/spanien/atletico/forum/629.aspx/spanien/atletico/forum/629.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético Olí Torres ( F.d.José Antonio Reyes)
5/29/2013 21:44
Känner att det var hög tid för mig att byta nicname.. Så vad passar inte bättre än vår nye kelgris Olí Torres?
Atlético Aupa Aupa!
5/29/2013 21:29
Yilmaz?
Atlético Antonio López
5/29/2013 20:25
AtlDanne/
Vad jag förstod så var en kvinnlig supporter var lite upprörd över att Cata inte ville ge henne en autograf och sa något dumt varpå Cata tappade det helt och hållet. Se länktips.
Spanien Osito
5/29/2013 20:20
rawkus: Jag förstår tänker och köper det till 100% om man har rätt sorts spelare i truppen. Det handlar mycket om samarbete och att komplettera varandra. "Target" typen, eller dödaren i boxen om man så vill, har tidigare inte fallit mig i smaken men Falcao, Sheva och De Nigris har ändrat min åsikt.

Diego Costa typen ger en extra dimension i spelet och om han/den typ inte spelar från start så är han perfekt att kasta in för att förändra matchbilden.

Vad har hänt med Adrian, är han helt under isen?

Det ska bli otroligt spännande att se vem som anländer och hur ni den kommande säsongen klarar er utan "El Tigre".
Atlético Atleticodanne
5/29/2013 20:16
Vad var det som hände mellan Cata och den kvinnliga supportern??
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético rawkus [siempre contra la peste blanca]
5/29/2013 19:58
Osito: Korrekt, hehe. Ett av mina favoritpar genom tiderna var Sheva - Pippo. Sheva drog lasset, gick langt ned i banan för att hämta boll ememllanat, bytte kant osv, medans Pippo hade en reserverad plats i straffomradet och "bara högg".

Därav att jag är lite osäker pa firma Diego Costa - Benitez, da de bada känns lite mer som hart jobbande bufflar.

Diego Costa - Chicharito lockar dessto mer.

FPor att göra exempel av ditt Monterrey(hehe): De Nigris("Sheva") - Chupete(En lite rörligare "Pippo") ;)

Jag gillar att ha egenskaperna av iaf en duktig och stark bollhallare som sedan backas upp av en REN malskytt.
Spanien Osito
5/29/2013 19:36
rawkus och zoran//

Förnuftigt resonerat! Spelare som dominerat i mindre ligor för att sedan floppa när dom har kommit till större ligor finns det ju många exempel, Mateja Kezman är ett tydligt exempel på det. Det skulle vara mycket intressant om Chicharito eller Benitez anlände till er.

Jag håller väl egentligen inte på något lag i Spanien, men har lite svårt för Real Madrid. Men jag tycker att det är trist att ni förlorar "El Tigre", han är ingen spelare som man ersätter hux flux. Först var det "El Kun", nu är det "El Tigre"...

Om mitt minne inte sviker så använder du rawkus dig gärna av det lite old school(!) med anfallet, dvs en lång som är target och en liten kvick tekniker.

Vill passa på att tipsa alla om att Benitez väntas spela från start mot Tyskland ikväll och matchen sänds på Viasat Fotboll.
Atlético rawkus [siempre contra la peste blanca]
5/29/2013 18:43
Osito: Som Zoran namner sa kan steget ibland vara för stort/tufft. Chucho är pa tok för bra för Liga MX, men det betyder ju inte per automatik att han skulle göra det suveränt i La Liga.

Personligen ser jag INGEN spelare som är/var möjlig för Atletico att värva, kunna ersätta Falcaos malproduktion. Han är nutidens Pippo, fast med en högre kvot gällande snygga mal, hehe ;)

Dock: Ett lag skall ju ej enbart lita pa en spelare(Falcao) utan maste ju kunna ha nagon slags bredd. Tror Chucho skulle göra det helt ok. De ggr han ej hugger pa mal, sa sliter han sónder försvar och drar ALLTID pas ig flera försvarare da hans fysik och snabbhet tillater honom att halla undan dessa. Han behöver saledes en partner längst fram. Visst vattnas det lite i munnen av tanken pa Chucho och Diego Costa pa topp... Svettigt och psykiskt jobbigt för de flesta motstandare.

Tillägg: Nu när Chicharito dykt upp sa blir jag grymt nyfiken pa vad Chivassonen skulle kunna göra i röd-vitt! Han med Costa bredvid sig skulle kunna bli riktigt kul. En mer utpräglad malskytt a´la Falcao saledes.
Atlético José Antonio Reyes
5/29/2013 17:54
Av de 4 spelare som spekuleras ersätta Falcao resonerar jag såhär, mest önskad av mig som 1:a o.s.v.

1 /Chicharito: Snabb och målfarlig spelare som jag tror skulle passa bra in i hos oss. En spelare som alltid ger allt, som visat vad han går för och som är väldigt professionell i sitt sätt. (18-20 milj €).

2 / Benteke: Stor och stark centertank som glänst trots att han spelat i ett mediokert Villa under säsongen. Det som talar för Benteke från min sida är framförallt hans (i sammanhanget) unga ålder och relativt billiga pris (Ca 15 milj €).

3 / Suarez: Snabb, avig och målfarlig som bevisat för alla att han är en av Premier Leagues absolut bästa forwards. Det som talar emot Suarez i mina ögon är bristen på respekt och att han lätt kan "flippa ur". Sen skulle en värvning av honom kosta ungerfär lika mycket som Chicharito och Benteke tillsammans och detta gör honom, i mina ögon, betydligt mer oatraktiv. (35-40 milj €).

4 / Dzeko: Äldst av de 4 och i mina ögon det sämsta alternativet! Har svårt att se framför mig Edin Dzeko bära Atletico på sina axlar och ligga hack i häl på Messi och Ronaldo i skytteligan. Dessutom känns han inte trygg heller för mig att klara en hel säsong utan ett par rejäla formsvackor då psyket sätts på prov och man blir ifrågasatt, inte minst av fansen. Dessutom har Dzeko ett högt marknadsvärde, för högt för min smak. (25-28 milj €)
Atlético Kakan_Atletico
5/29/2013 17:29
@Zoran

På ett sätt förstår jag inte riktigt varför klubben skulle släppa honom billigare pga att han kanske ville dra ifjol. Och varför bryr sig Falcao om Monaco pröjsar 45 eller 60 miljoner euro?

Aja. Hoppas åtminstone att vi får in så mycket vi bara kan på denna affären. De här Shejk/Oljefinansierade klubbarna har ju en tendens att betala mer än nödvändigt i vissa fall.

Sen angående ersättaren så håller jag fortfarande Benteke som nummer ett. Billigast (framförallt lönen) och en väldig potential. 20 miljoner pund nu kan lätt bli det dubbla på 2-3 år i ren övergångssumma. Helt klart mest vidareförsäljnings möjligheter där.

@ Lopez

Nog den viktigaste kontraktsförlängningen sen mitt hjärta började klappa för klubben, 7-8 år sen.
Atlético zoran
5/29/2013 17:22
@Kakan_Atletico Det snackas om tre olika siffror: 1) €45 miljoner för att Falcao hade möjligheten att gå till en annan klubb som skulle erbjuda honom betydligt högre lön efter UEFA Super Cup i Monaco. Överenskommelsen var: "stanna nu och uppnå Atléticos mål så tänker vi inte ställa oss ivägen för dig i sommar". Klubben är ju garanterade €20 miljoner i Champions League den här säsongen, så man gör ingen större förlust på det viset. Annars så skulle de ha blivit tvungna att sälja honom under sista dagen av övergångsfönstret förra året. Vi minns bl.a. hans farsa och alla uttalanden som han gjorde i media om Chelsea.. 2) €45 miljoner €18 miljoner i olika bonusar = €63 miljoner. 3) €60 miljoner. @El kulan Det var så lite, men jag tror många i redaktionen uppskattar att ni är så tacksamma. @Osito Jag tror ändå att Cristian Benítez skulle göra rätt bra ifrån sig, men det är väldigt svårt att ersätta en spelare av Falcaos målsnitt rakt av när man kommer från mexikansk fotboll. Det är just den fördelen exempelvis Porto har när de köper spelare från andra delar av världen. Portugisisk fotboll är ett perfekt mellansteg. Ska försöka ordna något inom kort.
Atlético Antonio López
5/29/2013 14:14
Det viktigaste draget inför kommande säsonger är iaf tack och lov redan gjort. Förlängningen av Simeones kontrakt får ses som det bästa ledningen gjort sedan... Någonsin?
Atlético Kakan_Atletico
5/29/2013 13:59
45 miljoner euro känns fanemig lite enligt mig. Jag tror att Monaco hade betalat 60 miljoner euro i vilket fall, åtminstone 50-55.. Finns det inga klausuler, bonusar osv inbakade som gör att vi kan få mer pengar framöver? Konstigt isåfall.

Men precis som många redan nämnt så lämnar El Tigre verkligen med flaggan i topp. Kommer garanterat att följa hans karriär i Monaco kommande säsonger. Och jag håller med dig Aupa till fullo!

Det där med Osvaldo var väl bullshit? Om inte så blir jag förtvivlad.
Atlético Aupa Aupa!
5/29/2013 13:15
Tycker vi bör behålla (Radamel Falcao) 6 på betygsskalan.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético belgaren
5/29/2013 12:21
Förutom den grymma spelaren Radamel Falcao kommer jag framför allt minnas personen Radamel Falcao, tycker verkligen han har visat respekt gentemot allt och alla och alltid varit professionell. En man med fötterna på jorden som jag har ännu större respekt för nu än när han kom. Nu är det ju inte helt bekräftat än men det känns ju som att det är klart. Till skillnad från Kun lämnar han med flaggan i topp. TACK Falcao och all lycka åt honom!
Atlético gurra1993
5/29/2013 10:38
Hur fan kan vi sälja falcao för lika mycket som vi köpte han för?
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Tigern (f.d. Kun Kun Kun)
5/29/2013 10:14
Falcao wage breakdown: €14,000,000 a year, €1,166,666 a month, €270,000 a week, €38,000 a day, €1580 an hour, €26 a minute, €0.43 a second.
Atlético rawkus [siempre contra la peste blanca]
5/29/2013 06:11
Falcao helt klar, enligt ESPN i Mexico.

Dock nämns det inga 60 milj EU, utan snarare "kring 45 milj EU". Lägre än jag hoppats och väntat mig, OM det stämmer alltsa.

Tack för tva underbara säsonger Tigre! Helvete vilka mal och kaämpainsatser och sköna kvällar du bjudit mig pa, detta sedan tiden i River. Tveksamt om Monaco kommer fanga mitt intresse alls.
Atlético Gaboro
5/28/2013 22:49
Står i Altas y Bajas att Oliver Torres är 178cm och Falcao 177cm.. Har väldigt svårt att tro att Oli är 178cm lång, han ser ut o va max 165cm
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético El kulan
5/28/2013 22:30
Tack Zoran och stort tack till hela redaktionen för ert fantastiska arbete under året!
Postat via SvenskaFans-appen
Spanien Osito
5/28/2013 21:27
zoran//

Tack för det utförliga svaret! "Chucho" är onekligen en intressant spelare. Som jag skrev i den senaste artikeln för Mexiko-sidan om Benitez "Stark som en oxe, listig som en räv, snabb som en vessla.". Precis som du säger så är det svårt att säga hur han skulle klara sig mot europeiskt motstånd. Jag tycker även att han har bra mentalitet och inte spårar ur, vilket i alla fall jag värderar högt. Cvitanich ja, jag minns att han hade en sejour i Pachuca.

Jag hoppas förövrigt få se mer av dig i EuroTalk.

rawkus//

Tackar tackar:D Jag måste ju hålla koll på vad som händer med profilerna. Tror du att Chucho skullle passa in i Atletico? Vamos Mexiko:D
Atlético zoran
5/28/2013 20:55
@Osito

Jag har sett honom spela i stort sett varje helg sedan han länkades samman med Atlético och jag måste säga att jag är positivt överraskad. Han är liten, men kompakt och stark för sin storlek. Han har god balans, rör sig ganska bra och är väldigt snabb. Chucho är även målfarlig inne i boxen och det jag mest imponeras av är hans huvudspel. Det påminner lite om Darío Cvitanich när han var i Banfield och spela på topp tillsammans med Nicolás Pavlovich. Han känns väldigt målfarlig, men det är svårt att bedöma hur målfarlig han är när han möter bättre försvarsspelare i Europa. Jag följde hans sejour i Birmingham där han mest fick spela på kanten i ett väldigt defensivt lag som vann sina matcher med 1-0. Tyckte alltid att han var lite för långt ifrån målet när han spelade i Premier League och jag misstänker att Chucho inte tyckte om Alex McLeish särskilt mycket med tanke på hemjobbet han fick ta då. Intressant spelare.

@El kulan

Allt beror på hur man har skött sina betalningar till Doyen Sports.

Dani har alltid sagt att Atlético kommer få 50-60% av övergångspengarna, men det är omöjligt att veta eftersom ingen annan än aktieägarna (man måste ha 20,000 aktier) har insikt i Atléticos ekonomi.

När det gäller Verdú så fungerar det så här: ledningen (Gil Marín, Caminero och Berta) letar spelare, sedan föreslår de spelare till Cholo de tror kan göra nytta i klubben, han får säga ja eller nej och just i det här fallet är jag ganska säker på att han har sagt nej. Simeone vill ha Diego. Det var ett av hans krav när han skrev på för Atlético och då är Verdú överflödig. Många rapporterade att Verdú var klar och Gil Marín erkände samm sak av misstag, precis som Dani berättade i podcasten. Så är det ibland, man har back-up alternativ samtidigt som saker och ting ändrar sig.
Atlético El kulan
5/28/2013 19:25
Är det någon som vet hur stor andel av Falcao som Atletico äger, dvs hur mycket av transfersumman som hamnar hos Atleti? Det har ju florerat alla möjliga versioner på slutet.. Behöver Atleti betala halva summan direkt till skattemyndigheten som del i avbetalningsplanen? En annan fråga; vad händer med Verdu? Har för mig att Dani Hidalgo nämnde i någon excellent pod att han i praktiken var klar för Atletico.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético rawkus [siempre contra la peste blanca]
5/28/2013 18:42
Osito: Din gamle räv! Välkommen in i värmen och VIVA MEXICO! ;)
Spanien Osito
5/28/2013 18:17
Zoran, hur ställer du dig till en eventuell värvning i Christian Benitez?
Atlético zoran
5/28/2013 18:02
1) Jag har väldigt svårt att se varför Atlético skulle köpa loss en spelare av Osvaldos karaktär för €20 miljoner. Förra gången han ryktades till Atlético var sommaren 2011 och då sade ledningen nej pg.a. hans usla uppträdande utanför planen. Han är inte psykiskt handikappad, däremot är han otroligt oprofessionell och har usel inställning till fotbollen. 2) Atlético kommer inte köpa tillbaka Ignacio Camacho, inte nu i sommar. Det finns i alla fall inga indikationer på det.. 3) Det finns en god chans att Diego Costa får sitt spanska pass i sommar. 4) Simeone sade på sista presskonferensen efter mötet med Mallorca att Atlético kommer värva en ordentlig ersättare till Radamel Falcao. När han blev tillfrågad om Jackson Martínez var hans svar: "en spelare som han är inom vår kapacitet" mer eller mindre. 5) Porto vill som sagt höja Jackson Martínez utköpsklausul från €40 miljoner till €60 miljoner och förlänga hans kontrakt till 2018. Det är alltjämt inte officiellt, men de jobbar hårt på det och det väntas bli klart inom kort. 6) Atlético kommer få ungefär €600,000 när Osasuna köper loss Miguel de las Cuevas från Sporting Gijón i sommar pg.a. en klausul i spelarens kontrakt som gör att Atleti får 50% av en framtida övergång.
Atlético gurra1993
5/28/2013 15:34
Ryktas det nått om camcho hade hellre sett han är toulalan?
Postat via SvenskaFans-appen
Nicname
5/28/2013 15:22
Som gurra1993 precis sa, snälla ingen av herrarna Osvaldo eller Negredo.
Atlético gurra1993
5/28/2013 15:18
Eller negredo
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético gurra1993
5/28/2013 15:17
Snälla Gud inte osvaldo
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: