/spanien/atletico/forum/1460.aspx/spanien/atletico/forum/1460.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético skogstorparen
2009-05-22 20:20
del 3:
Sonen å min spansk talande vän går in på arenan 20:00, jag går tillbaka lite, för att kolla in ett tips om en inner gård, där de innersta röd/vita finns, å visst hittar jag det, fullkomligt kaos där, bomber briserar hela tiden å sångerna står högt i tak, vilken stämning,sanslöst var ordet, 20:20 går jag tillbaka till Vincente å går in, hela platsen framför Vincente är ni röd/vit randig, helt otroligt, inne på arenan är det ungefär halvbesatt, spelaran är ute å värmer upp, (kameran lämnades hemma för en nyinköpt HD kamera, som skulle föreviga resan istället) fick fina scoop på Kun & Forlan när de värmade upp. Vincente fylldes snabbt upp, å enorma banderoller rullades ut, sångerna fick ens nackhår att resa sig, tiden närmade sig avspark, stämningen helt enorm, har sett mkt fotboll utomlands, spec. i London där mina andra favoriter West Ham spelar, men detta var något alldeles extra 54 247 galna spanjor å minst 4 svenskar/Skogstorparen
Atlético skogstorparen
2009-05-22 20:11
del 2:

Söndagen startade med en sedvanligt continental frukost, dagen D, för oss Atleti vänner, sonen å jag besökte marängernas arena, sonen hade inte varit där förut, så det var bara å gå dit, vi bodde bara några 100 m därifrån, vi hade bestämt oss för att åka ut till Vincente tidigt, kl 18:05 åkte vi från Alvarado stationen mot Piramides, väl framme där 18:45, så kunde man redan ana vad som var i antågande, många Atleti fans hade redan anlänt till området, vi stannade på en pub några 100 meter från Vincente å intog oss en kebab å 2 Cerveca grande, bra för att lugna ner en lite, vi stannade ungefär en 1/2 timme där sedan så gick vi ner till arenan, det var redan väldigt mkt röd/vit randiga där, vi ställde oss mitt framför Vincente för att få känna på stämningen, några fler cerveca grande gick ner i buken å fler å fler röd/vita komm, helt plötsligt bröts Atleti sångerna av ett våldsamt buande/visslande å Valencias spelar buss kör förbi, sedan återgår allt som vanligt sångerna tjuder i luften å stämningen är på topp/Skogstorparen
Atlético Roni
2009-05-22 20:03
Nästa match är en sådan man verkligen inte önskar blir en nagelbitare, mitt hjärta klarar inte mycket mer.

Fick ej tag på axtour när ja ringde men mailade dem och får vänta på svar om hur man ska gå tillväga hoppas det löser sig!
Atlético skogstorparen
2009-05-22 19:56
Rapport från Madrid
del 1:
Tebaks från Madrid efter en underbar weekend, efter sedvanliga kulturella besök på fredagen, så gjorde vi en tripp till Vicente Calderon på lördags morgonen, var inte helt säker på att bokningen via Spanska ticnet hade fungerat, men det hade det gjord, kan rek. Resten av lördagen var tänkt som vilodag, då en spanjor sa att Rayo Vallecano spelade hemma mot Cordoba i Segunda, japp det kunde ju vara en go aptitretare inför morgondagen, å vilken match det blev 5-0 till Rayo å grym stämning bland de ca: 13 000 Rayo fansen, för denna fest betalade jag bara 6 euro!! ja just 65 Sek, helt otroligt, det brukar jag betala när jag tittar på ortens div 4 lag här!!/Skogstorparen
Atlético kun10aguero
2009-05-22 18:50
Man kan beställa biljetter genom att ringa numret som finns i länktipset (tror jag:P)
Atlético senken
2009-05-22 17:25
Var fasen bokar man biljetterna då? :P :D
Atlético A.K.
2009-05-22 16:43
Skulle vilja dra till Åland men kommer inte loss från jobbet. Tråkigt som fan
Atlético Deion
2009-05-22 16:00
Kom igen nu guys, detta är ett bra tillfälle för forumet att lära känna varandra också. En trevlig båtresa, ett soligt Åland, god mat, ett gott skratt, se Atlético spela och träffa nytt folk i Mariehamn, speciellt IFK supportrar och stoltsera med våra färger.

Det är klart ni ska med förfan, inget snack om saken. Så in och boka!
Atlético Bobban (red)
2009-05-22 14:37
Om du menar matchen mot IFK Mariehamn så är vi sex stycken från redaktionen som åker med till Åland!
Atlético Roni
2009-05-22 11:59
Hur många har bokat biljetter till matchen? Någon som kan länka? hörde att sista dagen var idag.
Atlético Tuna
2009-05-20 20:06
Förväntar mig Minst 3 topp förvärv. 1 mittfältet och 2 till backlinjen MINST!

Vet ej vad jag ska säga om tränarpositionen då Resino skött sig bra trots det lilla tid han haft att jobba med...
Atlético Bobban (red)
2009-05-20 18:22
Förra året presenterades det nya matchstället i slutet av juni!
Atlético HBG für alles
2009-05-20 16:20
När brukar Atletico släppa designen på sina nya tröjor? Är i valet och kvalet om jag ska köpa dnna säsongens bortatröja eller vänta tills nästa släpps. Ser i alla fall att många storklubbar, t.ex. Barca, redan släppt sina.
Atlético henry garvis carlsson
2009-05-20 12:45
Inte för att jag någonsin tvivlat, men Diego Forlan är bäst i världen enligt denna statistiska undersökningen.... bar att hålla med!!!
Atlético Roni
2009-05-20 10:11
_Messi_//

Haha klart vi gillar honom han har räddat oss fler gånger än Stålmannen räddat folk.
Han har ju sagt att han trivs här och efter denna säsong tror jag inte någon vill släppa honom.
Atlético T:e
2009-05-19 23:15
Jag hoppas inte vi behåller Ever. Jag kan inte komma på en bra match han gjort, möjligtvis i J20 men där är det inte ricktigt samma klass. Men han ska ha kred för att han försöker, han visar sig, har bra teknik och vill fördela bollar. Men tycker inte hans passningspel räcker till tyvär. Känns som många här inne drömmer om en spelfördelare på mitten som kan ta över efter mångas favorit Ibagaza och i brist på allternativ ser lite mellan fingrarna.
Barcelona _MESSI_
2009-05-19 20:52
hoppas ni klara av 4platsen varför inte 3a

va tror ni forlan stannar eler gillar ni han
Atlético zoran
2009-05-19 16:19
Det behövs som sagt inte bara en playmaker, det här laget behöver även försvarare som kan sköta uppspelen. Just nu finns det bara en sådan, Heitinga, men han är allt för ostabil i positionsspelet för att spela mittback.

Banega fick chansen att visa upp sig mot Villarreal, men då ställde han till det maximalt för laget. Ärligt talat tycker jag inte att han förtjänar att vara kvar när prislappen är så hög som den är. Jag har alltid tyckt om Banega, tyvärr har han inte tagit sina chanser och det måste man göra på den här nivån.

Spelaretillgänglighet är inte alltid problemet heller, det kan även bero på hur inställningen är i vissa matcher. Paniagua lyfte fram en bra poäng och under säsongen har det ju faktiskt varit så att även spelarna har lyft fram kritik, i slutet av Aguirres tid så erkände han själv att han tappade kontrollen över spelarna. Det behövs auktoritet i omklädningsrummet.
Joakim J
2009-05-19 16:14
Ämne: Problemet är att Ban....
Mycket av det ligger i hans speltid, som har varit högst begränsad. Under hans många inhopp har man allt som oftast fått se glimtar av hans potential och kunnande, om än att det ibland också har förekommit snedsteg. Tänk vad han skulle kunna tillföra med tränarens förtroende?

Ja, Soriano gick som sagt ut och menade på att Éver skulle återvända, men huvudpersonen har själv sagt att han vill stanna och väljer klubben då att utnyttja hans köpklausul så stannar han ju.

Skulle det inte sett så statiskt och stundtals fantasilöst skulle jag inte ha något emot att man spelar med "doble pivotes", men som det ser ut nu så behövs en playmaker.
Atlético zoran
2009-05-19 16:10
Problemet är att Banega inte har visat tillräckligt mycket och därmed kommer han att tvingas återvända till Valencia. Personligen tycker jag att man skall kunna spela med en defensiv mittfältare mot mindre starka lag, men det fungerar ju uppenbarligen inte när man inte har någon som kan fylla den offensiva mittfältsplatsen.
Joakim J
2009-05-19 15:57
Den senaste i raden av tränare som ryktas vara på väg till Atlético är Juande Ramos.

Styrelsen tvekar tydligen på att behålla Resino även om man nu kvalificerar sig för CL då han har gått ut och sagt att han är irriterad på alla rykten om sin och andras tränares framtid i klubben.
Joakim J
2009-05-19 14:36
Det är helt rätt, Zoran, jag menade naturligtvis Soriano.

Jag håller med dig i ditt inlägg nedan, laget måste kunna anpassa sig till motståndarna, och kunna spela olika spel, både försvarsmässigt men också i anfallsspelet. Vi har den offensiva kvartetten att tacka för mycket, väldigt mycket.

Koke må vara lovande, men ännu för ung för att bli lagets offensiva spelfördelare. Jag vill som sagt se Éver i en sådan roll, väldigt gärna också Jurado som har varit en personlig favorit redan innan hans utlåning till RCD Mallorca.
Atlético zoran
2009-05-19 14:22
Hehe, Boluda är ju faktiskt Madridista och inte president för Valencia.

Problemet som jag ser det med Atlético är att man bara kan spela ett spel, man kan inte anpassa sig till motståndarna vilket är så viktigt nuförtiden, speciellt när man inte har den individuella kvalitén på mittfältet.

Det finns ingen som kan hålla i bollen på offensiv planhalva när spelet blir mer fysiskt, dvs. man saknar någon som kan det spelet. Defensivt har laget Paulo, men han hänger sällan med upp i anfallsspelet, även om det har hänt en hel del gånger de senaste matcherna.

Mittbackarna i sin tur slår egentligen mest chansbollar mot Agüero och Forlán, de är inte tillräckligt spelskickliga. Ibland vinner Atléti de här bollarna och då ser det betydligt bättre ut, men i matcher som mot Racing, där de pressade lagets anfallare, så lyckades man inte hålla uppe bollen. Därför vill jag gärna se spelskickliga försvarare, men även en så kallad mediapunta.

Samtidigt tycker jag att man borde kunna spela en annan typ av fotboll, en defensivare sådan där man anpassar sig till kontringar, men det har man inte försvare till att göra.

Hög press från anfallare och mittfältare, aggressivt försvarsspel och hog intensitet är därför ett måste.

Samtidigt vill jag påpeka att Atléti har något av en mediapunta i canteran, Koke kan slå de där diagonala passningarna från kant till kant och på så sätt ge medspelarna lite mer tid med bollen, samtidigt täcker han även bollen otroligt bra för sin ålder, men han är fortfarande ung och behöver tid att utvecklas.

För en tid sedan intervjuades Radomir Antić av någon spansk tidning där han svarade på frågor om dagens Atléti och skillnaden mellan det lag som vann dubbeln 1995-1996, enligt honom saknas det glädje, hos honom är kommunikation, socialt umgänge och kommunikation A och O, så mycket kan jag bekräfta med tanke på vad han har gjort med det serbiska landslaget. Med stolthet kommer även motivationen.
Joakim J
2009-05-19 13:38
Jag vill gärna se Éver som spelaren bredvid Assuncão, han har vad som krävs för att bli den kreatören på mitten.

Tyvärr har Boluda, Valencias president, gått ut och sagt att han ska återvända, men som vi alla vet har vi en utköpsklausul som vi kan aktivera. Frågan är om man gör det?
Atlético Luff
2009-05-19 13:17
paniagua, Barcelona har väl ändå Yaya Toure som sin defensiva balansspelare, å andra sidan är Barcelona ett annorlunda lag med en helt annan spelstil.

Jag tycker vi har spelare med rätt spelstil i truppen, sådana som Banega, Raul, Assuncao, Camacho kan bli en sådan. Problemet är att dom är inte tillräckligt bra (än). Maniche var i sina bästa stunder precis vad som fattades och Assuncao är självklart en riktig klasspelare, får hoppas att någon av de andra tar det riktiga klivet snart.
Joakim J
2009-05-19 11:59
Kul med diskussioner på forumet!

Angående Resino ser jag gärna en fortsättning för honom, om inte Quique Sánchez Flores skriver på som jag tycker är en väldigt spännande tränare.
Sedan Resino tog över har jag sett fler taktiska segrar än under hela Aguirres tid, inte minst vinsterna mot FC Barcelona och så sent som i söndags mot Valencia CF. Aguirre må vara en erkänt duktig tränare, men Resino jobbar på ett sätt som jag förespråkar, hög press och ett kompakt lag. Att han sedan inte har fått ut sina idéer fullt ut beror nog till stor del på tiden som hittills är relativt knapp.

Att spela med två pivotes är både positivt och negativt. Jag tycker man ska se åt Sevillas system, de kör med en defensiv i Duscher och en "box-to-box-spelare" i Romaric, där den senare ligger lite mer offensivt. Det är något jag vill se i Atlético, Raúl García klarar dock inte det riktigt än, han har en del att utveckla.
Atlético paniagua
2009-05-19 10:44
Vad gäller topplag som spelar med dubbla pivotes är det i många fall en tolkningsfråga.
När det gäller vissa lag så är gränsen hårfin mellan en pivote och en mediapunta.
Ta Barcelona t.ex., vad har de för spelsystem?
Där kör de snarare med två mediapuntas (Xavi, Iniesta) låter Abidal ta vänsterkanten medan de lämnar högerkanten åt en forward (Messi) och en back (Alves). Det finns ingen defensiv pivote i deras lag såvida de inte pga skador tvingas spela med Busquets eller flyttar upp Marquez på mittfältet.

Andra lag där det är svårt att avgöra om de spelar med dubbla pivotes ellet en pivote och en mediapunta är Real Madrid och Sevilla.

De enda topp 6 lagen som man definitivt kan avgöra att de spelar med dubbla pivotes är Valencia och Atleti. Även Villarreal kan falla under den kategorin.
Atlético A.K.
2009-05-19 10:20
Bobban/
De är bara att hålla med om Resino, han har varit en klar förbättring om man jämför med Aguirre.
Någon som tror att vändningen mot Espanyol skulle blivit av med Aguirre vid rodret?

Appropå spelfördelare så är det enligt mig mot sämre lag det behövs då Atléticos spel ofta blivit långsamt och omständigt då.

Men man har ju redan alternativ till det i truppen då man skulle kunna skicka in Maxi där eller då Jurado när han kommer tillbaka nästa säsong.

Höjdpunkterna var mest riktade på Agüero vs. Cesar =) Läste en artikel i guardian där de sågade Agüeros "filmning" rätt rejält...
Atlético Bobban (red)
2009-05-19 03:52
Höjdpunkter från matchen i söndags:)
Atlético Bobban (red)
2009-05-19 03:23
Går vi till CL blir väl Abel Resino kvar, då det var det uttalade löftet han fick från ledningen när han tog över i vintras...

Det klubben behöver är en tränare som kan få spelarna att prestera i varje jävla match och inte bara i stormatcherna.

Men då känns det som att truppen behöver breddas, så man kan rotera mera. Som det är nu är det i stort sett samma offensiva kvartett i varje omgång.

Vi har dock haft ett grymt flyt med att slippa längre skador på våra nyckelspelare, även om de har haft sina formdippar.

Abel Resino kan tacka sin framgång till en spelare, Diego Forlán. Men jag tycker ändå att han fått bättre ordning på laget jämfört med hur det såg under Aguirres tid. Framförallt uppskattar jag den högre pressen, han har även fått laget att hålla ihop bättre och inte bli lika långt... Den höga backlinjen, känns stundtals väldigt chansartad, när man inte har någon press på bollhållaren...

Flera forumister vill ha en spelfördelare på mitten, men då skulle vi tappa balansen i laget om vi skulle fortsätta spela med två anfallare! Mot de sämre lagen kanske det skulle fungera med en mediapunta. Mot topplagen skulle det bli fettorsk. Kolla hur topplagen spelar, i stort sett samtliga spelar med dubbla pivotes!

Den våta drömmen vore en Senna-typ, en komplett box till box spelare. Raúl García är inte där än, framförallt är det i den offensiva speluppbyggnaden som brister...
Annons: