/spanien/atletico/forum/1572.aspx/spanien/atletico/forum/1572.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético senken
2008-11-25 17:21
Damn !!!!

vi får hoppas att Pernia får stänka dit någon liknande pärla snart så kanske han kommer igång !!

Fabio, är det han från ManU ??
Atlético rawkus
2008-11-25 17:11
...eller sa har??
Atlético rawkus
2008-11-25 17:11
Hm, varfor gor Pernia ej sa har langre???
Atlético rawkus
2008-11-25 17:10
senken: Annu ett skont mal av Almeyda :)
Atlético rawkus
2008-11-25 17:09
senken: Vi har ju alltid Matias Almeydas sannslosa volley att njuta av! :O
Atlético rawkus
2008-11-25 17:07
Deion:

-----------De Gea-----------
Rafael--Moreno--Perea--Fabio
----------Camacho-----------
Simao------------------Reyes
----------R Garcia----------
---Aguero----------Forlan---

Det ar min A-uppstallning just nu. Senare tillkommer alla talanger, efter 2 sasongers utlan var :)

*Fabio och Rafael tar offensiva utflykter langs sina kanter.
*Simao och Reyes likasa.
*Camacho loper upp till "mittcirkeln".
*R Garcia loper upp anda till Aguero/Forlan.
*Forlan drar at vanster for att slita isar forsvaren lite.

Och INNAN nagon papekar: Detta ar en FM taktik, pa tok for blottande for det verkliga livet, om man ej heter Zdenek Zeman och coahar Lecce for nagra sasonger sedan ;)
Madrassen
2008-11-25 16:04
Deion//

Saivet är väldigt lovande och kommer bli något stort. Han är faktiskt en spelare som jag gärna hade sett i Atlético. För mig är han redan bättre än sin landsman FSP.
Atlético senken
2008-11-25 02:36
rawkus //

sjuuuuka sjuuka mål !!! mer sånt :D
Atlético raoul duke
2008-11-25 02:20
Ämne: Skulle vara kul om n....
deion//
de är bara att kolla genom alla arsenals lag så hittar du ett par ;)
Atlético rawkus
2008-11-24 22:40
Dwayne De Rosario`s magnifika frispark for ett par sasonger sedan... Ser vanligt ut tills man ser den underbara sista reprisen ;)
Atlético rawkus
2008-11-24 22:39
Mer langskottsgodis....
Atlético rawkus
2008-11-24 22:38
Deion(mfl): Detta skottet ar fortf helt sannslost vackert, fy fan!
Atlético rawkus
2008-11-24 22:32
Deion: Neymar, 16-arig tvafotad liten Brasse i Santos(?) far dock vanta tills han fyllt 18 ;) Martin Galvan, Cruz Azul - AMC, aven dar far man vanta tills han ar 18...

Tog over Fabio och Rapfael fran UTD(Vansterback/ytter respektive hogerback) pa lan for att sedan lagga till en utkopsklausul efter lanet - Fabio blev vald till arets nyforvarv och fansen var "delighted" ang varvningen. Det positiva var att jag hade dom pa lan for att se om de anpassade sig, och de gjorde de bada :) Brassar bada tva, men med Portugisisk nationalitet(2nd nat.)
Atlético Deion
2008-11-24 22:32
den sjukaste frisparksskruven genom tiderna är nog IFK Göterborgs Lasse Nilssons mot PSV 1993 i CL.. sjuk skruv.. den går runt murens högra sida men sätter sig i målets vänstra sida.. alltså i "fel" hörn :)
Atlético Deion
2008-11-24 22:21
kun10aguero//

Roberto Carlos är ett unikum.. kolla på den här.. den där mot Frankrike är ingenting jämfört med den här.. kolla förklaringen.. hehe
Atlético Deion
2008-11-24 22:17
Skulle vara kul om nån delade med sig lite tips om unga spelare.. jag jobbar natt med övervakning på Ericssons säkerhetskontor.. så min laptop och FM 2009 hänger med :)
Atlético kun10aguero
2008-11-24 22:14
kolla länktips, ibland behövs vi påminnas om sköna stunder, minutrarna efter kan vi dock lägga bakom oss..
Börja skrika som en galning men till slut kom jag på att matchen var slut.
Atlético Deion
2008-11-24 22:13
några unga 18-20 åriga stjärnskott med grymma siffror.. Marquinhos i Palmeiras eller Vitoria.. beroende på när ni hittar honom.. Wijnaldun i Feyenoord.. Ramón i Bahia eller AZ.. Mamadou Sakho i PSG och Buonanotte i River.. fast Buonanotte visste jag redan om innan från verkligheten.. så han leta jag efter med flit..

sen har jag tips på några 16-17 åringar som redan har bra siffror när man startar 2008.. och när man når 2010 utvecklats till äkta wonderkidsiffror.. Eguene Shankey i Arsenal.. John Fleck i Rangers.. Michele Musumeki i Cagliari.. James Boothby i Portsmouth.. Luca Tremolada i Inter.. Kevin Freser i Watford.. Jag har haft dessa framscoutade 16-17 åringar i 2 år nu i U-19 serien som de totaldominerat..

Men de är inte billiga.. trots att man köper in dem vid 16-17 års ålder så kostar nästan 4-8 milj euro styck + klasuler.. och de flesta kan redan gå in i a-laget med råga

det va bara lite tips.. det fösta jag alltid gör när jag tar över Atlético är att jag sparkar alla scouter och anställer andra med bra rykte..

Zoran//

De Gea är faktiskt förvånadsvärt "mild" i spelet.. jag avvaktade 1 och ett halvt år och höll koll på hans siffror när han spelade U19 serien.. men det hände inte så värst mycket.. hade koll på Asenjo vid sidan om hela tiden i Valladolid.. Sen Casillas blev skadad och Schuster gick ut och berömde Asenjo i media fick jag panik.. jag löste direkt Asenjos klasul på 9 miljoner euro och sålde Leo till Zaragoza.. gjorde Coupet till andrakeeper..
Atlético Deion
2008-11-24 21:39
haha.. ja just det.. så hette han ja.. det stod still i huvet när jag skulle skriva.. trots att stirrar på hans namn och plockat ut han startelvan ganska länge nu..
Atlético zoran
2008-11-24 20:42
Sorry, Deion, började faktiskt garva åt "Assencio", förlåt :D

Sergio Asenjo är faktiskt en av Spaniens bästa målvakter i nuläget och han spelar ändå i ett lag som släpper in sjukt många mål. Han kommer nog ta över efter Casillas en dag, han eller de Gea, antagligen Asenjo.
Atlético Deion
2008-11-24 20:35
Jo, Pichu är bra, han är i Atletico C när man startar tror jag, helt ok statistik, men inget jag satsar på. Ett tips om en 18 årig målvakt när man startar spelet, det är en wonderkid, Assencio från Valladolid, jag värvade året efter när han var 19, vilken jävla målvakt, gör sjukaste reflexräddningarna och håller nollan så många gånger att man blir röd i ansiktet, som sagt, det är en wonderkid, rekommenders över alla wonderkids i spelet.
Atlético rawkus
2008-11-24 19:54
Deion: Camacho ar grym redan nar man borjar, men blir sannslos efter ett par sasonger! :)

Likasa denne German(Argentinare?). Har satt Keko och CO att lara av Raul garcia, Perea mfl :) Allts back mot back, mittfalt mot mittfalt. De Gea kan jag av nagon anledning ej satta under lardom hos varken Franco eller Coupet...
Gudi y Messias
2008-11-24 19:41
Deion

Heh, hur är Pichu Atienza på ditt spel? Jag minns att jag alltid brukat värva honom på tidigare spel. Utvecklas tidigt han med till en världsspelare.
Atlético Deion
2008-11-24 18:53
På tal om att FM, har nån sett Nachos utvecklingskurva på FM 2009, helt sjukt, jag är redan inne på andra året där Nacho är 19, vilka jävla siffror killen har, jag satte i specialträning och hans siffror sköt i höjden. När han är 20 i spelet så kommer han utan tvekan vara en bästa deffensiva mittfältaren i hela FM.
Atlético rawkus
2008-11-24 18:19
Vet ej vart den sista delen av inlagget tog vagen, sa jag fyller pa:

*Nej till att kasta ut de spelarna du raknade upp, da det skulle vara forodande med tanke pa att vi, A: Ej har talangerna redo for att ersatta(brist pa rutin med a-laget..) B: Redan har en maffig skuld att ta itu med och C: Vi har oppnat starkt i CH L - att klargora for stommen i laget, som ar utlandsk for tillfallet, att de ej sitter sakert kan vara forodande for det fortsatta CH L aventyret, samt sjalvklart for ligaspelet.
Atlético rawkus
2008-11-24 18:06
paniagua: Tack for svaren :)

Aterigen: Liverpools trupp ar ovesantelig i detta sammanhanget.

Tror def du missforstod mig vad galler overvarderade Spanska spelare... Klart det vore billigare att anvanda egna produkter, men menar du pa fullt allvar att slanga bort en hel bunt dyra spelare och ersatta de med egna talanger rakt av? Tror det skulle funka galant i FM - dock ar det mer som spelar in i verkligheten, inte minst de inforskaffade spelarnas loner och kopkostnader fran forsta borjan.

Egna talanger bor skolas in, ej slangas in hej villt. Det ar ett grundfel i klubben i sig - man verkar ej ha nagon a-lags tranare som ar redo for detta, speciellt nar en tranare allt som oftast ej far sitta langre an ett ar.

Nej, ser inget fel i att ha flera utlandska spelare. En spelare skall spela pga sina kvaliteter, INTE pga ursprung/nationalitet.

Att sedan jamfora oss med andra lag sasom Barca och Bilbao kommer jag aldrig ga med pa, da det skiljer sig helt fran oss. Andra lag har inget alls med Atletico att gora.

Du maste forsta att jag sjalv garna vill se egna produkter(precis sasom jag sjalv gor i FM ;)) men verkligheten ar en helt annan - man kan bara ej slanga in dom pa en gang. Man kan daremot borja fasa ut en liten "revolution" vad galler egna produkter och deras framtid. Det skall ej stressas fram, utan byggas pa i lugn och ro.

Ang de "fem spelarna" jag raknade upp - det var du som angav deras nationaliteter, inte jag.

Aguirre bor skanka Copa Del Rey helt at ungdommarna, ma det bara eller brista(sjalv tycker jag den cupen ar ett sloseri med tid, sa ge den till ungarna).

Haller heller ej med om de flesta laguttagningar han gor i sedan en bra tid tillbaka... Tanker framst pa favoriten Perea som hogerback...

Mer vad galler overvarderade spanjorer sa ser jag problemet som foljande: 1: Hur ofta skulle tex Valencia, Sevilla eller Barca vilja salja till oss? Tank om vi salt Torres till nagon annan La Liga klubb? 2: Efter EM guldet sa har vardet pa de som ar tillrackligt bra for att ersatta ett flertal av vara "utlanningar" hojts rejalt - vi forsoker spara pengar, sa det far jag ej att ga ihop alls. 3: Ekonomiskt sa har vi inte en chans mot olje folk fran varken ryssland eller dubai, plus multimiljardarer fran USA...
Summan av det hela: Vardets hojs helt logiskt och riktigt efter ett EM-guld - darmed minskar chanserna att en inhemsk rival som "sparar" pengar kan varva dessa eftertraktade spelare.

Anti-spanjor koper jag verkligen inte... Tror daremot en hyffsad teori ar den Deion namnde: Att Aguirre ej ar tillrackligt insatt med den spanska fotbollens talanger. Anti-spanjor ar dock ett kraftigt uttryck och tror ej han tagit jobbet i ett spanskt lag, i den spanska ligan samt bott kvar i spanien om sa var fallet... :/

/rawkus


EDIT: Sag nu att du skrev ett till inlagg...

Visst har vi lagt ned en lojlig summa cash, instammer helt. Men vi ar ej Valencia... Man kan ej endast peka pa andra lag och forvanta sig att folja dom. Tror aterigen detta ar ett grundfel i klubben. Ta tex Real M*****`s sannslosa bud pa David Villa - den summan de erbjod hade sakert kunnat accepteras fran en klubb som INTE ar en direkt ligarival, dvs en utlandsk klubb.

Tror du Barca slappt Ronaldinho till en La Liga klubb for samma summa som man slappte han till Milan..? Torres? Kun? Eto`o? Messi? Villa?

For att forsoka sammanfatta det hela:

*Ja till egna talanger, men nej till att bara kasta in hela bunten pa en gang.
*Ja till att gora oss av med Aguirre, men nej till att gora det just nu(skulle helst vilja det imorgon, men det kan bli forodande, hur dumt det an later..).
*Nej till att kasta ut de spelarna du raknade upp, da det skulle vara forodande med tanke pa att vi, A: Ej har talangerna redo for att ersatta(brist pa rutin med a-laget..) B: Redan har en maffig skuld att ta itu med och C: Vi har oppnat starkt i CH L - att klargora for stommen i laget, som ar utlandsk for tillfallet, att de ej sitter sak
Atlético paniagua
2008-11-24 17:30
Oooops, glömde nämna en sak ang. värvningar. Jag vill dra mig till minnes att Atleti är ett av de lag, om inte det lag, som gjort av med mest pengar i nya värvningar de senaste 2-3 säsongerna.

Så mycket för "utlänningar som billigare alternativ".

Tror inte att Valencia lagt ned lika mycket pengar för att köpa ihop det lag av nästan enbart "färdiga spanjorer" som går hyfsat bra i ligan just nu.
Atlético paniagua
2008-11-24 17:02
Vill bara som jämförelse avsluta med att belysa Barcelona.
I går använde de 6(!!!) EGNA produkter under sin match. Och då satt dessutom 2 ganska hyfsade canteranos på läktaren, Messi och Iniesta.
Där har du ett typexempel på hur man bildar ett världsklasslag med egna produkter. Man tror på dem och slussar in dem tidigt i startelvan.

Atleti har en minst lika god, om inte bättre, ungdomsakademi som Barca, men våra talanger får aldrig chansen och det är upp till A-lagstränaren. Vi får se hur det går med Keko men det skulle inte förvåna mig om Aguirre skuffar ut den ungen från sitt gökbo också.
Atlético paniagua
2008-11-24 16:56
...säger du att en spelare är övervärderad, dvs inte värd de pengar som han är värderad till, så säger du ju faktiskt indirekt att han är överskattad eftersom hans värde i pengar sätts efter hans prestationer eller i alla fall förväntade prestationer.
Atlético paniagua
2008-11-24 16:50
Ok, nu är jag tillbaka från mötet och kan besvara de, förlåt mig att jag säger det, lite märkliga kommentarer som Rawkus gjorde på inlägget mitt.

Angående min jämförelse med att Liverpool har fler spanjorer än Atm, så menade jag att belysa de få spanjorer som spelar i vår startelva, inte något annat. Dvs t.o.m ett lag från en annan liga har fler spanjorer än vi.
Liverpools egna värvningsfilosofi lägger jag mig inte i men när du ändå tar upp det så har de i alla fall 2 egna produkter i startelvan. Vi har noll.

"Sa lange Spanska spelare overvarderas nat sa in i h*lvete, sa kommer det fortsatta figurera billigare alternativ sasom utlanningar..."

Vänta nu här min vän, det måste ju ändå vara billigare att använda sig av egna produkter än att köpa in utifrån. Eller hur?

"...och sjalv ser jag inget fel i det"

Jaså inte? Jag ser en åt helvetes massa fel i det. Våra egna talanger får inte utvecklas i det lag de fostrats i under hela sitt fotbollsliv och som de också är supportrar till, utan portioneras ut till andra klubbar där de så småningom slocknar i brist på motivation.

"Hur kul hade PL varit med endast engelsman? La Liga med endast Spansjorer? Ryska ligan med endast Ryssar? Serie A med endast Italienare?"

Förmodligen lite tråkigare om det ENDAST var spelare från samma land. Men det är inte det jag förespråkar. Det skulle definitivt vara MYCKET roligare om spanjorer ändå var en majoritet i de spanska lagen så att lagen i alla fall hade en nationell identitet. Så är det inte längre i de flesta fall och definitivt inte i Atleti.

"Rikta ej allt ditt hat endast mot Aguirre, da han knappast ar den som godkanner varvningar samt pungar ut for dessa."

Nä kanske inte helt, men lite får han nog välja. Hur kom annars Raul Garcia till Atleti?
Dessutom är det faktiskt han som tar ut startelvan.
De las Cuevas gör gång på gång fantastiska inhopp men får inte plats. Camacho har också bevisat sin klass men får inte plats. Pablo har aldrig under sin karriär gjort lika många blunders som Ufo hunnit med under denna nästan halva säsong, ändå står han utanför elvan och Ufo spelar. Inga ungdomstalanger slussas upp i A-laget. Inte nämnvärt från B-laget till A-laget heller. I bästa fall ställer Atleti upp med en startelva med 2 (två!!!!) spanjorer (Pernia räknar jag ej).
Anti-spanjor? Döm själv, men märkligt är det.

"Japp, slang Kun, Forlan, perea, Franco, Heit"

Nu räknade du precis upp 5 (ta bort Heit, lägg till Simao) som jag tycker vi ska behålla. Men resten? Ja ut med dem!

Nej, du har fel. Mitt tidigare inlägg var inte ett tillfälligt raseriutbrott och baserat på det resultat vi visade mot Numancia utan något som jag tänkt på i ett par säsonger nu.

Det är självklart att en spelare som är fostrad i klubben har mer hjärta för klubben än en inköpt spelare. Och det kan vara väsentligt när det verkligen behövs. Se bara på Athletic Bilbao som trots att de har spelare som inte borde kunna hålla kvar dem i högsta serien, gång på gång krigar sig kvar. I många fall slår motivation klass. Och det finns ingen starkare motivation än att kämpa för laget i sitt hjärta.
Givetvis ska man sen krydda laget med spelare utifrån för att höja klassen där det behövs. Men det ska göras med måtta så att det fortfarande är Atletico Madrid, inte Atletico Brigadas Internacionales.


Annons: