/spanien/atletico/forum/1832.aspx/spanien/atletico/forum/1832.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Real Madrid Il Phenomeo
2008-03-24 23:13
JJ//

Grejen är den att jag inte riktigt förstår varför du förespråkar ett 4-2-3-1 spel egentligen. Atletico har spelat 4-4-2 hela säsongen och gjort det mycket bra, man har skakat om de flesta lagen och kan mycket väl etablera sig som ett topplag. Nu kommer man med stor sannolikhet att nå Champions Leauge nästa säsong, så varför klaga? :P.

Why fix anything that ain't broken?
Atlético Optimo_Kun
2008-03-24 22:58
Behöver ingen mer innermittfält har ju Raul.G, Nacho,Jurado och Motta. Det är riktigt bra! Tycker vi ska göra oss av med Cleber fortfarande, och Miguel kommer bli RIKTIGT bra.
Atlético Luff
2008-03-24 20:31
Värvar vi Zapater(eller liknande) känns det som Camachos plats i laget försvinner ganska rejält, ser då hellre någon äldre som kan "täcka upp" medans Nacho utvecklas och ges mer och mer speltid. Vill verkligen att vi satsar på denna unga herre och inte "värvar bort" honom.

Tycker vår 4-4-2 vi använder nu är en bra grunduppställning, även om Aguirre ibland kan spela med en offensivare spelare på en av de 2 mittfältsplatserna mot sämre lag.
Atlético JJ
2008-03-24 20:09
Ämne: Vet nagon forresten ....Han är väl helt enkelt petad? Jag har då inte hört något annat som skulle kunna vara orsaken.

Zapater är en spelare som jag hemskt gärna skulle velat se. Raúl García och Albert Zapater skulle kunna vara spanska landslagets pivotes de kommande tio åren, så varför inte? Dessutom är han spansk, och det är aldrig fel med inhemska talanger i laget.
Atlético JJ
2008-03-24 20:06
Ämne: JJ/ Reyes har inte v....Du har helt rätt i att Reyes inte har varit bra. Men jag tror på honom. Får han förtroende av Aguirre och eget självförtroende, då tror jag det kan bli hur bra som helst. Han är den spelare som är mest lik Simão i sitt sätt att spela.

Vidare har du rätt i att Forlán och Kun spelar bättre tillsammans än vad Torres och el Kun gjorde. Men jag tror fortfarande på att Kun kan ta Forláns nuvarande roll. Kun har en blick för spelet som inte allt för många i dagens trupp har, därför skulle jag velat se honom på den offensiva mittfältspositionen.

Det är absolut inget fel att skära in i banan, men då borde Maxi spela till vänster om han ska skära in och skjuta med rätt fot, så att Simão kan slicka högerkanten.

I dagens Atlético de Madrid är det Simão som skär in och Maxi som ska utmana. Jag tycker inte Maxi är rätt spelare på rätt position, även om jag hemskt gärna vill se honom i en startelva.

Som tidigare skrivet, så är det absolut inget fel i att skära in. Men, då måste man ha en överlappande ytterback som drar med sig en markering och därmed ger yta till den som skär in. Våra ytterbackar gör på sin höjd fem sådana löpningar per match, ska vi spela som vi gör nu bör man använda sig mer av ytterbackarna.

Jag tänkte också på det, med Jurado och Miguel som offfensiv mittfältare, men tror du Aguirre vill gå ifrån "doble pivotes" för spelare som inte har hans fulla förtroende? Jag är tveksam.
Atlético JFH
2008-03-24 19:55
Vet nagon forresten varfor Zapater inte spelar i Zaragoza? Kan vara ett potentiellt nyforvarv...
Atlético JFH
2008-03-24 19:53
JJ/ Reyes har inte visat nagot som skulle ge honom en plats i startelvan under hela hans tid i klubben och har samtidigt blivit overglanst av inte bara Maxi och Simao utan aven Garcia, Jurado och Miguel varav de tva sistnamnda inte ans ar naturliga yttrar.

Vidare har Aguero visat att han trivs bast langst fram i anfallet med nagon annan som hamtar boll. Dar ligger skillnaden mellan Forlan och Torres. Vad galler Maxi sa ser jag det som nagot positivt att han oftare gar inat i banan ser jag som nagot positivt da Simao helst slickar kant. Maxi kan ocksa ta sig runt vilket han gor ett par ganger per match pa samma satt som Simao kan ga in och ta skott. Vi far fler alternativ, fler spelare i boxen och mer yta med tva "olika" yttrar.

Det vi kan gora for att fa mer kraft offensivt ar att spela med exempelvis Jurado eller Miguel framfor R. Garcia och pa sa satt minska luckan mellan mittfallt och anfall samtidigt som vi far ytterligare en spelare med framat.

Vilken upstallning vi spelar med ser jag som mindre relevant da alla vara spelare har nagon form av frihet i anfallen. (De kan byta positioner och alternera i det defensiva jobbet bland annat). Det viktiga ar i sa fall att vi har en klar ide i forsvaret.
Atlético rawkus
2008-03-24 19:21
Arizmendi - tack for en grym helg! :)
Atlético JJ
2008-03-24 17:01
Ämne: det är ingen stor sk....
Jag tycker faktiskt det är en markabel skillnad.

Utgångspositionerna i ett 4-4-2 gentemot ett 4-2-3-1 är rätt olika. I ett 4-4-2 är yttermittfältarnas utgångsposition precis i linje med mittlinjen. I det senare alternativt är det längre fram. I det senare behöver inte heller kvartetten där uppe jobba hem så mycket som man ändå gör nu.

Forlán jobbar som en offensiv mittfältare, han ligger vid mittlinjen och är beredd att få passningen och sätta igång en kontring. Du har kanske rätt angående Kun, han bör vara där uppe då han kan ta sig an ett mittlås alldeles ensam, men Forlán jobbar såsom jag skulle velat se Kun jobba nu, om du förstår vad jag menar.

Intressant tanke med Raúl García. Han är stark och har ett bra tillslag på bollen. Men jag ser inte honom som en offensiv mittfältare. Han har knappast den blicken för spelet som Kun alternativt Jurado, Maxi eller exempelvis Miguel.

Som defensiv mittfältare är det viktigt att vara stark och vinna mycket boll, vilket Aguirres favorit gör oerhört bra för tillfället.
Real Madrid Il Phenomeo
2008-03-24 16:47
Det spelar egentligen inte så jättestor roll vilken formation man använder, om det är 4-4-2 eller 4-2-3-1, det viktigaste är att varje spelare vet sin position och sin roll i laget. Enligt mig så spelar ni faktiskt redan 4-2-3-1, där Agüero spelar som ensam topp medan Forlán har en helt fri roll där han ofta kommer ner på banan och möter och agerar lite som playmaker. Ibland så är det tvärtom, Kun går ner som playmaker och Forlán håller sig framme som spjutspets. Det viktigaste är att båda anfallarna är RÖRLIGA hela tiden.

Ni har verkligen ett fantastiskt anfallspar. Kun är en gudabenådad spelare, men enligt mig så är Forlán minst lika viktig. Han löper konstant och är överallt. Spelare som Forlán är ovanliga idag, det finns knappt några anfallare idag som lägger ner det hästjobbet han gör. Jag tror att han är viktigare än vad ni själva tror. Agüero är fantastisk men jag tror inte att han är lika bra om Forlán är borta.

Finns det någon match där Forlán har varit borta i år? I såfall undrar jag hur anfallsspelet, samt slutresultat blev.

Jag är milanista, och om jag fick välja en anfallare att ha till Milan mellan Agüero och Forlán, så hade jag nog valt den sistnämde.
Atlético DeBe
2008-03-24 16:26
det är ingen stor skilnad på våran uppstälnign idag och den du nu har föreslagit. skilnaden är egentligen bara att du dragit ner kun, skiftat plats på maxi och simaõ och sedmera bytt ut maxi mot reyes. att låta kun delta mer i det defensiva spelet skulle förstöra vårt anfallspel då kun skulle slita häcken av sig på mittfältet och senare i matchen inte skulle orka med utmaningarna och driblingarna som är hans styrka.

kun har idag en ganska fri roll så skilnaden i anfallspelet skulle egentligen vara minimal.

Jag skulle personligen vilja att någon av våra pivotes skulle ha en friare roll och delta mer i anfalspelet. R. Garcia har ett fruktat skott om han skulle vara ett pasningsalternativ bakåt istället för dit alternativ kun så skulle hans skott komma till användning.

Skulle vara kul och se aguirre mixtra lite på mittfältet nästa säsong med att byta ut maxi mot miguel eller reyes och sen låta raul delta mer i anfalspelet.

så slutligen som sagt offensivare uppgifter för r. garcia och byt ut maxi för att se hur anfalspelet skulle sköta sig då.

forlan - kun
simaõ/reyes - natcho - r. garcia - miguel/simaõ
lopez - pablo - perea - valera
Atlético JJ
2008-03-24 12:25
Ämne: Nacho har kommit och....Nyckelspelare och nyckelspelare. Jag ser det som så att Raúl García är en oerhört värdefull spelare att lira tillsammans med. Man märkte direkt när Pamplona-sonen utgick, framför allt Keita fick större ytor att jobba på. Cléber och Nacho jobbar inte lika bra tillsammans som de två ynglingarna.

Visserligen ska man inte ta ifrån Nacho arbetet han gör. Han är en duktig spelare, och han gör det bra. Men att kalla honom nyckelspelare redan nu är lite att ta i. Raúl García, där har vi en nyckelspelare! Förhoppningsvis är han tillbaka mot Villarreal.

En vinst på El Madrigal är absolut inget omöjligt. Jag är fortfarande lite tagen över att man vann borta mot Sevilla!

Villarreal har spelat bättre borta än hemma på senare tid, så ja, varför inte tre friska poäng mot Pellegrinis mannar?

För övrigt förlorade Espanyol något överraskande borta mot Murcia igår, och är nu likt Sevilla fem poäng bakom. Närmaste konkurrent är säsongens stora överraskning Racing, tre poäng bakom.

Det som är viktigt att tänka på inför helgens drabbningar är att vi har en fruktansvärt stor chans att dra ifrån ytterligare vid en vinst.
Sevilla möter Real Madrid borta, Espanyol tar emot Racing.

Vi får hoppas och tro på det bästa. Med Atlético de Madrid är allt möjligt!
Atlético Optimo_Kun
2008-03-24 12:05
Nacho har kommit och blivit en nyckelspelar för Atletico bara på ett par matcher mot de "stora" lagen. Är tre poäng mot Villareal för mycket begärt nu?
Sevilla Ola(Sevilla-Red.)
2008-03-23 23:03
Vill berömma er för det fina arbetet ni lägger ner vecka efter vecka. Och ni har inga idiotiska fans heller, vilket gör att det känns mindre hemskt att förlora mot er. All lycka i framtiden och fortsätt ert fantastiska jobb! Ni är ett föredöme för alla andra redaktioner på SvenskaFans.
Atlético garmawi_90
2008-03-23 21:16
Extra glädjande att den förre detta Atletico spelaren, Arizmendi sänker Madrid :D Hahaha

! Aupa Atleti !
Atlético zoran
2008-03-23 19:57
Han tar väl över Clébers tröja i sommar.
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2008-03-23 16:26
Kan inget annat än att imponeras stort utav resultaten och spelet atl visar upp, hoppas ni når en cl match det är ni värda.

Spanien har väl ingen riktig deff mittfältare, vore det inte en fräckis att ta med er yngling med de coola namnet " nacho camacho"?

Av det jag sett så är jag impad, fan va Kun har utvecklats jag tycker synd om arg landslags coach när det kommer till val av spelare. :)
Atlético Luff
2008-03-23 14:21
Tillhör Nacho a-truppen nästa säsong kommer han inte ha 29 på ryggen.
Atlético kun10aguero
2008-03-23 14:10
Tror ni att Camacho kommer att fortsätta med samma nummer nästa säsong som han har nu?
Hade nämligen tänkt att trycka han bak min Atletico tröja..
Atlético kun10aguero
2008-03-23 07:45
Fy fan va gött med vinst:D
Det enda som saknas nu är att Torres sänker Man U idag!
Atlético Luff
2008-03-23 02:43
Otroligt skönt och otroligt viktigt, nu kan laget andas ut några dagar. Nacho/Garcia på mittfältet 15 år till? :)

GLAD PÅSK! AUPA ATLETI!
Atlético Roni40
2008-03-23 02:19
Behövde verkligen det här :)
kunde inte önska mig en bättre påsk :D
Barcelona Texas #2
2008-03-23 01:53
Sevilla spelar den mest underhållande fotbollen i världen just nu men ni var klart bättre idag;)

Grattis!
Atlético JJ
2008-03-23 01:05
Strålande insats från Abbiati till Kun och Forlán. Laget spelar tätt ihop, krymper ytorna och är solida bakåt. Framåt kan man inte klaga där Maxi, Simão, Kun och Forlán tar ett stort ansvar och sköter offensiven i princip ensamma.

Var det inte vårt försvar som skulle ha problem med deras kantspel och anfallare? Var det inte våra spelare som skulle bli utvisade och totalt bortgjorda gång på gång?

Pernía kan ha varit matchens lirare, tro't eller ej!

Skönt att få tyst på alla tvivlare, årets upplaga av Atlético de Madrid är här för att stanna!
Atlético garmawi_90
2008-03-23 00:53
Oerhört skönt med vinst idag mot Sevilla, dessutom på borta plan, det är inte många lag som klarar av att göra det. :)
Tycker att hela laget gjorde en mycket bra insats även vänsterbacken(för en gångs skull), Pernia :P

Jag har bara en fråga, kan någon svara mig ifall Sevilla spelade fotboll eller kung-fu?

i Aupa Atleti !
Atlético Bobban (red)
2008-03-23 00:38
Vilken härlig påskkaramell vi fick se av våra hjältar. Framförallt höll man ihop laget och behöll kylan när det rann över både här och där hos hemmalaget!

Bara att hoppas att skadan på Raúl Garcia inte är för allvarlig...
Sevilla Sevilla_FC
2008-03-23 00:21
Grymt imponerad av ert spel alltså!? :o
Härligt gäng med grymt bra spelare. Vi spelade förövrigt GRISFOTBOLL, första gången jag ser mitt kära Sevilla spela på det sättet.. Än en gång, GRATTIS!
Atlético Lush
2008-03-23 00:10
Ämne: Grattis, även om det....
Tänk om alla fans var lika civiliserade?
momo nije
2008-03-23 00:05
Grattis, även om det bär emot så förtjänade Atletico vinsten.Svårare så är det inte, Atletico Madrid var bättre på varje punkt från topp till tå...
Atlético Lush
2008-03-23 00:04
Aj, så härligt!

Maskningen var ju bara pinsam, likaså skallningen. Domarn missade ett rött kort på Fabiano?

Vi spelade bra, som ett lag. Alltid understöd.

Hade vi inte vunnit den här matchen, vet jag inte vad jag skulle gjort. Men nu vet jag: sova!
Annons: