/spanien/atletico/forum/15.aspx/spanien/atletico/forum/15.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético Blyger
12/17/2016 17:34
Las Palmas spelar mkt fin fotboll.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Lago
12/17/2016 17:29
FINALMENTE SAÚL!!
Atlético Blyger
12/17/2016 17:28
Saaaaaauuuuul!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Blyger
12/17/2016 17:27
Jisses.. :-( Så fruktansvärt ineffektiva vi är framför mål. Vilken bjudning..
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Blyger
12/17/2016 17:15
Suck - vi har ingen struktur i spelet. Ok, direkta avgörande passningar isf.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético zoran
12/17/2016 15:20
@Garra:


Vercellones, Burgos och Oblaks analys kommer från många timmars studier av detaljerad information som tagits fram om motståndarspelarnas tendenser (i allt från hur de kastar långa inkast in i straffområdet till vilken del av foten som Arbeloa helst skjuter med, trots att Arbeloa inte kommer spela till 99%), videoanalyser och potentiella saker som kan ge de fördelar. Så med all respekt för din analys och det du sett av Oblak i Benfica och Atleti (själv har jag sett honom sedan União Leiria), men det finns en anledning till varför de här klubbarna investerar pengar i folk som filmar allt från egna träningar till att de spionerar på motståndarlagens träningar med hjälp av drönare eller sitter och klipper ut sekvenser för att sedemera sätta ihop personliga klipp på spelarnas egna aktioner under matcherna.

Dessutom är jag rätt övertygad om att du inte hade ändrat på ett koncept som givit två segrar tidigare, dvs. att stå upp och vänta ut straffskyttarna. Då hade istället kritiken hetat: "varför kastar han sig så tidigt?". När man väljer den strategin som man väljer gör man det av en anledning.

En annan sak som väldigt få verkar reflektera över är hur det känns att stå där i en Champions League-final när matchen ska avgöras på straffar efter 120 minuters spel. Det finns ingen strategi som är rätt eller fel precis som det inte finns något spelsystem eller spelsätt som garanterar segrar. Det är charmen med den här idrotten. Keylor Navas gjorde exakt lika många straffräddningar som Oblak i straffläggningen (han fick sex straffar emot sig under matchen om man räknar in den som Griezmann missade under ordinarie speltid) och ändå vann hans lag. Varför? För att hans lagkamrater inte kostade på sig två straffmissar. De satte sina när det väl gällde.
Atlético eduardo c
12/17/2016 12:24
Oblak är helt klart en av de bästa målvakterna i världen. Även om vi har släppt in en del mål dom senaste matcherna har ingen kört blamegame på honom. Han har räddat så otroligt många 3poängare åt oss, och han är 23 år gammal, 1 år yngre än courtois som i enligt mig också är en av dom bästa i världen. Men det är ingen hemlighet att atletico tar fram det bästa hos målisarna med duktiga målvaktstränare. Så om målvaktstränaren säger "vänta in straffskytten" så är det nog det man ska göra. Sen så var lewandovskis frispark sjukt bra. Jag tycker faktiskt inte att det är målvaktens ansvar när bollen tar sig över på muren sida, räddar han den så är det bonus. Men tar bollen sig över och in mot mål, så har målvakten alla odds emot sig. Otroligt synd att Oblak blir borta. Tung förlust för oss, Moyà når inte upp till oblaks kvalitéer. Jag har ingen riktig analys, det här är bara vad jag tycker :D
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Garra
12/17/2016 11:03
@zoran:
Min "analys" kommer från hans matcher i Atletico och till viss mån Benfica. Står knappast och hänger på träningarna och lyssnar på vad Vercelone (målvaktstränaren) säger till Oblak. Jag har inte en gång sagt att han är dålig men enligt mig så är han inte världsklass än, väldigt nära dock. Sen så finns det ganska många av någon anledning som inte ens vet vem Oblak är men det är en annan diskussion. Sen så måste jag ifrågasätta det taktiska beslutet att vänta ut straffskytten speciellt en målvakt som Oblak som inte är en "reflexräddare". Man behöver inte göra det svårare än vad det är.
Atlético zoran
12/16/2016 20:37
@Garra:


Att han kommit överens med Vercellone (målvaktstränaren) om att stå upp och vänta ut straffskyttarna i Champions League-finalen var inget som du tog med i din "analys". De kom överens om samma taktik mot Leverkusen och PSV. Det många också verkar glömma bort är att Atleti med stor sannolikhet inte tar sig till final om han inte räddar Müllers straff på Allianz ifjol. Oblak har dessutom stått för två straffräddningar den här säsongen.

Han har räddat 50% av alla straffar sedan han kom till Atlético.

RÄDDADE STRAFFAR
Roberto Torres
Andrés Guardado
Thomas Müller
Lionel Messi

MÅL PÅ STRAFF
Cristiano Ronaldo
Carlos Vela
Willian José
Paco Alcácer

Att Bayern ställer upp med två spelare i form av Thiago och Vidal framför honom så att han inte ser något är en annan sak du "analyserat" bort. Gaitán tar inte heller bort Bayern-spelarna så de inte står i vägen.

Nej, han är inte världens bästa straffmålvakt, men han är inte heller dålig på straffar. Han är dessutom utan tvekan en av världens bästa målvakter sett till alla delar i det egna spelet. Ta bara en så enkel sak som att han plockar bollar i luftrummet (något som Moyà nästan aldrig gör) vilket i sin tur leder till att motståndarnas anfall rinner ut i sanden.
Atlético zoran
12/16/2016 20:14
@paniagua:


Det är just det som är problemet med Moyà. Han är ingen målvakt som räddar poäng åt sina lag. Det är en sak han haft med sig sedan han lämnade Mallorca. Just där kunde han göra det i viss utsträckning, men därefter har det inte varit fallet.
Atlético paniagua
12/15/2016 23:11
@gurra1993:

Stämmer. Han är en utmärkt straffräddare när det gäller straffar under "ordinarie" tid. Dock, av någon anledning, inte så bra när det gäller straffar vid staffsparksläggningsavgöranden. Paradoxalt?
Atlético gurra1993
12/15/2016 22:46
Fattar inte hur folk kan tycka att Oblak skulle vara en dåligt straffräddare? han har ju vunnit 2/3 stycken straffläggningar plus han har ju räddad många straffar i år. Och hans straffrädding mot Bayern tog oss till finalen i fjol.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Atleeeti
12/15/2016 18:57
Kan ju haft med försvararna att göra men snittet 0,47 var delat Zomora-rekord.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Atleeeti
12/15/2016 18:53
Hoppas bakslaget med Oblak får laget att bryta den negativa trenden. En match i taget för Oblak! Grym målvakt, kanske inte bäst på straffar, men vi hade aldrig kommit till de där straffarna utan honom. Minst ni hans helt sjuka målsnitt i ligan förra året?
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético gurra1993
12/15/2016 14:23
Garra du måste skoja Oblak är ju världens bästa målvakt.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Garra
12/15/2016 11:26
Angående Oblak så kan ingen väl glömma hur han betedde sig i CL finalen. Stog bara still i nästan alla straffar och nu sist mot Bayern så står han med ena benet i squat position och försöker kolla på bollen. Muruppsställningen var en katastrof, finns massa små grejer om man börjar analysera honom. Sen så håller jag med om att det är en väldigt bra målvakt och han höjer ju backlinjen med sin kompetens men världsklass är han inte ännu...
Atlético paniagua
12/14/2016 22:28
Jag skulle påstå att Oblak har varit poängräddare i ett antal matcher denna säsong med otroliga räddningar. Det kan väl ingen ha missat?
Atlético RK!
12/14/2016 12:45
Oblak är ju lätt världsklass. Det finns bara ett par målvakter i världen som kan klassas som lika bra eller bättre. Det känns dessutom till stor del som en smaksak vem man föredrar bland dessa målvakter. Buffon, Navas (vars storhet jag aldrig förstått), Neuer och de Gea är väl de primära namnen som skulle kunna hållas högre av vissa. Det är ett extremt stort avbräck.
Atlético Garra
12/14/2016 12:30
Oblak har all chans att bli världsklass men han är väldigt valpig fortfarande. Moya har förmodligen redan nått sin topp och kommer inte bli bättre. Fortfarande så tycker jag Moya blev orättvist petad med tanke på att han inte gjort bort sig. Oblak har ju gjort några konstiga beslut ibland.
Atlético Antonio López
12/14/2016 11:49
paniagua/

Skulle Oblak vara orsaken till att Atleti ändå plockar poäng eller orsaken som håller dem kvar i matchen så absolut. Känns dock inte som den mest avgörande pjäsen i dagens atleti, även om jag instämmer i att det är en fantastisk målvakt så har vi även en väldigt bra målvakt i Moya, en målvakt som jag verkligen inte tror kommer göra bort sig. Vad tror du?
Atlético paniagua
12/13/2016 18:11
@Antonio López:

Den var inte det i det förflutna, men den är det nu med tanke på hur laget spelar. Ifall du inte har märkt det så har Atleti extremt djupa problem. Wake up and smell the coffee.
Atlético zoran
12/13/2016 17:43
@Garra:


"Orättvist petad". Det är inte sant och det vet du. Oblak är klasser bättre än Moyà. Räkna med ytterligare problem i luftrummet med Moyà mellan stolparna.
Atlético Garra
12/13/2016 17:38
Moya blev ju orättvist petad trots att han presterade bra, hoppas han inte tappat formen bara.
Atlético Antonio López
12/13/2016 16:45
Om Oblak var den primära orsaken till att Avancemang i Cl kunde säkras har Atleti extremt djupa problem, speciellt när alternativet istället är Moyà som är en väldigt duktig målvakt. Nu kanske vi kan vinna en straffläggning genom målvaktens prestation.
Atlético paniagua
12/13/2016 15:22
@Alexander Ivanovski(red):
Ok. Då kan vi glömma avancemang i CL också. When it rains, it pours...
Atlético Alexander Ivanovski(red)
12/13/2016 13:51
Oblak borta 3-4 månader. Tack o hej.
Atlético ADCS (red)
12/13/2016 00:43
Få lag i Europa rår på Atleti i ett taktiskt dubbelmöte.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético ADCS (red)
12/13/2016 00:41
Vi maskerar formen inför CL slutspel :) Vi kan inte både vinna ligan och CL. tror inte Atleti klarar av det. Ligaspelet lider för att det är i år vi tar hem CL!
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Blyger
12/12/2016 22:39
Grattis Villa Real. Nu var starka bakåt och vassa framåt, först på bollen genomgående och utnyttjade våra misstag obevekligt. Jisses var oroligt och omständigt vi spelar nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Blyger
12/12/2016 22:11
Kokes hörnor kommer halvvägs fram till mål gång på gång. Är det meningen?
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: