/spanien/atletico/forum/1959.aspx/spanien/atletico/forum/1959.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético John Mayer
2007-11-17 01:01
Varför inte värva Huddlestone från Spurs? Hehe.. :)

Atlético rawkus
2007-11-16 21:41
JJ: nope, men ska def gora det! :) Tackar!

"problemet" kan ju vara att jag kor FM2005... men borde finnas nat tror jag :S

Atlético JJ
2007-11-16 21:28
Ämne: @ Alla FM fans:

A....
har du provat fmsweden.se?
Atlético JJ
2007-11-16 21:27
rawkus/JFH,
jag håller helt med rawkus, Sissoko är mannen för oss! Jag tycker seriöst att våra kära förhandlare bör ta en titt på hans situation i Liverpool, vi skulle kunna lösa honom hur enkelt som helst, inget snack! Är han ens tredjeval just nu?

Jag håller fortfarande inte med JFH riktigt, Sissoko skulle passa oss utmärkt! Han må haft spelare som Masche, Alonso, Gerrard bredvid sig, men den enda riktigt defensiva liraren är då Masche, och man har valt Sissoko och Masche tillsammans vid svåra matcher där mitten behöver täppas till. Sissoko är en stark defensiv spelare, med goda offensiva förmågor! KÖP KÖP KÖP!
Atlético rawkus
2007-11-16 19:31
@ Alla FM fans:

Ar det nan som vet var jag kan fixa en update fran sommarens transfers till FM2005??

Har FM07,men sedan halva RAM minnet dog i laptop kraschen, sa ar datorn lika snabb som en flodhast i rullstol :S
Atlético rawkus
2007-11-16 19:26
JFH: true, men han ar anda en spelartyp vi saknar. Vi har INGEN som i dagslaget kan sta upp mot andra lags hardfora mittfaltskrigare...

Andra forslag? :)

En kloning av Gattuso skulle ej sitta fel :)
Atlético JFH
2007-11-16 18:21
rawkus/ Problemet är bara att Sissoko inte är någon defensiv mittfältare utan en offensiv spelförstörare. Han har alltid någon, mer defensiv, spelare bakom sig. Mascherano, Alonso och även Gerrard när de har fått lira tillsammans. Jag förstår själva tanken, men Sissoko är inte mannen för oss.
Atlético rawkus
2007-11-16 17:14
En liten crappy video om Momo Sissoko.

Gillar brytningen 1:19 in i videon :)

Precis vad vi behover mot storlag som har ett dominant mittfalt! Da behovs ingen Riquelme, endast en rostig kniv som repar motstandarnas lp-skiva tills den ej funkar alls langre! :)
Atlético rawkus
2007-11-16 16:46
JFH: det ar aven en san vi behover! Kolla Gattuso i mitt kara Milan :) Ibland behovs en angvalt for att tampas med typ Yaya Toure, samt andra tunga def mittfaltare i La Liga. Nu har vi INGEN sadan spelare :(

Precis som min van JJ sager: "blir lite väl offensivt, men man får tänka på att har man en defensiv spelare, så har man fem man försvar, det BORDE räcka. Dessutom med en så stark spelare som Sissoko på den defensiva" Dar ar Sissoko perfekt!! Da kan vara underbart grymma offensiva mittfaltare leka pa bast de vill, medans Sisso dodar ALLT och ALLA mellan forsvar och mittf :)

VIVA MEXICO CABRONES !! :)


Atlético JJ
2007-11-16 16:35
rawkus/John Mayer,
jag visste väl att Sissoko skulle uppskattas! Jag tror han har dubbelt medlemsskap, han spelade ändå i Valencia ett x antal år?

Du kan ha rätt i att det blir lite väl offensivt, men man får tänka på att har man en defensiv spelare, så har man fem man försvar, det BORDE räcka. Dessutom med en så stark spelare som Sissoko på den defensiva.

Angående spelare som kan "bytas" åt på mitten är jag dock lite osäker till. Kanske skulle det blivit som så att båda skulle stannat respektive gått upp? Jag föredrar nog en klar diamant, mycket gärna med Sissoko och varför inte Arteta? Eller Cleber, eller Jurado, eller Garcia junior, eller Miguel, eller Maniche...
Atlético JFH
2007-11-16 16:06
Det vi främst saknar på innermittfältet är en offensiv kraft och då kan Arteta vara lösningen. Det är en spelare jag mer än gärna ser i Atlético. Sissoko däremot känns inte som rätt person. Det är mer en spelförstörare än kreatör.
Atlético John Mayer
2007-11-16 16:05
JJ//

En diamantuppstälning vore väldigt intressant, dock så finns det risk till att det kan innebära att yttrarna får för lite offensivt ansvar. Alla våra yttrar är i grunden superoffensiva och att placera in ännu en klart offensiv inriktad mitt-mittfältare skulle kunna innebära att det blir lite väl överoptimistiskt spel.

Tanken i sig är dock god och kan man bara värva rätt spelare så skulle det onekligen gå. Själv ser jag gärna Diego, eller Arteta (hur kunde jag glömma att nämna honom?) tillsammans med en spelare som Motta eller Garcia i mitten. Är svag för två centrerade mittfältare som kan skifta positioner allt eftersom matchen pågår eftersom det ofta innebär ett bättre offensivt spel än när man spelar med en klar defensiv och en offensiv.

Atlético Rueda
2007-11-16 15:54
Arteta är min absoluta drömvärvning, ser honom gärna i Atletidressen, han var väl även på tapeten under det förra silly season? Hur som helst, Ja tack till Arteta ;D
Atlético rawkus
2007-11-16 15:51
JJ: Precis, han har trottnat rejalt pa banken. Sen har han val aven dubbeltmedborgarskap...?
Atlético JJ
2007-11-16 14:23
Varför inte satsa på Sissoko i Liverpool? Han kommer antagligen att kunna lösas utan några som helst problem.
Atlético rawkus
2007-11-16 14:23
Arteta vore perfekt!! Quaresma kan mer an garna dra till Real Mierda, dar passar hans gnallande in =)
Atlético Henko
2007-11-16 13:28
Arteta skulle lösa Atléticos problem på mitten. Det skulle vara en dröm om han kommer under vinterfönstret.
Det är inte helt omöjligt heller då Atlético flirtade med han förra sommaren. När Arteta var i Rangers var Atlético och rykte i han där också.
Hoppas hoppas hoppas!
Atlético Optimo_Kun
2007-11-16 12:58
Absolut hellre Arteta än Quaresma. Quaresma är en diva och såna behöver inte Atletico! Arteta däremot är en av mina absoluta favorit spelare. Slår nästan aldrig bort en passning, teknik i världsklass och grymma frisparkar!
Spanien Cesc#4
2007-11-16 12:34
Arteta är en fotbolls nomad.
Atlético zoran
2007-11-16 11:15
Operationen kommer att utföras i Finland.
Getafe Feyenoord & AJA
2007-11-16 10:25
"Seitaridis kommer att lämna den grekiska landslagssamlingen för att åka till Turku"

Skall han faktist till Åbo/Turku i Finland?
Atlético JJ
2007-11-16 10:14
John Mayer,
håller med dig på absolut alla punkter! Vad säger du om en diamant, istället för doble pivotes?
Atlético rawkus
2007-11-16 06:51
Kvallen goda nyhet fran Mexiko!!

Morelia Monarcas slog Club America med hela 3-0 i forsta matchen!!! :)

Bara de ej blir vettskramda av ett fullsatt Estadio Azteca i returen :S

Atlético John Mayer
2007-11-16 01:34
Jävla skitinternet, är helt ärlig när jag säger att jag skulle kunna ta upp routern och slänga ner den för trappen utan att känna ett uns ånger, alls.

Nåväl, åter tillbaks till ämnet och diskussionen, som jag tyvärr inte fått medverka i.

Låt oss börja längst bak.
Att säga att vi behöver en ny målvakt är ren idioti (om någon nu gjort det) och har inga logiska fördelar. Leo Franco är, enligt mig, i grunden en av ligans bästa målvakter med suveräna reflexer och grym kapacitet. Självklart måste han bli betydligt jämnare och bättre i luften, men om han bara får vara förstakeeper så kommer han att uppnå stabilitet och därmed leverera liknande insatser som mot Almeria.

Sen är Abbiati en riktigt bra andrakeeper som utan problem skulle kunna peta många av La Liga-lagens förstaval. Visst, att söka en ung tallang är inte fel, men sist jag kollade så ingick det inte i våran värvningspolicy, tyvärr.

Nej, det är backarna som vi måste fokusera oss på när det kommer till defensiven. Perea och Pablo var för två säsonger sedan ligans bästa mittbackspar, enligt mig. I dagsläget är de dock långt ifrån sin forna standard och backlinjen känns oerhört instabil och osäker.
Jag håller fortfarande Pablo väldigt högt som mittback men har börjat få ordentliga tvivel på Perea.
Killen är snabb och bra i luften, men där tar det slut. Spelförståelsen är obefintlig och tekniken stundtals ännu värre. Att se Perea i en löpduell känns alltid säkert men direkt det kommer till vanliga försvarsingripanden så sitter man där och biter på naglarna. Han lyckas ofta men ibland, i sanningens namn för ofta, så går det fel.
Och det är inte bara det att Perea är osäker som är problemet utan hans osäkerhet sprider sig till den övriga backlinjen vilket kan leda till katastofala ingripanden.
In med en ny mittback som tillsammans med Ze Castro kan slåss om platsen bredvid Pablo samt kanske en högerback, beroende på om det finns någon lovande till marknaden.
I mitten vill jag gärna se en spelare som är både teknisk och bra bakåt, som exempelvis Kompany eller Vanden Borre. Eller varför inte chansa livligt och köpa PSG:s supertalang Mamadou Sakho?
Då får vi in lite Fransk tyngd vilket säkert gör Spiders glad ;)

Yttermittfältet är suveränt och att säga något vore bara överflödigt, men eftersom jag har sjukt lite att göra (kolla bara på klockan) så skriver jag ner en kort summering. Våra yttrar håller absoluta världsklass och är bland Europas bästa. Att de inte kommit upp till normal standard är synd men inget vi ska haka upp oss på. Med tiden kommer de att komma igång, allt annat vore otroligt, och att redan nu börja prata om förstärkningar på de positionerna är även det ren idioti.
Quaresma? Visst, om tre fyra år kanske. Killen är ung, kaxig och alldels för egoistiskt. Kan inte acceptera att stå över matcher vilket skulle vara ren katastrof i Atleti. Visst, chansvärva honom och drilla killen till lydnad så kan det gå vägen, men jag supportar inte valet. Han är grymt tallangfull och om han bara kan bli en lagspelare och sluta göra alla onödiga dribblingar så har han grym potential. Men att han skulle peta Reyes, Maxi, Luis och Simao bara sådär? Knappast.

Nej, det är innermittfältet som måste förstärkas enligt mig, men inte så radikalt som man kanske tror. Raul Garcia, som är en personlig favorit, är en mycket bra spelare och bidrar till god balans mellan offensiven och defensiven. Bredvid honom ser jag i dagsläget Cleber Santana som det bästa valet. Han visade upp att han är sugen på att spela medan Maniche är ungefär lika intressant som en nymålad parkbänk för tillfället. Portugisen är en av mina absoluta favoriter, men i sanningens namn så tycker jag att Atleti borde ha en bättre spelare i startelvan.
Motta då? Jovars, kan killen hålla sig oskadad och fortsätta utvecklas kan han blien av de bättre defensiva mittfältarna i Spanien, inget snack om saken. Men sen var det ju det här med oskadad...
Enligt mig s
Nadur
2007-11-16 00:15
http://www.youtube.com/watch?v=7_zJVQSgDos&feature=related

en spelare atletico förhandlar om just nu :)
Atlético JJ
2007-11-15 22:14
JFH,
man kan hoppas att han överväger det. Han måste ha sett att man behöver en central spelare som ligger lite mer offensivt än den andra.

Jag håller fortfarande inte med dig angående Simao. Han blir så förutsägbar, det det enda han kan göra är att skära in, då man vill ha bollen vid sin rätta fot. Garcia senior är väl tvåfotad?

Skulle jag fått välja skulle jag tagit hem Braulio, och gjort mig av med Mista, såklart. Jag tycker inte att vi behöver en target, men för att blidka dig, så varför inte Cavani i Palermo?

Jag tycker heller inte att vi behöver en mittback till, då vi har tre kompetenta. Fast Garay är en mycket duktig spelare, tror att Liverpool klipper honom faktiskt.

Håller med dig till punkt och pricka annars.
Atlético JFH
2007-11-15 21:38
JJ/ Jag tycker också att vi ska testa med en diamant på mittfältet, men jag tvivlar på att Aguirre överhuvudtaget öveväger det. Vad gäller yttrarna så håller jag med om att Reyes ska lira till vänster, men även Simao(trots att han är högerfotad) som har gjort det så framgångsrikt i Benfica. Maxi och Luis till höger då. Ser dessutom också Lopez som första val, men vi kommer att spela många matcher den här säsongen, och förhoppningsvis kommande säsonger, vilket gör det viktigt med rotation. I anfallet behövs någon. Det står klart i alla fall. Jag skulle gå för en starkare, tyngre boxplayer främst för att vi inte har en sådan. Typ Amauri eller Zigic. Annars är DiNatale en personlig favorit om vi ska ha någon med lite mer finess. Frågan är vem som vill komma när Forlan och Agüero är så givna?
Garay till backlinjen är egentligen det ända specifika önskemålet jag har. Annars får ledningen sköta resten. ;) Men det är viktigt att de prioriterar rätt, dvs köper spelare på positioner som är svagare istället för att satsa på Quaresma när vi har yttermittfältare av världsklass.
Atlético senken
2007-11-15 21:00
jag tycker att det är bra, eller inte bra, men... jaa... att Perea är skadad, för jag vill verkligen
att Valera ska få chansen att visa vad han går för.
och jag tycker att Pablo - Ze Castro är ett bra mittbackspar!

jaja, ville bara säga det.

Aupa !
Atlético JJ
2007-11-15 20:25
JFH,
Håller med dig på nästan alla punkter, dock inte alla. Vi tar det från början:

Att vi har det stabilt på målvakssidan vet jag inte om jag håller med dig på. Franco gjorde en stormatch mot Almeria, men han måste bli jämnare och dessutom bättre i luften. Jag känner fortarande ingen riktig trygghet i honom, och det är enligt mig en av de viktigaste sakerna i ett försvar, att kunna lita på målvakten! Det ger en trygghet som speglar av sig, utan tvekan. Franco och Abbiatti har det dock i sig, så målvaktssidan behövs inte förstärkas.

Enligt mig är det försvaret som är vår akilleshäl, tillsammans med det centrala mittfältet. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så är Pablo och Perea bra backar, men den senare är bra för att han kompletterar sin partner med bravur. Pablo ser jag som en av Spaniens bästa backar. Jag håller heller inte med om att Eller är en fullgod ersättare. Långsam, osäker och alltför rå i onödiga lägen. Jag satsar mitt på att man ska sälja Eller och spela in Ze bredvid Pablo. Perea kan då istället agera fullgod ersättare. Det är svårt att köpa in försvarare, iaf till ett mittförsvar då det krävs lång tid att spela samman sig. Ze och Pablo har spelat tillsammans en del och då skulle detta inte behövas. Samtidigt tycker jag att man ska satsa på Lopez som förstaval, kommentar är nästan överflödig där. Pernia är Pernia, helt enkelt. Seita litar jag på till hundra procent, Valera likaså.

Mittfältet då? Jag håller med på att våra yttrar är av yttersta världsklass. Som tidigare skrivet ser jag Maxi mer som en forward. Det som MÅSTE förändras dock, är hur man spelar yttrarna. Simao SKA vara till höger, och Reyes SKA vara till vänster. Först då får man ett kantspel som är värt namnet. Dessutom måste man utmana och komma förbi sin back mycket mer än som det ser ut nu.

Det centrala mittfältet då? Likadant där, jag håller med dig till hundra procent. Maniche har passerat bäst-före datumet för längesen. Cleber visade goda intentioner mot Almeria, och jag vill se Aguirre spela Garcia junior och Cleber mot Valladolid. Det enda jag inte håller med dig om på denna punkt är Motta. Det är inte många som tror på honom, men jag tror och hoppas att han kommer att bli en lyckad värvning, så länge han håller sig frisk. Jurado och Miguel ser jag också gärna på en central roll.

Det är bara att erkänna att det nya systemet inte fallit sig lika bra som man hoppades bra, fastän vi ligger där vi ligger. Vi har Kun och Forlan att tacka för mycket. Jag vill se Aguirre spela en diamant, och inte två pivotes. En diamant med Garcia junior som defensiv och Cleber, Jurado, Miguel eller varför inte Kun som offensiv?

Till sist hade vi då anfallet. Mista håller inte, bara till att erkänna det med. Jag tycker dock inte att det behövs en target. Forlan och Kun är utmärkta på att ta emot bollar och fördela. Det jag vill se är isf en fullgod ersättare till dessa två herrar, som enligt mig är de viktigaste spelarna i laget. Varför inte Chevanton eller Sobis?
Atlético JFH
2007-11-15 18:18
Till sist har vi anfallet. Agüero och Forlan är hur bra som helst! Men sen då? Mista är för dålig. Våra yttermittfältare vill jag se på yttermittfältet, trots att de kan vara ganska bra bakom en striker. En stor, stark target är vad vi behöver. Här är det också svårt att hitta bra spelare som kan flytta i januari. Förslag?

Jag sa innan säsongen att vi inte behövde så många nya spelare och att vi är tillräckligt starka, men nu tvingas jag gå emot mig själv. Det är antagligen inte rätt att dömma spelarna än, då det finns många nya i laget som behöver spela in sig och då vi dessutom har bytt spelsystem, men jag tror att vissa av bristerna kommer att finnas där även senare under säsongen och då är det kanske bättre att värva i januari och spela ihop laget under resten av säsongen istället för att göra det under sommaren och behöva inleda på samma sätt som iår (det är inte dåligt, men vi kan så mycket bättre). Det är också viktigt att vi använder oss av de duktiga back-upspelarna vi har för att säsongen är väldigt lång och vissa spelare ser redan lite slitna ut.

Blev lite väl långdraget så jag var tvungen att dela upp det. ;) Beklagar också eventuella stavfel...
Annons: