/spanien/atletico/forum/1511.aspx/spanien/atletico/forum/1511.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético rawkus
2009-02-21 14:53
paniagua: Gallande den ekonomiska biten, sa skulle en utrensning av en hel hog spelare pressa ner priset pa dessa rejalt. Andra klubber skulle direkt fa nys om detta och de skulle helt enkelt vagra att betala ens i narheten av vad vi en gang gjorde - latt att rakna ut vad som hander med varan redan sargade ekonomi...

Sedan tvekar jag ej en sekund pa att namn som Maxi, Simao, Ujfalusi mfl. ger bra mycket mer intakter an tex Pacheco, Keko, De Gea mfl. Tyvarr ar ju fotbollen sa oerhort ekonomiskt styrd att ALLT detta maste has i atanke.

Darfor ar iaf jag emot en framhetsad utrensning, detta gallande den ekonomiska delen.

Gallande sjalva spelandet sa ar jag som sagt starkt emot tanken att slanga in 4-6 ungdomar med NOLL erfarenhet i hetluften. Har har man gjort ett misstag fran borjan. Dessa unga killar borde ha fat den vardelosa Copa del Rey som lekplats - ma det bara eller brista.

Varfor du utesluter just Assuncao kan jag ej ens forsoka fortsta mig pa - han har varit en av de helt klart basta denna sasongen.

Ditt drompaket med Xabi, Torres och Reina vore minst sagt frestande, dock skulle denna utrensning du pratar om gor att an mindre pengar skulle finnas for detta paket(vet att det ar en ren drom :))

Klubben bor byggas upp fran grunden igen och vi har en oerhord chans att utveckla den med egna talanger och darmed minska de ekonomiska utgifterna rejalt, men... allt detta skall genomforsa i lagom takt. Hetsas det fram sa riskerar man en total kolaps, och det ar dte val ingen forutom Real M***** fans som vill se...

Tycker ej min ide ar sa pjakig trots allt:

Letar man nyforvarv men ser att en av de egna skulle kunna tacka positionen, sa bor man stanga den positionen ekonomiskt och satsa pa just den egna.

Att du tar Barca som exempel ar tufft da det ror sig om tva helt olika forutsattningar, bade ekonomiskt och spelmassigt. Forstar tanken men stooor skillnad pa de tva lagen.

Daremot vore det ej fel att anstalla rejala scouter som harvar igenom HELA den spanska fotbollsserien, allt fran 15 aringar till 20 aringar.

En spansk Wenger skulle jag garna ha till hands gallande att nosa fram talanger, till sjukt laga priser dessutom :)
Atlético JFH
2009-02-21 13:20
paniagua/ Jodå, jag fattar precis vad du menar, men jag tycker inte att Miguel, Braulio och Jurado håller för ett lag som ska slåss om titlar. Jag skrev ett mer utförligt inlägg om det här nyss, men det försvann (som alltid när man skriver långt och inte sparar), så det får bli en sammanfattning.

Jag tycker att din tanke är god, men den går inte att genomföra med spelarna du nämner. Anledningen är att andraalternativen behöver hålla hög klass om vi ska konkurrera på flera fronter och sepla så pass många matcher per säsong. Att Braulio skulle kunna axla samma roll som Sinama är ju ett skämt. Detsamma gäller De Gea, Koke mfl. som är riktigt fina talanger, men som absolut inte håller samma klass som Coupet, Assuncao och gänget.

Jag håller dock med dig om att vissa utlänningar har fått för mycket utrymme som kunde gått till klubbens egna produkter. Varför värva 2 mittbackar när man redan har 2 av världsklass och dessutom Dominguez som mycket väl håller som fjärdealternativ på positionen? Detsamma gäller innermittfältet där vi värvar Banega i sista sekund och förpassar Camacho till bänken. Än värre blir det då Banega också får nöta mycket bänk, eftersom både han och Camacho får dela på fjärdealterntivets speltid.

Det jag vill säga är att kvalitet ska gå före nationalitet, men det finns situationer där det faktiskt kvittar, och då tycker jag att det är bättre med våra egna produkter, som inte har fått alla chanser de förtjänar. Som nyckelspelare tycker jag dock att ingen har visat det som krävs.

EDIT: Disposition.
Atlético paniagua
2009-02-21 12:30
...ooops, jag glömde Camacho som givetvis är ett naturligt alternativ/avbytare till Raul Garcia.
Atlético paniagua
2009-02-21 12:18
Till JFK och övriga som fortfarande inte fattat min tanke ska jag skissa upp en tänkbar startelva utifrån de åtgärder jag förespråkade i mitt första inlägg som skapade denna maratondebatt:
..................Leo Franco

canterano?/...Perea...Pablo...Antonio Lopez
nyförvärv/
Juanito?

...............Raul Garcia......

Jurado........De Las Cuevas.........Simao

...........Kun............Forlan............

På bänken: Braulio, canteranos som De Gea, Keko, Koke, Pacheco, samt några kompletterande nyförvärv på ytterbackspositionerna och någon mittfältare.

Under tiden ska allt göras (när ekonomin tillåter) för att hitta ett "paketpris" från Liverpool där vi kan köpa, eller byta till oss, Reina, Xabi Alonso och Torres. :-) Önskedröm, jag vet, men det skulle vara mumma.

Vad tycks?
Kanske inte något lag som tar ligaguld första året, men sedan kan det bli riktigt bra.
Atlético paniagua
2009-02-21 11:55
Zorans 3+4 punkter är exakt vad jag menar. Dock tycker jag att inskolandet av 1 canterano per år är för lite. Det skulle vara fullt möjligt att skola in 2 utan problem.

--JFK--
Fattar ironin. Dock visar ditt inlägg att du inte fattat ett skvatt av det jag menar.

--Rawkus--

Om du läste mitt första inlägg i debatten (eller om det var andra) så ville jag ju behålla några stycken, så en "total utrensning" var ju inte idén i rent praktiskt. Med "total utrensning" menar jag rensa ut de som underpresterar, inte peu en peu, utan med en gång och helt och hållet.

Förstår dock din synpunkt angående den ekonomiska aspekten, erkänner jag villigt att jag inte tänkt på den. Detta är ju givetvis ett problem men det kanske går att lösa om en annan klubb "övertar" kontraktet. Jag är inte så kunnig i ekonomisk och kontraktsmässig praxis när det gäller fotbollspelare. Kanske de som spelar de där förträffliga dataspelet ni talar om kan mer om det?
Givetvis är det skillnad på de olika divisionerna, men någon gång måste de ju få pröva på hetluften om tanken är att de så småningom ska spela i högstaligan, vilket tanken måste vara.
Som sagt, har Barca lyckats väldigt bra med detta. Messi, Bojan, Busquets mfl är typexempel på canteranos som slängdes in i hetluften ganska bryskt och omgående och resultatet ser vi ju.
Som en jämförelse kan Barca, utan någon nämnvärd försvagning, ställa upp med en startelva med 8 (!!!!!) canteranos. Hur många canteranos har spelat, ens några minuter, hos Atleti de senaste 2 säsongerna?
Atlético zoran
2009-02-20 22:55
Mycket av den här diskussionen nedan är kopplad till klubbens nurvarande sportchef, Jesús García Pitarch.

Det är han som tar hand om värvningarna och i ärlighetens namn ville jag ha bort honom redan inför den här säsongen. García Pitarch ligger bakom en mängd misslyckade värvningar och klubben funderade faktiskt på att ersätta honom med José Luis Caminero, en gammal Atlético-hjälte från det lag som vann dubbeln 95-96, han har en liknande position i Valladolid för tillfället, jag vet dock inte varför det hela stannade av.

Vad är det då Atlético behöver för att förstärka laget och verkligen etablera sig mot de riktigt stora?

1) En riktigt bra tränare med vinnarmentalitet som även är villig/känner till klubbens fotbollsskola. Det skall vara någon som känner till hur man spelar i Atlético, men samtidigt måste det vara någon som är tillräckligt bra taktiskt, speciellt när det gäller att sätta upp en hög press och jobba över hela planen
2) Två nya ytterbackar, en på varje kant, det borde vara prioritet ett.
3) En organisatör på mittfältet, varken Raúl García, Maniche, Camacho, Paulo Assunção eller Banega (även om han är bra mycket passningsskickligare än resten) kan slå en avgörande passning. Kanske finns han i form av Jurado som är utlånad till Mallorca eller så finns han i Koke, i värsta fall finns den här typen av spelare i en annan liga och då lär det bli dyrt att köpa loss honom.

Nu har förvisso García Pitarch sagt att klubben kommer satsa på sina canteranos, det återstår dock att se i vilken utsträckning, men målet är att få fram en canterano varje säsong, förra året fick man fram Camacho och man bör även satsa mer på honom. Atlético kommer inte ha råd att köpa dyra spelare i framtiden, dels pg.a. arenabygget, men även pg.a. den här ekonomiska krisen som pågår.

Det finns nämligen fyra saker som en välmående och fungerande klubb ofta har.

1) En plan för flera år i framtiden, en tränare som är tänkt att uppnå målen, inga tillfälliga lösningar. Man måste våga tro på sina egna/tränarens idéer, ge det tid. Det gjorde de åtminstone med Aguirre vilket visade sig vara ett stort steg framåt för den här klubben, även om han inte var den idé-rikaste tränaren i Atléticos historia.
2) God scouting-verksamhet, man köper billigt, fostrar spelare och låter de även få chansen att visa upp sig.
3) En bra ungdomsverksamhet.
4) Bra organisation, dvs. att högre uppsatta kommunicerar väl med allt från ledarstaben till spelarna som representerar klubben.

Sluta med de överflödiga köpen, man behöver inte köpa någon bara för att det är frestande.
Atlético kun10aguero
2009-02-20 20:56
Tjena måste säga att det är en mycket intressant diskussion mellan (mest) rawkus o paniauga.

Hur som helst undrar jag ifall de är folk som spelar x11 här inne ? tänkte köra en liga med bara Atletico :)
Atlético rawkus
2009-02-20 18:45
JFH: Nu hangde jag ej med. Var det ironi? :)
Atlético JFH
2009-02-20 17:44
Det är klart att dessa ungdomar som harvar i botten av Segunda B har tillräckligt med kvalitet för att konkurrera om CL, och i förlängningen titlar...
Atlético rawkus
2009-02-20 15:46
paniagua: Forstar hur du menar. Dock tror jag ssjalv INTE pa en total utrensning mitt i en sasong - oavsett hur bra ungdomarna gjort/gor ifran sig, sa ar det en grymt stor skillnad pa "B-serien"/ungdoms och A-lagsserien...

Tror mer pa att forst och framst ersatta bankspelarna med ungdomar, kanns som en bra och langsman nog start. De positioner som tacks upp bast av de unga med mest talang, bor man saledes infora kopstopp for.

Skall forsoka forenkla: Eftersom Pacheco gatt fram som en angvalt, sa ar en varvning av utomstaende anfallare, spanjor eller icke, helt onodig. Makes sense? :)

Cancer contra inskolandet av nya spelare/egna ungdomar..? :O

En av sakerna jag tror vi glommer mitt i alla diskussioner om utrensningar, ar de ekonomiska delarna: Eftersom dessa spelare ar under kontrakt, sa har vi som arbetsgivare en hel del skyldigheter, precis som i det "verkliga livet". Att hetsa ivag halva truppen gor att vi skulle ga back ekonomiskt med tanke pa vad vi en gang betalat for dessa spelare, samt aven forlorade intakter fran spelarnas diverse reklamrattigheter mm.

Haha, uttrycket "fjortisar" var ej menat pa ett negativt satt :)
Atlético raoul duke
2009-02-20 13:37
Ämne: FM - Football Manage....
värt å prova om man vill slösa bort mycket tid av sitt liv ;p
Atlético Roni
2009-02-20 12:49
FM - Football Manager kan inte förklara det bättre än vad namnet gör själv :p.
värt att prova!
Atlético paniagua
2009-02-20 12:03
Tack Deion!
Du är den som till fullo förstod vad jag menade.
Jag säger inte att man inte kan ha utländska spelare, men de måste plockas med större noggrannhet än vad som gjorts hittills och inte BARA utländska spelare. Laget måste ha en stomme av spanska spelare för identitetens skull. Den försvann till stor del med Torres.
Att byta ut stora delar av laget är ingen nyhet, det har gjorts förr i Atleti med blandad framgång ( vad är för övrigt FM som alla snackar om?.
Barcelona har lyckats alldeles utmärkt med att bara "kasta in" sina canteranos. Bojan, Piqué, Busquets är bara några exempel på att de går utmärkt att gå från ugdomsled direkt in i A-laget, givetvis med några långa inhopp emellan ( och ja, jag är medveten om att Piqué gjort en sejour i England).

-Rawkus-
Du missförstod mig. Jag menar inte att du känner MINDRE för Atletico än en spanjor. Jag menar bara att du kanske känner ANNORLUNDA eftersom den nationella delen kanske inte betyder så mycket för dig. En parallell som jag skulle kunna dra är att en svensk Athletic-supporter kanske inte skulle bry sig så mycket om det spelade andra än basker i laget. För en baskisk Athletic-supporter skulle det vara otänkbart.
Detta är en hårddragning, men jag vill bara belysa min poäng.
Angående rutin på våra ungdomar; rutin får man genom att få spela i dessa turneringar.
Jag vill tro att Atleti har bättre backup i de egna leden än bara "fjortisar", som absolut inte skulle göra ett sämre jobb än vissa av de överbetalda "halvstjärnor" som nu spelar.

Jag har alltid ansett att för att bygga ngt nytt måste man rensa ut sånt gammalt som ej är bra och behålla det gamla som är bra.
Att renovera en lägenhet "till hälften" eller "peu en peu", funkar inte. Att skära ut en cancersvulst lite i taget funkar inte. Rejäla rensningar så att man kan bygga på nytt, en gång för alla, brukar bli bra i längden. Kanske når man inte resultat genast, men efter 1-2 år blir det bra. DÄREFTER kan man byta ut lite i taget. Jag tror, precis som de flesta, att kontinuitet ger resultat. Men kontinuiteten måste byggas på en bra grund.
Atleti har i dagsläget ingen bra grund enligt mitt sätt att se det.
Deportivo DonGuillermo
2009-02-20 09:19
han kommer att vara trött på fotboll vid 7 år, och flytta över till konståkning...

har någon koll på vilka alla vi har på lån nujust?
Atlético zoran
2009-02-19 23:02
Stackars unge, kommer bli en jävla press på honom när han väl börjar spela fotboll.

Jordi Cruyff någon?
Atlético rawkus
2009-02-19 22:17
Grattis KUN!!!
Atlético NemanjaKazic
2009-02-19 22:14
GRATTIS TILL KUN, HOPPAS PÅ ATT DEN LILLE BENJAMIN BLIR BÄTTRE ÄN HANS PAPPA ÄR NU;d
Atlético Roni
2009-02-19 22:01
Grattis Kun :D

Många mål för din nya son vill vi se :)
Atlético Deion
2009-02-19 16:56
Om jag får lägga mig i bok klubben nedanför :) så vill jag säga enligt min mening att jag håller både med och inte angående inhenska spelares vara eller inte vara i Atlético.

jag tycker man kan ha utländska spelare, men nyckelroller, lagkaptener etc måste vara egna spelare eller spanjorer från andra delar av landet som spelat länge i klubben.

Det är bara vi som envisas med att göra en underpresterande argentinare utan någon som helst ledarkunskaper, nationell koppling,egen produktstatus eller stark klubbhistoria till lagkapten.

Se Gerrard, Terry, Neville, Puyol, Raul, Marchena, J Navarro, Del Piero, Maldini, Totti osv. De har alla någon av ovanstående kopplingar till den klubb de spelar för.

Även Senna som inte riktigt är spanjor på det sättet har bara haft Villarreal som enda klubb i Europa sen han komm till ubåtarna för 7 år sen och Zanetti i Inter må vara argentinare, men han har spelat i Inter i nästan 14 år sen han kom från Banfield i hemlandet som ganska ung, så det är klart spelarna lyssnar på han, oavsett nationalitet, han är en ikon.

Sen har de flesta lag alltid några nyckelspelare med koppling till klubben eller landet på nyckelpositioner där deras insats kan sporra på laget, som tex Casillas/Raul, Puyol/Xavi, Villa/Marchena, Terry/Lampard, Ferdinand/Rooney, Gerrard/Carragher, Maldini/Pirlo, Del Piero/Buffon, Totti/De Rossi etc.. listan kan göra lång..

Jag kan nog med gott hjärta säga att lag som inte har denna grund får problem.

Arsenal har problem med stabiliteten och motivationen i laget just pga av ovanstående grejer, Aston Vill har å andra sidan har skaffat sig just detta i Barry/Young/Agbonlahor som förstår sig på psykologin och rivaliteten inom nationell fotboll och vad det betyder för en förening som Aston Villa, och all vet ju det går just nu för dom. Hur motiverade och stabila var inte Arsenal för några år sedan när Parlour och Keown spelade. Det var spelare man lyssnde på och för det blev förbannade i omklädningsrummet om spelarna inte respekterade och gav allt för klubben.

För mig handlar det inte om truppen i helhet, utan fundamentala fel i grunden, speciellt i ett lag som Atlético och var dom är på väg just nu och försöker åstadkomma med klubben, så är det viktigt att han några nyckelspelare som vet vad det betyder för föreningen, inte bara fotbollsproffs.
Atlético rawkus
2009-02-19 14:22
Paniagua: Forstar hur du menar, och haller till viss del med, dock ej om allt...

Assuncao har varit en av vara battre genom sasongen satt, det kan du ej ha missat. Att du tar senaste matchen som exempel gor att man i stort sett kan saga HELA laget...

Nej, Atletico ar ej endast en troja for mig...

Forsoker dock tanka realistiskt: Skall vi kassera "utlanningarna" och slanga in ungdommar som knappt besitter en gnutta rutin fran La Liga? Ann mer oroande gallande CH L... :/

Visst kan de sa sakteliga spelas in(mitt recept..) och sa smaningom lar ju detta hjalpa att ordna upp ekonomin, men inte hej villt kassera 3-8(endast exempel) spelare och ersatta dessa med lika manga "fjortisar" - fungerar ej som i FM.

Att spela in dom langsamt, over de kommande 3 sasongerna tror jag skulle kunna funka, men att bara kasta bort de andra och ersatta hej villt - ej att rekommendera.

Nej, ar ej Spanjor, men anser att man andock kan kanna lika starkt som just en spanjor for Atletico. Finns inga satta regler.

Att just du har problem att identifiera dig med dagens Atletico ar din ensak - vet fruktansvart manga som ej gor skillnad pa spelarna som kysser varat klubbmarke efter mal/vinst, oavsett nationalitet. Dock ar det inget fel i att ha olika asikter, inte sant? :)

"Problemet" ar egentligen inte spelarna som varvas(skall de saga "nej tack" for att de ar icke-spanjorer?) utan vilka som skoter varvningarna.

Majoriteten av truppen kan garna besta av den nationalitet i vars liga man spelar i, det kan jag halla med om, och med varan lysande ungdomsverkasmhet sa kan det mycket val bli en mej spansk dominerad uppstallning, dock skall det ske ytterst varsamt...

Den ekonomiska framtiden har vi en ypperlig chans att sakra med just dessa ungdomar, hoppas bara Humle och Dumle inser denna mojligheten.

Nu skall jag somna om da jag ar ledig och klockan ar 0715 :)

Gillar dock ditt svar och forstar din stallning i fragan - dock haller jag ej med om allt. Fokusen pa folks nationaliteter ar nagot jag lart fran barnsben(samt att resa runt halva j*vla jorden :O ) att den ar ovesantlig, och det kommer alltid vara sa, for mig iaf.

Dock hoppas jag vi far in en tranare som atminstone, till att borja med, vagar chansa och slanga in de yngre. Dessa lar, om inte annat, ha hyffsat mer motivation an tex vraket och forre fotbollsspelaren Luis Garcia... :/
Atlético raoul duke
2009-02-19 13:45
Ämne: Jag tror faktiskt, h....hela grejen med att laget är ojämna beror nog på att atletico i stort sett får en helt ny trupp inför varje säsong de tar tid att spela ihop ett lag och för spelarna att anpassa sig till ligan, se bara på alla holländare varken sneijder, van der vaart, hetinga m.fl. har inte fått ut sin potential i den spanska ligan de är väl egentligen bara robben som kommit igång av holländarna i madridlagen.
som sagt de tar tid att anpassa sig till ett nytt land, de är väl bara banega och sinema som värvades från spanska lag i somras och banega hade då bara vart i valencia en halv säsong? släng ut de värdelösa spelarna (luis garcia) och även kanske maniche som jag tröttnat på, behåll resten krydda med 1-2 nyförvärv i sommar så kommer nog laget bli betydligt jämnare och bättre, laget har en väldigt stor potential. de gäller bara att få ut de mesta av alla spelarna..
Atlético John Mayer
2009-02-19 12:40
Jag tror faktiskt, helt ärligt, att de flesta håller med dig Paniagua. Atléticos styrelse och tränare är experter på att slösa bort talanger, så enkelt är det.

Och ja, jag (och jag antar de flesta andra på detta forum) vill se mer spanskt blod i Atlético. Jag vill se spelare från Canteran komma upp i a-laget och ges en vettig chans. Pappervärvningar förekommer alltför ofta i Atlético, och det hatar jag. Camacho är ett bra exempel på en talang som blivit åtsidalagd p.g.a. att ledningen valt att värva namn (Assuncao och Banega) istället, trots att Camacho imponerade rejält de gånger han spelade ifjol.

Detta har många reagerat på, så tro inte att du är den enda som vill se ett smartare och mer "down to earth"-Atlético.

Dock, att byta ut ett helt (halvt) lag på en och samma gång tror jag inte är rätt lösning på det hela. Sure, nu med resultatet i handen kan man som supporter lätt reagera och säga att värvningarna av spelare X och spelare Y var felaktiga, men gjort är gjort, och som lag blir man straffat av det. Att slänga iväg sju, åtta, spelare under en och samma sommar känns som något som enbart skulle vara lyckat i en digital värld, och inte i realiteten.

Så, vad vill jag få sagt? Jag vill se förändringar i laget, inget snack om det. Jag vill att spelare ska försvinna från Atlético och jag vill att majoriteten av det nya spelarmaterialet under sommaren ska komma från de egna leden. Att slänga iväg en sån pass majoritet av truppen känns dock enbart idiotiskt, på alla sätt och vis. Det är inte ett uselt lag vi talar om, bara ett oerhört ojämnt sådant. Lösningen på det hela är, som du säger, mer hjärta och mer konkret identifikation till klubben Atlético de Madrid.

Men, bara för att spelare inte har varit fantastiska så betyder det inte att de inte sitter på potential. Heitinga, Assuncao och Ufo är tre spelare som jag helt klart tror kan växa in i laget. Med hjälp av, som du säger, egna produkter som kan skapa mer hjärta och känsla i klubben, kan dessa herrar utan problem växa in i truppen och bidra med oerhört mycket. Sen finns det självklart individer som borde slängas bort, inget snack om det, och när de förväntade förstärkningarna tillkommer under sommaren så hoppas jag verkligen att styrelsen tänker; både logisk och spanskt.

Franco, Heitinga, Pablo, Perea, Lopez, Ufo, Camacho, RG, Assuncao, Simao, Forlan, FSP och Forlan är spelare som är givna i mitt framtida Atleti. Stora frågetecken på Maniche, Banega, Maxi och Seitaridis, och direkt fot till exempelvis Pernia och Garcia. Problemet för tillfället är snarare att vi inte har någon tränare som kanskapa en lag men en konkret spelidé. Perea ska inte härja på kanten medan Ufo, som skötte högerkanten i Fiorentina på ett utomordentligt sätt, springer runt i mitten som en yr höna. Vi har potential i de spelare som tillhör klubben för tillfället, och med rätt tänk och smarta förstärkningar så kan laget bli hur bra som helst. Viktigt att ha i åtanke är att man inte bara kan slänga iväg och förvänta sig att spelare som tidigare inte bevisat något konkret (trots brist på speltid), likt Jurado, Camacho och Braulio, ska gå ut och dominera i Primera Division. Men, jag hyser inget tvivel om att klubben sitter på en startelva som med en bra tränare och lite (mycket..) hjärna kan bli ett av de bästa lagen i Spanien, samt att de unga spelare som finns i Canteran och på lån besitter potential ut över det vanliga.

Häpp, många ord och lite...ehh...sagt? Eller...;P
Atlético paniagua
2009-02-19 11:55
För att avsluta min kavalkad av inlägg vill jag bara tillägga detta:

1. Rawkus; Jag antar, efter hur du resonerar,att du inte är spanjor. Skulle du vara det så skulle du förstå mitt sätt att tänka och önskemål att åtminstone ha en majoritet av spanjorer i Atleti.
Om jag höll på Bayern Munchen och inte var tysk, skulle det inte spela mig ngn roll heller om hela laget bestod av icke-tyskar.
Men jag skulle ha väldigt svårt att hålla på AIK om det inte fanns en enda svensk i startelvan, och då har jag ändå varit gnagare sedan jag sög napp.

2. Jag anser att vi inför denna säsong (och föregående) gjort en "Atletico" (då menar jag inte tränarbyte), dvs värvat på papperet bra spelare som så fort de får på sig den rödvitrandiga tröjan plötsligt blir näst intill inkompetenta.
Jag vet inte hur det kan bli så men det sker ideligen med Atletico. Fantastiska spelare kommer och blir plötsligt medelmåttiga. Heit, Ufo, Banega, Assuncao är bara några färska exempel. Luis Garcia likaså, även om hans bäst före datum gick ut för några år sedan.
Pernia har inte träffat målet på ett långskott sedan han lämnade Getafe. Maniche likaså. Maxi börjar dala från att ha varit strålande.
De enda som motsvarat förväntningarna är Forlan, Kun och Simao om vi pratar nyförvärv under de senaste åren. Och tyvärr ser det ut som om Kun i perioder börjar tröttna på att bära hela laget på sina axlar.
Samtidigt (också typiskt för Atleti på sistone) tar vi in inhemska talanger som kan bli något stort och sätter dem på bänken tills de tröttnar och lämnar laget eller blir utlånade. Jurado, Braulio, just nu De Las Cuevas och Camacho, listan kan göras rejält lång. Vi får se vad som händer med Keko, Koke, de Gea mfl av våra talanger som redan nu börjar knacka på dörren till A-laget. Jag fruktar att samma sak kommer hända: Nya dyra inköp av spelare utifrån som sedan underpresterar emedan våra talanger ruttnar på bänken eller säljs/lånas ut för att aldrig mer komma tillbaka.
Ingen kan säga att Camacho och Miguel gjort dåliga insatser när de fått chansen att spela. Och när Jurado spelade så var han alltid bland de bästa i laget. Varför får de inte fortsätta? Istället envisas tränarna (ledningen?) med att, match efter match, starta med folk som underpresterat.
Detta är, kära vänner, att göra en "Atletico"
Atlético paniagua
2009-02-19 11:28
Don Guillermo,

Är Jurado på lån till Mallorca? Jag trodde han var såld.

I sådant fall kompletterar jag mitt inlägg om att byta ut laget med att återkalla Jurado genast till Atletico.

By the way, ska vi ta exempel från PL angående "byta ut ett helt lag" eftersom du nämnde ManCity (för övrigt bara dyra inköp utifrån och nästan inga egna produkter Quad erat Demostratum) som skräckexempel: Abramovichs Chelsea!
Före A var de ett mittenlag, i bästa fall. A kom, behöll Terry och tre-fyra till men bytte resten. Resultatet talar för sig själv.
Men observera att jag INTE föreslog ett byte av HELA laget och väldigt få nya inköp.
Atlético paniagua
2009-02-19 11:25
--Rawkus--

Vi har redan diskuterat detta och jag har egentligen inget nytt att tillföra diskussionen så jag upprepar vad jag sagt till dig tidigare:

Ur lagets synpunkt så är det viktigt att det finns en stolthet och en identifikation som gör att man satsar lite extra då det behövs. Att bara vara "professionell" räcker inte då, utan man måste vara lite mer.
En spelare som får betalt men i övrigt inte har någon anknytning rent emotionellt till laget blir enbart professionell.
En spelare som är fostrad i laget eller som åtminstone är uppvuxen i Spanien och därför har en känsla för olika lags "identiteter", kan däremot känna det där som ger det lilla extra när det behövs.

Ur supportersynpunkt är det för mig JÄVLIGT viktigt att känna en identitet med laget. Du kanske bara hejar på en tröja och ett klubbmärke men jag behöver också kunna identifiera mig med mitt lag. Laget måste för mig ha en identitet och samhörighet med den region, eller åtminstone land, som den representerar. Dagens Atletico har det inte. Och de spelar heller inte bra. Enda anledning att Atletico fortfarande ligger där de ligger beror på tur med övriga lags resultat.

Jag har väldigt svårt att känna och identifiera mig med dagens Atletico. Detta är ngt jag aldrig upplevt tidigare som Atleticosupporter (jag har varit det sedan jag var 6 år gammal och nu är jag duktigt gammal).

Så visst fan har det betydelse var spelarna kommer ifrån!

Till övriga som hade synpunkter på mitt radikala, förra inlägg:

-Ja, jag är seriös!

- Jo man kan byta ut ett helt lag! (det är ju faktiskt egentligen inte ett helt lag och mina förslag var ju att ersätta med canteranos som ju också är Atletico). Det har lyckats förut och kan lyckas igen.

- Assuncao?! Vad har han gjort i Atleti som är så fantastiskt? Senaste matchen kunde han ju knappt skilja sin arsle från sitt ansikte. Långt under godkänd. Alldeles för hög felprocent i passningarna och totalt förvirrad.
Deportivo DonGuillermo
2009-02-19 08:05
Vår ekonomi är ju inte lysnde för tillfället, men visst finns det klubbar i la liga med klart sämre, t.ex. valencia, depor, malaga, betis....
Min personliga ekonomi är igen nästan värre än levantes :D

Men allt måste ju ej säljas/köpas. Vi har en (in my opinion) utmärkt offensiv mittfältare som sitter i mallorca på lån, jurado. Ifall ledningen besluter sig för att ej låna ut killar som just jurado och braulio får vi en bredd till truppen. Dessutom utan att gå i konkurs. och de känner ju redan vissa i laget.
Atlético rawkus
2009-02-19 04:42
DonGuillermo: Sjalv vill jag ha en spelare for att han ar bra - sedan om kommer fran Kazakstan eller Malta spelar mindre roll ;)

Forstar hur du menar, men det ar i dagslaget ej mojligt att slanga ivag halva laget, samt hitta fullgoda inhemska ersattare, fran rivaliserande liga lag, for "hyffsade priser"... Speciellt nar vi har en krasslig ekonomi...
Deportivo DonGuillermo
2009-02-19 00:01
rawkus:

angående nationaliteter anser jag att ett spanskt lag bör ha spanska spelare. inte för nationaliteten, men med tanke på samhörigheten inom laget. Det är inte enbart nationaliteten, utan även ursprung (t.ex. madridson eller baskisk).
på planen kanske detta inte är lika viktigt som utanför planen. Kamratligt jävlaranamma? :P
Atlético John Mayer
2009-02-18 21:04
Som sagt, det är en viss skillnad på FM och real life. Talanger förblir inte sällan enbart talanger. Freddy Adu, någon? ;)
Atlético rawkus
2009-02-18 18:25
paniagua: "Tyvarr" sa ar ju detta ej FM, utan reallife... :O Att gora oss av med Assuncao???

Varfor skulle vi slanga ivag en av vara basta spelare? Sannslost tankande. Vad ar motiveringen med att slanga ivag han..?


Ovrigt: Vad ar fixeringen vid inhemska spelare? Nationaliteter skiter jag blankt i. Spelare bor spela for hur de presterar, inte pga nationalitet.
Annons: