. Faktum är att vi gjorde en otroligt bra match igår och vi förtjänade att vinna. Men fotboll är inte alltid rättvist, det har vi fått bevittna innan. That's ok, men vad jag inte förstår är hur man kan hylla Chelsea.

Jag har sett mittenlag i La Liga spela bättre mot oss när det kommer till den taktiken. Undra om alla de som hyllar Chelsea hade hyllat deras insats lika mycket om Fabregas och Sanchez gjort mål på deras lägen?

Don't think so!
Barcelona L.A.M Nr 10
4/19/2012 16:46
Man har nästan glömt bort El Clasico som börjar om bara lite mer än två dygn. Båda lagen går verkligen in med lika förutsättningar, båda måste vinna sin retur efter att ha förlorat borta och kommer, även om denna match betyder otroligt mycket, också ha CL i tankarna.

Både Real och Barca möts med en förlust i bagaget. Någon sa det igår tror jag, och det är intressant fakta. Måste varit väldigt länge sedan.
Andreas-
4/19/2012 16:42
Lenny Så du menar att det var en stabil "seger" mot Chelsea 09? Intressant tankegång där...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
4/19/2012 16:31
Nej, jag tycker inte vi kan enas om att Barcelona har stora problem mot lågt försvarsspel.
5-6 100%-iga målchanser på bortaplan i en semifinal i champligan! Det är riktigt bra!
Möter du ett sånt försvarsspel X gånger per säsong är det klart att du torskar nån/några av dom matcherna, och en sån var igår. Men att det är något större problem håller jag inte med om.
Känns som att folks analys blir för påverkad av resultatet. Sanchez lobb in, Fabbe gör ett mål och Barcelona vinner med 2-1. Vem hade då snackat om problem? Som sagt, 5-6 100%iga målchanser på bortaplan i en SEMI i CHAMPLIGAN, det duger gott.
Effektiviteten är enda problemet.
Andreas-
4/19/2012 16:27
Tycker det är helt sjukt att vi har så svårt mot låga försvarsspel. Chelsea x 2 o Inter i CL, Levante i helgen t ex. Visst, 2009 slog vi ut Chelsea men taktiskt så förlorade vi slaget. Vi hade stora problem, det kan vi alla enas om? Det luktar uttåg lång väg i årets upplaga av CL. Varför jag drar upp det? För nu är det fan dags att Pep fixar en taktik som krossar busstaktiken i små jävla bitar. Det ska för i helvete inte finnas en taktik som stoppar våra mål o drömmar så ofta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MesQueUnClubFCB-Animo Abidal
4/19/2012 16:20
Denna elva vill jag ha mot Real Mutare
Valdes
AlvesPuyolPiqueMash
Busquets Xavier Iniesta
Pedro Messi Tello
Barcelona L.A.M Nr 10
4/19/2012 16:14
Jag är fortfarande enormt besviken efter igår. Matchbilden lär se likadan ut på Camp Nou, vilket skrämmer mig. Chelsea fattar nu att den här taktiken funkar perfekt. Man skulle ju kunna säga att det är lugnt för att vi då kommer sätta chanserna, men det har vi inte gjort på hela säsongen så varför skulle vi helt plötsligt börja med det nu?

Tror ändå vi har en bra chans att gå vidare även om Chelsea är favoriter för mig. Det kanske låter konstigt, men nyckeln är nog att försvaret spelar stabilt. Igår hade Puyol och Mascherano stora problem med Drogba. Tar vi bort honom och vinner långbollarna han ska vinna är mycket vunnet. Då får spelarna lugn och ro och kan koncentrera sig på att enbart anfalla.

Mål lär vi göra, men nyckeln är alltså att inte släppa in. Gör vi det är vi förmodligen ute. Det jobbiga med en 1-0-förlust borta är att man kan göra en grym retur men ändå aldrig vara säker. Vi måste alltså leda med tre mål innan vi kan ta det lite lugnt, bara för en uddamålsförslut. Bortamål är så otroligt viktigt. Vi misslyckades med att göra vårat, nu ska vi se till att Chelsea också gör det. Håller vi nollan är vi nästan i final, det är väl endast en gång den här säsongen vi gått mållösa från Camp Nou(Sevilla hemma)?
Barcelona Keite
4/19/2012 16:11
Lika bra då Alexis är så sjukt ojämn och ser allmän klumpig ut när han får bollen.
Pedro verkar vara i form igen och han har mer fart.
Barcelona Salcini
4/19/2012 16:07
@MVP - 2011:


Vi hade Eto'o och Henry 2009. Den matchen var värre från vår sida än gårdagens. Villa håller med om saknades men vem som verkligen saknades var Henrik Larsson. Han hade gjort det som tyvärr få spelare idag vill eller kan göra; löpa i djupled utan en tanke på att han alltid ska få bollen. Det är en jävla skituppgift att ha som fotbollsspelare och det är inte många som tänker att det är så man skall spela i en semi-final, men Larsson tror jag hade gjort det bara för att resten av medspelarna skulle få mer utrymme.
BARCA-més que un club
4/19/2012 16:03
Alexis Sanchez drog på sig en skada mot Chelsea och är tveksam till spel mot Real Madrid.

fan är det som händer alltså ska han skada sig hela tiden , blir så jävla förbannad alltså , vår spelare skadar sig var annan match sjukt!!!!
Barcelona Myrran
4/19/2012 16:02
Troligen kommer Chelsea lägga sig o försvara redan innan de har gått på plan på tisdag. Skulle jag varit tränare i chelsea skulle jag mana på spelarna att CHOCK öppna med en super offensiv de första 10 min. Har sett tillräckligt med matcher för att se hur svaga Barca är i början. Att trycka in ett mål första tio för chelsea skulle ju vara spiken i kistan tror jag.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: