/spanien/atletico/forum/1482.aspx/spanien/atletico/forum/1482.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético paniagua
2009-04-12 16:26
--Dogonsi--

"Somos atléticos de corazón" betyder ungefär "Vi är atleticos i hjärtat" (eller "från/ur/av hjärtat")
Som Thom mkt riktigt påpekar ska det vara apostrof över andra "o":et i corazón. En tumregel är att spanska ord som slutar på n,s eller vokal och vars betoning ligger på sista stavelsen, alltid har apostrof över den betonade vokalen i sista stavelsen.
Så, nu blev det en minilektion i spansk grammatik av det här :-)
Atlético paniagua
2009-04-12 15:51
--Thom och Rawkus--

Ok, det tycks som om vi verkar vara överens i praktiskt taget allt.

Dock har ni inte misstolkat mina inlägg i sådan utsträckning som ni nu tycks tro.

Ni har alldeles rätt i att jag vill ha en drastisk förändring. Med det menar jag dock inte att ALLA som nu spelar ska slängas ut. Men du har alldeles rätt, Rawkus, när du uppfattade det som om jag ville göra mig av med överflödet så snart som bara möjligt.
Jag tror det ligger mer bakom, förutom det faktum att spelarna kostat pengar, att sådana spelare som Deion mycket riktigt kallar "komplementspelare" fortfarande spelar i en startelva trots att de match efter match bevisar att de inte hör hemma där. Politik och prestige hos ledningen tror jag ligger bakom mycket av de som är fel just nu i Atletico.

När det gäller kostnaden för att göra sig av med spelare som har kontrakt men inte presterar, tror jag det är en detalj som en klubb av Atletis kaliber ganska lätt kan lösa. Allt går att lösa om man vill.
Man kan exempelvis låna ut dessa spelare eller använda dem i bytesaffärer. Eller, som någon humoristiskt påpekade, jag undrar om det inte var du Rawkus, kan man "hyra" ut dem som man inte vill ha kvar men är för dyra att lösa ut.

Detta är ett lätt löst juridiskt problem och jag tror inte att Atleti behöver oroa sig för den ekonomiska biten.
Om spanska banker i dessa dåliga tider går med på att låna ut 500 milj. euro till ett lag med så låg ekonomisk trovärdighet som Valencia, så tror jag inte att Atleti skulle ha ngt problem med lån om det VERKLIGEN skulle knipa.

Thom, vad gäller förspanskningen av ett lag så var min andemening givetvis att det också måste vara i syftet att förbättra. Jag tror dessutom att i detta specifika fall skulle det ena ge det andra av de skäl som både du och jag och Deion samt en del andra nämnt.
Atlético Roni
2009-04-11 23:44
Malaga 0-2 Borta mot Villarreal :D. Det behövde vi!
Atlético Roni
2009-04-11 23:26
Go Malaga :)
Atlético Thom
2009-04-10 19:20
Ämne: Jag skulle behöva hj....
Beträffande gästkrönika så är det bara att höra av sig till någon av oss i redaktionen. Email finns på redaktionssidan.

"Somos atléticos de corazón" tror jag är rätt. Apostrof över O:et i Corazón med andra ord. Sedan om det är helt grammatiskt rätt vet jag faktiskt, är inte så haj på Spanska.
Atlético Roni
2009-04-10 15:09
Ämne: ändå hårt vad staten....
Hört något liknande under Francos styre, men det är väll inte så nu.
Atlético Berat_M
2009-04-10 11:08
ändå hårt vad staten gör mot oss de tar pengar från oss och ger dem till real madrid.
Atlético Dogonsi
2009-04-07 23:28
Jag skulle behöva hjälp med en sak. Tänkte göra en tatuering, men kan ingen spanska och vill givetvis inte skriva något som är felstavat eller betyder nåt som jag inte står för...

När jag var yngre så hade jag en atléticoflagga som det stod 'Somos atléticos de corazon' på. Jag har tyvärr inte tillgång till den nu så kan inte kolla att stavningen är rätt. Skulle någon av er som kan spanska säga ifall stavningen är rätt och hur ni skulle översätta det till svenska?

Jag undrar även ifall det är ok om man skriver en gästkrönika och vem man pratar med isf?

Tack på förhand...
Atlético Thom
2009-04-07 18:48
Jag håller fullständigt med Deion i allt han säger i krönikan och det han säger är EXAKT, faktiskt på gränsen till ordagrant, det som jag nämnt tidigare.

Jag håller också med om det Deion säger, vilket jag har klargjort tidigare. Första delen i min blogg om att förändring krävs klargjorde detta, och den andra delen kommer att fortsätta på samma givna mönster.

Det jag reagerade på tidigare beror då antingen på en feluppfattning. När jag läste dina inlägg (de tidigare dvs) så lät det som att mer fokus låg på att förspanska laget mer än att förbättra det. Det ena innebär inte nödvändigtvis det andra i mina ögon.

Nu verkar det dock som att vi har samma åsikter, nämligen att Atlético de Madrid är i desperat behov av hjärta och själ, något som enbart spelare ur de egna leden kan införa. När du skrev om detta tidigare så lät du väldigt drastisk dock, som att du ville att precis hela laget, förutom ett fåtal spelare, skulle försvinna. Och då jag personligen ser potential/logik i att behålla spelare som Assuncao och Heitinga (som exempel) så var jag tvungen att reagera. Det måste ske en successiv förändring, och precis på samma sätt som att Franco ska stå kvar i kassen tills De Gea är redo att ta över så vill jag ha kvar ett par spelare ur laget...ett bra tag.

Kommer att beskriva det hela bättre i ett kommande blogginlägg, vill bara klargöra att du och Deion inte är i en minoritet, snarare tvärtom.
Atlético rawkus
2009-04-07 14:16
paniagua: Tror ej du menar "rasism" pa nagot satt. Ett kraftfullt och allvarligt ord som jag aldrig skulle fa for mig att slanga runt.

Det som jag tyckt mig lasa har varit att man hux flux skall rensa truppen, nagot som vore att begrava klubben ekonomiskt, med tanke pa vad vi slangt ut pa vissa spelare.

Ser inget fel i att ha en spansk stomme(och har aldrig gjort det). Vi har flertalet absolut lysande killar i ungdomsleden/b-laget. Med risk for upprepning for 1000e gangen ;) : Har har man gjort fel fran forsta borjan - Man har ej latit dom kanna pa a-lags spel alls. Det borde ha borjats for flera ar sedan... Ta nasta sasong tex: Vet ej sakert, men har for mig att Coupets kontrakt gar ut(?) - Eftersom Leo har den rutinen som kravs, sa slang omedelbart in De Gea som andremalis, allts om Coupet lamnar(lonemassigt sjalvmord att peta ner en dyr malvakt till 3e..)

Centrala mittfalare har vi ett overflod av. Camacho ar oerhort lonade - Salj Maniche, Cleber "mfl", behall Camacho, Raul G, Banega(en grymt stor talang som bor kopas loss om priset ar ratt...) Luis Garcia? Kasta han sa langt fran Madrid det bara gar...NU! Lat Cuevas och Jurado mfl ta over.

FSP for star jag mig inte pa alls - totalt vardelos som anfallare om ni fragar mig. Salj. Upp med Pacheco.

Osv... du forstar min poang :)

Pa dig har det latit som att man skall rensa ut overflodet "pa en gang" - ber om ursakt om jag missuppfattat det hela.

Det har varit DET jag reagerat pa, da det knappast finns samre satt att forsatta en klubb i an djupare ekonomisk kris, samt rubba de kvarvarande spelarna tilltro...

Kolla pa Valencia - Koeman gjorde en egen utrensning... :/

Tror nog att vi haller med varandra bra mycket mer an vi bada kan ana.

Tyvarr har klubben latit ar efter ar rusa forbi utan att en inspelning av talangerna ens paborjats...

Sa fort sasongen ar over, sa vill jag se en andring. samt lana ut de ungdomar som ej far plats till andra La Liga klubbar sa att de far den vardefulla speltid i hogsta ligan, men slang INTE in nagra dumma klausuler - markera att spelaren ar endast palan for att fa speltid i hogsta ligan, inget annat.

:)
Atlético paniagua
2009-04-07 10:53
Thom och Rawkus;

Det känns lite som att den här diskussionen går i cirkel och kanske beror det på att ni inte läst de tidigare inlägg jag haft i debatten speciellt noga.
Därför svarar jag er nu på det vis jag svarat, i alla fall Rawkus, tidigare.

Jag har ALDRIG sagt att man ska sparka HELA laget, inte heller behålla endast 4 spelare och definitivt inte att sparka 70% av truppen.

Jag har sagt att vi behöver ett helt nytt lag (detta kan tolkas på olika sätt) och har också presenterat en startelva på hur ett sådant lag kunde se ut. Till stor majoritet har den spelare som i dagsläget finns i truppen. Bänken bestod av unga löften från det egna ledet samt några komplement.
Det som i alla fall Rawkus främst vänt sig emot i mina tankar är att jag fokuserar på att få in spanska spelare något som Deion nu också poängterar är nödvändigt.
Jag är medveten om den brandfackla som man kastar in i vårt moralpanikland när man säger något som, om ngn är oerhörd känslig och har den politiska korrektheten som bibel, kan uppfattas som en antydan till rasism.
Min syfte är dock inte rasistiskt utan har att göra med motivation. Något som man, av normala skäl, har mer av om man förutom spelare också är supporter till det lag man spelar i. I alla fall i de matcher där inte matchens natur per automatik skapar motivation. Atleti visade ju mot både Real och Barca att den kan plockas fram, men detta sker just i toppmatcher, inte i "vardagslunken" där den faktiskt är minst lika viktig.
Jag håller fullständigt med Deion i allt han säger i krönikan och det han säger är EXAKT, faktiskt på gränsen till ordagrant, det som jag nämnt tidigare.
Real Madrid R-7
2009-04-06 15:50
Jag läste Krönikan "nu får det vara nog". Där man ställer sig frågan hur man kan spela ut storlagen för att sedan bli utspelade själva av Osasuna.

Jag har inga komentarer angående matchen. Det jag gillar med la liga är att vad som helst kan hända i mitten striden. Och där anser jag att atletico hör hem. Att ställa sig mot storlagen och ge allt för vinst är rätt, men man ska samtidigt inte bli förvånad över att spelarna inte orkar matchen efter det. Det är där det visar sig om man är ett topplag eller ej.

Ni har tyvär inte det matrialet. men ni ska vara nöjda..som han skribenten säger i krönikan, ni spelade ut Real, det är ju det som räknas låter som? Fokusera på att vinna över lag osasuna säger jag då istället för att tänka vackert.
Atlético A.K.
2009-04-06 15:11
KLubben borde ha som målsättning att spela in 1-2 egna produkter per säsong,
satsa pengarna på att bygga upp en bra defensiv håller inte att släppa in så många mål som laget gör.
Ge Jurado chansen som den kreativa mittfältaren nästa säsong, vad jag har sett av honom denna säsong så har det sett bra ut,

Det jag har saknat i de 2 senaste matcherna är den höga pressen som var vägvinnande mot "topplagen" laget har ingen playmaker och då krävs det nästan att man vinner bollen högt för att få en egen offensiv,
och för fan se till så spelarna käkar taggtråd innan matchen!!!
Atlético rawkus
2009-04-06 14:39
Haller med Thom: INGEN ar val emot iden? Men att kicka 70% av en trupp pa en gang ar ej normalt.

Risken finns att det kraschar totalt.

Ta tex fallet Simao(endast ett ex): Att sparka honom innebar ej endast att skrota hans lon, utan aven en herrans massa personliga klausuler som skall infrias.

En klubb som slanger bort "ca 15" spelare kommer ej ens komma i narheten av att fa samma summa som man en gang kopt dessa for, och minns da att Atletico ar skadeskjutet gallande den ekonomiska delen...

Lagg alltsa aven till alla personliga detaljer som skall losas och mark da att vi skulle ga rejalt back :/

Lagg aven till att de som skall ersatta(fran de egna leden) ej har mer an nagon minuts erfarenhet av La Liga... En ung spelare kan vara hur grym som helst i ungdoms/b-serien, men alla vet val att steget upp ar enormt?

Att hetsa fram ar aldrig bra.

Man borde ha paborjat detta for flera sasonger sedan, och med riska for att lata som en repad skiva, skant Cupen at dessa ungdomar, bara eller brista. Liga poangen ar pa tok for vardefulla for att slanga in 7 talanger hux flux.

Gor upp en plan for kommande sasong. Lat de mest lovande borja fa lite matchtid pa denna kvarvarande sasong.

Sikta pa att ha ersatt de som gar inom 2-3 ar.

Men for guds skull, skrota ej hela laget och tvinga in smakillarna direkt i hetluften, speciellt nar hela truppen genomsyras av negativitet.

Tyvarr tror jag det storsta problemet ar Humle och Dumle... Sa lange de far anvanda Atleti som toapapper, sa kanns en drastisk forandring inte valdigt realistisk.
Atlético Thom
2009-04-06 12:32
Ämne: Tack för en lysande ....
Du har aldrig varit ensam om att tycka så utan har, i grund och botten, fått medhåll från majoriteten av forumiterna här på SF. Som sagt, det vi reagerat på är att man inte kan behålla typ fyra spelare, sparka resten och tro att allt ska gå som på räls, utan det hela måste ske succcessivt. Det är verkligheten och spelare har psyke, det är inte FM.

Tidigare så har jag sagt att tre backar borde lämne laget, efter Pablos senaste ingripanden så är jag redo att höja siffran till fyra. Heitinga, Lopez och Perea kan stå som en mycket stabil grund som man kan bygga på. Att komplettera detta med Domínguez, en till spansk mittback samt en bra högerback (läs: ytterback...Resino?) låter som helt rätt sak att göra i mina ögon.

Sen att styrelsen inte kommer att göra det är helt klart oerhört irriterande. Jag tror, liksom Akshay, att en missad Europaplats skulle vara bra för Atlético...ja, om man nu hade haft en vettig styrelse som förstod vad resultat som dessa innebär. Rädslan över att det bara blir mer idiotvärvningar är dock stor, oerhört stor.

Som sagt, jag tror att de flesta håller med om att vår talangfabrik inte används på rätt sätt samt att spelare som Jurado och Diego Costa inte ska slängas bort på det sätt som sker. Men, och det här står jag för, man kan inte behålla två spelare i backlinjen, rensa helt mittfältet, och sedan tro att det ska gå bättre. En successiv förvandnling är vad som behövs.
Atlético paniagua
2009-04-06 11:12
Tack för en lysande krönika Deion!!!

Du säger exakt det som jag påpekat i en rad inlägg här på forumet under de senaste 2-3 åren och som jag fått en hel del skopor med skit för.

Skönt att veta att jag inte är ensam om dessa tankar, även om jag redan visste att du kände på samma sätt.
Atlético Luff
2009-04-06 09:38
Osasuna har som sagt underpresterat, men vi ska för i hel**e inte släppa in 4 mål på hemmaplan, är det såhär det ska vara kan vi inte spela CL, skicka ett bättre lag...
Osasuna lsk lars
2009-04-06 09:03
Senaps lag???
Osasuna har duktigt underpresterat iår.
Men detta var vändningen
Fan va gott!!!!
Atlético Roni
2009-04-05 21:50
Haha fel igen, du tänker nog på säsongen även innan det 05/06 då de tog en fjärdeplats.
Real Betis Joaquin_JR
2009-04-05 21:43
Ursäkta mig menar för två år sen! Tänkte helt fel! Hoppas ni klarar CL!
Atlético Roni
2009-04-05 21:38
Atletico och Barca var det Villareal slutade 2a. men hur som helst var inte Osasuna i närheten då Sevilla Racing var 5-6. Vart drömmer du om Osasuna?

VAAAAAAAAD HÄÄÄNDE IDAAAG?
Kan någon snälla förklara för mig hur i guds namn vi kan vara så urusla mot dessa senapslag.
Atlético Deion
2009-04-05 20:28
Ämne: Osasuna är faktiskt ....
Joaquin_JR//

Jag vet inte vilken liga du har blandat ihop vilken med, annars så var det faktiskt Atlético och Villarreal som tog kvalplatserna förra året till CL, eller så hoppas jag verkligen att du mena det some ett skämt.
Atlético rawkus
2009-04-05 19:30
Kanns som att det ar samma javla visa med Abel som slutet pa Aguirres session.

Orka, fy fan.
Real Betis Joaquin_JR
2009-04-05 19:11
Osasuna är faktiskt bättre än vad ni tror, slutade på kvalplats till champions league förra säsongen ;)
Atlético A.K.
2009-04-05 19:02
efter Almerias seger igår så trodde man att de skulle bli en bra omgång för Atlético.. men att släppa in 4 bollar mot ett lag som snittat ett mål peromgång i ligan är ju sådär
Atlético Thom
2009-04-05 18:56
Slutet av Uniteds match drog all uppmärksamhet.


2-4, briljant gubbar..
Atlético A.K.
2009-04-05 18:51
jag tror inte att han säger till spelarna att det räcker med att ställa ut skorna mot lag som Osasuna och Mallorca, spelarna gjorde samma sak under Aguirres tid i klubben, de borde bli dags att straffa spelarna för lama insatser som denna,den enda spelaren som kämpar i dag är Banega
Atlético NemanjaKazic
2009-04-05 18:48
Det jo han som ska peppa dom vet du!!

Det är jo därför han är betald..
Atlético A.K.
2009-04-05 18:43
de är svårt att träna ett lag vars spelare inte ens försöker spela fotboll
Atlético NemanjaKazic
2009-04-05 18:42
Ingen ursäkt ens för 4-4 han borde sparkas Förra veckan Mallorca å nu OSASUNA OMG
Annons: