/spanien/atletico/forum/577.aspx/spanien/atletico/forum/577.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético zoran
2013-09-04 15:37
@addinho Absolut. Koke är en nyckelspelare på alla plan så att han fick ett bättre kontrakt var inte direkt någon överraskning. Det viktigaste var dock att höja hans utköpsklausul. Gällande klausulerna: ingenting är ännu bekräftat, men det verkar som om Koke soch Ólivers ligger på ungefär €36 miljoner. Manquillos ligger antagligen på €15 miljoner, men kommer att höjas säsong för säsong och kan nå upp till €24 miljoner. Vidare gäller Barcelonas optioner på Saúl och Manquillo.
Atlético Tullito
2013-09-04 14:02
Hoppas Atletico ger mig en ordentlig födelsedagspresent på lördag nästa vecka.. Vf är det så långt till nästa match, någon? EDIT: Kom på att det är landskamper! Attans!
Atlético Antonio López
2013-09-04 11:21
Lago/
Förstår du spanska så testa denna.
Atlético Alexander Ivanovski(red)
2013-09-04 10:36
Bara jag ser ironin i reklamen här ovanför i forumet?

"TÄNK OM Marbella-resan blir inställd för att sambon använt företagsbilen privat"

Just Marbella också...
Atlético linus larsson
2013-09-04 10:17
Lago// klubben har en egen app som jag gillar skarpt, men i princip så är det hemsidan i en app bara.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético ADCS (red)
2013-09-03 23:23
Federer//

Den bakgrunden visste jag om redan till en viss mån, även fast den idag har få kopplingar kvar till krigets invandring. Det blir lätt så att folk ändå drar in utrycket i dagens FC Barcelona där hyckleriet, dubbelmoralismen, osportsligheten och pengadopingen framhävs och praktiseras tydligare än de andra sakerna.

Om man ska göra en jämförelse, även om den inte blir riktigt rättvis eller på samma nivå, skulle det vara hur rasister i Sverige förstört innebörden av den svenska flaggans betydelse, där många idag istället ser någon med en svensk flagga som en symbol för främlingsfientlighet istället för dess ursprungliga innebörd.

Det är samma sak med FC Barcelona där klubben, spelarna och ledarnas skenheliga beteende i modern tid har dragit utrycket "més que un club" oförtjänt i smutsen. Jag vet inte ärligt om den går att rädda längre.
addinho
2013-09-03 23:20
zoran/

Jag gissar att Kokes lön har höjts markant i och med det nya kontraktet, eller? Oavsett vilket verkar han onekligen vara en pusselbit att bygga runt på många år framöver. Kaptensmaterial å långa vägar.
Atlético zoran
2013-09-03 21:36
@Federer Fin post. Den uppskattas. Btw, Koke sade förövrigt nej till Zenit i sommar trots att de ville tredubbla hans lön och betala utköpsklausulen. @Agirretxe Adrián stannade i slutändan. Han verkar väldigt glad över det också. Ska bli intressant att se hur han tar sig an det här under hösten.
Agirretxe
2013-09-03 20:55
Hallå där!
Gick adrian till Monaco till sist eller hur blev de? ska bli kul att se er i Champions igen. Hoppas ni går långt! Simeones lagbygge ser mycket intressant ut.
Ha de gott allihopa
Atlético daniel77
2013-09-03 20:52
Federer, Tack för en intressant historielektion och tack för att du reder ut begreppet "Més que un club". Jag hade faktiskt ingen aning om att det fanns en koppling mellan de andalusier som hamnade i Barcelona och frasen "Més que un club". Länka gärna till källor som bekräftar ovanstående.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético el niño para siempre!
2013-09-03 20:11
Lago Den officiella!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Federer
2013-09-03 19:18
@zoran:
Zoran jag har alltid gillat det du har sagt och skrivit om spansk fotboll särskilt Atlético. Dock tycker jag du borde läsa på lite mer om bakgrunden till "més que un club". Gå tillbaka till inbördeskriget. Många människor i Spanien blev då tvugna att fly pga striderna, förföljelser och mycket annat. De emigrerade från sina hem, väldigt många till Katalonien och Barcelona. Framför allt väldigt många från Andalucien. För alla dessa invandrare var FC Barcelona ett sätt att lättare integreras i det katalanska samhället. En möjlighet för dem att känna samhörighet med något trots att de inte tex inte talade katalanska. Dessutom, inom klubben FC Barcelona finns det väldigt mycket andra aktiviteter, inte bara fotbollen. Många av dessa aktiviteter är inte ens på professionell nivå. De människor som är involverade är det på ideell basis. Om man ska göra en jämförelse, även om den inte blir riktigt rättvis eller på samma nivå, skulle det vara hur man tidigare i Sverige beskrev den svenska idrottsrörelsen som en folkrörelse. Visst är fotbollssektion i dagsläget väldigt kommersiell med PR och allt vad det innebär, och att den drivs som ett företag. Det är ju ett måste idag om man vill vara med och konkurrera med de allra bästa. Därav begreppet "més que un club". Visst, klubben kanske är stolta över detta motto och gärna skyltar med det. So what? Det är inte så att de försöker framhäva sig själva att vara "för mer än andra" som de värsta belackarna har fått för sig eller som de försöker vinkla det till.
Lago
2013-09-03 18:55
Är det någon som vet om det finns någon bra Atleti app att ladda ner?
Atlético Daniel38
2013-09-03 17:27
Kolla in länktipset om ni inte redan sett det grabbar. Känns som att vi har gjort en grym värvning i Toby Alderweireld. Stark defensiv, bra spelsinne med precisa passningar, bra på huvudet och ett grymt skott från distans!!
Atlético zoran
2013-09-03 15:37
@Antonio López

De står bara längst fram i kön. Ungefär som du beskrev det.
Atlético Antonio López
2013-09-03 14:45
Även Óli & Manquillo har förlängt sina kontrakt till 2018! Canteran blommar verkligen ut.
Atlético Antonio López
2013-09-03 14:35
Osasuna sparkar sin tränare efter 3 matcher och lika många förluster.
Atlético Nahro
2013-09-03 13:38
Berätta gärna ingående hur den här optionen funkar. För så länge som det bara är att de får möjlighet att matcha ett bud från en annan klubb när Atlético har bestämt sig för att sälja, så är det ju rätt lugnt ändå. Men så enkelt är det nog inte... eller?
Atlético Antonio López
2013-09-03 12:53
Hur funkar optionsrätten? Om Atlético får ett bud från t.ex. City för Manquillo på 10 miljoner euro och bestämmer sig för att sälja. Barca får då möjligheten att möta samma bud för att få spelaren. Något i den stilen?
Atlético zoran
2013-09-03 12:39
Tack allesammans. Nu har vi lite dåliga nyheter. 1) "Mer än en klubb" bekräftade just på en presskonferens att de har första option på TVÅ spelare från Atlético. De ville inte avslöja vilka det var. Óliver kommer alltid att länkas samman med de även om AS skrev att det rörde sig om Saúl och Javi Manquillo innan Supercupen. 2) Om Mata hade gått till PSG igår hade Atleti haft en bra chans på Javier Pastore enligt COPE inatt. Bra nyheter: 1) Cebolla hade två erbjudanden i söndags kväll, men Caminero snackade med honom på flygplatsen i San Sebastián och övertalade spelaren att stanna. Spelaren vill lyckas i Atleti. Cebolla kan dock lämna i vinter om han inte får tillräckligt med speltid.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético linus larsson
2013-09-03 12:15
På tal om att om Arda går skadad.. han var ju det under ett tag i början på året och spelet hackade betydligt i offensiven då. MEN vi vann ändå de flesta matcher och som jag ser det så har vi fler spelare med kreativitet nu än då. Framförallt Villa är ju bättre än Falcao med boll sen har man ju fyllt på Leo som är duktig på att utmana och lägg till Óliver som har tagit ytterligare kliv. Visst är Arda extremt viktig men vi klarar oss om det inte är en för lång skadeperiod. Jag är nöjd med transferfönstret då truppen knappast har försvagats utan har breddats samt att man har kunnat betala på sina skulder. Till sist, tack Zoran för ditt härliga arbete med silly season! :D
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Chewie
2013-09-03 10:51
Jag tror inte att han går in i en startelva direkt men han kommer förmodligen avlasta framförallt Mario men även Gabi ganska ofta till en början.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético ADCS (red)
2013-09-03 10:28
Tycker också att Altas y Bajas var för dåligt. Zoran skrev ju bara med hänvisning till bra källor. Man ska hitta på nyheter själv som Sportbladet, då blir det mer trovärt! Bättre nästa år?
Atlético olleulv
2013-09-03 08:45
Är dt självklart att Guilavogui går in i en startelva?
Atlético Alexander Ivanovski(red)
2013-09-03 01:49
Gillar inte Altas y Bajas Zoran... Vi vill ha bättre nyheter nästa gång!
Atlético belgaren
2013-09-03 01:07
Ingen playmaker men trots allt ett lyckat fönster. Högsta betyg till Zoran & co för bevakningen även i år.
Atlético Nicklas
2013-09-03 00:19
Övervakningen har, som alla tidigare år varit fantastisk. Går inte att hylla Colchoneros svenskafansredaktion nog mycket.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Kakan_Atletico
2013-09-03 00:13
Synd att det inte blev någon playmaker. Men precis som du säger så har vi ju Oliver.

Övervakningen av transferfönstret har varit hur bra som helst. Grymt jobbat Zoran (framförallt) men även resterande delar av RED.

Tack!
Atlético zoran
2013-09-03 00:09
Tyvärr. Det blev ingen playmaker. Kanske går de och tar Diego i vinter. Men..kolla länktips, vi har ju en kille som kan det här med fotboll i laget. Hoppas ni har tyckt bevakningen av övergångsfönstret har varit bra!
Atlético Nicklas
2013-09-02 23:49
Ivanovski: Just så, tack! Bor i Örnsköldsvik så närmsta Allsvenska lag har alltid varit GIF Sundsvall vilket borde säga hur obefintligt mitt Allsvenska intresse är :) Känslan är ju att Atléti gjort ett riktigt bra fönster efter deras ekonomiska förutsättningar. Frågan är ju bara OM (ta i trä) Arda drar på sig en långtidsskada vem som ska stå för det lilla extra på mittfältet. Har stora förhoppningar på Olíver men jag tror inte han är redo att gå in och göra en De Gea om han får chansen.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: