/spanien/atletico/forum/2291.aspx/spanien/atletico/forum/2291.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético Lippan
2007-03-14 16:23
Ämne: Härligt med lite dis....
Jag tycker definitivt att Jurado ska stanna. Han är riktigt grym ibland och är oftast bra eller i alla fall aldrig dålig. När Maxi & Petrov är tillbaka kanske Jurado kan spela offensiv och så kan Aguirre peta Maniche.
Atlético JJ
2007-03-14 15:56
Härligt med lite diskussioner!
Inget nytt om Aguirres kontrakt?
Vad tycker ni om fallet Jurado? Real får väl gärna strunta i honom eller hur?:)
Atlético Lush
2007-03-14 15:15
Andero:

kom precis på det. Precis - tyvärr. Får väl ändå försöka se den på något konstigt sätt. Kommer ihåg förra gången de möttes, då var det kamp och förlorad poäng.

Men vill man ligga bra till i tabellen så måste man vinna!
Atlético Bobban
2007-03-14 11:58
Atletitröjorna de första 100 åren!
Atlético Bobban
2007-03-14 11:45
Angående tröjorna:

Från början var det Nike som tog fram förslaget på den nya tvådelade tröjan i sin jakt på en tröja med retroutseende. Ett förslag som styrelsen med C & M i spetsen svalde med hull och hår. När sedan nyheten läckte ut till fansen blev det massiva protester och Cerezo och gubbarna fick krypa till korset och meddela att de nya tröjorna bara skulle användas på bortaplan. En poäng i sammanhanget är ju att Atleti började sin bana med att spela i tvådelade tröjor fast med färgkomben blått och vitt, som vårt tredje ställ. Som jag personligen tycker är helt ok att ha som bortaställ då laget inte kan spela i sina orinarie rödvitrandiga tröjor.

Atlético är inte ensamma för att ha blivit utsatta för sporttillverkarens nycker, då Barcelona blev av med sina ränder eller snarare så att det blev bara två ränder kvar! Så all skuld ligger inte på hönshjärnorna C & M, även om det är de som ska hållas ansvariga för det till sist!
Atlético sunisa
2007-03-14 08:51
Helt rätt , det är dags att vakna nu Atletico.Det håller inte att köpa in en massa spelare varje år och sedan inte ge tränaren tid att spela ihop dom.Den här säsongen har vi dock haft otur när Maxi och Petrov blev långtidsskadade.Men jag vill ha bättre inställning när vi möter "sämre" lag.
Atlético Bobban
2007-03-13 23:31
Har letat men inte hittat några mer fakta kring hur aktiefördelningen ser ut...
Atlético daniel77
2007-03-13 23:12
Tjena Bobban!

Du har nog tyvärr helt rätt. Inte enkelt att bli av med herrarna...
Atlético Bobban
2007-03-13 23:07
Angående presidentval, så är Atlético ett aktiebolag, därav tillägget S.A.D. (Sociedad Anónima Deportiva) i klubbnamnet.

Är dock lite osäker på hur man väljer president, men jag tror att det har att göra med vilka typer av röststarka aktier man innehar. Det är väl det som gör det så svårt att ge herrarna Cerezo och Gil Marin kicken ut från Calderón. Då de sitter på en majoritet av aktierna...
Atlético Luff
2007-03-13 22:59
Som sagt, vill helst glömma "Peineta - sí" klottret (måste varit cerezo själv som varit framme med sprayflaskan), är det ens nån här som VILL byta bort Calderon?

Ang köpet av Pernia så tyckte jag det var bra till en början, men sen visade det sig att varken han eller Lopez kunde tillföra nått en bit högre upp i banan, så det känns ganska onödigt att ha så mycket potential sittandes på bänken.
Atlético wesse
2007-03-13 22:35
Har egentligen inget nytt att tillföra diskussionen, utan jag är inne på samma spår, det känns som totalt vansinne att inte ge Aguirre ett nytt 2års kontrakt! Tror det skulle bli en trygghet både för spelare och tränare.

C & M har ju gjort sina idiotiska värvningar/uttalanden/utspel och sparkningar av tränare. Jag tycker "Pepe" Murcia skulle fått förnyat förtroende (som ett exempel).

Sen appropå en arena med löparbanor - PINSAMT! Man tappar närheten till supportrarna och mycket av stämningen! Tycker vi ska vara stolta över Vicente Calderon och behålla arenan! Att flytta arenan utanför själva Madrid känns lite som justitiemord!
Atlético Andero
2007-03-13 21:37
Lush
Inte TV4+, utan Sportexpressen, tyvärr.
Atlético JJ
2007-03-13 21:27
Kom igen, ni andra, vad tycker ni om detta? Skriv era åsikter så vi får lite diskussioner här!:P
Atlético JJ
2007-03-13 20:50
Futre,
Det var ord och inga visor!
Håller med dig om allt förutom en punkt, nämligen köpet av Pernia. Jag tycker att Lopez är en bättre spelare än Pernia, men för att nå ut till Europa behövs en bred trupp för att kunna ersätta de spelare i startelvan vid skador, trötthet osv. Så där tyckte jag de gjorde rätt!
Men sen har du rätt i att kontinuitet behövs för att lyckas!
Min fråga blev lite fel, jag undrade vad de nya ägarna (om nu fallet skulle bli så) skulle göra för att få ditt förtroende direkt. Men den frågan har du ju besvarat!
Tycker det är väldigt synd att Calderon försvinner. Verkar som en skitfin arena, och skulle gärna att vi skulle gjort det besöket med alla medlemmar till verklighet innan den försvinner:) Är dock inte säker på när det är presidentval, ngn som vet, månne?
Det som C och M måste prioritera nu är att förlänga Aguirres kontrakt, enligt mig!
Om jag tolkar dig rätt vill du alltså ha Svennis som tränare, om de nu skulle få för sig att det är rätt att sparka Aguirre?
För min egen del, så skulle min åsikt kring C och M höjas väsentligt ifall de nu behöll Calderon och lät tränare och spelare ta hand om de sportsliga delarna medan C och M skulle tagit hand om det andra, med långsiktighet men även kortsiktighet när det behövs!
Edit: Matchen sänds alltså kl. 5 på söndag? Härligt!
Atlético Lush
2007-03-13 20:46
Zaragoza - Atl. Madrid,

TV4+ på söndag!
Atlético Rojiblanca (fd. Lamps8)
2007-03-13 20:45
Bra artiklar. Jag håller helt och hållet med. Avgå!! Jag blir ritktigt arg om de sparkar Aguirre till nästa sesång. Man måste ge tränare tid, vilket de absolut inte har gjort med någon tränare.
Och jag förstår fortfarande inte det här med en ny arena. Estadio Vicente Calderon är kanske en av världens finaste fotbolls arenor, med så mycket personlighet. Och de tänker på att bygga större med fler platser.. Det är sällan man ser Calderon fulsatt, det är nästan bara när vi möter Real. Varför ska man då bygga ut? Plus att de tänker på att vi ska ut i europa.. Kollar man på andra lag så är arenorna sällan fulsatta på en Champions League match... Möjligtvis så är det i en kvartsfinal eller någon annan riktigt stor match..
Den där idén gör mig galen.

Aupa Atelti. Esta vez si!
Atlético daniel77
2007-03-13 19:25
Håller med dig fullständigt Futre!
Atlético Futre
2007-03-13 19:13
JJ,

Det är klart att Calderon försvinner och att man flyttar in i den nya arenan Peineta. Men så sent som 2011 (eller så var det 2013) så ska det byggas en ny arena för Atletico de Madrid, en riktig fotbollsarena utan löparbanor är det tänkt...

Det finns inte så mycket de kan göra nu, men för att mitt förtroende för dem (cerezo& marin?) ska bli bättre så behöver man göra rätt värvningar till att börja med, till skillnad från de senaste åren. T.ex. värningen av Pernia anser jag var korkad (även om Pernia varit godkänd), då Antonio Lopez (som också är en landslagsback), finns och att vi inte spelar i Europa därav behövs inte den bredden. Mista värvades, när Atletico sedan länge har eftersökt en målskytt, inte en Mista.

I proffs-fotboll så är det väldigt små detaljer som avgör dåliga och bra spelare. Därför är det väldigt viktigt att en tränare kan/ eller är mycket bra på att skapa bra stämmning i laget - speciellt i motgångar, för det är den stora skillnaden när en dålig säsong ska förvandlas till en bra säsong. När Ferrando fick veta att han skulle bli avskedad så väntade man ända till 36:e omgången innan han sparkades - vilket är mycket oproffessionellt gjort av en styrelse. Ferrando fick tidigt veta att han inte var önskvärd och hans knäckta attityd sätter prägel på spelarnas psyke - då han inte brydde sig hur det gick på planen längre - därav det dåliga resultatet den säsongen. Svennis kan detta och när han var i Lazio så gjorde han så att han köpte en spelare som han aldrig skulle använda (lombardo), han var bara där för att han ansågs vara uppmuntrande för lagkamraterna. Lazio byggde grunden på kontinuitet (stavning?), de gjorde sina två bästa säsonger i klubbens historia mycket tack vare det.

Kontinuitet är svårt att ha i en klubb som i snitt värvar och säljer 7 spelare/säsongen och som byter tränare lika ofta. Därför har också Atletico startat sina säsonger på ett dåligt sätt, för att laget inte är ihopspelt (undantaget är i år).

Även här är det styrelsens fel enligt mig, säsonger med motgångar har inte hanterats proffessionellt och samma misstag har skett flera säsonger i rad. Istället för att lära sig av dem så har Cerezo och marin fortsatt på samma linje...

Aguirre är en världstränare, på pappret och (som resultatet har sett ut) på planen med. Är för mig ett stort frågetecken över att hans kontrakt ännu inte har förlängts.

Om en ny ägare kom...

För att en ny ägare skulle få mitt förtroende så skulle jag hoppas att han(eller hon) åtminstånde lär sig av Cerezos olika misstag och inser hur viktig och ovärdelig klubbens historia är, (se försäjlningen av Vicente Calderon och försöket till rutiga tröjor hemmaplan), samt hur viktigt det är att lyssna på fansen. Och främsta av allt, att ha tålamod! Titta på sevillas Del Nido, för ett par år sedan sa han att han skulle göra Sevilla till ett toplag och att klubben ska stanna däruppe i toppen tillsamans med Valencia, Barca och Real Madrid. Tre år senare så har han uppnått målen genom sin tålamod och att han sakta men säkert har byggt upp ett lag med kontinuitet från grunden, spelarna i Sevilla brinner och krigar verkligen för varandra, borta som hemmaplan...
Atlético JFH
2007-03-13 17:22
Ämne: Ämne: Finns i....
Peineta är den tänkta arenan vi kanske ska byta till.
Atlético JJ
2007-03-13 16:23
Ämne: Finns ingen logik fö....
Futre, jag tror att det är presidentval vart fjärde år.
Kan du förklara för mig vad Peineta är?
Och sen undrar jag om det är klart att Calderon försvinner? Vad skulle de behöva göra för att få just DITT förtroende?
Men låt oss säga att vi skulle få nya ägare, vad skulle de gjort bättre än de nuvarande, ad skulle de behöva göra för att få just DITT förtroende?
Atlético Futre
2007-03-13 16:17
Finns ingen logik för en person med rödvitt blod att man byter bort Calderon mot Peineta. Cerezo och co verkar strunta i all stolthet i klubbens historia och använder Atletico Madrid som ett lag i fm. Förutom det korkade arena bytet så var det ju nära att Atletico fick ha rutigt även på hemmaplan...(Då hade vi tur att supportrarna i Madrid protesterade så pass mycket att man fortsatte med randigt på hemmaplan). Nästan så att Atletico säljs bit för bit...Aguirre ska (och bör) vara kvar, oavsett hur det slutar denna säsong! När är nästa presidentval i Atletico?

//

Vicente Calderon är Atletico de Madrid och Atletico de Madrtid är Vicente Calderon!
Calderon finns ju t.o.m. i Atleti-hymnen!

Senken,

Jag är på! Så länge skolan inte kommer i vägen:(
Atlético JJ
2007-03-13 15:52
Senken
Jag är också på!
Luff,
vad betyder "Peineta - si!"?
Det där om att få en ny arena med löparbanor? Herregud, vart är vi på väg? Har visserligen aldrig varit på Calderon, men de från forumet som har varit där säger ju varenda gång att det är en mäktig stämning där. Det som har kommit fram om ledningen är relativt nytt för mig. Lite om planerna på att bygga nytt visste jag, men definitivt inget om att man sparkar Aguirre om man inte kommer topp-fyra! Det får bara inte hända att man sparkar en tränare som är en bidragande orsak till att vi är där vi är!
Atlético Luff
2007-03-13 14:06
Som sagt, bra krönika, det verkar ju finnas stöd för detta även i Madrid, såg många väggar med klotter av sorten "cerezo ladron", osv.
Såg även lite hemskt klotter som "Peineta - sí!", men det försöker jag glömma. :|

Senken, jag är lätt på en Madridresa, saknar redan staden. :(

Ang att Gabi blir utbuad för han skrivit på för Zaragoza, klubben valde väl att inte förlänga i höstas om jag inte minns fel? Man sköt väl upp det till våren då han kunde gå som bosman, vilken han också gjorde.
Annars är det är väl klart han vill gå eftersom han inte får speltid, ser inte varför det skulle finnas ont blod i detta fall.
Julia
2007-03-13 11:03
Mycket bra artikel Daniel. Aguirre ska vara kvar!
Valencia DavidofStockholm
2007-03-13 10:38
Bra skrivet Daniel! Kontinuitet är en bristvara i bland dagens "potential-lag" som exempelvis Atletico, Real Madrid och Deportivo. Se på lyckade exempel på "potential-lag" som klarat övergången till kontinuitet: Roma och Inter i Italien, Liverpool och Chelsea i England. Atletico måste våga ta steget!
Atlético daniel77
2007-03-12 23:57
Tack, tyvärr förstör klubbledningarna väldigt mkt. Titta bara på vad herrarna i Betis och Sevilla lyckades åstadkomma för några veckor sedan... Och de ska alltså vara högsta representanter för dessa klubbar, pinsamt.

Mm, 34 spelare, men jag har som sagt inte fått med alla... Kanske kan vi här på vårt forum tillsammans hjälpas åt så kan vi nog komma upp i 50 spelare... ;)
Caperuza
2007-03-12 23:53
Bra krönika Daniel. Läste den med stort intresse. Håller fullständigt med dig om att styrelsefolket (gäller alla föreningar) måste sluta dunka varann i ryggen och istället kolla kritiskt på sitt eget agerande. Många lags djupdykningar kan säkert härledas till svajiga beslut i styrelserummen.
(34 spelare?? och jag som tycker RM bollar alldeles för mycket med sin trupp)
Atlético daniel77
2007-03-12 22:52
Detsamma broder! God natt och ha en bra morgondag!
Atlético senken
2007-03-12 22:51
Bra !! då säger vi så ;-)

Näe, nu ska jag (för första gången?) gå och lägga mig innan 23 :O

Ha det bra, och ta det lugnt resten av kvällen Daniel !


AUPA ATLET !
Atlético daniel77
2007-03-12 22:45
hahaha ;) det gör vi!
Annons: