/spanien/atletico/forum/1938.aspx/spanien/atletico/forum/1938.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético Bobban (red)
2007-12-19 21:13
Ämne: Angående morgon dage....
Nä, det betyder att dessa herrar är ett gult kort ifrån att bli avstängda! Båda är med i startelvan i morgon...
Atlético garmaffi_90
2007-12-19 21:05
Angående morgon dagens match imorgon mot Panathinaikos, så har jag för mig, om jag inte är ute och cyklar, att Antonio Lopèz och Luis Garcia är avstängda.

Edit, Det stämmade visst, på länken kan man läsa Uefas inför möte mellan Atletico och PAO och där står det bland annant ;

"• Panathinaikos have no disciplinary concerns ahead of the game, but Atlético's Luis García and Antonio López are both within a booking of a suspension."
Vilket menas med att Panathinaikos inte har några avstängningar men medans Atletico har två styckna, nämligen Luis Garcia och A.Lopèz
Atlético garmaffi_90
2007-12-19 21:02
Atlético rawkus
2007-12-19 20:18
En annan sak jag sjalvklart glomde i Artikeln: Argentinarna i Atleti... Relationen Argentina-Mexico ar ej de basta... Lite som Sverige-Norge, Sverige-Finland osv. fast mindre snallt...

Manga Argentinare forsoker emigrera hit, speciellt for ett tag sedan nar ekonomin i landet kollapsade. Mexikanska Immigrationen har nu hojt svarighetsgraden en hel del for Argentinska medborgare som vill hit...

Atlético rawkus
2007-12-19 19:55
paniagua: Haller med dig om mycket ska du veta :)

Pa punkten ang Conquistadorerna, sa far jag standigt hora(och kan halla med om mycket..) att "De" kom hit, stal och allmant ranade stallet - for att sedan i stort sett dra hem till Europa(detta har handelsen/rna gemensamt med ovrig kolonisation..)
Man ser pa Spanien och Spanjorer lite som "irriterande storebror"... De kom och tog vad de ville ha, lamnade Indianerna i missar och drog hem... Nu vill man dock ha sin del av kakan , da Cancun standigt vaxer vad galler turism...

Hade lite samma situation da jag och en van flyttade tillOslo 2005... 17e Maj det aret ombads vi att absilut INTE ha nagot gul och blatt pa oss om vi skulle ut... Kvallen slutade med att vi blev jagade av 30-talet Norrmann :)
Kan tanka mig att det kan vara lite av samma kannsla... Lite "storebrors" syndrom...

Nar man bor har i Cancun, sa kanske det ar lattare att se, da detta ar Maya Indianernas land... Darfor ar man ej sa valdigt fortjusta i just Spanjorer har... Om/nar du kommer hit, sa kommer du fortf se familjer som bor mitt i djungeln,i hyddliknande hus... Bredvid rojs det skog for hotel, huskomplex, supermarkets mm... Cancun har for ovrigt "bara" funnits i ca 35 ar... Gnallet jag syftade pa har i Cancun ar tex senast nar Zapatero var pa besok i landet, sa pratades det sjalvklart ang Cancun och Spanska turister... Det som jag personligen reagerade starkt pa var att Zapatero mer eller mindre begar en extra(!!) motorvag, parallelt med den som redan finns, mellan Cancun och Playa Del Carmen(ca 40-50 mins korning). Felet med detta kravet?? Jo, denna vagen skulle endast vara tillganglig for turister... Personligen small jag av! Hur f*n kan man komma hit och saga sant??!! Haken da? Zapatero lovar ytterligare turism investeringar i Cancun OM detta vagbygge genomfors... Personligen sa vill jag att de i turism namnden sager blankt nej, da VI ej vill ha nan slags "apartheid" mellan "oss" och "dom"... Idiotiskt om du fragar mig.

Sedan ar det val lite samma kannsla nar man ser manga Spanska turister betee sig som svin har... ("Svenska ungdomar" pa Kos nagon??)

Manga Spanjorer som flyttar hit tvekar ej en sekund pa att visa sin avsky mot de lokala folket.. nagot som ar helt stort enligt mig. Menar: Om man ej trivs, varfor flyttar man da hit/bor kvar??!!

Ang overgreppen sa rapporteras det i mex TV att fler och fler Mexikanska medborgare, boendes i Spanien, utsatts for rasism...

Det ar lite samma sak med Gringos har: USA ger mangder med pengar i bidrag och lan varje ar, men relationen i sig ar minst sagt frostig...

USA ar anledningen till att Mexiko, forlange sedan ej kollapsade helt... man gav ett enorm lan, som vitt jag vet ar i stort sett aterbetalt...

Vad galler Hugos genombrott, sa jamfors det med Raul - Borjade i Atleti men slutade i Real :)
Atlético paniagua
2007-12-19 18:44
--Rawkus--
Mycket intressant krönika.
Jag märker dock att jag sitter här och börjar koka, så jag måste släppa på ventilen innan jag exploderar.
Vad är det för sinnesslöa nötter till idioter som du har språkat med!!!!
Skulle Conquistadorernas härjningar vara ett argument för att tycka illa om ett folk och en nation? Det hände ju för 500 år sen! Det skulle vara som om svenskarna skulle hata danskar för Stockholms blodbad!
Mexikanerna är ju för övrigt för fan ättlingar till Conquistadorerna själva. De kan ju då börja med att avsky sig själva och sina förfäder för vad de gjorde mot indianerna.
Övergreppen mot latinamerikaner i Spanien drabbar sällan eller aldrig mexikaner då spanjorerna ser mexikaner som närmsta "syskon", utan sker mest mot bolivianer, peruaner osv. Med detta menar jag inte att försvara övergreppen, jag bara påpekar fakta.
"Spanjorerna pissar på oss" ??? "Diskrimineras, förödmjukas och negligeras" ????
Har dessa personer du talat med glömt att Spanien varje år pumpar miljoner och åter miljoner med euros in i Mexikos pissiga ekonomi, så att den inte ska kollapsa helt?
Inget annat land i världen har gett så mycket hjälp och stöd till Mexico som Spanien.
Fråga dina "vänner" om det låter som ett folk och en nation som "pissar" på dem.
Vad gäller gnälliga turister, finns de överallt och av alla nationaliteter. Inte minst svenskar i Spanien.
Om Hugo Sanchez är ett skäl att gilla Real, så borde mexikanerna älska Atleti eftersom det var där Hugito slog igenom.
Observera att det inte är dig, Rawkus, jag är irriterad på. Du kan inte gärna hjälpa vad dessa personer tycker. Men du kan ju upplysa dem om att de ska skaffa sig gångbara argument innan de börjar ogilla ett folk och en nation.
Vad mig anbelangar får de gärna avsky Spanien och spanjorer så länge det är grundat på bra skäl.
Atlético rawkus
2007-12-19 17:32
Lush: Tackar!! :)
Atlético Lush
2007-12-19 17:17
Rawkus,

en mycket intressant och läsvärd krönika. Well done!
Atlético rawkus
2007-12-19 16:48
Tack Daniel for hjalpen med artikeln :)
Atlético Bobban (red)
2007-12-19 14:27
Ämne: Jag trodde aldrig at....Atlético kommer inte att möta Helsingborg om man kommer tvåa i sin grupp! Som tvåa i sin respektive grupp kommer man att lottas mot ett av de utslagna lagen från Champions League!

Det är därför det är så viktigt med en seger i morgon. Som gruppetta lottas man nämligen mot treorna i grupperna. Det är stor skillnad i kvalité på de lagen om man säger så, sedan hur det ligger till med motivationen hos de utslagna Champions League lagen är en annan femma....

Mer om detta kommer under eftermiddagens inför artikel...
Atlético Henko
2007-12-19 12:56
Tror inte att Maniche får röra på sig under transferfönstret. Det verkar konstigt att man skulle göra sig av med en spelare som spelat nästan alla matcher, dessutom på den positionen som Aguirre värderar högst.
Om Maniche ändå försvinner skulle det göra mig glad för han slarvar så mycket med sitt passningsspel och det går allmänt sakta för Nuno.
Innan den här säsongen trodde jag mycket på Maniche men har jag tröttnat på Portugises insatser.
Atlético paniagua
2007-12-19 11:42
Jag trodde aldrig att jag skulle säga detta, men jag hoppas nästan att Atleti förlorar mot grekerna. Kommer Atleti 2:a i gruppen kan de lottas mot Helsingborg. Det skulle inte vara helt fel att få se dem på svensk mark...
Spanien Ronaldo Fán
2007-12-18 21:54
Zoric//

Mycket läsvärd artikel om Panathinaikos!
Vill dock göra en liten ytterst liten rättelse i detta stycke om portugisen Peseiro som är tränaren: "47-årige portugisen José Peseiro är lagets tränare och har bl.a. varit hjälptränare till Carlos Queiroz under dennes misslyckades sejour i Real Madrid CF. Hans mycket taktiska och defensiva stil har gjorde att han inte nådde resultat tillsammans med Sporting Clube de Portugal under hans två år i klubben"

Var det något som hindrade Peseiro att under 04-05 vinna allt med Sporting då han förde oss till Uefa cupfinal, var med ända fram till nästsista omgången av ligan med chans att vinna och den inhemska cupen, var det brist på hans taktiska kunskaper.Vi hade ett sjukt dålig försvar,önskade då att han var mer defensiv, men en härlig offensiv.

Ville bara ge min åsikt om varför han "misslyckades" i Sporting.I mina ögon gjorde han mer än någon kunde trott när han anlände som en total okänd tränare hos oss.Som sagt en mycket läsvärd artikel och det visar vilken hög standard A.Madrid redaktionen håller!

Varför inte en A Madrid - Sporting i uefa cup final till våren?
;)
Real Madrid alex163 [ Ramos y Seitaridis ]
2007-12-18 17:13
Mycket bra artikel om Panathinaikos. Jag själv är en trogen Panathinaikos supporter och ni fick med det mesta! Lycka till.
Atlético rawkus
2007-12-18 16:35
henry "garvis" carlsson (fd anti_valencia): Be carefull with what you wish for... ;)
Atlético henry "garvis" carlsson (fd anti_valencia)
2007-12-18 06:49
Jag gillar verkligen Pernias nerbröstning som skapade en öppen målchans för huelva....
Kan inte någon ge Aguirre en bitchslap så han vaknar!!!! Jag hade tom hellre sett Mista som vänsterback.... :)

Atlético John Mayer
2007-12-17 20:28
Nina//

Både Luff och JFH har redan svarat på din fråga, men jag kan upprepa och klargöra det hela.

Vi har ofta haft svårt att avgöra liknande matcher och därför aldrig placerat oss högre upp i tabellen. Jag har hejat på Atleti sjukt länge nu men om jag skulle säga att vi alltid spelar roligt vore en lögn.

Vi har våra ljusa stunder och (återigen) kapaciteten till att komma högt upp i ligan. Dock så tappar vi ofta de onödida matcherna. Vi klarar inte av att gå på halvfart och vinna, något som de riktiga topplagen gör.

Jag är inte dubbelmoralisk, försöker bara att inte vara naiv och "töntigt partisk".
Atlético Henko
2007-12-17 20:23
Hade missat att Abbiati var så dålig med fötterna. Några hemåt pass skyfflade han riktigt högt upp på läktaren. Jag trodde Perea hade sämst bollkontroll i Atlético men igår, nu är han hotad på den listan.
Atlético Freppzor
2007-12-17 20:07
Sålde vi inte Petrov för ungefär samma summa som vi köpte Reyes för? Vilket uselt byte isf.

edit: Reyes är visserligen 5 år yngre än Petrov, men med Reyes attityd tvivlar jag på att han kommer att bli mkt bättre
Atlético Lush
2007-12-17 20:06
Jag är inte nöjd med en p igår. Vi borde vunnit känner jag. Men vi släppte in de i matchen för mycket under några perioder.

Bytena av Kun och Simao förstår jag inte ett dugg. De var två av våra bästa spelare. Men vad är jag jämfört med en mexikan..

Nu är det bara att komma igen..
Atlético Mathias
2007-12-17 19:51
Man kan väl se matchen ur rätt många vinklar, en poäng på bortaplan är ju ändå godkänt även om vi självklart borde plockat hem tre.

Däremot är det en hel del spelare jag börjar tröttna på, att som inhoppare inte kunna "ge" mer eller prestera bättre tycker jag är uselt.
Någon som vågar gissa på vad herrarna Reyes/Luis Garcia lyfter i månadslön?...
Fan, vilka usla värvningar.

Men men, vi fokuserar på det positiva och det känns onekligen som vi är på rätt väg, laget känns bättre balanserat än någonsin jag följt laget skulle jag vilja säga.
Atlético JFH
2007-12-17 18:09
Jag kan tycka att det inte finns något typiskt spel som kännetecknar Atlético. Vi kan vinna vilken match som helst och förlora vilken match som helst. Spela bländande utan att få med oss ett resultat eller spela uruselt och ändå ta 3 poäng. 4-3 och ett uruselt försvarsspel blandas med 0-0 och oerhört stabilt försvar, men istället urusel offensiv. Det är som att sträcka ner handen i godispåsen utan att kolla. Man kan få fram vad som helst.
Atlético JFH
2007-12-17 18:03
Nina/ Jag tror att han menar att det är typiskt att vi tappar poäng mot, på papperet, sämre motstånd när vi har chansen att dra ifrån lagen som hotar oss om CL-platser. Allt det där om att Atlético alltid underpresterar trots bra spelarmaterial... Med andra ord var det resultatet som var typiskt, inte spelet.
Vad har hänt med krönikorna förresten?
Atlético Luff
2007-12-17 18:01
Ämne: Ämne: Hmm, ve....
Nog kan man väl hålla på ett lag, men inte tycka om hur det spelar i vissa matcher?

Inte för att svara åt JM, men med "typisk atletimatch" tror jag det menas att vi inte kan föra och döda matcherna mot sämre lag, även om just det sett bättre ut denna säsong.
Atlético JFH
2007-12-17 16:50
Riktigt synd att vi inte kunde vinna igår. Med 2 poäng till hade vi kunnat skaffa oss ett väldigt bra försprång gentemot Sevilla, Zaragoza, Valencia mfl som konkurrerar om en CL-plats.
Santana gör annars en helt ok match, men tar inte riktigt chansen. Jag tror att Maniche är tillbaka i startelvan när vi tar emot Espanyol, tyvärr. Annars håller jag med Daniel i betygsättningen. Jag var så otroligt frustrerad över Pernia. I defensiven är han värdelös och bjuder på flera chanser, bla när han bröstar ner bollen till en Recrespelare. Hade han varit bra i offensiven (som tex Alves) så hade man kunnat bortse att han aldrig finns på plats i försvaret, menhan slår bort varje boll han får och hans inlägg är sämre än en b-lagsspelares. Jag hoppas att Lopez tar hans plats så fort han kommer tillbaka. Helt ärligt så förstår jag inte värvningen av Pernia överhuvudtaget. Både äldre och sämre än Antonio, i alla aspekter.
Annars var det som vanligt en dålig domarinsats. Lyckligtvis var det lika illa åt båda hållen. Straffsituationen är säkerligen en straff ifall Maxi hstår upp till kontakten kommer. För bollen var redan spelad och Sorrentino(?) kan inte undvika en kolision. Det jag inte försår är avblåsningen då vi inte vinner något på att Maxi lägger sig. Mål och gult för Maxi hade kanske varit mer rättvist...
Zaragoza Nina (Red.)
2007-12-17 16:45
Ämne: Hmm, vet inte vad ja....
Det här är bara en fråga, men om John Mayer tycker att mötet mellan Recrre och Atlético 1.) var tråkigt och 2.) var en typsik Atléticomatch, hur kommer det sig då att han håller på laget?

Om defenitionen av att se dem genomföra en match "typisk dem" är tråkigt?

Det kan vara så att jag bara är väldigt trög, också.
Atlético aleti
2007-12-17 10:12
Ämne: Det var det värsta j....
MAXI FILMAR HAN LÄGGERSEJ 1METER INNAN RÄTT MED GUL dom som tycker annan börde köpa nya glasögon
Atlético Freppzor
2007-12-17 01:58
Ämne: Strålande matchrappo....
Sjukt jobbigt att vi har behövt höra på Ohlsson två matcher i rad nu.

TV4 retar upp mig oerhört. Jag tappar nästan fokus på matchen ibland bara för att jag retar upp mig på "experter", kommentatorer och dylikt på TV4
Atlético John Mayer
2007-12-17 00:13
Hmm, vet inte vad jag ska säga om matchen. Ganska trist tillställning som känns som en typisk Atléticomatch. De riktiga topplagen vinner sådana matcher och det bevisar att vi har en bit kvar. Men en poäng borta är, i grunden, inte ett dåligt resultat.

Även om jag tycker att vi borde ta tre poäng.
Atlético daniel77
2007-12-16 23:35
Strålande matchrapport Niclas! Att Perlskog och Olsson inte kan mycket mer än vilka ölhak som är billiga på Söder är väl alla rätt införstådda med...
Annons: